17.05.2023 @ 19:00

Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: Assos

Produkt: R Bibshorts S9
Farver: Sort
Størrelse: Medium (fås fra XS-XLG)
Pris: Kr. 1409,-

 


Introduktion

Med Equipe R-serien introducerer Assos et nyt par shorts til deres brede kollektion.

 

Equipe-serien er lavet til den race-orienterede rytter, der ønsker cykeltøj, som er med til at forbedre deres performance og chancen for at vinde. I toppen af hierarkiet er der Equipe RSR og RS, som er identisk med de produkter, som de professionelle hold og atleter, som Assos sponsorerer, kører med.

 

Equipe R kombinerer teknologi fra RSR- og RS-linjerne med egenskaber, som gør produkterne velegnede til hverdagsbrug, hvad enten det er en træningsblok med flere dage i streg, hverdags-race eller løb i weekenden. Fokus er på komfort baseret på en platform, som har bevist sit værd på World tour-niveau.

 

 

Test
Som altid med Assos, så er der rigtig mange teknologier og funktioner i spil, når der bliver lanceret et nyt par shorts. Ingeniørerne og designerne ligger aldrig på den lade side i laboratoriet i Schweiz, hvor de udvikler på alt, der har at gøre med komfort og ydeevne - lige fra materialer, design og konstruktion.

 

Lad os dykke ned i nogle af de features, som den nye Equipe R bibshort S9 indeholder.

 

Alsidige materialer

Funktionen skal forstærkes af designet ifølge Assos, hvilket betyder, at de nye shorts er fremstillet i et alsidigt og slidstærkt materiale. Netop for at shortsene kan holde til at være i sadlen ofte.

 

Materialet kaldes Type.443 Knit og det er en smule mere kraftigt end på de mere race-orienterede modeller (RSR og RS), hvilket blandt andet kan spottes ved, at de har en lidt dybere sort farve.

Stoffet har moderat kompression samtidig med, at det skal være ultrablødt mod huden. Den lidt kraftigere kvalitet skal også være med til at gøre det mere slidstærkt, men stadig virkeligt åndbart.

 

X-Frame - stabilitet på farten

Shortsene benytter sig af den efterhånden velkendte X-Frame, hvor selerne krydser på ryggen og er ekstra kraftige hen over lænderyggen. Det mindsker det vertikale stræk hen over bagdelen, så indlægget bliver stabiliseret og ikke bevæger sig, uanset om man er i sadlen eller stående.

 

Det samme gælder materialet hen over lænden og hofterne, som holdes på plads og derved skaber en mere stabil pasform, når man bevæger sig eller kører med høj intensitet.

 

 

Konstruktion og pasform

Assos har haft stort fokus på at skabe en såkaldt ’second skin’-fornemmelse med pasformen som kaldes ’racingFit’. En aerodynamisk silhuet, som er blevet forfinet med masser af input fra World Tour-rytterne, som tester deres shorts til hudløshed.

 

Den tætte pasform giver som sagt også en anelse kompression til benenes store muskelgrupper.

 

Udover føromtalte X-Frame, så er komforten forsøgt forbedret med den såkaldte ’zeroPressure’ talje, hvor shortsene sidder højt med masser af elasticitet for at formindske presset hen over maven og skridtet.

 

Slutteligt er afslutningerne i benene lavet i et ultralet materiale med masser af stretch,men også med et utal af små silikoneprikker på indersiden for at forhindre, at de kravler op under kørsel.

 

superAir-indlæg

Indlægget det såkaldte ‘superAir’, som også benyttes af profferne. Det benytter sig af Assos’ ’goldenGate’-filosofi, hvor indlægget kun er syet fast til selve shortsene i forrest og bagest, så det kan ’flyde’ i takt med kroppens bevægelse


Selve indlægget er race-orienteret med 9 millimeter tykkelse - lavet til at absorbere små vibrationer såvel som at give blødhed og komfort til en lang dag i sadlen og med en perforeret overflade, som øger åndbarheden.

 


 

Lækker kvalitet

Ser vi på oplevelsen af shortsene, så bemærker man med det samme den lækre kvalitet. Det er nærmest blevet et synonym med Assos, men der er altså noget om snakken og shortsene her er ingen undtagelse.

 

Materialerne er lækre og den lidt kraftigere stofkvalitet, som tidligere omtalt, er lækker og robust.

Jeg er især imponeret af Assos’ selesystem, som er kraftigt og i høj kvalitet. Elastikkerne er brede og helt flade, så de sætter sig perfekt både foran og bagpå.

 

Assos har også forbedret afslutningerne i benene, som stadig er en bred elastik, som fordeler trykket godt, men som nu også har fået et opdateret silikonemønster på indersiden, som har forbedret shortsenes evne til at blive siddende og ikke kravle op.

 

Det er også værd at nævne kvaliteten kontra prisen.
De seneste sæsoner er prisen for at erhverve sig et par top-shorts stukket helt af. Assos’ nye model koster cirka 1400,- kroner, og det kan altid diskuteres, om det er billigt, men i forhold til markedet, så er det en rigtig stærk pris, hvis man tager kvaliteten og egenskaberne i betragtning. Det er nok blandt de bedste shorts på markedet til den pris og man vil kunne erhverve sig et par short, som er både slidstærke og komfortable for en fair pris.
 

 

God pasform og komfort

Ude på vejen svigter shortsene heller ikke.
Pasformen er i tråd med ’Assos-signaturen’, hvor man får fornemmelsen af et ’second-skin’. Bukserne sidder helt tæt, men helt uden zoner eller områder, hvor det føles stramt eller restriktivt. Assos er virkelig gode til at skabe en helt tæt pasform, hvor stoffets strækbarhed er lavet helt perfekt.

 

Materialerne er som sagt lidt kraftigere og robuste, for at sikre en stor slidstyrke.
Det giver samtidig masser af struktur og hold i pasformen, uden at det nogensinde bliver for meget.

 

Puden er i høj kvalitet og den er lavet super kompakt, selvom der er masser af komfort i den.

 

Konklusion

Assos R Bibshorts S9 er et virkelig lækkert sæt allround bibshorts, som kan bruges til alt fra cykelløb til træningsturene i hverdagen.
Kvaliteten er høj og materialerne lækre og man får en samlet pakke som er virkelig god, når man tager prisen i betragtning. Her er rigtig meget value-for-money i et marked, hvor prisen for bibshorts er stukket helt af.


Stillet til rådighed af: Assos
 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Anden gang var lykkens gang for tyske Georg Zimmermann. I dag trak han det længste strå i kampen mod Mathieu Burgaudeau og sikrede sig karrierens anden professionelle sejr.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/etapevinder_en_andenplads_havde_ogsaa_vaeret_et_godt_resultat/Mens et par af Tour-favoritterne og flere af deres rivaler afslutter deres sidste forberedelsesløb i Dauphiné, gør de fleste af de øvrige store navne til dette års udgave af La Grande Boucle sig klar til deres sidste udfordring inden deres store mål. Trods dets tidligere status som verdens mest prestigefulde ugelange etapeløb har Tour de Suisse tabt meget af dets appel til de største stjerner, der med 2018 som en markant undtagelse klart har tabt kampen om de største navne til Criterium du Dauphiné. Det gælder også i år, hvo antallet af Tour-kaptajner på klassementssiden er ganske lavt, men det ændrer ikke på, at det er en stjerneparade af navne, der vil kaste sig ud i otte dages alsidigt cykelløb på en rute, der byder på lidt for enhver smag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_tour_de_suisse_2023/Måske er det sommer, men lørdag eftermiddag vil det kortvarigt igen føles som forår, når det herlige grusvejsløb Dwars door Het Hageland løber af stablen. For fjerde gang er det endda en del af den nye ProSeries, og det har ført til en ganske stærk startliste, hvor særligt de belgiske hold møder op med en stor del af deres A-hold til klassikerne og vil se frem til et løb, der på alle måder appellerer til dem, som elsker forårets store endagsløb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_dwars_door_het_hageland_2023/Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_zlm_tour_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x