22.08.2023 @ 20:03

Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta

Producent: Canyon

Produkt: Endurace CFR

Farver: Mat sort

Størrelse: L (Fås i 3XS, 2XS, XS, S, M, L, XL, 2XL)

Vægt: 7,3 kg

Pris: Kr. 74.699

 

Canyon er på gaden med en helt ny cykel. En cykel, der skal ramme den moderne rytter, men gør den egentligt det? Endurace kalder Canyon den. En model, Canyon har haft i sit program siden 2014. 

 

Feltet.dk har testet den spritnye Endurace CFR, der er topmodellen, for at finde ud af, om den holder, hvad den lover. 

 

Ved første øjekast er den Canyon Endurace ikke den Endurace, jeg husker den som. I mit hoved har Endurace alle dage været cyklen til dem, som ikke har kunnet indfinde sig på de mere aggressive modeller som Ultimate og Aeroad. Med andre ord. En gammelmandscykel. Canyon har i stedet valgt at kalde det for den moderne rytter, og jeg er efterhånden blevet overbevist. 

 

 

Den moderne rytter, som Canyon søger at ramme, er rytteren, der ikke lader sig begrænse af forskelligt underlag, og som ikke nødvendigvis har fart og løb som førsteprioritet. Kort sagt dem, som bare vil cykle. 

 

Lige netop det lykkes Canyon Endurace godt med. Cyklen er ikke bygget til fart i et højintenst gadeløb i Herning. Det mærker man tydeligt, når man accelerer. I stedet er cyklen bygget med henblik på at gøre køreoplevelse så god som overhovedet mulig.

 

Køreglæde fik mig til fra start til at tvivle på dets køreegenskaber, men her er Canyon kommet min tvivl i forkøbet. Der er nemlig tre punkter, hvor Endurace excellerer. 

 

 

 

Integration

Den nye Endurace har er blevet integreret så meget som overhovedet muligt. Ingen kabler kan ses, hvilket er hjulpet af det elektroniske gruppesæt, som man kan ikke kan undgå, hvis man vil have en Endurace. Den ”skrabede” model har nemlig Shimanos nye 105 Di2-gruppe, som også muliggør den integrerede løsning. 

 

Kablerne er pakket pænt væk i Canyons æstetisk smukke integrerede cockpit, der med sine praktiske justeringsmuligheder kombinerer både æstetik og funktionalitet. 

 

 

Selvom styret fremstår integreret, er det nemlig muligt at folde det sammen, hvis man skal rejse, ligesom man kan justere bredden på det ved hjælp af de skruer, der er nænsomt gemt væk under den flade aerodynamiske profil på toppen af det. 

 

Integrationen stopper dog ikke der. I overrøret er nemlig også en lille storage box, hvor det er muligt at have CO2-patroner, dækjern og et lille mulitool med. En smart løsning, hvis man ikke gider fylde lommerne eller lade saddeltasken bryde det æstetiske udtryk, cyklen har. Desuden rasler det ikke, når man kører. Optimalt. 

 

 

Ingen vibrationer

Når man kører på Canyon Endurace er der ikke meget, der virker forkert. Faktisk næsten ingenting. Man mærker tydeligt, at cyklen er lavet til at tage de værste vibrationer væk for at skåne kroppen, ligesom den sluger asfalten under dig. Ikke på en måde, hvor du føler, det er svært at holde fart i cyklen, men på en måde, hvor du kører let og elegant over små irriterende bump, man normalt spænder i kroppen for at tage i mod. 

 

 

En af de primære årsager til dette er den yderst komfortable saddelpind, som Canyon har udstyret Endurace med. Canyons S15 VCLS 2.0-saddelpind tager nemlig langt størstedelen af de bump, man rammer på vejen. Saddelpinden flexer tydeligt, når man giver den et klem. Det er takket være dens opbygning. Den er nemlig todelt, så den kan give sig. 

 

Men det er ikke kun saddelpinden, der flexer. Man mærker det også i headsettet og i bagstagene. Her er det også tydeligt, at kulfiberen er lagt til at give sig.

 

Det bringer mig også til mit men ved cyklen. For jeg har et men. Den afslappede komposition af kulfiberen betyder også, at den er knap så hurtig, aggressiv og klar, når du træder den an. Det lover den heller ikke, men man tænker over det, når man sætter sig op første gang og træder an på cyklen til 75.000 kr. 

 

Aerodynamisk at se på

Canyon har ikke bare optimeret på komforten. Stellet er også udviklet i samarbejde med deres gode venner hos Swiss Side, hvor de er specialister i aerodynamik. Det kan man også godt se, når man kigger på cyklen. Særligt saddelrøret er tydeligt at spotte, eftersom det har fået den efterhånden karakteristiske dråbeformede profil, der gør cyklen mere levende at se på.

 

I stedet for de klassiske runde rør har cyklen mere at byde. Ja, faktisk føler man, det er en komfort-cykel pakket ind i et lækkert, hurtigt aerodynamisk ydre, man ikke har nogen fornemmelse af, hvad gør. For det er svært at vurdere, om den skulle være hurtigere, som de påstår, men flot er det i hvert fald. 

 

 

Sammenspillet mellem mere profilerede rør og det integrerede cockpit er velkomponeret. 

 

Selv siger Canyon, at den nye Endurace er syv watt hurtigere end den tidligere model, men det er ved 45 km/t. En fart, jeg ikke kender mange motionister, der kører med. Ja, heller ikke profferne træner med de hastigheder. 

 

Derfor må konklusionen også være, at de (wattbesparelserne, red.) pynter mere, end de gavner. For det ser pænt ud. 

 

Konklusionen

Canyons nye Endurace CFR er en aldeles alsidig cykel. Med muligheden for at sætte 35 mm dæk på, kan man komme langt og vidt omkring på den. Den byder op til dans, men en komfortabel en af slagsen, hvor det ikke er, hvem der kommer først over målstregen, der er fokus. Nej, i stedet er det med fokus på køreglæden, og den finder man, når man kører på den. 

 

Den afslappede geometri gør, at du føler dig godt tilpas på cyklen, men du føler ikke, at den ikke manøvrerer, som den skal. 

 

 

Den sluger asfalten og lader dig gå i cruisemode. Et mode, man kan være i i rigtig lang tid. Ligesom den lover, men jeg savner en smule pondus i accelerationerne. Den moderne rytter, som de gerne vil ramme, er nemlig ikke bare en gammel mand, der har givet op og foræret sin sjæl til lycraens gud. Den moderne rytter vil det hele. 

 

Derfor giver jeg den 8/10.

 

Se mere i videoen ovenfor, hvor jeg gennemgår cyklens features.

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet