17.05.2023 @ 19:00

Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: Assos

Produkt: R Bibshorts S9
Farver: Sort
Størrelse: Medium (fås fra XS-XLG)
Pris: Kr. 1409,-

 


Introduktion

Med Equipe R-serien introducerer Assos et nyt par shorts til deres brede kollektion.

 

Equipe-serien er lavet til den race-orienterede rytter, der ønsker cykeltøj, som er med til at forbedre deres performance og chancen for at vinde. I toppen af hierarkiet er der Equipe RSR og RS, som er identisk med de produkter, som de professionelle hold og atleter, som Assos sponsorerer, kører med.

 

Equipe R kombinerer teknologi fra RSR- og RS-linjerne med egenskaber, som gør produkterne velegnede til hverdagsbrug, hvad enten det er en træningsblok med flere dage i streg, hverdags-race eller løb i weekenden. Fokus er på komfort baseret på en platform, som har bevist sit værd på World tour-niveau.

 

 

Test
Som altid med Assos, så er der rigtig mange teknologier og funktioner i spil, når der bliver lanceret et nyt par shorts. Ingeniørerne og designerne ligger aldrig på den lade side i laboratoriet i Schweiz, hvor de udvikler på alt, der har at gøre med komfort og ydeevne - lige fra materialer, design og konstruktion.

 

Lad os dykke ned i nogle af de features, som den nye Equipe R bibshort S9 indeholder.

 

Alsidige materialer

Funktionen skal forstærkes af designet ifølge Assos, hvilket betyder, at de nye shorts er fremstillet i et alsidigt og slidstærkt materiale. Netop for at shortsene kan holde til at være i sadlen ofte.

 

Materialet kaldes Type.443 Knit og det er en smule mere kraftigt end på de mere race-orienterede modeller (RSR og RS), hvilket blandt andet kan spottes ved, at de har en lidt dybere sort farve.

Stoffet har moderat kompression samtidig med, at det skal være ultrablødt mod huden. Den lidt kraftigere kvalitet skal også være med til at gøre det mere slidstærkt, men stadig virkeligt åndbart.

 

X-Frame - stabilitet på farten

Shortsene benytter sig af den efterhånden velkendte X-Frame, hvor selerne krydser på ryggen og er ekstra kraftige hen over lænderyggen. Det mindsker det vertikale stræk hen over bagdelen, så indlægget bliver stabiliseret og ikke bevæger sig, uanset om man er i sadlen eller stående.

 

Det samme gælder materialet hen over lænden og hofterne, som holdes på plads og derved skaber en mere stabil pasform, når man bevæger sig eller kører med høj intensitet.

 

 

Konstruktion og pasform

Assos har haft stort fokus på at skabe en såkaldt ’second skin’-fornemmelse med pasformen som kaldes ’racingFit’. En aerodynamisk silhuet, som er blevet forfinet med masser af input fra World Tour-rytterne, som tester deres shorts til hudløshed.

 

Den tætte pasform giver som sagt også en anelse kompression til benenes store muskelgrupper.

 

Udover føromtalte X-Frame, så er komforten forsøgt forbedret med den såkaldte ’zeroPressure’ talje, hvor shortsene sidder højt med masser af elasticitet for at formindske presset hen over maven og skridtet.

 

Slutteligt er afslutningerne i benene lavet i et ultralet materiale med masser af stretch,men også med et utal af små silikoneprikker på indersiden for at forhindre, at de kravler op under kørsel.

 

superAir-indlæg

Indlægget det såkaldte ‘superAir’, som også benyttes af profferne. Det benytter sig af Assos’ ’goldenGate’-filosofi, hvor indlægget kun er syet fast til selve shortsene i forrest og bagest, så det kan ’flyde’ i takt med kroppens bevægelse


Selve indlægget er race-orienteret med 9 millimeter tykkelse - lavet til at absorbere små vibrationer såvel som at give blødhed og komfort til en lang dag i sadlen og med en perforeret overflade, som øger åndbarheden.

 


 

Lækker kvalitet

Ser vi på oplevelsen af shortsene, så bemærker man med det samme den lækre kvalitet. Det er nærmest blevet et synonym med Assos, men der er altså noget om snakken og shortsene her er ingen undtagelse.

 

Materialerne er lækre og den lidt kraftigere stofkvalitet, som tidligere omtalt, er lækker og robust.

Jeg er især imponeret af Assos’ selesystem, som er kraftigt og i høj kvalitet. Elastikkerne er brede og helt flade, så de sætter sig perfekt både foran og bagpå.

 

Assos har også forbedret afslutningerne i benene, som stadig er en bred elastik, som fordeler trykket godt, men som nu også har fået et opdateret silikonemønster på indersiden, som har forbedret shortsenes evne til at blive siddende og ikke kravle op.

 

Det er også værd at nævne kvaliteten kontra prisen.
De seneste sæsoner er prisen for at erhverve sig et par top-shorts stukket helt af. Assos’ nye model koster cirka 1400,- kroner, og det kan altid diskuteres, om det er billigt, men i forhold til markedet, så er det en rigtig stærk pris, hvis man tager kvaliteten og egenskaberne i betragtning. Det er nok blandt de bedste shorts på markedet til den pris og man vil kunne erhverve sig et par short, som er både slidstærke og komfortable for en fair pris.
 

 

God pasform og komfort

Ude på vejen svigter shortsene heller ikke.
Pasformen er i tråd med ’Assos-signaturen’, hvor man får fornemmelsen af et ’second-skin’. Bukserne sidder helt tæt, men helt uden zoner eller områder, hvor det føles stramt eller restriktivt. Assos er virkelig gode til at skabe en helt tæt pasform, hvor stoffets strækbarhed er lavet helt perfekt.

 

Materialerne er som sagt lidt kraftigere og robuste, for at sikre en stor slidstyrke.
Det giver samtidig masser af struktur og hold i pasformen, uden at det nogensinde bliver for meget.

 

Puden er i høj kvalitet og den er lavet super kompakt, selvom der er masser af komfort i den.

 

Konklusion

Assos R Bibshorts S9 er et virkelig lækkert sæt allround bibshorts, som kan bruges til alt fra cykelløb til træningsturene i hverdagen.
Kvaliteten er høj og materialerne lækre og man får en samlet pakke som er virkelig god, når man tager prisen i betragtning. Her er rigtig meget value-for-money i et marked, hvor prisen for bibshorts er stukket helt af.


Stillet til rådighed af: Assos
 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x