18.11.2021 @ 14:04

Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta
Producent: Bontrager
Produkt: Specter WaveCel
Farver: Testet i hvid (fås i yderligere fem farver)

Størrelse: Testet i Medium (54-60 cm) - fås også i Small og Large

Vægt: 368 gram (vejet)

Kr. 1199,-

 
Introduktion
Bontrager hører til i Trek-koncernen og laver alverdens komponenter til cyklingens verden med stor succes. Hjelmene fra mærket bruges blandt andet på Treks pro-teams.

For et par sæsoner siden lancerede Bontrager så en ny tenologi i deres hjelme kaldet Wavecel.

Denne innovation skal være med til at beskytte endnu bedre mod hovedskader, når uheldet er ude.

 

WaveCel er et stødabsorberende cellemateriale på indersiden af cykelhjelmen.

 

Helt praktisk er det en sammenklappelig cellestruktur, der sidder på indersiden af hjelmen.

WaveCel fungerer som en deformationszone, der hjælper med at optage kollisionskraften ved stødpåvirkninger, inden de når hovedet. Ved skråvinklede slagpåvirkninger sker der en tretrinsændring af WaveCel-materialets opbygning for at beskytte hovedet.

Det er designet til at være mere effektivt end traditionelle hjelme af hårdt skum.


Bontrager tilbyder desuden udskiftningsgaranti ved styrt, så hjelmen udskiftes gratis i tilfælde af styrt inden for det første år efter købet

 

Test

 

Bontrager Specter er forholdsvis klassisk i sit design, dog med masser af moderne elementer.
Bontrager Specter er forholdsvis klassisk i sit design, dog med masser af moderne elementer.

Design

Bontrager Specter er på en gang klassisk og moderne i sit udtryk. Den har en ret klassisk form, men er forsynet med en bagende, som giver et lidt mere moderne udtryk, med nogle futuristiske linjer omkring de huller, som leder luften væk.

Den er forholdsvis bred i sit udtryk og derfor syner det også af noget, når man har den på. Det er en personlig præference, hvilken æstetik man er til, når det kommer til hjelme, men her er udtrykket også mere klassisk.

Den hvide hjelm, som jeg har testet, er flot og stilren i sit udtryk og alt er virkelig veludført og oser af kvalitet. Den fås i seks farver, lige fra klassisk hvid eller sort til en vovet Radioactive Yellow.

Det indbyggede Wavecel-materiale er holdt i farven, som passer til hjelmen, hvilket får det til at virke som en naturlig del af konstruktionen. Det klæder hjelmen og er bedre end da Bontrager insisterede på, at materialet skulle have en komplimentærfarve, da de første gang lancerede Wavecel.

 

Puderne er velplacerede med masser af blødhed, hvilket giver masser af komfort

Puderne er velplacerede med masser af blødhed, hvilket giver masser af komfort.

Stor komfort

Hjelmen er helt vildt behagelig at have på. Indersiden er dejlig blød og komfortabel. Puderne dækker godt både foran ved stykket omkring panden såvel som hen over hovedet og i siderne.

Faktisk er der ingen steder, hvor puderne ikke dækker og selv hvis man trykker hårdt ned på hjelmen for at mærke efter, så er man beskyttet af puderne hele vejen rundt. Disse kan pilles ud og vaskes efter behov.

 

BOA-justeringssystemet fordeler trykket perfekt og er blandt de bedste, vi har prøvet.

BOA-justeringssystemet fordeler trykket perfekt og er blandt de bedste, vi har prøvet.

Fremragende bespændingssystem
Det indbyggede bespændingssystem er blandt de bedste vi har prøvet!

Størrelsen kan indledningsvis indstilles i fem trin inde i hjelmen, hvorved hjelmsstørrelsen kan fintunes, så den passer til ens hovedstørrelse. Når det er gjort, så kan hjelmen spændes på drejeknappen i nakken. Det er et BOA-justeringssystem, som man ellers bedst kender det fra cykelsko. Drejeknappen er nem at justere med én hånd og har en god størrelse, så den er let at få fat omkring.

Det allerbedste er dog, at når man spænder hjelmen til, så fordeler trykket sig helt fantastisk på indersiden. Hjelmen ’snørres til’ hele vejen rundt, så man får en jævn fordeling helt uden nogen form for trykkende punkter.

Resultatet er et tæt og sikkert fit. Hjelmen sidder helt til, som er vigtigt for fornemmelsen af sikkerhed, men samtidig behageligt.

 

Stropperne er lette at justere og klik-spændet – kaldet Fidlock – er let at betjene og er udført i virkelig god kvalitet

Stropperne er lette at justere og klik-spændet - kaldet Fidlock - er let at betjene og er udført i virkelig god kvalitet

Stropper og spænder
Stropperne kan justeres to steder. Først i området omkring ørerne, hvor man kan justere, så stropperne sidder optimalt på siden af hovedet og i forhold til ørerne.

Hernæst kan længden på stykket, der løber under hagen justeres i begge sider, så man kan opnå en helt fejlfrit pasform ret let. Materialet er desuden blødt og lækkert mod huden.

Det bedste er dog selve spændet, som er med magnetlukning. Bontrager kalder det for Fidlock. Det er let at betjene og lukker kraftigt og effektivt til i magneten. Og så slipper man for sliddet, som man får ved et mere traditionelt spænde.

Konklusion
Specter Wavecel er først og fremmest en vanvittig komfortabel hjelm. Puderne er fremragende fordelt og giver en blød fornemmelse mod hovedet.

Sammen med den fremragende og elegante BOA-justering er det klart hjelmens helt store styrke.

Wavecel giver ekstra beskyttelse og er indbygget i hjelmen med stor finesse. Tidligere gjorde Bontrager meget opmærksom på systemet ved at lade det have en pangfarve, men her er det diskret indbygget rent visuelt også og det klæder hjelmen.

Selve hjelmens omfang og brede er til den lidt store side i forhold til mange andre hjelme, men det er 100 % en smagssag.

Kvaliteten er tårnhøj hele vejen rundt og den indvendige del af hjelmen i hårdt skum og dem blanke yderside er sat harmonisk sammen med stor kvalitet.

Alt i alt en virkelig veludført og lækker hjelm.Sådan har vi testet: Hjelmen er udelukkende testet på landevejen i det danske efterår.

Stillet til rådighed af: Trek Danmark

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 12 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet