03.11.2022 @ 17:00

Med Bontrager Circuit Road Shoe får man en god landevejssko til en rimelig pris, velegnet til længere træningsture samt visuel rigtig flot. Og så kan den bruges af både damer og herrer.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

 

Skal man lave en hurtig vurdering af, om en cykelsko ligger i begynder-, mellem- eller high end-gruppen, er det en god tommelfingerregel at kigge på spændesystemet. Jo flere wirespænder, jo dyrere, og jo flere velcrospænder, jo billigere. Efter dette - måske lidt overfladigske kriterie - placerer Bontrager Circuit Road Shoe sig i mellemgruppen, for spændesystemet består af et Boa wirespænde over vristen samt et velcrospænde ved forfoden. Og med en prissætning på lige over tusind kroner er mellemgruppen det rigtige sted at placere skoen, så det er på de præmisser, denne anmeldelse tager udgangspunkt.

 

Circuit Road har et klassisk og stilrent udtryk.

 

Fakta
Producent:
Bontrager
Produkt: Circuit Road Shoe

Materialer: Sål i nylon-komposit, overdel i TPU-trådnet med ét Boa-wirespænde og en velcrolukning ved forfoden
Farve: Hvis (fås også i sort, rød, gul og blå/rød)
Vægt: 200 gram (Størrelse 38 uden klampe)
Vejledende pris: Kr.1.199,- kroner

 

Test

 

Positivt førstehåndsindtryk

Det første indtryk man får af skoen, når man tager den i hænderne, går på den lave vægt samt det visuelle. Bontrager Circuit Road Shoe vejer blot 200 gram (i størrelse 38 og uden klampe), og det placerer skoen i den lette ende af spektret. Det visuelle indtryk er også positivt. Skoen har et enkelt design, antallet af syninger er minimalt, og den fremstår rigtig flot. Det skal i denne forbindelse nævnes, at omtalte testsko er helt hvid - hvilket understreger det diskrete og elegante udtryk - men skoen fås også i mere ”larmende” farvekombinationer, som er knap så diskrete.

 

Det positive indtryk fortsætter, når man tager skoen på. Den smyger sig blødt og behageligt om foden, hælstøtten er stabil, og der er god plads til forfoden. Samtidig giver indlægssålen en rigtig fin svangstøtte.

 

Materialevalg

Som nævnt i indledningen er Bontrager Circuit Road Shoe en mellemklassesko, og det ses også i valget af materialer. Mens de dyreste cykelsko har karbonsåler, har Bontrager udstyret Circuit Road-skoen med en sål af nylonkomposit. På en skala over stivhed, der går fra 1 til 14, placerer sålen sig med et 7-tal i midten. Det betyder, at foden - på grund af den store fleksibilitet - ikke bliver så hurtigt træt, heller ikke efter flere timers kørsel. Men omvendt betyder det også et krafttab i en spurt, da den fleksible sål ikke vil overføre samtlige watt lige så effektivt som en stiv karbonsål vil være i stand til.

 

Overdelen på skoen et lavet i et syntetisk trådnet, som er fremstillet af TPU. Og her skal vi lige have styr på begreberne! TPU, der betyder termoplastisk polyurethan, er et meget stærkt og holdbart plastikprodukt, der samtidig har gummiets elasticitet, blødhed og fleksibilitet over sig. Og trådnetkonstruktionen giver overfladen en stor åndbarhed. Sammen med et lille hul til luftindtag under sålen betyder det, at foden ventileres godt under kørslen.

 

Et par praktiske ting omkring klamper og spænder: Under skoen er der tre huller, og det giver flere muligheder. Enten kan man montere SPD-klamper (i de to af hullerne), eller man kan montere fx Look Keo, hvis alle tre huller anvendes. Forrest sidder som nævnt et velcrospænde, som er nemt og hurtigt at justere under kørslen, og over vristen sidder et Boa-wirespænde. Det er af den type, man først skal ”knappe op”, når det skal løsnes. Måske ikke noget, der har den store praktiske betydning, men dyrere spænder kan spændes og løsnes udelukkende ved at dreje på knappen.

1)      Over vristen sidder et Boa-wirespænde og over forfoden en velcrolukning.

 

Amerikansk

Keith Bontrager var oprindelig motocrosskører og fysiker, og med sin erfaring fra begge disse verdener begyndte han sidst i 1970-erne at fremstille avancerede mountainbikes. I 1995 blev Bontrager-brandet en del af amerikanske Trek Bicycle Corporation, der hermed kom til at dække alt - lige fra cykler, hjelme og hjul til sko, sadler og styr - og generelt har produkterne fra Bontrager ry for at give forbrugeren ”value for money”. Derfor er jeg spændt på at teste skoen på landevejen under forskellige forhold.

  1. Inde i skoen er der god plads til fødderne, og indersålen giver fin svangstøtte.
     

De indledende forventninger, jeg havde efter at have løftet skoen og stukket foden i den, blev over hele linjen indfriet under mine testture. Jeg testede skoen under flere forhold - blandt andet med lange ture, korte og intensive ture samt et par spurter - og i alle situationer sad skoen, som den skulle. De to spænder virkede effektivt, også når det gjaldt finjustering, og begge var nemme at betjene. Dog kunne jeg godt savne et wirespænde af den type, der løsnes ved at dreje modsat - og ikke som hér ved at skulle knappe det op.

 

Jeg er absolut ikke sprinter, heller ikke licensrytter, men mere dedikeret motionist, så ”testværdien” af mine spurter ud af lige landevej skal nok tages med et gran salt. Men til mit behov følte jeg en passende kraftoverførsel, og jeg kan i hvert fald ikke give sålen skylden for, at jeg ikke kørte de 200 meter på 14 sekunder rent. En decideret sprinter vil nok opleve det anderledes, men personligt foretrækker jeg en komfortsål frem for en stiv og ufleksibel sål.

 

Sammen med den gode svangstøtte betød den fleksible sål, at jeg på intet tidspunkt følte træthed i fødderne. De blev samtidig luftet godt ud via den ventilérbare overdel, og jeg oplevede ingen overophedning. En enkelt dag var jeg ude i regnvejr - og fik dermed sprøjt og grus på de fine, nye hvide sko - men da jeg kom hjem og spulede dem, var de nemme at rengøre.

 

  1. Det visuelle indtryk er enkelt og elegant.

 

Konklusion

Med en Bontrager Circuit Road Shoe får man en god og solid landevejssko til en rimelig pris. På de forskellige parametre - fleksibilitet, robusthed, udseende og pasform - holder skoen et pænt niveau, og medmindre man er decideret sprinter, vil de fleste kunne finde glæde i at køre med den. Min indledende placering af Bontrager Circuit Road Shoe i mellemgruppen holder, men vi har bestemt bevæget sig op i den bedre halvdel af mellemgruppen, og jeg kan afslutningsvis konkludere, at skoen giver ”quality for money”.

 

Stillet til rådighed af: Trek Danmark

 

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Produktfokus: Magnus Cort kører kun på SystemSix
Vi har set nærmere på Magnus Corts vindermaskine - Cannondales SystemSix.
Test: Stages SB20 indoor bike
Vintersæsonen er i gang og rigtig mange ryttere rykker lige nu deres træning - eller i hvert fald noget af den - indenfor. Vi er også rykket delvist indenfor og har i den forbindelse kørt lidt på den stationære, indendørscykel fra Stages kaldet SB20. Har du endnu ikke læst vores optakt til testen og cyklens baggrund, så kan du læse den her.
Test: Northwave Rebel 3
Rebel 3 er en flot sko til gravel og MTB  med et suverænt spædensystem. Pasform, komfort og god kraftoverførsel kendetegner Northwaves nye Rebel 3-model og med detaljer som Northwaves helt eget spændesystem, X-Dial, holder skoen et højt niveau.  
Test: Bontrager Circuit Road Shoe
Med Bontrager Circuit Road Shoe får man en god landevejssko til en rimelig pris, velegnet til længere træningsture samt visuel rigtig flot. Og så kan den bruges af både damer og herrer.  
Test: Giordana G-Shield cykeltøj
G-Shield-serien er en kraftfuld, men yderst komfortabel kollektion af funktionelt cykeltøj, som er suverænt til danske forhold - til en pris, som er mere end konkurrencedygtig. 
Ny bog: Uden for kategori - Dagbog fra Tour de France 2022
Cykelsportsekspert Brian Nygaard fulgte Tour de France gennem en brandvarm sommer og i sin meget personlige dagbog endte han med at skrive sig helt ind på løbets sjæl og på de skæbner, der inkarnerer de vigtigste øjeblikke, fulde af lidelse og forløsning. Det blev en sommer, vi aldrig glemmer.
Ny bog fra Bastian Emil - Forudbestil nu og få rabat!
Før tv og radio transmitterede direkte fra helikoptere og motorcykler, blev de store løb præsenteret gennem reportager i de europæiske dagblade. Denne tradition vækker Bastian Emil Goldschmidt til live i 32 reportager fra et mindeværdigt år på landevejene.
Nye bøger i webshoppen - få rabat
Der udkommer mange bøger i øjeblikket. Vi har netop fyldt webshoppen med bøger og giver dig her et overblik over de nyeste.  
Produktnyt: Mavic sender nyt MTB-hjul på markedet
Mavic har lanceret et nyt MTB-hjul, Crossmax SL Ultimate, som blandt andet Sebastian Fini kører med.
Test: Polar Pacer Pro løbe- og multisportsur
Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.
Optakt: Test af Stages SB20 indoor bike
Indendørs-sæsonen står for døren og vi er i gang med at teste en komplet indendørs cykel fra Stages.
Produktnyt: Flowgun One - Nyeste massageteknologi fra Flowlife
Flowlifes næste innovation til massage og restitution er Flowgun One - avanceret teknologi med et gummi belagt aluminiumshus for perfekt massage og kontrol. Dette giver en dybdegående behandling og en helt ny massagefornemmelse.
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Nu udkommer Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer i næste uge og Feltet.dk har udsender fra starten af næste uge.
Bankede hele manager-feltet: Hvem er den anonyme Vuelta-vinder?
Den beskedne nu-ikke-længere-helt-så-anonyme etter fortæller: "Der skal lidt rygvind til."

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x