17.05.2021 @ 07:00

Allan Johansen opruster og laver flere motionsløb i Midtjylland i løbet af 2021. Er du til kuperet terræn og belgiske fritter, så er det godt nyt. 

Møgbeskidte veje på brosten i belgiske Flandern, som historisk set kun blev brugt til at transportere kvæg på, har altid været et terræn, som den tidligere danske mester, Allan Johansen, i landevejscykling har elsket trods utallige gange med blodsmag i munden. 
 

"Det er jo ingen hemmelighed for nogen, at jeg altid har haft en særlig kærlighed til Flandern. Området var jo i høj grad med til at definere mig som professionel rytter. Mudder, kulde, kraftige små stigninger og brosten har altid været min opskrift," forklarer Allan Johansen til Feltet.dk. 

"Hårdheden i løbene i Flandern passede perfekt til min profil, og derud af voksede også mit kaldenavn 'Smeden'. Foruden jeg også formelt set er smed. Jeg er godt klar over, at jeg nok var en hård negl dengang," fortæller Allan Johansen i dag. 

 

Vi møder i dag Allan Johansen - mange år efter karrierestop - i lokalerne i hjertet af Silkeborg, hvor han har indrettet sig med sin passion for belgisk cykling, hvor hele porteføljen af aktiviteter hedder Belgian Cycling Club. På det seneste har han også valgt at blande den stolte belgiske cykelhistorie med Wilier-cyklerne fra Italien i sit virke som eventmager og cykelgrossist. 
 

"Der har jo altid været en kærlighedshistorie på tværs af Italien og Belgien. Bare tænk på de gamle hæderkronede mandskaber som Molteni og Mapei," siger den tidligere CSC-rytter.

 

Billeder, pokaler og trøjer indkapler lokalet for Allan Johansen Johansens 13 år som professionel rytter.


Ved første øjekast står det også klart, at den tidligere klassiker-specialist hylder Belgien. 

 

"Belgien er jo mange ting i min bog. Lige fra øl, fritter til at repræsentere noget af cykelsportens DNA. De mange år i Belgien har selvfølgelig været med til at forme mig og givet mig en inspiration til, hvad jeg laver i dag. Jeg synes virkelig, at det er en fantastisk glæde for mig at give noget af den belgiske kultur - og cykelkultur - videre til danskerne," forklarer Johansen, 
 

"Efter jeg stoppede, som rytter, anede jeg egentlig ikke helt, hvad jeg skulle. Jeg var heldig og få nogle gode år som sportsdirektør på nogle af de hjemlige teams. Jeg er også stolt over, at jeg har hjulpet stærke professionelle navne som Søren Kragh og Jonas Gregaard ind i professionel cykelsport." 
 

"Jeg fandt dog ret tilfældig ud af, at jeg havde nogle evner med at organisere løb og lave event. Det er nu blevet min levevej og passion, og hvor jeg føler, at jeg kan gøre en forskel." 

 

"Det er en kæmpe glæde for mig at få danskere til at cykle. Uanset køn og træningstilstand er det bare fedt at medvirke til gode cykeloplevelser."


Nedlukningen brugt konstruktiv på udvikling

Allan Johansen har brugt nedlukningen af Danmark til at udvikle nye koncepter for cykling og samtidig forældre og forstærke de løb, som tidligere har været afviklet i Johansens regi. 
 

"Jeg må indrømme, at jeg også nu er blevet vild med gravel-cykling. Siden sensommeren har jeg blandt andet cyklet gravel med den tidligere professionelle rytter Alex Rasmussen. Han er en sand sporhund til at finde de mest storslået hemmelige grusstier."

"Jeg har også haft sportsdirektør Christian Moberg fra ColoQuick og den tidligere professionelle Troels Vinther med på nogle af turene til at komme med input og vurderinger. Vi har også i Belgian Cycling Club haft de såkaldte socialride om lørdagen med overholdelse af de løbende corona-restriktioner. De mange tilbagemeldinger fra deltagerne har bekræftet mig i, at det også er et spor, som jeg ønsker at satse på," fastslår Allan Johansen.

 

"Da jeg jo har min baggrund i de belgiske klassikere, er det selvfølgelig også naturligt, at jeg nu er så begejstret for gravel-cykling. Jeg forstår godt, at der er kommet en ny cykelbølge i Danmark med gruskørsel i skove, plantager og på heden. I naturparker eller hvor du nu prøver lykken."

"Det er stærkt vanedannende. Du møder naturen på en helt ny måde. Du skal heller ikke tænke på trafikken. Jeg har derfor forsøgt sammen med Alex at finde de mest spændende spor, som nu vil blive tilbudt i Coast2coast Gravel. Jeg kan garantere, at der venter nogle helt unikke strækninger, som I kan glæde jer til," fastslår ”Smeden”.

 


Landevejen er dog stadig kerneproduktet

Allan Johansen står dog stadig fast på landevejen, som et kerneprodukt i Belgian Cycling Club.
 

"Det er jo klart, at mit åndedræt og kærlighed stadig banker for landevejen. Jeg glæder mig ubeskriveligt til igen at lave motionsløb af en karakter, som jeg håber, vil ramme mange eventyrlystne motionsryttere i Danmark."
 

"Jeg bor i en region, hvor vi er heldige at have noget af Danmarks bedste cykelterræn. Det vil jeg gerne bringe i spil. I 1980erne blev der kørt de såkaldte iagttagelseløb ude i Vrads Sande, hvor eliten kørte om en udtagelse til VM. For mig er det en af Danmarks hårdeste og smukkeste landevejsruter. I Vrads Bjerg Grand Prix får man altså lov til at køre i det terræn, hvor den tidligere verdensmester og nuværende direktør for Tour de France-starten i Danmark, Alex Pedersen, var modbydelig stærk." husker Allan Johansen tilbage. 

 

Og apropos Belgien. Det er et terræn og natur, som minder om Ardennerne, hvor Jakob Fuglsang vandt Liege-Bastogne-Liege. 


Ifølge historiebøgerne er Vrads Sande kendetegnet af såkaldte indlandsklitter dannet af sandflugten, der skabte den vilde natur i Jylland fra 1500- til 1800-tallet. En del af Vrads Sande er i dag fredet. Terrænet bygger på meget stejle skråninger, der falder ned til en mindre hedesø. 

 

"Jeg har virkelig fået lyst til at lave flere motionsløb i ”min baghave”. Søhøjlandet ved Silkeborg kender jeg også som min baglomme. Nu forsøger jeg også med et nyt motionsløb her Tour de Midtjylland. Det er også et forrygende cykelterræn med den smukkeste danske natur."

"Så hvis I har lyst til at prøve kræfter på landeveje og stigninger, hvor Jakob Fuglsang, Lars Bak og jeg har trådt mange kilometer, har I en enestående chance her," fortæller Allan Johansen. 
 

"Det bliver fantastisk. Efter en så lang nedlukning af Danmark, glæder jeg mig igen til at gøre mit ypperste for at give nogle uforglemmelige cykeloplevelser," lyder det fra en glad og optimistisk Allan Johansen efter en hård periode.

 

Er du klar på at udfordre dig selv i den smukkeste natur, som Danmark byder på?

 

Vrads Bjerg Grand Prix - lørdag den 12. juni

Invitation til det belgiske “Kermesse Race” med burger, fritter og lede bakker - Danmarks svar på Liege-Bastogne-Liege. 
 

Motionsløbet bliver kørt på den 21 km lange rute ved Bryrup - Vrads, der ligger i den idyliske smukke natur sydvest for Silkeborg. Et fantastisk cykelområde uden den store trafik, der giver mulighed for, at give den gas på de hårde bakker ved Vrads. Ruten byder på hele 320 højdemeter pr. omgang.
 

Udover sænkningen ligger der spredte, tilgroede småklitter og rester af smeltevandsterrasser.  Øst for en krydsende landevej er der en udbredt lyng- og enebevoksning, mens området vest for er dækket af græshede. 

Umiddelbart øst for Vrads Sande blev et areal på 300 ha omkring Snabegård fredet i 1976; det grænser op til Salten Å og Lystrup Å, og naturstien Horsens-Silkeborg passerer igennem.

 

Der er to distancer.

3 omgang - 65 km og 1.000 HM

5 omgang - 108 km og 1.600 HM

 

Ny klassiker - Tour de Midtjylland - søndag 4 juli

Silkeborg og det midtjyske Søhøjland har noget af den smukkeste natur i Danmark med sine store skove, søer og bølgende bakker - et helt fantastisk cykellandskab.
 

"Siden jeg startede med at cykle i 1980 har jeg stort set kørt alle veje rundt om Silkeborg tyndt. Det er blevet til rigtig mange kilometer igennem 40 år. Landskabet omkring Silkeborg er noget af det mest inspirerende cykelterræn i Danmark og verden bliver alt tid glad efter en cykeltur i det midtjyske."
 

 

"Derfor er jeg stolt over at kunne præsentere et nyt motionsløb ved Silkeborg. Der er fire distancer, du kan vælge i mellem. Her kommer du rundt i noget af det fedeste cykelterræn i og omkring Silkeborg og omegn."


"Du kan køre som solo rytter eller i hold af fire personer. Derudover vil der være på de to mellemste distancer et kvindefelt, hvor jer kvinder kan cykle og hygge jer sammen på turen rundt i Midtjylland."
 

På de fire ruter kommer du igennem noget af det smukkeste natur det midtjyske højland byder på, ruterne er lagt på fredsfyldte vej, hvor du kan nyde natur uden meget trafik og du kan udfordre dig i bakkelandskabet.

 

Der er fire distancer.
180 km og 2.500 HM

130 km og 1.600 HM

80 km og 1.000 HM

37 km og 400 HM


Coast2Coast Jylland - lørdag den 28. august

Lørdag den 28. august inviterer Belgian Cycling Club igen til cykelfest på tværs af Jylland.

 


"I 2021 laver vi lidt om på ruten, så i stedet for en distance på 200 km og 1600 højdemeter, så vil der i 2021 være to distancer på henholdsvis 185 km og 215 km. Forskellen ligger i, hvordan du kommer fra depotet midtvejs i Hjøllund til målet på Aarhus Cykelbane."
 

185 km ruten, der har 1350 højdemeter, er den mere eller mindre direkte vej til Aarhus. Mens den lange rute på 215 km og 1900 højdemeter, tager dig igennem det midtjyske højland, med alle de bakker, du kan ønske dig. Undervejs på turen fra Hjøllund til Aarhus kan du selv vælge, hvilken rute du tager."
 

Coast2coast får eget gravelløb

Gravel er det nye sort og rigtig mange har fået kærlighed for den nye cykelform, hvor du kan komme steder, du ikke har været før.

 


"Midtjylland er et helt unik Gravel område, derfor skal Coast2Coast selvfølgelig havde en Gravel tur. Ruten starter langs Ringkøbing Fjord, går igennem de vestjyske marker og skov veje til det Midtjyske Søhøjland. Med sine mange store skove og søer, inden du slutter på Aarhus cykelbane," forklarer Allan Johansen. 
 

180 km, hvor af 60-70 % er på grus.


Læs mere om Allan Johansens motionsløb og tilmeld dig

 

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sebastian Fini glæder sig til VM i Haderslev
Mens mange holder ferie landet over, var Sebastian Fini, Danmarks bedste mandlige mountainbiker, en tur rundt på VM-ruten i Haderslev tirsdag morgen. Han glæder sig til VM på dansk grund og bed mærke i, hvor smukke omgivelser ryttere og publikum skal nyde på ruten.
De 7 mest populære Tour de France-bøger lige nu
Der udkommer rigtig mange Tour de France-bøger forud for verdens største cykelløb, og du kan naturligvis købe bøgerne til en skarp pris på Feltet.dks webshop. Vi har samlet de 7 nyeste bedst sælgende bøger til dig!
Danskerne starter i anden række
De danske MTB-ryttere fik en god start ved World Cup-afdelingen i Vallnord i Andorra. Alle tre startende ryttere kørte sig til placeringer i anden række i fredagens short track. 
Nyt dansk cykelmagasin - Få første eksemplar gratis
Bikemania Magazine er Danmarks nye og første e-magasin. Et cykelunivers med alt det vi elsker ved cykling.
Se VinDegaards triumf i billeder
Det har været et fantastisk Tour de France set med danske røde/hvide briller! Bjergtrøje, to danske etapesejre og nu den gule førertrøje...
Deltag på Python Camp Mallorca
Det danske cykelbrand, Python Pro, har i 2022 lavet en Camp på Mallorca, hvor danske cykelmotionister kan deltage og låne Python-cykler.
Historisk sejr: Dansker vinder World Cup-afdeling
I en hæsblæsende spurt vandt Sofie Heby Pedersen sin første World Cup-sejr, da hun slog til i Lenzerheide i Schweiz.
Kæmpe drama: Schurter styrtede kort før mål og missede rekorden på hjemmebane
Nino Schurter var i front af World Cuppen i Lenzerheide, men i et af de sidste sving styrtede schweizeren sammen med landsmanden Mathias Flückiger. Dermed missede Schurter den legendariske rekord for flest World Cup-sejre.
Fini med fremme i World Cup i schweizisk hjemmebanesejr
Sebastian Fini startede ud helt ved fronten, men måtte dog overlade scenen da fjerde afdeling af World Cuppen blev skudt i gang. Det blev til hjemmebanesejr til Filippo Colombo i Lenzerheide.
Bohé med stærk start i World Cup i svensk sejr
Caroline Bohé markerede sig i dagens Short Track i fjerde afdeling af World Cuppen. Ingen kunne dog indhente Jenny Rissveds, da hun var kørt væk i Lenzerheide.
Livestream: Se alle Tour-etaper uden afbrydelser - 64.50 KR
Tour de France starter på fredag. Det fejrer Feltet.dk i samarbejde med Warner Bros. Discovery, da du nu kan streame hele Touren for kun 64,50 kroner! Så skal du til stranden eller andet, så kan du have Touren med på tur. 
Produktnyt: Scott Foil RC
Scott lancerer re-designet og opdateret version af deres populære flagskib; Foil RC.
Anmeldelse: Rolf Sørensen præsenterer Tour de France
Qua sin baggrund som en af 1990-ernes allerbedste cykelryttere har Rolf Sørensen en indsigt i cykleverdenen som få andre, og kombineret med gode talegaver og humor er han en ideel formidler, når han i bogform beretter om Tourens univers.
Lillelund bedste dansker ved MTB EM
U23-herrer kørte det sidste løb ved EM, og det blev ikke til nogle danske topplaceringer i denne omgang.
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Kun sålænge din anden dunk er cocacola branded, eller også er en termokop. Og holder sig under 610ml :P Der er ikke noget i vejen med SCO’en, udover den er lidt ting. Men det giver ikke mening at give +1000 eller 2000 for en cykel der vejer et kg mindre. Med tilsvarende komponenter. Der kan være lidt med hjulene, men ellers ikke det store. Min pointe var egentlig bare, at med et billigt kinastel, kan du få en fin, relativt let cykel ud af SCO’en, hvis du ville opgradere. I fht. SCO, skal man kigge på både cyklen og prisen. Den citybike jeg købte, er jeg svært irriteret over. Men det handler primært om at den er ting og jeg blev nødt til selv at rette et bukket gear drop op. Men igen, fik udvendige gear (1x8) og skivebremser for 3000, skiftede så kassette, kæde og gearskifter, så det blev 1x9 med sora (bagskifteren var sora). Ulempen er primært at rammen er for tung. Kom fra en ombygget racer med 2x9 tiagra, der vejede 6 kg mindre (men blev stjålet), de 6 kg er den primære forskel. Og ja, jeg overvejer at skifte stel og hjul, så hvis der er nogen der har noget inside info omkring hvilken størrelse landevejscykel-stel, der kunne fungere som citybike, så tager jeg gerne imod info( en størrelse større eller mindre?)Vueltaen nærmer sig med hastige skridt, og den kommende uge giver således de sidste muligheder for at få løbskilometer i benene forud for den spanske grand tour. Det sker i det lille bjergløb Tour de l’Ain, der dog mere har karakter af talenternes udstillingsvindue end Vuelta-forberedelse, og det spektakulære Arctic Race of Norway, der er verdens nordligste cykelløb, men ugen byder også på et af årets store mesterskaber i form af et sprintervenligt EM, der endelig igen har danske deltagelse, samt det store belgiske endagsløb Circuit Franco-Belge, der for første gang køres som et sommerløb. Alle fire løb kan følges på Feltet.dk, hvor du også kan stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_skjelmose_og_kamp_paa_aabningsetapen_i_tour_de_lain/Tour de l’Ain er et bjergløb, men løbet er i sit nye tredagesformat altid startet med en relativt flad etape. Åbningsetapen er derfor det helt store mål for løbets få sprintere, men en ganske kuperet finale med flere mindre stigninger betyder, at det langt fra er så givet, at det i år er løbets enkelte tunge sprintere, der får det første ord. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_lain_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x