21.05.2024 @ 15:06

Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.

Mandag lagde karavanen med landets bedste XCO-ryttere vejen forbi en varm og støvet Rold Skov, og endnu engang skuffede Danmarks vel nok bedste MTB-terræn ikke.

 

Der er blandt rytterne bred enighed om, at ruten i Rold har internationalt snit over sig, og den er måske det tætteste, som kommer på en World Cup-rute herhjemme.

 

De sidste UCI-point til Danmark inden afgørelsen i Nove Mesto

Om det var den fede rute, den gode stemning eller jagten på de sidste vigtige UCI-point inden World Cup'en i Nove Mesto, der fik Sebastian Fini op i højeste gear fra start, skal være usagt, men under alle omstændigheder lagde den førende Shimano-liga rytter ud i et rasende højt tempo.

 

Allerede på den første lange stigning satte han maksimalt pres på de unge U23 ryttere, der kæmpede bravt for at hænge på veteranen. Det hårde udgangstempo satte sine spor hos de unge og der gik kun et par runder før både Gustav Heby Pedersen (Vilier-Wittoria Factory Team) og Tobias Lillelund (Trek Future Racing) måtte slippe Sebastian Fini og Oliver Sølvhøj i front.

 

På trods af en lille mekanisk defekt til Oliver Sølvhøj på anden omgang formåede han alligevel at køre op til den førende Sebastian Fini, hvorefter de to dannede en frontduo - præcis som de gjorde i Silkeborg.

 

Bagved måtte Tobias Lillelund slippe hjulet på Gustav Heby Pedersen og de to jagtede herefter hver for sig resten af vejen og sluttede som henholdsvis nummer tre og fire. Forrest hang Oliver Vedersø på Sebastian Fini. De fulgtes ad indtil den sidste stigning på finalerunden, hvor Fini satte det afgørende ryk ind. Det endte med endnu en flot sejr til danmarksmesteren og ikke mindst 60 UCI point til Danmark på OL-kvalifikationslisten. På denne liste mangler der nu kun et enkelt løb - World Cup-løbet i Nove Mesto på søndag.

 

I kvindernes løb var danmarksmesteren overlegen / Foto: Feltet.dk

 

Suveræn Heby cruiser sig til sejr

Hos kvinderne satte Sofie Heby Pedersen (Vilier-Wittoria Factory Team) for første gang i denne sæson løbsdækkene på dansk jord, og det blev gjort med stor overbevisning.

 

Heby tog teten fra start og allerede på den første stigning kørte hun så stærkt, at de to unge talenter Julie Lillelund (Mountainbike Club Vejle) og Line Mygdam (Four Es International Project) måtte slippe aalborgenseren.

 

Herefter var det ren paradekørsel for Sofie Heby, der i sin smukke DM-trøje cruisede sig til en sikker sejr med næsten seks minutter ned til andenpladsen. Bagved var der hård kamp om andenpladsen, som skiftede mellem Julie Lillelund og Line Mygdam, men det blev i sidste ende Lillelund, der løb med andenpladsen og Mygdam, der tog tredjepladsen.

 

Sofie Heby var suveræn i Rold / Foto: Feltet.dk

 

Styrt og forløsning i de to juniorløb

I fraværet af europamesteren Nikolaj Hougs (Holte MTB Klub), som sparede sig forud for World Cup’en i Nove Mesto, var der i herrernes juniorløb fornyet spænding og samtidig stort drama, da den førende Emil Nymand Nielsen (Holte MTB Klub) på den første lange nedkørsel tog et voldsomt styrt - i øvrigt lige ud for Feltet.dk’s udsendte.

 

Den stærke Holte-rytter mistimede et gap-hop og måtte derfor en tur på hovedet ned i den jyske muld. Men heldigvis er cykelryttere i al almindelighed temmelig hårdføre og da MTB’ere ikke er nogen undtagelse, skulle den unge Nymand Nielsen ikke bruge mange sekunder på at sunde sig, før han sprang på cyklen igen og fortsatte nedad.

 

I mellemtiden havde det meste af juniorfeltet dog nået at passere ham, men det skulle vise sig ikke at være noget problem. For allerede omgangen efter havde Nymand Nielsen kørt sig op på andenpladsen efter den førende Hector Damgaard (CeramicSpeed Herning CK Junior).

 

På tredje omgang passerede Nymand Nielsen så også Damgaard og kørte herefter alene hjem som vinder af herre junior kategorien og 20 gode UCI-point til junior verdensranglisten. Hector Damgaard måtte også en hurtig - men dog knap så voldsom - tur ned i gruset, men han kørte alligevel en flot andenplads hjem. På tredjepladsen kom Sebastian Bjerregaard Vestergaard (Aalborg Mountainbike Klub).

 

Hos juniorpigerne var der ingen styrt, men til gengæld stor glæde og forløsning hos Smilla Zoffmann Glud (Aarhus MTB), da hun tog sin første sejr i år.

 

Smilla Glud tog teten på løbets første stigning og herfra så hun sig ikke tilbage. Hun førte fra start til slut og fik dermed en flot og fortjent C1-sejr og 20 til junior verdensranglisten at lune sig på. Den unge Aarhus-rytters form har været opadgående siden slutningen af marts, hvor hun fik en flot 10. plads i et stærkt besat HC-løb i Schweiz, så det bliver spændende at følge hende resten af sæsonen. På andenpladsen kom førsteårsjunioren Sara Aaboe Kallestrup (MTB Randers) og den sidste podieplads tog Katrine Frederiksen (Herning Cykle Klub) sig af.

 

Hos U17 drengene vandt Tobias Gren (Aalborg Mountainbike Klub) for tredje gang i træk, denne gang med svenske John Temar (IKHP Huskvarna) på andenpladsen og Albert Lundgren (Aarhus MTB) på sin første podieplads i U17. Hos U-17 pigerne vandt Caroline Mathilde Hede (Holte MTB Klub) foran Luna Ennemark Høiriis (Solbjerg IF Cycling) og Lærke Dissing Andersen (Aalborg Mountainbikeklub) på tredjepladsen.

 

Hos U15 drengene vandt Thor Nørlyng (Roskilde Mountainbike Klub) sit tredje ligaløb i år, denne gang med Oscar Kragh Carlsen (Holte MTB Klub) på andenpladsen og Kevin Corfitz Knudsen (Holstebro Cycleclub af 1960) på tredjepladsen.

 

Hos U15 pigerne vandt Esther Mejdal Haaning (Aarhus MTB) også for tredje gang i streg, denne gang med den svenske U14 europamester Lily Temar (IKHP Huskvarna) på andenpladsen og Mathilde Ryth Leegaard (Dansk Mountainbike Klub) på tredjepladsen.

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet