21.05.2024 @ 15:06

Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.

Mandag lagde karavanen med landets bedste XCO-ryttere vejen forbi en varm og støvet Rold Skov, og endnu engang skuffede Danmarks vel nok bedste MTB-terræn ikke.

 

Der er blandt rytterne bred enighed om, at ruten i Rold har internationalt snit over sig, og den er måske det tætteste, som kommer på en World Cup-rute herhjemme.

 

De sidste UCI-point til Danmark inden afgørelsen i Nove Mesto

Om det var den fede rute, den gode stemning eller jagten på de sidste vigtige UCI-point inden World Cup'en i Nove Mesto, der fik Sebastian Fini op i højeste gear fra start, skal være usagt, men under alle omstændigheder lagde den førende Shimano-liga rytter ud i et rasende højt tempo.

 

Allerede på den første lange stigning satte han maksimalt pres på de unge U23 ryttere, der kæmpede bravt for at hænge på veteranen. Det hårde udgangstempo satte sine spor hos de unge og der gik kun et par runder før både Gustav Heby Pedersen (Vilier-Wittoria Factory Team) og Tobias Lillelund (Trek Future Racing) måtte slippe Sebastian Fini og Oliver Sølvhøj i front.

 

På trods af en lille mekanisk defekt til Oliver Sølvhøj på anden omgang formåede han alligevel at køre op til den førende Sebastian Fini, hvorefter de to dannede en frontduo - præcis som de gjorde i Silkeborg.

 

Bagved måtte Tobias Lillelund slippe hjulet på Gustav Heby Pedersen og de to jagtede herefter hver for sig resten af vejen og sluttede som henholdsvis nummer tre og fire. Forrest hang Oliver Vedersø på Sebastian Fini. De fulgtes ad indtil den sidste stigning på finalerunden, hvor Fini satte det afgørende ryk ind. Det endte med endnu en flot sejr til danmarksmesteren og ikke mindst 60 UCI point til Danmark på OL-kvalifikationslisten. På denne liste mangler der nu kun et enkelt løb - World Cup-løbet i Nove Mesto på søndag.

 

I kvindernes løb var danmarksmesteren overlegen / Foto: Feltet.dk

 

Suveræn Heby cruiser sig til sejr

Hos kvinderne satte Sofie Heby Pedersen (Vilier-Wittoria Factory Team) for første gang i denne sæson løbsdækkene på dansk jord, og det blev gjort med stor overbevisning.

 

Heby tog teten fra start og allerede på den første stigning kørte hun så stærkt, at de to unge talenter Julie Lillelund (Mountainbike Club Vejle) og Line Mygdam (Four Es International Project) måtte slippe aalborgenseren.

 

Herefter var det ren paradekørsel for Sofie Heby, der i sin smukke DM-trøje cruisede sig til en sikker sejr med næsten seks minutter ned til andenpladsen. Bagved var der hård kamp om andenpladsen, som skiftede mellem Julie Lillelund og Line Mygdam, men det blev i sidste ende Lillelund, der løb med andenpladsen og Mygdam, der tog tredjepladsen.

 

Sofie Heby var suveræn i Rold / Foto: Feltet.dk

 

Styrt og forløsning i de to juniorløb

I fraværet af europamesteren Nikolaj Hougs (Holte MTB Klub), som sparede sig forud for World Cup’en i Nove Mesto, var der i herrernes juniorløb fornyet spænding og samtidig stort drama, da den førende Emil Nymand Nielsen (Holte MTB Klub) på den første lange nedkørsel tog et voldsomt styrt - i øvrigt lige ud for Feltet.dk’s udsendte.

 

Den stærke Holte-rytter mistimede et gap-hop og måtte derfor en tur på hovedet ned i den jyske muld. Men heldigvis er cykelryttere i al almindelighed temmelig hårdføre og da MTB’ere ikke er nogen undtagelse, skulle den unge Nymand Nielsen ikke bruge mange sekunder på at sunde sig, før han sprang på cyklen igen og fortsatte nedad.

 

I mellemtiden havde det meste af juniorfeltet dog nået at passere ham, men det skulle vise sig ikke at være noget problem. For allerede omgangen efter havde Nymand Nielsen kørt sig op på andenpladsen efter den førende Hector Damgaard (CeramicSpeed Herning CK Junior).

 

På tredje omgang passerede Nymand Nielsen så også Damgaard og kørte herefter alene hjem som vinder af herre junior kategorien og 20 gode UCI-point til junior verdensranglisten. Hector Damgaard måtte også en hurtig - men dog knap så voldsom - tur ned i gruset, men han kørte alligevel en flot andenplads hjem. På tredjepladsen kom Sebastian Bjerregaard Vestergaard (Aalborg Mountainbike Klub).

 

Hos juniorpigerne var der ingen styrt, men til gengæld stor glæde og forløsning hos Smilla Zoffmann Glud (Aarhus MTB), da hun tog sin første sejr i år.

 

Smilla Glud tog teten på løbets første stigning og herfra så hun sig ikke tilbage. Hun førte fra start til slut og fik dermed en flot og fortjent C1-sejr og 20 til junior verdensranglisten at lune sig på. Den unge Aarhus-rytters form har været opadgående siden slutningen af marts, hvor hun fik en flot 10. plads i et stærkt besat HC-løb i Schweiz, så det bliver spændende at følge hende resten af sæsonen. På andenpladsen kom førsteårsjunioren Sara Aaboe Kallestrup (MTB Randers) og den sidste podieplads tog Katrine Frederiksen (Herning Cykle Klub) sig af.

 

Hos U17 drengene vandt Tobias Gren (Aalborg Mountainbike Klub) for tredje gang i træk, denne gang med svenske John Temar (IKHP Huskvarna) på andenpladsen og Albert Lundgren (Aarhus MTB) på sin første podieplads i U17. Hos U-17 pigerne vandt Caroline Mathilde Hede (Holte MTB Klub) foran Luna Ennemark Høiriis (Solbjerg IF Cycling) og Lærke Dissing Andersen (Aalborg Mountainbikeklub) på tredjepladsen.

 

Hos U15 drengene vandt Thor Nørlyng (Roskilde Mountainbike Klub) sit tredje ligaløb i år, denne gang med Oscar Kragh Carlsen (Holte MTB Klub) på andenpladsen og Kevin Corfitz Knudsen (Holstebro Cycleclub af 1960) på tredjepladsen.

 

Hos U15 pigerne vandt Esther Mejdal Haaning (Aarhus MTB) også for tredje gang i streg, denne gang med den svenske U14 europamester Lily Temar (IKHP Huskvarna) på andenpladsen og Mathilde Ryth Leegaard (Dansk Mountainbike Klub) på tredjepladsen.

Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.
Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet