Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

20.12.2020 @ 15:54

Fizik Terra Powerstrap X4 - toplirens gravelsko med super god komfort og god funktionalitet. Et godt valg til træning, naturoplevelser og en god kop kaffe.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: Fizik
Produkt: Terra Powerstrap X4
Farver: Mud/Caramel, fås også i Light Grey, Black/Black og Anthracite/Grape
Størrelse: 42 - fås i 36 - 48 (fra 37 til 46 også i halve størrelser).
Vægt: 292 gram i str. 42.
Stivhedsindex: 6
Klamper: SPD mountainbikeklamper
Vejledende udsalgspris: 1399,- kroner

 

Introduktion

Fizik lancerer med Terra Powerstrap X4 en decideret gravel-sko. Med sin nylonsål og de karakteristiske Powerstraps er skoen konstrueret til at matche netop denne form for cykling, der så fornemt rummer kombinationen af fart over feltet på varierede former for underlag og selve oplevelsen i naturen.

 

Derfor går komfort og performance hånd i hånd, når der skal ”kværnes grus” eller nydes et øjebliks stilhed i skoven.

 

Fizik er den fonetiske stavemåde af ordet physique, der henviser til kroppens form eller fysiske tilstand, og der sigtes mod at deres produkter kombinerer komfort og lav vægt til gavn og glæde for den udøvende sportsmand/kvinde.

 

Fizik er grundlagt i 1996 og er udover  et bredt udvalg af cykelsko til både landevej, MTB, gravel og triatlon kendt for deres udvalg af sadler. Der udover har Fizikogså komponenter, styrbånd og cykeltøj i deres sortiment.

 

Test

 

 

Design

Fizik Terra Powerstrap X4 er en ”good looking” gravelsko, der med sit ret enkle, moderne og samtidig lidt retroagtigte design, efter min mening appellerer fint til både mænd og kvinder. Modellen findes i fire farvekombinationer fra helt enkelt sort i sort til en model med lidt mere spræl i form af et pink touch.

 

Det simple men effektive lukkesystems design understøtter det enkle udtryk og forstærkningerne i snuden er også lavet diskret og i tråd med resten af skoens udtryk.

 

Skoen er gedigent og pænt udført og alle detaljer, så som producentens navn, er diskret placeret, og det enkle og alligevel lirens look holder hele vejen igennem.

 

Den her sko gør sig faktisk ret godt både på cyklen og på et kaffestop undervejs.

 

 

Funktion og komfort

Ud over det gode udseende udmærker skoen sig ved en rummelig og virkelig komfortabel pasform, der især yder rigtig god plads til tæerne, også når skoen er spændt godt til.

 

I den her sko, er der plads til masser af ”tå-gymnastik” undervejs, så de hverken sover eller bliver helt ”døde” af kulde på en kølig vinterdag, vel at mærke stadig med en følelse af, at skoen sidder godt til på resten af foden.

 

Jeg har testet skoen i forholdsvis kølig vejr i slut november og start december, og med et overtræk til at tage den værste vind og kulde samt et par uldne sokker, holdt jeg faktisk liv i tæerne hele turen, da der som sagt er masser af luft og plads til at holde blodomløbet i gang.

 

Skoen har også en god støtte i svangen, og det er rigtig rart, især på de længere ture. Jeg har som det længste kørt 4 timer plus det løse, og det var en fornøjelse hele vejen.

 

I forhold til komforten rammer Terra Powerstrap X4 en virkelig fin balance mellem stivhed og komfort. Skoen er behagelig at gå i, når der er brug for at komme af cyklen, og den er stiv nok til, at den tager fra og yder fin overførsel af kraft på en lille hidsig bakke eller et tempostykke på fladt underlag.

 

Gummisålen er tilpas blød til at den er behagelig at gå på, og den sikrer samtidig et fint greb i underlaget, hvis der skulle blive brug for at klikke ud og tage fra i en blød skovbund, en sandbanke eller lignende.

 

Jeg har testet en str. 42, som er den størrelse de fleste af mine cykelsko har, og jeg bruger en gedigen str. 40 i almindeligt fodtøj.

 

 

Powerstrap lukkesystem

Fizik Terra Powerstrap X4 er, som navnet antyder, karakteriseret ved sit lukkesystem i form af de to såkaldte Powerstraps, der ikke blot lukker de to sider af skoen sammen, men i stedet omkranser en større del af foden, for en bedre og mere komfortabel tilpasning, når den lukkes.

 

Ud over at de giver skoen et meget enkelt og stilrent look, er stropperne meget enkle at arbejde med, og de giver god mulighed for at justere hvor stramt skoen skal sidde.

 

De brede stropper giver en god fast og omsluttende fornemmelse, når de er strammet godt til om foden, og de fordeler trykket på en behagelig måde uden at det går ud over den før nævnte rummelighed til tæerne, og uden at de strammer så meget til at tæerne sover. Kort sagt en god fast fornemmelse kombineret med god bevægelighed i skoen undervejs på turen.

 

Stropperne er som sagt netop designet til at omslutte foden frem for blot at holde siderne sammen, og jeg synes, Fizik er kommet ret fint i mål med denne funktion.

 

Et andet plus ved de helt flade Powerstraps er, at det er meget nemt at få et skoovertræk ud over skoen, da det ikke skal krænges ud over diverse store spænder, og det sidder også pænt til uden diverse ”spændebuler”.

 


Konklusion
Fizik er med Powerstrap X4 kommet rigtig godt i mål med en sko, der matcher gravelcyklingen på alle parametre. Dens kombination af funktionalitet og komfort går efter min bedste vurdering rigtig fint op i en højere enhed.

 

For mig er gravelcykling nemlig både intensiv træning med god power og høj puls, og ture ud på eventyr af mere oplevelsespræget karakter, og jeg kan sagtens bruge den her sko til begge formål.

 

Skoen er rigtig god at køre i, også på de lange ture, og jeg er rigtig glad for den bevægelsesfrihed den yder til fødderne under kørsel sammen med følelsen af, at skoen sidder godt til. Og så gør det jo ikke noget, at den ser en smule godt ud, når jeg skal på kaffestop undervejs.


Sådan har vi testet:

Skoen er testet over tre uger i slutningen af november og starten af december på nogle gode lange weekendture på grus, asfalt, i sand og på skovveje. Turene varierede fra pandekageflad asfalt med godt tempo til små hidsige stigninger i skoven med masser af sten og fedtede blade til sandstykker og  græspassager. Kort sagt en god gang gedigen dansk gravel, når det er bedst.

Stillet til rådighed af: Cycle Service Nordic

 


 

TESTRAPPORT

 

Brand: Fizik

Model: Terra Powerstrap X4

Hvad er skoen lavet til?

Fizik Terra Powerstrap x4 er udviklet til gravelcykling eller cykling på varieret underlag.

 

Hvilke særlige tekniske features har skoen?

Fizik Terra Powerstrap x4 er kendetegnet ved dens to designmæssige karakteristiske stropper, der ikke blot lukker de to sider af skoen sammen, men i stedet omkranser en større del af foden, for en bedre og mere komfortabel tilpasning, når den lukkes.

 

Desuden er sålen udarbejdet med en god blanding af stivhed og komfort, da gravelcykling indimellem kan have passager, hvor rytteren må af cyklen og gå.

 

Bedøm skoens konstruktion

Fizik Terra Powerstrap x4 er pænt udført og velkonstrueret både i forhold til funktion og design. Kombinationen af stivhed og komfort passer godt til gravelcyklingens mange måder at udfolde sig på.

 

Bedøm ydeevnen

FizikTerra Powerstrap x4 yder godt på de parametre der kendetegner gravelcyklingens skønne forening af træning og naturoplevelser. Super komfort, der ikke går ud over ydeevnen i trådet, når intensiteten er høj.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Jeg synes kvaliteten er god, og det er min vurdering at der er nogle gode sæsoner i sådan et par sko.

 

Bedøm pasform

Jeg vil vurdere pasformen som rummelig, da jeg har forholdsvis brede fødder og høj vrist. Den har en desuden god plads til tæerne, hvilket jeg ser som en fordel, da de let bliver kolde, hvis skoen er for smal fortil.

 

Samtidig sikrer Powerstrap-systemet at skoen sidder godt til og føles dejlig tæt uden at have punkter hvor den strammer og eksempelvis lukker af for tæernes blodtilførsel. God bevægelighed til fødderne uden at skoen føles løs og slasket at have på.

 

Bedøm størrelse

Størrelsen svarer fint til mine andre cykelsko, der dog også er rummelige modeller. Jeg bruger str. 40 i almindeligt fordtøj og som oftest 42 i cykelsko, hvilket denne også er.

 

Bedøm vægt

Skoen føles let at have på og vejer 292 i str. 42.

 

Bedøm komfort

Komforten er rigtig god. Der er god plads, god bevægelighed og den sidder godt på foden alligevel.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Jeg synes bestemt, der er value for money. Den her sko er lækker at se på og god at køre i og i det perspektiv finder jeg prisen helt rimelig.

Hvad kunne du især lide ved produktet?

 

Jeg vil gerne fremhæve rummeligheden og komforten i den her sko. Den er virkelig rar at have på, også i længere tid.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Nej

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Med en sko, der ligger i hvad jeg vil kalde et middel prisleje, synes jeg bestemt man får en velkørende og veludført sko til prisen

 

Konklusion

Jeg kan rigtig godt lide at køre i den her sko, og jeg er i sær begejstret for, hvordan den gode komfort spiller sammen med måden den alligevel ”tager fra” i trådet, når der skal arbejdes igennem på bakker eller tempostykker.

 

Om testeren:

Alder: 46 år
Højde: 175 cm
Vægt: 77 kg

Jeg har cyklet i:  6 år
Så ofte cykler jeg: 3-5 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej, gravel og hometrainer.

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Skandinaviens første gravelfestival ser dagens lys
Tre danskere står bag festivalen og de har store planer.
Hold varmen under træningen i vinterperioden
Gør de kolde ture på cyklen til en fornøjelse. Den rigtige påklædning er vigtig for, at du kan holde varmen fra start til slut. 
Gravel ride: En vinterdag på grus i Vejle Ådal
Det er blevet vinter i Danmark, og frosten har sat ind. Det afholder dog ikke mig fra at tage en tur i Vejle Ådalen
Test: Vintertøj fra Futurum
”4 Seasons” er navnet på vinterkollektionen fra mærket Futurum. Med tøj fra denne kollektion sæt kommer du godt igennem vinterhalvåret med våde og kolde dage på landevej, grusstier og i skov. Det slidstærke og funktionelle tøj kommer med en række nytænkende detaljer, og det er optimalt til et barsk nordeuropæisk klima. Her får du lækker kvalitet til en meget fornuftig pris.
Job: Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger sælger
Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger en sælger. Er du den rette person og har du kendskab til cykelbranchen?
Produktnyt: Lazer Sphere - Cyklistens nye bedste ven
Ved at bygge videre på successen fra Lazer Genesis, præsenterer Lazer deres nyeste hjelm: Lazer Sphere. 
Test: Rapha Classic vinterjakke
En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.    
Test: Rapha Pro Team vinterjakke
En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.
Produktnyt: Nye flade mountainbike sko fra Crankbrothers
Crankbrothers introducerer ny serie af flade cykelsko til brug på mountainbiken. Kollektionen består af to modeller med klamper og én uden.

Instagram #motionsfeltet

LIVESTREAM: Social Ride med VM-sølvvinderen
Se livestream af Social Ride med Anders Foldager.
Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN
Cykelsøgemaskinen Velomio.com guider og sammenligner cykler og cykeludstyr for dig blandt mere end 150 webshops og cykelhandlere. Velomio.com søger feedback til sitet og udlodder derfor præmier til de 10 bedste inputs.
Gravel Ride: Dirty Kanzelled & The Solstice Century Challenge
Verdenspremiere på den første danske film om gravelcykling
West Coast er et cykeleventyr på grus og den første danske film om gravelcykling. Filmen tager os på en smuk og udfordrende rejse op langs hele den jyske vestkyst. Nu kan du se verdenspremieren på den første danske gravel film.
Fremtidssikker – Canyon lancerer opgraderet 2021 Commuter
En ting er sikkert: Canyon er meget engagerede i at bane vejen for den fremtidige urbane mobilitet. Og dette år har Canyon virkelig sat fokus på dette engagement.
Christmas Gravel Challenge 2020
Vær med til at hylde alt det sociale som gravelcykling står for. Det har vi nemlig ikke haft nok af i år og derfor skal vi dyrke det sociale sammen, men på sikker afstand. Jeg vil derfor gerne invitere dig til en “Jule Gravel Challenge”.
Test: Assos Equipe RS-vintertøj
Assos presser citronen maksimalt med den nye Equipe RS-serie, hvor især jakken er et mindre vidunder af tekniske detaljer. Har man budgettet, så er det ultimativ luksus og komfort.
Test: Fizik Terra Powerstrap X4 gravelsko
Fizik Terra Powerstrap X4 - toplirens gravelsko med super god komfort og god funktionalitet. Et godt valg til træning, naturoplevelser og en god kop kaffe.
Produktnyt: Lazer præsenter Jackal, den nye go-to MTB hjelm
Efter introduktionen af Impala og Coyote i 2019, kan Lazer nu annoncere endnu en hjelm til deres MTB kollektion. Tag et kig på denne high-end hjelm, der er spækket med features.
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
Fugle på hjul - Nyt dansk gravel- og turcykel brand spreder vingerne
I disse Corona tider hvor restriktioner og "social distancing" har sat en kæp i hjulet for mange og vi har givet afkald på at bruge tiden med venner og bekendte, har turcyklen stået som en trofast ven.
Feltet.dk laver podcastsamarbejde med ReTouren
Danmark er en dedikeret Tour de France-nation, som ynder at hylde og granske sine Tour-helte. Touren er lyden af sommer og nostalgi, og Feltet.dk ser stort potentiale for endnu mere Tour-nørderi ved at indgå et samarbejde med ReTouren - podcasten, der genopliver og genfortæller de mest mindeværdige øjeblikke fra den moderne Tour de France-historie. Sammen vil de udgive og udvikle unikt Tour de France-indhold til deres læsere og lyttere.
Julegaveidéer til pendleren
I webshoppen har vi givet vores bud på idéer til julegaver - en del er med rabat. Vi har opdelt vores forslag i forskellige kategorier og viser her nogle bud fra kategorien "Gaver til pendleren".
Test: Canyon Exceed CFR Team
Canyon har introduceret en ny topklasse ramme til deres XC hardtail, Exceed. En ultra lav vægt, topklasse komponenter og fornyet geometri gør den til en virkelig effektiv MTB.
Produktnyt: Canyon introducerer Stoic til deres hardtail udvalg
Canyon har lanceret i budgetvenlig hardtail mountainbike til nybegynderen, som "bare" har brug for noget der virker.

Seneste indlæg i debatten

I 2020 kom tingene aldrig til at spille for Alexander Kamp, men det har han nu lagt bag sig. Feltet.dk har snakket med Kamp og bringer interviewet over to dele. Anden del omhandler kampen for at genopbygge selvtilliden og fordelene og ulemperne ved at være fem landsmænd på samme hold. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/alexander_kamp_efter_svaert_2020_jeg_skal_op_paa_hesten_igen/Jeg har ellers lige købt nye Continental 4-season i lidt større bredde for forhåbentlig at få lidt mere vinter-grip, og fravalgte at smide indlæg i igen, så det kommer jeg nok til at fortryde :persevere: Selv om et Durano Plus er et af de bedst beskyttede dæk, så er det nok mere et spørgsmål om held / uheld. Jeg har selv prøvet at montere et helt nyt DP og så punktere efter 5 km. Indlæg har jeg gode erfaringer med. Jeg har endda prøvet at måtte stoppe op fordi jeg kunne høre der sad en sten fast. Det viste sig at være en pænt stor flintsten, og rigtig spids tilmed. Den var igennem dækket, men den kom ikke igennem indlægget selv om den stak ud af dækket og dermed for hver omdrejning blev trykket indad. Det kan godt tænkes at indlægget strækker sig lidt ved pumpning, men jeg vil nu alligevel råde til at få det klippet til inden brug. Jeg har prøvet at have en smule overlap, og det kunne mærkes for hver omdrejning.Du behøver ikke nødvendigvis anvende Bkool's egne adaptere... Jeg havde en Bkool Smart Pro (hed den vist) hometrainer, som jeg monterede min Scott thru-axle landevejscykel på. Hertil anvendte jeg adaptere fra Kinetic som denne: https://www.cykelpartner.dk/tilbehoer-og-daek-til-hometrainere/kinetic-12-mm-thru-aksel---til-hometraine---grov-gevind Kinetic laver den i 3 versioner, det du skal holde øje med er gevindet. Desværre har Cykelpartner kun denne version lige nu, de har haft alle 3 tidligere. Tacx laver noget lignende, de fås hos Cykelgear, men jeg kan se at nogle af dem er udsolgte, dog ikke denne version: https://www.cykelgear.dk/tilbehor/hometrainer/tilbehor-til-hometrainer/tacx-m12x175-e-thru-axle-til-hometrainer I sidste ende kunne denne måske være et rigtig godt bud: https://www.cykelgear.dk/tilbehor/hometrainer/tilbehor-til-hometrainer/wahoo-kickr-snap-142x12-aksel-adapter Her får du alle 3 versioner i ét hug, det koster godt nok lidt mere, men så behøver du ikke finde ud af hvilken der passer, med risiko for at du ikke kan få fat på den :blush: Prøv at kontakte Cykelgear om den vil passe til din hometrainer, det bør den gøre hvis ellers den har de her "kopper" der skal spændes fast ovenpå thru-axlens "møtrik-ender".Den tredobbelte verdensmester i cyklecross, Mathieu van der Poel, ser i en video fra sit hold, Alpecin-Fenix, frem mod weekendens VM i belgiske Oostende. Her fortæller han, at VM er årets primære mål, da han ikke længere skal bevise sit værd i de andre løb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/van_der_poel_jeg_skal_ikke_laengere_bevise_mig_selv/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Skandinaviens første gravelfestival ser dagens lys
Tre danskere står bag festivalen og de har store planer.
Hold varmen under træningen i vinterperioden
Gør de kolde ture på cyklen til en fornøjelse. Den rigtige påklædning er vigtig for, at du kan holde varmen fra start til slut. 
Gravel ride: En vinterdag på grus i Vejle Ådal
Det er blevet vinter i Danmark, og frosten har sat ind. Det afholder dog ikke mig fra at tage en tur i Vejle Ådalen
Test: Vintertøj fra Futurum
”4 Seasons” er navnet på vinterkollektionen fra mærket Futurum. Med tøj fra denne kollektion sæt kommer du godt igennem vinterhalvåret med våde og kolde dage på landevej, grusstier og i skov. Det slidstærke og funktionelle tøj kommer med en række nytænkende detaljer, og det er optimalt til et barsk nordeuropæisk klima. Her får du lækker kvalitet til en meget fornuftig pris.
Job: Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger sælger
Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger en sælger. Er du den rette person og har du kendskab til cykelbranchen?
Produktnyt: Lazer Sphere - Cyklistens nye bedste ven
Ved at bygge videre på successen fra Lazer Genesis, præsenterer Lazer deres nyeste hjelm: Lazer Sphere. 
Test: Rapha Classic vinterjakke
En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.    
Test: Rapha Pro Team vinterjakke
En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.
Produktnyt: Nye flade mountainbike sko fra Crankbrothers
Crankbrothers introducerer ny serie af flade cykelsko til brug på mountainbiken. Kollektionen består af to modeller med klamper og én uden.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet