03.05.2021 @ 13:04

Bontrager har lavet en gravelsko som virkelig er tænkt allround, og er en cykelsko som passer til de lange grusture, men også kan bruges når man ikke lige sidder og træder rundt. Hen over vinteren har jeg har fornøjelsen at teste Bontragers gravelsko kaldet G2.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: Bontrager
Produkt: GR2 cykelsko

Farver: Skoen får i sort eller brun. Jeg har testet den brune
Størrelse: Testet str. 43. Skoen kan få i størrelser fra 37-48, og kun i hele størrelser

Vejledende udsalgspris: 1.199,- kroner

 
Introduktion

Bontrager er et selvstændigt brand under Trek-mærket.


Bontager laver både tøj, cykeltilbehør og specialiserede cykelkomponenter. Som mange succesfulde firmaer startede Bontrager i en garage og er nu en integreret det af Trek.

 

 

Test
Siden jeg har modtaget skoene til test, har jeg kørt cirka halvdelen af mine ture i dem. Det er vel cirka blevet til 1.000 kilometer hen over vinteren med disse sko.

 

De har været på i alt slags vejr, lige fra 10 grader og regnvejr til -10 grader i sne og frost. Jeg har dog kørt en del med skoovertræk på hen over vinteren, for både at kunne holde varmen om fødderne og undgå alt for våde tæer.

 

Første indtryk

Skoene bliver leveret som de fleste andre sko i en papkasse. Ikke noget eksklusivt her, som for eksempel en pose til skoene eller andet ekstra. Jeg har oplevet andre sko hvor det var lidt mere lækkert at pakke dem ud - men de har også typisk kostet det dobbelte.

 

Skoene er med snørebånd, så jeg har set frem til at teste, hvordan det virker. Det er virkelig mange år siden, jeg har haft en cykelsko med snørebånd, så det bliver godt at prøve igen.

 

Umiddelbart syntes jeg snørebåndene virker lidt lange, men det må jeg se på i testen. Når du har snøret skoen, så er der en elastik på overdelen, så du kan sikre, at den pæne sløjfe ikke flagrer rundt, når du cykler. Snørebånd har jo også den fordel at de er en del nemmere at udskifte end for eksempel BOA-spænder.

 

Overdelen er lavet af kunstlæder, og skulle kunne tåle lidt af hvert. Endvidere er hæl og tå forstærket med et gummilag som Bontrager kalder GnarGuard.

 


Det skulle sikre at skoen holder til lidt af hvert.

 

På hælen er der også monteret en strop. Tænkte først, at den var der for at kunne hjælpe med af få skoen på, men Bontager skriver, at det er en knagestrop, så du kan hænge skoene til tørre. Ikke helt sikker på, at den bedre halvdel syntes, det var verdens bedste idé at hænge min cykelsko til tørre på vores tørrestativ. Her vil jeg nok holde fast i de gamle dyder med nogle aviser ned i skoen, når den skal tørre.

 

Skoen passer til SPD klamper med to bolte.

 

Det er ikke den mest stive sko. Bontager angiver den til at være 6 ud af 14. Så der forventes lidt fleks i sålen. Det betyder ultimativt, at noget af kraftoverførslen fra person til cyklen forsvinder ud i fleks i sålen, men det betyder også, at sko og fod kan arbejde lidt bedre sammen og kan derfor give mere komfort på turene.

 

 

Skoene i brug

Alle mine nuværende cykelsko har enten velcro, spænde eller en kombination af disse. Jeg har altid været lidt kritisk overfor snørebånd på cykelsko, da det alt andet lige vil være mere besværligt (læs umuligt), at justere snøren under kørsel. Ikke desto mindre ser man, at flere og flere skoproducenter laver sko med snøre.

 

Der bliver talt om det klassiske look. Det er jo også nemmere at udskifte, end hvis for eksempel et spænde går i stykker. Jeg må da indrømme at jeg har smidt cykelsko ud fordi spændet var gået i stykker. Det vil jeg nok ikke gøre hvis snørebåndet knækkede.

 

I praksis må jeg indrømme, at det ikke har generet mig, at skoene er med snøre.

 


Typisk justerer jeg skoen en enkelt gang, når jeg har kørt nogle kilometer og med skoovertræk på, så skulle jeg også stoppe op, selvom det var med sko med spænde/velcro.
Så ingen forskel her.

 

Snøren har også siddet fint fast under elastikken. Det klassiske look må være op til den enkelte at vurdere.

 

På cyklen har skoene virkelig fungeret fint. De har nok været et halvt nummer for store, men da skoene kun laves i hele størrelser, så er det nok den rigtige størrelse til mig.


Det har dog været helt perfekt her hen over vinteren. Her har jeg kunne have lidt tykkere sokker på uden, det har klemt om tæerne. Jeg har godt kunne mærke at skoene er mindre stive, end hvad jeg er vandt til.

 

Til gengæld så har jeg slet ikke haft problemer med min trædepude, som jeg nogle gange har med mine andre sko. Det er helt klart skoen, som jeg ville vælge til mine lange dage på cyklen.

 

Det er også en sko som man fint kan gå i, når man ikke lige sidder på cyklen. Du kan godt afvikle hen over foden, uden du kommer til at ligne en deltager i gakkede gangarter. Bontrager skiver også selv: ”… velegnede til fods i ujævnt terræn på grund af den fantastisk skridsikre ydersål…”.

 


Jeg ved ikke helt om jeg til tage den så langt, men på mine caféstop og supermarkedsindkøb har skoen været behagelig at gå i. Så vil du skal på den lange graveltur, så er denne sko helt perfekt.

 

Skoen er komfortabel. Den er nem at komme ned i og den sidder godt til uden at stramme. Men det er ikke en racersko, men det bliver den heller ikke solgt som.

 

Jeg har ikke haft våde fødder hen over vinteren. Naturligvis til dels på grund af skoovertræk, men skoen føles også åndbar.

 

G2-modellen er slidstærk. Selvom jeg nu har kørt cirka 1.000 kilometer, så ser skoen ikke særligt slidt ud. Endvidere så lugter den heller ikke endnu, hvad jeg må indrømme at mine cykelsko generelt har det med at gøre, når de har rundet de første par 100 kilometer.

 

Tør du så hænge skoen op på tørrestativet? Tja - jeg har endnu ikke taget udfordringen op.
 

 

Konklusion
Bontrager er lykkedes med at lave en rigtig god allround gravelsko, som dur til det meste. Det er ikke en sko jeg ville køre ræs i, men helt sikkert førstevalget når jeg skal på de lange hyggeture.

 

Så søger du en sko med god komfort, til fornuftige penge og som virker til at være svær at slide op, så kan du overveje Bontragers Gravel G2-sko.


Sådan har vi testet:

Produkterne er testet fra ultimo november til medio marts, og har kørt cirka 1.000 kilometer. Det fleste af turene har skoene være beskyttet af skoovertræk, men der har været få ture hvor jeg har kørt uden skoovertræk.

 

Har primært kørt i skoven, men også et par enkelte kortere ture (cirka 20 kilometer) på landevejen.


Stillet til rådighed af: Trek


TESTRAPPORT

 

Producent: Bontrager
Model: GR2 cykelsko

 

Hvad er skoen lavet til?

Det er en sko som primært er tænkt til Gravel.

 

Hvilke særlige tekniske features har skoen?

En sko hvor overdel er af kunstlæder og ekstra forstærket gummi kaldet GnarGuard omkring tå og hæl.


Undersålen er at Tachyongummi, og virker rigtig slidstærkt.

Skoen passer til SPD pedaler.

 

Bedøm skoens konstruktion

Skoen er designet med fokus på komfort. Der er således lavet en ekstra høj læst så dine fødder ikke bliver klemt for meget på de lange ture.

 

Skoen er er lavet med snørebånd

 

Bedøm ydeevnen

Skoen leverer, det den lover. En meget komfortabel sko, som kan tåle at blive brugt. Det er ikke den stiveste sko på markedet (6 ud af 14), men det gør ikke noget, med mindre man vil køre ræs.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Skoen er lavet i høj kvalitet. Der har ikke været nogen tegn på lemfældig udførsel, og skoen ser stadigvæk relativ ny ud, selv efter 1.000 kilometer

 

Bedøm pasform

Skoen sidder godt. Den sælges dog kun i hele størrelser, hvilket måske kan give anledning til lidt kompromis for det perfekt fit. Selvom jeg syntes min sko var lidt for stor, så har det dog ikke haft negativ betydning for funktionen.

 

Bedøm størrelse

Størrelsens angivelsen passer fint med de andre sko jeg bruger.

 

Bedøm vægt

Skoen er nok lidt i den tunge ende, men det har ikke betydet noget i praksis. Skoen er målt til

at veje 381 gram/stk.

 

Bedøm komfort

Det er tæt på at være den mest komfortable sko jeg har prøvet (og det er blevet til den del efterhånden).

 

Bedøm ’Value-for-money’

Jeg syntes man får rigtig meget sko for pengene. Jeg syntes lidt priserne er stukket lidt af for et par cykelsko, så knap 1.200,- kroner for dette par som med garanti vil holde længe er en fair pris.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Meget overrasket over hvor lidt det er blevet slidt efter +1.000 kilometers brug.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Ikke rigtig noget som jeg ikke kunne lide. Jeg undrer mig stadigvæk at man hænger skoen op i stroppen i hælen. Er det noget man gør? Eller er jeg bare helt bagud her?

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Jeg syntes du får valuta for pengene.

 

Konklusion

Nød du at køre med skoene?

 

Ja, de sidder godt. De holder godt og så er de også perfekte til at hente kaffen i.

 

Om testeren:

Alder: 52 år
Højde: 186
Vægt: 80

Jeg har cyklet i:  15 år
Så ofte cykler jeg: 5 - 7 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Cross og Landevej (H50 Licens), men nyder også ture ud i det blå - nu også kendt som Gravel  (Fatbike og Gravelbike)

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Anden gang var lykkens gang for tyske Georg Zimmermann. I dag trak han det længste strå i kampen mod Mathieu Burgaudeau og sikrede sig karrierens anden professionelle sejr.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/etapevinder_en_andenplads_havde_ogsaa_vaeret_et_godt_resultat/Mens et par af Tour-favoritterne og flere af deres rivaler afslutter deres sidste forberedelsesløb i Dauphiné, gør de fleste af de øvrige store navne til dette års udgave af La Grande Boucle sig klar til deres sidste udfordring inden deres store mål. Trods dets tidligere status som verdens mest prestigefulde ugelange etapeløb har Tour de Suisse tabt meget af dets appel til de største stjerner, der med 2018 som en markant undtagelse klart har tabt kampen om de største navne til Criterium du Dauphiné. Det gælder også i år, hvo antallet af Tour-kaptajner på klassementssiden er ganske lavt, men det ændrer ikke på, at det er en stjerneparade af navne, der vil kaste sig ud i otte dages alsidigt cykelløb på en rute, der byder på lidt for enhver smag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_tour_de_suisse_2023/Måske er det sommer, men lørdag eftermiddag vil det kortvarigt igen føles som forår, når det herlige grusvejsløb Dwars door Het Hageland løber af stablen. For fjerde gang er det endda en del af den nye ProSeries, og det har ført til en ganske stærk startliste, hvor særligt de belgiske hold møder op med en stor del af deres A-hold til klassikerne og vil se frem til et løb, der på alle måder appellerer til dem, som elsker forårets store endagsløb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_dwars_door_het_hageland_2023/Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_zlm_tour_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x