26.01.2021 @ 21:30

Tre danskere står bag festivalen og de har store planer.

Gravel har i et stykke tid været en stor trend inden for cykelverdenen og har fået både markedet, interessen og kærligheden til cykling til at eksplodere.

 

Samtidig har den mere oplevelsesbaserede tilgang til cyklingens væsen fået mange flere mennesker til at opdage glæden ved naturen. Faktisk så meget, at mange cykelmærker i øjeblikket slet ikke kan levere gravelcykler i samme hastighed, som efterspørgslen stiger.

 

Derfor glæder de tre danskere bag Skandinaviens første gravelfestival - “Backlands” - sig til at kunne lancere eventet til september.


Mødt af stor velvilje

Første udgave af festivalen kommer til at ligge i et af Danmarks smukkeste områder: Odsherred. Herefter er det planen, at der afvikles en række events over hele Danmark og Skandinavien.

 

"Vi har været på research mange forskellige steder i Danmark og har haft samtaler med både lokale myndigheder, skovejere og producenter af lokale råvarer. Vi er kun blevet mødt med stor velvilje, ja, næsten kærlighed fra alle, vi har talt med. Det er superfedt og bestyrker os i, at konceptet her kan noget”, fortæller Kaare Breinholt, der er den ene af de tre festivalskabere og mangeårig bagmand til store events - blandt andet det populære internationale løbekoncept “The Color Run”.

 

Photo: Martin Paldan

 

“Derudover har vi jo cyklet mange tusinde kilometer på grusveje for at finde det bedste sted at afholde en festival, hvor vi skal fejre, dyrke og deles om glæden ved gravelcykling. Her har Odsherred vist sig at være et unikt stykke Danmark, hvor vi kan få mange forskellige typer landskab inden for et relativt begrænset område og samtidig tilbyde alle både udfordring og variation. Både de, der vil ud på lange ture på over 100 kilometer og de, der vil cykle kortere ture og tage sig mere tid til pauser, drikke en fadøl eller tage et billede. Og så gør det jo heller ikke noget, at der er gudesmukt her i GeoPark Odsherred, der er udvalgt som Unesco-program på baggrund af det særegne og kuperede istidslandskab,” forklarer Christian Orry, der udover at være festivalbagmand, også selv er aktiv ambassadør for gravelcykling og har mange års erfaring med stort set alle typer cykling både på konkurrenceplan samt som træner og turguide.

 

“Ja, og netop dét, at gravel favner så mange forskellige typer samtidig med, at det sociale for mange er en ligeså vigtig del af det hele, gør, at både jeg og mange andre knuselsker gravel. Dét, at det ikke nødvendigvis drejer sig om at komme hurtigst fra A til B, men i ligeså høj grad drejer sig om at nyde naturen og få nogle gode oplevelser sammen og så gør det jo ikke noget, at det er på nogle fede cykler, der er skabt til al slags terræn,” fortæller den tredje festivalbagmand Dean Strange, som også er medvært på den populære podcast “Balsam for sjælen - alt om gravelcykling”, der netop handler om kærligheden til gravelcykling og de store naturoplevelser.

 

Fra venstre: Dean Strange, Christian Orry, Kaare Breinholt, Gitte Klausen og Morten Egeskov. Foto: Jakob Carlsen

 

Et unikt sted i Danmark

Premieren på Backlands bliver på Anneberg Kulturpark i Nykøbing Sjælland 10.-12. september 2021. Her vil de tre dage byde på gravelcykling, god mad og drikke, spændende talks, musik, film og events i nogle helt unikke omgivelser.

 

Anneberg Kulturpark ligger naturmæssigt utroligt smukt og har et unikt haveanlæg med tydelig inspiration fra engelske havebyer. Derudover er stedet til daglig et samlingssted for lokale fødevareproducenter og kunstnere og ligger smukt med udsigt over fjorden.

 

Både Gitte Klausen, der er ejer af Anneberg, og direktør for GeoPark Odsherred, Morten Egeskov, glæder sig over næste år at skulle huse en festival netop med fokus på naturoplevelser, cykling og lokal forankring.

 

“Backlands er lige i tråd med de værdier, som vi arbejder med på Anneberg, og både de smukke rammer og naturen her i området er som skabt til den slags events," forklarer Gitte Klausen, der glæder sig til at kunne byde gravelentusiaster velkommen i sensommeren 2021.

 

Morten Egeskov er ligeledes meget begejstret: “Det siger sig selv, at vi er glade for, at Backlands kommer til at ligge her i GeoPark Odsherred. Både fornemmelsen for landskabet og de gode oplevelser samt samarbejdet med lokale aktører gør, at det er en win-win for alle parter. Vi har haft en rigtig god dialog med folkene bag festivalen, og vi deler den samme glæde og tilgang til både festival og lokalmiljø."

 

Flere festivaler og udenlandske gæster

Backlands i Odsherred bliver den første i en række af festivaler, der fra foråret 2022 kommer til at blive afviklet i naturskønne områder i både Danmark og resten af Skandinavien.

 

“Vi har allerede samtaler med flere områder i Danmark, Sverige og Norge, og vi glæder os til at kunne annoncere de kommende events løbende - så hold godt øje med vores digitale platforme”, fortæller Kaare Breinholt.

 

“Det, der er vigtigt for os, er at kunne tilbyde vores festivalgæster unikke omgivelser, fede ruter og et program, der både inkorporerer lokal forankring, cykelglæde og god stemning. Det er noget, som vi er gode til i Danmark, og som vi også gerne vil vise internationale gravelfolk," siger Christian Orry, og Dean Strange tilføjer:

 

“Danmark er et smukt land, og vi arbejder allerede med at gøre festivalen international, så man også kan møde folk fra fx. Tyskland, Norge eller Holland, når man sidder og nyder en kold øl efter en fed cykeltur på en af vores festivaler. Vi er igang med at skabe den festival, som vi altid selv har drømt om at deltage i."

 

Billetterne er netop sat til salg til næste års festival på www.backlands.cc, og man skal være hurtig for at sikre sig en billet, da der på grund af de forventede Corona-retningslinjer udbydes kun 465 billetter til Backlands Odsherred.

 

“Vi vil gerne skabe rammerne om en festival, der både værner om naturen, skaber en intim stemning og som passer til det miljø, den afvikles i," slutter Dean Strange.

 

Gravelcykler på Anneberg. Foto: Jakob Carlsen

 

Hvad er gravelcykling?

Gravelcykling begyndte i USA, hvor lange og øde grusveje forenede traditionel landevejscykling, mountainbike og cyklecross. Det mere øde og let tekniske terræn væk fra landevejen har skabt en opblomstring af interessen for cykling og fået både erfarne cykelfolk - hvad enten det er mænd eller kvinder, licensryttere eller cykelmotionister med de lidt bredere dæk.

Du kan læse mere om gravelcykling på www.feltet.dk/gravel

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x