12.12.2023 @ 17:05

Inspireret af tøjet som blandt andet Jonas Vingegaards kører i, har AGU udviklet et par rigtig gode produkter til motionsrytteren, der gerne vil ud at nyde efteråret og vinteren på sin racer. Tøjet er praktisk og slidstærkt og vi oplevede stor bevægelsesfrihed og åndbarhed, som gør tøjet behageligt at køre i.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion
Vil du køre i det samme tøj som blandt andre Wout Van Aert og Jonas Vingegaard, så skal du kigge nærmere på den nye efterårs- og vinterkollektion fra AGU.

Kollektionen er baseret på kvalitet og teknologier fra det tøj, som Team Jumbo-Visma-rytterne kører i, og det leverer høj kvalitet, komfort og funktionalitet.
Er du en af dem, der elsker at hoppe på cyklen, komme ud og nyde efterårs- og vintervejret, skal du læse med her.

Feltet.dk har testet Switch Bib Tight Essential og Rain Jersey LS Performance fra AGU.
 

Fakta

Brand: AGU
Produkt: Switch Bib Tight Essential
Farve: Sort
Størrelser: S-3XL
Pris: Kr. 1.349,00,-


Switch Bib Tight fra kollektionen Essential er de helt rigtige bukser til de kølige efterårsdage og vintermånederne - og så er det også valget for de ryttere, som går op i bæredygtigt tøj. Bukserne er nemlig produceret i 100% genanvendt polyester.

Bukserne er forede indvendigt, og de er behagelige at have på. Dog kan det føles en anelse stramt, når man trækker i dem, men baggrunden er, at AGU gerne vil skabe kompressionseffekt, som resulterer i mindre trætte muskler under arbejde. Når først du er kommet på cyklen, opleves stramheden ikke som en begrænsning for din bevægelsesfrihed.

 


Selerne er elastiske, behagelige og meget åndbare, og de holder bukser og pude godt på plads. Selve buksen er bygget op af flere materialer. Fronten består af et mere fast materiale, men som giver en højere vind- og vandtæthed, hvilket beskytter mod nedkøling i udsatte områder og holder dig tør. Det samme materiale er strategisk valgt til at beskytte lænd og bagdel samt puden, som ofte udsættes for mere snavs og vand og er yderligere forsynet med en mere vandafvisende belægning, som AGU kalder for ”Durable Water Repellent”.
I praksis fungerer det rigtig godt, og hvis ikke man ligger inde med en jakke, som også beskytter i denne region, er disse bukser en nødvendighed.

 


For at gøre buksen mere åndbar og elastisk er bagsiden af benene forsynet med et lidt tyndere og mere strækbart stof. Kombinationen af materialer skaber en vejrbestandig buks, som klarer efterårets og vinterens udfordringer, og som samtidig er behagelig og åndbar. Buksen holder vind og vand ude og er tilpas isoleret til, at underekstremiteterne har en god temperatur, når der cykles. Billede 3

AGU har forsynet buksen med en Black320-pude, som er behagelig at sidde på, og som holder formen og komforten godt efter flere timer i sadlen. Puden har en god fasthed og er selvfølgelig åndbar, så området omkring den holdes tørt og komfortabelt.

Alt i alt en buks, som er god til det danske efterårs- og vintervejr, der byder på temperaturer mellem 5 og 12 grader, en god vind, samt let regn eller enkelte byger.

 

Fakta

Brand: AGU
Produkt: Rain Jersey LS Performance
Farve: Neongul (fås også i sort og grå)
Størrelser: S-3XL
Pris: Kr. 1.499,00,- (Fås lige nu til kr. 1.349,-)

 

AGU beskriver Rain Jersey LS Performance, som en god all round-jakke til efteråret og vinteren, og det lever den bestemt op til. Jakken er meget behagelig at have på og den er let foret indvendigt.

Det let strækbare materiale som jakken er lavet i gør, at den nemt kommer til at sidde rigtig godt og samtidig sikrer en god bevægelsesfrihed. Med en tilpas tæthed til kroppen, er der god mulighed for at justere med mere eller mindre tøj under jakken afhængig af temperaturerne.

I efterårsmånederne (8-12 grader) har jakken kombineret med en langærmet svedundertrøje fungeret rigtig godt. Jakken har en passende høj krave, hvor der er plads til at have en halsedisse på. Samtidig har den en god lap, der går godt ned omkring bagdelen og tager skidt og snavs, så man forbliver tør. Lappen har jeg haft succes med at proppe ind under jakken, når det har været tørvejr, og der er den forblevet.




Rain Jersey LS Performance er lavet i AGU’s eVent DVstretch materiale, som er vind- og vandtæt og samtidig med en høj åndbarhed. For at gøre jakke mere modstandsdygtig overfor regn er jakken forsynet med en Durable Water Repellent-coating. Samlet set giver det jakken et vandsøjletryk på 10.000 mm (et udtryk for vandtæthed), hvilket er meget fornuftigt.

Syninger og lynlås er ligeledes gjort vandtætte og i praksis lever jakken op til at være vind og vandtæt samt meget åndbar. Så siger vejrudsigten få byger eller let regn vil jeg absolut ikke tøve med at trække Rain Jersey LS Performance på.


 

Rain Jersey LS Performance er forsynet med flere refleks-detaljer, og især den gule jakke gør, at man bliver set ekstra godt i skumringstid.

På ryggen finder man tre åbninger, som er med til at give jakken sin gode åndbarhed. Åbningerne er selvfølgelig dækket til af en lille lap, så der ikke trænger vand ned.



Den midterste åbning leder ind til en lille lomme, der er integreret i jakken, mens de to yderste er indgange til kroppen. Her kunne et par ekstra lommer til mad, handsker, halsedisse osv. have været fordelagtigt. Det er nemt at komme i lommerne - også med handsker på.  


 

En god og lækker regn jersey, som er meget behagelig at have på, og som fungerer godt til det danske efterårsvejr med vind, snavs, let regn og temperaturer mellem 5-12 grader.


Konklusion

AGU har udviklet et par rigtig gode produkter til motionsrytteren, der gerne vil ud at nyde efteråret og vinteren på sin racer. Tøjet er praktisk og slidstærkt, hvilket er fordelagtigt til årstiden, og den høje bevægelsesfrihed og åndbarhed, gør tøjet behageligt at køre i.

 

Stillet til rådighed af: AGU

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet