18.11.2021 @ 14:04

Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta
Producent: Bontrager
Produkt: Specter WaveCel
Farver: Testet i hvid (fås i yderligere fem farver)

Størrelse: Testet i Medium (54-60 cm) - fås også i Small og Large

Vægt: 368 gram (vejet)

Kr. 1199,-

 
Introduktion
Bontrager hører til i Trek-koncernen og laver alverdens komponenter til cyklingens verden med stor succes. Hjelmene fra mærket bruges blandt andet på Treks pro-teams.

For et par sæsoner siden lancerede Bontrager så en ny tenologi i deres hjelme kaldet Wavecel.

Denne innovation skal være med til at beskytte endnu bedre mod hovedskader, når uheldet er ude.

 

WaveCel er et stødabsorberende cellemateriale på indersiden af cykelhjelmen.

 

Helt praktisk er det en sammenklappelig cellestruktur, der sidder på indersiden af hjelmen.

WaveCel fungerer som en deformationszone, der hjælper med at optage kollisionskraften ved stødpåvirkninger, inden de når hovedet. Ved skråvinklede slagpåvirkninger sker der en tretrinsændring af WaveCel-materialets opbygning for at beskytte hovedet.

Det er designet til at være mere effektivt end traditionelle hjelme af hårdt skum.


Bontrager tilbyder desuden udskiftningsgaranti ved styrt, så hjelmen udskiftes gratis i tilfælde af styrt inden for det første år efter købet

 

Test

 

Bontrager Specter er forholdsvis klassisk i sit design, dog med masser af moderne elementer.
Bontrager Specter er forholdsvis klassisk i sit design, dog med masser af moderne elementer.

Design

Bontrager Specter er på en gang klassisk og moderne i sit udtryk. Den har en ret klassisk form, men er forsynet med en bagende, som giver et lidt mere moderne udtryk, med nogle futuristiske linjer omkring de huller, som leder luften væk.

Den er forholdsvis bred i sit udtryk og derfor syner det også af noget, når man har den på. Det er en personlig præference, hvilken æstetik man er til, når det kommer til hjelme, men her er udtrykket også mere klassisk.

Den hvide hjelm, som jeg har testet, er flot og stilren i sit udtryk og alt er virkelig veludført og oser af kvalitet. Den fås i seks farver, lige fra klassisk hvid eller sort til en vovet Radioactive Yellow.

Det indbyggede Wavecel-materiale er holdt i farven, som passer til hjelmen, hvilket får det til at virke som en naturlig del af konstruktionen. Det klæder hjelmen og er bedre end da Bontrager insisterede på, at materialet skulle have en komplimentærfarve, da de første gang lancerede Wavecel.

 

Puderne er velplacerede med masser af blødhed, hvilket giver masser af komfort

Puderne er velplacerede med masser af blødhed, hvilket giver masser af komfort.

Stor komfort

Hjelmen er helt vildt behagelig at have på. Indersiden er dejlig blød og komfortabel. Puderne dækker godt både foran ved stykket omkring panden såvel som hen over hovedet og i siderne.

Faktisk er der ingen steder, hvor puderne ikke dækker og selv hvis man trykker hårdt ned på hjelmen for at mærke efter, så er man beskyttet af puderne hele vejen rundt. Disse kan pilles ud og vaskes efter behov.

 

BOA-justeringssystemet fordeler trykket perfekt og er blandt de bedste, vi har prøvet.

BOA-justeringssystemet fordeler trykket perfekt og er blandt de bedste, vi har prøvet.

Fremragende bespændingssystem
Det indbyggede bespændingssystem er blandt de bedste vi har prøvet!

Størrelsen kan indledningsvis indstilles i fem trin inde i hjelmen, hvorved hjelmsstørrelsen kan fintunes, så den passer til ens hovedstørrelse. Når det er gjort, så kan hjelmen spændes på drejeknappen i nakken. Det er et BOA-justeringssystem, som man ellers bedst kender det fra cykelsko. Drejeknappen er nem at justere med én hånd og har en god størrelse, så den er let at få fat omkring.

Det allerbedste er dog, at når man spænder hjelmen til, så fordeler trykket sig helt fantastisk på indersiden. Hjelmen ’snørres til’ hele vejen rundt, så man får en jævn fordeling helt uden nogen form for trykkende punkter.

Resultatet er et tæt og sikkert fit. Hjelmen sidder helt til, som er vigtigt for fornemmelsen af sikkerhed, men samtidig behageligt.

 

Stropperne er lette at justere og klik-spændet – kaldet Fidlock – er let at betjene og er udført i virkelig god kvalitet

Stropperne er lette at justere og klik-spændet - kaldet Fidlock - er let at betjene og er udført i virkelig god kvalitet

Stropper og spænder
Stropperne kan justeres to steder. Først i området omkring ørerne, hvor man kan justere, så stropperne sidder optimalt på siden af hovedet og i forhold til ørerne.

Hernæst kan længden på stykket, der løber under hagen justeres i begge sider, så man kan opnå en helt fejlfrit pasform ret let. Materialet er desuden blødt og lækkert mod huden.

Det bedste er dog selve spændet, som er med magnetlukning. Bontrager kalder det for Fidlock. Det er let at betjene og lukker kraftigt og effektivt til i magneten. Og så slipper man for sliddet, som man får ved et mere traditionelt spænde.

Konklusion
Specter Wavecel er først og fremmest en vanvittig komfortabel hjelm. Puderne er fremragende fordelt og giver en blød fornemmelse mod hovedet.

Sammen med den fremragende og elegante BOA-justering er det klart hjelmens helt store styrke.

Wavecel giver ekstra beskyttelse og er indbygget i hjelmen med stor finesse. Tidligere gjorde Bontrager meget opmærksom på systemet ved at lade det have en pangfarve, men her er det diskret indbygget rent visuelt også og det klæder hjelmen.

Selve hjelmens omfang og brede er til den lidt store side i forhold til mange andre hjelme, men det er 100 % en smagssag.

Kvaliteten er tårnhøj hele vejen rundt og den indvendige del af hjelmen i hårdt skum og dem blanke yderside er sat harmonisk sammen med stor kvalitet.

Alt i alt en virkelig veludført og lækker hjelm.Sådan har vi testet: Hjelmen er udelukkende testet på landevejen i det danske efterår.

Stillet til rådighed af: Trek Danmark

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 12 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Anden gang var lykkens gang for tyske Georg Zimmermann. I dag trak han det længste strå i kampen mod Mathieu Burgaudeau og sikrede sig karrierens anden professionelle sejr.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/etapevinder_en_andenplads_havde_ogsaa_vaeret_et_godt_resultat/Mens et par af Tour-favoritterne og flere af deres rivaler afslutter deres sidste forberedelsesløb i Dauphiné, gør de fleste af de øvrige store navne til dette års udgave af La Grande Boucle sig klar til deres sidste udfordring inden deres store mål. Trods dets tidligere status som verdens mest prestigefulde ugelange etapeløb har Tour de Suisse tabt meget af dets appel til de største stjerner, der med 2018 som en markant undtagelse klart har tabt kampen om de største navne til Criterium du Dauphiné. Det gælder også i år, hvo antallet af Tour-kaptajner på klassementssiden er ganske lavt, men det ændrer ikke på, at det er en stjerneparade af navne, der vil kaste sig ud i otte dages alsidigt cykelløb på en rute, der byder på lidt for enhver smag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_tour_de_suisse_2023/Måske er det sommer, men lørdag eftermiddag vil det kortvarigt igen føles som forår, når det herlige grusvejsløb Dwars door Het Hageland løber af stablen. For fjerde gang er det endda en del af den nye ProSeries, og det har ført til en ganske stærk startliste, hvor særligt de belgiske hold møder op med en stor del af deres A-hold til klassikerne og vil se frem til et løb, der på alle måder appellerer til dem, som elsker forårets store endagsløb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_dwars_door_het_hageland_2023/Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_zlm_tour_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x