08.06.2021 @ 12:30

Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.

Megmeister er et hollandsk mærke, som har fundet vej til Danmark og som nyder stor popularitet hos blandt andet den traditionsrige cykelbutik ’Jensen Cykler’ i Århus.

 

Brandet laver cykeltøj, som bevæger sig fra midten og opefter, når vi taler pris. Det er dog især to innovative produkter, som Megmeister er blevet kendte for i den jyske hovedstad - deres baselayers samt de nyudviklede L8-bibshorts.

 

Selv om Megmeister er hollandsk, så finder det sine rødder i det tyske ord Meister, der betyder 'mester' eller 'håndværker'. Et ord som mærket selv beskriver som strikket ind i sit DNA og et udtryk som skitserer tilgangen til at designe og producere med et mål om at være blandt verdens mest bæredygtige og mest tekniske, performance-cykeltøj.

 

Ideen bag Megmeister-konceptet kom fra grundlæggeren, Jos Ruiterman som via sit arbejde med nogle af verdens største sportsbrands i tekstilindustrien indså, at der var en mulighed for at skabe et high-end brand hvor bæredygtighed og performance kunne gå hånd i hånd.

 

Megmeister insisterer på, at teknisk ydeevne kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og har et erklæret mål om at reducere påvirkningen som tøj har på vores planet.

 

 

L8 bibshorts

Oprindeligt blev Megmeister mest kendte for deres baselayers, men som et stort skridt i firmaets udvikling er de helt nye L8-bibshort kommet til verden.

 

Hjørnestenen i de nye shorts er et helt nyudviklet indlæg kaldet 3D WAS (Warp Aero Suspension System).

 

Ifølge Megmeister så bruger mange konkurrerende mærker de samme indlæg, da de udvikles af tredjeparts-virksomheder. Her er det foretrukne materiale skum, som har en række egenskaber, som gør det velegnet til cykelshorts.

 

Udviklingsholdet hos Megmeister følte dog, at de kunne give det klassiske chamois en længe ventet overhaling og satte sig for at udvikle et nyt et af slagsen for to år siden. Det var starten på 3D WAS-systemet.

 

 

Ny teknologi

Sadelubehag er et problem, der rammer de fleste cykelryttere på et tidspunkt. Ifølge Megmeister viser nyere forskning, at 94% af alle ryttere har fysiske gener, når de kører, og at hele 64% oplever smerter i relation til kontaktpunktet ved sadlen.

Mens der kan være en række grunde til dette, herunder korrekt cykel-setup, kropsholdning og sadel kan tøj og ikke mindst polstring/indlæg uden tvivl også være vigtige faktorer. Dette er grunden til, at teamet hos Megmeister har koncentreret deres bestræbelser på at udvikle en ny, teknologisk tilgang til polstring til bagdelen.

 

Megmeister har taget en videnskabelig tilgang til udviklingen og i processen valgt at skifte det traditionelle skum ud med et kædestrikket affjedringssystem, der skal forbedre trykfordelingen i sadlen og give god dæmpning - også over tid.

 

Før de startede udviklingsprocessen, foretog hollænderne en analyse af de øvrige produkter på markedet på tværs af flere prispunkter. I laboratoriet blev indlæggene i disse shorts kortlagt via tryktests med specialiseret udstyr. Dataen viste dermed effektiviteten af hvert sæt polstring under forskellige forhold - og Megmeister mente at de kunne finde plads forbedring.

 

Dog fik processen også ingeniørerne til at indse, at hvis de ville innovere på området, ville de have brug for at genoverveje hele design- og produktionsproces. Det ledte opmærksomheden hen på, hvordan andre brancher ser på begrebet ’affjedring’.

 

For eksempel undersøgte de ophængsmekanik i biler og fly for at få en dyb forståelse af problemet og dermed hvordan en mulig løsning skulle se ud.

 

 

Hvorfor biler?

I teknologi til biler er der to fysiske operationer involveret - fjedring og dæmpning. Man har brug for begge dele. De fleste biler bruger stålfjedre til fjedrene og væskefyldte spjæld (også kendt som støddæmpere, men det er en misvisende betegnelse, da det faktisk er fjedrene, der absorberer stødene) til dæmpningen.

 

Fjedrene understøtter bilens vægt, men tillader bevægelse under belastning for at udjævne turen. Kraften som de har brug for til at komprimere, er proportional med den afstand, de komprimeres - så at bevæge sig to centimeter tager dobbelt så meget som at bevæge sig en centimeter.

 

Men på grund af energibesparelse, ville suspensionen fortsætte med at hoppe efter et bump, hvis de ikke blev dæmpet, hvilket kunne give hjulet mulighed for midlertidigt at miste kontakten med vejen og reducere grebet.

 

Spjældene reducerer denne hoppen. Vi ønskede at anvende denne videnskab - at matche fjeder og spjæld-tankegangen til det tryk, som cykelryttere skaber. Det viste sig at være en af ​​de sværere opgaver i udviklingen.

 

Forskellen mellem affjedring og stødabsorbering

For at forstå Megmeister-løsningen, kan man forestille sig skummet placeret omkring et barns trampolin for at bryde barnets fald.

 

Hvis barnet falder ned, fungerer skummet ved at absorbere barnets energi ved sammenstødet. Sådan fungerer de fleste indlæg i cykelshorts: De absorberer det oprindelige stød og tryk, men det ’hopper’ ikke tilbage til sin oprindelige tilstand hurtigt.

 

Det betyder ifølge Megmeister, at når man har siddet på sin cykel i noget tid, så har man presset al luft ud af puden og i høj grad reduceret dens dæmpningskvaliteter. Så hvad der føltes vidunderligt i hånden, føles ikke nødvendigvis så godt efter en halv times træning på ujævne veje.

 

Hollænderne mente således, at de havde brug for et nyt polstringsmateriale, som kunne absorbere det oprindelige stød og så hurtigt vende tilbage til sin oprindelige tilstand for at håndtere det næste stød. Det er det, som de kalder affjedring. Og Megmeister mener, at det er et helt nyt koncept inden for indlæg.

 

Efter en lang testfase er Megmeister lykkes med at skabe et stof med en dæmpende effekt som affjedringen på biler. Målet er nået ved at lave dæmpningen mellem to ydre lag af stoffet ved at fylde rummet med tråde formet som otte-taller, der fungerer som støddæmpere 

 

Resultatet er 3D Warp Aero Suspension (WAS) System, som ifølge Megmeisters labratorietests overgår det konventionelle skumindlæg, hvilket skal resultere i en mere behagelig og smertefri tur.

 

 

Stof og materialer

Kigger man på de andre komponenter end selve indlægget, så er L8-shortsene udført i et vævet italiensk stof med 4-vejs stretch, der absorberer og spreder sveden og skal holde rytteren tør og behagelig på varme dage. Materialet giver desuden beskyttelse mod UV-stråling.

 

Ifølge Megmeister er L8 dermed tro mod Megmeisters forpligtelse til at skubbe til grænserne med nye, tekniske innovationer for at skabe ydeevne og komfort.

 

Nøgle-features for Megmeister L8 bibshorts:

 

Stof:

 - Åndbarhed og høj evne til at transportere sved
 - ’Cool Touch’ 4-vejs stretch
 - Integreret rygpanel uden sømme
 - Integreret silikonegreb på indersiden af benafslutningerne
 - Reflekterende logo

 

Indlæg / chamois:

 - Innovativ og forbedret trykfordeling
 - Langtidsholdbar dæmpning
 - Høj åndbarhed

 

Se i videon herunder hvordan det nye indlæg fra Megmeister blev til.

 

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet