17.05.2021 @ 07:00

Allan Johansen opruster og laver flere motionsløb i Midtjylland i løbet af 2021. Er du til kuperet terræn og belgiske fritter, så er det godt nyt. 

Møgbeskidte veje på brosten i belgiske Flandern, som historisk set kun blev brugt til at transportere kvæg på, har altid været et terræn, som den tidligere danske mester, Allan Johansen, i landevejscykling har elsket trods utallige gange med blodsmag i munden. 
 

"Det er jo ingen hemmelighed for nogen, at jeg altid har haft en særlig kærlighed til Flandern. Området var jo i høj grad med til at definere mig som professionel rytter. Mudder, kulde, kraftige små stigninger og brosten har altid været min opskrift," forklarer Allan Johansen til Feltet.dk. 

"Hårdheden i løbene i Flandern passede perfekt til min profil, og derud af voksede også mit kaldenavn 'Smeden'. Foruden jeg også formelt set er smed. Jeg er godt klar over, at jeg nok var en hård negl dengang," fortæller Allan Johansen i dag. 

 

Vi møder i dag Allan Johansen - mange år efter karrierestop - i lokalerne i hjertet af Silkeborg, hvor han har indrettet sig med sin passion for belgisk cykling, hvor hele porteføljen af aktiviteter hedder Belgian Cycling Club. På det seneste har han også valgt at blande den stolte belgiske cykelhistorie med Wilier-cyklerne fra Italien i sit virke som eventmager og cykelgrossist. 
 

"Der har jo altid været en kærlighedshistorie på tværs af Italien og Belgien. Bare tænk på de gamle hæderkronede mandskaber som Molteni og Mapei," siger den tidligere CSC-rytter.

 

Billeder, pokaler og trøjer indkapler lokalet for Allan Johansen Johansens 13 år som professionel rytter.


Ved første øjekast står det også klart, at den tidligere klassiker-specialist hylder Belgien. 

 

"Belgien er jo mange ting i min bog. Lige fra øl, fritter til at repræsentere noget af cykelsportens DNA. De mange år i Belgien har selvfølgelig været med til at forme mig og givet mig en inspiration til, hvad jeg laver i dag. Jeg synes virkelig, at det er en fantastisk glæde for mig at give noget af den belgiske kultur - og cykelkultur - videre til danskerne," forklarer Johansen, 
 

"Efter jeg stoppede, som rytter, anede jeg egentlig ikke helt, hvad jeg skulle. Jeg var heldig og få nogle gode år som sportsdirektør på nogle af de hjemlige teams. Jeg er også stolt over, at jeg har hjulpet stærke professionelle navne som Søren Kragh og Jonas Gregaard ind i professionel cykelsport." 
 

"Jeg fandt dog ret tilfældig ud af, at jeg havde nogle evner med at organisere løb og lave event. Det er nu blevet min levevej og passion, og hvor jeg føler, at jeg kan gøre en forskel." 

 

"Det er en kæmpe glæde for mig at få danskere til at cykle. Uanset køn og træningstilstand er det bare fedt at medvirke til gode cykeloplevelser."


Nedlukningen brugt konstruktiv på udvikling

Allan Johansen har brugt nedlukningen af Danmark til at udvikle nye koncepter for cykling og samtidig forældre og forstærke de løb, som tidligere har været afviklet i Johansens regi. 
 

"Jeg må indrømme, at jeg også nu er blevet vild med gravel-cykling. Siden sensommeren har jeg blandt andet cyklet gravel med den tidligere professionelle rytter Alex Rasmussen. Han er en sand sporhund til at finde de mest storslået hemmelige grusstier."

"Jeg har også haft sportsdirektør Christian Moberg fra ColoQuick og den tidligere professionelle Troels Vinther med på nogle af turene til at komme med input og vurderinger. Vi har også i Belgian Cycling Club haft de såkaldte socialride om lørdagen med overholdelse af de løbende corona-restriktioner. De mange tilbagemeldinger fra deltagerne har bekræftet mig i, at det også er et spor, som jeg ønsker at satse på," fastslår Allan Johansen.

 

"Da jeg jo har min baggrund i de belgiske klassikere, er det selvfølgelig også naturligt, at jeg nu er så begejstret for gravel-cykling. Jeg forstår godt, at der er kommet en ny cykelbølge i Danmark med gruskørsel i skove, plantager og på heden. I naturparker eller hvor du nu prøver lykken."

"Det er stærkt vanedannende. Du møder naturen på en helt ny måde. Du skal heller ikke tænke på trafikken. Jeg har derfor forsøgt sammen med Alex at finde de mest spændende spor, som nu vil blive tilbudt i Coast2coast Gravel. Jeg kan garantere, at der venter nogle helt unikke strækninger, som I kan glæde jer til," fastslår ”Smeden”.

 


Landevejen er dog stadig kerneproduktet

Allan Johansen står dog stadig fast på landevejen, som et kerneprodukt i Belgian Cycling Club.
 

"Det er jo klart, at mit åndedræt og kærlighed stadig banker for landevejen. Jeg glæder mig ubeskriveligt til igen at lave motionsløb af en karakter, som jeg håber, vil ramme mange eventyrlystne motionsryttere i Danmark."
 

"Jeg bor i en region, hvor vi er heldige at have noget af Danmarks bedste cykelterræn. Det vil jeg gerne bringe i spil. I 1980erne blev der kørt de såkaldte iagttagelseløb ude i Vrads Sande, hvor eliten kørte om en udtagelse til VM. For mig er det en af Danmarks hårdeste og smukkeste landevejsruter. I Vrads Bjerg Grand Prix får man altså lov til at køre i det terræn, hvor den tidligere verdensmester og nuværende direktør for Tour de France-starten i Danmark, Alex Pedersen, var modbydelig stærk." husker Allan Johansen tilbage. 

 

Og apropos Belgien. Det er et terræn og natur, som minder om Ardennerne, hvor Jakob Fuglsang vandt Liege-Bastogne-Liege. 


Ifølge historiebøgerne er Vrads Sande kendetegnet af såkaldte indlandsklitter dannet af sandflugten, der skabte den vilde natur i Jylland fra 1500- til 1800-tallet. En del af Vrads Sande er i dag fredet. Terrænet bygger på meget stejle skråninger, der falder ned til en mindre hedesø. 

 

"Jeg har virkelig fået lyst til at lave flere motionsløb i ”min baghave”. Søhøjlandet ved Silkeborg kender jeg også som min baglomme. Nu forsøger jeg også med et nyt motionsløb her Tour de Midtjylland. Det er også et forrygende cykelterræn med den smukkeste danske natur."

"Så hvis I har lyst til at prøve kræfter på landeveje og stigninger, hvor Jakob Fuglsang, Lars Bak og jeg har trådt mange kilometer, har I en enestående chance her," fortæller Allan Johansen. 
 

"Det bliver fantastisk. Efter en så lang nedlukning af Danmark, glæder jeg mig igen til at gøre mit ypperste for at give nogle uforglemmelige cykeloplevelser," lyder det fra en glad og optimistisk Allan Johansen efter en hård periode.

 

Er du klar på at udfordre dig selv i den smukkeste natur, som Danmark byder på?

 

Vrads Bjerg Grand Prix - lørdag den 12. juni

Invitation til det belgiske “Kermesse Race” med burger, fritter og lede bakker - Danmarks svar på Liege-Bastogne-Liege. 
 

Motionsløbet bliver kørt på den 21 km lange rute ved Bryrup - Vrads, der ligger i den idyliske smukke natur sydvest for Silkeborg. Et fantastisk cykelområde uden den store trafik, der giver mulighed for, at give den gas på de hårde bakker ved Vrads. Ruten byder på hele 320 højdemeter pr. omgang.
 

Udover sænkningen ligger der spredte, tilgroede småklitter og rester af smeltevandsterrasser.  Øst for en krydsende landevej er der en udbredt lyng- og enebevoksning, mens området vest for er dækket af græshede. 

Umiddelbart øst for Vrads Sande blev et areal på 300 ha omkring Snabegård fredet i 1976; det grænser op til Salten Å og Lystrup Å, og naturstien Horsens-Silkeborg passerer igennem.

 

Der er to distancer.

3 omgang - 65 km og 1.000 HM

5 omgang - 108 km og 1.600 HM

 

Ny klassiker - Tour de Midtjylland - søndag 4 juli

Silkeborg og det midtjyske Søhøjland har noget af den smukkeste natur i Danmark med sine store skove, søer og bølgende bakker - et helt fantastisk cykellandskab.
 

"Siden jeg startede med at cykle i 1980 har jeg stort set kørt alle veje rundt om Silkeborg tyndt. Det er blevet til rigtig mange kilometer igennem 40 år. Landskabet omkring Silkeborg er noget af det mest inspirerende cykelterræn i Danmark og verden bliver alt tid glad efter en cykeltur i det midtjyske."
 

 

"Derfor er jeg stolt over at kunne præsentere et nyt motionsløb ved Silkeborg. Der er fire distancer, du kan vælge i mellem. Her kommer du rundt i noget af det fedeste cykelterræn i og omkring Silkeborg og omegn."


"Du kan køre som solo rytter eller i hold af fire personer. Derudover vil der være på de to mellemste distancer et kvindefelt, hvor jer kvinder kan cykle og hygge jer sammen på turen rundt i Midtjylland."
 

På de fire ruter kommer du igennem noget af det smukkeste natur det midtjyske højland byder på, ruterne er lagt på fredsfyldte vej, hvor du kan nyde natur uden meget trafik og du kan udfordre dig i bakkelandskabet.

 

Der er fire distancer.
180 km og 2.500 HM

130 km og 1.600 HM

80 km og 1.000 HM

37 km og 400 HM


Coast2Coast Jylland - lørdag den 28. august

Lørdag den 28. august inviterer Belgian Cycling Club igen til cykelfest på tværs af Jylland.

 


"I 2021 laver vi lidt om på ruten, så i stedet for en distance på 200 km og 1600 højdemeter, så vil der i 2021 være to distancer på henholdsvis 185 km og 215 km. Forskellen ligger i, hvordan du kommer fra depotet midtvejs i Hjøllund til målet på Aarhus Cykelbane."
 

185 km ruten, der har 1350 højdemeter, er den mere eller mindre direkte vej til Aarhus. Mens den lange rute på 215 km og 1900 højdemeter, tager dig igennem det midtjyske højland, med alle de bakker, du kan ønske dig. Undervejs på turen fra Hjøllund til Aarhus kan du selv vælge, hvilken rute du tager."
 

Coast2coast får eget gravelløb

Gravel er det nye sort og rigtig mange har fået kærlighed for den nye cykelform, hvor du kan komme steder, du ikke har været før.

 


"Midtjylland er et helt unik Gravel område, derfor skal Coast2Coast selvfølgelig havde en Gravel tur. Ruten starter langs Ringkøbing Fjord, går igennem de vestjyske marker og skov veje til det Midtjyske Søhøjland. Med sine mange store skove og søer, inden du slutter på Aarhus cykelbane," forklarer Allan Johansen. 
 

180 km, hvor af 60-70 % er på grus.


Læs mere om Allan Johansens motionsløb og tilmeld dig

 

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

SIDSTE CHANCE: Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt
Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Vind kontante præmier. 
Test: Scott Vertec BOA MTB-sko
MTB-sko der kombinerer både stivhed og komfort med god kraftoverførsel men også er behagelig nok til at køre længere ture i. Scott i høj grad lykkes med produktet, om end der stadig er plads til et par småforbedringer.
Produktnyt: Rapha MTB Trailwear
Rapha lancerer ny mountainbike-kollektion ved navn Rapha Performance Trailwear. Det er mærkets første kollektion rettet mod MTB-disciplinen.
Produktnyt: Flowgun - opnå bedre restitution
Flowgun er en virkelig kraftfuld massagepistol designet til at frigive spændinger, stimulere og lette restitution.
Gravel Ride: East Coast Gravel
Feltet.dk gravelredaktør, Mads Christensen, har igen været til gravelløb. Denne gang i Nordjylland, hvor East Coast Gravel blev afviklet.
Hvem er Bastian Emil?
Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.
Dauphine-managerspillet starter i dag - kontante præmier
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse og Critérium du Dauphiné. Dyst om kontante præmier og håneretten!
SIDSTE CHANCE: Livestream Giroen og Criterium du Dauphine
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia og Criterium du Dauphine, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Store profiler kommer til Tour Revanchen - løbet sendes på Discovery+
Le Tour Revanchen 2021 indgår aftale med Discovery Danmark og offentliggør samtidig flere stjerneryttere til det i forvejen stjernespækket felt.
Test: Castelli Premio Black
Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Kroppen er i gang, men hjernen står stille
Hvis du ikke lytter til dig selv, kan det gå helt ad helvede til. Med et konstant, socialt pres kan det være udfordrende, men hvis du finder og prioriterer dit åndehul, bliver tilværelsen meget sjovere. Det fortæller Anders om, mens vi triller ud ad cykelstien langs vandet med solnedgangen som eneste seer.
Guide til bibshorts fra Rapha
Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.
Dan Frost fylder 60 år
OL-guldvinderen Dan Frost fylder 60 år. Henrik Elmgreen og Feltet.dk ønsker tillykke med dagen.
Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

11 hold der deltager ved dette års Tour de France vil også deltage ved Arctic Race of Norway, heriblandt syv WorldTour-mandskaber. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/syv_worldtour-mandskaber_til_start_ved_arctic_race_of_norway/Den rutinerede norske allroundrytter Sven Erik Bystrøm har i år kontraktudløb med UAE Team Emirates, men flere hold byder sig til at for sikre sig den stærke nordmands underskrift. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/sven_erik_bystroem_i_dialog_med_team_ineos/ Den hedder så 12,13,14,15,16,17,19,21,23,25 Det er 17'eren du kører i (#5 fra oven). Gearet er 82,7 tommer & 19'eren er på 74 tommer. Hvis du aldrig bruger top gearet 53-12 kan du overveje en 13-26 kassette der giver dig en 18'er eller at skifte klingen til 50'er. 50-17 er 78 tommer. 53-18 er 78,1 tomme. 50'eren til BCD135 kan være lidt svær at finde da den kun blev solgt som en del af tripple kranksæt og som reservedel. 13-26 kasetter burde være super nemme at finde da de ofte var std. kassetter på cykler med Mirage og Veloce. https://www.cykelpartner.dk/campagnolo-10-speed/campagnolo-veloce---kassette-10-gear-13-26-tands Alternativt skal du ned i en 12-23, 12-21 eller 11-21 kassette for at få de tætte 16-17-18-19 men det lyder IMHO som det er den forkerte vej at gå for dig da du så også mister dine laveste gear (23 & 25). Astanas 24-årige stjerneskud Matteo Sobrero henviste henholdsvis Edoardo Affini (Jumbo-Visma) og Mattia Cattaneo (Deceunick Quick-Step) til de sekundære placeringer ved det italienske mesterskab i enkeltstart. Fillipo Ganna (INEOS Grenadiers) ender end ikke på podiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_sejr_til_matteo_sobrero_ved_det_italienske_mesterskab_i_enkeltstart/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x