07.06.2023 @ 19:00

Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.

Området omkring de franske bjergbyer Serre Chevalier og Briancon er spækket med historie, ikke mindst Tour-historie, og ikoniske bjergpas som Galibier, Granon, Izoard og Lautaret ligger som perler på en snor. Det var på podiet på toppen af det 2.413 meter høje Col de Granon, Jonas Vingegaard i 2022 fik trukket den gule førertrøje over hovedet, det var i 1998, at Marco Pantani som første mand klatrede over berygtede Galibier, og tilbage i 1972 kom Eddy Merckx først over Col d’Izoard.

 

På vej mod toppen af Granon, strømmer frisk kildevand ud fra bjerget. Foto: Pierre Derouet / alpesphotographies.com

 

Hårnålesving og panoramiske udsigter

Mange kender sikkert Serre Chevalier som et af Alpernes største skiområder, hvor liftene går helt op til 2.800 meters højde. Og det betyder samtidig, at området om sommeren har alt det, man som dansk cykelturist drømmer om - stejle ramper, snævre hårnålesving og panoramiske udsigter til bjerge, gletsjere og vandfald. Toppet op med områdets øvrige attraktioner - hyggelige landsbyer, et væld af sommeraktiviteter samt talrige spisesteder, der rækker fra caféer og små brasserier til gourmetrestauranter, er Serre Chevalier- Briancondalen et oplagt rejsemål denne sommer.

 

Serre Chevalier og Briancon, supplerer hinanden godt. Hvor Serre Chevalier som nævnt er synonymt med stejle bjergveje, råt alpint terræn og cykelmæssige udfordringer, byder Briancon på middelalderstemning, smalle, kringlede gader og store åbne pladser. Dele af byen er UNESCO-fredet, og man kan besøge de mange specialbutikker, dykke ned i historien eller smage på det lokale køkken. Italien ligger blot 15 kilometer væk, så det gastronomiske niveau er højt.

 

Flere steder er der anlagt downhill-nedkørsler. Foto Andre Quere / alpesphotographies.com

 

Masser af aktiviteter

Det udfordrende landevejsterræn i Serre Chevalier-Briancondalen lægger op til spektakulære ture, og da Tour de France-feltet i 2022 kom forbi - oven i købet to gange - vil mange måske nikke genkendende til flere passager fra løbets 11. etape. Her dominerede Jonas Vingegaard på turen over Galibier, Lautaret og Granon, og da rytterne dagen efter blev sendt afsted, foregik det i Briancon. Som cykelgæst har man bogstavelig talt alle muligheder for køre i Tour-rytternes hjulspor. 

 

Ud over landevejsterrænet lokker de stejle bjergsider med nedkørsler af enhver art, og Serre Chevalier Bike Park er stedet, hvis man er til enduro- eller mtb-kørsel. Der er anlagt 55 forskellige enduro-ruter samt en park med tre separate områder, hvor man stille og roligt kan arbejde med sin teknik. Er man til fart og heftig action, finder man en række udfordrende nedkørsler i Serre Chevalier Altitude Area. Turen op i terrænet foregår med skilift, mens nedkørslen går ad kringlede ruter med hop og kurver.

 

Udsigterne fejler ikke noget / Foto: Pierre Derouet / alpesphotographies.com

 

Aktive sommergæster, der ønsker at supplere cyklingen med andre oplevelser, har talrige muligheder. Området byder på alt fra ridning, wellness og spa til actionmættede discipliner som klatring, rafting og paragliding. Og skal det aktive sættes på stand by, er der fra 30/6 til 02/7 middelalderfestival i Briancon, mens alle områdets bryggerier går sammen om en ølfestival fra 07/7 til 08/7.

 

Planlæg sommerferien

I 2023 kommer feltet ikke gennem selve Serre Chevalier-Briancondalen, men vil man være på plads i vejsiden, slutter 17. etape i Courchevel, mens 18. etape starter i Moutiers. Begge steder ligger godt et par timers kørsel nord for Briancon.

 

Til gengæld har cykelgæster førsteklasses forhold i nærområdet, hvor man på bestemte datoer lukker nogle af passene for biltrafik.

 

Fra 03/7 til 07/7 arrangeres Tournée des Grands Cols, så fra morgenstunden er opkørslerne til Echelle, Izoard, Agnel, Galibier og Granon lukket for motoriseret trafik. Her har man bjerget for sig selv og kan nyde sin cykeltur i fulde drag.

 

Det kan man også ved de såkaldte Cols Reserves-arrangementer, hvor enkelte bjerge spærres af for alle andre end cyklister. Hav derfor følgende datoer med i din rejseplanlægning:

 

Col du Granon: 07/07, 13/07 og 16/08

Col du Galibier: 06/07, 20/07 og 17/08

Col d'Izoard: 04/07 og 03/08

 

Briefing inden nedkørslen / Foto: Pierre Derouet / alpesphotographies.com

 

På alle måder er der lagt op til en aktiv og indholdsrig ferie, hvis sommerturen går forbi Serre Chevalier-Briancondalen. Og da Middelhavet blot ligger 300 kilometer længere med syd, er det oplagt at kombinere en aktiv uge i Alperne med en uges badeferie ved Rivieraen.

 

Sidste chance: Deltag i Tirreno-Adriatico managerspillet
Managerspillet til Tirreno-Adriatico starter mandag klokken 12.30. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sofacykling: Opvarmning til "åbningsweekend"
Første episode af Sofacykling er ude! Vi varmer op til endagsklassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.
Danmarks ”sportsminister” melder om gode ben og luft i dækkene, men genkender ikke kritik
Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 
Ny podcastserie på Feltet.dk: Sofacykling - Vind managerhold
Cykling skal ses. Om det er fra vejsiden, bagsædet i en Skoda Octavia eller fra en sofa er lige meget. Det skal ses, og det bliver det også af vores to værter på det helt nye program: Sofacykling.
Vidste du det? Opret en liga og dyst imod vennerne!
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Årets ryttere er kåret af DCU's licenshavende medlemmer. 
Test: EKOI E-Lens
Lynhurtig, kontinuerlig tilpasning af brilleglasset, når lysforhold ændrer sig. EKOI E-Lens brillen giver en rigtig god køreoplevelse og samtidig bedre sikkerhed.
Manager: The Hæmo-riders Ride Again
Et nyt cykelår er i gang og dermed også starten på en ny managersæson. Nogle få managers skal prøve at leve op til sidste års succeser, og rigtig mange managers skal prøve at revanchere 2023’s jammerlige resultater.
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Den 31-årige grafiske designer, bosiddende i Kolding, har god grund til være optimistisk vedrørende den netop startede managersæson. Det blev nemlig til kroner 16.403 plus seks gratishold i 2023. Det hele fordelt på 14 placeringer i præmierækken. Sådan!
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge
Feltet.dk har indledt et samarbejde med 360 DANMARK, der har udgivet tre bøger, som tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.
Test: Tacx Neo 3M Hometrainer
Tacx NEO 3M er muligvis den bedste direct drive hometrainer på markedet lige nu. Den giver en fantastisk køreoplevelse og har tilføjet nye funktioner for at øge realismen. Men hvad gør det for din træning?
Test: POC Propel solbriller
POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.
DM-vinder havde kramper i begge ben: Alle var færdige
Frederik Muff var egentlig blevet sat, men i et hårdt løb lykkedes det ham alligevel at blive danmarksmester i e-cykling. ”Jeg vidste, at hvis jeg havde ondt i benene, havde de andre det formentlig også,” fortæller han.
Frederik Muff slår verdensmesteren og vinder DM
De danske mesterskaber i e-cykling blev kørt i Aarhus søndag eftermiddag, og flere anerkendte ryttere var til start.
Oversigt: Stor danskeruge med flere stjerner i ilden
En ny uge i cykelsporten truer, og det betyder naturligvis også en ny dansk stjerneparade. Feltet.dk giver her et overblik over dem alle sammen.
Hjerteproblemer rammer flere ryttere - nu sætter danskerhold fokus på problemet
En ny trøje er blandt andet en del af kampagnen "Follow your heart".

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Sidste chance: Deltag i Tirreno-Adriatico managerspillet
Managerspillet til Tirreno-Adriatico starter mandag klokken 12.30. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet