12.09.2023 @ 08:30

Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta
Producent: Goodyear
Model: Goodyear Vector Sport (til dæk og slange)
Størrelse: 700x28 c fås også 700x25, 700x30 og 700x32 c

TPI: 60
Vægt: 305 gram

Pris: 449,-

 


Introduktion

Den amerikanske dækgigant Goodyear er for mange kendt fra motorsporten. Men ligesom konkurrenten Pirelli, så har Goodyear også en lang historie bag sig i forhold til cykelsporten. De første Goodyear dæk blev set på cykler allerede i 1898. De seneste mange år har Goodyear dog været væk fra cykelsporten, men i 2020 blev de dæk sponsor for det hedengangen WorldTour hold Quebekka Assos, og her i 2023 er de sponsor for både herre- og dameholdet Human Power Health

 

Goodyear kom også på det danske marked i 2022 gennem Peakbike ApS, der i mere end et årti har markedsført topprodukter til den danske cykelbranche og har stor erfaring med cykeldæk.

Goodyear arbejder på dæk specielt til de danske forhold, da forholdene er ekstra krævende på grund af flint, og derfor punkterer man oftere i Danmark end f.eks. Spanien.

"Peakbike og Goodyear er allerede langt i dækprocessen, der er tilrettet det danske behov. Den første innovation er Goodyears gravel dæk: Peak, Connector og County, hvor der nu produceres dæk med et punkteringsnedsættende indlæg, som vi kender fra landevejsdæk, hvilket er tæt på unikt på dækmarked," forklarer Frank Mathiesen fra Peakbike ApS. 

 

 

I foråret 2023 lancerede dækfabrikanten fire helt nye dækmodeller. Lige fra ultralette løbsdæk, til aerodynamiske enkeltstartsdæk og til dæk til hårde forhold, som vi kender det herhjemme fra. Netop dækkene til de danske forhold har vi hos feltet.dk haft til test. Dækkene hedder Goodyear Vector Sport og er udviklet til danske forhold med flintesten og med stor fokus på punkteringsresistensen og rullemodstanden.  

 


 

Test

 

Vi var utrolig spændte på at teste dækkene fra Goodyear, som de hævder, kan klare de fleste forhold, og udviklet specielt til danske forhold, hvor vi er begunstiget med en hel del flintesten, til stor irritation for en hel del motionister.

 

Dækkene er 700x28 mm og er clincher. De er monteret på en Fulcrum Racing Quattro fælg, der ikke er tubeless ready. Derfor valgte jeg at montere med en latexslange. Dækkene fås dog også i en tubeless ready udgave.

 

 

Montering
Som jeg skrev tidligere, så er dækket monteret med en slange. I forhold til monteringen, så måtte jeg virkelig ty til alle tricks for at få dem monteret fælgen, om det skyldes fælgen, skal jeg ikke kunne sige. Har dog kørt på flere forskellige dæk på den fælg, og de har ikke været lige så vanskelige at montere. Men da de først var blevet monteret, sprang dækket fint ud da det blev pumpet op.

 

 

Funktionalitet

På med dækkene og ud på landevejen. Dækkene blev første gang pumpet til 5 bar og det første indtryk var, at de føltes meget bløde i det, så de fik lige 0,5 bar mere til næste tur, og det var straks bedre.  


(Se Goodyears ’Tire Pressure Calculator’ for rådgivning til det perfekte tryk: https://www.goodyearbike.com/tire-pressure-calculator/)

 

Det første indtryk af dækket er rigtig godt. De føles virkelig gode at køre på og her ser man ikke, at det er et dæk, hvor fokus er på punkteringsresistensen og knap så meget på at rulle stærkt, men med en latexslange, så ruller de virkelig godt. Det dobbelte vævet indlæg R:Shield er en ny punkteringsteknologi, med en helt speciel gummiblanding, der gør at det skulle være svære at punktere.
 

Yderligere er benyttet Goodyears nye compound; en gummilanding som er et nyt miks af natur- og syntetisk gummi, der både nedsætter punkteringer men også tilfører en helt ny dimension til begrebet til lav rullemodstand.

 

I forhold til punkteringer så har vi ikke oplevet nogen under hele testperioden. Det er selvfølgelig svært konkludere noget endeligt, men det må siges at være godkendt, da de har kørt på de tvivlsomme danske cykelstier uden en eneste punktering.

 

Nu skal et dæk også kunne stå godt fast gennem sving og i våde forhold, og jeg føler at dækket bider sig godt fast i asfalten når man tager svingene. Uden dog at teste det til grænsen, så føler jeg mig sikker på dækket fra Goodyear.

 

 
Konklusion
Goodyear Vector Sport er til motionisten, der gerne vil have et relativ hurtigt rullende dæk, der virker særdeles holdbar. Dækket har en lav rullemodstand, står godt fast og samtidig virker til ikke at punktere så nemt. Dækket vejer omkring 300 gram og er nogenlunde samme vægt som andre af disse slags dæk. Prisen på 449,- er også på niveau med konkurrenterne. Et lille minus er, at det var sværere at montere på fælgen i forhold til andre af disse slags dæk.


Stillet til rådighed af: Peakbike


 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sofacykling: Opvarmning til "åbningsweekend"
Første episode af Sofacykling er ude! Vi varmer op til endagsklassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.
Danmarks ”sportsminister” melder om gode ben og luft i dækkene, men genkender ikke kritik
Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 
Ny podcastserie på Feltet.dk: Sofacykling - Vind managerhold
Cykling skal ses. Om det er fra vejsiden, bagsædet i en Skoda Octavia eller fra en sofa er lige meget. Det skal ses, og det bliver det også af vores to værter på det helt nye program: Sofacykling.
Vidste du det? Opret en liga og dyst imod vennerne!
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Årets ryttere er kåret af DCU's licenshavende medlemmer. 
Test: EKOI E-Lens
Lynhurtig, kontinuerlig tilpasning af brilleglasset, når lysforhold ændrer sig. EKOI E-Lens brillen giver en rigtig god køreoplevelse og samtidig bedre sikkerhed.
Manager: The Hæmo-riders Ride Again
Et nyt cykelår er i gang og dermed også starten på en ny managersæson. Nogle få managers skal prøve at leve op til sidste års succeser, og rigtig mange managers skal prøve at revanchere 2023’s jammerlige resultater.
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Den 31-årige grafiske designer, bosiddende i Kolding, har god grund til være optimistisk vedrørende den netop startede managersæson. Det blev nemlig til kroner 16.403 plus seks gratishold i 2023. Det hele fordelt på 14 placeringer i præmierækken. Sådan!
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge
Feltet.dk har indledt et samarbejde med 360 DANMARK, der har udgivet tre bøger, som tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.
Test: Tacx Neo 3M Hometrainer
Tacx NEO 3M er muligvis den bedste direct drive hometrainer på markedet lige nu. Den giver en fantastisk køreoplevelse og har tilføjet nye funktioner for at øge realismen. Men hvad gør det for din træning?
Test: POC Propel solbriller
POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.
DM-vinder havde kramper i begge ben: Alle var færdige
Frederik Muff var egentlig blevet sat, men i et hårdt løb lykkedes det ham alligevel at blive danmarksmester i e-cykling. ”Jeg vidste, at hvis jeg havde ondt i benene, havde de andre det formentlig også,” fortæller han.
Frederik Muff slår verdensmesteren og vinder DM
De danske mesterskaber i e-cykling blev kørt i Aarhus søndag eftermiddag, og flere anerkendte ryttere var til start.
Oversigt: Stor danskeruge med flere stjerner i ilden
En ny uge i cykelsporten truer, og det betyder naturligvis også en ny dansk stjerneparade. Feltet.dk giver her et overblik over dem alle sammen.
Hjerteproblemer rammer flere ryttere - nu sætter danskerhold fokus på problemet
En ny trøje er blandt andet en del af kampagnen "Follow your heart".

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet