18.01.2020 @ 12:00

Garmin Tacx Flux 2 er den nyeste udgave af mærkets mellemklasse-model. Den er blevet opdateret på en række punkter i forhold til de tidligere generationer og har derfor en mere præcis dataindsamling, er mere støjsvag og forsynet med større watt-kapacitet.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Flere og flere motionister og cykelryttere har en hometrainer stående hjemme i stuen og fået øjnene op for fordelene ved denne type træning.

 

De våde og kolde vinterdage er nu ikke længere en undskyldning for ikke at sætte sig på cyklen, og i takt med at programmer og teknologi bliver bedre, er hometrainere mere brugbare og effektive end tidligere. Det gælder også for Garmins Tacx Flux 2.

 

Fakta:

Producent: Garmin Tacx

Model: Tacx Flux 2 Smart Trainer

Type: Direct drive

Watt-kapacitet: 2.000 W

Watt-måling: +/- 2,5 % power-korrekthed

Hældningssimulering: 16 %

Data-transmission: trådløst

Forbindelsesmuligheder: ANT+ FE-C og Bluetooth

Pris: 6.189,- kroner

 

Første indtryk og opsætning af Tacx Flux 2 Smart

Hometraineren kommer i en robust og beskyttende papkasse, hvor den ligger godt og sikkert. Tacx Flux 2 kommer i to dele - selve maskinen og så fødderne, som skal monteres med to skruer.

 

Det er ganske nemt, og når skruerne er på plads, virker det stabilt, og hometraineren fremstår som én enhed. Fødderne, som sikrer stabilitet, kan ikke klappes sammen, så maskinen er ikke umiddelbart til at pakke væk.

 

Hometraineren er lavet i et lækkert og hårdt plastmateriale, som udståler en god kvalitet.

 

Tacx Flux 2 er relativt tung (23,6 kg), og det giver en god stabilitet, men uden et håndtag er den lidt svær at flytte rundt på.

 

Der medfølger en tværaksel og akseladaptor, som fungerer effektivt og får cyklen til at sidde godt og stabilt til hometraineren, som kan bruges med både MTB og racercykel. Hometraineren er kompatibel med Shimano/SRAM 8-11s kassetter.

 

Kassettehylstre til Campagnolo, SRAM XD og XD-R sælges separat.

 

Det er nemt at montere cyklen på hometraineren, og cyklen sidder både stabilt og sikkert. For at få gang i hometraineren skal den blot tilsluttes en strømkilde, hvorefter den automatisk forbinder sig til den valgte enhed, du kører dit program fra.

 

 

Dataregistrering og tilpasning

Garmin Tacx FLux 2 Smart er med indbygget effekt-, kadence- og fartmåler, så du får de data, der er behov for, når der skal trænes. Tacx Flux 2 Smart er en smart trainer, hvilket betyder, at den automatisk ændrer belastning og tilpasser sig de ruter, man kører.

 

Bliver der flyttet på hometraineren skal den kalibreres, hvilket gøres med appen Tacx Utility, og det er både nemt og hurtigt.

 

Svinghjulet har en vægt på 7,6 kg og med den indbyggede modstandsenhed kan maskinen ifølge Garmin levere en effekt-præcision på +/- 2,5 %, simulere op til 16 % stigning og understøtte en effektmåling op til 2000 watt.

 

I ERG-mode er Tacx Flux 2 Smart en anelse langsom til at regulere, når der sker ændringer i belastning og kadence.

 

Startes et interval eller en acceleration op mod et højere watt-tal, tager det tid, før belastningen tilpasser sig kadenceændringerne.

 

Det tager mellem 10 og 15 sekunder for en tilpasning og der skal bruges lidt for meget energi på at ramme de angivne værdier.

 

En vis tilpasningsperiode er helt normal, men varer her noget længere, end hvad markedets high end-maskiner kan præstere. Også registreringen af kadencen foregår lidt langsomt, og man skal derfor køre noget tid i en bestemt kadence, før kadenceindikationen på skærmen viser det rigtige.

 

Det ville være rart - især i forbindelse med intervaller, hvor man gerne vil ramme de værdier, som træningsprogrammet angiver, relativt hurtigt - hvis tilpasningen foregik hurtigere.

 

I simulation-mode er hometraineren bedre og tilpasser sig fint og hurtigt til stigningsprocenterne i det program, man kører. I denne tilstand gør det ikke så meget, at tilpasningstiden er lidt længere.

 

De 16 %, som maskinen kan simulere, er næsten rigelig til at matche de stigningsprocenter, som for eksempel kommer i Zwift.

 

 

God køreoplevelse og lydløs

Fra tidligere generationer af Flux er denne nye model forsynet med et tungere svinghjul, højere masseinerti (31,2 kg) og med en større modstandsenhed.

 

Alt i alt giver det en rigtig god køreoplevelse af en mellemklasse-hometrainer og et mere bredt simuleringsområde, hvor kapaciteten på de 2000 watt er mere end rigeligt til at udfordre de fleste.

 

Tacx Flux 2 Smart er stabil når man sidder ned eller hvis der køres roligt i stående position. Dog kan en bedre stabilitet være ønskværdigt, når der køres fuld power i stående position. Hometraineren er relativ lydløs, også når der accelereres eller køres med høj fart.

 

                   

Konklusion

Tacx Flux 2 Smart er et godt bud på en mellemklasse-hometrainer, og den henvender sig primært til motionsrytteren, som ikke går vildt meget op i at watt-tal fra de forskellige måleenheder stemmer 100 % overens.

 

Traineren er til den rytter, som vil have sjov med indendørstræning og samtidig have et effektivt redskab til at presse konditionen i vejret og øge styrken i benene.

 

Er du meget striks i din tilgang til dataindsamling og ønsker mere pålidelige tal, kan du alternativt orientere dig mod en hometrainer i high end-segmentet.

 

Flux 2 har et bredt stimuleringsområde og dækker alle de krav og behov, som motionsrytteren har til watt-kapacitet og stigningsprocenter.

 

Ydermere er det klar en fordel, at Flux 2 er støjsvag, og skal du ikke køre de vilde spurter i stående position, så er stabiliteten mere end tilstrækkelig.

 

Men der er også nogle punkter, som kan forbedres. Ved brug i ERG-mode er reaktions- og tilpasningstiden relativ lang ved store ændringer i kadence og watt, og det også relativ lang tid, før de rigtige tal kommer på skærmen.

 

Yderligere fylder traineren en del, og den kan ikke foldes sammen, så man skal have tilstrækkelig med opbevaringsplads, hvis man investerer i en Tacx Flux 2. Hometraineren kan også være besværlig at flytte rundt på, da den ikke er forsynet med håndtag.

 

Alt i alt er Tacx Flux 2 Smart en god mellemklasse-hometrainer, som kommer til en rimelig pris.

 

Den har sine fordele og ulemper, men for en motionist, hvor målet er at få kilometer i benene, køre efter watt uden at bekymre sig om det er helt præcist og samtidig have en hometrainer, der tilbyder god kapacitet og stabilitet - ja, så er den bestemt anbefalelsesværdig.

 

TESTRAPPORT

 

Hvad er Tacx Flux 2 lavet til?

Hometrainer til at træne hjemme på egen racercykel

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Tacx Flux 2 har de features, som kan forventes af en mellemklasse hometrainer. Kan angive fart, kadence og effekt.

 

Bedøm konstruktion / udførelse

Tacx Flux 2 er lavet i et flot design og i robuste materialer.

 

Bedøm produktets ydeevne

Overordnet en god ydeevne og klarer sig godt i simulation-mode, men har I ERG-mode en lang tilpasningsperiode

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

En maskine som holder i mange år.

 

Bedøm vægt

Tungt, men giver stabilitet. Lidt svær at flytte rundt på.

 

Bedøm ’Value-for-money’

En ok overensstemmelse mellem pris og kvalitet

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Maskinen er relativ støjsvag og er god i simulation-mode gør den der godt

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Svær at flytte rundt på og flyder en del, samt en relativ lang tilpasningstid i ERG-mode ved store ændringer i watt og kadence.

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Lidt dyr

 

Konklusion

Det er en hometrainer for den motionist, som gerne vil køre efter watt eller blot vil have et godt træningsredskab til vintersæsonen. Går du meget op i at sammenligne watt og knivskarp dataregistrering, er en high end-model mere anbefalelsesværdig.

 

Om testeren:

Alder: 27 år
Højde: 180 cm
Vægt: 68 kg

Har cyklet i:  12 år

Cykler 2-4 gange om unge

Kører disse discipliner: Landevejscykling og mountainbike

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet