Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 11.04.2019 @ 06:00

Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.

Introduktion

Foråret sniger sig ind på os og vi kan allerede så småt begynde at smide de allertungeste yderlag og skoovertrækkene.

 

Men det tidlige forår er også lunefuldt. Selv om en eftermiddag kan føles lun, så kan varmen let blive til en illusion blot, hvis solen gemmer sig eller det blæser op.

 

Det stiller krav til vores tøj og især de lag, som er tættest på kroppen. De skal nemlig både hjælpe med at holde rytteren varm, men også flytte især fugt væk fra kroppen, så man ikke er våd, hvis temperaturen falder.

 

Pearl Izumi - tøjproducenten som er ejet af mastodontiske Shimano - har et bud på , hvordan man holder overkroppen tør og fødderne varme.

 

Men's P.R.O. Transfer Wool Long Sleeve Cycling Baselayer og ELITE Thermal Wool Sock er de mundrette navne. Vi har kørt dem igennem testmøllen i det allertidligste forår.

 

Test

Men's P.R.O. Transfer Wool Long Sleeve Cycling Baselayer

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:
Producent: Pearl Izumi
Størrelse: S-XL
Fås i farven: Sort
Vejledende udsalgspris: 699,- kroner

 

 

Dette langærmede baselayer er lavet til at excellere, når kroppen har brug for at skille sig af med overskydende varme og især fugt.

 

Det betyder, at det er et ret let og fint baselayer, som i sin tykkelse derved ikke giver løfter om at tilføre megen varme, men snarere regulere den varme som kroppen selv genererer under aktivitet.

 

Hvorfor er det så klogt i en kold tid? Det er det fordi, at især i overgangsperioderne kan vi ryttere faktisk godt selv køre os til varmen og i de fleste tilfælde nøjes med en let jakke eller en kombination af en langærmet jersey og en god vindvest. Det er på de fleste forårsdage nok til at give en fornøjelig tur og indkapsle den varme, som man får, efterhånden som wattene finder vej i pedalerne.

 

 

Til gengæld er de fleste af disse typer overtøj ikke gearet til at isolere, hvorfor varmen ret hurtigt forsvinder, når intensiteten er lav. Resultatet er i værste fald, at man har opbygget en masse sved, som stadig sidder på kroppen. Så bliver man nemlig meget hurtig kold – faktisk så kold at man bliver sårbar overfor sygdom.

 

Derfor er det alfa-omega, at det lag som er tættest på huden, hele tiden arbejder med at holde huden tør. Så er man nemlig ikke så sårbar og desuden giver det også meget mere komfort ikke at være gennemblødt.

 

Det klarer Pearl Izumi’s baselayer rigtig godt. Det er udført i en kombination af uld og polyester, som er placeret strategisk, sådan at de fugttransporterende effekter for alvor kan komme i spil.

 

Jeg har kørt med trøjen under en række forhold, lige fra decideret vinterkørsel til forårsdage, med kun en kraftig jersey over.

 

På tværs af disse forhold udmærker dette baselayer sig godt. Det er særdeles effektivt, når fugten skal fjernes og jeg har på intet tidspunkt haft problemer med at huden blev for våd. Man har en konstant tør fornemmelse.

 

På ture med skiftende intensitet har jeg ikke på noget tidspunkt bemærket hverken sved eller den krybende, frysende fornemmelse som kommer, hvis man er for våd efter sine intervaller og skuer ned for blusset. ’Intet at bemærke’ er i dette tilfælde en solid kvalitetsstempling af produktet.

 

Pasformen er også værd at nævne. Trøjen sidder tæt, men den er ikke limet på og det giver et behageligt fit.

 

 

Grundet de forskellige materialetyper, hvor der flere strategiske steder er placeret mesh, så er den ikke ultraelastisk over hele linjen, som mange andre trøjen i denne kategori.

 

Derfor får man ikke et ultra-strømlinet fit, men snarere en trøje, som sidder lidt mere løst.


Det stiller krav til, at man finder den rigtige størrelse og prøver sig frem, for den skal trods alt sidde så tæt, at den kan arbejde med huden.

 

Det gør den helt naturligt hen over brystet, mens underdelen sidder lidt mere løst. Det ordner sig dog, når den kommer ned i et par cykelbukser eller der kommer en trøje over.

 

Faktisk vil jeg vurdere, at fittet vil passe de fleste rigtig godt – kropsbygning til trods. Til gengæld får man ikke helt den luksusfølelse, som et baselayer i ren uld eller et gennemgående teknisk materiale, giver, når fittet er ens hele vejen rundt og nærmest pakker overkroppen ind i et kram.

 

Eneste anke er, at ærmerne godt kunne tåle lidt mere elasticitet, så de var lettere at få på plads

ELITE Thermal Wool Sock

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:
Producent: Pearl Izumi
Størrelse:
Fås i farven: Grå
Vejledende udslagspris: 199,- kroner

 

 

Bevæger vi os sydpå fra overkroppen, så er fødderne ofte det næste svage punkt, hvor kulde kan ødelægge glæden ved en god træningstur.

 

Især tiden hvor skoovertrækkene bliver for varme, men tynde sokker for kolde er tricky. Der kan en kraftig uldsok være en god løsning.

 

Elite Thermal-sokkerne er et par kraftige banditter, som er konstrueret primært i merinould.


De er kraftige og bløde og føles rigtig lækre både under udpakning og på fødderne.

 

Merinould er noget af det lækreste, man kan iføre sig, når det handler om komfort. Således også her, hvor kvaliteten er i top og ulden er lun og lækker om fødderne.

 

Der er tilført masser af stretch i form af elastan, så man får oplevelsen af en tætsiddende sok, som ikke flytter sig.

 

 

Stykket omkring tæerne og hælen er udført i ren uld, så man har maksimal blødhed og komfort, der hvor det er vigtigst.

 

Sokkerne sidder suverænt på foden og selv om de er kraftige i kvaliteten, så fylder de ikke for meget på foden, så det giver problemer i skoene. Der er indsyet støtte i svangen, så sokken sidder tæt hele tiden, præcis som en god cykelsok skal.

 

Kvaliteten er kraftig nok til at give masser af varme og holde en komfortabel her i den kolde del af foråret.

 

Pearl Izumi lader skaftet gå 21 centimeter op ad underbenet, hvilket er med til at isolere endnu mere. For mig har det fungeret godt og jeg har ikke oplevet problemer med, at få mine løse ben til at sidde ordentligt.

 

Et must-have produkt til ydersæsonerne!

 

Konklusion

Et par rigtig fornufitge produkter fra Pearl Izumi. Trøjen vil henvende sig til de fleste ryttere med sin fine, men afslappede pasform og så gør den sit arbejde rigtig godt.

 

Uldsokkerne er desuden en ren vinder i vores optik. De er perfekte til de kolde morgener, de sene eftermiddage eller blot de dage, hvor foråret stadig er koldt, men temperaturen ikke helt retfærdiggør et skoovertræk.

 

Stillet til rådighed af: Shimano Nordic Danmark

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Instagram #motionsfeltet

Tour de Taxa åben for forhåndstilmeldinger til turen til Paris i 2020
Der er fem teams, som cykler med start fra fem forskellige byer i Danmark til Paris hvert år i juli samtidig med den sidste uge af Tour de France. Tour de Taxa cykler til fordel for julemærkehjemmene, og denne sommers tur til Paris er tiende af sin slags.
Nye headset i webshoppen - Plantronic Backbeat trådløs in-ear
Hovedtelefoner til cykelturen kan være en udfording, hvis du også vil kunne høre hvad der foregår rundt omkring dig. Her kommer Plantronics trådløse headset ind i billedet med nye muligheder.
GOOD VIBES ONLY – Hold kæden stram og REN! med Muc-Off
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Fejl i Giro-managerspillet - stillingen opdateret
Årets Giro d'Italia er slut og vinderen blev Richard Carapaz. I Feltet.dks Giro d'Italia managerspil blev vinderen Brian Hjortnæssom har vundet en lækker racercykel fra Python Pro.
Kræftramte danskere cykler over 7.000 kilometer
Overskuddet fra et rekordhurtigt salg af Brian Holms La Flamme Rouge-cykeltøj i Lidl er bogstavelig talt blevet aktiveret. 14 kræftramte danskere fik en oplevelse for livet, da de tilbagelagde over 7000 kilometer på cykel i Mallorcas bjerge.
Produktnyt: Nye Shimano DEORE XT & SLX grupper med 12 speed til MTB
Den bedst-til-prisen kvalitetsgruppe bliver nu 12-speed. Ved at benytte sig af erfaringerne fra de bedste mountainbikeryttere i verden har Shimano givet deres teknologi videre til MTB.
Astana-rytter med i gadeløb i Lyngby
Når der den 1. juni køres gadeløb i centrum af Kongens Lyngby bliver det med deltagelse af belgiske Laurens de Vreese fra Astana teamet.
Stor cykelfest i Lyngby i weekenden - Kør som de professionelle
I går kunne Lyngby CC fejre 100 års jubilæum, men den helt store fest bliver på lørdag. Alle cykelinteresserede er inviterede til cykelløb i hjertet af byen.
Test: ABUS AirBreaker
Hjelmen som Valverde bar, da han blev verdensmester, er et meget veludført kompromis mellem det aerodynamiske og det lette og luftige. En sand tophjelm, som kan det hele.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 2): GREJSDALSSLØBET
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Motionscykelløbet København-Aarhus genopstår
Lørdag den 10. august køres København-Aarhus for 20. gang. Det er 30 år siden, løbet blev kørt for første gang.
Bag sponsorlinjerne: Lidl sponsorerer verdens bedste cykelhold
Lidl er Official Fresh Food Partner for Deceuninck-Quick Step, der i sidste sæson var det mest vindende hold i verden. Men hvorfor engagerer Lidl sig i det hele taget i sportshold- og aktiviteter, og hvad får de ud af det? Det og meget mere har vi spurgt dagligvarekædens Head of Marketing om.
Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat