26.01.2021 @ 21:30

Tre danskere står bag festivalen og de har store planer.

Gravel har i et stykke tid været en stor trend inden for cykelverdenen og har fået både markedet, interessen og kærligheden til cykling til at eksplodere.

 

Samtidig har den mere oplevelsesbaserede tilgang til cyklingens væsen fået mange flere mennesker til at opdage glæden ved naturen. Faktisk så meget, at mange cykelmærker i øjeblikket slet ikke kan levere gravelcykler i samme hastighed, som efterspørgslen stiger.

 

Derfor glæder de tre danskere bag Skandinaviens første gravelfestival - “Backlands” - sig til at kunne lancere eventet til september.


Mødt af stor velvilje

Første udgave af festivalen kommer til at ligge i et af Danmarks smukkeste områder: Odsherred. Herefter er det planen, at der afvikles en række events over hele Danmark og Skandinavien.

 

"Vi har været på research mange forskellige steder i Danmark og har haft samtaler med både lokale myndigheder, skovejere og producenter af lokale råvarer. Vi er kun blevet mødt med stor velvilje, ja, næsten kærlighed fra alle, vi har talt med. Det er superfedt og bestyrker os i, at konceptet her kan noget”, fortæller Kaare Breinholt, der er den ene af de tre festivalskabere og mangeårig bagmand til store events - blandt andet det populære internationale løbekoncept “The Color Run”.

 

Photo: Martin Paldan

 

“Derudover har vi jo cyklet mange tusinde kilometer på grusveje for at finde det bedste sted at afholde en festival, hvor vi skal fejre, dyrke og deles om glæden ved gravelcykling. Her har Odsherred vist sig at være et unikt stykke Danmark, hvor vi kan få mange forskellige typer landskab inden for et relativt begrænset område og samtidig tilbyde alle både udfordring og variation. Både de, der vil ud på lange ture på over 100 kilometer og de, der vil cykle kortere ture og tage sig mere tid til pauser, drikke en fadøl eller tage et billede. Og så gør det jo heller ikke noget, at der er gudesmukt her i GeoPark Odsherred, der er udvalgt som Unesco-program på baggrund af det særegne og kuperede istidslandskab,” forklarer Christian Orry, der udover at være festivalbagmand, også selv er aktiv ambassadør for gravelcykling og har mange års erfaring med stort set alle typer cykling både på konkurrenceplan samt som træner og turguide.

 

“Ja, og netop dét, at gravel favner så mange forskellige typer samtidig med, at det sociale for mange er en ligeså vigtig del af det hele, gør, at både jeg og mange andre knuselsker gravel. Dét, at det ikke nødvendigvis drejer sig om at komme hurtigst fra A til B, men i ligeså høj grad drejer sig om at nyde naturen og få nogle gode oplevelser sammen og så gør det jo ikke noget, at det er på nogle fede cykler, der er skabt til al slags terræn,” fortæller den tredje festivalbagmand Dean Strange, som også er medvært på den populære podcast “Balsam for sjælen - alt om gravelcykling”, der netop handler om kærligheden til gravelcykling og de store naturoplevelser.

 

Fra venstre: Dean Strange, Christian Orry, Kaare Breinholt, Gitte Klausen og Morten Egeskov. Foto: Jakob Carlsen

 

Et unikt sted i Danmark

Premieren på Backlands bliver på Anneberg Kulturpark i Nykøbing Sjælland 10.-12. september 2021. Her vil de tre dage byde på gravelcykling, god mad og drikke, spændende talks, musik, film og events i nogle helt unikke omgivelser.

 

Anneberg Kulturpark ligger naturmæssigt utroligt smukt og har et unikt haveanlæg med tydelig inspiration fra engelske havebyer. Derudover er stedet til daglig et samlingssted for lokale fødevareproducenter og kunstnere og ligger smukt med udsigt over fjorden.

 

Både Gitte Klausen, der er ejer af Anneberg, og direktør for GeoPark Odsherred, Morten Egeskov, glæder sig over næste år at skulle huse en festival netop med fokus på naturoplevelser, cykling og lokal forankring.

 

“Backlands er lige i tråd med de værdier, som vi arbejder med på Anneberg, og både de smukke rammer og naturen her i området er som skabt til den slags events," forklarer Gitte Klausen, der glæder sig til at kunne byde gravelentusiaster velkommen i sensommeren 2021.

 

Morten Egeskov er ligeledes meget begejstret: “Det siger sig selv, at vi er glade for, at Backlands kommer til at ligge her i GeoPark Odsherred. Både fornemmelsen for landskabet og de gode oplevelser samt samarbejdet med lokale aktører gør, at det er en win-win for alle parter. Vi har haft en rigtig god dialog med folkene bag festivalen, og vi deler den samme glæde og tilgang til både festival og lokalmiljø."

 

Flere festivaler og udenlandske gæster

Backlands i Odsherred bliver den første i en række af festivaler, der fra foråret 2022 kommer til at blive afviklet i naturskønne områder i både Danmark og resten af Skandinavien.

 

“Vi har allerede samtaler med flere områder i Danmark, Sverige og Norge, og vi glæder os til at kunne annoncere de kommende events løbende - så hold godt øje med vores digitale platforme”, fortæller Kaare Breinholt.

 

“Det, der er vigtigt for os, er at kunne tilbyde vores festivalgæster unikke omgivelser, fede ruter og et program, der både inkorporerer lokal forankring, cykelglæde og god stemning. Det er noget, som vi er gode til i Danmark, og som vi også gerne vil vise internationale gravelfolk," siger Christian Orry, og Dean Strange tilføjer:

 

“Danmark er et smukt land, og vi arbejder allerede med at gøre festivalen international, så man også kan møde folk fra fx. Tyskland, Norge eller Holland, når man sidder og nyder en kold øl efter en fed cykeltur på en af vores festivaler. Vi er igang med at skabe den festival, som vi altid selv har drømt om at deltage i."

 

Billetterne er netop sat til salg til næste års festival på www.backlands.cc, og man skal være hurtig for at sikre sig en billet, da der på grund af de forventede Corona-retningslinjer udbydes kun 465 billetter til Backlands Odsherred.

 

“Vi vil gerne skabe rammerne om en festival, der både værner om naturen, skaber en intim stemning og som passer til det miljø, den afvikles i," slutter Dean Strange.

 

Gravelcykler på Anneberg. Foto: Jakob Carlsen

 

Hvad er gravelcykling?

Gravelcykling begyndte i USA, hvor lange og øde grusveje forenede traditionel landevejscykling, mountainbike og cyklecross. Det mere øde og let tekniske terræn væk fra landevejen har skabt en opblomstring af interessen for cykling og fået både erfarne cykelfolk - hvad enten det er mænd eller kvinder, licensryttere eller cykelmotionister med de lidt bredere dæk.

Du kan læse mere om gravelcykling på www.feltet.dk/gravel

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: S-PHYRE solbriller og linser fra Shimano
Ridescape er navnet på den nyeste linse-kollektion fra Shimano. Kollektionen består af fem linser, som er udviklet til hvert sit cykelmiljø. Den nye S-PHYRE R solbrille kommer med to linser fra kollektionen - Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen. Linserne giver dine øjne optimale forudsætninger for et klart og skarpt udsyn, hvorved dine øjne holdes friske på selv de helt lange cykelture.
SIDSTE CHANCE: DCU præsenterer nyt OL-tøj - forudbestil kun i dag
Når de danske cykelryttere drager til OL om få uger, så bliver det i en nydesignet OL-kollektion.
Test: Flowgun Massagepistol
Kraftig massagepistol fra Flowlife, der udmærker sig med et flot design, god kvalitet og ikke mindst, så ælter den musklerne godt igennem.
Job: Shimano søger ny medarbejder
Shimano Nordic Denmark er på udkig efter en Technical Service Advisor til at blive medlem af det Danske team I København.
Bikepacking i Sverige
At sige, at jeg har glædet mig til at Sverige skulle åbne op igen, er en underdrivelse. Som helsingoraner er de svenske grusveje og klippefyldte skove kun en færgetur på 20 minutter væk og med kun to måneder til Unsupported Grinder, er det svenske terræn helt perfekt til lange træningsture.  
Job: Service Course søger Cykelmekanikere
Job som Cykelmekaniker hos Service Course
Ét år til den danske Tour-start: Det bliver så stort
I anledningen af præcis ét år til den danske Tour de France-start i 2022 har vi taget en snak med direktøren i Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, Alex Pedersen, som i den seneste uge har fulgt årets Tour-afvikling fra nærmeste hold.
Test: XLC Malediven solbriller
Cool brille, der kan det nødvendige, og som har en fornuftig pris.
Boost din indre Tour-rytter med Look pedaler og Fizik sko
LOOK pedaler og Fizik sko - det perfekte match, hvis du vil cykle som en ægte Tour-vinder.
Verdens største støtterklæring til Wout van Aert - 1689 m2!
Swapfiets og hollandsk YouTube-kanal står - bogstaveligt talt - bag verdens største støtteerklæring til Jonas Vingegaards holdkammerat hos Jumbo-Visma, Wout van Aert.
Team Jumbo-Visma stiller op i Tour de France med blå forhjul
Hører du til dem, der lagde mærke til - eller måske undrede dig over - at Team Jumbo Vismas cykler alle kørte med blå forhjul under Critérium du Dauphiné? I de kommende tre uger, hvor Touren skal køres, vil de blå forhjul komme endnu mere i fokus … men hvad er forklaringen?
3 timer til Tour-start! Er dit hold klar?
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Test: Flowpillow Heat fra Flowlife
Flowpillow Heat leverer gedigen massage, lækker varme, scorer helt i top på velværekontoen, og i vores familie er den kommet for at blive.
Produktnyt: Pro Stealth Curved
Ny Curved model, designet til dem der rokker fra højre til venstre side i sadlen, nedsat vægt og nyt look.
Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x