18.11.2021 @ 14:04

Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta
Producent: Bontrager
Produkt: Specter WaveCel
Farver: Testet i hvid (fås i yderligere fem farver)

Størrelse: Testet i Medium (54-60 cm) - fås også i Small og Large

Vægt: 368 gram (vejet)

Kr. 1199,-

 
Introduktion
Bontrager hører til i Trek-koncernen og laver alverdens komponenter til cyklingens verden med stor succes. Hjelmene fra mærket bruges blandt andet på Treks pro-teams.

For et par sæsoner siden lancerede Bontrager så en ny tenologi i deres hjelme kaldet Wavecel.

Denne innovation skal være med til at beskytte endnu bedre mod hovedskader, når uheldet er ude.

 

WaveCel er et stødabsorberende cellemateriale på indersiden af cykelhjelmen.

 

Helt praktisk er det en sammenklappelig cellestruktur, der sidder på indersiden af hjelmen.

WaveCel fungerer som en deformationszone, der hjælper med at optage kollisionskraften ved stødpåvirkninger, inden de når hovedet. Ved skråvinklede slagpåvirkninger sker der en tretrinsændring af WaveCel-materialets opbygning for at beskytte hovedet.

Det er designet til at være mere effektivt end traditionelle hjelme af hårdt skum.


Bontrager tilbyder desuden udskiftningsgaranti ved styrt, så hjelmen udskiftes gratis i tilfælde af styrt inden for det første år efter købet

 

Test

 

Bontrager Specter er forholdsvis klassisk i sit design, dog med masser af moderne elementer.
Bontrager Specter er forholdsvis klassisk i sit design, dog med masser af moderne elementer.

Design

Bontrager Specter er på en gang klassisk og moderne i sit udtryk. Den har en ret klassisk form, men er forsynet med en bagende, som giver et lidt mere moderne udtryk, med nogle futuristiske linjer omkring de huller, som leder luften væk.

Den er forholdsvis bred i sit udtryk og derfor syner det også af noget, når man har den på. Det er en personlig præference, hvilken æstetik man er til, når det kommer til hjelme, men her er udtrykket også mere klassisk.

Den hvide hjelm, som jeg har testet, er flot og stilren i sit udtryk og alt er virkelig veludført og oser af kvalitet. Den fås i seks farver, lige fra klassisk hvid eller sort til en vovet Radioactive Yellow.

Det indbyggede Wavecel-materiale er holdt i farven, som passer til hjelmen, hvilket får det til at virke som en naturlig del af konstruktionen. Det klæder hjelmen og er bedre end da Bontrager insisterede på, at materialet skulle have en komplimentærfarve, da de første gang lancerede Wavecel.

 

Puderne er velplacerede med masser af blødhed, hvilket giver masser af komfort

Puderne er velplacerede med masser af blødhed, hvilket giver masser af komfort.

Stor komfort

Hjelmen er helt vildt behagelig at have på. Indersiden er dejlig blød og komfortabel. Puderne dækker godt både foran ved stykket omkring panden såvel som hen over hovedet og i siderne.

Faktisk er der ingen steder, hvor puderne ikke dækker og selv hvis man trykker hårdt ned på hjelmen for at mærke efter, så er man beskyttet af puderne hele vejen rundt. Disse kan pilles ud og vaskes efter behov.

 

BOA-justeringssystemet fordeler trykket perfekt og er blandt de bedste, vi har prøvet.

BOA-justeringssystemet fordeler trykket perfekt og er blandt de bedste, vi har prøvet.

Fremragende bespændingssystem
Det indbyggede bespændingssystem er blandt de bedste vi har prøvet!

Størrelsen kan indledningsvis indstilles i fem trin inde i hjelmen, hvorved hjelmsstørrelsen kan fintunes, så den passer til ens hovedstørrelse. Når det er gjort, så kan hjelmen spændes på drejeknappen i nakken. Det er et BOA-justeringssystem, som man ellers bedst kender det fra cykelsko. Drejeknappen er nem at justere med én hånd og har en god størrelse, så den er let at få fat omkring.

Det allerbedste er dog, at når man spænder hjelmen til, så fordeler trykket sig helt fantastisk på indersiden. Hjelmen ’snørres til’ hele vejen rundt, så man får en jævn fordeling helt uden nogen form for trykkende punkter.

Resultatet er et tæt og sikkert fit. Hjelmen sidder helt til, som er vigtigt for fornemmelsen af sikkerhed, men samtidig behageligt.

 

Stropperne er lette at justere og klik-spændet – kaldet Fidlock – er let at betjene og er udført i virkelig god kvalitet

Stropperne er lette at justere og klik-spændet - kaldet Fidlock - er let at betjene og er udført i virkelig god kvalitet

Stropper og spænder
Stropperne kan justeres to steder. Først i området omkring ørerne, hvor man kan justere, så stropperne sidder optimalt på siden af hovedet og i forhold til ørerne.

Hernæst kan længden på stykket, der løber under hagen justeres i begge sider, så man kan opnå en helt fejlfrit pasform ret let. Materialet er desuden blødt og lækkert mod huden.

Det bedste er dog selve spændet, som er med magnetlukning. Bontrager kalder det for Fidlock. Det er let at betjene og lukker kraftigt og effektivt til i magneten. Og så slipper man for sliddet, som man får ved et mere traditionelt spænde.

Konklusion
Specter Wavecel er først og fremmest en vanvittig komfortabel hjelm. Puderne er fremragende fordelt og giver en blød fornemmelse mod hovedet.

Sammen med den fremragende og elegante BOA-justering er det klart hjelmens helt store styrke.

Wavecel giver ekstra beskyttelse og er indbygget i hjelmen med stor finesse. Tidligere gjorde Bontrager meget opmærksom på systemet ved at lade det have en pangfarve, men her er det diskret indbygget rent visuelt også og det klæder hjelmen.

Selve hjelmens omfang og brede er til den lidt store side i forhold til mange andre hjelme, men det er 100 % en smagssag.

Kvaliteten er tårnhøj hele vejen rundt og den indvendige del af hjelmen i hårdt skum og dem blanke yderside er sat harmonisk sammen med stor kvalitet.

Alt i alt en virkelig veludført og lækker hjelm.Sådan har vi testet: Hjelmen er udelukkende testet på landevejen i det danske efterår.

Stillet til rådighed af: Trek Danmark

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 12 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Har du fået stjålet din cykel? Hvis svaret er ja, har du noget tilfælles med cirka 40.000 andre danskere. De fleste af os har hverken kvittering eller stelnummer gemt og risikerer derfor ikke at få den retmæssige erstatning. Så er Wolli-løsningen.
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Mangler du gaven til verdens bedste far, der har alt? Vi har i webshoppen netop tilføjet bøger hvor Rolf Sørensen har skrevet en Tour hilsen. Der er også kommet Tour de France merchandise på lager igen - både kasketter, handsker, trøjer og bukser.  
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Tour de France starten i Danmark nærmer sig og i starten af juni køres opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné. Deltag i opvarmningsmanagerspillet forud for Tour de France.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Cykelrytter, Michael Mørkøv, træder til for kræftsagen. Sammen hylder Michael Mørkøv og Kræftens Bekæmpelse alle de hjælperyttere, der er så afgørende - uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Du kan også træde til ved at købe den unikke TRÆD TIL-cykeltrøje.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Specialized har i dag lanceret en ny cykelsko - S-Works Torch.
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Se det bedste cykling med Discovery+. Det koster normalt kun 129 kroner pr. måned, men Feltet.dk har et eksklusivt specialtilbud i maj under Giro d'Italia. Få Disocvery+ til halv pris, så du kun betaler 64,50 kroner for en måned uden binding.
Danske Framesandgear er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts, til mærker der spænder fra Colnago til Zipp. 
Dansk firma er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts til mærker, der spænder fra Colnago til Zipp.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Aeroe Bike Rack og tasker
Flere og flere har fundet glæden ved at køre afsted ud i det blå på cykel og medbringe nok til at kunne klare sig selv et par dage. Det kræver dog, at man kan laste cyklen godt og sikkert.  Vi har testet bikerack/bagagebærer og tasker fra Aeroe. En løsning som gør det nemmere at pakke din cykel, når du skal afsted med mere end bare lappegrej og energibarer.
Sønderjylland i gult
I Sønderjylland er nedtællingen til årets cykelfest - afslutningen på Tourens tredje etape den 3. juli 2022 - allerede begyndt. Christian X’s bro i Sønderborg er svøbt i gult, og overalt langs ruten er lokale kræfter i gang med at forberede sig. Et af de mange initiativer er udgivelsen af guidebogen som udkommer medio juni.
Flowlife tilbyder nu tre forskellige massagepistoler
Massagepistoler er blevet et stadigt mere populært redskab at bruge i forbindelse med kroppens restitution. Det svenske Flowlife udvider nu sortimentet til at bestå af tre modeller: Flowgun Pocket, Flowgun Go og Flowgun Pro.
Anmeldelse: Cyrille Guimard - Tour de France bag kulisserne
Af naturlige grunde er der ekstra hype omkring årets Tour de France, hvor løbets første tre etaper som bekendt afvikles i Danmark. Adskillige forlag rider med på bølgen, og en af de seneste udgivelser er en selvbiografi af den franske rytter og sportsdirektør Cyrille Guimard.
Bliv påklædt til den danske Tour-start
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Produktnyt: Baglygteradar med indbygget kamera
Garmin introducerer Varia RCT716 baglygteradar med indbygget kamera, som løbende optager dine omgivelser under en tur og gemmer automatisk optagelser, hvis en hændelse registreres.
Østrig - et gravel paradis
Det er ikke kun i Danmark, at gravel er super populært. Det er det også i Østrig, hvor der er muligheder for rigtige gode ruter. 
U23-dansker med ny topplacering
I weekenden blev der kørt mountainbike World Cup for U23-kvinder i Nové Mesto i Tjekkiet, hvor danske Sofie Heby Pedersen nok en gang leverede en topplacering.
Verdensetteren henter ny triumf
Verdensetteren, Gustav Heby, sejrede også i weekend, da han triumferede foran verdens bedste juniorer.
"Fuldstændig sindssyg dag"
Danske Caroline Bohé bliver bare ved og ved med at imponere. I hendes blot tredje World Cup-løb for eliten lykkedes det at slutte på podiet.
Ustoppelige Pidcock sejrer igen
Tom Pidcock sikrede sig i weekenden sejren i World Cup-løbet i Nové Mesto i Tjekkiet. Sidste uge kunne han række armene i vejret, efter han vandt i Albstadt.   
Vind Jacques Anquetils cykel!
Jysk Fynske Medier udlodder i samarbejde med Feltet.dk en af Jacques Anquetils cykler. Ja, du læste rigtigt!
DM-ruterne for 2022 præsenteret med hårde finaler
Aalborg danner rammen for DM i landevejscykling i 2022 og 2023. Tirsdag blev ruterne i landevejscykling præsenteret.
Se Rolf fortælle om sin nye bog
Danmarks mest vindende cykelrytter gennem tiderne sætter i en ny bog fokus på verdens største etapeløb, der starter i Danmark i 2022. Bogen udkommer den 2. maj 2022. Du kan nu forudbestille bogen med 15% rabat i webshoppen. 
Dansker sejrede: Nummer ét på verdensranglisten
Nordjyderne Gustav og Sofie Heby Pedersen dominerer den internationale scene for mountainbikeryttere, og nu kan en af dem kalde sig verdens pt. bedste.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Har du fået stjålet din cykel? Hvis svaret er ja, har du noget tilfælles med cirka 40.000 andre danskere. De fleste af os har hverken kvittering eller stelnummer gemt og risikerer derfor ikke at få den retmæssige erstatning. Så er Wolli-løsningen.
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Mangler du gaven til verdens bedste far, der har alt? Vi har i webshoppen netop tilføjet bøger hvor Rolf Sørensen har skrevet en Tour hilsen. Der er også kommet Tour de France merchandise på lager igen - både kasketter, handsker, trøjer og bukser.  
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Tour de France starten i Danmark nærmer sig og i starten af juni køres opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné. Deltag i opvarmningsmanagerspillet forud for Tour de France.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Cykelrytter, Michael Mørkøv, træder til for kræftsagen. Sammen hylder Michael Mørkøv og Kræftens Bekæmpelse alle de hjælperyttere, der er så afgørende - uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Du kan også træde til ved at købe den unikke TRÆD TIL-cykeltrøje.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Specialized har i dag lanceret en ny cykelsko - S-Works Torch.
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Se det bedste cykling med Discovery+. Det koster normalt kun 129 kroner pr. måned, men Feltet.dk har et eksklusivt specialtilbud i maj under Giro d'Italia. Få Disocvery+ til halv pris, så du kun betaler 64,50 kroner for en måned uden binding.
Danske Framesandgear er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts, til mærker der spænder fra Colnago til Zipp. 
Dansk firma er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts til mærker, der spænder fra Colnago til Zipp.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x