18.11.2021 @ 14:04

Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta
Producent: Bontrager
Produkt: Specter WaveCel
Farver: Testet i hvid (fås i yderligere fem farver)

Størrelse: Testet i Medium (54-60 cm) - fås også i Small og Large

Vægt: 368 gram (vejet)

Kr. 1199,-

 
Introduktion
Bontrager hører til i Trek-koncernen og laver alverdens komponenter til cyklingens verden med stor succes. Hjelmene fra mærket bruges blandt andet på Treks pro-teams.

For et par sæsoner siden lancerede Bontrager så en ny tenologi i deres hjelme kaldet Wavecel.

Denne innovation skal være med til at beskytte endnu bedre mod hovedskader, når uheldet er ude.

 

WaveCel er et stødabsorberende cellemateriale på indersiden af cykelhjelmen.

 

Helt praktisk er det en sammenklappelig cellestruktur, der sidder på indersiden af hjelmen.

WaveCel fungerer som en deformationszone, der hjælper med at optage kollisionskraften ved stødpåvirkninger, inden de når hovedet. Ved skråvinklede slagpåvirkninger sker der en tretrinsændring af WaveCel-materialets opbygning for at beskytte hovedet.

Det er designet til at være mere effektivt end traditionelle hjelme af hårdt skum.


Bontrager tilbyder desuden udskiftningsgaranti ved styrt, så hjelmen udskiftes gratis i tilfælde af styrt inden for det første år efter købet

 

Test

 

Bontrager Specter er forholdsvis klassisk i sit design, dog med masser af moderne elementer.
Bontrager Specter er forholdsvis klassisk i sit design, dog med masser af moderne elementer.

Design

Bontrager Specter er på en gang klassisk og moderne i sit udtryk. Den har en ret klassisk form, men er forsynet med en bagende, som giver et lidt mere moderne udtryk, med nogle futuristiske linjer omkring de huller, som leder luften væk.

Den er forholdsvis bred i sit udtryk og derfor syner det også af noget, når man har den på. Det er en personlig præference, hvilken æstetik man er til, når det kommer til hjelme, men her er udtrykket også mere klassisk.

Den hvide hjelm, som jeg har testet, er flot og stilren i sit udtryk og alt er virkelig veludført og oser af kvalitet. Den fås i seks farver, lige fra klassisk hvid eller sort til en vovet Radioactive Yellow.

Det indbyggede Wavecel-materiale er holdt i farven, som passer til hjelmen, hvilket får det til at virke som en naturlig del af konstruktionen. Det klæder hjelmen og er bedre end da Bontrager insisterede på, at materialet skulle have en komplimentærfarve, da de første gang lancerede Wavecel.

 

Puderne er velplacerede med masser af blødhed, hvilket giver masser af komfort

Puderne er velplacerede med masser af blødhed, hvilket giver masser af komfort.

Stor komfort

Hjelmen er helt vildt behagelig at have på. Indersiden er dejlig blød og komfortabel. Puderne dækker godt både foran ved stykket omkring panden såvel som hen over hovedet og i siderne.

Faktisk er der ingen steder, hvor puderne ikke dækker og selv hvis man trykker hårdt ned på hjelmen for at mærke efter, så er man beskyttet af puderne hele vejen rundt. Disse kan pilles ud og vaskes efter behov.

 

BOA-justeringssystemet fordeler trykket perfekt og er blandt de bedste, vi har prøvet.

BOA-justeringssystemet fordeler trykket perfekt og er blandt de bedste, vi har prøvet.

Fremragende bespændingssystem
Det indbyggede bespændingssystem er blandt de bedste vi har prøvet!

Størrelsen kan indledningsvis indstilles i fem trin inde i hjelmen, hvorved hjelmsstørrelsen kan fintunes, så den passer til ens hovedstørrelse. Når det er gjort, så kan hjelmen spændes på drejeknappen i nakken. Det er et BOA-justeringssystem, som man ellers bedst kender det fra cykelsko. Drejeknappen er nem at justere med én hånd og har en god størrelse, så den er let at få fat omkring.

Det allerbedste er dog, at når man spænder hjelmen til, så fordeler trykket sig helt fantastisk på indersiden. Hjelmen ’snørres til’ hele vejen rundt, så man får en jævn fordeling helt uden nogen form for trykkende punkter.

Resultatet er et tæt og sikkert fit. Hjelmen sidder helt til, som er vigtigt for fornemmelsen af sikkerhed, men samtidig behageligt.

 

Stropperne er lette at justere og klik-spændet – kaldet Fidlock – er let at betjene og er udført i virkelig god kvalitet

Stropperne er lette at justere og klik-spændet - kaldet Fidlock - er let at betjene og er udført i virkelig god kvalitet

Stropper og spænder
Stropperne kan justeres to steder. Først i området omkring ørerne, hvor man kan justere, så stropperne sidder optimalt på siden af hovedet og i forhold til ørerne.

Hernæst kan længden på stykket, der løber under hagen justeres i begge sider, så man kan opnå en helt fejlfrit pasform ret let. Materialet er desuden blødt og lækkert mod huden.

Det bedste er dog selve spændet, som er med magnetlukning. Bontrager kalder det for Fidlock. Det er let at betjene og lukker kraftigt og effektivt til i magneten. Og så slipper man for sliddet, som man får ved et mere traditionelt spænde.

Konklusion
Specter Wavecel er først og fremmest en vanvittig komfortabel hjelm. Puderne er fremragende fordelt og giver en blød fornemmelse mod hovedet.

Sammen med den fremragende og elegante BOA-justering er det klart hjelmens helt store styrke.

Wavecel giver ekstra beskyttelse og er indbygget i hjelmen med stor finesse. Tidligere gjorde Bontrager meget opmærksom på systemet ved at lade det have en pangfarve, men her er det diskret indbygget rent visuelt også og det klæder hjelmen.

Selve hjelmens omfang og brede er til den lidt store side i forhold til mange andre hjelme, men det er 100 % en smagssag.

Kvaliteten er tårnhøj hele vejen rundt og den indvendige del af hjelmen i hårdt skum og dem blanke yderside er sat harmonisk sammen med stor kvalitet.

Alt i alt en virkelig veludført og lækker hjelm.Sådan har vi testet: Hjelmen er udelukkende testet på landevejen i det danske efterår.

Stillet til rådighed af: Trek Danmark

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 12 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

2021-sæsonens overraskelser: Her er de 10 største
Feltet.dks cykelekspert, Emil Axelgaard, har set nærmere på sæsonens 10 største overraskelser. 
Produktnyt: Ulti-Wax - Den ultimative danske kædevoks
For første gang i Danmark har vi en producent af vandbaseret kædevoks. Ultiproducts I/S er navnet på virksomheden, der har til målsætning at skabe den nye foretrukne kædevoks blandt cykelryttere i Danmark.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Se verdensstjernerne dyste i Ballerup
Torsdag til lørdag afvikler verdens ældste cykelklub, DBC, udgaven nummer to af deres nye format, DBCs 3-dagesløb. Der køres for både herre og kvinde elite, et talentløs og et Miniløb for de 12 til 14-årige.
Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT
Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.
Guide: Tour-arrangementer i Danmark 2022
Feltet.dk giver dig her en guide til, hvilke arrangementer, som er i Danmark i 2022 i forbindelse med Tour de France kommer til landet.
Produktnyhed: 2022 Giant Revolt
Giant lancerer en ny version af den populære Revolt gravelcykel. Opdateringerne inkluderer en lettere ramme, opdateret geometri og en unik mulighed for at ændre på akselafstanden for at tilpasse cyklen til terrænet.
Test: GripGrab Flandrien Waterproof Knitted skoovertræk
GripGrab har (gen)skabt en klassiker med flere moderne tvists, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’ udenfor.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
Kilometerkongen fylder 75!
I dag torsdag den 28. oktober fylder Niels Fredborg 75 år. Niels var i toppen af dansk banesport fra 1963, da han som blot 16-årig vandt sit første danske mesterskab i sprint og frem til han stillede cyklen i stald 17 år senere.
Boganmeldelse: Væddeløber af Matti Breschel
Med Væddeløber har Matti Breschel skrevet en ærlig og uprætentiøs bog om livet i cykelsportens overhalingsbane, hvor der er masser af stjernestunder, men mindst lige så mange hverdage.
Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

2021-sæsonens overraskelser: Her er de 10 største
Feltet.dks cykelekspert, Emil Axelgaard, har set nærmere på sæsonens 10 største overraskelser. 
Produktnyt: Ulti-Wax - Den ultimative danske kædevoks
For første gang i Danmark har vi en producent af vandbaseret kædevoks. Ultiproducts I/S er navnet på virksomheden, der har til målsætning at skabe den nye foretrukne kædevoks blandt cykelryttere i Danmark.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x