03.06.2022 @ 09:05

På samme længdegrad som Saharaørkenen byder Tenerife, med sin geografiske placering i Atlanten, på høje, stejle bjerge og dermed mangeartede muligheder for cykelture i stabile temperaturer året rundt. Der er snoede nyasfalterede veje og stigninger i alle kategorier - både gennem områder med begrænset vegetation eller gennem frodige regnskove. Sammen med et internationalt hold af cykeljournalister har Feltet.dk set nærmere på Tenerife.

Gruppen på 15 cykelentusiaster ankommer, fra hele Europa og USA, i løbet af dagen til Tenerife. Bikefitting gennemføres hurtigt og professionelt på baggrund af fremsendte mål.

 

Under fællesspisningen om aftenen er stemningen livlig, og der udveksles hurtigt erfaringer, tips og telefonnumre. Efter gennemgang af ugens program, som kulminerer med deltagelse i UCI-løbet Vuelta al Teide, er vi alle spændte og glæder os til at komme i sadlen tidligt næste morgen.
 

Perfekt appetizer
Første cykeldag køres vi i bus til Don Martin de Gülmar, det aftalte startsted oppe i bjergene på vejen TF28. Her er vores guider allerede fremme og har klargjort cykler og forsyninger.

 

Vi er allerede i højderne og har en fantastisk udsigt over havet mod øst, hvor Afrika gemmer sig 300 kilometer ude i horisonten. Med de kompetente cykelguider i spidsen startes turen stille og forsigtigt op.

 

Det er en fantastisk rute, der er planlagt. Der er nyt asfalt, rigtig mange sving og en kuperet rute med medium stigninger, hvilket gør, at alle får god mulighed for at blive fortrolige med cyklerne og cykling i gruppen. Personligt er det nok en af min cykelkarrieres mest varierede og fornøjelige ture på 50 kilometer. Der er ikke mange lige strækninger over 300 meter, så bremse- og svingteknik bliver virkelig pudset af.

 

Ruten fører os gennem små landsbyer med gode muligheder for kaffe- eller frokoststop. Generelt er der god opbakning og hensyntagen til cyklister, hvor de samme regler med minimum 1,5 meter afstand som i DK er gældende.

 

Ruten TF28 er en del af den tidligere hovedfærdselsåre mellem nord og syd, men der er og bliver fortsat investeret store summer i nye motorveje, som tager rigtigt meget af trafikken fra de mindre veje.


Lokalbefolkningen virker meget imødekommende og hepper, når vi kører igennem landsbyer - også det lokale politi er hjælpsomme og stopper flere steder trafikken, når vi eksempelvis skal igennem rundkørsler.

 

Der poseres for kameraet - en god blandet gruppe med en fælles passion. Foto: Turismo de Tenerife.

 

Meget mere end cykling
Tenerife er meget varieret med et frodigt landbrugsområde i nord med jævnlige skyer, der bliver holdt fast af bjergene.

 

I syd er antallet af solskinstimer højt, og siden 1970-erne er der bygget et dejligt turistområde med masser af sandstrande og et kæmpe udbud af aktiviteter, der kan tilfredsstille alle - ikke mindst rejsefæller, som ikke har lyst til at cykle. Golf, hvalsafari, dykning, surf, go-kart, standup paddling og selvfølgelig flotte luksushoteller med wellness er blandt mulighederne.

 

Generelt møder man som turist en afslappet og meget serviceminded kultur, hvor man føler sig godt tilpas og kan nyde det lokale køkken, hvor specielt grøntsags- og fiskeretter er populære. For at kompensere for importomkostninger til Tenerife er der meget lempelige skatte- og afgiftsforhold, som slår igennem på en række områder, så generelt er der et attraktivt prisniveau på Tenerife.

 

Populær træningsdestination
Flere profesionelle ryttere og hold træner regelmæssigt på Tenerife, da vejret er så stabilt og behageligt året rundt. Der er rige muligheder for at køre lange moderate stigninger op til 50 kilometer plus. Chris Froome har som forberedelse til Tour De France prøvet kræfter med Lomo Monroys gennemsnitlige stigning på 22.5 %, og her er det værd at bemærke, at en enkelt passage stiger med vanvittige 34,9 %, så på 2,3 kilometer vinder man 526 højdemeter.

 

Vuelta al Teide -  så er plateau 2400 moh nået og 45 kilometer nedkørsel gennem regnskov venter. Foto: Turismo de Tenerife.

 

Lokalt løb i UCI-regi
Der gøres meget fra Tenerifes turistorganisationer for at promovere cykling, og de seneste syv år (kun afbrudt af Corona) har UCI sammen med de lokale entusiastiske cykelorganisationer arrangeret løbet Vuelta al Teide, et løb med to forskellige distancer - 175 kilometer / 4400 hm eller 95 kilometer / 2000 hm.

 

Begge distancer tager rytterne op til vulkanen Teide via en ikonisk, moderat lang stigning på 24 kilometer, der først går op til Teide Nationalpark, og efter et kort plateau fortsætter man de sidste otte kilometer mod toppen. Den asfalterede vej slutter dog i knap 2.400 meters højde, hvilket er omkring 1.300 højdemeter under Teides absolutte top. Stigningen er ikonisk, fordi man kommer igennem de mest fantastiske landskaber, der spænder fra gold lava på toppen til en tur gennem regnskov på vej ned til havet.


Efter tre meget forskellige, men veltilrettelagte cykeldage deltog vi cykelentusiaster i Vuelta al Teide - tre hardcore-deltagere valgte den lange distance, og vi andre tog ruten på de 95 kilometer / 2000 hm. Der var i år godt 1000 deltagere, og selvom ikke alle veje var lukkede, betød de mange marshals, motorcykelbetjente og hjælpere, at løbet blev afviklet problemfrit for alle rytterne.

 

Det var en stor oplevelse at deltage i og gennemføre Vuelta al Teide, hvor der traditionelt er kæmpe opbakning fra mange larmende tilskuere, og den nationale interesse viser sig i form af livestreaming af hele løbet.

 

Asfalten er ny, udsigten flot og kombineret med en god snak, er toppen af stigningerne hurtigt i sigte. Foto: Turismo de Tenerife
 

Førsteklasses udstyr og rimelige priser
Bikepoint Tenerife stod for cykeludlejning og service gennem hele ugen. Bikepoint har afdelinger fordelt på Tenerife og udlejer kvalitetscykler, blandt andet BMC, Cervelo og Ridley. Kompetente mekanikere yder god service, og priserne svinger fra 20 - 40 € / dag alt efter cykel og lejeperiode. Selvfølgelig tilbydes også MTB, gravel- og elcykler


Bike Training Tenerife stod for at guide, ruteplanlægning og praktiske forhold. To brødre - Delgado-brødrene - har grundlagt virksomheden, og med en skøn blanding af erfaring, humor og karisma, motiverer de hele gruppen gennem ugen. Bike Training Tenerife tilbyder alt fra fastlagte dagsprogrammer og til ugeprogrammer, hvor man kan melde sig på.

 

Prisen for en uge med seks guidede ture, hotel, morgen- og aftensmad, transfer med mere er 1200 - 1500 € for en uge. Her er tale om value for money, da den eneste ekstraomkostning vil være en flybillet.


Alternativt kan man aftale et skræddersyet program til sin egen gruppe. Der er altid følgebil med og minimum to guider, så man føler sig i gode og trygge hænder.


Øens hoteller er generelt af nyere dato, serviceniveauet er højt, og der er et stort udvalg. RIU er en kæde af specielt ”cykelvenlige” hoteller, hvor der er et lille værksted med service-og opbevaringsmuligheder.

 

Kan anbefales
For mit eget vedkommende går turen helt sikkert tilbage til Tenerife, der byder på så mange cykelmuligheder, og med Vuelta al Teide i maj har man en god motivation til de hjemlige træningsture i det tidlige forår.


For førstegangsbesøgende anbefales det at benytte et af de lokale eventselskaber, der har specialiseret sig i cykling, så alle praktiske forhold er afklaret og forberedt. Dette maksimerer cykeloplevelsen og giver en perfekt introduktion til Tenerife.


”Tenerife - no Limits”. Der er faktisk ingen grænser for de cykeloplevelser, man kan realisere på Tenerife.

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sofacykling: Opvarmning til "åbningsweekend"
Første episode af Sofacykling er ude! Vi varmer op til endagsklassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.
Danmarks ”sportsminister” melder om gode ben og luft i dækkene, men genkender ikke kritik
Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 
Ny podcastserie på Feltet.dk: Sofacykling - Vind managerhold
Cykling skal ses. Om det er fra vejsiden, bagsædet i en Skoda Octavia eller fra en sofa er lige meget. Det skal ses, og det bliver det også af vores to værter på det helt nye program: Sofacykling.
Vidste du det? Opret en liga og dyst imod vennerne!
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Årets ryttere er kåret af DCU's licenshavende medlemmer. 
Test: EKOI E-Lens
Lynhurtig, kontinuerlig tilpasning af brilleglasset, når lysforhold ændrer sig. EKOI E-Lens brillen giver en rigtig god køreoplevelse og samtidig bedre sikkerhed.
Manager: The Hæmo-riders Ride Again
Et nyt cykelår er i gang og dermed også starten på en ny managersæson. Nogle få managers skal prøve at leve op til sidste års succeser, og rigtig mange managers skal prøve at revanchere 2023’s jammerlige resultater.
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Den 31-årige grafiske designer, bosiddende i Kolding, har god grund til være optimistisk vedrørende den netop startede managersæson. Det blev nemlig til kroner 16.403 plus seks gratishold i 2023. Det hele fordelt på 14 placeringer i præmierækken. Sådan!
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge
Feltet.dk har indledt et samarbejde med 360 DANMARK, der har udgivet tre bøger, som tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.
Test: Tacx Neo 3M Hometrainer
Tacx NEO 3M er muligvis den bedste direct drive hometrainer på markedet lige nu. Den giver en fantastisk køreoplevelse og har tilføjet nye funktioner for at øge realismen. Men hvad gør det for din træning?
Test: POC Propel solbriller
POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.
DM-vinder havde kramper i begge ben: Alle var færdige
Frederik Muff var egentlig blevet sat, men i et hårdt løb lykkedes det ham alligevel at blive danmarksmester i e-cykling. ”Jeg vidste, at hvis jeg havde ondt i benene, havde de andre det formentlig også,” fortæller han.
Frederik Muff slår verdensmesteren og vinder DM
De danske mesterskaber i e-cykling blev kørt i Aarhus søndag eftermiddag, og flere anerkendte ryttere var til start.
Oversigt: Stor danskeruge med flere stjerner i ilden
En ny uge i cykelsporten truer, og det betyder naturligvis også en ny dansk stjerneparade. Feltet.dk giver her et overblik over dem alle sammen.
Hjerteproblemer rammer flere ryttere - nu sætter danskerhold fokus på problemet
En ny trøje er blandt andet en del af kampagnen "Follow your heart".

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet