03.11.2022 @ 17:00

Med Bontrager Circuit Road Shoe får man en god landevejssko til en rimelig pris, velegnet til længere træningsture samt visuel rigtig flot. Og så kan den bruges af både damer og herrer.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

 

Skal man lave en hurtig vurdering af, om en cykelsko ligger i begynder-, mellem- eller high end-gruppen, er det en god tommelfingerregel at kigge på spændesystemet. Jo flere wirespænder, jo dyrere, og jo flere velcrospænder, jo billigere. Efter dette - måske lidt overfladigske kriterie - placerer Bontrager Circuit Road Shoe sig i mellemgruppen, for spændesystemet består af et Boa wirespænde over vristen samt et velcrospænde ved forfoden. Og med en prissætning på lige over tusind kroner er mellemgruppen det rigtige sted at placere skoen, så det er på de præmisser, denne anmeldelse tager udgangspunkt.

 

Circuit Road har et klassisk og stilrent udtryk.

 

Fakta
Producent:
Bontrager
Produkt: Circuit Road Shoe

Materialer: Sål i nylon-komposit, overdel i TPU-trådnet med ét Boa-wirespænde og en velcrolukning ved forfoden
Farve: Hvis (fås også i sort, rød, gul og blå/rød)
Vægt: 200 gram (Størrelse 38 uden klampe)
Vejledende pris: Kr.1.199,- kroner

 

Test

 

Positivt førstehåndsindtryk

Det første indtryk man får af skoen, når man tager den i hænderne, går på den lave vægt samt det visuelle. Bontrager Circuit Road Shoe vejer blot 200 gram (i størrelse 38 og uden klampe), og det placerer skoen i den lette ende af spektret. Det visuelle indtryk er også positivt. Skoen har et enkelt design, antallet af syninger er minimalt, og den fremstår rigtig flot. Det skal i denne forbindelse nævnes, at omtalte testsko er helt hvid - hvilket understreger det diskrete og elegante udtryk - men skoen fås også i mere ”larmende” farvekombinationer, som er knap så diskrete.

 

Det positive indtryk fortsætter, når man tager skoen på. Den smyger sig blødt og behageligt om foden, hælstøtten er stabil, og der er god plads til forfoden. Samtidig giver indlægssålen en rigtig fin svangstøtte.

 

Materialevalg

Som nævnt i indledningen er Bontrager Circuit Road Shoe en mellemklassesko, og det ses også i valget af materialer. Mens de dyreste cykelsko har karbonsåler, har Bontrager udstyret Circuit Road-skoen med en sål af nylonkomposit. På en skala over stivhed, der går fra 1 til 14, placerer sålen sig med et 7-tal i midten. Det betyder, at foden - på grund af den store fleksibilitet - ikke bliver så hurtigt træt, heller ikke efter flere timers kørsel. Men omvendt betyder det også et krafttab i en spurt, da den fleksible sål ikke vil overføre samtlige watt lige så effektivt som en stiv karbonsål vil være i stand til.

 

Overdelen på skoen et lavet i et syntetisk trådnet, som er fremstillet af TPU. Og her skal vi lige have styr på begreberne! TPU, der betyder termoplastisk polyurethan, er et meget stærkt og holdbart plastikprodukt, der samtidig har gummiets elasticitet, blødhed og fleksibilitet over sig. Og trådnetkonstruktionen giver overfladen en stor åndbarhed. Sammen med et lille hul til luftindtag under sålen betyder det, at foden ventileres godt under kørslen.

 

Et par praktiske ting omkring klamper og spænder: Under skoen er der tre huller, og det giver flere muligheder. Enten kan man montere SPD-klamper (i de to af hullerne), eller man kan montere fx Look Keo, hvis alle tre huller anvendes. Forrest sidder som nævnt et velcrospænde, som er nemt og hurtigt at justere under kørslen, og over vristen sidder et Boa-wirespænde. Det er af den type, man først skal ”knappe op”, når det skal løsnes. Måske ikke noget, der har den store praktiske betydning, men dyrere spænder kan spændes og løsnes udelukkende ved at dreje på knappen.

1)      Over vristen sidder et Boa-wirespænde og over forfoden en velcrolukning.

 

Amerikansk

Keith Bontrager var oprindelig motocrosskører og fysiker, og med sin erfaring fra begge disse verdener begyndte han sidst i 1970-erne at fremstille avancerede mountainbikes. I 1995 blev Bontrager-brandet en del af amerikanske Trek Bicycle Corporation, der hermed kom til at dække alt - lige fra cykler, hjelme og hjul til sko, sadler og styr - og generelt har produkterne fra Bontrager ry for at give forbrugeren ”value for money”. Derfor er jeg spændt på at teste skoen på landevejen under forskellige forhold.

  1. Inde i skoen er der god plads til fødderne, og indersålen giver fin svangstøtte.
     

De indledende forventninger, jeg havde efter at have løftet skoen og stukket foden i den, blev over hele linjen indfriet under mine testture. Jeg testede skoen under flere forhold - blandt andet med lange ture, korte og intensive ture samt et par spurter - og i alle situationer sad skoen, som den skulle. De to spænder virkede effektivt, også når det gjaldt finjustering, og begge var nemme at betjene. Dog kunne jeg godt savne et wirespænde af den type, der løsnes ved at dreje modsat - og ikke som hér ved at skulle knappe det op.

 

Jeg er absolut ikke sprinter, heller ikke licensrytter, men mere dedikeret motionist, så ”testværdien” af mine spurter ud af lige landevej skal nok tages med et gran salt. Men til mit behov følte jeg en passende kraftoverførsel, og jeg kan i hvert fald ikke give sålen skylden for, at jeg ikke kørte de 200 meter på 14 sekunder rent. En decideret sprinter vil nok opleve det anderledes, men personligt foretrækker jeg en komfortsål frem for en stiv og ufleksibel sål.

 

Sammen med den gode svangstøtte betød den fleksible sål, at jeg på intet tidspunkt følte træthed i fødderne. De blev samtidig luftet godt ud via den ventilérbare overdel, og jeg oplevede ingen overophedning. En enkelt dag var jeg ude i regnvejr - og fik dermed sprøjt og grus på de fine, nye hvide sko - men da jeg kom hjem og spulede dem, var de nemme at rengøre.

 

  1. Det visuelle indtryk er enkelt og elegant.

 

Konklusion

Med en Bontrager Circuit Road Shoe får man en god og solid landevejssko til en rimelig pris. På de forskellige parametre - fleksibilitet, robusthed, udseende og pasform - holder skoen et pænt niveau, og medmindre man er decideret sprinter, vil de fleste kunne finde glæde i at køre med den. Min indledende placering af Bontrager Circuit Road Shoe i mellemgruppen holder, men vi har bestemt bevæget sig op i den bedre halvdel af mellemgruppen, og jeg kan afslutningsvis konkludere, at skoen giver ”quality for money”.

 

Stillet til rådighed af: Trek Danmark

 

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x