26.01.2021 @ 21:30

Tre danskere står bag festivalen og de har store planer.

Gravel har i et stykke tid været en stor trend inden for cykelverdenen og har fået både markedet, interessen og kærligheden til cykling til at eksplodere.

 

Samtidig har den mere oplevelsesbaserede tilgang til cyklingens væsen fået mange flere mennesker til at opdage glæden ved naturen. Faktisk så meget, at mange cykelmærker i øjeblikket slet ikke kan levere gravelcykler i samme hastighed, som efterspørgslen stiger.

 

Derfor glæder de tre danskere bag Skandinaviens første gravelfestival - “Backlands” - sig til at kunne lancere eventet til september.


Mødt af stor velvilje

Første udgave af festivalen kommer til at ligge i et af Danmarks smukkeste områder: Odsherred. Herefter er det planen, at der afvikles en række events over hele Danmark og Skandinavien.

 

"Vi har været på research mange forskellige steder i Danmark og har haft samtaler med både lokale myndigheder, skovejere og producenter af lokale råvarer. Vi er kun blevet mødt med stor velvilje, ja, næsten kærlighed fra alle, vi har talt med. Det er superfedt og bestyrker os i, at konceptet her kan noget”, fortæller Kaare Breinholt, der er den ene af de tre festivalskabere og mangeårig bagmand til store events - blandt andet det populære internationale løbekoncept “The Color Run”.

 

Photo: Martin Paldan

 

“Derudover har vi jo cyklet mange tusinde kilometer på grusveje for at finde det bedste sted at afholde en festival, hvor vi skal fejre, dyrke og deles om glæden ved gravelcykling. Her har Odsherred vist sig at være et unikt stykke Danmark, hvor vi kan få mange forskellige typer landskab inden for et relativt begrænset område og samtidig tilbyde alle både udfordring og variation. Både de, der vil ud på lange ture på over 100 kilometer og de, der vil cykle kortere ture og tage sig mere tid til pauser, drikke en fadøl eller tage et billede. Og så gør det jo heller ikke noget, at der er gudesmukt her i GeoPark Odsherred, der er udvalgt som Unesco-program på baggrund af det særegne og kuperede istidslandskab,” forklarer Christian Orry, der udover at være festivalbagmand, også selv er aktiv ambassadør for gravelcykling og har mange års erfaring med stort set alle typer cykling både på konkurrenceplan samt som træner og turguide.

 

“Ja, og netop dét, at gravel favner så mange forskellige typer samtidig med, at det sociale for mange er en ligeså vigtig del af det hele, gør, at både jeg og mange andre knuselsker gravel. Dét, at det ikke nødvendigvis drejer sig om at komme hurtigst fra A til B, men i ligeså høj grad drejer sig om at nyde naturen og få nogle gode oplevelser sammen og så gør det jo ikke noget, at det er på nogle fede cykler, der er skabt til al slags terræn,” fortæller den tredje festivalbagmand Dean Strange, som også er medvært på den populære podcast “Balsam for sjælen - alt om gravelcykling”, der netop handler om kærligheden til gravelcykling og de store naturoplevelser.

 

Fra venstre: Dean Strange, Christian Orry, Kaare Breinholt, Gitte Klausen og Morten Egeskov. Foto: Jakob Carlsen

 

Et unikt sted i Danmark

Premieren på Backlands bliver på Anneberg Kulturpark i Nykøbing Sjælland 10.-12. september 2021. Her vil de tre dage byde på gravelcykling, god mad og drikke, spændende talks, musik, film og events i nogle helt unikke omgivelser.

 

Anneberg Kulturpark ligger naturmæssigt utroligt smukt og har et unikt haveanlæg med tydelig inspiration fra engelske havebyer. Derudover er stedet til daglig et samlingssted for lokale fødevareproducenter og kunstnere og ligger smukt med udsigt over fjorden.

 

Både Gitte Klausen, der er ejer af Anneberg, og direktør for GeoPark Odsherred, Morten Egeskov, glæder sig over næste år at skulle huse en festival netop med fokus på naturoplevelser, cykling og lokal forankring.

 

“Backlands er lige i tråd med de værdier, som vi arbejder med på Anneberg, og både de smukke rammer og naturen her i området er som skabt til den slags events," forklarer Gitte Klausen, der glæder sig til at kunne byde gravelentusiaster velkommen i sensommeren 2021.

 

Morten Egeskov er ligeledes meget begejstret: “Det siger sig selv, at vi er glade for, at Backlands kommer til at ligge her i GeoPark Odsherred. Både fornemmelsen for landskabet og de gode oplevelser samt samarbejdet med lokale aktører gør, at det er en win-win for alle parter. Vi har haft en rigtig god dialog med folkene bag festivalen, og vi deler den samme glæde og tilgang til både festival og lokalmiljø."

 

Flere festivaler og udenlandske gæster

Backlands i Odsherred bliver den første i en række af festivaler, der fra foråret 2022 kommer til at blive afviklet i naturskønne områder i både Danmark og resten af Skandinavien.

 

“Vi har allerede samtaler med flere områder i Danmark, Sverige og Norge, og vi glæder os til at kunne annoncere de kommende events løbende - så hold godt øje med vores digitale platforme”, fortæller Kaare Breinholt.

 

“Det, der er vigtigt for os, er at kunne tilbyde vores festivalgæster unikke omgivelser, fede ruter og et program, der både inkorporerer lokal forankring, cykelglæde og god stemning. Det er noget, som vi er gode til i Danmark, og som vi også gerne vil vise internationale gravelfolk," siger Christian Orry, og Dean Strange tilføjer:

 

“Danmark er et smukt land, og vi arbejder allerede med at gøre festivalen international, så man også kan møde folk fra fx. Tyskland, Norge eller Holland, når man sidder og nyder en kold øl efter en fed cykeltur på en af vores festivaler. Vi er igang med at skabe den festival, som vi altid selv har drømt om at deltage i."

 

Billetterne er netop sat til salg til næste års festival på www.backlands.cc, og man skal være hurtig for at sikre sig en billet, da der på grund af de forventede Corona-retningslinjer udbydes kun 465 billetter til Backlands Odsherred.

 

“Vi vil gerne skabe rammerne om en festival, der både værner om naturen, skaber en intim stemning og som passer til det miljø, den afvikles i," slutter Dean Strange.

 

Gravelcykler på Anneberg. Foto: Jakob Carlsen

 

Hvad er gravelcykling?

Gravelcykling begyndte i USA, hvor lange og øde grusveje forenede traditionel landevejscykling, mountainbike og cyklecross. Det mere øde og let tekniske terræn væk fra landevejen har skabt en opblomstring af interessen for cykling og fået både erfarne cykelfolk - hvad enten det er mænd eller kvinder, licensryttere eller cykelmotionister med de lidt bredere dæk.

Du kan læse mere om gravelcykling på www.feltet.dk/gravel

Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.
Dansk talent bliver europamester
Den danske succes ved EM i mountainbike fortsætter.
Fyen Rundt 2024: Cykelfest i Middelfart
Danmarks ældste cykelløb indtager søndag den 26. maj de fynske gader, når dette års Fyen Rundt skal afgøres blandt både eliten og motionisterne.
Giro-spillet starter i dag kl. 14.00
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter i dag klokken 14.00. Spillet slutter søndag den 26. maj 2024.
Dansk etapesejr og førertrøje i Fredsløbet
17-årige Albert Withen Philipsen var suveræn på dagens enkeltstart i Fredsløbet og sejrede suverænt. Danskeren er ny mand i førertrøjen.
Se Jørgen Leths cykelfilm gratis og hør ham fortælle om dem
Jørgen Leths Giro d’Italia-dokumentar ’Stjernerne og vandbærerne’ har 50 års jubilæum. Nu kan du se den samt ’En forårsdag i helvede’ og ’Den umulige time’ gratis online på Filminstituttets streamingsite 'Danmark på Film' og høre et spritnyt interview med Jørgen Leth om hans epokegørende cykelfilm.
Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet