23.09.2022 @ 11:35

Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.

Tusindvis af kilometer i Tour de France eller 40 km. på en søndag, det kan afgøres på nogle centimeter - kontaktfladen. Dæk betyder meget, når du cykler. 

 

"Magien begynder ved dækkets kontaktflade og kontaktfladen begynder med gummiblandingen. Vores ingeniører udviklede en ny gummiblanding for at reducere tab af energi og fremdrift under cykling. En betydelig reducering i rullemodstanden, som resultaterer i den hurtigste og mest effektive gummiblanding vi nogensinde har udviklet - den helt nye Gripton T2," forklarer Specialized i en presseddelelse. 

 

Foto: Sådan ser materialet ud til Specializeds nye Turbo-dæk

 

"Der findes flere ingredienser i laboratoriet, som anvendes for at bestemme sammensætningen af slutproduktet - egenskaber som rullemodstand, greb i vådt og tørt terræn, men ydelsen og præstationen bestemmes af det valgte polymermateriale. Den nye Gripton T2-blanding har mere effektive silicabindinger til de faste polymerkæder. Dette balancerer pedaleffektiviteten med øget greb i vådt terræn og tager holdbarheden til et nyt niveau."

 

Foto: Rebound tests

 

"Udviklingen af den nye T2-blanding krævede omfattende tests i laboratoriet. I løbet af mere end to år blev hundredvis af blandinger udsat for rebound, slid, hårdhed og rivestykke. Alt sammen med et enkelt mål for øje - at udvikle vores hurtigste og mest effektive blanding til dato."

 

"Det var to helt specifikke tests, der hjalp vores ingeniører med at opnå den helt rette blanding - rebound og hysteresis tests. Rebound bliver udført ved brug af et simpelt pendul, som viste at den nye blanding næsten ikke absorberede energi. Med andre ord: Det ruller hurtigt."

 

Foto: Hysteresis tests

 

"Derefter testede hysterese under tryk. Sagt på en anden måde. Vi testede fordelingen af energien i blandingen, når varme bygges op under belastning eller tryk. Mindre varme, mindre tabt energi betyder mere fart. Gripton T2-blandingen præsterede bedre end nogen anden blanding til dato."

 

Helt ny Gripton T2-blanding

De nye S-Works dæk har den hurtigste og mest effektive blanding til dato. Den helt nye Gripton T2-blanding i midten og det gode greb fra det legendariske Gripton T5-blanding på siderne. 

 

 

Helt ny BlackBelt punkteringsbeskyttelse

Specialized har udviklet en helt ny BlackBelt punkteringsbeskyttelse, som sidder under slidbanen. Ved at tilføje kevlar i blandingen er Blackbelt nu endnu lettere og stærkere. Ifølge Specialized leverer blandingen 12% mere punkteringsbeskyttelse end den tidligere udgave af BlackBelt. 

 

 

Forskellige dæk lanceret

 

S-Works Turbo 2BR

Når du har brug for at præstere på løbsdagen leverer S-Works 2BR-dæk hele sæsonen - fra brostensmonumenter til formiddagsturene.

S-Works Turbo RapidAir
De helt nye S-Works Turbo RapidAir er Specialized ultimative løbsdæk. De mest effektive, letteste og mest holdbare tubeless-dæk med den bedste håndtering til dato.

S-Works Turbo T2/T5
S-Works Turbo-dækket sætter standarden på løbsdagen for, hvordan et performance-dæk med slange skal føles.

 Turbo Pro T5
Turbo Pro er et prisvenligt clincher-dæk med meget af den samme teknologi og egenskaber som S-Works Turbo. Ambitiøse ryttere, der ønsker at blive hurtigere, har brug for et dæk, der ruller let, har godt greb og er meget holdbart. Turbo Pro opfylder alle kriterierne. 

Specialized har testet dækkene i samarbejdet med de Professionelle cykelryttere. 

 

Specialized lancerer også et nyt hjulsæt
Specialized kan også præsentere et helt nyt Rapide CL-hjulsæt. "Det leverer effektivitet, fantastisk håndtering og stabilitet under alle forhold og til flere ryttere," lyder det i pressemeddelelsen.

 

Rapide CL II er bygget med nøjagtig samme fælg som de verdensvindende Rapide CLX II for at øge ydeevnen med 'tubeless-done-right' teknologi, men benytter et DT Swiss 350-nav. 

 

 

PRISER

 

Dæk

Turbo Pro T5 dæk 700X24C 360 kroner
Turbo Pro T5 dæk 700X26C 360 kroner
Turbo Pro T5 dæk 700X28C 360 kroner
Turbo Pro T5 dæk 700X30C 360 kroner


SW Turbo T2/T5 dæk 700X24C 480 kroner
SW Turbo T2/T5 dæk 700X26C 480 kroner
SW Turbo T2/T5 dæk 700X28C 480 kroner
SW Turbo T2/T5 dæk 700X30C 480 kroner

 

SW Turbo 2BR T2/T5 dæk 700X26C 680 kroner

SW Turbo 2BR T2/T5 dæk 700X28C 680 kroner
SW Turbo 2BR T2/T5 dæk 700X30C 680 kroner

 

SW Turbo 2BR T2/T5 dæk TAN SDWL 700X28C 680 kroner
SW Turbo 2BR T2/T5 dæk TAN SDWL 700X30C 680 kroner

 

SW Turbo RAPIDAIR 2BR T2/T5 dæk 700X26C 720 kroner

 

Hjulsæt 

Rapide CL II fronthjul SATIN Carbon/Satin 700C 6.750 kroner
Rapide CL II baghjul SATIN Carbon/Satin 700C 7.550 kroner

 

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Talent om VM i Danmark: Var fandme en fed dag
21-årige Sofie Heby Pedersen missede lige akkurat en VM-medalje i Danmark, da verdensmesterskabet i marathondistancen blev kørt. 
Formand glæder sig over VM-medalje
Der var glæde i dag over et vellykket VM i mountainbike på dansk grund, som blev kronet med en dansk medalje.
Simon Andreassen vinder VM-medalje
Simon Andreassen vandt VM-medalje på hjemmebane i Haderslev og bekræftede endnu engang, at han er på vej tilbage.
Dansk stortalent misser akkurat VM-medalje på hjemmebane
Det danske stortalent, Sofie Heby Pedersen, var lige ved at hente en medalje, da mountainbikeverdensmesterskabet i marathondisciplinen blev kørt i Haderslev. 
Produktnyt + First Ride: Assos GTS efterårskollektion
Schweiziske Assos har altid været kendte for deres ypperlige bibshorts, men på vores breddegrader er der også mange, der efterhånden har stiftet bekendtskab med deres ingeniørkunst, når det kommer til tøj i ydersæsonerne, hvor vejr og vind stiller store krav til påklædningen, hvis det skal være sjovt at træne udenfor.
Test: Garmin Edge 1040 Solar
Garmin har netop sendt en ny topmodel af deres Edge cykel computer på gaden. Og med den nye Edge 1040 Solar rykker Garmin lige en klasse op i form af flere funktioner, nyt layout og længere batteri tid. Meget længere batteritid!
Dansker før VM på hjemmebane: Vil prøve at køre med om sejren
Simon Andreassen er på vej tilbage fra en drilsk skade i år og han mener, topformen er ved at være der, så hvorfor ikke gå efter at blive verdensmester på lørdag.
Dansk talent tager UCI-sejr
Sidste afdeling af Shimano Ligaen blev afviklet søndag og Sofie Heby Pedersen var helt suveræn.
Dansk stjerne tilbage øverst på podiet
24-årige Simon Andreassen har haft en svær sæson, hvor han har været ude med sygdom. Men efter sommerferien er danskeren kommet tilbage og i går kulminerede det med en UCI-sejr på hjemmebane.
Dyst imod Emil Axelgaard i cykelduellen
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Managers på tur 3: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 2: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 1: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Førstehåndsindtryk af Canyon Ultimate CF SLX 8 Di2 2023
Den nye Ultimate CF SLX 2023-model kommer med en række forbedringer og kan nu byde på fuldt integreret kabelføring, mulighed for dækbredde på op til 32 mm og optimeret aerodynamik. Cyklen er i dag mere end en landevejsracer til bjergkørsel og den bevæger sig mere i retning af en allround-landevejscykel. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Du skal blot konfigurere dit gear setup efter du har paret dit EPS (version 3 min) via Ant+ til Garmin. Du angiver antallet af klinger og tænder for klingerne - enten forvalgte 53-39, 52-36 eller 50-34, i modsat fald kan du også vælge det selv. På samme måde med kassetten: Vælg antal speed, og enten vælg mellem forvalgte kassetter, eller angiv selv tænder.Enkelte af klatrerne har afsluttet sæsonen, men heldigvis er der alligevel ganske mange, der har bevaret motivationen til at gå efter sæsonens sidste helt store mål, næste uges Il Lombardia. Lørdag får de chancen for at teste benene i Giro dell’Emilia, der heldigvis har genvundet sin prestige efter en nylig restrukturering af kalenderen, og som efter nogle sløje år atter kan fremvise en fabelagtig liste af stjerner, der er klar til at slås om sejren på den legendariske San Luca-stigning i Bologna - en ikonisk stigning, som enhver klatrer drømmer om at erobre. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_giro_dellemilia_2022/ Jeg kan for så vidt godt acceptere at man kører uden radioer til et mesterskabsløb på en aflukket og velkontrolleret rute som rytterne kan have rekognoseret på forhånd. Der burde risici alt andet være noget mindre. Selvfølgelig under forudsætning at man er i stand til at kommunikere ordentligt med skiltene. Om jeg så tror det er væsentligt mere spændende uden radio tvivler jeg nok noget på. Axel Laurance kom bedst ud af det livsfarlige mylder af sving i Crikvenica, men med 9 bonussekunder styrkede Jonathan Milan sit greb om den samlede føring. Han får imidlertid kam til sit hår, hvis han skal forsvare den lørdag, hvor det gælder løbets kongeetape, og selvom løbets eneste rigtige bjerg, Ucka, har top med næsten 100 km til mål, er der lagt op til, at en vis dansk Tour-konge skal teste bjergbenene, inden der mod slutningen venter en puncheurfinale, som er stejlere, end det var udmeldt inden løbet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_cro_race_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x