26.09.2022 @ 10:08

Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Introduktion

Garmin har længe været kendt for deres GPS cykelcomputere. Men de senere år er deres cykelradar baglygte Garmin Varia blevet særdeles populær. Nu kommer den hidtil mest avancerede udgave. Garmin Varia RCT716 har indbygget bagudrettet kamera der optager og gemmer sekvenser, når den automatisk registrerer en hændelse eller et styrt.  

 

Fakta

Producent: Garmin
Produkt: Garmin Varia RCT16

Vægt: 147 gram

Kamera setttings: 1080p/720p med 30 FPS

 

 

Indhold i pakken

  • Garmin varia RCT716 radar enhed + SD kort inkluderet.
  • Garmin type C USB kabel (nyt for denne model).
  • Nye opdaterede Garmin mounts
  • Garmin dual bånd til at holde enheden på plads.
  • Strips til at fastgøre enheden, hvis man vil.
  • Installationsmanual.

 

Test

Den nye Garmin Varia har den samme radarfunktion som tidligere, men nu er der også blevet tilføjet kamera til enheden. Garmin Varia er en baglygte, der udover at være en smart og effektiv baglygte, også har indbygget cykelradar, der registrerer alle bagfrakommende biler og viser dem på en kompatibel cykelcomputer, ur eller via Garmins Varia app til smartphone.

Den nyeste version af Varia-enheden har også fået indbygget kamera. Kameraet virker enten via din Garmin enhed eller via en tilhørende app, hvor man kan indstille den til at filme hele tiden eller kun når en bil eller andet nærmer sig bagfra.

Med den nyeste teknologi er batteriet også blevet større og derved batteritiden længere.

 

Opdaterede Garmin Varia Mount

Det første man lægger mærke til, når man åbner pakken, er de nye og opdaterede holdere til Varia-enheden. Ved den gamle model skulle man bruge gummibånd.
Nu er det i stedet en holder, hvor enheden bliver låst fast på. Det virker i hvert fald som om, at enheden sidder bedre fast ved den nye monteringsmåde. Til at fastholde holderen følger der både gummibånd og strips med. Jeg synes gummibåndet var rigeligt til at montere den sikkert.

 

Garmin Varia installation og parring

Installationen af enheden på saddelpinden er meget ligetil.
Der er også vist meget tydeligt i manualen, hvor den skal sidde for at virke bedst. Når man har klaret det, så er tid til at få den koblet til. Her skal man hente appen ned der hedder Varia og parre den med enheden. De klares også hurtigt og nemt.

 

Derefter skal man koble den til sin Garmin-enhed. I dette tilfælde er lygten blevet koblet til en Garmin 130 og dette fungerede rigtig godt.


Bag på enheden er der et lille cover, man kan tage af, hvor Micro SD-kortet er. Dette kan tages ud og erstattes med et kort med mere hukommelse, hvis man ønsker.
Efter brug kan man sætte det i en Micro SD-kortlæser på sin computer, hvor man kan hente billeder og videoer ned fra kameraet eller man kan vælge at bruge det tilhørende USB-kabel.

 

Den nye Varia enhed fungerer, ligesom de tidligere modeller, med alle cykelcomputere eller smarture, der er kompatibelt med ANT+.

 

Når man har koblet enheden til, er det muligt, alt efter hvilken Garmin cykelcomputer man har at indstille enheden, som det passer en. Hvis man ikke bruger cykelcomputer, kan man i stedet bruge appen imens man cykler.

 

Varia-radar in action  

Jeg har tidligere testet den første model af Garmin Varia-radar. Dette var helt tilbage i 2016, og der er sket meget siden da.
Har man tidligere kørt med Varia på sin cykel, så er et ret lige til at komme i gang med den nye. Garmin hævder, at enheden kan holde strøm i op til 4 timer på højeste lysstyrke. Dette har vi også kunne gøre i denne test, så det må siges at holde stik.
Generelt er min følelse, at når man kører med enheden, så føler man sig mere tryg på cyklen.

 

Når man skal afsted på sin cykeltur, tænder man sin Varia enhed og sin cykelcomputer, så finder de selv hinanden, når de er koblet sammen, og man er klar til at køre

 

Lyset fra Varia-enheden er meget klart og giver et kraftigt signal til andre medtrafikanter. Man kan indstille lyset til lav, medium og høj styrke. Derudover kan man også have det til at lyse konstant.

Baglygten sender information om bagfrakommende biler til den tilkoblede cykelcomputer. Her vil bilerne blive vist som små prikker i siden af skærmen, så man stadig kan se sine træningssider, kort og så videre. Hvis der ingen biler er i nærheden viser skærmen ikke noget.  

Sensoren, der sidder i radaren, kan opfange bagvedkørende biler indenfor 140 meter, hvor man som rytter bliver advaret ved en lille lyd, og så dukker der en lille skærm op på cykelcomputeren, hvor det illustreres med små prikker, hvor langt bilen er væk.  Man kan se, at den nærmer sig følge bilen indtil den har passeret, derefter forsvinder prikken fra skærmen.

Dette fungerer rigtig godt, også selvom man ikke nødvendigvis har den største skærm på sin Garmin. Ved denne test er der blevet brugt Edge 130, som er en ad de mindste skærme man kan få og her fungerede det rigtig fint.

 

Varia-enheden bliver monteret bag på saddelpinden og ser umiddelbart lidt stor ud. Den er også større end den tidligere model, men når man kører med den, så føles den ikke tung.

 

Selve kameraet, der er indbygget i enheden, kan man indstille til at optage på forskellige tidspunkter. Det tog nogle ture at finde ud af, hvornår den optog, og hvornår den ikke optog, men når man finder ud af det, så fungerer det faktisk meget godt. 

   

 

Optage og fotos

Den helt store nyhed ved den nye Garmin Varia Radar er, at den har indbygget kamera, så man kan optage video og tage billeder undervejs på turen.
Alt dette styres via en app eller hvis man har en af de nyere Garmin-cykelcomputere -så kan man også styre det der.

 

Man kan som tidligere nævnt indstille enheden til, hvornår den skal optage: Hele tiden eller kun når der kommer køretøjer bagfra.

 

Selve video, billede og lyd er i høj kvalitet. Uden jeg er den store nørd på det område, synes jeg, at lyd og billede er absolut godkendt.
Enheden optager i 1080 eller 720p/30fps. Dette kan man også indstille via Varia-appen. De videoer jeg optog, blev optaget i den højeste kvalitet og det fungerede rigtig godt. Selve idéen med at have et kamera bagpå er godt tænkt og man har mulighed for både at filme og tage billeder, hvis man skulle komme ud for en ulykke, dette er virkelig gennemtænkt.

 

Billederne og videoerne kan man hente ned på sin computer, når man sætter enheden til. Det er nemt og simpelt. Det skulle også være muligt at hente videoerne ned direkte fra appen, hvis man vil det.  

 

På flere af mine ture satte jeg kameraet til at filme hele tiden. Dette blev til nogle korte, men lidt sjove film taget undervejs på turen af dem, jeg cyklede med.
Videoerne blev nøje studeret efter træningsturen og det er i sig selv en fed feature.

Heldigvis var vi ikke ude for nogen uheld. For langt de fleste vil det være en sjov gimmick, men når uheldet er ude, er det også en god sikkerhed i at have filmet, hvad der skete ved uheldet.

 

Konklusion

Garmins nye Varia-enhed fungerer rigtig godt og har nogle rigtig fede funktioner, hvor specielt det indbyggede kamera er en virkelig god idé.

Garmin Varia kan styres enten via en Garmin-cykelcomputer eller Varia-appen. Jeg brugte primært Varia-appen til at indstille enheden til turen, og ikke undervejs, og dette fungerede fint.

Enheden fungerer som den skal og den forbedrede batterilevetid er markant.

Den helt store opgradering er kameraet. Det filmer godt og fungerer, som det skal.


Prisen på omkring de 3000,- kroner er den dyre side, specielt hvis man har en af de tidligere modeller. Men er man villig til at ofre lidt og vil man føle sig mere sikker i trafikken, så får man dog et rigtig fedt produkt fra Garmin.

 


Stillet til rådighed af: Garmin Danmark

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet