03.11.2022 @ 17:00

Med Bontrager Circuit Road Shoe får man en god landevejssko til en rimelig pris, velegnet til længere træningsture samt visuel rigtig flot. Og så kan den bruges af både damer og herrer.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

 

Skal man lave en hurtig vurdering af, om en cykelsko ligger i begynder-, mellem- eller high end-gruppen, er det en god tommelfingerregel at kigge på spændesystemet. Jo flere wirespænder, jo dyrere, og jo flere velcrospænder, jo billigere. Efter dette - måske lidt overfladigske kriterie - placerer Bontrager Circuit Road Shoe sig i mellemgruppen, for spændesystemet består af et Boa wirespænde over vristen samt et velcrospænde ved forfoden. Og med en prissætning på lige over tusind kroner er mellemgruppen det rigtige sted at placere skoen, så det er på de præmisser, denne anmeldelse tager udgangspunkt.

 

Circuit Road har et klassisk og stilrent udtryk.

 

Fakta
Producent:
Bontrager
Produkt: Circuit Road Shoe

Materialer: Sål i nylon-komposit, overdel i TPU-trådnet med ét Boa-wirespænde og en velcrolukning ved forfoden
Farve: Hvis (fås også i sort, rød, gul og blå/rød)
Vægt: 200 gram (Størrelse 38 uden klampe)
Vejledende pris: Kr.1.199,- kroner

 

Test

 

Positivt førstehåndsindtryk

Det første indtryk man får af skoen, når man tager den i hænderne, går på den lave vægt samt det visuelle. Bontrager Circuit Road Shoe vejer blot 200 gram (i størrelse 38 og uden klampe), og det placerer skoen i den lette ende af spektret. Det visuelle indtryk er også positivt. Skoen har et enkelt design, antallet af syninger er minimalt, og den fremstår rigtig flot. Det skal i denne forbindelse nævnes, at omtalte testsko er helt hvid - hvilket understreger det diskrete og elegante udtryk - men skoen fås også i mere ”larmende” farvekombinationer, som er knap så diskrete.

 

Det positive indtryk fortsætter, når man tager skoen på. Den smyger sig blødt og behageligt om foden, hælstøtten er stabil, og der er god plads til forfoden. Samtidig giver indlægssålen en rigtig fin svangstøtte.

 

Materialevalg

Som nævnt i indledningen er Bontrager Circuit Road Shoe en mellemklassesko, og det ses også i valget af materialer. Mens de dyreste cykelsko har karbonsåler, har Bontrager udstyret Circuit Road-skoen med en sål af nylonkomposit. På en skala over stivhed, der går fra 1 til 14, placerer sålen sig med et 7-tal i midten. Det betyder, at foden - på grund af den store fleksibilitet - ikke bliver så hurtigt træt, heller ikke efter flere timers kørsel. Men omvendt betyder det også et krafttab i en spurt, da den fleksible sål ikke vil overføre samtlige watt lige så effektivt som en stiv karbonsål vil være i stand til.

 

Overdelen på skoen et lavet i et syntetisk trådnet, som er fremstillet af TPU. Og her skal vi lige have styr på begreberne! TPU, der betyder termoplastisk polyurethan, er et meget stærkt og holdbart plastikprodukt, der samtidig har gummiets elasticitet, blødhed og fleksibilitet over sig. Og trådnetkonstruktionen giver overfladen en stor åndbarhed. Sammen med et lille hul til luftindtag under sålen betyder det, at foden ventileres godt under kørslen.

 

Et par praktiske ting omkring klamper og spænder: Under skoen er der tre huller, og det giver flere muligheder. Enten kan man montere SPD-klamper (i de to af hullerne), eller man kan montere fx Look Keo, hvis alle tre huller anvendes. Forrest sidder som nævnt et velcrospænde, som er nemt og hurtigt at justere under kørslen, og over vristen sidder et Boa-wirespænde. Det er af den type, man først skal ”knappe op”, når det skal løsnes. Måske ikke noget, der har den store praktiske betydning, men dyrere spænder kan spændes og løsnes udelukkende ved at dreje på knappen.

1)      Over vristen sidder et Boa-wirespænde og over forfoden en velcrolukning.

 

Amerikansk

Keith Bontrager var oprindelig motocrosskører og fysiker, og med sin erfaring fra begge disse verdener begyndte han sidst i 1970-erne at fremstille avancerede mountainbikes. I 1995 blev Bontrager-brandet en del af amerikanske Trek Bicycle Corporation, der hermed kom til at dække alt - lige fra cykler, hjelme og hjul til sko, sadler og styr - og generelt har produkterne fra Bontrager ry for at give forbrugeren ”value for money”. Derfor er jeg spændt på at teste skoen på landevejen under forskellige forhold.

  1. Inde i skoen er der god plads til fødderne, og indersålen giver fin svangstøtte.
     

De indledende forventninger, jeg havde efter at have løftet skoen og stukket foden i den, blev over hele linjen indfriet under mine testture. Jeg testede skoen under flere forhold - blandt andet med lange ture, korte og intensive ture samt et par spurter - og i alle situationer sad skoen, som den skulle. De to spænder virkede effektivt, også når det gjaldt finjustering, og begge var nemme at betjene. Dog kunne jeg godt savne et wirespænde af den type, der løsnes ved at dreje modsat - og ikke som hér ved at skulle knappe det op.

 

Jeg er absolut ikke sprinter, heller ikke licensrytter, men mere dedikeret motionist, så ”testværdien” af mine spurter ud af lige landevej skal nok tages med et gran salt. Men til mit behov følte jeg en passende kraftoverførsel, og jeg kan i hvert fald ikke give sålen skylden for, at jeg ikke kørte de 200 meter på 14 sekunder rent. En decideret sprinter vil nok opleve det anderledes, men personligt foretrækker jeg en komfortsål frem for en stiv og ufleksibel sål.

 

Sammen med den gode svangstøtte betød den fleksible sål, at jeg på intet tidspunkt følte træthed i fødderne. De blev samtidig luftet godt ud via den ventilérbare overdel, og jeg oplevede ingen overophedning. En enkelt dag var jeg ude i regnvejr - og fik dermed sprøjt og grus på de fine, nye hvide sko - men da jeg kom hjem og spulede dem, var de nemme at rengøre.

 

  1. Det visuelle indtryk er enkelt og elegant.

 

Konklusion

Med en Bontrager Circuit Road Shoe får man en god og solid landevejssko til en rimelig pris. På de forskellige parametre - fleksibilitet, robusthed, udseende og pasform - holder skoen et pænt niveau, og medmindre man er decideret sprinter, vil de fleste kunne finde glæde i at køre med den. Min indledende placering af Bontrager Circuit Road Shoe i mellemgruppen holder, men vi har bestemt bevæget sig op i den bedre halvdel af mellemgruppen, og jeg kan afslutningsvis konkludere, at skoen giver ”quality for money”.

 

Stillet til rådighed af: Trek Danmark

 

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sofacykling: Opvarmning til "åbningsweekend"
Første episode af Sofacykling er ude! Vi varmer op til endagsklassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.
Danmarks ”sportsminister” melder om gode ben og luft i dækkene, men genkender ikke kritik
Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 
Ny podcastserie på Feltet.dk: Sofacykling - Vind managerhold
Cykling skal ses. Om det er fra vejsiden, bagsædet i en Skoda Octavia eller fra en sofa er lige meget. Det skal ses, og det bliver det også af vores to værter på det helt nye program: Sofacykling.
Vidste du det? Opret en liga og dyst imod vennerne!
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Årets ryttere er kåret af DCU's licenshavende medlemmer. 
Test: EKOI E-Lens
Lynhurtig, kontinuerlig tilpasning af brilleglasset, når lysforhold ændrer sig. EKOI E-Lens brillen giver en rigtig god køreoplevelse og samtidig bedre sikkerhed.
Manager: The Hæmo-riders Ride Again
Et nyt cykelår er i gang og dermed også starten på en ny managersæson. Nogle få managers skal prøve at leve op til sidste års succeser, og rigtig mange managers skal prøve at revanchere 2023’s jammerlige resultater.
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Den 31-årige grafiske designer, bosiddende i Kolding, har god grund til være optimistisk vedrørende den netop startede managersæson. Det blev nemlig til kroner 16.403 plus seks gratishold i 2023. Det hele fordelt på 14 placeringer i præmierækken. Sådan!
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge
Feltet.dk har indledt et samarbejde med 360 DANMARK, der har udgivet tre bøger, som tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.
Test: Tacx Neo 3M Hometrainer
Tacx NEO 3M er muligvis den bedste direct drive hometrainer på markedet lige nu. Den giver en fantastisk køreoplevelse og har tilføjet nye funktioner for at øge realismen. Men hvad gør det for din træning?
Test: POC Propel solbriller
POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.
DM-vinder havde kramper i begge ben: Alle var færdige
Frederik Muff var egentlig blevet sat, men i et hårdt løb lykkedes det ham alligevel at blive danmarksmester i e-cykling. ”Jeg vidste, at hvis jeg havde ondt i benene, havde de andre det formentlig også,” fortæller han.
Frederik Muff slår verdensmesteren og vinder DM
De danske mesterskaber i e-cykling blev kørt i Aarhus søndag eftermiddag, og flere anerkendte ryttere var til start.
Oversigt: Stor danskeruge med flere stjerner i ilden
En ny uge i cykelsporten truer, og det betyder naturligvis også en ny dansk stjerneparade. Feltet.dk giver her et overblik over dem alle sammen.
Hjerteproblemer rammer flere ryttere - nu sætter danskerhold fokus på problemet
En ny trøje er blandt andet en del af kampagnen "Follow your heart".

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet