31.10.2021 @ 09:55

Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta:

Producent: Assos
Produkt: Mille GTO bibshorts

Farver: Sort

Størrelse: Testet i medium (Tester er 183 centimeter høj og vejer 75 kilo)

Vejledende udsalgspris: 2269,- kroner

 

Introduktion

Assos har gennem årtier været synonym med innovative bibshorts, som har haft ry for at være noget af det mest komfortable, man kan plante bagdelen i, inden man rammer cykelsadlen.

 

Shortsene til landevejen er nu repræsenteret i Assos’ ’Total Comfort Mille GT’-kollektion.

 

I denne familie hører allerede modellerne Mille GT samt Mille GTS, men nu lancerer Assos en helt ny topmodel.

Engang hed Assos’ topshorts ‘Cento’ og opnåede nærmest mytisk status, som det mest komfortable, man kunne opdrive. De er nu parkeret i arkivet og giver plads til ’Mille GTO’-modellen.

 

GTO-modellen er i toppen af Mille GT-hierarkiet og bringer en række nye features i konstruktionen og materialerne for at opnå ’Total Comfort’.

 

 

Test

Assos er allerede kendte for at mestre kunsten at lave et par komfortable bibshorts. Ikke mindst fordi, at schweizerne bruger tonsvis af ressourcer på at udvikle nye teknologier og materialer, for hele tiden at flytte overliggeren for den samlede pakke og for at gøre livet mere behageligt for os cykelryttere. Derfor er det altid spændende at modtage et sæt shorts fra Assos - ikke mindst når det er en ny topmodel som denne.

 

3 x nyheder

Hvad er så nyt i GTO-pakken her, som adskiller den fra sine mindre søskende?

 

Assos har primært hevet tre nyheder op af hatten for at skabe den nye GTO-platform.


Den første nye teknologi sidder omkring skridtet, hvor en ny konstruktion sikrer bedre ventilation og så giver det diskret støtte i et område, som i sagens natur kan være ømfindigt, når man tilbringer mange timer i en sadel. Assos kalder denne for ’sunDeck superlight.’

 

Stoffet på ydersiden af shortsene i netop dette område er også nyt. Det er tydeligt at se med det blotte øje, da stoffets mønster skiller sig ud fra resten i netop området omkring skridtet.  Materialet kaldes LOSANGA og er sat i verden for at fjerne pres og tryk fra sensitive områder.

 

Endeligt er shortsene forsynet med et nyt indlæg - GTO C2. Her bruger Assos et system kaldet Twin21, som er en 3-lagskonstruktion som skal give det blødeste og mest responsive indlæg, Assos har lavet indtil nu.

 

 

Teknisk mesterstykke

Udover ovenstående, så indeholder GTO-shortsene et hav af Assos’ teknologier, som er udviklet og implementeret i schweizernes nyeste kollektion af shorts henover de seneste sæsoner.

 

Og hvad kan man så konkludere ud fra det? Jo, først og fremmest at shortsene virkelig er en teknisk størrelse. Assos har masser af fancy navne for den enkelte teknologi eller feature, men det har alt sammen en værdi, som er mærkbar.

 

Og så fungerer det bare i praksis - Assos har noget at have det i. Lad os se på, hvad der fungerer godt, for mit indtryk er entydigt, at det hele bare fungerer.

 

 

Lækre kvaliteter og features

GTO-shortsene fremstår umiddelbart minimalistiske på trods af en lang række features. Det skyldes et minimalt antal paneler, som giver en strømlinet og enkel konstruktion, som først og fremmest eliminerer en række syninger og derved øger komforten.

 

Selerne er helt flade og der er selvfølgelig brugt Assos’ nyeste teknologi, hvor selerne hæfter to steder i lænden for optimalt fit, inden de former et stort A på ryggen, hvilket bidrager til en tæt og sikker pasform.

 

Pasformen omkring lår og hofter er også sublim og skyldes i høj grad det tynde OSSIDIA-stof, som er et tyndt og teknisk materiale med ultratynde tråde. I GTO-modellen indsnævres benene desuden en smule ned langs ydersiden af lårene, så man får et ultratæt fit, der samtidig yder en smule muskelstøttende kompression.

 

Det betyder i praksis, at man får et par helt tætsiddende shorts, som giver mærkbar støtte. Der er masser af hold i materialet, som er tilpas stift i det, selvom det føles lækkert, til at holden helt flad struktur, der aldrig rynker eller flytter sig. Det er en lækker fornemmelse.

 

For enden af benene er indersiden af stoffet forsynet med fire rækker, små silikoneprikker, som sørger for, at buksebenene ikke kan kravle op. Således er ben afslutningerne ikke forsynet med en ekstra elastik - det er simpelthen ikke nødvendigt, og det giver et rent look og fungerer fint. Der er nemlig masser af greb i silikonedetaljerne og kompressionen i stoffet sørger desuden for en fin tæthed.

 

Det eneste sted hvor Assos ikke benytter OSSIDIA-materialet er området omkring skridtet, hvor det nyudviklede materiale LOSANGA er i brug. Det adskiller sig ved at være blødere, blødere i sin elasticitet og desuden være let perforeret.

 


Det skal sikre den rette støtte i området omkring de mandlige kønsorganer og derved mindske presset omkring dette sensitive område. Og så sikrer det også en bedre ventilation.

 

Det ser en smule spøjst ud, at stoffet skiller sig visuelt ud her, men til gengæld føles det rart. Der er lidt mere plads og lidt mere tolerance, når man trækker de tætsiddende short på, og det er rigtig rart.

 

Endelig er der indlægget. Shortsene benytter et tre-lagsystem. De tre lag har forskellig tæthed i skummet og dermed forskellige egenskaber. Det første lag er designet til at tage sig af større bump og stød, mens næste lag absorberer mikrovibrationer. Det sidste lag er lavet til at fungere optimalt mod huden og øge åndbarheden.

 

I test er det mest specielle ved Assos indlæg, at det er ret minimalistisk i shortsene. Det fylder ikke alverden, men til gengæld er det helt tydeligt, at der er rigtig meget densitet i det. Det er i min verden de allervigtigste egenskaber i et indlæg, at det ikke fylder for meget, så man har god kontakt til sadlen og kan bevæge sig naturligt, men at det samtidig er blødt og absorberende.

 

Indlægger her skuffer ikke og det er helt sublimt. Følelsen og komforten er i top og kvaliteten er vanvittig lækker. Men på den anden side havde jeg heller ikke forventet mindre fra en topmodel fra netop Assos. 

 

 

Et par shorts, der kan det hele

Assos fremhæver selv GTO-shortsene for deres evner på de lange distancer, mens jeg snarere får en fornemmelse af et par mere race-orienterede shorts ved første øjekast.

 

Efter en lang række testture står det dog klart, at facit ikke ligger nogen af stederne - men i begge ender.

 

For shortsene er minimalistiske og strømlinede nok til at fungere i en rendyrket race-situation, men de er også behagelig nok til de helt lange og langsomme ture.

 

Assos har virkelig styr på hele pakken og her ligger performance og komfort på hjul af hinanden hele vejen til målstregen.

 

Det er også værd at nævne, at jeg tidligere har været efter Asssos for ikke at tilbyde muligheden for ekstra længde i benene, da denne eller er meget ’klassisk’ og derved en smule kortere end udviklingen og trenden foreskriver. Med GTO-modellen tilbyder Assos nu en version med tre centimeter ekstra længde, hvilket er en meget fin mulighed i min optik.

 

Det skal dog for god ordens skyld siges, at jeg har testet den almindelige/korte version, som faktisk virker lidt længere end de forrige Assos-shorts, jeg har haft fingre i. Det kan dog skyldes, at de nye silikone-afslutninger i benene er så effektive, at de holder bukserne på plads og ikke tillader, det er kan bevæge sig opad - hvilket i øvrigt er positivt.

 


Konklusion
Assos bliver ved med at flytte baren for teknologisk kunnen i et par bibshorts.

 

GTO-shortsene kan det hele. De er strømlinede som et par race-bibs og har ydeevnen til at være det, men komforten er god nok til at køre mange timers eventyr, hvis det skulle være.

 

Jeg er især imponeret af materialerne, selesystemet og den tætte og elegante pasform omkring lårene.

 

Og så bemærker jeg også, at flere udenlandske cykelmedier er faldet i svime over shortsene. Og det er sjældent noget dårligt tegn, når rutinerede testere forfalder til kollektiv beundring.


Sådan har vi testet: Vi har testet GTO-shortsene i den danske sensommer på landevejen og kørt både korte og lange ture med varieret kørsel.


Stillet til rådighed af:  Assos
 

TESTRAPPORT

 

Brand: Assos

Model: Mille GTO bibshorts

 

Hvad er produktet lavet til?

Shortsene er lavet som et luksusprodukt til primært lange dage i sadlen, hvor komforten - eller mangel på samme - kan være afgørende for oplevelsen og ydeevnen.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?
Shortsene har et hav af features, som er udviklet af Assos. Selesystemet benytter det nyere A-Lock og Rollsys-system, som i de andre topmodeller fra Assos.


Med GTO-modellen lancerer Assos en ny konstruktion i skridtet inklusiv et nyt materiale, som skal øge komforten og mindske tryk og pres.
Resten af materialet indeholder en smule kompression som giver støtte til musklerne, mens et nyt system med silikone-prikker på indersiden af benene giver et diskret, men fast hold.

 

Bedøm produktets konstruktion

Assos bruger det de kalder en Butterfly-konstruktion, hvor selve hoveddelen af shortsene er lavet af et stykke. Det får shortsene til at fremstå gennemførte og uden unødvendige syninger. Alle teknologierne fra Assos er flette sammen på sublim vis, så den samlede pakke fremstår ganske overlegen.

 

Bedøm ydeevnen
Man får alt, hvad man har brug for. Virkelig godt indlæg samt kraftige og tekniske materialer, som fungerer 100% i brug.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Alle materialer og features er udført i materialer, som er fra allerøverste hylde, uanset hvad man sammenligner med.

Jeg har vasket shortsene mange gange uden antydningen af slitage.

 

Bedøm pasform
Pasformen er fantastisk. Den er en lille anelse mere fast og tæt, oplever jeg, da materialet et lidt mere tætvævet og har mere hold. Derved bliver alting også holdt mere på plads og pasformen bibeholdes under kørsel.

 

Bedøm størrelse

Størrelse medium er perfekt til mine 183 centimeter og 75 kilo, hvilket er meget tro mod ’rigtige’ størrelser. Her sidder shortsene tæt, men stadig komfortabelt.

 

Bedøm komfort

Der er masser af komfort at hente. Den nyudviklede funktion omkring skridtet er faktisk mærkbar og giver lidt mere plads, samtidig med, at shortsene kan sidde til de andre steder, som de skal.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Prisen er stejl, men det er også et topprodukt og det er ikke sjældent, at prisen for de bedste bibshorts efterhånden er oppe omkring de 2000,- kr.


Hvis man vil have det ypperste indenfor materialer og komfort, så er GTO-shortsene faktisk pengene værd, hvis man har budgettet og virkelig vægter bibshorts højt.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Den nye konstruktion og materiale i området ved skridtet fungerer godt. Pasformen med let kompression spiller og så er længden rigtig god.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Der er ikke noget decideret mangelfuldt ved shortsene. Prisen vil dog afskrække mange, hvis man ikke ser det som en investering i komfort.

 

KONKLUSION

Nød du at køre med tøjet?

 

Ja - det er virkelig et luksusprodukt.

 

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 12 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet