Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

26.08.2019 @ 14:00

Den nyeste model indenfor Giants TCR-modeller gør det rigtig godt på alle de testede parametre. Giant kommer her med en fed cykel flankeret af gode hjul.

Fakta:

Producent: Giant.

Fås i størrelserne: XS, S, M, ML, L og XL. (Vi har testet en M)

Farve: Carbon/Black/ Iris

Vejledende udslagspris: 35.999,-  kroner

 

 

Fakta om cyklen

Ramme: Carbon, advanced grade composite.

Forgaffel: Carbon, advanced grade composite.

Geargruppe: Shimano Ultegra DI2

Kranksæt: Shimano Ultegra med Giant Power wattmåler - Der kommer en separat test

Bremser: Shimano Ultegra

Hjulsæt: Giant SLR-1 42 mm tubeless ready

Dæk: Giant Gavia Tubless 700x25

Saddelpind: Giant Variant composite

Saddel: Giant Contact SL

Frempind: Giant Contact SL

Styr: Giant Contact SL

 

Introduktion

Siden Giant blev startet i 1972 af taiwanske King Liu har mærket vokset sig blandt de største cykelfabrikanter i verden. Det er blandt andet Giant der står bag ’Compact Road-designet’, med det karakteristiske slope i stellet, som man finder på mange racercykler i dag.


Giant har vundet flere store sejre i professionel cykelsport. I år sponsorer holdet både professionelle landevejshold og mountainbike hold.

 

Giant tilbyder deres kunder et bredt udvalg af forskellige cykler til vidt forskellige priser. Vi har fået mulighed for at teste en cykel, der ligger lige under de dyreste modeller Giant råder over. 
 

 

Test

Giant TCR-modeller kommer i flere versioner. Den testede model hedder Advanced Pro 0. Denne model rangerer lige under Advanced SL og lige over Advanced. Cyklen fås med både fælgbremse og skivebremse. Cyklen vi har fået stillet til rådighed er med fælgbremse.

 

Selve Advanced Pro 0 modellen fås i to versioner, hvor det er er udstyret er forskellen på de to cykler.

 

Cyklen er sat op med Giants egne komponenter, derudover er cyklen udstyret med Shimano Ultegra DI2.

 

Giant Advanced Pro 0 er holdt i en fed sort farve, hvor selve Giant skriften på cyklen er farvet i hvid. Dette giver cyklen et rigtig fedt og stilrent look.

 

Første tur på landevejen

Det første man bider mærke i, når man kører en tur på cyklen er, at det er en fartmaskine. Rammen er først og fremmest rigtig stiv og den er klart en af de stiveste cykler denne tester har prøvet kræfter med.

 

Stivheden kan også mærkes når man accelererer på cyklen. Den reagerer godt på antrittet fra pedalerne, og det er sand fornøjelse når der skal accelereres på flad vej og ud af sving.

 

Når man prøver en racercykel for første gang, kræver det tit lidt tilvænning. Dette var også tilfældet med denne cykel. Selve rammen er en størrelse Medium. En Medium størrelse hos Giant er fra 171 centimeter til 181 centimeter. Min højde er 173 centimeter, så jeg var dog lidt i tvivl om en Medium kunne blive for stor, da jeg normalt kører lidt mindre størrelse med længere frempind på.

 

Derfor krævede det også et par ture før jeg havde vænnet mig til cyklens indstilling og der blev justeret på både saddelhøjde og sadlens position. Til sidst fandt jeg dog en indstilling der gjorde, at jeg faktisk sad ret godt på den og samtidig følte jeg, at mit tråd også blev bedre.

 

Rammegeometrien

En af de første ting man lægger mærke til ved Giant Advanced er hvor meget slope der er i rammen. Slope er den måde rammen er bygget på.

 

Det vil sige hvor meget overrøret falder. Hos Giant og specielt deres TCR-modeller har altid været kendt for meget slope.

 

Om man er for eller i mod slope er nok en smagssag. I ”gamle” dage sagde man, at en carboncykel med slope var mere stiv i rammen end en uden slope. Men faktum er, at i dag laver man ikke en high-end cykel der ikke er stiv nok.

 

Vi synes, at rammegeometrien er godt afstemt og cyklen har et fedt look og et look der vidner om, at det er en cykel der er lavet til at køre stærkt og som man har lyst til at køre stærkt på.

 

TCR er Giants bud på en allround cykel. Vi synes dog, den er meget raceorienteret. Giants aero-model hedder Propel, men vi synes også at TCR-modellen gør det godt, når der skal tonses på flad vej. Det er måske også derfor, at TCR Advanced er den fortrukne cykel for WorldTour-holdet CCC. Holdets profil Greg Van Avermaet har også brugt denne model gennem hele forårsklassikerkampagnen.

 

 

Gennemtestet til Grejsdalsløbet

Vi var heldige at have mulighed for at teste cyklen til et af Danmarks hårdeste og mest varierede motionsløb - Grejsdalsløbet. Her er udfordringerne mange - fra flade tonserstykker, til højdemeter og teknisk terræn. En fin test for en allround-racer.

 

Og her performer Advanced-modellen nærmest perfekt. Den er hurtig på alle ønskelige måder - både når der skal accelereres i sving og ved temposkift i grupperne, men også på bakkerne, som der er masser af i området.

 

Det er en fornøjelse at køre på en cykel som denne, som bare fungerer uanset hvordan løbet køres eller hvordan terrænet skifter temperament.

 

Der er også komforten, for det er en lang dag på cykelkontoret. Her kan vi godt forstå, hvorfor modellen her er foretrukket af mange proffer, for cyklen har en meget velovervejet fornemmelse for kompromisset mellem performance og komfort.

 

Rammegeometrien gør det let at finde en aerodynamisk position uden at siddestillingen bliver voldsom aggressiv i sit drop mellem saddel og styr, hvilket kan mærkes efter mange timer i sadlen.

 

Løbet blev dermed en dag, hvor især komfort, fart og kontrol var centrale punkter i oplevelsen med cyklen.

 

Gode styregenskaber

En carboncykel til over 30.000 kroner forventer man har rigtig gode styreegenskaber. Dette kan denne cykel godt leve op til. Normalt vil det kræve flere ture, før man er tryg ved at kaste cyklen gennem svingene, men Giant har arbejdet meget med styreegenskaberne på deres cykler.

 

På den første tur følte man den samme tryghed, som jeg normalt har ved min egen racercykel. Dette er et stort plus, da absolut ikke er sådan ved alle cykler.

 

Advanced Pro 0 er en cykel i en god balance. Kører man cyklen hårdt, så er den styrevenlig også i svingene. Cyklen har ikke været testet til bjergkørsel, men her er vi også sikker på at den ville klare sig godt, når man ser på de styreegenskaber den har.

 

Styreegenskaberne hænger også sammen med, hvor godt den bremser. Cyklen er udstyret med fælgbremser og det bremser altså ikke ligeså godt som skivebremser. Dette beskriver vi mere uddybende i det næste afsnit.

 

Gear og bremser

TCR Advanced PRO 0 er udstyret med Shimano Ultegra fælgbremser. Der er blevet kørt en hel ture på cyklen og bremserne har bare fungeret. Selvom der efterhånden kommer flere og flere cykler frem med skivebremser, så bremser en fælgebremse også fint.

 

Der har heller ikke været behov for yderligere justering. Cyklen er også blevet testet i regnvejr, her kan man dog godt mærke en lille forsinkelse på bremsekraften. Det er dog i den mikroskopiske afdeling, men nok til at man lige skal tænke over det.

 

DI2-gruppen fra Shimano er der efterhånden ikke så meget at sige om. Gruppen fra Shimano er blevet ekstrem populær og specielt den prisvenlige Ultegra-version er populær, hvis man vil have elektronisk gearskifte på sin racercykel.

 

Ultegra DI2 er en rigtig god gruppe, der bare skifter helt perfekt. Denne tester har tidligere kørt med Dura Ace DI2 og ud fra gearskiftet er der ikke nogen forskel at mærke. Til gengæld er der en stor forskel på prisen. Ultegra DI2-gruppen har kørt godt og der har ikke været behov for yderligere justeringer.

 

 

Hjul og dæk

Hjulene på Advanced Pro 0 er Giants eget mærke. Hjulsættet hedder Giant SLR og er et carbonshjulsæt. Hjulene er tubeless ready, hvilket vil sige, at man kan køre med et tubeless setup. SLR-hjulene har den stivhed der skal til på en landevejscykel og er et rigtig godt hjulsæt der ligger i mellemklassen af hjul.

 

Som skrevet tidligere er hjulene sat op med tubeless-dæk. Dækkene er også fra Giant selv og hedder Gavia Race og er størrelsen 700x25, der giver massere komfort. Dækkene har vi ikke tidligere prøvet kræfter med, men det er generelt et positivt bekendtskab.

 

Når man kører med et tubeless-setup, er det muligt at køre med et lavere dæktryk, således det øger komforten på cyklen. På trods at vi har testet cyklen i mange kilometer, så har vi ikke været ramt af en eneste punktering, selvom vi også har kørt flere ture i regnvejr. 


Konklusion

Giant har lavet en topcykel, der fungerer godt på de fleste af de parametre vi har testet.

 

Cyklen fungerer godt i svingene og den kører utrolig godt på fladvej, selvom den ikke er Giants aerocykel. Det er en såkaldt allroundcykel og selvom vi ikke har testet den til decideret bjergkørsel, så vil vi også kunne anbefale cyklen til dette formål.

 

En af grundende til at cyklen ruller så godt på fladvej, kan måske skyldes de lette og stive carbonhjul fra Giant selv. Hjulene er sat op med tubeless-dæk og dette er bare en positiv oplevelse. Det ruller godt, det giver god komfort og det har endnu ikke givet nogen punkteringer.

 

Cyklen koster 36.000,-, dette er ikke en billig cykel, dog synes vi at man får meget cykel for pengene. Hvis man vælger at bruge budgettet på denne cykel får man efter vores mening en super fed cykel med nogle fede hjul og sidst men ikke mindst får man en cykel med indbygget wattmåler (der kommer en separat test af denne).

 

Cyklen fra Giant er generelt en rigtig god oplevelse og klart en af de bedste cykler denne tester har kørt på. Derfor får den de varmeste anbefalinger herfra.
 

Sådan har vi testet

Cyklen er blevet testet på de nordjyske veje i april måned. Vi har testet cyklen under forskellige vejrforhold. Testurene har været fra 1,5-4 timer.
 

Stillet til rådighed af: Giant Danmark

 

Læs vores optakt og få oversigten over indholdet i denne stortest.

10 skarpe tilbud på cykelprodukter
Vi har i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com fundet 10 skarpe tilbud / populære produkter netop nu.
Boganmeldelse: Iltgæld
Det kan på forhånd virke som et umuligt projekt. At tage en forfatter, der aldrig selv har dyrket cykelløb, og supplere med en illustrator, som med egne ord udtaler: ”Det er udfordrende ad Helvede til, men det holder jo en væk fra gadehjørnerne. Haha.” Alligevel har de to - forfatteren Brian Nygaard og maleren Erik A. Frandsen - tilsammen lavet en cykelbog, der både er nyskabende og værd at læse.
Test: Specialized Torch 3.0 cykelsko
En rigtig arbejdshest af en sko, som appellerer bredt, tilbyder en lidt mere afslappet pasform og som med garanti kan holde til en masse.
IT-system hjælper over 100 cykelklubber
IT er smart - især når det hjælper cykelklubber med at løse udfordringer og sparer tid i dagligdagen.
GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Flere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær
Stadig flere cyklister vælger at køre med cykelhjelm, viser den årlige cykelhjelmstælling fra Rådet for Sikker Trafik. Der er især sket en stigning blandt cyklister over 60 år.
Test: Carbon hjulsæt fra DKBIKE
Et godt rullende, stift og stilrent hjulsæt fra en af de nyere spillere på det danske marked.  
Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner
Nu kan du vinde et par lækre hvide cykelsko fra Fizik til en værdi af 1.599 kroner. Vinderen findes ultimo juli.
Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion
Rapha lancerer hele fire nye briller til ethvert behov på cyklen.

Instagram #motionsfeltet

Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Cykelforretning fylder 100 år - fejres med stor bogudgivelse
Cykelforretningen Schrøder Cykler fylder 100 år den 1. juli, og det bliver fejret med receptioner og bogudgivelse.
First Ride: Specialized Epic 2021
I dag præsenterer Specialized næste generation af deres ikoniske Epic-model.
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.
Produktnyt: Garmin Edge 130 Plus og Edge 1030 Plus
Garmins nyeste GPS-cykelcomputere inkluderer førsteklasses navigation, præstationsindsigt og sikkerheds- og  trackingfunktioner. Du kan synkroniser let indendørs og udendørs træning, få indblik i præstationer med mere for at få hver tur til at tælle.
Produktnyt: Trek lancerer Émonda
Trek har lanceret den nye Émonda cykel. Den er hurtigere og lettere end nogensinde før.
Vind det nye 3T Exploro Racemax rammekit
I samarbejde med 3T udlodder vi et lækkert cykelstel (rammekit), som kan bruges i alt terræn. Rammekittet har en værdi af 23.995 kroner.
Test: Rebel Royal 45 Disc hjulsæt
No bullshit og udpræget value for money. Der er ingen grund til at stirre sig blind på brand-navnet på siden af hjulet længere.  
Produktnyt: Cannondale med tre nye cykelmodeller
​Cannondale har lanceret tre nye cykelmodeller, som kommer på markedet: Cannondale Topstone Carbon Lefty, Topstone Neo Carbon og Topstone Neo Carbon Lefty.
Test: Futurum Proformance cykeltøj
Den nye spiller fra Holland ligger prismæssigt i medium-intervallet, men imponerer på mange måder og leverer højt på kvalitet i forhold til pris og performance.
10 bud på gode tilbud i øjeblikket
Vi har allieret os med cykelsøgemaskinen Velomio.com for at finde 10 gode tilbud til dig.
Test: Principia Gravel
Et godt mix af alt det, som en gravelcykel skal kunne. God i alle terræner og vigtigst af alt: Det hele fungerer bare, uanset hvor vejen går hen.  
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko - S-Works Vent
Specialized har lanceret en ny landevejssko - S-Works Vent. 
Produktnyt: Cannondale Scalpel 2021
Cannondale har lanceret deres nye full suspension MTB Scalpel for 2021. Den kommer i flere forskellige udgaver, som vi har kigget nærmere på. 

Seneste indlæg i debatten

Spooky du ved jeg bor på Tårsvej :thinking: Men nej, turene bringer mig langt omkring, Helsingør og Nordsjælland som det længste. Kørte en tur på 70 runder i Ravnsby Bakker sidste år, så kender godt det med køre det samme mange gange. Det kan ikke anbefales, bliver lidt træls i længden :laughing: Nogle brokker sig over at en landevejscykel i dag ikke er så aggressiv som tidligere, dvs. mange modeller har bevæget sig lidt over i den mere komfortable genre, selv om de ikke kategoriseres som komfort-model (a.k.a comfort, endurance, m.m.). Pronghorn har jeg læst skulle så stadig være ganske aggressiv, og af de tests jeg har set dem være med i ser det ud til at være sådan. Jeg vil også mene at du som ny er bedst rådet med at få eksperthjælp hos den lokale frem for at søge den bedste pris. Som ny er det godt at have et sted at gå hen med cyklen hvis noget driller, og her vil den lokale butik være god til at hjælpe uden nødvendigvis at berige sig på det, og du får også efterjustering med i prisen. Læs blot denne tråd https://www.feltet.dk/forum/d/474827-skift-funktion-p-gearskifte-di2/35, selv om det er fint at forhandleren kører ud, så er det noget nemmere at have handlet lokalt, og i dit tilfælde endnu mere hvis du overvejer at handle i UK. Og som allerede sagt, køb en cykel for at bruge og nyde den, glem alt det der med at du skal kunne sælge den igen om 5 år, allerede idet du går ud af butikken med den er den kun det halve værd.Fabio Jakobsen er klar til at debutere ved Giro d´Italia. Coronakrisen har ikke ændret på den 23-årige sprinters helt store sæsonmål, som forbliver den italienske Grand Tour. Derudover skal Quick-Steps hurtige hollænder også køre Polen Rundt fra den 5. august.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/quick-step-sprinter_bekraefter_giro-debut/ Nemlig, som nybegynder skal der mange andre ting til. Jeg købte min første racer i juli måned (2015), og fik ca. 15% rabat, ikke i kroner, men i form af ekstra-udstyr. Jeg er hamrende dårlig til at prutte (prisen), og havde heldigvis min genbo med, han er noget mere hård (men også lidt urimelig). Cykelhandleren var dog flink, og ville gerne hjælpe mig i gang, så man kan jo prøve med at man er helt ny og godt kunne bruge det ekstra udstyr med i handlen, det er noget billigere for forhandleren at smide oven i end direkte rabat.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

10 skarpe tilbud på cykelprodukter
Vi har i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com fundet 10 skarpe tilbud / populære produkter netop nu.
Boganmeldelse: Iltgæld
Det kan på forhånd virke som et umuligt projekt. At tage en forfatter, der aldrig selv har dyrket cykelløb, og supplere med en illustrator, som med egne ord udtaler: ”Det er udfordrende ad Helvede til, men det holder jo en væk fra gadehjørnerne. Haha.” Alligevel har de to - forfatteren Brian Nygaard og maleren Erik A. Frandsen - tilsammen lavet en cykelbog, der både er nyskabende og værd at læse.
Test: Specialized Torch 3.0 cykelsko
En rigtig arbejdshest af en sko, som appellerer bredt, tilbyder en lidt mere afslappet pasform og som med garanti kan holde til en masse.
IT-system hjælper over 100 cykelklubber
IT er smart - især når det hjælper cykelklubber med at løse udfordringer og sparer tid i dagligdagen.
GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Flere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær
Stadig flere cyklister vælger at køre med cykelhjelm, viser den årlige cykelhjelmstælling fra Rådet for Sikker Trafik. Der er især sket en stigning blandt cyklister over 60 år.
Test: Carbon hjulsæt fra DKBIKE
Et godt rullende, stift og stilrent hjulsæt fra en af de nyere spillere på det danske marked.  
Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner
Nu kan du vinde et par lækre hvide cykelsko fra Fizik til en værdi af 1.599 kroner. Vinderen findes ultimo juli.
Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion
Rapha lancerer hele fire nye briller til ethvert behov på cyklen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet