18.11.2021 @ 16:00

Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Fakta:

Producent: EKOI
Produkt: Twenty
Størrelse: One size - leveres med 2 længder hockeyender (udskiftelige brillestænger)

Vægt:  29 gram (vejet)

Vejledende udsalgspris: Kr. 937,88,- (Kr. 1278,96,- med fotokromisk linse)

Introduktion:

Franske EKOI blev grundlagt i 2001, og leverer produkter af høj kvalitet, men til priser der typisk ligger en del under konkurrenterne. Dette skyldes primært deres strategi, med mere eller mindre at udelukke mellemhandlere, gennem direkte salg på internettet.

Mange af deres produkter er udviklet i sammenarbejde med professionelle atleter, og flere af EKOIs produkter er også at finde på Pro Touren.

EKOI Twenty brillen blev udviklet i forbindelse med EKOIs 20 års jubilæum. Brillen er udviklet i samarbejde med professionelle ryttere, og blev første gang brugt under Tour de France 2021.

Brillen kan købes i en række forskellige farvekombinationer, og kan personliggøres i mange detaljer.

Stellet fås i 4 forskellige farver. På stængerne er der nogle små indsatser, hvor der kan vælges mellem 16 forskellige kombinationer. De udskiftelige hockeysticks, kan endvidere vælges i 3 forskellige farver.

Køber man brillen med Cat. 3 linsen, kan man vælge mellem 4 forskellige farver.

Endelig kan man få påtrykt sit navn på stellet, og indgraveret sine initialer i glasset.

Design og teknologi

Brillerne kan købes med 2 forskellige typer linser. En fotokromisk linse der tilpasser sig vejret, og en Cat. 3 linse der primært er til brug om sommeren eller i stærkt sollys. Linserne er fra franske Dalloz Creations, og ud over at øge kontrasten, og beskytte mod alle typer UV, er de behandlet med bl.a. en hydrofobisk coating, der gør at skidt eller vand let glider af, og gør brillen nem at rengøre.

Brillens ramme er produceret i Italien og lavet af Grilamid, hvilket er et kendt og meget brugt materiale indenfor brilleindustrien. Materialet er stærkt og fleksibelt, hvilket er en fordel i betragtning af, hvad cykelbriller ofte bliver udsat for.Brillen leveres med 2 forskellige længder hockeyender, som nemt kan udskiftes, så brillen passer til de fleste hovedstørrelser. Hockeyenderne/brillestængerne er endvidere formbare, og kan derfor justeres til at klemme mere eller mindre, hvilket igen gør at de kan tilpasses de fleste ønsker eller behov.

Hockeyender og næsebro er lavet af et lidt blødere materiale, der gør at de griber bedre fat i huden, selv når den er fugtig. Dette gør at brillen sidder godt fast, uden at klemme eller genere, selv på længere ture.

Vi har haft et par Ekoi Twenty briller, med Category 3-linse til test.


Test
EKOI Twenty brillen er efter min mening en rigtig god brille, der virkelig har imponeret mig under testen. Jeg har kørt med brillen i næsten al slags vejr, og på trods af at jeg kun har testet Cat. 3 linsen, som ikke tilpasser sig vejret, har jeg været godt tilfreds. I skumringstimerne ville den fotokromiske linse dog helt sikkert være at foretrække, idet Cat. 3 linsen er rimelig mørk.

Komfort og anvendelse

Brillen leverer et rigtig godt udsyn uanset, hvilken position man sidder i på cyklen. Linserne leverer en høj kontrast, og synet bliver dermed skarpere, også i overskyet vejr.

Jeg måtte justere lidt på stængerne, for at få dem til at passe til bredden af mit hoved, men dette er let gjort, og når først de sidder som de skal, sidder de rigtig godt, og må sjældent justeres.

Det er ikke markedets letteste brille, men absolut heller ikke de tungeste, og flere gange glemte jeg faktisk at jeg havde dem på, præcist som det skal være, hvis man spørger mig.

De udskiftelige stænger sidder meget stramt, og der skal virkelig tages ved, for at skifte dem. Derudover skal man være lidt påpasselig, når man sætter de nye på da de er fleksible. Når først man har taget på det, går det dog forholdsvist uproblematisk.

 

I toppen af linsen, er der over hver øje 4 små lufthuller. Det bemærkede jeg ikke under kørslen, ud over at jeg ikke havde problemer med, at sveden løb ned i mine øjne, hvilket jeg har oplevet med mange andre briller.Konklusion

EKOI har efter min mening, formået at lave en rigtig god brille, til en rigtig god pris. Udsynet og komforten er i top, men Cat. 3 linsen egner sig helt sikkert bedst i høj sol, hvilket EKOI også selv nævner. Forskellen i prisen fra Cat. 3 linsen til den fotokromiske linse er 341,- kroner. Category 3-linsen er absolut anvendelig under de fleste forhold, men personligt ville jeg foretrække den fotokromiske linse i efteråret, hvor vejret ofte skifter, og hvor en del af mine ture afsluttes i skumringen.

Brillen er komfortabel og sidder godt på hovedet under de fleste forhold. Den leverer et godt udsyn, og gør med andre ord det der forventes.

Designet følger trenden indenfor cykelbriller. Glasset har et stort areal, hvilket for nogle kan synes meget markant, men det er selvfølgelig en smagssag. Personligt synes jeg EKOI har ramt plet, og jeg kan godt lide designet. Det store areal på glasset giver et godt udsyn, der ikke generes af kanter eller stel, og at der ikke er noget stel på den nederste del af glasset, får brillen til at synes lettere.

Prisen på hhv.937,88,- kroner (Cat. 3) og kr. 1278,96,- kroner for fotokromiske linser er efter min mening meget attraktiv, og umiddelbart føler jeg, at man får meget kvalitet for pengene.

Der findes dog også andre gode briller i samme prisleje, og jeg mener ikke EKOI skiller sig markant ud under brug.

Alt i alt er der tale om en rigtig god brille, der efter min mening er alle pengene værd, og som nemt måler sig briller, der normalt koster en del mere.Stillet til rådighed af: EKOI

Sådan har vi testet: EKOI Twenty er blevet testet i oktober måned, som har budt på det typiske danske efterårsvejr med både sol, skyer og regn.

TESTRAPPORT

Brand: EKOI
Produkt: Twenty

Hvad er produktet lavet til?

Landevejscykling - Cat. 3 linsen er lavet til solskin

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Selve linsen er forsynet med en række coatings, der både øger kontrasten, beskytter mod alle typer UV, gør den nem at rengøre og derudover mere modstandsdygtig overfor ridser.

Bedøm konstruktion / udførelse

De udskiftelige stænger/hockey-sticks gør, at brillen kan tilpasses de fleste hovedstørrelser. Derudover er stængerne formbare, hvilket øger komforten, og får dem til at sidde godt på hovedet. Det er dog lidt svært at udskifte stængerne, og man skal være påpasselig med at få dem sat korrekt på, uden at få dem til at gabe i samlingerne.

Bedøm produktets ydeevne

Brillen leverer det den skal, og lidt til.

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Kvaliteten virker rigtig god, og Category 3-linsen virker supergodt i høj sol.

Bedøm vægt

Vægten ligger på 29 gram, hvilket er en fin vægt, og man mærker ikke brillen under brug.

Bedøm ’Value-for-money’

Man får virkelig en god brille til prisen, og man skal formentlig kigge længe efter et par cykelbriller der leverer samme performance til samme pris.

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Udsynet og kontrasten overraskede mig positivt - hullerne i linsen, der øger luft flowet uden at genere det mindste, fungerer rigtig godt, og hjælper med, at der ikke løber sved ned i øjnene.

Var det noget som du ikke kunne lide?

De udskiftelige stænger er meget svære at få af, ligesom det er lidt svært at få dem monteret helt præcist igen.

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Prisen er rigtig fornuftig ift. tilsvarende briller, der i øvrigt ofte har lidt de samme udfordringer ift. skift af stængerne.

Konklusion

Jeg har virkelig nydt at køre med brillen. Oplevelsen af at kunne glemme jeg havde den på, er i min verden præcis det en cykelbrille skal give. Selv på lange ture, var der intet der generede, og brillen blev siddende, uden at skulle sættes på plads særlig ofte.

Linsen giver med den høje kontrast, et klart og skarpt syn.

Om testeren:

Alder: 44 år
Højde: 182 cm
Vægt: 72 kg

Jeg har cyklet i:  15 år
Så ofte cykler jeg: 4-5 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: MTB, gravel, landevej og Zwift i vinterhalvåret

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Har du fået stjålet din cykel? Hvis svaret er ja, har du noget tilfælles med cirka 40.000 andre danskere. De fleste af os har hverken kvittering eller stelnummer gemt og risikerer derfor ikke at få den retmæssige erstatning. Så er Wolli-løsningen.
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Mangler du gaven til verdens bedste far, der har alt? Vi har i webshoppen netop tilføjet bøger hvor Rolf Sørensen har skrevet en Tour hilsen. Der er også kommet Tour de France merchandise på lager igen - både kasketter, handsker, trøjer og bukser.  
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Tour de France starten i Danmark nærmer sig og i starten af juni køres opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné. Deltag i opvarmningsmanagerspillet forud for Tour de France.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Cykelrytter, Michael Mørkøv, træder til for kræftsagen. Sammen hylder Michael Mørkøv og Kræftens Bekæmpelse alle de hjælperyttere, der er så afgørende - uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Du kan også træde til ved at købe den unikke TRÆD TIL-cykeltrøje.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Specialized har i dag lanceret en ny cykelsko - S-Works Torch.
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Se det bedste cykling med Discovery+. Det koster normalt kun 129 kroner pr. måned, men Feltet.dk har et eksklusivt specialtilbud i maj under Giro d'Italia. Få Disocvery+ til halv pris, så du kun betaler 64,50 kroner for en måned uden binding.
Danske Framesandgear er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts, til mærker der spænder fra Colnago til Zipp. 
Dansk firma er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts til mærker, der spænder fra Colnago til Zipp.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Aeroe Bike Rack og tasker
Flere og flere har fundet glæden ved at køre afsted ud i det blå på cykel og medbringe nok til at kunne klare sig selv et par dage. Det kræver dog, at man kan laste cyklen godt og sikkert.  Vi har testet bikerack/bagagebærer og tasker fra Aeroe. En løsning som gør det nemmere at pakke din cykel, når du skal afsted med mere end bare lappegrej og energibarer.
Sønderjylland i gult
I Sønderjylland er nedtællingen til årets cykelfest - afslutningen på Tourens tredje etape den 3. juli 2022 - allerede begyndt. Christian X’s bro i Sønderborg er svøbt i gult, og overalt langs ruten er lokale kræfter i gang med at forberede sig. Et af de mange initiativer er udgivelsen af guidebogen som udkommer medio juni.
Flowlife tilbyder nu tre forskellige massagepistoler
Massagepistoler er blevet et stadigt mere populært redskab at bruge i forbindelse med kroppens restitution. Det svenske Flowlife udvider nu sortimentet til at bestå af tre modeller: Flowgun Pocket, Flowgun Go og Flowgun Pro.
Anmeldelse: Cyrille Guimard - Tour de France bag kulisserne
Af naturlige grunde er der ekstra hype omkring årets Tour de France, hvor løbets første tre etaper som bekendt afvikles i Danmark. Adskillige forlag rider med på bølgen, og en af de seneste udgivelser er en selvbiografi af den franske rytter og sportsdirektør Cyrille Guimard.
Bliv påklædt til den danske Tour-start
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Produktnyt: Baglygteradar med indbygget kamera
Garmin introducerer Varia RCT716 baglygteradar med indbygget kamera, som løbende optager dine omgivelser under en tur og gemmer automatisk optagelser, hvis en hændelse registreres.
Østrig - et gravel paradis
Det er ikke kun i Danmark, at gravel er super populært. Det er det også i Østrig, hvor der er muligheder for rigtige gode ruter. 
U23-dansker med ny topplacering
I weekenden blev der kørt mountainbike World Cup for U23-kvinder i Nové Mesto i Tjekkiet, hvor danske Sofie Heby Pedersen nok en gang leverede en topplacering.
Verdensetteren henter ny triumf
Verdensetteren, Gustav Heby, sejrede også i weekend, da han triumferede foran verdens bedste juniorer.
"Fuldstændig sindssyg dag"
Danske Caroline Bohé bliver bare ved og ved med at imponere. I hendes blot tredje World Cup-løb for eliten lykkedes det at slutte på podiet.
Ustoppelige Pidcock sejrer igen
Tom Pidcock sikrede sig i weekenden sejren i World Cup-løbet i Nové Mesto i Tjekkiet. Sidste uge kunne han række armene i vejret, efter han vandt i Albstadt.   
Vind Jacques Anquetils cykel!
Jysk Fynske Medier udlodder i samarbejde med Feltet.dk en af Jacques Anquetils cykler. Ja, du læste rigtigt!
DM-ruterne for 2022 præsenteret med hårde finaler
Aalborg danner rammen for DM i landevejscykling i 2022 og 2023. Tirsdag blev ruterne i landevejscykling præsenteret.
Se Rolf fortælle om sin nye bog
Danmarks mest vindende cykelrytter gennem tiderne sætter i en ny bog fokus på verdens største etapeløb, der starter i Danmark i 2022. Bogen udkommer den 2. maj 2022. Du kan nu forudbestille bogen med 15% rabat i webshoppen. 
Dansker sejrede: Nummer ét på verdensranglisten
Nordjyderne Gustav og Sofie Heby Pedersen dominerer den internationale scene for mountainbikeryttere, og nu kan en af dem kalde sig verdens pt. bedste.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Har du fået stjålet din cykel? Hvis svaret er ja, har du noget tilfælles med cirka 40.000 andre danskere. De fleste af os har hverken kvittering eller stelnummer gemt og risikerer derfor ikke at få den retmæssige erstatning. Så er Wolli-løsningen.
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Mangler du gaven til verdens bedste far, der har alt? Vi har i webshoppen netop tilføjet bøger hvor Rolf Sørensen har skrevet en Tour hilsen. Der er også kommet Tour de France merchandise på lager igen - både kasketter, handsker, trøjer og bukser.  
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Tour de France starten i Danmark nærmer sig og i starten af juni køres opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné. Deltag i opvarmningsmanagerspillet forud for Tour de France.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Cykelrytter, Michael Mørkøv, træder til for kræftsagen. Sammen hylder Michael Mørkøv og Kræftens Bekæmpelse alle de hjælperyttere, der er så afgørende - uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Du kan også træde til ved at købe den unikke TRÆD TIL-cykeltrøje.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Specialized har i dag lanceret en ny cykelsko - S-Works Torch.
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Se det bedste cykling med Discovery+. Det koster normalt kun 129 kroner pr. måned, men Feltet.dk har et eksklusivt specialtilbud i maj under Giro d'Italia. Få Disocvery+ til halv pris, så du kun betaler 64,50 kroner for en måned uden binding.
Danske Framesandgear er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts, til mærker der spænder fra Colnago til Zipp. 
Dansk firma er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts til mærker, der spænder fra Colnago til Zipp.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x