17.05.2021 @ 07:00

Allan Johansen opruster og laver flere motionsløb i Midtjylland i løbet af 2021. Er du til kuperet terræn og belgiske fritter, så er det godt nyt. 

Møgbeskidte veje på brosten i belgiske Flandern, som historisk set kun blev brugt til at transportere kvæg på, har altid været et terræn, som den tidligere danske mester, Allan Johansen, i landevejscykling har elsket trods utallige gange med blodsmag i munden. 
 

"Det er jo ingen hemmelighed for nogen, at jeg altid har haft en særlig kærlighed til Flandern. Området var jo i høj grad med til at definere mig som professionel rytter. Mudder, kulde, kraftige små stigninger og brosten har altid været min opskrift," forklarer Allan Johansen til Feltet.dk. 

"Hårdheden i løbene i Flandern passede perfekt til min profil, og derud af voksede også mit kaldenavn 'Smeden'. Foruden jeg også formelt set er smed. Jeg er godt klar over, at jeg nok var en hård negl dengang," fortæller Allan Johansen i dag. 

 

Vi møder i dag Allan Johansen - mange år efter karrierestop - i lokalerne i hjertet af Silkeborg, hvor han har indrettet sig med sin passion for belgisk cykling, hvor hele porteføljen af aktiviteter hedder Belgian Cycling Club. På det seneste har han også valgt at blande den stolte belgiske cykelhistorie med Wilier-cyklerne fra Italien i sit virke som eventmager og cykelgrossist. 
 

"Der har jo altid været en kærlighedshistorie på tværs af Italien og Belgien. Bare tænk på de gamle hæderkronede mandskaber som Molteni og Mapei," siger den tidligere CSC-rytter.

 

Billeder, pokaler og trøjer indkapler lokalet for Allan Johansen Johansens 13 år som professionel rytter.


Ved første øjekast står det også klart, at den tidligere klassiker-specialist hylder Belgien. 

 

"Belgien er jo mange ting i min bog. Lige fra øl, fritter til at repræsentere noget af cykelsportens DNA. De mange år i Belgien har selvfølgelig været med til at forme mig og givet mig en inspiration til, hvad jeg laver i dag. Jeg synes virkelig, at det er en fantastisk glæde for mig at give noget af den belgiske kultur - og cykelkultur - videre til danskerne," forklarer Johansen, 
 

"Efter jeg stoppede, som rytter, anede jeg egentlig ikke helt, hvad jeg skulle. Jeg var heldig og få nogle gode år som sportsdirektør på nogle af de hjemlige teams. Jeg er også stolt over, at jeg har hjulpet stærke professionelle navne som Søren Kragh og Jonas Gregaard ind i professionel cykelsport." 
 

"Jeg fandt dog ret tilfældig ud af, at jeg havde nogle evner med at organisere løb og lave event. Det er nu blevet min levevej og passion, og hvor jeg føler, at jeg kan gøre en forskel." 

 

"Det er en kæmpe glæde for mig at få danskere til at cykle. Uanset køn og træningstilstand er det bare fedt at medvirke til gode cykeloplevelser."


Nedlukningen brugt konstruktiv på udvikling

Allan Johansen har brugt nedlukningen af Danmark til at udvikle nye koncepter for cykling og samtidig forældre og forstærke de løb, som tidligere har været afviklet i Johansens regi. 
 

"Jeg må indrømme, at jeg også nu er blevet vild med gravel-cykling. Siden sensommeren har jeg blandt andet cyklet gravel med den tidligere professionelle rytter Alex Rasmussen. Han er en sand sporhund til at finde de mest storslået hemmelige grusstier."

"Jeg har også haft sportsdirektør Christian Moberg fra ColoQuick og den tidligere professionelle Troels Vinther med på nogle af turene til at komme med input og vurderinger. Vi har også i Belgian Cycling Club haft de såkaldte socialride om lørdagen med overholdelse af de løbende corona-restriktioner. De mange tilbagemeldinger fra deltagerne har bekræftet mig i, at det også er et spor, som jeg ønsker at satse på," fastslår Allan Johansen.

 

"Da jeg jo har min baggrund i de belgiske klassikere, er det selvfølgelig også naturligt, at jeg nu er så begejstret for gravel-cykling. Jeg forstår godt, at der er kommet en ny cykelbølge i Danmark med gruskørsel i skove, plantager og på heden. I naturparker eller hvor du nu prøver lykken."

"Det er stærkt vanedannende. Du møder naturen på en helt ny måde. Du skal heller ikke tænke på trafikken. Jeg har derfor forsøgt sammen med Alex at finde de mest spændende spor, som nu vil blive tilbudt i Coast2coast Gravel. Jeg kan garantere, at der venter nogle helt unikke strækninger, som I kan glæde jer til," fastslår ”Smeden”.

 


Landevejen er dog stadig kerneproduktet

Allan Johansen står dog stadig fast på landevejen, som et kerneprodukt i Belgian Cycling Club.
 

"Det er jo klart, at mit åndedræt og kærlighed stadig banker for landevejen. Jeg glæder mig ubeskriveligt til igen at lave motionsløb af en karakter, som jeg håber, vil ramme mange eventyrlystne motionsryttere i Danmark."
 

"Jeg bor i en region, hvor vi er heldige at have noget af Danmarks bedste cykelterræn. Det vil jeg gerne bringe i spil. I 1980erne blev der kørt de såkaldte iagttagelseløb ude i Vrads Sande, hvor eliten kørte om en udtagelse til VM. For mig er det en af Danmarks hårdeste og smukkeste landevejsruter. I Vrads Bjerg Grand Prix får man altså lov til at køre i det terræn, hvor den tidligere verdensmester og nuværende direktør for Tour de France-starten i Danmark, Alex Pedersen, var modbydelig stærk." husker Allan Johansen tilbage. 

 

Og apropos Belgien. Det er et terræn og natur, som minder om Ardennerne, hvor Jakob Fuglsang vandt Liege-Bastogne-Liege. 


Ifølge historiebøgerne er Vrads Sande kendetegnet af såkaldte indlandsklitter dannet af sandflugten, der skabte den vilde natur i Jylland fra 1500- til 1800-tallet. En del af Vrads Sande er i dag fredet. Terrænet bygger på meget stejle skråninger, der falder ned til en mindre hedesø. 

 

"Jeg har virkelig fået lyst til at lave flere motionsløb i ”min baghave”. Søhøjlandet ved Silkeborg kender jeg også som min baglomme. Nu forsøger jeg også med et nyt motionsløb her Tour de Midtjylland. Det er også et forrygende cykelterræn med den smukkeste danske natur."

"Så hvis I har lyst til at prøve kræfter på landeveje og stigninger, hvor Jakob Fuglsang, Lars Bak og jeg har trådt mange kilometer, har I en enestående chance her," fortæller Allan Johansen. 
 

"Det bliver fantastisk. Efter en så lang nedlukning af Danmark, glæder jeg mig igen til at gøre mit ypperste for at give nogle uforglemmelige cykeloplevelser," lyder det fra en glad og optimistisk Allan Johansen efter en hård periode.

 

Er du klar på at udfordre dig selv i den smukkeste natur, som Danmark byder på?

 

Vrads Bjerg Grand Prix - lørdag den 12. juni

Invitation til det belgiske “Kermesse Race” med burger, fritter og lede bakker - Danmarks svar på Liege-Bastogne-Liege. 
 

Motionsløbet bliver kørt på den 21 km lange rute ved Bryrup - Vrads, der ligger i den idyliske smukke natur sydvest for Silkeborg. Et fantastisk cykelområde uden den store trafik, der giver mulighed for, at give den gas på de hårde bakker ved Vrads. Ruten byder på hele 320 højdemeter pr. omgang.
 

Udover sænkningen ligger der spredte, tilgroede småklitter og rester af smeltevandsterrasser.  Øst for en krydsende landevej er der en udbredt lyng- og enebevoksning, mens området vest for er dækket af græshede. 

Umiddelbart øst for Vrads Sande blev et areal på 300 ha omkring Snabegård fredet i 1976; det grænser op til Salten Å og Lystrup Å, og naturstien Horsens-Silkeborg passerer igennem.

 

Der er to distancer.

3 omgang - 65 km og 1.000 HM

5 omgang - 108 km og 1.600 HM

 

Ny klassiker - Tour de Midtjylland - søndag 4 juli

Silkeborg og det midtjyske Søhøjland har noget af den smukkeste natur i Danmark med sine store skove, søer og bølgende bakker - et helt fantastisk cykellandskab.
 

"Siden jeg startede med at cykle i 1980 har jeg stort set kørt alle veje rundt om Silkeborg tyndt. Det er blevet til rigtig mange kilometer igennem 40 år. Landskabet omkring Silkeborg er noget af det mest inspirerende cykelterræn i Danmark og verden bliver alt tid glad efter en cykeltur i det midtjyske."
 

 

"Derfor er jeg stolt over at kunne præsentere et nyt motionsløb ved Silkeborg. Der er fire distancer, du kan vælge i mellem. Her kommer du rundt i noget af det fedeste cykelterræn i og omkring Silkeborg og omegn."


"Du kan køre som solo rytter eller i hold af fire personer. Derudover vil der være på de to mellemste distancer et kvindefelt, hvor jer kvinder kan cykle og hygge jer sammen på turen rundt i Midtjylland."
 

På de fire ruter kommer du igennem noget af det smukkeste natur det midtjyske højland byder på, ruterne er lagt på fredsfyldte vej, hvor du kan nyde natur uden meget trafik og du kan udfordre dig i bakkelandskabet.

 

Der er fire distancer.
180 km og 2.500 HM

130 km og 1.600 HM

80 km og 1.000 HM

37 km og 400 HM


Coast2Coast Jylland - lørdag den 28. august

Lørdag den 28. august inviterer Belgian Cycling Club igen til cykelfest på tværs af Jylland.

 


"I 2021 laver vi lidt om på ruten, så i stedet for en distance på 200 km og 1600 højdemeter, så vil der i 2021 være to distancer på henholdsvis 185 km og 215 km. Forskellen ligger i, hvordan du kommer fra depotet midtvejs i Hjøllund til målet på Aarhus Cykelbane."
 

185 km ruten, der har 1350 højdemeter, er den mere eller mindre direkte vej til Aarhus. Mens den lange rute på 215 km og 1900 højdemeter, tager dig igennem det midtjyske højland, med alle de bakker, du kan ønske dig. Undervejs på turen fra Hjøllund til Aarhus kan du selv vælge, hvilken rute du tager."
 

Coast2coast får eget gravelløb

Gravel er det nye sort og rigtig mange har fået kærlighed for den nye cykelform, hvor du kan komme steder, du ikke har været før.

 


"Midtjylland er et helt unik Gravel område, derfor skal Coast2Coast selvfølgelig havde en Gravel tur. Ruten starter langs Ringkøbing Fjord, går igennem de vestjyske marker og skov veje til det Midtjyske Søhøjland. Med sine mange store skove og søer, inden du slutter på Aarhus cykelbane," forklarer Allan Johansen. 
 

180 km, hvor af 60-70 % er på grus.


Læs mere om Allan Johansens motionsløb og tilmeld dig

 

Sidste chance: Deltag i Tirreno-Adriatico managerspillet
Managerspillet til Tirreno-Adriatico starter mandag klokken 12.30. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sofacykling: Opvarmning til "åbningsweekend"
Første episode af Sofacykling er ude! Vi varmer op til endagsklassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.
Danmarks ”sportsminister” melder om gode ben og luft i dækkene, men genkender ikke kritik
Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 
Ny podcastserie på Feltet.dk: Sofacykling - Vind managerhold
Cykling skal ses. Om det er fra vejsiden, bagsædet i en Skoda Octavia eller fra en sofa er lige meget. Det skal ses, og det bliver det også af vores to værter på det helt nye program: Sofacykling.
Vidste du det? Opret en liga og dyst imod vennerne!
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Årets ryttere er kåret af DCU's licenshavende medlemmer. 
Test: EKOI E-Lens
Lynhurtig, kontinuerlig tilpasning af brilleglasset, når lysforhold ændrer sig. EKOI E-Lens brillen giver en rigtig god køreoplevelse og samtidig bedre sikkerhed.
Manager: The Hæmo-riders Ride Again
Et nyt cykelår er i gang og dermed også starten på en ny managersæson. Nogle få managers skal prøve at leve op til sidste års succeser, og rigtig mange managers skal prøve at revanchere 2023’s jammerlige resultater.
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Den 31-årige grafiske designer, bosiddende i Kolding, har god grund til være optimistisk vedrørende den netop startede managersæson. Det blev nemlig til kroner 16.403 plus seks gratishold i 2023. Det hele fordelt på 14 placeringer i præmierækken. Sådan!
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge
Feltet.dk har indledt et samarbejde med 360 DANMARK, der har udgivet tre bøger, som tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.
Test: Tacx Neo 3M Hometrainer
Tacx NEO 3M er muligvis den bedste direct drive hometrainer på markedet lige nu. Den giver en fantastisk køreoplevelse og har tilføjet nye funktioner for at øge realismen. Men hvad gør det for din træning?
Test: POC Propel solbriller
POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.
DM-vinder havde kramper i begge ben: Alle var færdige
Frederik Muff var egentlig blevet sat, men i et hårdt løb lykkedes det ham alligevel at blive danmarksmester i e-cykling. ”Jeg vidste, at hvis jeg havde ondt i benene, havde de andre det formentlig også,” fortæller han.
Frederik Muff slår verdensmesteren og vinder DM
De danske mesterskaber i e-cykling blev kørt i Aarhus søndag eftermiddag, og flere anerkendte ryttere var til start.
Oversigt: Stor danskeruge med flere stjerner i ilden
En ny uge i cykelsporten truer, og det betyder naturligvis også en ny dansk stjerneparade. Feltet.dk giver her et overblik over dem alle sammen.
Hjerteproblemer rammer flere ryttere - nu sætter danskerhold fokus på problemet
En ny trøje er blandt andet en del af kampagnen "Follow your heart".

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Sidste chance: Deltag i Tirreno-Adriatico managerspillet
Managerspillet til Tirreno-Adriatico starter mandag klokken 12.30. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet