27.06.2023 @ 09:28

Giant leverer en topmoderne racercykel, som performer på alle parametre og udmærker sig ved lav vægt, køregenskaber og en hurtig fornemmelse.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: Giant
Produkt: Propel Advanced SL 0
Farver: Sort / blå
Størrelse: Medium (Fås i XS, S, M, M/L, L og XL)
Vægt: 6.89 kilo

Pris: Kr. 96.499,-  

 

Giant Propel er en moderne cykel med masser af klassiske kendetegn.


Introduktion

Giant er historisk set nok mest kendte for deres TCR-model, som er en moderne klassiker og anset som en af de bedste allround-cykler, man kan opdrive.

 

Det er måske derfor, at den mere rendyrkede aerocykel - Propel - er gået lidt under radaren hidtil. Eller det er faktisk en sandhed med modifikationer, for jeg fristes til at sige, at det er de tidligere versioner, der har levet lidt mere anonymt, mens den nyeste version for alvor sparkede døren ind, da den blev lanceret til Touren sidste år.

 

Den nyeste version af Propel er således en cykel helt i tråd med tidens trend, hvor der er masser af rendyrkede aero-elementer i designet, men hvor der ikke er gået på kompromis med vægt og køreegenskaber.

 

Det bedste vidnesbyrd på, at Giant tilsyneladende er lykkedes med missionen er, at rigtig mange af rytterne på det Giant-sponsorerede World Tour-hold Jayco AlUla, har skiftet TCR’en ud med den nye Propel - i alle terræner.

  

Test
 

Moderne pakke

Som sagt er den nye Propel designet og konstrueret til de ambitiøse ryttere - det klart største fokus har nemlig været på fart. Men tiden hvor rendyrket aerodynamik og flotte tal i vindtunnellen regerede er ovre, og det er ikke længere nok at lave en cykel, som kun er hurtigt. Det nytter nemlig ikke noget, hvis den ikke også har adrætte og raceorienterede køreegenskaber og en vægt der kan matche de letteste cykler på markedet.  

 

Derfor hører Propel til i kategorien af moderne racercykler, som har udprægede aerodynamiske fordele, men hvor producenterne har skelet lige så meget til de mere klassiske dyder i udviklingen.

 

Alt dette matcher fuldstændig det visuelle indtryk, som man får af den nye model.
Rørene er dråbeformede, sadelstræberne sænkede og cockpittet er integreret - alt sammen vidner om optimeret aerodynamik.

 

Samtidig har cyklen forholdsvis klassisk silhuet, opbygning og geometri.

 

Ratioen mellem cyklens stack og reach er 1.404, hvilket vidner om en rendyrket væddeløbscykel.

 

Integreret aerodynamik

Cyklen er lavet med Giant’s AeroSystem Shaping. Som man kan forvente af en af verdens førende producenter, så er netop rørformerne et resultat af CFD-analyse og masser af timer i vindtunnelen for at optimere aerodynamikken i vind fra alle vinkler.
 

I praksis udmønter det sig i rørformer som er ellipseformede og afkortede - hvilket ses tydeligt ved kronrøret, hvor den ende som vender mod rytteren, er afkortet og helt flad, snarere end rund, som den der vender ud i vinden.

 

Cockpittet består af en todelt frempind og styr, som tilsammen giver fuld integration af kablerne.

 

De aerodynamiske rørformer er tydelige.


Nemmere at justere

Den nye kabelføring gennem styret skal gøre det hurtigere og nemmere at justere eller ændre cockpitkomponenter og finjustere rytterens position. Det todelt system gør, at man kan ændre frempindslængde eller styrbredde separat, hvilket også er et nik tilbage i en klassisk retning i en tid hvor cockpits ofte består af en samlet enhed.

 

Kablerne løber under styret og fremstår fuldt integrerede.

 

Cockpittet er todelt, så man lettere kan skifte de enkelte komponenter.

 

Lav vægt

Det erklærede mål om lavere vægt for den samlede pakke er opnået.

Vores testcykel i størrelse medium (traditionel 54’er) vejer ind på 6.89 kilo med dunkholdere samt mount til cykelcomputer og uden pedaler

 

Det er en imponerende vægt, som kun bliver matchet af de absolut topcykler fra konkurrerende brands.

 

6.89 kilo med dunkholdere og mount til cykelcomputeren. Mere end godkendt!

 

Integreret sadelpind - et Giant-kendetegn

Som nærmest det eneste mainstream-brand, så benytter Giant stadig en integreret sadelpind på deres absolutte topmodeller. De udtrykker selv, at den er en nøglefaktor, da den forbedrer aerodynamikken og absorberer bump fra vejen.

 

Samtidig sparer den 45 gram sammenlignet med en standard sadelpind. Det er i småtingsafdelingen, men alt tæller.

 

Personligt synes jeg, at den integrerede sadelpind set vanvittig flot ud og giver cyklen noget ekstra rent visuelt. Det ser både hurtigt og eksklusivt ud.

 

Til gengæld kommer man ikke udenom, at det er en smule besværligt. Den skal saves til og det begrænser justeringsmulighederne, når først den er skåret. Der er dog en smule rum til at justere ved hjælp af spacere, men det er sværere at lave småjusteringer.

 

Integreret sadelpind ser fedt ud, men er noget upraktisk.
 

Hurtig og responsiv

Ude på landevejen opfører Giant Propel sig som en fuldblods racercykel.

Den er mærkbart hurtig, uanset hvad man sætter den til.

 

De aerodynamiske egenskaber, kan være svære at sige noget meget konkret om udenfor en vindtunnel, men Propel føles virkelig hurtigt, når den får lov at cruise i fladt og let bølgende terræn.

 

Man føler, at man får noget for sine kræfter og at cyklen holder farten effektivt, når først den er trådt op i tempo. Samtidig er den rolig i sin fremtoning, så man får en sikker, velafbalanceret og stabil fornemmelse, så man trykker til den med over 40 km/t.

 

Men det er måske endnu mere imponerende, at det føles som om, at Propel har arvet nogle af de egenskaber, som har gjort bestselleren TCR så populær. Den reagerer let og prompte på accelerationer og hurtige temposkift, hvad enten det er på små bakker, i antrit eller ud af sving.

 

Krankboksen er en ordentlig moppedreng, som er umulig at vride for selv de største lår og sammen med et tilsvarende robust kronrør, så kan cyklen tage imod og omsætte alle de kræfter, som man kan smide i hovedet på den.

 

Alt i alt er Propel en virkelig helstøbt køreoplevelse, som beviser hvor langt cykelproducenterne er kommer, når det kommer til at kombinere aerodynamik og køreegenskaber, som tidligere var så svært.

 

Jeg har efterhånden haft fornøjelse af at køre på rigtig mange topmodeller på tværs af brands, og jeg bedømmer altid en cykel på, hvor effektiv den føles. Altså en samlet fornemmelse af, hvor let det føles at holde cyklen oppe i fart, hvordan den accelererer og hvor sikker den føles, når man giver den alt hvad man har.

 

Her kan Propel sagtens måle sig med de andre topmodeller på markedet og den fremstår som en yderst effektiv pakke på tværs af disse parametre.

 

Strømllinet og aerodynamisk.

 

Smidige køreegenskaber

Tiden hvor en aerocykel styrede halvdårligt er heldigvis også ovre.

 

Propel er nemlig præcis og let at køre. Den føles smidig i små sving og det kræver ikke mange ture at blive fortrolig med en styring som kan betegnes som præcis og rolig.

 

Det skal forstås på den måde, at styringen er så direkte, som man forventer af en racercykel til væddeløb, men balancen og geometrien er godt afstemt, så man får en præcis og intuitiv styring.

 

Propel er også væsentligt mere komfortabel end tidligere aero-modeller. Selvom flere af rørformerne er store og aerodynamiske, så er der også flere smalle og mindre rør, især overrøret når sadelpinden, selve sadelpinden og sadelstræberne. Det er med til at give en smule fleksibilitet på det helt rigtige sted for en mere behagelig køreoplevelse.

 

Cyklen kan desuden tage op til 30 millimeter dæk, hvilket kun er med til at øge alsidighed og komfort.

 

Mindre rør på sadelstræberne bidrager til komforten.

 

Konklusion
Med den nye version af Propel-modellen har Giant vist, at de også mestrer den ultramoderne cykel uden kompromiser. Propel er alt det, som man kan ønske sig fra en racercykel.

 

Hurtige accelerationer, effektivitet i høj fart, komfort og køreegenskaber, som matcher den ikoniske TCR.

 

Jeg er solgt og Propel indskriver sig på øverste hylde i min bog.


Stillet til rådighed af Giant Danmark

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!
Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x