14.05.2021 @ 06:35

Nye briller til den seriøse væddeløber i god kvalitet og imponerende pasform. Men den er ikke billig.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: Assos
Produkt: Skharab solbriller
Farver: Stel: Sort / Linse: Pluto Grey (fås også i Neptune Blue og National Red
Størrelse: One-size
Vægt: 31 gram
Vejledende udsalgspris: 1959,- kroner 

 

Introduktion
Assos har ry for at levere luksuriøse beklædningsdele til cykelrytteren med hang til komfort.


Schweizerne har dog også andre produkter på hylden - heriblandt en nyudviklet solbrille, som er testet og godkendt af Quebeka-Assos mandskabet fra Pro Touren.

 

Skharab er det knap så mundrette navn på de nye briller, som er en helt ny kategori for Assos med fokus på kravene til cykelløb både på landevejen og i terrænet.


Således inkorporerer brillerne en del features fra den tidligere Zegho-model, men den er optimeret endnu mere til fart, beskyttelse og med en højt ydende linse i varierende terræn og lysforhold.

 

 

Test

Hovedformålet med det nye brilledesign og -teknologi er opsummeret af Assos i tre ting:


Total beskyttelse, visuel skarphed og et sostifikeret fit, som ikke må klemme.


Dette for at skabe den optimale brille for cykelrytteren, som konkurrerer og udsætter sig selv og sit udstyr for maksimalt pres.

 

Simpel konstruktion

Der er grænser for, hvor opfindsom man kan være, når det kommer til konstruktionen af et par briller. Det store spørgsmål er ofte, om selve linsen skal være omgivet af en ramme eller ej. I dette tilfælde har Assos valgt, at linsen skal være helt fri for omgivende ramme for at optimere synsfeltet.

 

Således følger linsen ansigtets kontur, så de dækker synsfeltet fuldstændig, men fraværet af en ydre ramme gør, at der er frit udsyn uanset hvilken position man sidder i på cyklen.

 

Det er lidt en smagssag, om man er generet af en ramme om linserne, men jeg kender flere ryttere, som foretrækker fraværet af en ramme for netop at optimere udsynet.

 

Ved brillerne her kan jeg konkludere, at Assos har ramt konstruktionen rigtig godt, for uanset hvor meget man krænger øjnene rundt i krogene, så er det umuligt at få udsynet blokeret.

 

 

Selv brillestængerne er lavet i et let bøjeligt plastmateriale, som hæfter i siderne af linserne.

 

Disse er grundstenen i Assos’ ’Zero Pressure’-teknologi, som skal levere en pasform, som er sikker og tæt, men uden at have ’hot spots’ hvor brillerne kan stramme, trykke eller drille med reduceret komfort til følge.

 

Netop denne filosofi - og dens vellykkede eksekvering - er måske brillernes allerstørste styrke. For de sidder helt exceptionelt godt!

Stængerne er koniske, så de er brede hen over tindingerne og tynder ud ned langs øret.

 

De går tilpas langt bag om ørene og leverer en velfordelt pasform, hvor brillerne sidder på en måde, så de slet ikke bevæger sig, når de er på. Man kan bukke hovedet både op og ned, uden at brillerne flytter på sig og der er aldrig brug for at skubbe dem på plads undervejs.

 

Det giver både komfort og en følelse af sikkerhed - et kæmpe plus i min bog, for der er ikke noget værre end briller, der flytter på sig.

 

Samtidig leverer de kun et meget let tryk langs siden af hovedet, som man reelt ikke mærker.

 

 

Tre linsetyper

Skharab-brillerne kommer med tre forskellige linser. Alle tre giver 100% UV-beskyttelse.

 

Vi har testet ’Pluto Grey’-linsen, som er en fotokromisk linse. Farven er en let grå, som derved giver indtryk af en semiklar linse.


Den er lavet til dage uden for meget direkte sollys eller i forhold, hvor der netop ikke er så meget lys.

 

Der er ingen tvivl om, at linsen er i rigtig høj kvalitet - både i udtryk og i brug. Den tillader et behagelig lysindfald og fungerer helt perfekt, præcis som den skal.


Det store synsfelt er rigtig komfortabelt og der er fint med flow af luft omkring linserne, så man får nedsat risikoen for dug og lignende ubehag.

 

Brillerne fås også med to andre linser. En blå linse til dage hvor lyset varierer fra medium til kraftigt og en rød linse til de allermest solrige og klare dage.

 

Alle tre linser er i øvrigt lavet til at modstå tryk, så de ikke splintrer ved styrt og forårsager fare for rytteren.

 

 

Indtryk fra cyklen

Briller sidder som skrevet rigtig godt, hvilket er brillerne største styrke i min optik. De sidder tæt, forbliver på plads, men er på en måde fjerlette, så man ikke bemærker dem.

 

De koniske stænger passer perfekt ind i en hjelm, så man kan tage dem af og placere dem fastgjort i hjelmen med ligeså stor sikkerhed.

 

Kvalitetsindtrykket er højt og især linsen synes virkelig lækker. Pluto Grey-farven fungerer godt på overskyede dage og tilpasser sig let de små ændringer man hele tiden oplever i lys, når man dækker store afstande og let skiftende vejr.


I et marked, hvor der er rigtig mange om buddet, så er prisen dog i den høje ende, synes jeg.


Især når man tager i betragtning, at man ikke skal skifte linsen og dermed skal købe et helt nyt par briller, hvis man vil have til andre lysforhold.


De vil dog utvivlsomt tiltale de mange Assos-fans derude og der er ingen tvivl om, at kvaliteten bestemt ikke fejler noget.

 

 

Konklusion

Det klæder Assos, at lave en brille som er fuldstændig performance-orienteret og Skharab-brillerne er meget vellykkede.

 

Den allerstørste styrke er den perfekte pasform og det brede synsfelt på kvalitetslinsen, som i dette tilfælde fungerer upåklageligt på dage uden sol.

 

Kvaliteten er i top, men det er prisen også, især fordi man ikke kan skifte mellem linserne.

 

Sådan har vi testet:

Brillerne er testet på de danske landeveje i varierende sollys i det danske forår.

 

Stillet til rådighed af: Assos

 

TESTRAPPORT

 

Producent: Assos
Produkt: Skharab solbriller

 

Hvad er produktet lavet til?
Brillerne er lavet til at klare kravene til seriøs cyling - herunder løbssituationer - hvor både terræn og lysforhold kan ændre sig hurtigt.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?
Fotokromiske linser til at håndtere skiftende lysforhold, Zero Pressure-stænger som mindsker presset mod hovedet samt justerbar næsebro.

 

Bedøm produktets ydeevne
Brillerne sidder tæt og sikkert, hvilket er et klart must, når der køres race på alle cylindere.


Linserne er i god kvalitet og performer godt, i lavt lys og på overskyede dage.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed
Brillerne er udført i gode materialer i høj kvalitet og sat sammen i en kvalitet som matcher Assos’ vanlige niveau. Alle bevægelige dele samt brillestænger har høj kvalitet, så man kan forvente lang levetid uden problemer.

 

Bedøm vægt
Brillerne er fjerlette med sine 31 gram.

 

Bedøm ’Value-for-money’
Prisen er i den høje ende trods den gode kvalitet og fine linsekvalitet. Der findes lignende produkter til billigere penge, så på den måde appellerer brillerne i høj grad til Assos-fans.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?
Pasformen er helt perfekt og brillerne sidder helt perfekt fast, uanset hvor vildt man måtte bevæge sig på cyklen.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?
Jeg savner, at man kan skifte linserne.

 

Konklusion
Nød du at benytte produktet?


Ja, de er dejligt lette og sidder perfekt.


Om testeren:
Alder: 37
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo 
Jeg har cyklet i: 12 år  
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen
Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

SIDSTE CHANCE: Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt
Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Vind kontante præmier. 
Test: Scott Vertec BOA MTB-sko
MTB-sko der kombinerer både stivhed og komfort med god kraftoverførsel men også er behagelig nok til at køre længere ture i. Scott i høj grad lykkes med produktet, om end der stadig er plads til et par småforbedringer.
Produktnyt: Rapha MTB Trailwear
Rapha lancerer ny mountainbike-kollektion ved navn Rapha Performance Trailwear. Det er mærkets første kollektion rettet mod MTB-disciplinen.
Produktnyt: Flowgun - opnå bedre restitution
Flowgun er en virkelig kraftfuld massagepistol designet til at frigive spændinger, stimulere og lette restitution.
Gravel Ride: East Coast Gravel
Feltet.dk gravelredaktør, Mads Christensen, har igen været til gravelløb. Denne gang i Nordjylland, hvor East Coast Gravel blev afviklet.
Hvem er Bastian Emil?
Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.
Dauphine-managerspillet starter i dag - kontante præmier
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse og Critérium du Dauphiné. Dyst om kontante præmier og håneretten!
SIDSTE CHANCE: Livestream Giroen og Criterium du Dauphine
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia og Criterium du Dauphine, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Store profiler kommer til Tour Revanchen - løbet sendes på Discovery+
Le Tour Revanchen 2021 indgår aftale med Discovery Danmark og offentliggør samtidig flere stjerneryttere til det i forvejen stjernespækket felt.
Test: Castelli Premio Black
Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Kroppen er i gang, men hjernen står stille
Hvis du ikke lytter til dig selv, kan det gå helt ad helvede til. Med et konstant, socialt pres kan det være udfordrende, men hvis du finder og prioriterer dit åndehul, bliver tilværelsen meget sjovere. Det fortæller Anders om, mens vi triller ud ad cykelstien langs vandet med solnedgangen som eneste seer.
Guide til bibshorts fra Rapha
Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.
Dan Frost fylder 60 år
OL-guldvinderen Dan Frost fylder 60 år. Henrik Elmgreen og Feltet.dk ønsker tillykke med dagen.
Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Den rutinerede norske allroundrytter Sven Erik Bystrøm har i år kontraktudløb med UAE Team Emirates, men flere hold byder sig til at for sikre sig den stærke nordmands underskrift. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/sven_erik_bystroem_i_dialog_med_team_ineos/ Den hedder så 12,13,14,15,16,17,19,21,23,25 Det er 17'eren du kører i (#5 fra oven). Gearet er 82,7 tommer & 19'eren er på 74 tommer. Hvis du aldrig bruger top gearet 53-12 kan du overveje en 13-26 kassette der giver dig en 18'er eller at skifte klingen til 50'er. 50-17 er 78 tommer. 53-18 er 78,1 tomme. 50'eren til BCD135 kan være lidt svær at finde da den kun blev solgt som en del af tripple kranksæt og som reservedel. 13-26 kasetter burde være super nemme at finde da de ofte var std. kassetter på cykler med Mirage og Veloce. https://www.cykelpartner.dk/campagnolo-10-speed/campagnolo-veloce---kassette-10-gear-13-26-tands Alternativt skal du ned i en 12-23, 12-21 eller 11-21 kassette for at få de tætte 16-17-18-19 men det lyder IMHO som det er den forkerte vej at gå for dig da du så også mister dine laveste gear (23 & 25). Astanas 24-årige stjerneskud Matteo Sobrero henviste henholdsvis Edoardo Affini (Jumbo-Visma) og Mattia Cattaneo (Deceunick Quick-Step) til de sekundære placeringer ved det italienske mesterskab i enkeltstart. Fillipo Ganna (INEOS Grenadiers) ender end ikke på podiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_sejr_til_matteo_sobrero_ved_det_italienske_mesterskab_i_enkeltstart/Antwan Tolhoek skifter efter fem år hos Jumbo-Visma til amerikanske Trek - Segafredo. Hollænderen ønsker mere frihed.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tolhoek_paa_vej_vaek_fra_jumbo/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x