Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

11.04.2019 @ 06:00

Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.

Introduktion

Foråret sniger sig ind på os og vi kan allerede så småt begynde at smide de allertungeste yderlag og skoovertrækkene.

 

Men det tidlige forår er også lunefuldt. Selv om en eftermiddag kan føles lun, så kan varmen let blive til en illusion blot, hvis solen gemmer sig eller det blæser op.

 

Det stiller krav til vores tøj og især de lag, som er tættest på kroppen. De skal nemlig både hjælpe med at holde rytteren varm, men også flytte især fugt væk fra kroppen, så man ikke er våd, hvis temperaturen falder.

 

Pearl Izumi - tøjproducenten som er ejet af mastodontiske Shimano - har et bud på , hvordan man holder overkroppen tør og fødderne varme.

 

Men's P.R.O. Transfer Wool Long Sleeve Cycling Baselayer og ELITE Thermal Wool Sock er de mundrette navne. Vi har kørt dem igennem testmøllen i det allertidligste forår.

 

Test

Men's P.R.O. Transfer Wool Long Sleeve Cycling Baselayer

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:
Producent: Pearl Izumi
Størrelse: S-XL
Fås i farven: Sort
Vejledende udsalgspris: 699,- kroner

 

 

Dette langærmede baselayer er lavet til at excellere, når kroppen har brug for at skille sig af med overskydende varme og især fugt.

 

Det betyder, at det er et ret let og fint baselayer, som i sin tykkelse derved ikke giver løfter om at tilføre megen varme, men snarere regulere den varme som kroppen selv genererer under aktivitet.

 

Hvorfor er det så klogt i en kold tid? Det er det fordi, at især i overgangsperioderne kan vi ryttere faktisk godt selv køre os til varmen og i de fleste tilfælde nøjes med en let jakke eller en kombination af en langærmet jersey og en god vindvest. Det er på de fleste forårsdage nok til at give en fornøjelig tur og indkapsle den varme, som man får, efterhånden som wattene finder vej i pedalerne.

 

 

Til gengæld er de fleste af disse typer overtøj ikke gearet til at isolere, hvorfor varmen ret hurtigt forsvinder, når intensiteten er lav. Resultatet er i værste fald, at man har opbygget en masse sved, som stadig sidder på kroppen. Så bliver man nemlig meget hurtig kold – faktisk så kold at man bliver sårbar overfor sygdom.

 

Derfor er det alfa-omega, at det lag som er tættest på huden, hele tiden arbejder med at holde huden tør. Så er man nemlig ikke så sårbar og desuden giver det også meget mere komfort ikke at være gennemblødt.

 

Det klarer Pearl Izumi’s baselayer rigtig godt. Det er udført i en kombination af uld og polyester, som er placeret strategisk, sådan at de fugttransporterende effekter for alvor kan komme i spil.

 

Jeg har kørt med trøjen under en række forhold, lige fra decideret vinterkørsel til forårsdage, med kun en kraftig jersey over.

 

På tværs af disse forhold udmærker dette baselayer sig godt. Det er særdeles effektivt, når fugten skal fjernes og jeg har på intet tidspunkt haft problemer med at huden blev for våd. Man har en konstant tør fornemmelse.

 

På ture med skiftende intensitet har jeg ikke på noget tidspunkt bemærket hverken sved eller den krybende, frysende fornemmelse som kommer, hvis man er for våd efter sine intervaller og skuer ned for blusset. ’Intet at bemærke’ er i dette tilfælde en solid kvalitetsstempling af produktet.

 

Pasformen er også værd at nævne. Trøjen sidder tæt, men den er ikke limet på og det giver et behageligt fit.

 

 

Grundet de forskellige materialetyper, hvor der flere strategiske steder er placeret mesh, så er den ikke ultraelastisk over hele linjen, som mange andre trøjen i denne kategori.

 

Derfor får man ikke et ultra-strømlinet fit, men snarere en trøje, som sidder lidt mere løst.


Det stiller krav til, at man finder den rigtige størrelse og prøver sig frem, for den skal trods alt sidde så tæt, at den kan arbejde med huden.

 

Det gør den helt naturligt hen over brystet, mens underdelen sidder lidt mere løst. Det ordner sig dog, når den kommer ned i et par cykelbukser eller der kommer en trøje over.

 

Faktisk vil jeg vurdere, at fittet vil passe de fleste rigtig godt – kropsbygning til trods. Til gengæld får man ikke helt den luksusfølelse, som et baselayer i ren uld eller et gennemgående teknisk materiale, giver, når fittet er ens hele vejen rundt og nærmest pakker overkroppen ind i et kram.

 

Eneste anke er, at ærmerne godt kunne tåle lidt mere elasticitet, så de var lettere at få på plads

ELITE Thermal Wool Sock

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:
Producent: Pearl Izumi
Størrelse:
Fås i farven: Grå
Vejledende udslagspris: 199,- kroner

 

 

Bevæger vi os sydpå fra overkroppen, så er fødderne ofte det næste svage punkt, hvor kulde kan ødelægge glæden ved en god træningstur.

 

Især tiden hvor skoovertrækkene bliver for varme, men tynde sokker for kolde er tricky. Der kan en kraftig uldsok være en god løsning.

 

Elite Thermal-sokkerne er et par kraftige banditter, som er konstrueret primært i merinould.


De er kraftige og bløde og føles rigtig lækre både under udpakning og på fødderne.

 

Merinould er noget af det lækreste, man kan iføre sig, når det handler om komfort. Således også her, hvor kvaliteten er i top og ulden er lun og lækker om fødderne.

 

Der er tilført masser af stretch i form af elastan, så man får oplevelsen af en tætsiddende sok, som ikke flytter sig.

 

 

Stykket omkring tæerne og hælen er udført i ren uld, så man har maksimal blødhed og komfort, der hvor det er vigtigst.

 

Sokkerne sidder suverænt på foden og selv om de er kraftige i kvaliteten, så fylder de ikke for meget på foden, så det giver problemer i skoene. Der er indsyet støtte i svangen, så sokken sidder tæt hele tiden, præcis som en god cykelsok skal.

 

Kvaliteten er kraftig nok til at give masser af varme og holde en komfortabel her i den kolde del af foråret.

 

Pearl Izumi lader skaftet gå 21 centimeter op ad underbenet, hvilket er med til at isolere endnu mere. For mig har det fungeret godt og jeg har ikke oplevet problemer med, at få mine løse ben til at sidde ordentligt.

 

Et must-have produkt til ydersæsonerne!

 

Konklusion

Et par rigtig fornufitge produkter fra Pearl Izumi. Trøjen vil henvende sig til de fleste ryttere med sin fine, men afslappede pasform og så gør den sit arbejde rigtig godt.

 

Uldsokkerne er desuden en ren vinder i vores optik. De er perfekte til de kolde morgener, de sene eftermiddage eller blot de dage, hvor foråret stadig er koldt, men temperaturen ikke helt retfærdiggør et skoovertræk.

 

Stillet til rådighed af: Shimano Nordic Danmark

Nyt managerspil til VM og efterårsløbene
Feltet.dk er klar med årets sidste managerspil: Efterårsspillet!  Et spil, hvor de store endagsløb inklusiv VM for eliten og U23, Lombardiet Rundt samt årets sidste WorldTour-etapeløb er med.
Test: AGU Bibshort og Jersey
AGU leverer med dette sæt et ”no-nonsense” produkt som i høj grad kendetegnes af funktionalitet, komfort og ”value for money”.    
Cykelrejse til Kroatien i uge 43 - Slå til nu!
Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Kroatien er blevet et kæmpe hit blandt især europæiske rejsende. Landet har oplevet en eksplosiv fremgang i turismen i de sidste 5-6 år - og sidste år blev der endnu engang sat rekord for antallet af turister og overnatninger i Kroatien. 
Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Specialized Days - en unik mulighed for at se og prøve 2020-nyhederne
Specialized byder nu dig og dine cykelinteresserede venner velkommen til to spændende dage i Roskilde fra den 21. til den 22. september. 
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg danner spænding og uderum for hele familien.
Produktnyt: Trek Supercaliber XC MTB
Med præsentationen af den nye Supercaliber, har Trek rystet posen godt og grundigt, og brudt med vanetænkningen, når det handler om, hvordan en Full suspension MTB skal se ud.
Debutanten skriver: Stjerneløbet - En hyldest til de frivillige kræfter
I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

Instagram #motionsfeltet

Test: isolés Charles Shelter ECO Jersey og vest
En veludført løsning til de danske ydersæsoner, som kan klare både vind og vand uden at rytteren koger over. Kvaliteten er vanlig, overlegen isolés standard.
GOOD VIBES ONLY - Lidt om overgange og cykelløb
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Vuelta-værkstedet: Jakob VANDT sgu!
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Test: Garmin Edge 530 og 830
Denne tester kan stadig huske sin første cykelcomputer, som kunne vise hastighed, distance og hvor langt man havde kørt total. Bevares den kunne også tage tiden, men det er alligevel kvantespring fra der hvor udviklingen i dag har taget os hen indenfor denne kategori. Om det er mest sigende i forhold til denne testers alder eller den hurtighed, hvormed tingene i vore tider udvikler sig, skal vi lade stå i det uvisse.
Vuelta-værkstedet: Svar på Jeres spørgsmål
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Produktnyt: Garmins nye ure med solopladning
Garmin® lancerer Fēnix® 6-serien Multisport GPS ur-serien introducerer større skærme, innovative præstationsfunktioner, længere batterilevetid - og Garmins første solopladede ur.
Test: Trek Checkpoint SL 6
Et rigtig godt bud på en fartmaskine til grusveje og samtidig en cykel der overrasker på landevejen.
Vuelta-værkstedet: Måtte ikke køre videre for politiet
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
First ride: Canyon Ultimate CF Evo Disc
Feltet.dk har haft den ultralette bjergcykel Canyon Ultimate CF Evo Disc til test i 14 dage. Læs vores forhåndsindtryk af cyklen.
Test: Principia Aero
Det ikoniske danske brand er helt fremme i feltet med en moderne aeroracer med skivebremser og masser af køreglæde.
Vuelta-værkstedet: Jeg stopper - Rygter om Riis' hold
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Vuelta-værkstedet: Hårdt arbejde på hviledagen
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Test: Specialized S-Works Prevail-hjelm og EXOS-sko
To af de mest brugte produkter i årets Tour som begge byder på innovative nyskabelser, som peger mod fremtiden og viser kræfterne i Specialized’s udviklingsafdeling.  
Sporbyggerne, de sande helte
Du blæser ned af sporet for fuldt skrald, mens du tager de perfekt formede berms med den helt rigtige teknik, så at du har maksimal fart ud af svingene, og selv om det har regnet hele natten, er der ikke noget vand på sporet, og der er ikke nogen irriterende mudderhuller, der stanser dit fede flow.
GOOD VIBES ONLY - FYEN RUNDT - med hovedet under armen... eller noget!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Nyt managerspil til VM og efterårsløbene
Feltet.dk er klar med årets sidste managerspil: Efterårsspillet!  Et spil, hvor de store endagsløb inklusiv VM for eliten og U23, Lombardiet Rundt samt årets sidste WorldTour-etapeløb er med.
Test: AGU Bibshort og Jersey
AGU leverer med dette sæt et ”no-nonsense” produkt som i høj grad kendetegnes af funktionalitet, komfort og ”value for money”.    
Cykelrejse til Kroatien i uge 43 - Slå til nu!
Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Kroatien er blevet et kæmpe hit blandt især europæiske rejsende. Landet har oplevet en eksplosiv fremgang i turismen i de sidste 5-6 år - og sidste år blev der endnu engang sat rekord for antallet af turister og overnatninger i Kroatien. 
Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Specialized Days - en unik mulighed for at se og prøve 2020-nyhederne
Specialized byder nu dig og dine cykelinteresserede venner velkommen til to spændende dage i Roskilde fra den 21. til den 22. september. 
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg danner spænding og uderum for hele familien.
Produktnyt: Trek Supercaliber XC MTB
Med præsentationen af den nye Supercaliber, har Trek rystet posen godt og grundigt, og brudt med vanetænkningen, når det handler om, hvordan en Full suspension MTB skal se ud.
Debutanten skriver: Stjerneløbet - En hyldest til de frivillige kræfter
I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet