03.06.2022 @ 09:05

På samme længdegrad som Saharaørkenen byder Tenerife, med sin geografiske placering i Atlanten, på høje, stejle bjerge og dermed mangeartede muligheder for cykelture i stabile temperaturer året rundt. Der er snoede nyasfalterede veje og stigninger i alle kategorier - både gennem områder med begrænset vegetation eller gennem frodige regnskove. Sammen med et internationalt hold af cykeljournalister har Feltet.dk set nærmere på Tenerife.

Gruppen på 15 cykelentusiaster ankommer, fra hele Europa og USA, i løbet af dagen til Tenerife. Bikefitting gennemføres hurtigt og professionelt på baggrund af fremsendte mål.

 

Under fællesspisningen om aftenen er stemningen livlig, og der udveksles hurtigt erfaringer, tips og telefonnumre. Efter gennemgang af ugens program, som kulminerer med deltagelse i UCI-løbet Vuelta al Teide, er vi alle spændte og glæder os til at komme i sadlen tidligt næste morgen.
 

Perfekt appetizer
Første cykeldag køres vi i bus til Don Martin de Gülmar, det aftalte startsted oppe i bjergene på vejen TF28. Her er vores guider allerede fremme og har klargjort cykler og forsyninger.

 

Vi er allerede i højderne og har en fantastisk udsigt over havet mod øst, hvor Afrika gemmer sig 300 kilometer ude i horisonten. Med de kompetente cykelguider i spidsen startes turen stille og forsigtigt op.

 

Det er en fantastisk rute, der er planlagt. Der er nyt asfalt, rigtig mange sving og en kuperet rute med medium stigninger, hvilket gør, at alle får god mulighed for at blive fortrolige med cyklerne og cykling i gruppen. Personligt er det nok en af min cykelkarrieres mest varierede og fornøjelige ture på 50 kilometer. Der er ikke mange lige strækninger over 300 meter, så bremse- og svingteknik bliver virkelig pudset af.

 

Ruten fører os gennem små landsbyer med gode muligheder for kaffe- eller frokoststop. Generelt er der god opbakning og hensyntagen til cyklister, hvor de samme regler med minimum 1,5 meter afstand som i DK er gældende.

 

Ruten TF28 er en del af den tidligere hovedfærdselsåre mellem nord og syd, men der er og bliver fortsat investeret store summer i nye motorveje, som tager rigtigt meget af trafikken fra de mindre veje.


Lokalbefolkningen virker meget imødekommende og hepper, når vi kører igennem landsbyer - også det lokale politi er hjælpsomme og stopper flere steder trafikken, når vi eksempelvis skal igennem rundkørsler.

 

Der poseres for kameraet - en god blandet gruppe med en fælles passion. Foto: Turismo de Tenerife.

 

Meget mere end cykling
Tenerife er meget varieret med et frodigt landbrugsområde i nord med jævnlige skyer, der bliver holdt fast af bjergene.

 

I syd er antallet af solskinstimer højt, og siden 1970-erne er der bygget et dejligt turistområde med masser af sandstrande og et kæmpe udbud af aktiviteter, der kan tilfredsstille alle - ikke mindst rejsefæller, som ikke har lyst til at cykle. Golf, hvalsafari, dykning, surf, go-kart, standup paddling og selvfølgelig flotte luksushoteller med wellness er blandt mulighederne.

 

Generelt møder man som turist en afslappet og meget serviceminded kultur, hvor man føler sig godt tilpas og kan nyde det lokale køkken, hvor specielt grøntsags- og fiskeretter er populære. For at kompensere for importomkostninger til Tenerife er der meget lempelige skatte- og afgiftsforhold, som slår igennem på en række områder, så generelt er der et attraktivt prisniveau på Tenerife.

 

Populær træningsdestination
Flere profesionelle ryttere og hold træner regelmæssigt på Tenerife, da vejret er så stabilt og behageligt året rundt. Der er rige muligheder for at køre lange moderate stigninger op til 50 kilometer plus. Chris Froome har som forberedelse til Tour De France prøvet kræfter med Lomo Monroys gennemsnitlige stigning på 22.5 %, og her er det værd at bemærke, at en enkelt passage stiger med vanvittige 34,9 %, så på 2,3 kilometer vinder man 526 højdemeter.

 

Vuelta al Teide -  så er plateau 2400 moh nået og 45 kilometer nedkørsel gennem regnskov venter. Foto: Turismo de Tenerife.

 

Lokalt løb i UCI-regi
Der gøres meget fra Tenerifes turistorganisationer for at promovere cykling, og de seneste syv år (kun afbrudt af Corona) har UCI sammen med de lokale entusiastiske cykelorganisationer arrangeret løbet Vuelta al Teide, et løb med to forskellige distancer - 175 kilometer / 4400 hm eller 95 kilometer / 2000 hm.

 

Begge distancer tager rytterne op til vulkanen Teide via en ikonisk, moderat lang stigning på 24 kilometer, der først går op til Teide Nationalpark, og efter et kort plateau fortsætter man de sidste otte kilometer mod toppen. Den asfalterede vej slutter dog i knap 2.400 meters højde, hvilket er omkring 1.300 højdemeter under Teides absolutte top. Stigningen er ikonisk, fordi man kommer igennem de mest fantastiske landskaber, der spænder fra gold lava på toppen til en tur gennem regnskov på vej ned til havet.


Efter tre meget forskellige, men veltilrettelagte cykeldage deltog vi cykelentusiaster i Vuelta al Teide - tre hardcore-deltagere valgte den lange distance, og vi andre tog ruten på de 95 kilometer / 2000 hm. Der var i år godt 1000 deltagere, og selvom ikke alle veje var lukkede, betød de mange marshals, motorcykelbetjente og hjælpere, at løbet blev afviklet problemfrit for alle rytterne.

 

Det var en stor oplevelse at deltage i og gennemføre Vuelta al Teide, hvor der traditionelt er kæmpe opbakning fra mange larmende tilskuere, og den nationale interesse viser sig i form af livestreaming af hele løbet.

 

Asfalten er ny, udsigten flot og kombineret med en god snak, er toppen af stigningerne hurtigt i sigte. Foto: Turismo de Tenerife
 

Førsteklasses udstyr og rimelige priser
Bikepoint Tenerife stod for cykeludlejning og service gennem hele ugen. Bikepoint har afdelinger fordelt på Tenerife og udlejer kvalitetscykler, blandt andet BMC, Cervelo og Ridley. Kompetente mekanikere yder god service, og priserne svinger fra 20 - 40 € / dag alt efter cykel og lejeperiode. Selvfølgelig tilbydes også MTB, gravel- og elcykler


Bike Training Tenerife stod for at guide, ruteplanlægning og praktiske forhold. To brødre - Delgado-brødrene - har grundlagt virksomheden, og med en skøn blanding af erfaring, humor og karisma, motiverer de hele gruppen gennem ugen. Bike Training Tenerife tilbyder alt fra fastlagte dagsprogrammer og til ugeprogrammer, hvor man kan melde sig på.

 

Prisen for en uge med seks guidede ture, hotel, morgen- og aftensmad, transfer med mere er 1200 - 1500 € for en uge. Her er tale om value for money, da den eneste ekstraomkostning vil være en flybillet.


Alternativt kan man aftale et skræddersyet program til sin egen gruppe. Der er altid følgebil med og minimum to guider, så man føler sig i gode og trygge hænder.


Øens hoteller er generelt af nyere dato, serviceniveauet er højt, og der er et stort udvalg. RIU er en kæde af specielt ”cykelvenlige” hoteller, hvor der er et lille værksted med service-og opbevaringsmuligheder.

 

Kan anbefales
For mit eget vedkommende går turen helt sikkert tilbage til Tenerife, der byder på så mange cykelmuligheder, og med Vuelta al Teide i maj har man en god motivation til de hjemlige træningsture i det tidlige forår.


For førstegangsbesøgende anbefales det at benytte et af de lokale eventselskaber, der har specialiseret sig i cykling, så alle praktiske forhold er afklaret og forberedt. Dette maksimerer cykeloplevelsen og giver en perfekt introduktion til Tenerife.


”Tenerife - no Limits”. Der er faktisk ingen grænser for de cykeloplevelser, man kan realisere på Tenerife.

Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Livestream Touren uden afbrydelser til halv pris
Tour de France starter på fredag. Det fejrer Feltet.dk i samarbejde med Warner Bros. Discovery, da du nu kan streame hele Touren for kun 64,50 kroner! Så skal du til stranden eller andet, så kan du have Touren med på tur. 
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.
Asgreen og co. får ny hjelm til enkeltstarten
Kasper Asgreen og co. kommer til at starte dagens enkeltstart med en helt ny hjelm fra Specialized.
Vindmålinger og data fra lufthavnen - sådan vil EF Education vinde enkeltstarten
EF Education-Easypost-direktøren Jonathan Vaughters løftede lidt af sløret for, hvordan de tackler dagens enkeltstart, da Cannondale holdte Tour-fest i København.
Managers på Tour: Hvad er den bedste optakt til Tour de France?
Eksperter har i flere år diskuteret, hvad der er den mest fornuftige forberedelse til Tour de France: Critérium du Dauphiné eller Tour de Suisse. I år har der endda været yderligere to muligheder: Tour of Slovenia og La Route d’Occitanie. Alle løb, hvor håbefulde klassementsryttere har kunnet teste formen forud for årets absolutte højdepunkt.
Sæt dit Tour-managerhold - Præmier for over 100.000 kroner
Sæt dit Tour de France-managerhold og vind nogle af de mange flotte præmier! Dyst imod vennerne og familien!
Made in Denmark: CeramicSpeed fejrer det danske brands ophav
CeramicSpeed og fire professionelle hold teamer op under Tour de France for at fejre det danske brands ophav. 
Produktnyt: Trek Madone SLR 2023
Trek har udviklet en lettere, hurtigere og mere aerodynamisk Madone SLR og udfordrer grænserne med deres innovative design.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Tour de France-manager: Hvem har 9 rigtige?
Det havde Nicolai Hurup sidste år, da managerspillet i forbindelse med Tour de France blev gjort op efter 21 etaper. Eller rettere - han havde faktisk kun 6 helt rigtige. Plus et par halvkiksede og en enkelt fuser. Men alt i alt var det nok til en forholdsvis komfortabel sejr med godt 200 points ned til nummer to.
Cannondale i vovet Tour-design
Cannondale er klar til at vælte cykelverdenen endnu en gang, når både kvinder og mænd kører årets Tour i et vovet design fra ikoniske Palace Skateboards og Rapha for at fejre at kvindernes Tour er tilbage.
Bliv klar til den danske Tour-start
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Mads P: Cykel med lygter i dagtimerne
Bliv set, når du er ude at cykle - kør med cykellygter fra Bontrager. 
2ned - Danmarks nye cykelunivers
En løs samtale mellem to cykelentusiastiske venner, udviklede sig til en fuldtids ambition om at skabe et samlende dansk cykelunivers med et mangfoldigt fokus, som hjælper dig, uanset om du mangler cykeltøj, inspiration eller et frit cykelfællesskab. Ambitionen kalder vennerne i dag 2ned.
Vind Jacques Anquetils cykel!
Jysk Fynske Medier udlodder i samarbejde med Feltet.dk en af Jacques Anquetils cykler. Ja, du læste rigtigt!
Guide: Sådan kommer du bedst frem til Tour de France
De tre Tour de France-etaper bliver uden tvivl det største event i Danmark i hele 2022, og rigtig mange danskere vil gerne være en del af cykelfesten. Vejdirektoratet anbefaler derfor, at man planlægger sin tur til Touren i ekstra god tid og booker en parkeringsplads på forhånd, så man ved, hvornår man skal hjemmefra for at nå frem til den perfekte Tour-udkigspost i tide.
Cykelfan udgiver sang til den danske Tour-start
Sten Lindegaard har netop udgivet singlen ”Tour de France i Danmark - får alle op at stå”, og du kan høre den her!
Tronskifte: Fini presset af stortalent til målstregen
Sebastian Fini vandt i dag det danske mesterskab i XCO-disciplinen foran stortalent.
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.
Ikke en Tour - uden at vinde et multisportsur
I samarbejde med Polar udlodder Feltet.dk hele tre Grit X Pro Titan luksusmultisportsur. Urene har en værdi af 4.499 kroner!
Overblik: DM-program og starttider til enkeltstarterne
I Aalborg er alle sejl sat for at skabe en fantastisk kulisse for det nye tiltag: DM-ugen, som samler de officielle danmarksmesterskaber for 28 specialforbund, hvilket dækker over flere end 50 sportsgrene med flere end 100 discipliner. Over 180 medalje sæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles den 23.-26. juni.
Anmeldelse: Pro Cycling Manager 2022
2022-udgaven af Pro Cycling Manager har ramt hylderne, og traditionen tro anmelder Feltet.dk den nyeste udgave af branchens førende cykelsimulator.
Politiet før Touren: Vi har aldrig prøvet noget af samme format før
Feltet.dk bringer denne artikel i samarbejde med Politiforbundet. Artiklen har været bragt i Politiets fagblad: "DANSK POLITI" forud for Tour de France kommer til Danmark og giver et godt indblik i politiets arbejde før og under begivenheden.
De 7 populæreste Tour de France-bøger lige nu
Der udkommer rigtig mange Tour de France-bøger forud for verdens største cykelløb, og du kan naturligvis købe bøgerne til en skarp pris på Feltet.dks webshop. Vi har samlet de 7 nyeste bedst sælgende bøger til dig!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Hvad med vore egne stjerner? Er vi 100% sikre på, at en del af disse ikke også er dopede? NEJ det er vi IKKE. Det er et valg. TDF og andre tv-transmitterede cykelløb er underholdning. A: Hvis jeg tror, at ingen snyder, er det god underholdning som jeg ser. B: Hvis jeg tror at vinderne - eller alle - snyder og ikke bliver afsløret eller kan afsløres, er det dårlig underholdning, som jeg ikke ser. Jeg vælger A med forventning om, at evt snyd bliver afsløret. At snyde planlagt i en konkurrence er æreløst. Og bliver snyderiet afsløret bør konkurrencepræstationen selvfølgelig markeres som "opnået via snyd". Der er ingen tvivl om at Bjarne Riis' sejr i TDF 1996 blev opnået via snyd. Der kan være tvivl om, hvor mange af de andre 197 startende ryttere, der også snød - og om de snød mere eller mindre end Riis - men man kan altså ikke akkrediteres for en sejr, hvor man beviseligt har snydt sig til den. At Riis og andre (se Brasch' indlæg) er erklæret som vindere, på diverse lister er ikke noget argument. Hvis man vælger at tro at snyd i dag ikke er accepteret i elitecykelsport er det absurd at en redaktør for "feltet.dk" akkrediterer Bjarne Riis for sejr i 96 og det er mindst ligeså slemt at se tv2's intro med billeder af både Riis og Armstrong. Beklager jeg (gen)startede dette snydeemne. Jeg glæder mig til resten af touren. Han fører med 8 - 9 sekunder til JV og PR Ingen katastrofe klap lige hesten.Få timer efter den store triumf i Københavns gader stopper fejringen brat for Quick-Step. Coronasmitte har nemlig ramt holdet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/efter_stor_triumf_coronasmitte_rammer_quick-step_alpha_vinyl/Yves Lampaert og Quick-Step blev de store vindere, da dårligt vejr forvandlede den med spænding imødesete enkeltstart til et sandt lotteri, men det lykkedes alligevel Tadej Pogacar at sende et klart signal om, hvem der skal slås i årets Tour. Det belgiske storhold får endda chancen for at tage to sejre i træk, når den danske Tour-fest fortsætter med den stort opslåede storebæltsetape, der desværre ser ud til at blive en ganske klassisk sprinteretape, da vinden ikke kunne have stået meget værre for dem, der måtte ønske sig et mindeværdigt sidevindsslag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_de_france_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Livestream Touren uden afbrydelser til halv pris
Tour de France starter på fredag. Det fejrer Feltet.dk i samarbejde med Warner Bros. Discovery, da du nu kan streame hele Touren for kun 64,50 kroner! Så skal du til stranden eller andet, så kan du have Touren med på tur. 
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.
Asgreen og co. får ny hjelm til enkeltstarten
Kasper Asgreen og co. kommer til at starte dagens enkeltstart med en helt ny hjelm fra Specialized.
Vindmålinger og data fra lufthavnen - sådan vil EF Education vinde enkeltstarten
EF Education-Easypost-direktøren Jonathan Vaughters løftede lidt af sløret for, hvordan de tackler dagens enkeltstart, da Cannondale holdte Tour-fest i København.
Managers på Tour: Hvad er den bedste optakt til Tour de France?
Eksperter har i flere år diskuteret, hvad der er den mest fornuftige forberedelse til Tour de France: Critérium du Dauphiné eller Tour de Suisse. I år har der endda været yderligere to muligheder: Tour of Slovenia og La Route d’Occitanie. Alle løb, hvor håbefulde klassementsryttere har kunnet teste formen forud for årets absolutte højdepunkt.
Sæt dit Tour-managerhold - Præmier for over 100.000 kroner
Sæt dit Tour de France-managerhold og vind nogle af de mange flotte præmier! Dyst imod vennerne og familien!
Made in Denmark: CeramicSpeed fejrer det danske brands ophav
CeramicSpeed og fire professionelle hold teamer op under Tour de France for at fejre det danske brands ophav. 
Produktnyt: Trek Madone SLR 2023
Trek har udviklet en lettere, hurtigere og mere aerodynamisk Madone SLR og udfordrer grænserne med deres innovative design.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x