08.06.2021 @ 12:30

Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.

Megmeister er et hollandsk mærke, som har fundet vej til Danmark og som nyder stor popularitet hos blandt andet den traditionsrige cykelbutik ’Jensen Cykler’ i Århus.

 

Brandet laver cykeltøj, som bevæger sig fra midten og opefter, når vi taler pris. Det er dog især to innovative produkter, som Megmeister er blevet kendte for i den jyske hovedstad - deres baselayers samt de nyudviklede L8-bibshorts.

 

Selv om Megmeister er hollandsk, så finder det sine rødder i det tyske ord Meister, der betyder 'mester' eller 'håndværker'. Et ord som mærket selv beskriver som strikket ind i sit DNA og et udtryk som skitserer tilgangen til at designe og producere med et mål om at være blandt verdens mest bæredygtige og mest tekniske, performance-cykeltøj.

 

Ideen bag Megmeister-konceptet kom fra grundlæggeren, Jos Ruiterman som via sit arbejde med nogle af verdens største sportsbrands i tekstilindustrien indså, at der var en mulighed for at skabe et high-end brand hvor bæredygtighed og performance kunne gå hånd i hånd.

 

Megmeister insisterer på, at teknisk ydeevne kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og har et erklæret mål om at reducere påvirkningen som tøj har på vores planet.

 

 

L8 bibshorts

Oprindeligt blev Megmeister mest kendte for deres baselayers, men som et stort skridt i firmaets udvikling er de helt nye L8-bibshort kommet til verden.

 

Hjørnestenen i de nye shorts er et helt nyudviklet indlæg kaldet 3D WAS (Warp Aero Suspension System).

 

Ifølge Megmeister så bruger mange konkurrerende mærker de samme indlæg, da de udvikles af tredjeparts-virksomheder. Her er det foretrukne materiale skum, som har en række egenskaber, som gør det velegnet til cykelshorts.

 

Udviklingsholdet hos Megmeister følte dog, at de kunne give det klassiske chamois en længe ventet overhaling og satte sig for at udvikle et nyt et af slagsen for to år siden. Det var starten på 3D WAS-systemet.

 

 

Ny teknologi

Sadelubehag er et problem, der rammer de fleste cykelryttere på et tidspunkt. Ifølge Megmeister viser nyere forskning, at 94% af alle ryttere har fysiske gener, når de kører, og at hele 64% oplever smerter i relation til kontaktpunktet ved sadlen.

Mens der kan være en række grunde til dette, herunder korrekt cykel-setup, kropsholdning og sadel kan tøj og ikke mindst polstring/indlæg uden tvivl også være vigtige faktorer. Dette er grunden til, at teamet hos Megmeister har koncentreret deres bestræbelser på at udvikle en ny, teknologisk tilgang til polstring til bagdelen.

 

Megmeister har taget en videnskabelig tilgang til udviklingen og i processen valgt at skifte det traditionelle skum ud med et kædestrikket affjedringssystem, der skal forbedre trykfordelingen i sadlen og give god dæmpning - også over tid.

 

Før de startede udviklingsprocessen, foretog hollænderne en analyse af de øvrige produkter på markedet på tværs af flere prispunkter. I laboratoriet blev indlæggene i disse shorts kortlagt via tryktests med specialiseret udstyr. Dataen viste dermed effektiviteten af hvert sæt polstring under forskellige forhold - og Megmeister mente at de kunne finde plads forbedring.

 

Dog fik processen også ingeniørerne til at indse, at hvis de ville innovere på området, ville de have brug for at genoverveje hele design- og produktionsproces. Det ledte opmærksomheden hen på, hvordan andre brancher ser på begrebet ’affjedring’.

 

For eksempel undersøgte de ophængsmekanik i biler og fly for at få en dyb forståelse af problemet og dermed hvordan en mulig løsning skulle se ud.

 

 

Hvorfor biler?

I teknologi til biler er der to fysiske operationer involveret - fjedring og dæmpning. Man har brug for begge dele. De fleste biler bruger stålfjedre til fjedrene og væskefyldte spjæld (også kendt som støddæmpere, men det er en misvisende betegnelse, da det faktisk er fjedrene, der absorberer stødene) til dæmpningen.

 

Fjedrene understøtter bilens vægt, men tillader bevægelse under belastning for at udjævne turen. Kraften som de har brug for til at komprimere, er proportional med den afstand, de komprimeres - så at bevæge sig to centimeter tager dobbelt så meget som at bevæge sig en centimeter.

 

Men på grund af energibesparelse, ville suspensionen fortsætte med at hoppe efter et bump, hvis de ikke blev dæmpet, hvilket kunne give hjulet mulighed for midlertidigt at miste kontakten med vejen og reducere grebet.

 

Spjældene reducerer denne hoppen. Vi ønskede at anvende denne videnskab - at matche fjeder og spjæld-tankegangen til det tryk, som cykelryttere skaber. Det viste sig at være en af ​​de sværere opgaver i udviklingen.

 

Forskellen mellem affjedring og stødabsorbering

For at forstå Megmeister-løsningen, kan man forestille sig skummet placeret omkring et barns trampolin for at bryde barnets fald.

 

Hvis barnet falder ned, fungerer skummet ved at absorbere barnets energi ved sammenstødet. Sådan fungerer de fleste indlæg i cykelshorts: De absorberer det oprindelige stød og tryk, men det ’hopper’ ikke tilbage til sin oprindelige tilstand hurtigt.

 

Det betyder ifølge Megmeister, at når man har siddet på sin cykel i noget tid, så har man presset al luft ud af puden og i høj grad reduceret dens dæmpningskvaliteter. Så hvad der føltes vidunderligt i hånden, føles ikke nødvendigvis så godt efter en halv times træning på ujævne veje.

 

Hollænderne mente således, at de havde brug for et nyt polstringsmateriale, som kunne absorbere det oprindelige stød og så hurtigt vende tilbage til sin oprindelige tilstand for at håndtere det næste stød. Det er det, som de kalder affjedring. Og Megmeister mener, at det er et helt nyt koncept inden for indlæg.

 

Efter en lang testfase er Megmeister lykkes med at skabe et stof med en dæmpende effekt som affjedringen på biler. Målet er nået ved at lave dæmpningen mellem to ydre lag af stoffet ved at fylde rummet med tråde formet som otte-taller, der fungerer som støddæmpere 

 

Resultatet er 3D Warp Aero Suspension (WAS) System, som ifølge Megmeisters labratorietests overgår det konventionelle skumindlæg, hvilket skal resultere i en mere behagelig og smertefri tur.

 

 

Stof og materialer

Kigger man på de andre komponenter end selve indlægget, så er L8-shortsene udført i et vævet italiensk stof med 4-vejs stretch, der absorberer og spreder sveden og skal holde rytteren tør og behagelig på varme dage. Materialet giver desuden beskyttelse mod UV-stråling.

 

Ifølge Megmeister er L8 dermed tro mod Megmeisters forpligtelse til at skubbe til grænserne med nye, tekniske innovationer for at skabe ydeevne og komfort.

 

Nøgle-features for Megmeister L8 bibshorts:

 

Stof:

 - Åndbarhed og høj evne til at transportere sved
 - ’Cool Touch’ 4-vejs stretch
 - Integreret rygpanel uden sømme
 - Integreret silikonegreb på indersiden af benafslutningerne
 - Reflekterende logo

 

Indlæg / chamois:

 - Innovativ og forbedret trykfordeling
 - Langtidsholdbar dæmpning
 - Høj åndbarhed

 

Se i videon herunder hvordan det nye indlæg fra Megmeister blev til.

 

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

SIDSTE CHANCE: Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt
Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Vind kontante præmier. 
Test: Scott Vertec BOA MTB-sko
MTB-sko der kombinerer både stivhed og komfort med god kraftoverførsel men også er behagelig nok til at køre længere ture i. Scott i høj grad lykkes med produktet, om end der stadig er plads til et par småforbedringer.
Produktnyt: Rapha MTB Trailwear
Rapha lancerer ny mountainbike-kollektion ved navn Rapha Performance Trailwear. Det er mærkets første kollektion rettet mod MTB-disciplinen.
Produktnyt: Flowgun - opnå bedre restitution
Flowgun er en virkelig kraftfuld massagepistol designet til at frigive spændinger, stimulere og lette restitution.
Gravel Ride: East Coast Gravel
Feltet.dk gravelredaktør, Mads Christensen, har igen været til gravelløb. Denne gang i Nordjylland, hvor East Coast Gravel blev afviklet.
Hvem er Bastian Emil?
Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.
Dauphine-managerspillet starter i dag - kontante præmier
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse og Critérium du Dauphiné. Dyst om kontante præmier og håneretten!
SIDSTE CHANCE: Livestream Giroen og Criterium du Dauphine
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia og Criterium du Dauphine, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Store profiler kommer til Tour Revanchen - løbet sendes på Discovery+
Le Tour Revanchen 2021 indgår aftale med Discovery Danmark og offentliggør samtidig flere stjerneryttere til det i forvejen stjernespækket felt.
Test: Castelli Premio Black
Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Kroppen er i gang, men hjernen står stille
Hvis du ikke lytter til dig selv, kan det gå helt ad helvede til. Med et konstant, socialt pres kan det være udfordrende, men hvis du finder og prioriterer dit åndehul, bliver tilværelsen meget sjovere. Det fortæller Anders om, mens vi triller ud ad cykelstien langs vandet med solnedgangen som eneste seer.
Guide til bibshorts fra Rapha
Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.
Dan Frost fylder 60 år
OL-guldvinderen Dan Frost fylder 60 år. Henrik Elmgreen og Feltet.dk ønsker tillykke med dagen.
Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Den rutinerede norske allroundrytter Sven Erik Bystrøm har i år kontraktudløb med UAE Team Emirates, men flere hold byder sig til at for sikre sig den stærke nordmands underskrift. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/sven_erik_bystroem_i_dialog_med_team_ineos/ Den hedder så 12,13,14,15,16,17,19,21,23,25 Det er 17'eren du kører i (#5 fra oven). Gearet er 82,7 tommer & 19'eren er på 74 tommer. Hvis du aldrig bruger top gearet 53-12 kan du overveje en 13-26 kassette der giver dig en 18'er eller at skifte klingen til 50'er. 50-17 er 78 tommer. 53-18 er 78,1 tomme. 50'eren til BCD135 kan være lidt svær at finde da den kun blev solgt som en del af tripple kranksæt og som reservedel. 13-26 kasetter burde være super nemme at finde da de ofte var std. kassetter på cykler med Mirage og Veloce. https://www.cykelpartner.dk/campagnolo-10-speed/campagnolo-veloce---kassette-10-gear-13-26-tands Alternativt skal du ned i en 12-23, 12-21 eller 11-21 kassette for at få de tætte 16-17-18-19 men det lyder IMHO som det er den forkerte vej at gå for dig da du så også mister dine laveste gear (23 & 25). Astanas 24-årige stjerneskud Matteo Sobrero henviste henholdsvis Edoardo Affini (Jumbo-Visma) og Mattia Cattaneo (Deceunick Quick-Step) til de sekundære placeringer ved det italienske mesterskab i enkeltstart. Fillipo Ganna (INEOS Grenadiers) ender end ikke på podiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_sejr_til_matteo_sobrero_ved_det_italienske_mesterskab_i_enkeltstart/Antwan Tolhoek skifter efter fem år hos Jumbo-Visma til amerikanske Trek - Segafredo. Hollænderen ønsker mere frihed.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tolhoek_paa_vej_vaek_fra_jumbo/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x