04.09.2023 @ 17:15

Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.
 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Bikepacking, siger du; “Er det ikke bare et smart ord for cykelferie?”


Jo, det er det, men det ændrer ikke, at det er en virkelig god måde at komme ud og opleve sit land på, hvis man ikke har noget imod at vejret og terrænet har en stor indflydelse på oplevelsen.

 

I denne artikel vil jeg fortælle lidt om, hvorfor jeg synes at bikepacking er en fed måde at tage på ferie på, og så vil jeg anmelde et sæt Geosmina tasker, som vi har lånt af importøren HF. Christiansen.

 

Til forskel fra en charterrejse, hvor transporten er et element, der bare skal overstås, så vi kan komme i gang med vores ferie, er selve transporten, tiden på cyklen, et meget centralt element, når man tager på en bikepacking-tur. De mange timer i sadlen, og den langsomme fremdrift, har den positive effekt, at du ser det danske (eller udenlandske) landskab glide forbi på en langt mere nærværende måde, end du oplever i bil, og skulle du få behov for en pause, sætter du dig bare i grøftekanten og nyder stilheden, insekternes summen og fuglesangen. Du behøver ikke en rasteplads, fyldt med biler, burgerbarer og benzinstandere.

 

Man oplever generelt en mere udtalt følelse af frihed, da du har alt hvad du skal bruge på cyklen og finder du ud af, du hellere vil overnatte i et shelter end den campingplads, du havde planlagt, er der ikke langt fra beslutning til handling.

 

 

Overnatning på bikepacking

Apropos overnatning, er der flere muligheder: Telt, shelter, vandrehjem, bed and breakfast - alt efter temperament. Jeg foretrækker at overnatte i shelter, da man ligger hævet over jorden, og er sikker på at ligge i tørvejr.

Til gengæld er du ikke altid så godt beskyttet mod vinden, som du er er i et telt, og derfor stiller det lidt større krav til din sovepose. Men jeg medbringer altid et 1-mandstelt, i tilfælde af at shelter’et er optaget, selv om man i dag kan reservere mange af de offentlige tilgængelige shelters.

 

Min datter, som også testede Geosmina-taskerne på en tredages rundtur på Fyn, overnattede på campingpladser med et 1-mandstelt, da det for hende gav den tryghed, at der var noget personale til stede, frem for at ligge alene i en skov. Og så har man også adgang til et varmt bad og et tørt opholdsrum, hvilket hun satte stor pris på, når dag 2 bestod af 90 kilometer landeveje i heldagsregn.

 

Skal man være i god form?

Det afhænger meget af dit ambitionsniveau. Har du tænkt dig at køre dagsetaper +200 kilometer, kræver det at du har en solid grundform, da det er meget anderledes at køre med oppakning på cyklen. Den er minimum 10 kilo tungere, og reagerer meget langsommere end en cykel uden oppakning. Men når man har hele dagen til at tilbagelægge dagsetaper på eksempelvis 90-120 kilometer, så kan de fleste være med.

 

Og det gode ved at være på bikepacking er, at man forbrænder en pokkers masse kalorier og derfor kan man holde alle de bagerstop, man har lyst til.

Som eksempel kan jeg nævne, at jeg for et par år siden, kørte Danmark Rundt, 1100 kilometer fordelt på 10 etaper samt en hviledag, og da jeg kom hjem, havde jeg tabt mig 5 kilo til trods for at jeg havde besøgt en masse bagere på min tur rundt i Danmark.

 

Test af tasker

Vi har som beskrevet ovenfor haft et sæt tasker fra Geosmina’s road/gravel serie til test.
Sættet bestod af en rammetaske, styrtaske, top tube-taske og en sadeltaske. Fælles for alle taskerne er, at de er fremstillet af en kraftig nylon belagt med polyuretan på indersiden for af sikre, at de er vandtætte.

Derudover er der forstærkninger de steder, hvor der er en større belastning på materialet, så som der hvor spænderne sidder fastgjort og hvor materialet slider op af cyklen og alle samlinger er ultralydssvejsede for at sikre helt vandtætte samlinger. Lynlåsene er et kritisk punkt på bikepacking-tasker, og på Geosmina taskerne er der benyttet 100 % vandtætte lynlåse.

 

Til at fastgøre taskerne benytter Geosmina velcrostropper, som fungere rigtigt godt, og for at imødekomme de forskellige rørtykkelser på forskellige cykler, får man ekstra stropper med i en kort og lang udgave. Det er godt tænkt, da det giver god mulighed for at tilpasse bespændingen til netop dit behov.

 

Geosmina Medium Frame Bag 3L
Vejl. pris: 519,-
Link: https://www.geosminacomponents.com/en/product/medium-frame-bag-gravel/
 

Framebag’en var i størrelse medium, og den passede perfekt til den Principia Gravel (Størrelse 52) jeg har til test, og som jeg benyttede til min bikepacking-tur. På min datters cykel (Størrelse Small) var den lige på grænsen til at være for stor, men det kunne godt lade sig gøre at montere den, så den sad stabilt.

 

Medium-størrelsen har et rumfang på 3 liter, hvilket ikke lyder af meget, med den kunne indeholde teltstænger, ekstra slanger, værktøj, håndsprit, lille lommelygte og så videre.

Den har lynlås i begge sider, hvor den højre side er et stort rum, hvor ovennævnte lå i.
Skillevæggen mellem højre og venstre side har nogle flade lommer, hvor den lomme, der er i højre side, var udstyret med lynlås, så man kan opbevare dankort og lignende på en sikker måde. Det venstre rum, er et stort fladt rum, hvor der i skillevæggen var flere lommer til småting. I dette rum kan man opbevare diverse “flade” ting; Jeg havde nogle ekstra spændremme med, hvis det skulle blive nødvendigt at spænde noget fast.

 

 

Som beskrevet i starten er taskerne udstyret med vandtætte lynlåse, hvilket blev grundigt testet på både min datters og min egen tur. Min datter kørte på andendagen igennem 4-5 timer konstant regn, og jeg måtte igennem en heftig tordenbyge på min tur. Jeg kunne konstatere, at lynlåsene kunne holde tæt igennem en kraftig tordenbyge, mens min datter oplevede, at der gennem flere timers konstant regn, havde trængt regn ind i tasken. Jeg kunne godt have den mistanke, at hun ikke havde lukket lynlåsen helt til, da tasken ikke har anden sikring mod regn end selve lynlåsen, og derfor er det supervigtigt, at man lukker lynlåsen helt i.

 

Geosmina Handlebar Bag 10L
Vejl. pris: 449,-
Link: https://www.geosminacomponents.com/en/product/bikepacking-handlebar-bag-2/

 

Geosmina har tre forskellige styrtasker, en på 15 liter, som er mest beregnet til MTB, en lille en på 3,5 liter samt en mellemstørrelse på 10 liter, som passer til racer- og gravel cykler.

 

Jeg havde mellemstørrelsen til test, og det er en simpel, men velfungerende taske. Det er principielt en drybag, åben i begge ender, med et par kraftige velcroremme til at spænde den på styret, en rem til at spænde rundt om kronrøret, samt et elastiknet, til at fastholde diverse ting.

 

Når man spænder de to remme ind til styret, ligger tasken helt ind til styret, og derved kan den måske komme i karambolage med computerholder, kabler og lignende.

 Andre tasker har nogle spacere, der skaber afstand mellem styr og taske, men dette kan resultere i, at tasken ikke sidder så stabilt, da den ikke er støttet i samme grad af selve styret. I dette tilfælde sad tasken godt og stabilt uden at være et problem for kablerne.

Jeg havde pakket mit tøj i styrtasken og på trods af en solid tordenbyge, var mit tøj helt tørt, da jeg kom frem til min destination.

 

Så alt i alt en velfungerende styrtaske der opfylder sin funktion udmærket.

 

Geosmina Small Top Tube Bag 0,5L
Vejl. pris: 329,-
Link: https://www.geosminacomponents.com/en/product/small-top-tube-bag-2022/

 

En top tube-taske er næsten uundværlig, når man sidder på cyklen i mange timer. Her kan du have dine snacks, som du skal indtage, mens du kører. Og top tube-tasken fra Geosmina er bestemt en udmærket en af slagsen. Jeg havde valgt den i størrelse small, da jeg tror den opfylder de flestes behov på kortere ture.

Tasken kommer med en indsats i, som kan tages ud, som deler den op i to rum, men den fjernede jeg, da jeg synes indsatsen begrænsede pladsen i tasken. Efter min opfattelse får du en bedre udnyttelse af pladsen, ved at tage indsatsen ud, og den giver måske mere mening i den større model.

 

Tasken har også et lille afskærmet hul i fronten så du kan have en powerbank i tasken og oplade din cykelcomputer eller forlygte mens du kører.

 

Geosmina Large Seat Bag 15L
Vejl. Pris: 869,-
Link: https://www.geosminacomponents.com/en/product/large-seat-bag/

 

Geosmina’s sadeltaske er samme konstruktion som mange andre sadeltasker, et par kraftige velcrostropper om sadelpinden og en strop i hver side, der spænder den op under sadlen. For at lukke den, ruller du åbningen stramt sammen og spænder den til med de tilhørende remme.
Så på den måde skiller Geosmina’s sadeltaske sig ikke ud.

Men jeg synes den gør sig bemærket ved en høj kvalitet på materialer og detaljer. Tasken har fået et ekstra forstærket ydre lag, der hvor man spænder tasken ind mod sadelpinden, samt undersiden der er udsat for sprøjt fra vejen. Den har et refleks-logo på hver side af tasken, samt mulighed for at montere en spænderem til ekstra bagage (jeg brugte det til den cykellås), Der er tre steder, du kan placere denne spænderem, alt afhængig af hvor meget du ruller tasken sammen.

 

 

Materialet tasken er fremstillet af, er forholdsvis kraftigt og ikke så smidigt, men dette viste sig at være en fordel. I sadeltasken havde jeg pakket telt, sovepose og liggeunderlag og en ekstra trøje. Min erfaring er, at når du pakker din sadeltaske, skal du stoppe din sovepose og telt godt og grundigt ned i bunden for at komprimere det så meget som muligt. Dette giver, i kombination med det kraftige materiale en “stiv” taske, der gør at den sidder stabilt, når den et spændt godt fast, og den sidder uden at svinge fra side til side og uden at komme til at hænge.

 

 

Konklusion

Jeg sidder tilbage med et rigtigt godt indtryk af bikepacking-taskerne fra Geosmina.

 

De byder ikke på nyskabende løsninger, de hører ikke til de letteste tasker og der er billigere alternativer på markedet (og bestemt også dyrere), men de byder på en rigtig god brugsværdi. Og umiddelbart er materialekvaliteten høj, selv om det kan være svært at vurdere på kun to ture, men når man står med taskerne i hånden, virker kvaliteten overbevisende.

 

Med en samlet pris på godt 2.100, - kr. for et komplet sæt, hører de ikke til de billigste, men jeg synes stadig at de giver fin værdi for pengene.

 

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!
Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x