25.05.2021 @ 12:36

Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(10/10)

Fakta
Producent: Castelli

Produkt: Premio Black bibshorts

Vægt: 160 gram (str. XL)

Farver: Sort

Størrelse: Herre- og damemodel fås fra størrelse XS - XXXL

Vejledende udsalgspris: 1729,- kroner

 

Med stor nysgerrighed pakker jeg mine nye Premio Black bibshorts ud. De er ankommet i en flot gaveæske, der minder om sådan én, dyre ure ligger i. Inde i æsken fjerner jeg endnu et lag rødt gavepapir, inden buksen kommer til syne. Her er ikke bare tale om et simpelt køb, men om en helstøbt totaloplevelse.

 

Foto: Indpakningen har form som en elegant gaveæske
 

Øverste chef for Team Ineos Grenadiers, David Brailsford, er kendt for at være kompromisløs, og kun det allerbedste slipper gennem nåleøjet. Hans mantra om ”marginal gains” betyder, at holdet konstant arbejder på at optimere alt fra kostsammensætning og position på cyklen til træningsmetoder og reduktion af tøjets vindmodstand.

 

Derfor har Castellis nye race-buks, Premio Black, uden tvivl været underkastet kritiske øjne, inden Egan Bernal, Tom Pidcock og Rohan Dennis har fået lov til at trække i den.

 

Less is more

Det første indtryk der rammer, er buksens lethed. En venlig medarbejder ved Postnord lagde brevvægt til, da jeg skulle finde den præcise vægt, og i størrelse XL havner den på blot 160 gram. Castellis designere har tilstræbt et optimalt miks mellem lethed, slidstyrke og holdbarhed, og den eneste ”omkostning” det har er, at sveden kan efterlade små saltaflejringer på stoffets overflade efter intens træning. Aflejringer der normalt absorberes i tykkere materiale.

 

Gennemtænkte materialeløsninger

Som nævnt er anvendelsen af stof reduceret til et minimum, så vægten holdes nede. Buksebenene er fremstillet i et miks af polyester og elastan med en glat overflade, der giver en turbulensreducerende effekt - marginal gains - og kompressionseffekten gælder ikke bare lårene, men også omkring hoften samt de ædlere dele, der alt sammen holdes godt på plads.

 

På indersiden af buksebenene er der en friktionszone på de nederste syv centimeter, og det sikrer, at buksebenene sidder godt fast.

 

Foto: Indersiden af buksebenene sidder godt fast
 

Buksen er naturligvis forsynet med Castellis bedste pude, Progetto X2, som er konstrueret i to lag. På oversiden, hvor den er i direkte kontakt med huden, føles puden ”smooth” og behagelig at sidde på, mens laget nedenunder sørger for stødabsorbering.

Puden er inddelt i zoner, der er tilpasset den belastning, kroppen udsættes for, og derfor er der ekstra gel i zonen under de to sædeknogler samt mellemkødet. Overordnet er puden tilpasset sadlens form og den sidder perfekt i foroverbøjet position.


  1. Foto: Progetto X2 er Castellis bedste pude

 

Også materialeforbruget i stropperne er begrænset, og stropperne er reelt to elastiske bånd, der sidder godt til over skuldrene uden at gnave. På forsiden starter de ved en dyb udskæring omkring maven, hvilket efterlader størstedelen af torsoen åben for ventilation. Bagpå går de over i et net med ventilationshuller og 25 centimeter længere nede, går nettet over i selve buksen.

 

Ud over en reduktion af vægt har det begrænsede stofforbrug yderligere to fordele.


Dels tørrer det hurtigere, hvis der skulle komme en skylle, dels ventilerer det bedre end tykkere stof. En anden væsentlig detalje er, at alt er vævet. Det giver den bedste kvalitet, men er ikke gratis. Castellis valg af fremstillingsproces koster fire gange så meget som strikproduktion.


  1. Foto: Effektiv ventilation i ryggen

 

Test

Det er en fornøjelse at trække i buksen, der trods letheden føles robust. Intet krøller, ingen syninger generer og stoffets elasticitet får buksen til at følge kroppen - både i oprejst og i foroverbøjet stilling.

Fornøjelsen bliver ikke mindre, når man sætter sig på cyklen. Under bevægelse sidder buksen stabilt, og alt holdes fint på plads, uden at det strammer. Buksebenene sidder godt til ved lårene, og her mærkes kompressionseffekten tydeligt. Og skal der optimeres på præstationen, er kompressionseffekten væsentlig af flere grunde. Idrætsfysiologer fremhæver, at blodcirkulationen fungerer bedre, mens trættende muskelvibrationer reduceres samtidig med, at kompressionen giver en hurtigere restitutionstid.

 

Premio Blacks kompressionseffekt mærkes tydeligt, men intet føles snærende, og her skiller buksen sig markant ud fra mere mainstream-bukser.

 

Det måske vigtigste af de tre kontaktpunkter der er mellem rytter og cykel - i hvert fald hvad angår komfort - er ved sadlen, og fungerer puden ikke ordentligt, kan det give ømhed på de lange ture. Men Castellis Progetto-pude holder hele vejen og selv efter flere timers kørsel leverer puden den absorbering, den skal.

 

For at få et varieret bedømmelsesgrundlag kørte jeg både korte og lange ture i det uforudsigelige danske forårsvejr. Her oplevede jeg alt fra tocifrede varmegrader til kulde, blæst og regn, og jeg vurderer, at buksen bedst kommer til sin ret på en solrig sommerdag. Det tynde stof holder ikke megen vind ude, og under en træningstur med lave temperaturer, skal maven dækkes ind af en vest. Men okay - det er så heller ikke dét, Premio Black-buksen er beregnet til.  

                     

Konklusion

Lad det være sagt med det samme: Jeg nød virkelig at køre i buksen, selv om jeg normalt kører i bukser, der er tykkere i stoffet og mindre tætsiddende.

Jeg var især begejstret for buksens lethed og stabilitet samt evne til at yde kompression. På intet tidspunkt var der syninger eller overgange i stoffet, som generede, og puden ydede den nødvendige absorbering på de lange ture.

 

Jeg kan ikke sige med sikkerhed, om min restitutionstid blev kortere end ellers qua kompressionseffekten, men jeg vænnede mig hurtigt til den fasthed, buksen giver.

 

At der er tale om en race-buks fra øverste hylde betyder ikke, at målgruppen begrænser sig til konkurrenceryttere. Også almindelige motionister vil finde buksen komfortabel, især fordi pudens evne til stødabsorbering er helt i top, og alle, uanset niveau, vil have fordel af kompressionseffekten.

 

Men man skal være klar over, at buksen sidder tæt. Faktisk så tæt at Castelli selv - sikkert med et glimt i øjet - bruger betegnelsen BodyPaint. Så der er ikke plads til mange overflødige kilo under bæltestedet.

 

Og mit sidste argument er ganske personligt, men italienerne kan bare det der med design.
Buksen fremtræder enkel og elegant, logoet er næsten ikke til at få øje på, og der er ingen visuelt larmende effekter hen over stoffet. Det samlede indtryk oser af diskret klasse, og den endelige pris på 1729,- kroner er i orden, når man medtænker, at buksen topper på samtlige parametre.


  1. Foto: Premio Black fås også til piger

    Sådan har vi testet:

Premio Black er testet på både korte og lange ture i det uforudsigelige danske forårsvejr i alt fra tocifrede varmegrader til kulde, blæst og regn

Stillet til rådighed af: Empire Cycling

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Castelli

Model: Premio Black bibshorts

Hvad er produktet lavet til?

Buksen, der er Castellis nye og opgraderede topmodel, er primært til race. Men bukserne rækker bredere ud og kan også anvendes af motionister.

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Buksen er let, kompressionseffekten er stor, og indvendig har Castelli anvendt sin bedste pude.

 

Bedøm produktets konstruktion

Bukserne er vævet i førsteklasses materialer, der på én og samme tid giver stabilitet og kompression, men også lethed og fleksibilitet.

 

Bedøm ydeevnen

Buksens kompressionseffekt optimerer ydelsen, og det glatte stof reducerer vindmodstand og turbulens.

Bedøm kvalitet og holdbarhed

Fremstillingsprocessen på Premio Black er fire gange så dyr, som alternative (strikkede) løsninger. Man er ikke gået på kompromis, og puden er Castellis bedste.


Alt spiller - og det gælder både design, materialevalg, forarbejdning og den komfort, buksen giver. Buksen holder formen, også efter mange timers brug uden vask.

Bedøm pasform
I foroverbøjet stilling sidder buksen perfekt. Den sidder til uden at hæmme bevægelsesfriheden.

 

Bedøm størrelse

Generelt er italienske størrelser små i det, og med Body Paint-betegnelsen får Premio Black endnu et nøk nedad på størrelsesguiden. Men finder man den rigtige størrelse, for eksempel ved at gå et nummer op i forhold til normalt, sidder buksen perfekt.

 

Bedøm vægt

Buksen er særdeles let. Den vejer blot 160 gram i str. XL

 

Bedøm komfort

Da Castelli har brugt sin bedste pude, er siddekomforten i top. Kompressionseffekten er med til at øge komforten, da musklerne ikke trættes så hurtigt

 

Bedøm ’value for money’

Sammenlignet med prisen på konkurrerende mærkers topmodeller, skiller Premio Blacks pris på 1.729 kroner sig ikke ud. Fremstillingsprocessen er den bedst mulige, materialerne førsteklasses og kan jeg ikke benytte det engelske udtryk ”awesome”, er helhedsindtrykket ekstraordinært.

Hvad kunne du især lide ved produktet?
Lethed, kompression, forarbejdning og design.

 

Var der noget du ikke kunne lide?

Ikke megen beskyttelse mod vind og kulde.

KONKLUSION


Nød du at køre med tøjet?

Buksen er - selv om den er til race - blevet en del af min daglige cykelgarderobe. Den er komfortabel at køre i og har en svært definerbar ”lækkerhedsfaktor”, som gør, at jeg på alle måder nyder at køre i den.

 

Om testeren:

Jeg er en aldrende cykelmotionist, der primært kører landevej og træner seks gange om ugen

Motionsfeltet.dk's vurdering: (10/10)

Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet Gravel - Når intet er som det plejer, er alt godt!
Cykelløb kan handle om at komme først, men gravel er så meget mere end fart.
LIVESTREAM: Paris-Roubaix fra start til slut
I weekenden køres Paris-Roubaix for første gang siden foråret 2019, og der venter en spændende weekend for TV-seerne.
Cannondale hylder den nye verdensmester
Cannondale har lavet en speciallakeret cykel til verdensmesteren Elisa Balsamo. Se masser af billederne af cyklen!
Test: Gravel hjulsæt fra DKBIKE
Selvom vi havde sat baren højt, så har gravel-hjulene fra DKBIKE til fulde levet op til forventningerne for både kvalitet, teknik, køreoplevelse og æstetik.
Konkurrence: Vind et lygtesæt til 699 kroner
Den mørke tid nærmer sig med hastige skridt og vi ved alle, hvor vigtigt, det er med synlighed.
Undgå tyveri af din dyre cykel med smart sensorteknologi
Cykler af høj værdi er guf for cykeltyvene, men nu kan du få en cykellås, der gør det vanskeligere for tyven at stjæle cyklen. Bliv klogere på en topsikret cykellås med trådløs nøgle og smart censorteknologi.
Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x