03.06.2022 @ 09:05

På samme længdegrad som Saharaørkenen byder Tenerife, med sin geografiske placering i Atlanten, på høje, stejle bjerge og dermed mangeartede muligheder for cykelture i stabile temperaturer året rundt. Der er snoede nyasfalterede veje og stigninger i alle kategorier - både gennem områder med begrænset vegetation eller gennem frodige regnskove. Sammen med et internationalt hold af cykeljournalister har Feltet.dk set nærmere på Tenerife.

Gruppen på 15 cykelentusiaster ankommer, fra hele Europa og USA, i løbet af dagen til Tenerife. Bikefitting gennemføres hurtigt og professionelt på baggrund af fremsendte mål.

 

Under fællesspisningen om aftenen er stemningen livlig, og der udveksles hurtigt erfaringer, tips og telefonnumre. Efter gennemgang af ugens program, som kulminerer med deltagelse i UCI-løbet Vuelta al Teide, er vi alle spændte og glæder os til at komme i sadlen tidligt næste morgen.
 

Perfekt appetizer
Første cykeldag køres vi i bus til Don Martin de Gülmar, det aftalte startsted oppe i bjergene på vejen TF28. Her er vores guider allerede fremme og har klargjort cykler og forsyninger.

 

Vi er allerede i højderne og har en fantastisk udsigt over havet mod øst, hvor Afrika gemmer sig 300 kilometer ude i horisonten. Med de kompetente cykelguider i spidsen startes turen stille og forsigtigt op.

 

Det er en fantastisk rute, der er planlagt. Der er nyt asfalt, rigtig mange sving og en kuperet rute med medium stigninger, hvilket gør, at alle får god mulighed for at blive fortrolige med cyklerne og cykling i gruppen. Personligt er det nok en af min cykelkarrieres mest varierede og fornøjelige ture på 50 kilometer. Der er ikke mange lige strækninger over 300 meter, så bremse- og svingteknik bliver virkelig pudset af.

 

Ruten fører os gennem små landsbyer med gode muligheder for kaffe- eller frokoststop. Generelt er der god opbakning og hensyntagen til cyklister, hvor de samme regler med minimum 1,5 meter afstand som i DK er gældende.

 

Ruten TF28 er en del af den tidligere hovedfærdselsåre mellem nord og syd, men der er og bliver fortsat investeret store summer i nye motorveje, som tager rigtigt meget af trafikken fra de mindre veje.


Lokalbefolkningen virker meget imødekommende og hepper, når vi kører igennem landsbyer - også det lokale politi er hjælpsomme og stopper flere steder trafikken, når vi eksempelvis skal igennem rundkørsler.

 

Der poseres for kameraet - en god blandet gruppe med en fælles passion. Foto: Turismo de Tenerife.

 

Meget mere end cykling
Tenerife er meget varieret med et frodigt landbrugsområde i nord med jævnlige skyer, der bliver holdt fast af bjergene.

 

I syd er antallet af solskinstimer højt, og siden 1970-erne er der bygget et dejligt turistområde med masser af sandstrande og et kæmpe udbud af aktiviteter, der kan tilfredsstille alle - ikke mindst rejsefæller, som ikke har lyst til at cykle. Golf, hvalsafari, dykning, surf, go-kart, standup paddling og selvfølgelig flotte luksushoteller med wellness er blandt mulighederne.

 

Generelt møder man som turist en afslappet og meget serviceminded kultur, hvor man føler sig godt tilpas og kan nyde det lokale køkken, hvor specielt grøntsags- og fiskeretter er populære. For at kompensere for importomkostninger til Tenerife er der meget lempelige skatte- og afgiftsforhold, som slår igennem på en række områder, så generelt er der et attraktivt prisniveau på Tenerife.

 

Populær træningsdestination
Flere profesionelle ryttere og hold træner regelmæssigt på Tenerife, da vejret er så stabilt og behageligt året rundt. Der er rige muligheder for at køre lange moderate stigninger op til 50 kilometer plus. Chris Froome har som forberedelse til Tour De France prøvet kræfter med Lomo Monroys gennemsnitlige stigning på 22.5 %, og her er det værd at bemærke, at en enkelt passage stiger med vanvittige 34,9 %, så på 2,3 kilometer vinder man 526 højdemeter.

 

Vuelta al Teide -  så er plateau 2400 moh nået og 45 kilometer nedkørsel gennem regnskov venter. Foto: Turismo de Tenerife.

 

Lokalt løb i UCI-regi
Der gøres meget fra Tenerifes turistorganisationer for at promovere cykling, og de seneste syv år (kun afbrudt af Corona) har UCI sammen med de lokale entusiastiske cykelorganisationer arrangeret løbet Vuelta al Teide, et løb med to forskellige distancer - 175 kilometer / 4400 hm eller 95 kilometer / 2000 hm.

 

Begge distancer tager rytterne op til vulkanen Teide via en ikonisk, moderat lang stigning på 24 kilometer, der først går op til Teide Nationalpark, og efter et kort plateau fortsætter man de sidste otte kilometer mod toppen. Den asfalterede vej slutter dog i knap 2.400 meters højde, hvilket er omkring 1.300 højdemeter under Teides absolutte top. Stigningen er ikonisk, fordi man kommer igennem de mest fantastiske landskaber, der spænder fra gold lava på toppen til en tur gennem regnskov på vej ned til havet.


Efter tre meget forskellige, men veltilrettelagte cykeldage deltog vi cykelentusiaster i Vuelta al Teide - tre hardcore-deltagere valgte den lange distance, og vi andre tog ruten på de 95 kilometer / 2000 hm. Der var i år godt 1000 deltagere, og selvom ikke alle veje var lukkede, betød de mange marshals, motorcykelbetjente og hjælpere, at løbet blev afviklet problemfrit for alle rytterne.

 

Det var en stor oplevelse at deltage i og gennemføre Vuelta al Teide, hvor der traditionelt er kæmpe opbakning fra mange larmende tilskuere, og den nationale interesse viser sig i form af livestreaming af hele løbet.

 

Asfalten er ny, udsigten flot og kombineret med en god snak, er toppen af stigningerne hurtigt i sigte. Foto: Turismo de Tenerife
 

Førsteklasses udstyr og rimelige priser
Bikepoint Tenerife stod for cykeludlejning og service gennem hele ugen. Bikepoint har afdelinger fordelt på Tenerife og udlejer kvalitetscykler, blandt andet BMC, Cervelo og Ridley. Kompetente mekanikere yder god service, og priserne svinger fra 20 - 40 € / dag alt efter cykel og lejeperiode. Selvfølgelig tilbydes også MTB, gravel- og elcykler


Bike Training Tenerife stod for at guide, ruteplanlægning og praktiske forhold. To brødre - Delgado-brødrene - har grundlagt virksomheden, og med en skøn blanding af erfaring, humor og karisma, motiverer de hele gruppen gennem ugen. Bike Training Tenerife tilbyder alt fra fastlagte dagsprogrammer og til ugeprogrammer, hvor man kan melde sig på.

 

Prisen for en uge med seks guidede ture, hotel, morgen- og aftensmad, transfer med mere er 1200 - 1500 € for en uge. Her er tale om value for money, da den eneste ekstraomkostning vil være en flybillet.


Alternativt kan man aftale et skræddersyet program til sin egen gruppe. Der er altid følgebil med og minimum to guider, så man føler sig i gode og trygge hænder.


Øens hoteller er generelt af nyere dato, serviceniveauet er højt, og der er et stort udvalg. RIU er en kæde af specielt ”cykelvenlige” hoteller, hvor der er et lille værksted med service-og opbevaringsmuligheder.

 

Kan anbefales
For mit eget vedkommende går turen helt sikkert tilbage til Tenerife, der byder på så mange cykelmuligheder, og med Vuelta al Teide i maj har man en god motivation til de hjemlige træningsture i det tidlige forår.


For førstegangsbesøgende anbefales det at benytte et af de lokale eventselskaber, der har specialiseret sig i cykling, så alle praktiske forhold er afklaret og forberedt. Dette maksimerer cykeloplevelsen og giver en perfekt introduktion til Tenerife.


”Tenerife - no Limits”. Der er faktisk ingen grænser for de cykeloplevelser, man kan realisere på Tenerife.

Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Produktfokus: Magnus Cort kører kun på SystemSix
Vi har set nærmere på Magnus Corts vindermaskine - Cannondales SystemSix.
Test: Stages SB20 indoor bike
Vintersæsonen er i gang og rigtig mange ryttere rykker lige nu deres træning - eller i hvert fald noget af den - indenfor. Vi er også rykket delvist indenfor og har i den forbindelse kørt lidt på den stationære, indendørscykel fra Stages kaldet SB20. Har du endnu ikke læst vores optakt til testen og cyklens baggrund, så kan du læse den her.
Test: Northwave Rebel 3
Rebel 3 er en flot sko til gravel og MTB  med et suverænt spædensystem. Pasform, komfort og god kraftoverførsel kendetegner Northwaves nye Rebel 3-model og med detaljer som Northwaves helt eget spændesystem, X-Dial, holder skoen et højt niveau.  
Test: Bontrager Circuit Road Shoe
Med Bontrager Circuit Road Shoe får man en god landevejssko til en rimelig pris, velegnet til længere træningsture samt visuel rigtig flot. Og så kan den bruges af både damer og herrer.  
Test: Giordana G-Shield cykeltøj
G-Shield-serien er en kraftfuld, men yderst komfortabel kollektion af funktionelt cykeltøj, som er suverænt til danske forhold - til en pris, som er mere end konkurrencedygtig. 
Ny bog: Uden for kategori - Dagbog fra Tour de France 2022
Cykelsportsekspert Brian Nygaard fulgte Tour de France gennem en brandvarm sommer og i sin meget personlige dagbog endte han med at skrive sig helt ind på løbets sjæl og på de skæbner, der inkarnerer de vigtigste øjeblikke, fulde af lidelse og forløsning. Det blev en sommer, vi aldrig glemmer.
Ny bog fra Bastian Emil - Forudbestil nu og få rabat!
Før tv og radio transmitterede direkte fra helikoptere og motorcykler, blev de store løb præsenteret gennem reportager i de europæiske dagblade. Denne tradition vækker Bastian Emil Goldschmidt til live i 32 reportager fra et mindeværdigt år på landevejene.
Nye bøger i webshoppen - få rabat
Der udkommer mange bøger i øjeblikket. Vi har netop fyldt webshoppen med bøger og giver dig her et overblik over de nyeste.  
Produktnyt: Mavic sender nyt MTB-hjul på markedet
Mavic har lanceret et nyt MTB-hjul, Crossmax SL Ultimate, som blandt andet Sebastian Fini kører med.
Test: Polar Pacer Pro løbe- og multisportsur
Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.
Optakt: Test af Stages SB20 indoor bike
Indendørs-sæsonen står for døren og vi er i gang med at teste en komplet indendørs cykel fra Stages.
Produktnyt: Flowgun One - Nyeste massageteknologi fra Flowlife
Flowlifes næste innovation til massage og restitution er Flowgun One - avanceret teknologi med et gummi belagt aluminiumshus for perfekt massage og kontrol. Dette giver en dybdegående behandling og en helt ny massagefornemmelse.
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Nu udkommer Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer i næste uge og Feltet.dk har udsender fra starten af næste uge.
Bankede hele manager-feltet: Hvem er den anonyme Vuelta-vinder?
Den beskedne nu-ikke-længere-helt-så-anonyme etter fortæller: "Der skal lidt rygvind til."

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x