02.12.2023 @ 20:05

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Fakta

Producent: AGU

Produkt: Vigarous MIPS

Pris:1.049 kroner (set i testperioden til 734 kroner)

Farver: Hvid og sort

Vægt: 335 gram (i størrelse S/M)

Størrelser:  S/M (54 - 58 cm) og L/XL (58 - 62 cm)

 

Vigarous MIPS er en moderne hjelm både hvad angår design og sikkerhed.

 

Introduktion

Der er efterhånden mange udbydere af cykeludstyr, og konkurrencen er stor, så det er vigtigt at have en klar strategi for sin produktportefølje. Med solide rødder i det cykelglade Holland har AGU valgt at fokusere på både kvalitet og funktionalitet i produkterne. Allerede i 1996 begyndte AGU sponsorater blandt World Tour holdene, og på det tidspunkt havde AGU et mål om at producere kvalitetsbeklædning, der kunne begå sig internationalt. Produkterne udvikles nu i tæt samarbejde med World Tour holdene, og siden 2019 har AGU været officiel sponsor for Jumbo Visma. Samarbejdet med et af de mest succesfulde World Tour-hold nogensinde - i hvert fald i 2020-erne - har sat nye standarder for udviklingen, og AGU har opnået flere anerkendelser indenfor både innovation og design.M

 

 

Men selv om AGU primært satser på high end-produkter, har man også en produktlinje, der prismæssigt ligger under high end-linjen, og det er her i mellemsegmentet, Vigarous MIPS-hjelmen befinder sig. Denne test samt vurderingen er foretaget ud fra den præmis.

 

Super pasform og god balance i hjelmen.

 

Super pasform

Da jeg spændte hjelmen til den første prøvetur, bemærkede jeg den gode pasform, samtidig med at hjelmen sidder stabilt. Der er en god balance i hjelmen, både på tværs og på langs. Indstillingen er let, og hjelmen sidder rigtigt godt fast på hovedet uden overhovedet at stramme. Jeg tilskriver det den forholdsvise høje bagpart, som centrerer og fastholder hjelmen på en god og behagelig måde. De indvendige puder er behagelige og ikke unødigt tykke, så den gode pasform og indvendige komfort giver en behagelig fornemmelse inden man ruller ud på landevejen.

 

De lette spændestropper er ligeledes nemme at indstille, og betjeningen af glidespænderne er enkel, så den vigtige placering lige under øret let opnås. Alt sammen noget, der har betydning for, at den maksimale sikkerhed opnås. Ydermere er stropperne af et materiale, der føles behageligt mod huden.

 

Vigarous er udviklet til både træning og hverdagsbrug, og hjelmen performer især på den gode pasform samt ventilationen, men med en vægt på 335 gram ligger Vigarous ikke helt i top hvad angår vægtperformance - på markedet findes andre lettere alternativer.

 

Sikkerhed og ventilation er i fokus.

 

Det allervigtigste ved en hjelm er naturligvis sikkerheden, og her yder Vigarous det, den skal. AGU har anvendt MIPS-teknologi, hvor den indre og den ydre cykelhjelm adskilles af et lavfriktionslag, så kraften fra et eventuelt slag afledes og fordeles bedre, og hjelmen er godkendt jævnfør EN1078 standarden.

 

Vigarous hjelmen fremstår som et godt produkt, hvor det er tydeligt de bedste produktionsprocesser i støbningen er anvendt. Der er få grater og pæne overgange fra inder- til yderskal. EPS-teknologien med opskummet polystyren gør hjelmen ekstra sikker, da der er maksimal vedhæftning mellem inder- og yderskal. Overfladen er virker glat og giver forholdsvis lav friktion og vindmodstand.

 

Der er fokuseret meget på ventilation med tre større kanaler i fronten af hjelmen, og med yderligere syv ventilationsåbninger placeret på siderne og bag til, besidder Vigarous generelt en god ventilationsevne. Jeg bemærkede specielt den gode ventilation på længere ture, hvor jeg med mit lange hår ofte oplever en ubehagelig varmeopbygning i hjelmen, men det oplevede jeg ikke med Vigarous. På de tre store ventilationskanaler i front er der monteret net, så man undgår, at insekter kommer ind i hjelmen og medfører tab af koncentration og ubehag.

 

Størrelsen S/M (54 - 58 cm) er ideel til mig, da størrelsen giver plads til langt hår. Indstillingen af inderhjelmen sker let og præcist via et Direct Dial-system, som er nemt at betjene. Med de to størrelser S/M (54 - 58 cm) og L/XL (58 - 62 cm), dækkes de fleste størrelsesbehov.

 

Med en erhvervsmæssig baggrund fra tekstil- og designverdenen, hæfter jeg mig ved et strømlinet og enkelt design, som giver et godt visuelt indtryk. Det er tydeligt, at aerodynamik naturligt har spillet en rolle i designet, men jeg synes samtidig, at hjelmen på flot vis kombinerer design og performance. AGU Vigarous MIPS fås i farverne sort og hvid. Klassiske farver er altid det sikre valg, men et par frække farver ville være en kærkommen option.

 

AGU Vigarous MIPS har en listepris på ca. 1050 kroner, men den kan ofte købes til omkring 750 kroner, hvilket gør Vigarous MIPS relativt billig. Og netop i dette mellemsegment giver hjelmen value for money, men hjelmen, der er produceret i Kina, kan ikke sammenlignes med de Europæisk producerede tophjelme.

 

Vigarous MIPS er behagelig og leverer value for money.

 

Konklusion

Vigarous kan karakteriseres ved ordene stærk, sund og fuld af energi, og det har været udgangspunktet for udviklingen af hjelmen. Kombineret med AGU Biking Pleasure - idegrundlaget for produktudvikling - synes jeg, AGU er kommet rigtigt godt i mål med Vigarous MIPS. Alle de forventninger, der er til kvalitet, funktionalitet og sikkerhed opfyldes - hjelmen overperformer på pasform og leverer godt på ventilation og sikkerhed. Vægten er i den høje ende for en racerhjelm, men til trænings- og hverdagsbrug spiller det i praksis ingen rolle. Design er jo en individuel sag, men jeg kan god lide designet med de enkle linjer og det smarte aerodynamiske udtryk. Farverne hvid og sort er meget traditionelle, men jeg oplever, at flere og flere af mine cykelvenner gør meget ud af farvekoordinere - specielt cykel, tøj, sko og gerne hjelm - så måske skulle AGU overveje et lidt større farveudvalg.

 

Alt i alt mener jeg Vigarous MIPS absolut tilbyder value for money, man får en kvalitetshjelm med mange plusser og få minusser til en skarp konkurrencedygtig pris.

 

Designet er strømlinet og vellykket.

 

Stillet til rådighed af: AGU

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Sidste chance: Deltag i Tirreno-Adriatico managerspillet
Managerspillet til Tirreno-Adriatico starter mandag klokken 12.30. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sofacykling: Opvarmning til "åbningsweekend"
Første episode af Sofacykling er ude! Vi varmer op til endagsklassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.
Danmarks ”sportsminister” melder om gode ben og luft i dækkene, men genkender ikke kritik
Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 
Ny podcastserie på Feltet.dk: Sofacykling - Vind managerhold
Cykling skal ses. Om det er fra vejsiden, bagsædet i en Skoda Octavia eller fra en sofa er lige meget. Det skal ses, og det bliver det også af vores to værter på det helt nye program: Sofacykling.
Vidste du det? Opret en liga og dyst imod vennerne!
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Årets ryttere er kåret af DCU's licenshavende medlemmer. 
Test: EKOI E-Lens
Lynhurtig, kontinuerlig tilpasning af brilleglasset, når lysforhold ændrer sig. EKOI E-Lens brillen giver en rigtig god køreoplevelse og samtidig bedre sikkerhed.
Manager: The Hæmo-riders Ride Again
Et nyt cykelår er i gang og dermed også starten på en ny managersæson. Nogle få managers skal prøve at leve op til sidste års succeser, og rigtig mange managers skal prøve at revanchere 2023’s jammerlige resultater.
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Den 31-årige grafiske designer, bosiddende i Kolding, har god grund til være optimistisk vedrørende den netop startede managersæson. Det blev nemlig til kroner 16.403 plus seks gratishold i 2023. Det hele fordelt på 14 placeringer i præmierækken. Sådan!
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge
Feltet.dk har indledt et samarbejde med 360 DANMARK, der har udgivet tre bøger, som tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.
Test: Tacx Neo 3M Hometrainer
Tacx NEO 3M er muligvis den bedste direct drive hometrainer på markedet lige nu. Den giver en fantastisk køreoplevelse og har tilføjet nye funktioner for at øge realismen. Men hvad gør det for din træning?
Test: POC Propel solbriller
POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.
DM-vinder havde kramper i begge ben: Alle var færdige
Frederik Muff var egentlig blevet sat, men i et hårdt løb lykkedes det ham alligevel at blive danmarksmester i e-cykling. ”Jeg vidste, at hvis jeg havde ondt i benene, havde de andre det formentlig også,” fortæller han.
Frederik Muff slår verdensmesteren og vinder DM
De danske mesterskaber i e-cykling blev kørt i Aarhus søndag eftermiddag, og flere anerkendte ryttere var til start.
Oversigt: Stor danskeruge med flere stjerner i ilden
En ny uge i cykelsporten truer, og det betyder naturligvis også en ny dansk stjerneparade. Feltet.dk giver her et overblik over dem alle sammen.
Hjerteproblemer rammer flere ryttere - nu sætter danskerhold fokus på problemet
En ny trøje er blandt andet en del af kampagnen "Follow your heart".

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Sidste chance: Deltag i Tirreno-Adriatico managerspillet
Managerspillet til Tirreno-Adriatico starter mandag klokken 12.30. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet