04.09.2023 @ 17:15

Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.
 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Bikepacking, siger du; “Er det ikke bare et smart ord for cykelferie?”


Jo, det er det, men det ændrer ikke, at det er en virkelig god måde at komme ud og opleve sit land på, hvis man ikke har noget imod at vejret og terrænet har en stor indflydelse på oplevelsen.

 

I denne artikel vil jeg fortælle lidt om, hvorfor jeg synes at bikepacking er en fed måde at tage på ferie på, og så vil jeg anmelde et sæt Geosmina tasker, som vi har lånt af importøren HF. Christiansen.

 

Til forskel fra en charterrejse, hvor transporten er et element, der bare skal overstås, så vi kan komme i gang med vores ferie, er selve transporten, tiden på cyklen, et meget centralt element, når man tager på en bikepacking-tur. De mange timer i sadlen, og den langsomme fremdrift, har den positive effekt, at du ser det danske (eller udenlandske) landskab glide forbi på en langt mere nærværende måde, end du oplever i bil, og skulle du få behov for en pause, sætter du dig bare i grøftekanten og nyder stilheden, insekternes summen og fuglesangen. Du behøver ikke en rasteplads, fyldt med biler, burgerbarer og benzinstandere.

 

Man oplever generelt en mere udtalt følelse af frihed, da du har alt hvad du skal bruge på cyklen og finder du ud af, du hellere vil overnatte i et shelter end den campingplads, du havde planlagt, er der ikke langt fra beslutning til handling.

 

 

Overnatning på bikepacking

Apropos overnatning, er der flere muligheder: Telt, shelter, vandrehjem, bed and breakfast - alt efter temperament. Jeg foretrækker at overnatte i shelter, da man ligger hævet over jorden, og er sikker på at ligge i tørvejr.

Til gengæld er du ikke altid så godt beskyttet mod vinden, som du er er i et telt, og derfor stiller det lidt større krav til din sovepose. Men jeg medbringer altid et 1-mandstelt, i tilfælde af at shelter’et er optaget, selv om man i dag kan reservere mange af de offentlige tilgængelige shelters.

 

Min datter, som også testede Geosmina-taskerne på en tredages rundtur på Fyn, overnattede på campingpladser med et 1-mandstelt, da det for hende gav den tryghed, at der var noget personale til stede, frem for at ligge alene i en skov. Og så har man også adgang til et varmt bad og et tørt opholdsrum, hvilket hun satte stor pris på, når dag 2 bestod af 90 kilometer landeveje i heldagsregn.

 

Skal man være i god form?

Det afhænger meget af dit ambitionsniveau. Har du tænkt dig at køre dagsetaper +200 kilometer, kræver det at du har en solid grundform, da det er meget anderledes at køre med oppakning på cyklen. Den er minimum 10 kilo tungere, og reagerer meget langsommere end en cykel uden oppakning. Men når man har hele dagen til at tilbagelægge dagsetaper på eksempelvis 90-120 kilometer, så kan de fleste være med.

 

Og det gode ved at være på bikepacking er, at man forbrænder en pokkers masse kalorier og derfor kan man holde alle de bagerstop, man har lyst til.

Som eksempel kan jeg nævne, at jeg for et par år siden, kørte Danmark Rundt, 1100 kilometer fordelt på 10 etaper samt en hviledag, og da jeg kom hjem, havde jeg tabt mig 5 kilo til trods for at jeg havde besøgt en masse bagere på min tur rundt i Danmark.

 

Test af tasker

Vi har som beskrevet ovenfor haft et sæt tasker fra Geosmina’s road/gravel serie til test.
Sættet bestod af en rammetaske, styrtaske, top tube-taske og en sadeltaske. Fælles for alle taskerne er, at de er fremstillet af en kraftig nylon belagt med polyuretan på indersiden for af sikre, at de er vandtætte.

Derudover er der forstærkninger de steder, hvor der er en større belastning på materialet, så som der hvor spænderne sidder fastgjort og hvor materialet slider op af cyklen og alle samlinger er ultralydssvejsede for at sikre helt vandtætte samlinger. Lynlåsene er et kritisk punkt på bikepacking-tasker, og på Geosmina taskerne er der benyttet 100 % vandtætte lynlåse.

 

Til at fastgøre taskerne benytter Geosmina velcrostropper, som fungere rigtigt godt, og for at imødekomme de forskellige rørtykkelser på forskellige cykler, får man ekstra stropper med i en kort og lang udgave. Det er godt tænkt, da det giver god mulighed for at tilpasse bespændingen til netop dit behov.

 

Geosmina Medium Frame Bag 3L
Vejl. pris: 519,-
Link: https://www.geosminacomponents.com/en/product/medium-frame-bag-gravel/
 

Framebag’en var i størrelse medium, og den passede perfekt til den Principia Gravel (Størrelse 52) jeg har til test, og som jeg benyttede til min bikepacking-tur. På min datters cykel (Størrelse Small) var den lige på grænsen til at være for stor, men det kunne godt lade sig gøre at montere den, så den sad stabilt.

 

Medium-størrelsen har et rumfang på 3 liter, hvilket ikke lyder af meget, med den kunne indeholde teltstænger, ekstra slanger, værktøj, håndsprit, lille lommelygte og så videre.

Den har lynlås i begge sider, hvor den højre side er et stort rum, hvor ovennævnte lå i.
Skillevæggen mellem højre og venstre side har nogle flade lommer, hvor den lomme, der er i højre side, var udstyret med lynlås, så man kan opbevare dankort og lignende på en sikker måde. Det venstre rum, er et stort fladt rum, hvor der i skillevæggen var flere lommer til småting. I dette rum kan man opbevare diverse “flade” ting; Jeg havde nogle ekstra spændremme med, hvis det skulle blive nødvendigt at spænde noget fast.

 

 

Som beskrevet i starten er taskerne udstyret med vandtætte lynlåse, hvilket blev grundigt testet på både min datters og min egen tur. Min datter kørte på andendagen igennem 4-5 timer konstant regn, og jeg måtte igennem en heftig tordenbyge på min tur. Jeg kunne konstatere, at lynlåsene kunne holde tæt igennem en kraftig tordenbyge, mens min datter oplevede, at der gennem flere timers konstant regn, havde trængt regn ind i tasken. Jeg kunne godt have den mistanke, at hun ikke havde lukket lynlåsen helt til, da tasken ikke har anden sikring mod regn end selve lynlåsen, og derfor er det supervigtigt, at man lukker lynlåsen helt i.

 

Geosmina Handlebar Bag 10L
Vejl. pris: 449,-
Link: https://www.geosminacomponents.com/en/product/bikepacking-handlebar-bag-2/

 

Geosmina har tre forskellige styrtasker, en på 15 liter, som er mest beregnet til MTB, en lille en på 3,5 liter samt en mellemstørrelse på 10 liter, som passer til racer- og gravel cykler.

 

Jeg havde mellemstørrelsen til test, og det er en simpel, men velfungerende taske. Det er principielt en drybag, åben i begge ender, med et par kraftige velcroremme til at spænde den på styret, en rem til at spænde rundt om kronrøret, samt et elastiknet, til at fastholde diverse ting.

 

Når man spænder de to remme ind til styret, ligger tasken helt ind til styret, og derved kan den måske komme i karambolage med computerholder, kabler og lignende.

 



Andre tasker har nogle spacere, der skaber afstand mellem styr og taske, men dette kan resultere i, at tasken ikke sidder så stabilt, da den ikke er støttet i samme grad af selve styret. I dette tilfælde sad tasken godt og stabilt uden at være et problem for kablerne.

Jeg havde pakket mit tøj i styrtasken og på trods af en solid tordenbyge, var mit tøj helt tørt, da jeg kom frem til min destination.

 

Så alt i alt en velfungerende styrtaske der opfylder sin funktion udmærket.

 

Geosmina Small Top Tube Bag 0,5L
Vejl. pris: 329,-
Link: https://www.geosminacomponents.com/en/product/small-top-tube-bag-2022/

 

En top tube-taske er næsten uundværlig, når man sidder på cyklen i mange timer. Her kan du have dine snacks, som du skal indtage, mens du kører. Og top tube-tasken fra Geosmina er bestemt en udmærket en af slagsen. Jeg havde valgt den i størrelse small, da jeg tror den opfylder de flestes behov på kortere ture.

Tasken kommer med en indsats i, som kan tages ud, som deler den op i to rum, men den fjernede jeg, da jeg synes indsatsen begrænsede pladsen i tasken. Efter min opfattelse får du en bedre udnyttelse af pladsen, ved at tage indsatsen ud, og den giver måske mere mening i den større model.

 

Tasken har også et lille afskærmet hul i fronten så du kan have en powerbank i tasken og oplade din cykelcomputer eller forlygte mens du kører.

 

Geosmina Large Seat Bag 15L
Vejl. Pris: 869,-
Link: https://www.geosminacomponents.com/en/product/large-seat-bag/

 

Geosmina’s sadeltaske er samme konstruktion som mange andre sadeltasker, et par kraftige velcrostropper om sadelpinden og en strop i hver side, der spænder den op under sadlen. For at lukke den, ruller du åbningen stramt sammen og spænder den til med de tilhørende remme.
Så på den måde skiller Geosmina’s sadeltaske sig ikke ud.

Men jeg synes den gør sig bemærket ved en høj kvalitet på materialer og detaljer. Tasken har fået et ekstra forstærket ydre lag, der hvor man spænder tasken ind mod sadelpinden, samt undersiden der er udsat for sprøjt fra vejen. Den har et refleks-logo på hver side af tasken, samt mulighed for at montere en spænderem til ekstra bagage (jeg brugte det til den cykellås), Der er tre steder, du kan placere denne spænderem, alt afhængig af hvor meget du ruller tasken sammen.

 

 

Materialet tasken er fremstillet af, er forholdsvis kraftigt og ikke så smidigt, men dette viste sig at være en fordel. I sadeltasken havde jeg pakket telt, sovepose og liggeunderlag og en ekstra trøje. Min erfaring er, at når du pakker din sadeltaske, skal du stoppe din sovepose og telt godt og grundigt ned i bunden for at komprimere det så meget som muligt. Dette giver, i kombination med det kraftige materiale en “stiv” taske, der gør at den sidder stabilt, når den et spændt godt fast, og den sidder uden at svinge fra side til side og uden at komme til at hænge.

 

 

Konklusion

Jeg sidder tilbage med et rigtigt godt indtryk af bikepacking-taskerne fra Geosmina.

 

De byder ikke på nyskabende løsninger, de hører ikke til de letteste tasker og der er billigere alternativer på markedet (og bestemt også dyrere), men de byder på en rigtig god brugsværdi. Og umiddelbart er materialekvaliteten høj, selv om det kan være svært at vurdere på kun to ture, men når man står med taskerne i hånden, virker kvaliteten overbevisende.

 

Med en samlet pris på godt 2.100, - kr. for et komplet sæt, hører de ikke til de billigste, men jeg synes stadig at de giver fin værdi for pengene.

 

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Tobias Aagaard Hansen vandt i dag sit tredje licensløb i A-klassen, da han sejrede i FBL licensløb i Odsherred. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ny_bornholm-opvisning_-_rydder_podiet_i_odsherred/Tobias Lund fortsatte sin egen og DSMs helt ustoppelige succes med en overraskende sejr på løbets mest rene sprinteretape, og måske kan han endda vinde halvdelen af etaperne. Søndag slutter løbet nemlig som altid i Istanbul, og denne gang sker det med en helt ny afslutning, når en ganske flad dag skal afsluttes med en spurt op ad en lille bakke i den tyrkiske hovedstad. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_8_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/Carlos Rodriguez sidder i en meget gunstig position til at vinde Romandiet Rundt, og så vil han opnå noget, han ikke tidligere har gjort i sin karriere. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/rodriguez_i_foerertroejen_inden_sidstedagen_dt_vil_vaere_vigtigt_for_mig/Richard Carapaz bekræftede sin genfødsel med en storslået sejr på kongeetapen, men den største vinder var Carlos Rodriguez, der fik skovlen under Juan Ayuso og nu ligner en stensikker vinder af årets udgave af det schweiziske storløb. Søndag slutter løbet nemlig for andet år i træk med en af sine lettere etaper, og denne gang er den endda historisk let, hvorfor der ikke burde være meget, der kan stå i vejen for, at sprinterne akkurat som sidste år får det sidste ord på det, der ligner en drivvåd dag i Romandiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_romandie_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet