25.05.2021 @ 12:36

Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(10/10)

Fakta
Producent: Castelli

Produkt: Premio Black bibshorts

Vægt: 160 gram (str. XL)

Farver: Sort

Størrelse: Herre- og damemodel fås fra størrelse XS - XXXL

Vejledende udsalgspris: 1729,- kroner

 

Med stor nysgerrighed pakker jeg mine nye Premio Black bibshorts ud. De er ankommet i en flot gaveæske, der minder om sådan én, dyre ure ligger i. Inde i æsken fjerner jeg endnu et lag rødt gavepapir, inden buksen kommer til syne. Her er ikke bare tale om et simpelt køb, men om en helstøbt totaloplevelse.

 

Foto: Indpakningen har form som en elegant gaveæske
 

Øverste chef for Team Ineos Grenadiers, David Brailsford, er kendt for at være kompromisløs, og kun det allerbedste slipper gennem nåleøjet. Hans mantra om ”marginal gains” betyder, at holdet konstant arbejder på at optimere alt fra kostsammensætning og position på cyklen til træningsmetoder og reduktion af tøjets vindmodstand.

 

Derfor har Castellis nye race-buks, Premio Black, uden tvivl været underkastet kritiske øjne, inden Egan Bernal, Tom Pidcock og Rohan Dennis har fået lov til at trække i den.

 

Less is more

Det første indtryk der rammer, er buksens lethed. En venlig medarbejder ved Postnord lagde brevvægt til, da jeg skulle finde den præcise vægt, og i størrelse XL havner den på blot 160 gram. Castellis designere har tilstræbt et optimalt miks mellem lethed, slidstyrke og holdbarhed, og den eneste ”omkostning” det har er, at sveden kan efterlade små saltaflejringer på stoffets overflade efter intens træning. Aflejringer der normalt absorberes i tykkere materiale.

 

Gennemtænkte materialeløsninger

Som nævnt er anvendelsen af stof reduceret til et minimum, så vægten holdes nede. Buksebenene er fremstillet i et miks af polyester og elastan med en glat overflade, der giver en turbulensreducerende effekt - marginal gains - og kompressionseffekten gælder ikke bare lårene, men også omkring hoften samt de ædlere dele, der alt sammen holdes godt på plads.

 

På indersiden af buksebenene er der en friktionszone på de nederste syv centimeter, og det sikrer, at buksebenene sidder godt fast.

 

Foto: Indersiden af buksebenene sidder godt fast
 

Buksen er naturligvis forsynet med Castellis bedste pude, Progetto X2, som er konstrueret i to lag. På oversiden, hvor den er i direkte kontakt med huden, føles puden ”smooth” og behagelig at sidde på, mens laget nedenunder sørger for stødabsorbering.

Puden er inddelt i zoner, der er tilpasset den belastning, kroppen udsættes for, og derfor er der ekstra gel i zonen under de to sædeknogler samt mellemkødet. Overordnet er puden tilpasset sadlens form og den sidder perfekt i foroverbøjet position.


  1. Foto: Progetto X2 er Castellis bedste pude

 

Også materialeforbruget i stropperne er begrænset, og stropperne er reelt to elastiske bånd, der sidder godt til over skuldrene uden at gnave. På forsiden starter de ved en dyb udskæring omkring maven, hvilket efterlader størstedelen af torsoen åben for ventilation. Bagpå går de over i et net med ventilationshuller og 25 centimeter længere nede, går nettet over i selve buksen.

 

Ud over en reduktion af vægt har det begrænsede stofforbrug yderligere to fordele.


Dels tørrer det hurtigere, hvis der skulle komme en skylle, dels ventilerer det bedre end tykkere stof. En anden væsentlig detalje er, at alt er vævet. Det giver den bedste kvalitet, men er ikke gratis. Castellis valg af fremstillingsproces koster fire gange så meget som strikproduktion.


  1. Foto: Effektiv ventilation i ryggen

 

Test

Det er en fornøjelse at trække i buksen, der trods letheden føles robust. Intet krøller, ingen syninger generer og stoffets elasticitet får buksen til at følge kroppen - både i oprejst og i foroverbøjet stilling.

Fornøjelsen bliver ikke mindre, når man sætter sig på cyklen. Under bevægelse sidder buksen stabilt, og alt holdes fint på plads, uden at det strammer. Buksebenene sidder godt til ved lårene, og her mærkes kompressionseffekten tydeligt. Og skal der optimeres på præstationen, er kompressionseffekten væsentlig af flere grunde. Idrætsfysiologer fremhæver, at blodcirkulationen fungerer bedre, mens trættende muskelvibrationer reduceres samtidig med, at kompressionen giver en hurtigere restitutionstid.

 

Premio Blacks kompressionseffekt mærkes tydeligt, men intet føles snærende, og her skiller buksen sig markant ud fra mere mainstream-bukser.

 

Det måske vigtigste af de tre kontaktpunkter der er mellem rytter og cykel - i hvert fald hvad angår komfort - er ved sadlen, og fungerer puden ikke ordentligt, kan det give ømhed på de lange ture. Men Castellis Progetto-pude holder hele vejen og selv efter flere timers kørsel leverer puden den absorbering, den skal.

 

For at få et varieret bedømmelsesgrundlag kørte jeg både korte og lange ture i det uforudsigelige danske forårsvejr. Her oplevede jeg alt fra tocifrede varmegrader til kulde, blæst og regn, og jeg vurderer, at buksen bedst kommer til sin ret på en solrig sommerdag. Det tynde stof holder ikke megen vind ude, og under en træningstur med lave temperaturer, skal maven dækkes ind af en vest. Men okay - det er så heller ikke dét, Premio Black-buksen er beregnet til.  

                     

Konklusion

Lad det være sagt med det samme: Jeg nød virkelig at køre i buksen, selv om jeg normalt kører i bukser, der er tykkere i stoffet og mindre tætsiddende.

Jeg var især begejstret for buksens lethed og stabilitet samt evne til at yde kompression. På intet tidspunkt var der syninger eller overgange i stoffet, som generede, og puden ydede den nødvendige absorbering på de lange ture.

 

Jeg kan ikke sige med sikkerhed, om min restitutionstid blev kortere end ellers qua kompressionseffekten, men jeg vænnede mig hurtigt til den fasthed, buksen giver.

 

At der er tale om en race-buks fra øverste hylde betyder ikke, at målgruppen begrænser sig til konkurrenceryttere. Også almindelige motionister vil finde buksen komfortabel, især fordi pudens evne til stødabsorbering er helt i top, og alle, uanset niveau, vil have fordel af kompressionseffekten.

 

Men man skal være klar over, at buksen sidder tæt. Faktisk så tæt at Castelli selv - sikkert med et glimt i øjet - bruger betegnelsen BodyPaint. Så der er ikke plads til mange overflødige kilo under bæltestedet.

 

Og mit sidste argument er ganske personligt, men italienerne kan bare det der med design.
Buksen fremtræder enkel og elegant, logoet er næsten ikke til at få øje på, og der er ingen visuelt larmende effekter hen over stoffet. Det samlede indtryk oser af diskret klasse, og den endelige pris på 1729,- kroner er i orden, når man medtænker, at buksen topper på samtlige parametre.


  1. Foto: Premio Black fås også til piger

    Sådan har vi testet:

Premio Black er testet på både korte og lange ture i det uforudsigelige danske forårsvejr i alt fra tocifrede varmegrader til kulde, blæst og regn

Stillet til rådighed af: Empire Cycling

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Castelli

Model: Premio Black bibshorts

Hvad er produktet lavet til?

Buksen, der er Castellis nye og opgraderede topmodel, er primært til race. Men bukserne rækker bredere ud og kan også anvendes af motionister.

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Buksen er let, kompressionseffekten er stor, og indvendig har Castelli anvendt sin bedste pude.

 

Bedøm produktets konstruktion

Bukserne er vævet i førsteklasses materialer, der på én og samme tid giver stabilitet og kompression, men også lethed og fleksibilitet.

 

Bedøm ydeevnen

Buksens kompressionseffekt optimerer ydelsen, og det glatte stof reducerer vindmodstand og turbulens.

Bedøm kvalitet og holdbarhed

Fremstillingsprocessen på Premio Black er fire gange så dyr, som alternative (strikkede) løsninger. Man er ikke gået på kompromis, og puden er Castellis bedste.


Alt spiller - og det gælder både design, materialevalg, forarbejdning og den komfort, buksen giver. Buksen holder formen, også efter mange timers brug uden vask.

Bedøm pasform
I foroverbøjet stilling sidder buksen perfekt. Den sidder til uden at hæmme bevægelsesfriheden.

 

Bedøm størrelse

Generelt er italienske størrelser små i det, og med Body Paint-betegnelsen får Premio Black endnu et nøk nedad på størrelsesguiden. Men finder man den rigtige størrelse, for eksempel ved at gå et nummer op i forhold til normalt, sidder buksen perfekt.

 

Bedøm vægt

Buksen er særdeles let. Den vejer blot 160 gram i str. XL

 

Bedøm komfort

Da Castelli har brugt sin bedste pude, er siddekomforten i top. Kompressionseffekten er med til at øge komforten, da musklerne ikke trættes så hurtigt

 

Bedøm ’value for money’

Sammenlignet med prisen på konkurrerende mærkers topmodeller, skiller Premio Blacks pris på 1.729 kroner sig ikke ud. Fremstillingsprocessen er den bedst mulige, materialerne førsteklasses og kan jeg ikke benytte det engelske udtryk ”awesome”, er helhedsindtrykket ekstraordinært.

Hvad kunne du især lide ved produktet?
Lethed, kompression, forarbejdning og design.

 

Var der noget du ikke kunne lide?

Ikke megen beskyttelse mod vind og kulde.

KONKLUSION


Nød du at køre med tøjet?

Buksen er - selv om den er til race - blevet en del af min daglige cykelgarderobe. Den er komfortabel at køre i og har en svært definerbar ”lækkerhedsfaktor”, som gør, at jeg på alle måder nyder at køre i den.

 

Om testeren:

Jeg er en aldrende cykelmotionist, der primært kører landevej og træner seks gange om ugen

Motionsfeltet.dk's vurdering: (10/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Anden gang var lykkens gang for tyske Georg Zimmermann. I dag trak han det længste strå i kampen mod Mathieu Burgaudeau og sikrede sig karrierens anden professionelle sejr.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/etapevinder_en_andenplads_havde_ogsaa_vaeret_et_godt_resultat/Mens et par af Tour-favoritterne og flere af deres rivaler afslutter deres sidste forberedelsesløb i Dauphiné, gør de fleste af de øvrige store navne til dette års udgave af La Grande Boucle sig klar til deres sidste udfordring inden deres store mål. Trods dets tidligere status som verdens mest prestigefulde ugelange etapeløb har Tour de Suisse tabt meget af dets appel til de største stjerner, der med 2018 som en markant undtagelse klart har tabt kampen om de største navne til Criterium du Dauphiné. Det gælder også i år, hvo antallet af Tour-kaptajner på klassementssiden er ganske lavt, men det ændrer ikke på, at det er en stjerneparade af navne, der vil kaste sig ud i otte dages alsidigt cykelløb på en rute, der byder på lidt for enhver smag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_tour_de_suisse_2023/Måske er det sommer, men lørdag eftermiddag vil det kortvarigt igen føles som forår, når det herlige grusvejsløb Dwars door Het Hageland løber af stablen. For fjerde gang er det endda en del af den nye ProSeries, og det har ført til en ganske stærk startliste, hvor særligt de belgiske hold møder op med en stor del af deres A-hold til klassikerne og vil se frem til et løb, der på alle måder appellerer til dem, som elsker forårets store endagsløb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_dwars_door_het_hageland_2023/Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_zlm_tour_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x