23.02.2024 @ 19:15

Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion
EKOI, som er etableret i den legendariske nordfranske cykelby Roubaix i 2001, har en målsætning om at være ’anderledes og international’.  


De første produkter, der blev lanceret, var hjelme og briller, efterfølgende er produktprogrammet udvidet og dækker i dag de fleste behov for cykeludstyr. EKOI sponsorerer flere WorldTour hold både landevej og MTB, samt flere toptriatleter. EKOI har samarbejde med mange legender, blandt mine favoritter er Julian Alaphilippe, Philip Gilbert og Laurent Jalabert.

 

Fakta:

Producent: EKOI
Produkt: EKOI HEAT Concept 5
Vejl. udsalgspris: Kr. 1200,- kr.
Størrelser: Small, medium, large, extra-large
Anvendelse: Ned til - 10 C
Effekt: 15 W / 2200 mAh
 

Test

Mon ikke vi alle har prøvet at klæde os godt på, finde cyklen frem og glædet sig til en tur på en solskinsdag med frostgrader. Men kommer man først afsted med kolde fingre, skal man ofte igennem en periode med ubehag, før den øgede blodgennemstrømning varmer fingre op - hvis det overhovedet sker.

EKOI Heat Concept 5 er en behagelig vinterhandske med indbyggede elektriske varmeelementer, som selv over længere tid kan sørge for godt lune fingre.

Vi har testet EKOI Heat Concept 5, netop som Kong Vinter gjorde sit indtog i Danmark med frostgrader ned til - 15 C.

 

Varmedistribution

Udover cykling er motorcykelkørsel en af mine passioner, og jeg kører blandt andet som Race Marshall ved cykelløb. Ved at køre MC hele året kender jeg derfor udfordringen og ubehaget ved kolde fingre.

De fleste adventuremotorcykler har god varme i håndtagene, hvilket hjælper, men distributionen af varme er en udfordring, fordi afkølingen sker på håndryggen, og varmen kommer alene til håndfladerne. Det første, jeg derfor havde fokus på med EKOI Heat Concept 5, var en vurdering af varmedistributionen i handsken. Der ligger varmetråde ud i alle fingre, så distributionen og dermed effekten af varmen, opleves derfor rigtigt godt. Det er helt afgørende for funktionaliteten og dermed oplevelsen af vinterhandsken, at distributionen af varmen er god og ensartet, og det er den.

 


Det er let at oplade og montere batterierne i handsken.

 

Batterier og kapacitet
De to batterier oplades samtidigt af en medfølgende lader i et 220V-stik.
Efter opladning forbindes hvert batteri let med et jackstik, og placeres i en lomme med lynlås over håndleddet. Som med alle andre batterier er det vigtigt at holde batterierne opladede, når de ikke bruges. Dels er de altid klar til en spontan cykeltur, og dels forlænges batteriernes levetid.

 

Batteriernes vægt generede overraskende lidt. Jeg havde egentligt forventet at vægten ville skabe uro og måske irritation, når man eksempelvis er oppe i pedalerne og træder til enten op ad bakker eller i en skiltespurt, men jeg bemærkede ikke batterierne - selv i kampens hede.

 

Maksimaleffekten er 15 W og der er 2200 mAh til rådighed, hvilket tillader 1.5 time på maksimal varme (40 C) og 4 timer på minimum varme (30 C) - det virker som en god kapacitet, om end andre mærker tilbyder højere kapacitet.

 

 

Det er let at styre varmen og holde styr på intensitet og batteriniveau.


Handsken og materialer

EKOI Heat Concept 5 pasform er god, og der er et godt friktionsfelt i håndfladen til effektivt greb i styret. Personligt er jeg glad for handsker med gel eller andet stødabsorberende materiale i håndfladen, og EKOI Heat Concept 5 kunne overveje denne tilføjelse.


Størrelsesmæssigt er der en guide, som er let at følge på hjemmesiden - min størrelse large passede perfekt. Størrelserne XS og XXL findes ikke i sortimentet, men de tilgængelige størrelser dækker givetvis langt de fleste behov.

EKOI Heat Concept 5 har på ydersiden en godt isoleret og åndbar membran, der er vandafvisende. Med varmen aktiveret holdes inderhandsken tør - også ved let regn og sne. Jeg testede i blæsevejr, og her var beskyttelsen rigtigt god, men i decideret regnvejr anbefales det ikke at aktivere varmelegemerne, hvorfor jeg ville vælge en anden handske i regnvejr.

Der er velcroluk og elastikbåndsstramme i toppen af handsken, så der kan sluttes tæt omkring underarmen - specielt vigtigt, hvis anvendelsen gælder en skitur i nysne.

 

Klar til afgang på en kold dag, ingen problemer at holde fingre dejligt lune.

 

 

Klar til afgang
Handsken er let at betjene, så når batterierne er ladet op og forbundet, tændes de let ved et tryk i tre sekunder på batteriknappen. Der er en indikator for batteriopladningen, hvilket er meget praktisk, så man kan se, om man skal vende hjem eller om der er plads til at ’fråse’ lidt med varmen. Ved korte tryk på batteriknappen reguleres intensiteten.

Der er tre niveauer grøn (lav), orange (middel) og rød (høj), hvilket indikeres med farvede LED-lys, der korresponderer med intensiteten.


Generelt synes jeg, det er vigtigt at komme godt afsted om vinteren. Mit trick er at skylle mine hænder i varmt vand, så blodgennemstrømningen øges. Herefter tørrer jeg grundigt, får handskerne på, og prøver så at undgå at tage handskerne af. På den måde har man som udgangspunkt lune fingre ved afgang. Det er meget lettere og mindre energikrævende at vedligeholde temperaturen i fingrene end at skulle ’tø’ fingrene op.


På min første testtur i - 6 C, startede jeg derfor med lune fingre og kunne sagtens holde en god temperatur med handskerne i lav (grøn) og middel (orange) intensitet på en tur på godt to timer.

Næste tur var i - 10 C, hvor jeg prøvede at begynde uden at forvarme fingrene. EKOI anbefaler et andet trick, hvor handsken forvarmes i 3 minutter på lav intensitet. Ved afgang valgte jeg at sætte dem i høj intensitet og oplevede behagelig temperatur i fingrene under hele turen, som varede cirka halvanden time. Det var en ret overbevisende præstation, da jeg sjældent cykler i koldere vejr. Handsken anbefales også til andre vintersportsgrene, hvor temperaturen kan være noget lavere.

 

Nu har både min kone og jeg EKOI HEAT Concept 5 og har nydt at kunne forlænge cykelsæsonen.

 

Konklusion:

EKOI Heat Concept 5 handsken har en god funktionalitet og løser opgaven med at holde fingrene varme på kolde cykelture. Designet er pænt og udført i behagelige materialer, som giver en god komfort. Med enkel og letforståelig styring af varme er man hurtigt godt på vej.

Varmekapaciteten findes større ved andre brands, men efter min mening vil EKOI HEAT Concept 5 dække behovet for de fleste cykelentusiaster også på rigtigt kolde dage. Til vedligehold anbefales aftørring med en fugtig klud, hvilket kan give udfordringer, når handsken har været svedig flere gange.
 

Med prisen på 1200,- kroner mener jeg, der er rigtigt god valuta for pengene.

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet