12.04.2021 @ 19:00

Overlegen kvalitet med appel til de fleste ryttertyper grundet en alsidig pasform. Assos skuffer ikke, når det kommer til bibshorts.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta:

Producent: Assos
Produkt: Mille GT bibshorts GTS
Farver: Sort

Størrelse: Medium (fås i XS-TIR (XXXL))

Vejledende udsalgspris: 1489,- kroner

 

Introduktion

Assos lancerer nye bibshorts i deres Mille-kollektion - den mest budgetvenlige kategori fra schweizerne med det gode ry, når det kommer til komfortable bibshorts.

 

GTS-modellen er anden generation i Mille-universet, men i sig selv er det et par helt nyudviklede bukser, som bygger videre på den eksisterende platform.

 

Målet er ekstra komfort bade for rytteren som træner til hverdag og dem som ønsker maksimal komfort og støtte på de helt lange ture.

 

Disse forbedringer opnås primært igennem et dobbeltlaget indlæg, nye tekstiler og en opdateret pasform.

 

 

Test

Med GTS-modellen indtroducerer Assos næste generation af deres bibshorts i Mille-serien. Det er den mest prisvenlige kollektion, som Assos tilbyder.

 

De nye shorts bygger videre på den opskrift, som hidtil har givet stor succes. Blandt de vigtigste features i de nye shorts er en dobbeltlaget pude og et nyt tekstil, som er mere responsivt og ifølge Assos reducerer trætheden med en anelse kompressionseffekt. Også pasformen har fået en overhaling.

 

Shortsene er lavet til ryttere som prioriterer stor komfort på træningsturene og også dem, som vil have støtte på de rigtig lange ture, som vinder stort indpas blandt især motionisterne i disse tider.

 

Lækker kvalitet med OSSIDIA

Det er ikke nogen overraskelse, men bukserne fra Assos kommer med en helt eminent kvalitetsfølelse. Stoffet er tykt, rigt på fylde og blødt og lækkert.


Det er selvsagt alfa omega for oplevelsen, at materialerne er i top og det får man straks fornemmelsen af her. Stoffet har en kraftig kvalitetsfornemmelse over sig, når man knuger det i hånden selv om det reelt er tyndt og fint - som det jo skal være. Den dybe sorte farve falmer ikke, selv om man strækker stoffet, så meget som man kan.

 

Som noget helt nyt til disse shorts har Assos lanceret et nyt tekstil kaldet OSSIDIA.


Det nye materiale er sat i verden i et forsøg på at ramme den optimale balance mellem gnidningsfri komfort og støttende kompression til de arbejdende muskler.

 

Stoffet er ultratyndt for optimal åndbarhed - hvilket gør disse short til udprægede sommerbukser - mens materialets konstruktion er både blød og lækker men med netop så meget elasticitet, at musklerne støttes.

 

Jeg er også stor fan af Assos’ seler, som reelt er helt flade elastikbånd. På ryggen går de fra buksekanten i et omvendt V opad i en kraftig elastikkvalitet. Foran løber de ned langs hver side - helt traditionelt - men med lidt mere spillerum i strækket.

 

Det har flere fordele. For det første lægger de sig helt tæt ind til kroppen og er usynlige under enhver trøje. Det ser åbenlyst godt ud, men det ’forstyrrer’ heller ikke pasformen på en tætsiddende trøje, da den let kan bevæge sig hen over selerne, når man flytter sig på cyklen.


Dernæst giver det en fantastisk støtte. Bukserne sidder rigtig godt på hofterne og hele vejen ned over bagdel og lår.

 

Selerne er i høj grad med til at sikre et fast hold i resten af shortsene, som jeg oplever, bliver siddende præcis hvor de skal, uanset hvor meget jeg vrider mig i sadlen eller vugger fra side til side i stående position.

 

 

Pasform

Fittet på shortsene er mig på mange måder en lidt gådefuld størrelse. For når man trækker i shortsene, så smyger de sig let om både hofter, ryg og ben og giver en fornemmelse som mest af alt minder om en pasform, som man normalt får med produkter egnet til mere afslappede cykelformer.

 

Men fittet er faktisk så tæt, at det ligger tæt op af Assos’ S9-shorts, som blandt andet profferne fra Quebeka-Assos i år bruger på World Touren.

 

Det er lidt en sjov fornemmelse at føle shortsene så lidt, men alligevel få en så tæt pasform. Og det er positivt! Man glemmer nærmest at man har shortsene på og selv om det lidt et en kliche, så er der alligevel noget sandhed i, at et produkt for alvor er godt, hvis man ikke bemærker det.

 

Jeg kører i en størrelse medium og måler 183 centimeter fordelt på 75 kilo med et sæt lår, som fylder lidt mere end gennemsnittet og shortsene er helt perfekt afmålt til mig.


Men jeg fornemmer også, at der er fint med stræk og ’blødhed’ i stoffet til at shortsene sagtens ville kunne bruges af en, som fylder lidt mere i tyngden end mig selv, men som deler samme højde.

 

Pasformen giver med garanti plads til rigtig mange størrelser og her er Assos måske nogle af de mest alsidige på markedet, hvis man skal finde et par performance-orienterede shorts uden at være trimmet som en licensrytter.

 

Min eneste anke er, at Assos insisterer på en meget traditionel benlængde i sine shorts, hvor trenden måske peger i retning af, at der skal en centimeter eller to mere på. Det kan jeg i hvert fald godt lide - både æstetisk og funktionelt - og det savner jeg lidt her.

 

De tidligere nævnte S9-shorts har ladet en del af sin teknologi dryppe ned på GTS-modellen. Det gælder blandt andet den såkaldte Butterfly-konstruktion, som nu er at finde på GTS-modellen også.

 

Det betyder, at både shortsenes primære panel er lavet i ét stykke, som omslutter både ryggen og benene. Det giver færre syninger og bedre komfort og det er værd at nævne, fordi at det bare fungerer og er med til at højne komfort og pasform.

 

 

Nyt indlæg

En af Assos’ spidskompetencer har altid været indlægget. I hjertet af GTS-shortsene finder man da også en helt ny pude. Indlægget er dobbeltlaget og lavet i blødt memory foam med målrettet støtte til siddeknoglerne.

 

Overfladen er udstyret med ventilationshuller for øget ventilation og åndbarhed. Dermed er indlægget tunet til at yde både støtte og komfort, hvilket igen taler for shortsenes evner, når man skal ud på de helt lange ture.

 

Indlægget er ikke ulig andre lignende mærker i størrelse og tykkelse, men der er rigtig meget densitet at gøre med, så man får en blød pude med god støtte. Igen noget som taler til de kilometermæssigt tunge togter og lange dage i sadlen.

 

Jeg har ikke selv haft lejlighed til at teste puden på langfart for alvor, men et par timer i sadlen giver masser af støtte og komfort - både via blødheden og en lækker overflade.

 


Konklusion
Bibshorts er bare en central del af Assos’ metier og GTS-modellen skuffer ikke.

 

Kvaliteten er helt i top og selv om shortsene ikke er billige, så får man rigtig meget for pengene og kan sagtens finde andre mærker, hvor man skal betale op til 1000,- kroner ekstra for samme kvalitet.

 

Pasformen vil appellere bredt og til flere ryttertyper - man kan både køre med GTS-shortsene hvis man er væddeløber såvel som hyggemotionist.

 

Det er svært at finde nogen fejl her.

Sådan har vi testet: Vi har primært testet shortsene på hjemmetræneren på ture op til to timer.


Stillet til rådighed af: Assos

 

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Assos

Model: Mille GT bibshorts GTS

 

Hvad er produktet lavet til?

De nye GTS-shorts er en alsidig cykelbuks lavet til alle ryttertyper - med ekstra fokus på at excellere i sommervarmen og på lange ture.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Beskriv særlige materialer, nyudviklinger eller nye teknikker anvendt i produktionen.

 

Som noget helt nyt til disse shorts har Assos lanceret et nyt tekstil kaldet OSSIDIA.


Det nye materiale er sat i verden i et forsøg på at ramme den optimale balance mellem gnidningsfri komfort og støttende kompression til de arbejdende muskler.

 

Stoffet er ultratyndt for optimal åndbarhed. Bukserne benytter Assos’ seneste seleteknologi i den såkaldte A-Lock, som er med til at holde dem på plads. Endelig er der brugt et nyt indlæg i dobbeltlag for ekstra komfort.

 

Bedøm produktets konstruktion

Bukserne benytter den såkaldte Butterfly-konstruktion, Det betyder, at både shortsenes primære panel er lavet i ét stykke, som omslutter både ryggen og benene. Det giver færre syninger og bedre komfort. Sammen med selesystemet virker det nærmest helt perfekt.

 

Bedøm produktionskvaliteten og udførslen

Kvaliteten er helt i top alle de væsentlige steder: Stoffet er blødt, stærkt og dejlig elastisk, selerne er i høj kvalitet og puden er blødt uden at fylde for meget.

 

Bedøm ydeevnen

Shortsene er virkeligt behagelige at have på og på cyklen sidder de helt tæt og behagelig, men vigtigst af alt, så har Assos fundet en fantastisk formel på at de bliver siddende uanset hvor meget man bevæger sig på cyklen.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed
Alt spiller 100% - kvaliteten er virkelig iøjnefaldende. Vasker man dem på 30 grader efter hver tur, så holder de rigtig længe.

 

Bedøm pasform
Pasformen vil passe rigtig mange kropstyper og man behøver ikke at have statur som en A-rytter for at være med. Det gode materiale fordeler trykket godt, så man får et tæt fit uden at det føles ubehageligt.

 

Bedøm størrelse

Svarer til normale størrelser og man behøver ikke gå en størrelse op, som med nogle mærker.

 

Bedøm komfort
Komfort er nærmest Assos mantra: Både omkring hofter og lår og i puden er der komfort i rigelige mængder.

 

Bedøm ’Value-for-money’

De er ikke billige, men man får enormt meget for pengene og skal ofte betale noget mere for samme kvalitet. Behandler du dem godt, så er det en god investering.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Kvalitet, selesystemet og overordnet følelse af luksus.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Jeg ville ønske at de kunne fås i en version med ekstra benlængde.

 

KONKLUSION

Nød du at køre med tøjet?

 

Ja - de er super lækre!

 

Om testeren:

Alder: 37

Højde: 183 centimeter

Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 12 år

Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x