08.06.2021 @ 12:30

Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.

Megmeister er et hollandsk mærke, som har fundet vej til Danmark og som nyder stor popularitet hos blandt andet den traditionsrige cykelbutik ’Jensen Cykler’ i Århus.

 

Brandet laver cykeltøj, som bevæger sig fra midten og opefter, når vi taler pris. Det er dog især to innovative produkter, som Megmeister er blevet kendte for i den jyske hovedstad - deres baselayers samt de nyudviklede L8-bibshorts.

 

Selv om Megmeister er hollandsk, så finder det sine rødder i det tyske ord Meister, der betyder 'mester' eller 'håndværker'. Et ord som mærket selv beskriver som strikket ind i sit DNA og et udtryk som skitserer tilgangen til at designe og producere med et mål om at være blandt verdens mest bæredygtige og mest tekniske, performance-cykeltøj.

 

Ideen bag Megmeister-konceptet kom fra grundlæggeren, Jos Ruiterman som via sit arbejde med nogle af verdens største sportsbrands i tekstilindustrien indså, at der var en mulighed for at skabe et high-end brand hvor bæredygtighed og performance kunne gå hånd i hånd.

 

Megmeister insisterer på, at teknisk ydeevne kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og har et erklæret mål om at reducere påvirkningen som tøj har på vores planet.

 

 

L8 bibshorts

Oprindeligt blev Megmeister mest kendte for deres baselayers, men som et stort skridt i firmaets udvikling er de helt nye L8-bibshort kommet til verden.

 

Hjørnestenen i de nye shorts er et helt nyudviklet indlæg kaldet 3D WAS (Warp Aero Suspension System).

 

Ifølge Megmeister så bruger mange konkurrerende mærker de samme indlæg, da de udvikles af tredjeparts-virksomheder. Her er det foretrukne materiale skum, som har en række egenskaber, som gør det velegnet til cykelshorts.

 

Udviklingsholdet hos Megmeister følte dog, at de kunne give det klassiske chamois en længe ventet overhaling og satte sig for at udvikle et nyt et af slagsen for to år siden. Det var starten på 3D WAS-systemet.

 

 

Ny teknologi

Sadelubehag er et problem, der rammer de fleste cykelryttere på et tidspunkt. Ifølge Megmeister viser nyere forskning, at 94% af alle ryttere har fysiske gener, når de kører, og at hele 64% oplever smerter i relation til kontaktpunktet ved sadlen.

Mens der kan være en række grunde til dette, herunder korrekt cykel-setup, kropsholdning og sadel kan tøj og ikke mindst polstring/indlæg uden tvivl også være vigtige faktorer. Dette er grunden til, at teamet hos Megmeister har koncentreret deres bestræbelser på at udvikle en ny, teknologisk tilgang til polstring til bagdelen.

 

Megmeister har taget en videnskabelig tilgang til udviklingen og i processen valgt at skifte det traditionelle skum ud med et kædestrikket affjedringssystem, der skal forbedre trykfordelingen i sadlen og give god dæmpning - også over tid.

 

Før de startede udviklingsprocessen, foretog hollænderne en analyse af de øvrige produkter på markedet på tværs af flere prispunkter. I laboratoriet blev indlæggene i disse shorts kortlagt via tryktests med specialiseret udstyr. Dataen viste dermed effektiviteten af hvert sæt polstring under forskellige forhold - og Megmeister mente at de kunne finde plads forbedring.

 

Dog fik processen også ingeniørerne til at indse, at hvis de ville innovere på området, ville de have brug for at genoverveje hele design- og produktionsproces. Det ledte opmærksomheden hen på, hvordan andre brancher ser på begrebet ’affjedring’.

 

For eksempel undersøgte de ophængsmekanik i biler og fly for at få en dyb forståelse af problemet og dermed hvordan en mulig løsning skulle se ud.

 

 

Hvorfor biler?

I teknologi til biler er der to fysiske operationer involveret - fjedring og dæmpning. Man har brug for begge dele. De fleste biler bruger stålfjedre til fjedrene og væskefyldte spjæld (også kendt som støddæmpere, men det er en misvisende betegnelse, da det faktisk er fjedrene, der absorberer stødene) til dæmpningen.

 

Fjedrene understøtter bilens vægt, men tillader bevægelse under belastning for at udjævne turen. Kraften som de har brug for til at komprimere, er proportional med den afstand, de komprimeres - så at bevæge sig to centimeter tager dobbelt så meget som at bevæge sig en centimeter.

 

Men på grund af energibesparelse, ville suspensionen fortsætte med at hoppe efter et bump, hvis de ikke blev dæmpet, hvilket kunne give hjulet mulighed for midlertidigt at miste kontakten med vejen og reducere grebet.

 

Spjældene reducerer denne hoppen. Vi ønskede at anvende denne videnskab - at matche fjeder og spjæld-tankegangen til det tryk, som cykelryttere skaber. Det viste sig at være en af ​​de sværere opgaver i udviklingen.

 

Forskellen mellem affjedring og stødabsorbering

For at forstå Megmeister-løsningen, kan man forestille sig skummet placeret omkring et barns trampolin for at bryde barnets fald.

 

Hvis barnet falder ned, fungerer skummet ved at absorbere barnets energi ved sammenstødet. Sådan fungerer de fleste indlæg i cykelshorts: De absorberer det oprindelige stød og tryk, men det ’hopper’ ikke tilbage til sin oprindelige tilstand hurtigt.

 

Det betyder ifølge Megmeister, at når man har siddet på sin cykel i noget tid, så har man presset al luft ud af puden og i høj grad reduceret dens dæmpningskvaliteter. Så hvad der føltes vidunderligt i hånden, føles ikke nødvendigvis så godt efter en halv times træning på ujævne veje.

 

Hollænderne mente således, at de havde brug for et nyt polstringsmateriale, som kunne absorbere det oprindelige stød og så hurtigt vende tilbage til sin oprindelige tilstand for at håndtere det næste stød. Det er det, som de kalder affjedring. Og Megmeister mener, at det er et helt nyt koncept inden for indlæg.

 

Efter en lang testfase er Megmeister lykkes med at skabe et stof med en dæmpende effekt som affjedringen på biler. Målet er nået ved at lave dæmpningen mellem to ydre lag af stoffet ved at fylde rummet med tråde formet som otte-taller, der fungerer som støddæmpere 

 

Resultatet er 3D Warp Aero Suspension (WAS) System, som ifølge Megmeisters labratorietests overgår det konventionelle skumindlæg, hvilket skal resultere i en mere behagelig og smertefri tur.

 

 

Stof og materialer

Kigger man på de andre komponenter end selve indlægget, så er L8-shortsene udført i et vævet italiensk stof med 4-vejs stretch, der absorberer og spreder sveden og skal holde rytteren tør og behagelig på varme dage. Materialet giver desuden beskyttelse mod UV-stråling.

 

Ifølge Megmeister er L8 dermed tro mod Megmeisters forpligtelse til at skubbe til grænserne med nye, tekniske innovationer for at skabe ydeevne og komfort.

 

Nøgle-features for Megmeister L8 bibshorts:

 

Stof:

 - Åndbarhed og høj evne til at transportere sved
 - ’Cool Touch’ 4-vejs stretch
 - Integreret rygpanel uden sømme
 - Integreret silikonegreb på indersiden af benafslutningerne
 - Reflekterende logo

 

Indlæg / chamois:

 - Innovativ og forbedret trykfordeling
 - Langtidsholdbar dæmpning
 - Høj åndbarhed

 

Se i videon herunder hvordan det nye indlæg fra Megmeister blev til.

 

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!
Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x