26.12.2023 @ 17:05

Muc-Off har lavet tre produkter som både beskytter dine cykelsko og hjælper med at holde dem rene. Produkterne gør det lettere at holde dine cykelsko hvide og har den rette blanding af ingredienser som er blide mod miljø og materialer og den nødvendige hårdhed til at vaske landevejen eller skoven ud af skoene.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(7/10)

Introduktion

Hvide sko har sit helt eget kapitel i cykelhåndbogen for, hvad der er vigtigt for at se godt ud på cyklen - også kendt som ’lirens’, hvis man er bekendt med sportens jargon.

 

Problemet er bare, at danske landeveje og hvide sko ret let kan blive to modsætninger, som er svære at forene for alvor. Våde veje, snavs og mudder kan hurtigt få de sutterne til at ligne en hvid t-shirt, som er endt i den forkerte bunke vasketøj og nu er mest grå.

 

Muc-Off har et budt på en løsning. Vi har testet tre produkter, som er lavet specielt til at holde ens cykelsko rene og pæne - også selvom de har en anden farve end hvid.

 

De tre Muc-Off-produkter lavet specifikt til cykelsko,

 

Fakta

Producent: Muc-Off
 

Produkter:
Premium Bike Shoe Cleaner (250 ml) - Kr. 109,-
Premium Footwear Shield (250 ml) - Kr. 129,-

Premium Bike Shoe Brush - Kr. 79,-
 

 

Test

 

Første trin i Muc-Off-raketten er deres Premium Footwear Shield.
Kort fortalt, så er det en beskyttelsesspray eller imprægnering, designet specielt til cykelsko for at gøre dem mere modstandsdygtige overfor vand og skidt.

 

Sprayens formulering er PFC-fri og miljøvenlig ifølge Muc-Off.

 

Premium Footwear Shield lægger et beskyttende lag mod snavs - og så er det vandskyende.

 

Flasken skal rystes grundigt, og så skal skoene eller bare have et godt lag, som skal have lov at sidde og trænge ind i skoen og danne den beskyttende overflade.

 

Skoene skal have et pænt lag og så ellers stå, så imprægneringen kan trænge ind.

 

Dermed beskytter den både dine dyrebare sko, men den er også med til at øge chancerne for tørre fødder, hvis man rammer en byge eller vand på vejen.

 

Premium Footwear Shield er baseret på polymer-teknologi, som giver et effektivt produkt uden at man behøver at benytte hårde kemikalier.  

 

Indholdet er yderligere formuleret i kombination med silikone og voks, så det sikkert kan bruges på det meste materiale. Muc-Off har endda tilsat yderligere tilsætningsstoffer, så det kan bruges på ruskind, læder og nubuck.
 

Det er smart, at der er taget specifikt højde for flere materialer, da cykelsko som oftest består af flere forskellige overflader og tekstiler.

 

Når man har ladet skoene stå et stykke tid med imprægneringen på, så tørrer man overskydende væske af og derved har man påført et usynligt lag, som er med til at gøre skoene vandskyende og afvisende overfor jord og olie.

 

Overskydende imprægnering tørres let af og efterlader skoen uden synlige spor.
 

Premium Footwear Shield er let at arbejde med og sprayflasken er nem at dosere og håndtere.
Resultatet er en lækker finish, hvor de vandskyende effekter får et nøk opad, uden at det kan ses på ens fine, hvide sko,

 

Hold så de sko rene!

Selv med imprægnering, så er det stensikkert at hvide sko bliver snavsede, hvis man cykler på vores breddegrader.

 

Premium Bike Shoe Cleaner er miljøvenlig og kommer i en 250 ml. sprayflaske.
 

Således også mine. Til testen her har jeg brugt mine ældre landevejssko, som har kørt mange kilometer, og som nok synger på deres sidste vers. En ægte udfordring for Muc-Off’s Premium Bike Shoe Cleaner!

 

Vintersko - en ægte udfordring for skorenseren fra Muc-Off.

 

Vaskemidlet er lavet uden giftige kemikalier, men med så meget power, at det skal kunne fjerne snavs, pletter og dårlig lugt uden at påvirke materialets åndbarhed negativt.

Det betyder også, at det kan bruges på en lang række materialer - de fleste man kan komme i tanke om, når det handler om cykelsko. Muc-Off har testet det på over 60 forskellige sko.

 

Første trin er naturligvis at åbne for sprayflasken, så indholdet kan sprøjtes direkte på skoen.
Sprayflaskerne fra Muc-Off kommer med et smart åbne- og lukkesystem, hvor man åbner dyssen ved at trykke en lille split på tværs til man hører et klik. Så bliver dyssen aktiv og man kan fordele vaskemidlet ved at trykke på dispenseren. Når man er færdig, trykker man blot splitten modsat og så er den lukket.

 

Der er et smart og robust system, så man let kan transportere flaskerne uden at bekymre sig.
Et kæmpe fremskridt i forhold til de sprayflasker man kender til at rense spejle med for eksempel, hvor man skal dreje selve dyssen og hvor det helt sikkert går i stykker kort efter.

 

Splitten under selve dyssen trykkes til den ene side for at åbne og den anden for at lukke.

 

Som med imprægneringen så skal flasken omrystes grundigt, inden vaskemidlet fordeles over skoene. Det er let at dosere med den påsatte dysse og man kan nemt få sæben ind alle de steder, hvor der gemmer sig snavs.

 

Sæben påføres med sprayflasken over hele skoen.
 

Når sæben har fået lov at arbejde lidt, så er det tid til at få børsten pakket ud.
Den er lavet med en robust træhåndtag, som ligger godt i hånden, og så ellers forsynet med hårde børster, som for alvor kan angribe snavs og skidt.

 

Børsten er robust og med hår, som kan få bugt med genstridigt snavs.

 

Min oplevelse af Premium Bike Shoe Cleaner er, det er et effektivt middel mod skidt og snavs.
Jeg kunne godt ønske mig, at sæben skummede lidt mere op, men omvendt synes den ret effektiv alligevel.

 

Skoen efter påføring og en tur med børsten.

 

Mine vintersko, som jeg har renset i denne test, er ret slidte, så der er helt naturligt gamle mærker og olie, som intet produkt i verden ville kunne fjerne.

 

Til gengæld så er vaskemidlet fra Muc-Off effektivt mod snavs og jord og alt andet, som gør skoen beskidt. Det er helt tydeligt, at alt ’nyt’ snavs bliver fjernet og at skoene fremstår meget mere hvide efter vask.

 

Skoen til venstre er renset og forskellen er tydelig (de resterende pletter er mærker og indtørret olie, som er umuligt at fjerne).

 

Sæben er effektiv både på det hvide læder såvel som det tekstil, der udgår tungen i skoen og som ellers kan være svært at holde hvidt, når først man har været ude i uvejr.

 

Børsten er også effektiv og de stride hår er for det første gode mod både snavs og lidt mere genstridige pletter, som kræver lidt knofedt.

 

Børsterne er lange nok til at nå ind de fleste steder og jeg oplevede, at det især var lettere at holde BOA-spænderne rene med børsten.

 

Børsten er god til at komme ind de fleste steder, hvor der kan samle sig snavs.

 

Børsterne er også tilpas hårde til, at de ikke knækker eller ’bøjer’, selv hvis man må skrubbe igennem, hvilket er nødvendigt for at sikre lang holdbarhed.


Konklusion
Muc-Off har med rette et godt ry for både at være innovative og levere god kvalitet.

Produkterne her er blide nok til at passe på ens dyre cykelsko, men samtidig hårdhændede nok til at man kan få renset sine sko grundigt op uden at skulle yde en kæmpe indsats.




Stillet til rådighed af: Cycle Service Nordic

Motionsfeltet.dk's vurdering: (7/10)

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet