14.01.2022 @ 16:00

Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(10/10)

Introduktion

Superléger-kollektionen fra Assos er en nyhed, som er lavet til de allervarmeste dage på cyklen. For folk på vores breddegrader betyder det dagene på hjemmetræneren, hvor varmen og sveden hober sig heftigt op, når der ikke er nogen vind til at afkøle.

Superléger er således et system, som er optimeret til at lade rytteren komme af med så meget varme som overhovedet muligt, bestående af bibshorts og overdel som de primære, samt et sæt svedbånd og lette strømper som løsdele.

Systemet er lavet til støtte rytteren med primært tre funktioner. For det første er store dele af bukser og overdel lavet i mesh eller materialer, som virkelig optimerer åndbarheden. Dernæst skal de store muskelgrupper i benene have støtte med let kompression, men alle materialerne skal tillade luften at strømme hen over kroppen og øge muligheden for at holde sig afkølet og tør.

Fakta

Bibshorts

Produkt: Equipe RSR Bibshorts Superléger S9
Farver: Sort

Størrelse: Medium

Vægt: 120 gram
Pris: Kr. 1949,-

Svedtrøje

Produkt: SS skinlayer Superléger
Farver: Sort

Pris: Kr. 669,-

Test

Markant udseende - form følger funktion

Selv hvis man ikke vidste det på forhånd, så ville det ikke tage mange sekunder, før Superléger-delene havde afsløret sig selv, når man først får dem i hænderne.

Det er meget tydeligt, at både over- og underdel er lavet til at sørge for at maksimal åndbarhed.

Hvor man før har set tøj udviklet til varme forhold, så har Assos her taget det skridtet videre.

Hoveddelen af materialerne er nemlig lavet i materialer, der er så perforerede, at det nærmest ser en smule kinky ud ved første øjekast.

Trøjen er sammensat af et regulært stykke stof på maveregionen, mens bryst, ærmer og hele ryggen er lavet i bredmasket mesh. Det er en konstruktion, som er set før og som virkelig signalerer fuldstændig fokus på ventilation.

Bukserne er til gengæld lavet på en måde, som jeg ikke har set før. På låret og op til hoften er der benyttet et materiale, som er tyndere end noget andet, jeg før har set til cykelshorts. Samtidig er stoffet tydeligt perforeret, så der kan udveksles masser af luft og fugt.

Sættet er således meget markant i sin fremtoning.

 

Superléger-kollektionen er lavet med åndbarhed som sit primære formål.

Hypercooled

Det gennemgående tema for Assos i konstruktionen af systemet her, er at kortlægge de zoner, hvor det er nødvendigt at have høj åndbarhed, samtidig med at man tager i betragtning, hvordan cykeltøj belastes i brug og derved hvor der er brug for lidt mere forstærkning.

Således er brugen af mesh - det tynde netlignende stof - detaljeret planlagt - effekten kalder Assos for ’Hypercooled’ - altså maksimering af åndbarheden og derved den ’kølende’ effekt.

På overdelen kommer det til udtryk ved, at konstruktionen benytter to slags materiale. Det er rettet mod den seriøse rytter, som træner og konkurrerer indendørs, hvor overkroppen har brug for et lag, som er så let og åndbart som muligt og samtidig kan flytte fugt væk fra kroppen og ud hvor det kan fordampe.

Derfor er det meste dækket af et grovmasket netmateriale, som er den mest åndbare måde at lave svedtrøjer på. Mavestykket er mere regulært. Det er faktisk lavet sådan for at man også kan bruge trøjen udenfor under en cykeltrøje på varme dage. Vælger man at lyne sin trøje elt op - på eksempelvis stigninger - så er man lidt bedre dækket til med et ’rigtig’ stykke stof. Jeg synes dog også, at det faste stof bringer noget fasthed og dermed pasform ind i trøjen, som er nødvendigt.

Bukserne er Assos’ letteste til dato og vejer ind på kun 120 gram. Og så er de også de mest åndbare ifølge Assos. Schweizerne har brugt deres ultralette materiale ’Breezer Tex’ på hele låret og hoften. Det er lavet til at trække kølende luft ind, skubbe varmen ud og samtidig give en anelse kompression til de arbejdende muskler, som arbejder hårdt i varmen indendørs, hvor træningsintensiteten typisk er høj.

Bibshorts - vanvittig performance

Der bliver udviklet rigtig meget cykeltøj i disse år og producenterne er ikke generte med at slynge om sig med fancy navne på nye teknologier, som de hver især mener, er revolutionerende for branchen. Derfor kan man nogle gange godt blive lidt immun over for disse og have sine forbehold, når man skal skille marketing fra nyudvikling, som faktisk gør en nævneværdig forskel.

Det var det mindset, som jeg tog med ind i denne test. Sund skepsis, som altid, når vi skal teste ting her på Feltet.dk.

Men jeg må lægge mig ned i denne omgang og gøre honnør for Superléger-shortsene. Her har Assos ramt plet som sjældent før.

Hele konstruktionen er super-minimalistisk, hvilket passer perfekt til formålet. Materialerne er lette, selerne tynde og flade og der er et minimum af syninger og samlinger, mens alle afslutninger og kanter er laserskårede.

Bukserne er lavet på den anerkendte S9-platform fra Assos, som virkelig fungerer, men skiller sig ud på især materialerne. Det tynde mesh-stof på lårene er helt suverænt i brug. Først og fremmest sidder det helt fremragende. Tæt, fast og med en godt afstemt fornemmelse af kompression, så det hele bliver på plads på selv lange træningspas.

 

Området omkring sidderegionen er lavet et et mere traditionelt og slidstrækt materiale.

Jeg har før kritiseret Assos for at længden på lårene er en anelse for kort, fordi de bevæger sig en anelse op, når man pedalerer. Det er helt elimineret her, dels grundet den tætomsluttende pasform, men måske mest på grund af afslutningen for enden af buksebenene, hvor små prikker af silikone effektivt forhindrer stoffet i at bevæge sig. Det er diskret udført og bevirker samtidig at enden på bukserne kan holdes helt flad med kun en helt tynd elastik, som er nærmest umulig at se.

Indlægget er helt nyt og kaldes ’SunDeck’. Det er lavet af skum som er gearet til at ventilere bedre end det traditionelle S9-indlæg. Indlægget passer godt sammen med shortsene - det er forholdsvist minimalistisk med den karakteristiske densitet, som Assos står for. Det betyder, at man får rigtig meget blødhed, med et minimum af materiale.

Jeg har før døjet lidt med slitage på huden i siddeområdet, når jeg kører meget indendørs træning. Med dette indlæg er det problem dog helt fjernet.

Udover en helt suveræn og fast pasform, så er shortsenes største force, at det tynde stof faktisk ventilerer rigtig godt. Selv ved højeste intensitet bliver bukserne aldrig våde eller ubehageligt fugtige. Man føler sig afkølet og behageligt tempereret.

Området omkring skridtet og bagdelen er lavet af et mere klassisk og tykt materiale. Det er nødvendigt, da det eller ville slides for hurtigt, når man bevæger sig i sadlen. Det giver også noget mere ’blødhed’ i et sart område og det er med til at øge komforten.

Til sidst er det værd at nævne, at slitagen på shortsene efter længere tids brug er minimal. Det var en lille bekymring, jeg havde, da jeg første gang så det tynde stof på lårene. Jeg har kørt over 40 træningspas indendørs i shortsene indtil videre. Efter hvert pas, har jeg vasket shorstene i hånden eller på et skåneprogram i vaskemaskinen og de fremstår stadig 100% nye. Det er et virkelig godt tegn.

Når man tager designet i betragtning, hvor det tynde stof er nærmest gennemsigtigt, så er disse shorts for mig, et produkt som jeg kun kommer til at benytte indendørs. Det er selvfølgelig værd at tage med i sin betragtning - de fleste vil nok betakke sig for at bruge dem i en større gruppe, så de er i høj grad henvendt til træningen på hjemmetræneren.

 

De flade og minimalistiske seler passer godt til resten af pakken.

Overdel og accessories

Trøjen fungerer også fornuftigt, dog uden at imponere på samme måde som shortsene.
Den flytter sveden fint og sidder tæt og behageligt. Men det er en umulig opgave for alle materialer at holde sig tør, når man sidder i land tid på hjemmetræneren. Dertil afgiver overkroppen simpelthen for meget sved.

Superléger-trøjen yder fin modstand og er en svedtrøje i den virkelig gode ende. Vigtigst af alt, så holder den sin facon, selv når den er gennemsvedt.

Det brede netmateriale på bryst, ærmer og ryg er en anelse sart og når man tager trøjen af, så skal man passe på med at komme til at rive hul i ryggen - det skal man lige være opmærksom på.

Superléger-kollektionen indeholder også et sæt svedbånd, som skal være med til at stoppe sveden fra at løbe ned over håndleddene på styret. Kvaliteten er rigtig fin og de virker fint.

Jeg har ikke før brugt svedbånd på hjemmetræneren, men det er også rart at have noget til at tørre sved fra ansigtet, selvom man ikke kommer udenom et håndklæde, hvis man giver den gas længere tid.

Der er også et par tilhørende sokker, som i seriens ånd er tynde og lette. De holder ikke helt samme kvalitet som resten og er desværre blevet lidt ledløse over anklen over tid.

 

Overdelen er to-delt i materialerne for at kombinere åndbarhed med pasform. 

Konklusion

Superléger-kollektionen er et frisk pust fra Assos i en tid, hvor indendørs cykling eksploderer.

Især fordi at teknologien faktisk fungerer og ikke er varm luft. Således tøver jeg ikke med at kalde bukserne for nogle af de allerbedste, jeg nogensinde har prøvet. Pasformen og kompressionen er tæt på perfekt, indlægget er overlegent og letheden og sammensætningen af materialerne er fantastisk åndbart. Det er svært at anbefale disse shorts nok, hvis man er en seriøs, indendørs kriger!

Overdelen når ikke helt op på samme niveau, selvom det fungerer, som man forventer.

 

Bemærk, at karakteren i testen her primært henvender sig til bukserne. Her er det på plads at bringe topkarakteren i spil for et nytænkende og veleksekveret produkt.



Sådan har vi testet: Jeg har kørt tæt på 50 træningspas indendørs i bukserne, hvor trøjen har været i brug cirka halvdelen af gangene.

Stillet til rådighed af: Assos

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (10/10)

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

DSMs triumftog i Tyrkiet fortsatte, da den unge hollænder Frank van den Broek vandt på monsterbjerget Spil Dagi. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/hollaender_vinder_kongeetape_-_tobias_lund_taber_foerertroejen/Oier Lazkano har endnu ikke styr på sin kontraktsituation fra næste sæson. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/spansk_mester_staar_foran_stor_beslutning/ jeg har, efter en del skriven frem og tilbage, fået mit forsikringsselskab til at acceptere den QR-kode og tilhørende serienummer, som i hvert fald var påsat mine Canyon-cykel. Havde politiets hittegodskontor været tættere på, så havde jeg nok bare fået dem til at udstede et stelnummer. OP - jeg har også købt cykler ved Canyon, og i første omgang var det fordi, at prisen for den pågældende racercykel virkede fornuftig og, når jeg sammenlignede med danske butikker virkede det til, at modellens udstyr lige var det bedre end til tilsvarende pris i Danmark. Anden gang valgte jeg igen Canyon både pga. gode erfaringer med første køb og så fordi, at deres Roadlite 4 hybrid-cykel igen virkede som en fornuftig prissat pakke. Oplevede ikke problemer med købet, har heller ikke oplevet problemer med cyklerne efterfølgende, men har dog været i kontakt med Canyons (danske) kundeservice et par gange. Kun positive oplevelser. Det er aldrig en dårlig ide at kontakte din forsikring inden du køber fra udlandet og får oplyst hvordan, at du skal have din cykel registreret før, at de vil acceptere det fx i tilfælde af tyveri. Derudover skal du gøre op med dig selv om du vil have en fysisk butik i nærheden, hvor du kan tage cyklen ned og sige "Det er 14 dage siden, at jeg købte den og nu virker lortet ikke - hvordan vil I ordne det for mig?"Prologvidneren, Maikel Zijlaard, udgår af Romandiet Rundt med et slemt brud.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_prologvinder_udgaar_med_slemt_brud/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet