18.11.2021 @ 16:00

Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Fakta:

Producent: EKOI
Produkt: Twenty
Størrelse: One size - leveres med 2 længder hockeyender (udskiftelige brillestænger)

Vægt:  29 gram (vejet)

Vejledende udsalgspris: Kr. 937,88,- (Kr. 1278,96,- med fotokromisk linse)

Introduktion:

Franske EKOI blev grundlagt i 2001, og leverer produkter af høj kvalitet, men til priser der typisk ligger en del under konkurrenterne. Dette skyldes primært deres strategi, med mere eller mindre at udelukke mellemhandlere, gennem direkte salg på internettet.

Mange af deres produkter er udviklet i sammenarbejde med professionelle atleter, og flere af EKOIs produkter er også at finde på Pro Touren.

EKOI Twenty brillen blev udviklet i forbindelse med EKOIs 20 års jubilæum. Brillen er udviklet i samarbejde med professionelle ryttere, og blev første gang brugt under Tour de France 2021.

Brillen kan købes i en række forskellige farvekombinationer, og kan personliggøres i mange detaljer.

Stellet fås i 4 forskellige farver. På stængerne er der nogle små indsatser, hvor der kan vælges mellem 16 forskellige kombinationer. De udskiftelige hockeysticks, kan endvidere vælges i 3 forskellige farver.

Køber man brillen med Cat. 3 linsen, kan man vælge mellem 4 forskellige farver.

Endelig kan man få påtrykt sit navn på stellet, og indgraveret sine initialer i glasset.

Design og teknologi

Brillerne kan købes med 2 forskellige typer linser. En fotokromisk linse der tilpasser sig vejret, og en Cat. 3 linse der primært er til brug om sommeren eller i stærkt sollys. Linserne er fra franske Dalloz Creations, og ud over at øge kontrasten, og beskytte mod alle typer UV, er de behandlet med bl.a. en hydrofobisk coating, der gør at skidt eller vand let glider af, og gør brillen nem at rengøre.

Brillens ramme er produceret i Italien og lavet af Grilamid, hvilket er et kendt og meget brugt materiale indenfor brilleindustrien. Materialet er stærkt og fleksibelt, hvilket er en fordel i betragtning af, hvad cykelbriller ofte bliver udsat for.



Brillen leveres med 2 forskellige længder hockeyender, som nemt kan udskiftes, så brillen passer til de fleste hovedstørrelser. Hockeyenderne/brillestængerne er endvidere formbare, og kan derfor justeres til at klemme mere eller mindre, hvilket igen gør at de kan tilpasses de fleste ønsker eller behov.

Hockeyender og næsebro er lavet af et lidt blødere materiale, der gør at de griber bedre fat i huden, selv når den er fugtig. Dette gør at brillen sidder godt fast, uden at klemme eller genere, selv på længere ture.

Vi har haft et par Ekoi Twenty briller, med Category 3-linse til test.


Test
EKOI Twenty brillen er efter min mening en rigtig god brille, der virkelig har imponeret mig under testen. Jeg har kørt med brillen i næsten al slags vejr, og på trods af at jeg kun har testet Cat. 3 linsen, som ikke tilpasser sig vejret, har jeg været godt tilfreds. I skumringstimerne ville den fotokromiske linse dog helt sikkert være at foretrække, idet Cat. 3 linsen er rimelig mørk.

Komfort og anvendelse

Brillen leverer et rigtig godt udsyn uanset, hvilken position man sidder i på cyklen. Linserne leverer en høj kontrast, og synet bliver dermed skarpere, også i overskyet vejr.

Jeg måtte justere lidt på stængerne, for at få dem til at passe til bredden af mit hoved, men dette er let gjort, og når først de sidder som de skal, sidder de rigtig godt, og må sjældent justeres.

Det er ikke markedets letteste brille, men absolut heller ikke de tungeste, og flere gange glemte jeg faktisk at jeg havde dem på, præcist som det skal være, hvis man spørger mig.

De udskiftelige stænger sidder meget stramt, og der skal virkelig tages ved, for at skifte dem. Derudover skal man være lidt påpasselig, når man sætter de nye på da de er fleksible. Når først man har taget på det, går det dog forholdsvist uproblematisk.

 

I toppen af linsen, er der over hver øje 4 små lufthuller. Det bemærkede jeg ikke under kørslen, ud over at jeg ikke havde problemer med, at sveden løb ned i mine øjne, hvilket jeg har oplevet med mange andre briller.



Konklusion

EKOI har efter min mening, formået at lave en rigtig god brille, til en rigtig god pris. Udsynet og komforten er i top, men Cat. 3 linsen egner sig helt sikkert bedst i høj sol, hvilket EKOI også selv nævner. Forskellen i prisen fra Cat. 3 linsen til den fotokromiske linse er 341,- kroner. Category 3-linsen er absolut anvendelig under de fleste forhold, men personligt ville jeg foretrække den fotokromiske linse i efteråret, hvor vejret ofte skifter, og hvor en del af mine ture afsluttes i skumringen.

Brillen er komfortabel og sidder godt på hovedet under de fleste forhold. Den leverer et godt udsyn, og gør med andre ord det der forventes.

Designet følger trenden indenfor cykelbriller. Glasset har et stort areal, hvilket for nogle kan synes meget markant, men det er selvfølgelig en smagssag. Personligt synes jeg EKOI har ramt plet, og jeg kan godt lide designet. Det store areal på glasset giver et godt udsyn, der ikke generes af kanter eller stel, og at der ikke er noget stel på den nederste del af glasset, får brillen til at synes lettere.

Prisen på hhv.937,88,- kroner (Cat. 3) og kr. 1278,96,- kroner for fotokromiske linser er efter min mening meget attraktiv, og umiddelbart føler jeg, at man får meget kvalitet for pengene.

Der findes dog også andre gode briller i samme prisleje, og jeg mener ikke EKOI skiller sig markant ud under brug.

Alt i alt er der tale om en rigtig god brille, der efter min mening er alle pengene værd, og som nemt måler sig briller, der normalt koster en del mere.



Stillet til rådighed af: EKOI

Sådan har vi testet: EKOI Twenty er blevet testet i oktober måned, som har budt på det typiske danske efterårsvejr med både sol, skyer og regn.

TESTRAPPORT

Brand: EKOI
Produkt: Twenty

Hvad er produktet lavet til?

Landevejscykling - Cat. 3 linsen er lavet til solskin

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Selve linsen er forsynet med en række coatings, der både øger kontrasten, beskytter mod alle typer UV, gør den nem at rengøre og derudover mere modstandsdygtig overfor ridser.

Bedøm konstruktion / udførelse

De udskiftelige stænger/hockey-sticks gør, at brillen kan tilpasses de fleste hovedstørrelser. Derudover er stængerne formbare, hvilket øger komforten, og får dem til at sidde godt på hovedet. Det er dog lidt svært at udskifte stængerne, og man skal være påpasselig med at få dem sat korrekt på, uden at få dem til at gabe i samlingerne.

Bedøm produktets ydeevne

Brillen leverer det den skal, og lidt til.

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Kvaliteten virker rigtig god, og Category 3-linsen virker supergodt i høj sol.

Bedøm vægt

Vægten ligger på 29 gram, hvilket er en fin vægt, og man mærker ikke brillen under brug.

Bedøm ’Value-for-money’

Man får virkelig en god brille til prisen, og man skal formentlig kigge længe efter et par cykelbriller der leverer samme performance til samme pris.

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Udsynet og kontrasten overraskede mig positivt - hullerne i linsen, der øger luft flowet uden at genere det mindste, fungerer rigtig godt, og hjælper med, at der ikke løber sved ned i øjnene.

Var det noget som du ikke kunne lide?

De udskiftelige stænger er meget svære at få af, ligesom det er lidt svært at få dem monteret helt præcist igen.

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Prisen er rigtig fornuftig ift. tilsvarende briller, der i øvrigt ofte har lidt de samme udfordringer ift. skift af stængerne.

Konklusion

Jeg har virkelig nydt at køre med brillen. Oplevelsen af at kunne glemme jeg havde den på, er i min verden præcis det en cykelbrille skal give. Selv på lange ture, var der intet der generede, og brillen blev siddende, uden at skulle sættes på plads særlig ofte.

Linsen giver med den høje kontrast, et klart og skarpt syn.

Om testeren:

Alder: 44 år
Højde: 182 cm
Vægt: 72 kg

Jeg har cyklet i:  15 år
Så ofte cykler jeg: 4-5 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: MTB, gravel, landevej og Zwift i vinterhalvåret

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

DSMs triumftog i Tyrkiet fortsatte, da den unge hollænder Frank van den Broek vandt på monsterbjerget Spil Dagi. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/hollaender_vinder_kongeetape_-_tobias_lund_taber_foerertroejen/Oier Lazkano har endnu ikke styr på sin kontraktsituation fra næste sæson. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/spansk_mester_staar_foran_stor_beslutning/ jeg har, efter en del skriven frem og tilbage, fået mit forsikringsselskab til at acceptere den QR-kode og tilhørende serienummer, som i hvert fald var påsat mine Canyon-cykel. Havde politiets hittegodskontor været tættere på, så havde jeg nok bare fået dem til at udstede et stelnummer. OP - jeg har også købt cykler ved Canyon, og i første omgang var det fordi, at prisen for den pågældende racercykel virkede fornuftig og, når jeg sammenlignede med danske butikker virkede det til, at modellens udstyr lige var det bedre end til tilsvarende pris i Danmark. Anden gang valgte jeg igen Canyon både pga. gode erfaringer med første køb og så fordi, at deres Roadlite 4 hybrid-cykel igen virkede som en fornuftig prissat pakke. Oplevede ikke problemer med købet, har heller ikke oplevet problemer med cyklerne efterfølgende, men har dog været i kontakt med Canyons (danske) kundeservice et par gange. Kun positive oplevelser. Det er aldrig en dårlig ide at kontakte din forsikring inden du køber fra udlandet og får oplyst hvordan, at du skal have din cykel registreret før, at de vil acceptere det fx i tilfælde af tyveri. Derudover skal du gøre op med dig selv om du vil have en fysisk butik i nærheden, hvor du kan tage cyklen ned og sige "Det er 14 dage siden, at jeg købte den og nu virker lortet ikke - hvordan vil I ordne det for mig?"Prologvidneren, Maikel Zijlaard, udgår af Romandiet Rundt med et slemt brud.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_prologvinder_udgaar_med_slemt_brud/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet