26.09.2022 @ 10:08

Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Introduktion

Garmin har længe været kendt for deres GPS cykelcomputere. Men de senere år er deres cykelradar baglygte Garmin Varia blevet særdeles populær. Nu kommer den hidtil mest avancerede udgave. Garmin Varia RCT716 har indbygget bagudrettet kamera der optager og gemmer sekvenser, når den automatisk registrerer en hændelse eller et styrt.  

 

Fakta

Producent: Garmin
Produkt: Garmin Varia RCT16

Vægt: 147 gram

Kamera setttings: 1080p/720p med 30 FPS

 

 

Indhold i pakken

  • Garmin varia RCT716 radar enhed + SD kort inkluderet.
  • Garmin type C USB kabel (nyt for denne model).
  • Nye opdaterede Garmin mounts
  • Garmin dual bånd til at holde enheden på plads.
  • Strips til at fastgøre enheden, hvis man vil.
  • Installationsmanual.

 

Test

Den nye Garmin Varia har den samme radarfunktion som tidligere, men nu er der også blevet tilføjet kamera til enheden. Garmin Varia er en baglygte, der udover at være en smart og effektiv baglygte, også har indbygget cykelradar, der registrerer alle bagfrakommende biler og viser dem på en kompatibel cykelcomputer, ur eller via Garmins Varia app til smartphone.

Den nyeste version af Varia-enheden har også fået indbygget kamera. Kameraet virker enten via din Garmin enhed eller via en tilhørende app, hvor man kan indstille den til at filme hele tiden eller kun når en bil eller andet nærmer sig bagfra.

Med den nyeste teknologi er batteriet også blevet større og derved batteritiden længere.

 

Opdaterede Garmin Varia Mount

Det første man lægger mærke til, når man åbner pakken, er de nye og opdaterede holdere til Varia-enheden. Ved den gamle model skulle man bruge gummibånd.
Nu er det i stedet en holder, hvor enheden bliver låst fast på. Det virker i hvert fald som om, at enheden sidder bedre fast ved den nye monteringsmåde. Til at fastholde holderen følger der både gummibånd og strips med. Jeg synes gummibåndet var rigeligt til at montere den sikkert.

 

Garmin Varia installation og parring

Installationen af enheden på saddelpinden er meget ligetil.
Der er også vist meget tydeligt i manualen, hvor den skal sidde for at virke bedst. Når man har klaret det, så er tid til at få den koblet til. Her skal man hente appen ned der hedder Varia og parre den med enheden. De klares også hurtigt og nemt.

 

Derefter skal man koble den til sin Garmin-enhed. I dette tilfælde er lygten blevet koblet til en Garmin 130 og dette fungerede rigtig godt.


Bag på enheden er der et lille cover, man kan tage af, hvor Micro SD-kortet er. Dette kan tages ud og erstattes med et kort med mere hukommelse, hvis man ønsker.
Efter brug kan man sætte det i en Micro SD-kortlæser på sin computer, hvor man kan hente billeder og videoer ned fra kameraet eller man kan vælge at bruge det tilhørende USB-kabel.

 

Den nye Varia enhed fungerer, ligesom de tidligere modeller, med alle cykelcomputere eller smarture, der er kompatibelt med ANT+.

 

Når man har koblet enheden til, er det muligt, alt efter hvilken Garmin cykelcomputer man har at indstille enheden, som det passer en. Hvis man ikke bruger cykelcomputer, kan man i stedet bruge appen imens man cykler.

 

Varia-radar in action  

Jeg har tidligere testet den første model af Garmin Varia-radar. Dette var helt tilbage i 2016, og der er sket meget siden da.
Har man tidligere kørt med Varia på sin cykel, så er et ret lige til at komme i gang med den nye. Garmin hævder, at enheden kan holde strøm i op til 4 timer på højeste lysstyrke. Dette har vi også kunne gøre i denne test, så det må siges at holde stik.
Generelt er min følelse, at når man kører med enheden, så føler man sig mere tryg på cyklen.

 

Når man skal afsted på sin cykeltur, tænder man sin Varia enhed og sin cykelcomputer, så finder de selv hinanden, når de er koblet sammen, og man er klar til at køre

 

Lyset fra Varia-enheden er meget klart og giver et kraftigt signal til andre medtrafikanter. Man kan indstille lyset til lav, medium og høj styrke. Derudover kan man også have det til at lyse konstant.

Baglygten sender information om bagfrakommende biler til den tilkoblede cykelcomputer. Her vil bilerne blive vist som små prikker i siden af skærmen, så man stadig kan se sine træningssider, kort og så videre. Hvis der ingen biler er i nærheden viser skærmen ikke noget.  

Sensoren, der sidder i radaren, kan opfange bagvedkørende biler indenfor 140 meter, hvor man som rytter bliver advaret ved en lille lyd, og så dukker der en lille skærm op på cykelcomputeren, hvor det illustreres med små prikker, hvor langt bilen er væk.  Man kan se, at den nærmer sig følge bilen indtil den har passeret, derefter forsvinder prikken fra skærmen.

Dette fungerer rigtig godt, også selvom man ikke nødvendigvis har den største skærm på sin Garmin. Ved denne test er der blevet brugt Edge 130, som er en ad de mindste skærme man kan få og her fungerede det rigtig fint.

 

Varia-enheden bliver monteret bag på saddelpinden og ser umiddelbart lidt stor ud. Den er også større end den tidligere model, men når man kører med den, så føles den ikke tung.

 

Selve kameraet, der er indbygget i enheden, kan man indstille til at optage på forskellige tidspunkter. Det tog nogle ture at finde ud af, hvornår den optog, og hvornår den ikke optog, men når man finder ud af det, så fungerer det faktisk meget godt. 

   

 

Optage og fotos

Den helt store nyhed ved den nye Garmin Varia Radar er, at den har indbygget kamera, så man kan optage video og tage billeder undervejs på turen.
Alt dette styres via en app eller hvis man har en af de nyere Garmin-cykelcomputere -så kan man også styre det der.

 

Man kan som tidligere nævnt indstille enheden til, hvornår den skal optage: Hele tiden eller kun når der kommer køretøjer bagfra.

 

Selve video, billede og lyd er i høj kvalitet. Uden jeg er den store nørd på det område, synes jeg, at lyd og billede er absolut godkendt.
Enheden optager i 1080 eller 720p/30fps. Dette kan man også indstille via Varia-appen. De videoer jeg optog, blev optaget i den højeste kvalitet og det fungerede rigtig godt. Selve idéen med at have et kamera bagpå er godt tænkt og man har mulighed for både at filme og tage billeder, hvis man skulle komme ud for en ulykke, dette er virkelig gennemtænkt.

 

Billederne og videoerne kan man hente ned på sin computer, når man sætter enheden til. Det er nemt og simpelt. Det skulle også være muligt at hente videoerne ned direkte fra appen, hvis man vil det.  

 

På flere af mine ture satte jeg kameraet til at filme hele tiden. Dette blev til nogle korte, men lidt sjove film taget undervejs på turen af dem, jeg cyklede med.
Videoerne blev nøje studeret efter træningsturen og det er i sig selv en fed feature.

Heldigvis var vi ikke ude for nogen uheld. For langt de fleste vil det være en sjov gimmick, men når uheldet er ude, er det også en god sikkerhed i at have filmet, hvad der skete ved uheldet.

 

Konklusion

Garmins nye Varia-enhed fungerer rigtig godt og har nogle rigtig fede funktioner, hvor specielt det indbyggede kamera er en virkelig god idé.

Garmin Varia kan styres enten via en Garmin-cykelcomputer eller Varia-appen. Jeg brugte primært Varia-appen til at indstille enheden til turen, og ikke undervejs, og dette fungerede fint.

Enheden fungerer som den skal og den forbedrede batterilevetid er markant.

Den helt store opgradering er kameraet. Det filmer godt og fungerer, som det skal.


Prisen på omkring de 3000,- kroner er den dyre side, specielt hvis man har en af de tidligere modeller. Men er man villig til at ofre lidt og vil man føle sig mere sikker i trafikken, så får man dog et rigtig fedt produkt fra Garmin.

 


Stillet til rådighed af: Garmin Danmark

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Det meste af cykelverdenen er stadig i fuld gang med klassikersæsonen, men for mange andre intensiveres opbygningen frem mod Giro d’Italia. For nogle sker det i WorldTour-løbet Presidential Tour of Türkiye, der efter en omtumlet tilværelse som både WorldTour- og oktoberløb nu er tilbage i sin vante rolle som 2.Pro-løb i april med et felt bestående af en blanding af store og mindre hold, hvoraf nogle udnytter det gode vejr og velarrangerede format som en alternativ vej frem mod årets første grand tour. Det gælder som altid særligt for sprinterne, der altid kan se frem til lidt af en sprinterfestival, mens det som altid primært er lidt mindre etablerede navne, der får chancen for at slås om klassementet, der også i år synes at blive en sag for klatrerne. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_presidential_tour_of_trkiye_2024/Den 25-årige Lotto Dstny-rytter er tilbage på cyklen for første gang efter sit styrt i Vuelta a Murcia for over to måneder siden. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lotto_dstny-rytter_tilbage_paa_cyklen_for_foerste_gang_efter_laarbensbrud/Den danske Alpecin Deceuninck-rytter er udtaget til at køre årets udgave af Liège-Bastogne-Liège, som køres på søndag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/soeren_kragh_udtaget_til_lige-bastogne-lige/Den 24-årige Soudal Quick-Step-rytter forventer at være klar til at genoptage træningen efter weekenden.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/evenepoel_giver_opdatering_paa_skader_touren_er_ikke_i_fare/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet