26.09.2022 @ 10:08

Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Introduktion

Garmin har længe været kendt for deres GPS cykelcomputere. Men de senere år er deres cykelradar baglygte Garmin Varia blevet særdeles populær. Nu kommer den hidtil mest avancerede udgave. Garmin Varia RCT716 har indbygget bagudrettet kamera der optager og gemmer sekvenser, når den automatisk registrerer en hændelse eller et styrt.  

 

Fakta

Producent: Garmin
Produkt: Garmin Varia RCT16

Vægt: 147 gram

Kamera setttings: 1080p/720p med 30 FPS

 

 

Indhold i pakken

  • Garmin varia RCT716 radar enhed + SD kort inkluderet.
  • Garmin type C USB kabel (nyt for denne model).
  • Nye opdaterede Garmin mounts
  • Garmin dual bånd til at holde enheden på plads.
  • Strips til at fastgøre enheden, hvis man vil.
  • Installationsmanual.

 

Test

Den nye Garmin Varia har den samme radarfunktion som tidligere, men nu er der også blevet tilføjet kamera til enheden. Garmin Varia er en baglygte, der udover at være en smart og effektiv baglygte, også har indbygget cykelradar, der registrerer alle bagfrakommende biler og viser dem på en kompatibel cykelcomputer, ur eller via Garmins Varia app til smartphone.

Den nyeste version af Varia-enheden har også fået indbygget kamera. Kameraet virker enten via din Garmin enhed eller via en tilhørende app, hvor man kan indstille den til at filme hele tiden eller kun når en bil eller andet nærmer sig bagfra.

Med den nyeste teknologi er batteriet også blevet større og derved batteritiden længere.

 

Opdaterede Garmin Varia Mount

Det første man lægger mærke til, når man åbner pakken, er de nye og opdaterede holdere til Varia-enheden. Ved den gamle model skulle man bruge gummibånd.
Nu er det i stedet en holder, hvor enheden bliver låst fast på. Det virker i hvert fald som om, at enheden sidder bedre fast ved den nye monteringsmåde. Til at fastholde holderen følger der både gummibånd og strips med. Jeg synes gummibåndet var rigeligt til at montere den sikkert.

 

Garmin Varia installation og parring

Installationen af enheden på saddelpinden er meget ligetil.
Der er også vist meget tydeligt i manualen, hvor den skal sidde for at virke bedst. Når man har klaret det, så er tid til at få den koblet til. Her skal man hente appen ned der hedder Varia og parre den med enheden. De klares også hurtigt og nemt.

 

Derefter skal man koble den til sin Garmin-enhed. I dette tilfælde er lygten blevet koblet til en Garmin 130 og dette fungerede rigtig godt.


Bag på enheden er der et lille cover, man kan tage af, hvor Micro SD-kortet er. Dette kan tages ud og erstattes med et kort med mere hukommelse, hvis man ønsker.
Efter brug kan man sætte det i en Micro SD-kortlæser på sin computer, hvor man kan hente billeder og videoer ned fra kameraet eller man kan vælge at bruge det tilhørende USB-kabel.

 

Den nye Varia enhed fungerer, ligesom de tidligere modeller, med alle cykelcomputere eller smarture, der er kompatibelt med ANT+.

 

Når man har koblet enheden til, er det muligt, alt efter hvilken Garmin cykelcomputer man har at indstille enheden, som det passer en. Hvis man ikke bruger cykelcomputer, kan man i stedet bruge appen imens man cykler.

 

Varia-radar in action  

Jeg har tidligere testet den første model af Garmin Varia-radar. Dette var helt tilbage i 2016, og der er sket meget siden da.
Har man tidligere kørt med Varia på sin cykel, så er et ret lige til at komme i gang med den nye. Garmin hævder, at enheden kan holde strøm i op til 4 timer på højeste lysstyrke. Dette har vi også kunne gøre i denne test, så det må siges at holde stik.
Generelt er min følelse, at når man kører med enheden, så føler man sig mere tryg på cyklen.

 

Når man skal afsted på sin cykeltur, tænder man sin Varia enhed og sin cykelcomputer, så finder de selv hinanden, når de er koblet sammen, og man er klar til at køre

 

Lyset fra Varia-enheden er meget klart og giver et kraftigt signal til andre medtrafikanter. Man kan indstille lyset til lav, medium og høj styrke. Derudover kan man også have det til at lyse konstant.

Baglygten sender information om bagfrakommende biler til den tilkoblede cykelcomputer. Her vil bilerne blive vist som små prikker i siden af skærmen, så man stadig kan se sine træningssider, kort og så videre. Hvis der ingen biler er i nærheden viser skærmen ikke noget.  

Sensoren, der sidder i radaren, kan opfange bagvedkørende biler indenfor 140 meter, hvor man som rytter bliver advaret ved en lille lyd, og så dukker der en lille skærm op på cykelcomputeren, hvor det illustreres med små prikker, hvor langt bilen er væk.  Man kan se, at den nærmer sig følge bilen indtil den har passeret, derefter forsvinder prikken fra skærmen.

Dette fungerer rigtig godt, også selvom man ikke nødvendigvis har den største skærm på sin Garmin. Ved denne test er der blevet brugt Edge 130, som er en ad de mindste skærme man kan få og her fungerede det rigtig fint.

 

Varia-enheden bliver monteret bag på saddelpinden og ser umiddelbart lidt stor ud. Den er også større end den tidligere model, men når man kører med den, så føles den ikke tung.

 

Selve kameraet, der er indbygget i enheden, kan man indstille til at optage på forskellige tidspunkter. Det tog nogle ture at finde ud af, hvornår den optog, og hvornår den ikke optog, men når man finder ud af det, så fungerer det faktisk meget godt. 

   

 

Optage og fotos

Den helt store nyhed ved den nye Garmin Varia Radar er, at den har indbygget kamera, så man kan optage video og tage billeder undervejs på turen.
Alt dette styres via en app eller hvis man har en af de nyere Garmin-cykelcomputere -så kan man også styre det der.

 

Man kan som tidligere nævnt indstille enheden til, hvornår den skal optage: Hele tiden eller kun når der kommer køretøjer bagfra.

 

Selve video, billede og lyd er i høj kvalitet. Uden jeg er den store nørd på det område, synes jeg, at lyd og billede er absolut godkendt.
Enheden optager i 1080 eller 720p/30fps. Dette kan man også indstille via Varia-appen. De videoer jeg optog, blev optaget i den højeste kvalitet og det fungerede rigtig godt. Selve idéen med at have et kamera bagpå er godt tænkt og man har mulighed for både at filme og tage billeder, hvis man skulle komme ud for en ulykke, dette er virkelig gennemtænkt.

 

Billederne og videoerne kan man hente ned på sin computer, når man sætter enheden til. Det er nemt og simpelt. Det skulle også være muligt at hente videoerne ned direkte fra appen, hvis man vil det.  

 

På flere af mine ture satte jeg kameraet til at filme hele tiden. Dette blev til nogle korte, men lidt sjove film taget undervejs på turen af dem, jeg cyklede med.
Videoerne blev nøje studeret efter træningsturen og det er i sig selv en fed feature.

Heldigvis var vi ikke ude for nogen uheld. For langt de fleste vil det være en sjov gimmick, men når uheldet er ude, er det også en god sikkerhed i at have filmet, hvad der skete ved uheldet.

 

Konklusion

Garmins nye Varia-enhed fungerer rigtig godt og har nogle rigtig fede funktioner, hvor specielt det indbyggede kamera er en virkelig god idé.

Garmin Varia kan styres enten via en Garmin-cykelcomputer eller Varia-appen. Jeg brugte primært Varia-appen til at indstille enheden til turen, og ikke undervejs, og dette fungerede fint.

Enheden fungerer som den skal og den forbedrede batterilevetid er markant.

Den helt store opgradering er kameraet. Det filmer godt og fungerer, som det skal.


Prisen på omkring de 3000,- kroner er den dyre side, specielt hvis man har en af de tidligere modeller. Men er man villig til at ofre lidt og vil man føle sig mere sikker i trafikken, så får man dog et rigtig fedt produkt fra Garmin.

 


Stillet til rådighed af: Garmin Danmark

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Ny bog fra Jørgen Leth og Bastian Emil
Forfatterne Jørgen Leth ​og Bastian Emil Goldschmidt er klar med en ny bog omhandlende legenden Fausto Coppi.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x