22.08.2023 @ 20:03

Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta

Producent: Canyon

Produkt: Endurace CFR

Farver: Mat sort

Størrelse: L (Fås i 3XS, 2XS, XS, S, M, L, XL, 2XL)

Vægt: 7,3 kg

Pris: Kr. 74.699

 

Canyon er på gaden med en helt ny cykel. En cykel, der skal ramme den moderne rytter, men gør den egentligt det? Endurace kalder Canyon den. En model, Canyon har haft i sit program siden 2014. 

 

Feltet.dk har testet den spritnye Endurace CFR, der er topmodellen, for at finde ud af, om den holder, hvad den lover. 

 

Ved første øjekast er den Canyon Endurace ikke den Endurace, jeg husker den som. I mit hoved har Endurace alle dage været cyklen til dem, som ikke har kunnet indfinde sig på de mere aggressive modeller som Ultimate og Aeroad. Med andre ord. En gammelmandscykel. Canyon har i stedet valgt at kalde det for den moderne rytter, og jeg er efterhånden blevet overbevist. 

 

 

Den moderne rytter, som Canyon søger at ramme, er rytteren, der ikke lader sig begrænse af forskelligt underlag, og som ikke nødvendigvis har fart og løb som førsteprioritet. Kort sagt dem, som bare vil cykle. 

 

Lige netop det lykkes Canyon Endurace godt med. Cyklen er ikke bygget til fart i et højintenst gadeløb i Herning. Det mærker man tydeligt, når man accelerer. I stedet er cyklen bygget med henblik på at gøre køreoplevelse så god som overhovedet mulig.

 

Køreglæde fik mig til fra start til at tvivle på dets køreegenskaber, men her er Canyon kommet min tvivl i forkøbet. Der er nemlig tre punkter, hvor Endurace excellerer. 

 

 

 

Integration

Den nye Endurace har er blevet integreret så meget som overhovedet muligt. Ingen kabler kan ses, hvilket er hjulpet af det elektroniske gruppesæt, som man kan ikke kan undgå, hvis man vil have en Endurace. Den ”skrabede” model har nemlig Shimanos nye 105 Di2-gruppe, som også muliggør den integrerede løsning. 

 

Kablerne er pakket pænt væk i Canyons æstetisk smukke integrerede cockpit, der med sine praktiske justeringsmuligheder kombinerer både æstetik og funktionalitet. 

 

 

Selvom styret fremstår integreret, er det nemlig muligt at folde det sammen, hvis man skal rejse, ligesom man kan justere bredden på det ved hjælp af de skruer, der er nænsomt gemt væk under den flade aerodynamiske profil på toppen af det. 

 

Integrationen stopper dog ikke der. I overrøret er nemlig også en lille storage box, hvor det er muligt at have CO2-patroner, dækjern og et lille mulitool med. En smart løsning, hvis man ikke gider fylde lommerne eller lade saddeltasken bryde det æstetiske udtryk, cyklen har. Desuden rasler det ikke, når man kører. Optimalt. 

 

 

Ingen vibrationer

Når man kører på Canyon Endurace er der ikke meget, der virker forkert. Faktisk næsten ingenting. Man mærker tydeligt, at cyklen er lavet til at tage de værste vibrationer væk for at skåne kroppen, ligesom den sluger asfalten under dig. Ikke på en måde, hvor du føler, det er svært at holde fart i cyklen, men på en måde, hvor du kører let og elegant over små irriterende bump, man normalt spænder i kroppen for at tage i mod. 

 

 

En af de primære årsager til dette er den yderst komfortable saddelpind, som Canyon har udstyret Endurace med. Canyons S15 VCLS 2.0-saddelpind tager nemlig langt størstedelen af de bump, man rammer på vejen. Saddelpinden flexer tydeligt, når man giver den et klem. Det er takket være dens opbygning. Den er nemlig todelt, så den kan give sig. 

 

Men det er ikke kun saddelpinden, der flexer. Man mærker det også i headsettet og i bagstagene. Her er det også tydeligt, at kulfiberen er lagt til at give sig.

 

Det bringer mig også til mit men ved cyklen. For jeg har et men. Den afslappede komposition af kulfiberen betyder også, at den er knap så hurtig, aggressiv og klar, når du træder den an. Det lover den heller ikke, men man tænker over det, når man sætter sig op første gang og træder an på cyklen til 75.000 kr. 

 

Aerodynamisk at se på

Canyon har ikke bare optimeret på komforten. Stellet er også udviklet i samarbejde med deres gode venner hos Swiss Side, hvor de er specialister i aerodynamik. Det kan man også godt se, når man kigger på cyklen. Særligt saddelrøret er tydeligt at spotte, eftersom det har fået den efterhånden karakteristiske dråbeformede profil, der gør cyklen mere levende at se på.

 

I stedet for de klassiske runde rør har cyklen mere at byde. Ja, faktisk føler man, det er en komfort-cykel pakket ind i et lækkert, hurtigt aerodynamisk ydre, man ikke har nogen fornemmelse af, hvad gør. For det er svært at vurdere, om den skulle være hurtigere, som de påstår, men flot er det i hvert fald. 

 

 

Sammenspillet mellem mere profilerede rør og det integrerede cockpit er velkomponeret. 

 

Selv siger Canyon, at den nye Endurace er syv watt hurtigere end den tidligere model, men det er ved 45 km/t. En fart, jeg ikke kender mange motionister, der kører med. Ja, heller ikke profferne træner med de hastigheder. 

 

Derfor må konklusionen også være, at de (wattbesparelserne, red.) pynter mere, end de gavner. For det ser pænt ud. 

 

Konklusionen

Canyons nye Endurace CFR er en aldeles alsidig cykel. Med muligheden for at sætte 35 mm dæk på, kan man komme langt og vidt omkring på den. Den byder op til dans, men en komfortabel en af slagsen, hvor det ikke er, hvem der kommer først over målstregen, der er fokus. Nej, i stedet er det med fokus på køreglæden, og den finder man, når man kører på den. 

 

Den afslappede geometri gør, at du føler dig godt tilpas på cyklen, men du føler ikke, at den ikke manøvrerer, som den skal. 

 

 

Den sluger asfalten og lader dig gå i cruisemode. Et mode, man kan være i i rigtig lang tid. Ligesom den lover, men jeg savner en smule pondus i accelerationerne. Den moderne rytter, som de gerne vil ramme, er nemlig ikke bare en gammel mand, der har givet op og foræret sin sjæl til lycraens gud. Den moderne rytter vil det hele. 

 

Derfor giver jeg den 8/10.

 

Se mere i videoen ovenfor, hvor jeg gennemgår cyklens features.

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!
Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x