01.10.2023 @ 07:35

Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta

Producent: Gaerne

Model: Ice-Storm 1.0 MTB Gore-TEX

Størrelser: 39-48

Vægt: 463g (str. 44)

Pris: DKK 2.199,00 (udsalgspris 1.299 på Juhl Cycling Nordic

 

 

De tekniske elementer

Der kan være mange hindringer for at vedligeholde den udendørs cykling hen over vinteren - og kolde fødder står personligt højt på denne liste af udfordringer. Derfor er mountainbikeskoen Ice-Storm 1.0 fra italienske Gaerne blevet en min bedste venner i løbet af vintermånederne.
 

Det er som at tage et par uldstrømper på, når du stikker foden i Gaerne Ice-Storm 1.0. Skoens bløde indre giver ikke blot en god komfort, men også rigeligt med varme til dine fødder på meget kolde dage.


Skoen er blevet kørt med både tykke og tynde uldstrømper, og den sidder godt og effektiv i begge tilfælde. Skoens har en mellemlang krave, som er lavet i et strækbart materiale, og den tilpasses ved hjælp af en velcrolukning, der gør det nemt at tage skoen på, og den får samtidig skoen til at omslutte foden samt benet godt.

Skoens BOA-spænder er nemme og tilpas store til at kunne betjenes med store vinterhandsker, og spændet giver en jævn og behagelig lukning omkring foden med dens micro-justering.

 


Gore-Tex membranen gør skoens overdel vandtæt og åndbar, mens reflekser gør den mere synlig i mørke. Herudover er skoen forsynet med mere stærkt materiale på snuden og siderne af skoen, som typisk er de områder, hvor der er størst slid. Skoen har en god isolering på overdelen, mens en mellemsål med en termisk barriere hindrer kulde i at komme ind fra bunden.


Mountainbikeskoen kommer med en sål (2DENSITY SOLE 7.0), der er specielt udviklet til mountainbike. Sålen er lavet i en kombination af nylon og glasfiber, som giver skoen robusthed og et stivhedsindeks på 7 samt en fornuftig vægt på 463 gram per sko. Denne balance mellem stivhed og komfort passer fint til vinterens mere rolige træningspas. Skoen virker dog lidt stivere end jeg havde forventet af et stivhedsindeks på 7, men i min optik fungerer det helt optimalt. Ligeledes er der gode justeringsmuligheder af klamperne, hvor de både kan sættes lang frem på forfoden, men kan også trækkes langt tilbage, som en hver foretrækkende indstilling kan tilgodeses. 


En sko, der holder hvad den lover

Skoen har været komfortabel at køre i på mine træningspas, der normalt ligger mellem 1-2 timer. Gaerne Ice-Storm 1.0. er blevet testet i temperaturer mellem -5 og 10 grader (celsius) og har i alle forhold holdt fødderne veltempererede. En mellemtyk uldsok til omkring frysepunktet, mens en lidt tykkere sok ved koldere temperaturer har været passende i mit tilfælde. Og ved lidt varmere temperaturer har en tynd uldsok været rigeligt til at holde fødderne varme.

 


Skoens mellemhøje krave sikrer en god pasform omkring foden og benet, men den kunne måske have været en anelse højere, så man kunne være helt sikker på, at alt slutter 100 % tæt omkring benet gennem hele pedaltrådet - især i regnvejr og uafhængig af underbenets tykkelse. Jeg oplevede dog ingen problemer med vand, der løb ned i støvlen i det lettere regnvejr, som skoen blev testet i.


Sålens stivhed (7) er meget tilpas til vinterens roligere ture. Sålen er selvfølgelig blødere end sommerens stive konkurrencesko, men bliver absolut ikke for bløde. Der er en god fornemmelse af effektivitet i trådet. Skoen sidder godt og tæt omkring foden og har et fint greb om hælen, der gør den effektiv, når der skal forceres stejle stigninger i skoven. 


Konklusion

Gaerne IceStorm 1.0 Gore-TEX er absolut en sko, der leverer højt på mange punkter. Herunder materialevalg, et godt BOA-spænde, forstærkninger de rigtige steder der forhindrer slid, refleksive detaljer og ikke mindst på komfort samt varme. Det er derfor et uundværligt stykke cykelgrej til rytteren, der nyder at komme ud hele året rundt. Det eneste punkt, som måske kunne optimeres, er skoens krave, der med fordel kunne have været en smule højere. Vejledende pris er lidt i den høje ende, mens tilbudsprisen hos Juhl Cycling Nordic på 1.299 kroner er en rigtig god pris for et par kvalitetscykelsko.

 

Stillet til rådighed af: Juhl Cycling Nordic

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x