01.10.2023 @ 07:35

Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta

Producent: Gaerne

Model: Ice-Storm 1.0 MTB Gore-TEX

Størrelser: 39-48

Vægt: 463g (str. 44)

Pris: DKK 2.199,00 (udsalgspris 1.299 på Juhl Cycling Nordic

 

 

De tekniske elementer

Der kan være mange hindringer for at vedligeholde den udendørs cykling hen over vinteren - og kolde fødder står personligt højt på denne liste af udfordringer. Derfor er mountainbikeskoen Ice-Storm 1.0 fra italienske Gaerne blevet en min bedste venner i løbet af vintermånederne.
 

Det er som at tage et par uldstrømper på, når du stikker foden i Gaerne Ice-Storm 1.0. Skoens bløde indre giver ikke blot en god komfort, men også rigeligt med varme til dine fødder på meget kolde dage.


Skoen er blevet kørt med både tykke og tynde uldstrømper, og den sidder godt og effektiv i begge tilfælde. Skoens har en mellemlang krave, som er lavet i et strækbart materiale, og den tilpasses ved hjælp af en velcrolukning, der gør det nemt at tage skoen på, og den får samtidig skoen til at omslutte foden samt benet godt.

Skoens BOA-spænder er nemme og tilpas store til at kunne betjenes med store vinterhandsker, og spændet giver en jævn og behagelig lukning omkring foden med dens micro-justering.

 


Gore-Tex membranen gør skoens overdel vandtæt og åndbar, mens reflekser gør den mere synlig i mørke. Herudover er skoen forsynet med mere stærkt materiale på snuden og siderne af skoen, som typisk er de områder, hvor der er størst slid. Skoen har en god isolering på overdelen, mens en mellemsål med en termisk barriere hindrer kulde i at komme ind fra bunden.


Mountainbikeskoen kommer med en sål (2DENSITY SOLE 7.0), der er specielt udviklet til mountainbike. Sålen er lavet i en kombination af nylon og glasfiber, som giver skoen robusthed og et stivhedsindeks på 7 samt en fornuftig vægt på 463 gram per sko. Denne balance mellem stivhed og komfort passer fint til vinterens mere rolige træningspas. Skoen virker dog lidt stivere end jeg havde forventet af et stivhedsindeks på 7, men i min optik fungerer det helt optimalt. Ligeledes er der gode justeringsmuligheder af klamperne, hvor de både kan sættes lang frem på forfoden, men kan også trækkes langt tilbage, som en hver foretrækkende indstilling kan tilgodeses. 


En sko, der holder hvad den lover

Skoen har været komfortabel at køre i på mine træningspas, der normalt ligger mellem 1-2 timer. Gaerne Ice-Storm 1.0. er blevet testet i temperaturer mellem -5 og 10 grader (celsius) og har i alle forhold holdt fødderne veltempererede. En mellemtyk uldsok til omkring frysepunktet, mens en lidt tykkere sok ved koldere temperaturer har været passende i mit tilfælde. Og ved lidt varmere temperaturer har en tynd uldsok været rigeligt til at holde fødderne varme.

 


Skoens mellemhøje krave sikrer en god pasform omkring foden og benet, men den kunne måske have været en anelse højere, så man kunne være helt sikker på, at alt slutter 100 % tæt omkring benet gennem hele pedaltrådet - især i regnvejr og uafhængig af underbenets tykkelse. Jeg oplevede dog ingen problemer med vand, der løb ned i støvlen i det lettere regnvejr, som skoen blev testet i.


Sålens stivhed (7) er meget tilpas til vinterens roligere ture. Sålen er selvfølgelig blødere end sommerens stive konkurrencesko, men bliver absolut ikke for bløde. Der er en god fornemmelse af effektivitet i trådet. Skoen sidder godt og tæt omkring foden og har et fint greb om hælen, der gør den effektiv, når der skal forceres stejle stigninger i skoven. 


Konklusion

Gaerne IceStorm 1.0 Gore-TEX er absolut en sko, der leverer højt på mange punkter. Herunder materialevalg, et godt BOA-spænde, forstærkninger de rigtige steder der forhindrer slid, refleksive detaljer og ikke mindst på komfort samt varme. Det er derfor et uundværligt stykke cykelgrej til rytteren, der nyder at komme ud hele året rundt. Det eneste punkt, som måske kunne optimeres, er skoens krave, der med fordel kunne have været en smule højere. Vejledende pris er lidt i den høje ende, mens tilbudsprisen hos Juhl Cycling Nordic på 1.299 kroner er en rigtig god pris for et par kvalitetscykelsko.

 

Stillet til rådighed af: Juhl Cycling Nordic

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet