17.05.2021 @ 07:00

Allan Johansen opruster og laver flere motionsløb i Midtjylland i løbet af 2021. Er du til kuperet terræn og belgiske fritter, så er det godt nyt. 

Møgbeskidte veje på brosten i belgiske Flandern, som historisk set kun blev brugt til at transportere kvæg på, har altid været et terræn, som den tidligere danske mester, Allan Johansen, i landevejscykling har elsket trods utallige gange med blodsmag i munden. 
 

"Det er jo ingen hemmelighed for nogen, at jeg altid har haft en særlig kærlighed til Flandern. Området var jo i høj grad med til at definere mig som professionel rytter. Mudder, kulde, kraftige små stigninger og brosten har altid været min opskrift," forklarer Allan Johansen til Feltet.dk. 

"Hårdheden i løbene i Flandern passede perfekt til min profil, og derud af voksede også mit kaldenavn 'Smeden'. Foruden jeg også formelt set er smed. Jeg er godt klar over, at jeg nok var en hård negl dengang," fortæller Allan Johansen i dag. 

 

Vi møder i dag Allan Johansen - mange år efter karrierestop - i lokalerne i hjertet af Silkeborg, hvor han har indrettet sig med sin passion for belgisk cykling, hvor hele porteføljen af aktiviteter hedder Belgian Cycling Club. På det seneste har han også valgt at blande den stolte belgiske cykelhistorie med Wilier-cyklerne fra Italien i sit virke som eventmager og cykelgrossist. 
 

"Der har jo altid været en kærlighedshistorie på tværs af Italien og Belgien. Bare tænk på de gamle hæderkronede mandskaber som Molteni og Mapei," siger den tidligere CSC-rytter.

 

Billeder, pokaler og trøjer indkapler lokalet for Allan Johansen Johansens 13 år som professionel rytter.


Ved første øjekast står det også klart, at den tidligere klassiker-specialist hylder Belgien. 

 

"Belgien er jo mange ting i min bog. Lige fra øl, fritter til at repræsentere noget af cykelsportens DNA. De mange år i Belgien har selvfølgelig været med til at forme mig og givet mig en inspiration til, hvad jeg laver i dag. Jeg synes virkelig, at det er en fantastisk glæde for mig at give noget af den belgiske kultur - og cykelkultur - videre til danskerne," forklarer Johansen, 
 

"Efter jeg stoppede, som rytter, anede jeg egentlig ikke helt, hvad jeg skulle. Jeg var heldig og få nogle gode år som sportsdirektør på nogle af de hjemlige teams. Jeg er også stolt over, at jeg har hjulpet stærke professionelle navne som Søren Kragh og Jonas Gregaard ind i professionel cykelsport." 
 

"Jeg fandt dog ret tilfældig ud af, at jeg havde nogle evner med at organisere løb og lave event. Det er nu blevet min levevej og passion, og hvor jeg føler, at jeg kan gøre en forskel." 

 

"Det er en kæmpe glæde for mig at få danskere til at cykle. Uanset køn og træningstilstand er det bare fedt at medvirke til gode cykeloplevelser."


Nedlukningen brugt konstruktiv på udvikling

Allan Johansen har brugt nedlukningen af Danmark til at udvikle nye koncepter for cykling og samtidig forældre og forstærke de løb, som tidligere har været afviklet i Johansens regi. 
 

"Jeg må indrømme, at jeg også nu er blevet vild med gravel-cykling. Siden sensommeren har jeg blandt andet cyklet gravel med den tidligere professionelle rytter Alex Rasmussen. Han er en sand sporhund til at finde de mest storslået hemmelige grusstier."

"Jeg har også haft sportsdirektør Christian Moberg fra ColoQuick og den tidligere professionelle Troels Vinther med på nogle af turene til at komme med input og vurderinger. Vi har også i Belgian Cycling Club haft de såkaldte socialride om lørdagen med overholdelse af de løbende corona-restriktioner. De mange tilbagemeldinger fra deltagerne har bekræftet mig i, at det også er et spor, som jeg ønsker at satse på," fastslår Allan Johansen.

 

"Da jeg jo har min baggrund i de belgiske klassikere, er det selvfølgelig også naturligt, at jeg nu er så begejstret for gravel-cykling. Jeg forstår godt, at der er kommet en ny cykelbølge i Danmark med gruskørsel i skove, plantager og på heden. I naturparker eller hvor du nu prøver lykken."

"Det er stærkt vanedannende. Du møder naturen på en helt ny måde. Du skal heller ikke tænke på trafikken. Jeg har derfor forsøgt sammen med Alex at finde de mest spændende spor, som nu vil blive tilbudt i Coast2coast Gravel. Jeg kan garantere, at der venter nogle helt unikke strækninger, som I kan glæde jer til," fastslår ”Smeden”.

 


Landevejen er dog stadig kerneproduktet

Allan Johansen står dog stadig fast på landevejen, som et kerneprodukt i Belgian Cycling Club.
 

"Det er jo klart, at mit åndedræt og kærlighed stadig banker for landevejen. Jeg glæder mig ubeskriveligt til igen at lave motionsløb af en karakter, som jeg håber, vil ramme mange eventyrlystne motionsryttere i Danmark."
 

"Jeg bor i en region, hvor vi er heldige at have noget af Danmarks bedste cykelterræn. Det vil jeg gerne bringe i spil. I 1980erne blev der kørt de såkaldte iagttagelseløb ude i Vrads Sande, hvor eliten kørte om en udtagelse til VM. For mig er det en af Danmarks hårdeste og smukkeste landevejsruter. I Vrads Bjerg Grand Prix får man altså lov til at køre i det terræn, hvor den tidligere verdensmester og nuværende direktør for Tour de France-starten i Danmark, Alex Pedersen, var modbydelig stærk." husker Allan Johansen tilbage. 

 

Og apropos Belgien. Det er et terræn og natur, som minder om Ardennerne, hvor Jakob Fuglsang vandt Liege-Bastogne-Liege. 


Ifølge historiebøgerne er Vrads Sande kendetegnet af såkaldte indlandsklitter dannet af sandflugten, der skabte den vilde natur i Jylland fra 1500- til 1800-tallet. En del af Vrads Sande er i dag fredet. Terrænet bygger på meget stejle skråninger, der falder ned til en mindre hedesø. 

 

"Jeg har virkelig fået lyst til at lave flere motionsløb i ”min baghave”. Søhøjlandet ved Silkeborg kender jeg også som min baglomme. Nu forsøger jeg også med et nyt motionsløb her Tour de Midtjylland. Det er også et forrygende cykelterræn med den smukkeste danske natur."

"Så hvis I har lyst til at prøve kræfter på landeveje og stigninger, hvor Jakob Fuglsang, Lars Bak og jeg har trådt mange kilometer, har I en enestående chance her," fortæller Allan Johansen. 
 

"Det bliver fantastisk. Efter en så lang nedlukning af Danmark, glæder jeg mig igen til at gøre mit ypperste for at give nogle uforglemmelige cykeloplevelser," lyder det fra en glad og optimistisk Allan Johansen efter en hård periode.

 

Er du klar på at udfordre dig selv i den smukkeste natur, som Danmark byder på?

 

Vrads Bjerg Grand Prix - lørdag den 12. juni

Invitation til det belgiske “Kermesse Race” med burger, fritter og lede bakker - Danmarks svar på Liege-Bastogne-Liege. 
 

Motionsløbet bliver kørt på den 21 km lange rute ved Bryrup - Vrads, der ligger i den idyliske smukke natur sydvest for Silkeborg. Et fantastisk cykelområde uden den store trafik, der giver mulighed for, at give den gas på de hårde bakker ved Vrads. Ruten byder på hele 320 højdemeter pr. omgang.
 

Udover sænkningen ligger der spredte, tilgroede småklitter og rester af smeltevandsterrasser.  Øst for en krydsende landevej er der en udbredt lyng- og enebevoksning, mens området vest for er dækket af græshede. 

Umiddelbart øst for Vrads Sande blev et areal på 300 ha omkring Snabegård fredet i 1976; det grænser op til Salten Å og Lystrup Å, og naturstien Horsens-Silkeborg passerer igennem.

 

Der er to distancer.

3 omgang - 65 km og 1.000 HM

5 omgang - 108 km og 1.600 HM

 

Ny klassiker - Tour de Midtjylland - søndag 4 juli

Silkeborg og det midtjyske Søhøjland har noget af den smukkeste natur i Danmark med sine store skove, søer og bølgende bakker - et helt fantastisk cykellandskab.
 

"Siden jeg startede med at cykle i 1980 har jeg stort set kørt alle veje rundt om Silkeborg tyndt. Det er blevet til rigtig mange kilometer igennem 40 år. Landskabet omkring Silkeborg er noget af det mest inspirerende cykelterræn i Danmark og verden bliver alt tid glad efter en cykeltur i det midtjyske."
 

 

"Derfor er jeg stolt over at kunne præsentere et nyt motionsløb ved Silkeborg. Der er fire distancer, du kan vælge i mellem. Her kommer du rundt i noget af det fedeste cykelterræn i og omkring Silkeborg og omegn."


"Du kan køre som solo rytter eller i hold af fire personer. Derudover vil der være på de to mellemste distancer et kvindefelt, hvor jer kvinder kan cykle og hygge jer sammen på turen rundt i Midtjylland."
 

På de fire ruter kommer du igennem noget af det smukkeste natur det midtjyske højland byder på, ruterne er lagt på fredsfyldte vej, hvor du kan nyde natur uden meget trafik og du kan udfordre dig i bakkelandskabet.

 

Der er fire distancer.
180 km og 2.500 HM

130 km og 1.600 HM

80 km og 1.000 HM

37 km og 400 HM


Coast2Coast Jylland - lørdag den 28. august

Lørdag den 28. august inviterer Belgian Cycling Club igen til cykelfest på tværs af Jylland.

 


"I 2021 laver vi lidt om på ruten, så i stedet for en distance på 200 km og 1600 højdemeter, så vil der i 2021 være to distancer på henholdsvis 185 km og 215 km. Forskellen ligger i, hvordan du kommer fra depotet midtvejs i Hjøllund til målet på Aarhus Cykelbane."
 

185 km ruten, der har 1350 højdemeter, er den mere eller mindre direkte vej til Aarhus. Mens den lange rute på 215 km og 1900 højdemeter, tager dig igennem det midtjyske højland, med alle de bakker, du kan ønske dig. Undervejs på turen fra Hjøllund til Aarhus kan du selv vælge, hvilken rute du tager."
 

Coast2coast får eget gravelløb

Gravel er det nye sort og rigtig mange har fået kærlighed for den nye cykelform, hvor du kan komme steder, du ikke har været før.

 


"Midtjylland er et helt unik Gravel område, derfor skal Coast2Coast selvfølgelig havde en Gravel tur. Ruten starter langs Ringkøbing Fjord, går igennem de vestjyske marker og skov veje til det Midtjyske Søhøjland. Med sine mange store skove og søer, inden du slutter på Aarhus cykelbane," forklarer Allan Johansen. 
 

180 km, hvor af 60-70 % er på grus.


Læs mere om Allan Johansens motionsløb og tilmeld dig

 

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Søren Kragh Andersen er færdig i dette års Flandern Rundt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kragh_er_udgaaet/Baskerlandet Rundt er måske det mest sprinterfjendtlige af WorldTourens etapeløb, men løbet byder altid på mindst én mulighed for hurtige folk, der kan klatre. Det gør det således også i år, hvor løbet åbnes med sin letteste etape, for selvom der undervejs skal klatres 2500 højdemeter på de kuperede baskiske veje, betyder en let afslutning, at løbets hurtigste formentlig skal slås om den første førertrøje i en stigende afslutning, der ikke er helt let. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_itzulia_baaque_country_2023/Theodor August Clemmensen sluttede nummer to i klassementet i Junioren Etappenfahrt.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/dansk_teenage-talent_leverer_podieplacering_samlet_i_triple-sejr_i_tyskland/Mens de tunge drenge er i gang med sæsonens højdepunkter på de toppede brosten i Nordeuropa, er det lette kavaleri rejst til Baskerlandet for at bestige de mange stejle stigninger i Itzulia Basque Country, hvor Jonas Vingegaard jagter sit sidste store mål i foråret. Samtidig fortsætter klassikersæsonen med sprinternes verdensmesterskab i onsdagens Scheldeprijs, inden det søndag gælder den helt store brostensfinale i mytiske Paris-Roubaix, og fra tirsdag til fredag varmes der op til den franske klassiker i det tidligere Circuit Cycliste Sarthe, der i dag kendes som Region Pays de la Loire Tour. Du kan følge alle løbene på Feltet.dk og undervejs stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_vingegaard_paa_foerstedagen_i_baskerlandet/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x