Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 11.04.2019 @ 06:00

Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.

Introduktion

Foråret sniger sig ind på os og vi kan allerede så småt begynde at smide de allertungeste yderlag og skoovertrækkene.

 

Men det tidlige forår er også lunefuldt. Selv om en eftermiddag kan føles lun, så kan varmen let blive til en illusion blot, hvis solen gemmer sig eller det blæser op.

 

Det stiller krav til vores tøj og især de lag, som er tættest på kroppen. De skal nemlig både hjælpe med at holde rytteren varm, men også flytte især fugt væk fra kroppen, så man ikke er våd, hvis temperaturen falder.

 

Pearl Izumi - tøjproducenten som er ejet af mastodontiske Shimano - har et bud på , hvordan man holder overkroppen tør og fødderne varme.

 

Men's P.R.O. Transfer Wool Long Sleeve Cycling Baselayer og ELITE Thermal Wool Sock er de mundrette navne. Vi har kørt dem igennem testmøllen i det allertidligste forår.

 

Test

Men's P.R.O. Transfer Wool Long Sleeve Cycling Baselayer

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:
Producent: Pearl Izumi
Størrelse: S-XL
Fås i farven: Sort
Vejledende udsalgspris: 699,- kroner

 

 

Dette langærmede baselayer er lavet til at excellere, når kroppen har brug for at skille sig af med overskydende varme og især fugt.

 

Det betyder, at det er et ret let og fint baselayer, som i sin tykkelse derved ikke giver løfter om at tilføre megen varme, men snarere regulere den varme som kroppen selv genererer under aktivitet.

 

Hvorfor er det så klogt i en kold tid? Det er det fordi, at især i overgangsperioderne kan vi ryttere faktisk godt selv køre os til varmen og i de fleste tilfælde nøjes med en let jakke eller en kombination af en langærmet jersey og en god vindvest. Det er på de fleste forårsdage nok til at give en fornøjelig tur og indkapsle den varme, som man får, efterhånden som wattene finder vej i pedalerne.

 

 

Til gengæld er de fleste af disse typer overtøj ikke gearet til at isolere, hvorfor varmen ret hurtigt forsvinder, når intensiteten er lav. Resultatet er i værste fald, at man har opbygget en masse sved, som stadig sidder på kroppen. Så bliver man nemlig meget hurtig kold – faktisk så kold at man bliver sårbar overfor sygdom.

 

Derfor er det alfa-omega, at det lag som er tættest på huden, hele tiden arbejder med at holde huden tør. Så er man nemlig ikke så sårbar og desuden giver det også meget mere komfort ikke at være gennemblødt.

 

Det klarer Pearl Izumi’s baselayer rigtig godt. Det er udført i en kombination af uld og polyester, som er placeret strategisk, sådan at de fugttransporterende effekter for alvor kan komme i spil.

 

Jeg har kørt med trøjen under en række forhold, lige fra decideret vinterkørsel til forårsdage, med kun en kraftig jersey over.

 

På tværs af disse forhold udmærker dette baselayer sig godt. Det er særdeles effektivt, når fugten skal fjernes og jeg har på intet tidspunkt haft problemer med at huden blev for våd. Man har en konstant tør fornemmelse.

 

På ture med skiftende intensitet har jeg ikke på noget tidspunkt bemærket hverken sved eller den krybende, frysende fornemmelse som kommer, hvis man er for våd efter sine intervaller og skuer ned for blusset. ’Intet at bemærke’ er i dette tilfælde en solid kvalitetsstempling af produktet.

 

Pasformen er også værd at nævne. Trøjen sidder tæt, men den er ikke limet på og det giver et behageligt fit.

 

 

Grundet de forskellige materialetyper, hvor der flere strategiske steder er placeret mesh, så er den ikke ultraelastisk over hele linjen, som mange andre trøjen i denne kategori.

 

Derfor får man ikke et ultra-strømlinet fit, men snarere en trøje, som sidder lidt mere løst.


Det stiller krav til, at man finder den rigtige størrelse og prøver sig frem, for den skal trods alt sidde så tæt, at den kan arbejde med huden.

 

Det gør den helt naturligt hen over brystet, mens underdelen sidder lidt mere løst. Det ordner sig dog, når den kommer ned i et par cykelbukser eller der kommer en trøje over.

 

Faktisk vil jeg vurdere, at fittet vil passe de fleste rigtig godt – kropsbygning til trods. Til gengæld får man ikke helt den luksusfølelse, som et baselayer i ren uld eller et gennemgående teknisk materiale, giver, når fittet er ens hele vejen rundt og nærmest pakker overkroppen ind i et kram.

 

Eneste anke er, at ærmerne godt kunne tåle lidt mere elasticitet, så de var lettere at få på plads

ELITE Thermal Wool Sock

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:
Producent: Pearl Izumi
Størrelse:
Fås i farven: Grå
Vejledende udslagspris: 199,- kroner

 

 

Bevæger vi os sydpå fra overkroppen, så er fødderne ofte det næste svage punkt, hvor kulde kan ødelægge glæden ved en god træningstur.

 

Især tiden hvor skoovertrækkene bliver for varme, men tynde sokker for kolde er tricky. Der kan en kraftig uldsok være en god løsning.

 

Elite Thermal-sokkerne er et par kraftige banditter, som er konstrueret primært i merinould.


De er kraftige og bløde og føles rigtig lækre både under udpakning og på fødderne.

 

Merinould er noget af det lækreste, man kan iføre sig, når det handler om komfort. Således også her, hvor kvaliteten er i top og ulden er lun og lækker om fødderne.

 

Der er tilført masser af stretch i form af elastan, så man får oplevelsen af en tætsiddende sok, som ikke flytter sig.

 

 

Stykket omkring tæerne og hælen er udført i ren uld, så man har maksimal blødhed og komfort, der hvor det er vigtigst.

 

Sokkerne sidder suverænt på foden og selv om de er kraftige i kvaliteten, så fylder de ikke for meget på foden, så det giver problemer i skoene. Der er indsyet støtte i svangen, så sokken sidder tæt hele tiden, præcis som en god cykelsok skal.

 

Kvaliteten er kraftig nok til at give masser af varme og holde en komfortabel her i den kolde del af foråret.

 

Pearl Izumi lader skaftet gå 21 centimeter op ad underbenet, hvilket er med til at isolere endnu mere. For mig har det fungeret godt og jeg har ikke oplevet problemer med, at få mine løse ben til at sidde ordentligt.

 

Et must-have produkt til ydersæsonerne!

 

Konklusion

Et par rigtig fornufitge produkter fra Pearl Izumi. Trøjen vil henvende sig til de fleste ryttere med sin fine, men afslappede pasform og så gør den sit arbejde rigtig godt.

 

Uldsokkerne er desuden en ren vinder i vores optik. De er perfekte til de kolde morgener, de sene eftermiddage eller blot de dage, hvor foråret stadig er koldt, men temperaturen ikke helt retfærdiggør et skoovertræk.

 

Stillet til rådighed af: Shimano Nordic Danmark

Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.
Test: PRO Team Floorpump Tubeless
En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: ABUS AirBreaker
ABUS har på rekordtid blandet sig i toppen af markedet for racerhjelme med flere markante high-end-hjelme, der har ramt markedet indenfor de seneste sæsoner.
GOOD VIBES ONLY – Glædeligt gensyn med Gran Fondo Jennum
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
”En Forårsdag i Hell-singør” køres for 10. gang i weekenden
Søndag den 14. april drager mellem 350 og 400 cykelryttere ud for at opleve den nordsjællandske natur på to hjul. Men det bliver en hård tur på en rute, der byder både på en ægte brostenspavé, grus, skovstier og skrappe stigninger.
Job: Shimano søger kørende sælger til Distrikt Sjælland/Fyn
Har du lyst til at arbejde med cykelbranchens stærkeste brands?
Danmarks bjergmotionsløb afvikles i slutningen af maj
Born Fondo er et kuperet og meget trafiksikkert motionscykelløb, der køres i og omkring Gudhjem søndag den 27. maj 2018.
Motionsløbet Rundt om Trehøje afvikles for 19. gang
Lørdag den 27. april afvikles motionsløbet Rundt i Trehøje i Vildbjerg og omegn. Skal du med?
Danmarks første cykelhandler app: Heino Cykler sætter standarden
Med en ny app til både Android og iOS flytter Heino Cykler tilgængeligheden helt ud i kundernes fingre.
Produktnyt: SRAM FORCE kommer nu i en eTap AXS-udgave
SRAM lancerer en ny elektronisk Force eTap AXS geargruppe. Feltet.dk har været på besøg hos Cycle Service Nordic og set nærmere på geargruppen. Force eTap AXS geargruppen udfordrer konkurrenterne både på pris og teknologi.
Shimano udvider samarbejdet med Elite
Shimano Europe Bike Holding udvider samarbejdet med Elite på det danske marked fra april 2019.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 8
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykelfest på havnen: Flandern Rundt fejres i Aarhus
Den 7. april kan aarhusianske cykel- og ølentusiaster komme med til cykelfest, når VisitFlanders viser Flandern Rundt på storskærm - og serverer kolde belgisk-inspirerede øl på Hantwerk ved Aarhus Lystbådehavn. De første 180 øl er på turistrådets regning. Samtidig er der mulighed for at vinde en rejse til Flandern. 
Ny trend: Det blå forhjul er alle vegne
Interessen for det prisvindende hollandske cykelkoncept, Swapfiets, er større end nogensinde. Virksomheden vokser stødt og har nu nået 100.000 cykelglade kunder fordelt på fire lande og er dermed verdens største abonnementsservice med cykler. Swapfiets i Danmark bidrager med over 2800 cykelglade kunder - blot 4 måneder efter åbningen af de tre butikker i København, Århus og Odense.
Nyt koncept skal give Stjerneløbet en ekstra dimension
Stjerneløbet i Roskilde er en af Danmarks ældste landevejsklassikere, der med forskellige koncepter har begejstret cykelfolket. 2019-udgaven bliver kørt 15. september 2019 uden eliteløb men med et nyt koncept, der skal få endnu flere motionister med.
Få 26% rabat på alt Feltet.dks webshop i dag
Feltet.dk har fødselsdag - Få 26% rabat på alt! 
Specialized sender stor Peter Sagan kollektion på gaden
Specialized har i samarbejde med Peter Sagan lavet en helt ny kollektion til 2019. Varerne er allerede på vej på hylderne i denne weekend hos Specializeds forhandlere.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.
Test: PRO Team Floorpump Tubeless
En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat