12.09.2023 @ 08:30

Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta
Producent: Goodyear
Model: Goodyear Vector Sport (til dæk og slange)
Størrelse: 700x28 c fås også 700x25, 700x30 og 700x32 c

TPI: 60
Vægt: 305 gram

Pris: 449,-

 


Introduktion

Den amerikanske dækgigant Goodyear er for mange kendt fra motorsporten. Men ligesom konkurrenten Pirelli, så har Goodyear også en lang historie bag sig i forhold til cykelsporten. De første Goodyear dæk blev set på cykler allerede i 1898. De seneste mange år har Goodyear dog været væk fra cykelsporten, men i 2020 blev de dæk sponsor for det hedengangen WorldTour hold Quebekka Assos, og her i 2023 er de sponsor for både herre- og dameholdet Human Power Health

 

Goodyear kom også på det danske marked i 2022 gennem Peakbike ApS, der i mere end et årti har markedsført topprodukter til den danske cykelbranche og har stor erfaring med cykeldæk.

Goodyear arbejder på dæk specielt til de danske forhold, da forholdene er ekstra krævende på grund af flint, og derfor punkterer man oftere i Danmark end f.eks. Spanien.

"Peakbike og Goodyear er allerede langt i dækprocessen, der er tilrettet det danske behov. Den første innovation er Goodyears gravel dæk: Peak, Connector og County, hvor der nu produceres dæk med et punkteringsnedsættende indlæg, som vi kender fra landevejsdæk, hvilket er tæt på unikt på dækmarked," forklarer Frank Mathiesen fra Peakbike ApS. 

 

 

I foråret 2023 lancerede dækfabrikanten fire helt nye dækmodeller. Lige fra ultralette løbsdæk, til aerodynamiske enkeltstartsdæk og til dæk til hårde forhold, som vi kender det herhjemme fra. Netop dækkene til de danske forhold har vi hos feltet.dk haft til test. Dækkene hedder Goodyear Vector Sport og er udviklet til danske forhold med flintesten og med stor fokus på punkteringsresistensen og rullemodstanden.  

 


 

Test

 

Vi var utrolig spændte på at teste dækkene fra Goodyear, som de hævder, kan klare de fleste forhold, og udviklet specielt til danske forhold, hvor vi er begunstiget med en hel del flintesten, til stor irritation for en hel del motionister.

 

Dækkene er 700x28 mm og er clincher. De er monteret på en Fulcrum Racing Quattro fælg, der ikke er tubeless ready. Derfor valgte jeg at montere med en latexslange. Dækkene fås dog også i en tubeless ready udgave.

 

 

Montering
Som jeg skrev tidligere, så er dækket monteret med en slange. I forhold til monteringen, så måtte jeg virkelig ty til alle tricks for at få dem monteret fælgen, om det skyldes fælgen, skal jeg ikke kunne sige. Har dog kørt på flere forskellige dæk på den fælg, og de har ikke været lige så vanskelige at montere. Men da de først var blevet monteret, sprang dækket fint ud da det blev pumpet op.

 

 

Funktionalitet

På med dækkene og ud på landevejen. Dækkene blev første gang pumpet til 5 bar og det første indtryk var, at de føltes meget bløde i det, så de fik lige 0,5 bar mere til næste tur, og det var straks bedre.  


(Se Goodyears ’Tire Pressure Calculator’ for rådgivning til det perfekte tryk: https://www.goodyearbike.com/tire-pressure-calculator/)

 

Det første indtryk af dækket er rigtig godt. De føles virkelig gode at køre på og her ser man ikke, at det er et dæk, hvor fokus er på punkteringsresistensen og knap så meget på at rulle stærkt, men med en latexslange, så ruller de virkelig godt. Det dobbelte vævet indlæg R:Shield er en ny punkteringsteknologi, med en helt speciel gummiblanding, der gør at det skulle være svære at punktere.
 

Yderligere er benyttet Goodyears nye compound; en gummilanding som er et nyt miks af natur- og syntetisk gummi, der både nedsætter punkteringer men også tilfører en helt ny dimension til begrebet til lav rullemodstand.

 

I forhold til punkteringer så har vi ikke oplevet nogen under hele testperioden. Det er selvfølgelig svært konkludere noget endeligt, men det må siges at være godkendt, da de har kørt på de tvivlsomme danske cykelstier uden en eneste punktering.

 

Nu skal et dæk også kunne stå godt fast gennem sving og i våde forhold, og jeg føler at dækket bider sig godt fast i asfalten når man tager svingene. Uden dog at teste det til grænsen, så føler jeg mig sikker på dækket fra Goodyear.

 

 
Konklusion
Goodyear Vector Sport er til motionisten, der gerne vil have et relativ hurtigt rullende dæk, der virker særdeles holdbar. Dækket har en lav rullemodstand, står godt fast og samtidig virker til ikke at punktere så nemt. Dækket vejer omkring 300 gram og er nogenlunde samme vægt som andre af disse slags dæk. Prisen på 449,- er også på niveau med konkurrenterne. Et lille minus er, at det var sværere at montere på fælgen i forhold til andre af disse slags dæk.


Stillet til rådighed af: Peakbike


 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!
Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x