Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

23.03.2021 @ 16:29

Specialized har lavet en tredje generation af deres populære Levo Gen 3.

40 år har den været undervejs.

En mountainbike med de bedst mulige køreegenskaber - og så endda med en motor og et batteri. Den nye Levo Gen 3 fra Specialized sætter med sine stabile og naturlige køreegenskaber standarden i kategorien e-MTB.

"Udviklet ud fra sit carbon stel, udstyret med 150 mm vandring bag i, en progressiv geometri, sofistikeret og præcis motorsupport og en nyt avanceret MasterMindTurbo Control Unit. Alt sammen med målet om at give dig en køreoplevelse - som ingen anden," skriver Specialized i forbindelse med produktlanceringen.

 

Udnyt teknologien, styrk indtrykket, få mere fart, kør længere distancer, få større frihed, kør flere spor, ren glæde, uendeligt med uforglemmelige oplevelser… Det er mange argumenter fra producenterne, når den kommer til at vælge en e-MTB.

"Den nye Levo vil give dig muligheden for at køre længere, hurtigere og mere aggressivt. En fuldendt kombination af hidtil uset power, rækkevidde, naturligt boost og sikre styreegenskaber, der i sidste ende er det, som det hele handler om. Den ultimative køreoplevelse," lyder det var producenten.


Mindre baghjul end forhjul

Den nye Levo er sammensmeltningen af alt, vi ved om mountainbikes. 

"Vores 40 år lange opbygning af viden, forståelse og udvikling. Alt sammen puttet ned i én cykel. En potent blanding af selve rammen, suspension designet, geometrien og motorassistancen. Kombineret og komplimenterende med et resultat, som vil give vores kommende Levo ryttere deres bedste trail-oplevelse. Nogensinde." lyder det fra Specialized. 
 

"Helt ydmygt mener vi, at det et et godt bud på den mest livlige, alsidige og agile e-MTB til dato."

 

Udviklingen af den nye Levo er i høj grad præget af et ønske om at tilføre livlige styreegenskaber til cyklen. Altså målet om, at den skulle føles adræt og livlig, når man kastede den ned af sporet. Svaret blev et dedikeret ’Mullet setup’ med et 27.5” baghjul og et 29” forhjul.
 

"Det er en udfordring at udvikle en full-powered e-MTB med livlige styreegenskaber. Grunden er motoren og dens placering, som kræver, at man benytter længere kædestræbere. Derfor blev løsningen altså et mindre baghjul, som derfor muliggjorde, at den nye Levo kunne udstyres med kortere kædestræbere," påpeger Specialized.

 

Geometri skabt for kontrol

Rammens geometri er som nyskabt og udviklet med stort fokus på kontrol og alsidighed. Sadelrøret er gjort stejlere, som gør, at du får nemmere betingelser ved opkørsler.

Fronten er gjort længere, hvilket betyder, at du både får en mere central position på cyklen og samtidig optimerer dit greb og kontrol i skarpe sving. Kronrørsvinklen er gjort fladere, og off-set ved forgaflen er reduceret ud fra en udviklingsmæssige tanke om, at gøre tingene en smule mere stabile ved højere hastigheder og i udfordrende terræn. Dertil skal man også huske at nævne, at Specialized har gjort geometrien justerbar - som altså betyder, at du kan tilpasse den til det terræn, du kører i.
 

Den nye Levo har seks forskellige geometri-indstillinger, som gør, at du nemt og hurtigt kan justere din Levo, så den passer til de udfordinger, som du har forud.

Hvad end det er tekniske singletracks eller storslåede oplevelsesture, så kan du nemt finde den tilpasning, som passer dit behov. Vælg imellem tre kronrørsvinkler, fra 63 til 65.5 grader. Højden på krankboksen kan også finjusteres med 7mm, takket være den flip-chip, som er placeret ved horst pivot-linket. 

 

Affjedring
Den nye Levo er udstyret med 150mm bagvandring / 160mm forvandring (150mm på en S1). Generelt set er vandringen yderst livlig og reagerer hurtigt på blødere, såvel som hårde hits. Den klarer nemt ’G-Outs’, yder stadig stor pedaleringsrespons og giver dig stor effektivitet på jorden. 

RxTUNE
Specializeds produktingeniører og teknikere har arbejdet dag og nat for at forbedre affjedringen. Her udviklede de specifikke affjedringsventiler, for at optimere fart og power. De skræddersyede alle aspekter af affjedringen - Kinematikken, vandringskurve, dæmping og fjederkraft til at arbejde sammen og levere kontrolleret, responsiv og præcis affjedring, der kan kontrollere bump, som var det en cykel med meget mere vandring.

 

"Den nye Levo er Turbo-udgaven af vores anmelderroste Stumpjumper EVO. Den progressive vandringskurve på den nye Levo er derved inspireret af den tilgang, som vi kender fra vores Stumpjumper Evo. Nøglen er at levere en vandring, som både er følsom overfor små bump, giver støtte på mellemhårde stød, men som også fremstår fuldkommen kontrolleret, når du har brug for den fulde vandring," skriver Specialized.

Den justerede vandringskurve gør det også nemmere at finjustere affjedringen, så den matcher kinematikken. Sagt på en anden måde: Dæmperen gør det, du har brug for, at den skal gøre, så du i stedet kan fokusere på at gøre det, som du vil: At kaste cyklen rundt i svingende.  

 

Bagudgående akselbane

Akselbanen på den nye Levo har hentet sin kinematik fra Specializeds Stumpjumper Evo og er skræddersyet til at opretholde høj fart over alt terræn. Akselbanen bevæger sig bagud i den første tredjedel af vandringen, og derefter vertikalt i midten af vandringen, hvor den til sidst buer fremover mod slutningen af sin vandring.


 

Det betyder altså, at den bagudgående akselbane i den første del af vandringen medvirker til, at hjulet ikke 'hænger fast', når man rammer et bump, men i stedet sikrer forøget fart. Når cyklen bevæger sig længere ned i sin vandring, hvor man typisk ikke træder i pedalerne, går akselbanen fremad. Det minimerer samtidig den kraft, som tilføres kæden, som gør, at bagdæmperen helt uafhængigt kan komprimere responsen fra underlaget.
 

Maksimal batteriudnyttelse

Den nye Levo giver dig mulighed for at køre, hvor end du vil - og hvornår du vil. Har du kun en time? Go for it.

Levo giver supermandskræfter! Den integrerede controller responderer dit eget input, hvilket resulterer i et intuitivt boost til dit eget tråd. Helt op til fire gang - med et naturligt boost.

"Det er i sandhed vores mest kraftfulde motorsystem, som er i stand til at tilføre op til 565 watt og 90Nm. Du har kontrollen. Spørgsmålet er kun, hvornår du ønsker at slippe den. Vores Turbo Full Power System motor er udstyret med et mere robust bælte, som giver dig længere holdbarhed. Dertil kommer den også med et nyt firmware, der vil optimere effektiviteten og power outputtet. Denne motor bruges på alle nye Levo modeller," fastslår producenten. 

 

Den nye Levo tilsidesætter næsten alle begrænsninger, når det kommer til rækkevidde. Hele fem timers support er det, du har i vente. Nu kan du nemt køre længere og opleve mere end tidligere. Med "Smart Control" i Mission Control appen behøver du slet ikke at bruge tid på at bekymre dig om dit batteriniveau. I denne kan du nemlig indtaste, hvor langt du vil gøre, så sørger Mission Control for, at du har batteri til hele turen.

 

En rækkevidde på hele fem timer er kun muligt med integrering af Specializeds 700Wh Turbo Technology batteri, der sammen med Specialized nye MasterMind Turbo Control Unit vil sikre dig maksimal effektivitet. 

Mastermind TCU 

MasterMind Turbo Control Unit (TCU) kan bedst beskrives som cyklens hjerne. Det er her alt hardware og software udspringer, og det er denne, som kontrollerer, hvordan motoren, batteriet, cyklen og dig selv interagerer.

Med din TCU lige ved hånden kan tilpasse din support, mens du sidder på cyklen. Du kan få indblik i alt relevant data fra din tur. MasterMind TCU sikrer også over-the-air opdateringer, så din nye Levo bliver bedre over tid. Derudover er den nye MasterMind også tilkoblet Specialized Mission Control app, så du nemt kan tilpasse og fintune din Turbo-oplevelse.

 

- Over-the-air updates sikrer, at din Levo bliver bedre med tiden.
 

- MasterMind TCU viser den tilbageværende procentdel af batteriet, som er tilbage - nemt at læse.
 

- MicroTune featuren gør, at du kan finjustere din peak power og support level med 10%, når du sidder på cyklen. Det betyder, at du nemt kan tilpasse dit eget input, så det passer med dem, du kører med, og samtidig opnå længere rækkevidde ved kun at bruge den power, som du har brug for.
 

- Personliggør dit display, så du selv kan bestemme, hvad der vises (4 forskellige valg) og 30 forskellige data enheder.


- Viser tiden
 

- “Live Consumption” viser kilometer per watt-time, som du kan bruge til at opnå størst mulig pedalleringseffektivitet


- Rider Power Value viser, hvor meget power du selv yder


- Heart rate pairing gør, at du kan tage din træning til næste niveau
 

- Præcis tracking af højdemeter

Priser

SW LEVO - 111.999,00 kroner
PRO LEVO - 89.999,00 kroner
SW LEVO ramme - 55.499,00 kroner

Test: Cadex 42 Disc hjulsæt
Et vanvittigt lækkert hjulsæt, som excellerer med lav vægt og masser af stivhed.
Test: Assos Mille GT bibshorts GTS
Overlegen kvalitet med appel til de fleste ryttertyper grundet en alsidig pasform. Assos skuffer ikke, når det kommer til bibshorts.
Ferieoase ved foden af Ventoux
Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.
Søger du ny sports-passion? Følg med i disse spændende sportsgrene
Vind et hjulsæt - værdi 19.998 kroner
Cadex Danmark udlodder et lækkert hjulsæt, Cadex 42 Disc, som kan blive dine. Deltag i konkurrencen!
Min brors første BikePacking oplevelse
Jeg har længe prøvet at overbevise min lillebror Anton om, at gravel og bikepacking er det fedeste. 
Produktnyt: Empire - Første Avenue-cykel i carbon
Avenue præsenterede Empire til sortimentet i forbindelse med mærkets 25-års jubilæum i 2020. Empire kan karakteriseres som en citybike, og den kombinerer et aerodynamisk og futuristisk design med stor grad af funktionalitet.
BikeFinder - GPS-sporing til din cykel
Tyveri gav den norske tech-grundlægger ideen til funktionen "Find min iPhone" til cyklen. BikeFinder tilbyder markedets første GPS-tracking og forsikring i en.
Ferieoase ved foden af Ventoux
Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.

Instagram #motionsfeltet

SIDSTE CHANCE: Sæt dit hold til Baskerlandet Rundt
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandet Rundt, som køres fra mandag den 5. april april til lørdag den 10. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb, som er årets 13. WorldTour-løb.
LIVESTREAM: Flandern Rundt fra start til mål
Som bruger af Feltet.dk anbefaler vi, at du køber agang til Discovery+, der giver masser af adgang til live streaming af alle de største cykelløb og meget andet sport og underholdning.
Produktnyt: MET Mantra MIPS
Ny hjelm fra MET, hvor der er fokus på fart, ventilation og aerodynamik.
Produktnyt: Garmin wattpedaler til SPD-klamper
Garmin lancerer tre nye typer wattpedaler, som hedder Rally.
Danmarksmester skal lave cykelrejser til Flandern
Nu bliver der snart endnu flere muligheder for at tage på cykelrejse til Flandern i det nordlige Belgien, der på mange måder er cykelsportens hjemland.
Anmeldelse: "Engang Var Jeg Jesper Skibby"
Sportsbøger er der nok af. Alligevel formår "Engang Var Jeg Jesper Skibby" at finde sin berettigelse som en helt særlig bog, hvor Jesper Skibby åbner op for de store problemer, han gik igennem efter karrieren sluttede. 
Produktnyt: Levo Gen 3
Specialized har lavet en tredje generation af deres populære Levo Gen 3.
De 20 bedst betalte cykelryttere - Froome topper
Hvad tjener de 20 bedst betalte cykelryttere? Hvem tjener egentligt mest? Få svaret her!
3 gode råd til køb af cykeludstyr
Hvorfor gå ned på cykeludstyr?
Få en drømmecykel over lønnen
JOOLL, det er det sidste nye indenfor cykling, og er et koncept, som vokser hos virksomheder og deres medarbejdere. En af leverandør, som leverer racercykler igennem konceptet, er Argon 18. Få styr på konceptet og få flere priseksempler på Argon 18 cykler i denne artikel.
First Ride: Vogel GF-001 Horizon
Københavnske Vogel tilbyder skræddersyede gravel- og crosscykler, hvor forbrugeren selv sætter sin cykel sammen med de dele, som passer til den køreoplevelse, som rytteren søger. Vi har prøvekørt en af Vogels cykler og testet konceptet. 
Overblik: Sådan er udstyret hos de 19 WorldTour-hold
Cykelsæsonen 2021 er så småt kommet i gang og holdene har naturligvis fået helt nyt udstyr. I denne artikel vil vi komme med et overblik over hvilket udstyr de forskellige WorldTour-hold kører på i år.
Produktnyt: Smoove Lube kædevoks
Smoove Lube kædevoks er en langtidsholdbar kædevoks til alle typer cykler.
Produktnyt: S-Works Prevail II Vent
Specialized har lanceret en ny udgave af S-Works Prevail II, som kaldes Prevail II Vent.
Gourmetophold i sydjyske Tour-omgivelser
Når Tourens tredje etape afvikles i juli 2022, kører feltet gennem Kolding. Her er rutevalget et godt miks af cykelmæssige udfordringer, historiske steder og smuk natur, og kombineret med en overnatning på Hotel Koldingfjord - Hotel og konference i Kolding, lægger det op til et weekend-getaway i det sydjyske.
Test: Cadex 42 Disc hjulsæt
Et vanvittigt lækkert hjulsæt, som excellerer med lav vægt og masser af stivhed.
Test: Assos Mille GT bibshorts GTS
Overlegen kvalitet med appel til de fleste ryttertyper grundet en alsidig pasform. Assos skuffer ikke, når det kommer til bibshorts.
Ferieoase ved foden af Ventoux
Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.
Søger du ny sports-passion? Følg med i disse spændende sportsgrene
Vind et hjulsæt - værdi 19.998 kroner
Cadex Danmark udlodder et lækkert hjulsæt, Cadex 42 Disc, som kan blive dine. Deltag i konkurrencen!
Min brors første BikePacking oplevelse
Jeg har længe prøvet at overbevise min lillebror Anton om, at gravel og bikepacking er det fedeste. 
Produktnyt: Empire - Første Avenue-cykel i carbon
Avenue præsenterede Empire til sortimentet i forbindelse med mærkets 25-års jubilæum i 2020. Empire kan karakteriseres som en citybike, og den kombinerer et aerodynamisk og futuristisk design med stor grad af funktionalitet.
BikeFinder - GPS-sporing til din cykel
Tyveri gav den norske tech-grundlægger ideen til funktionen "Find min iPhone" til cyklen. BikeFinder tilbyder markedets første GPS-tracking og forsikring i en.
Ferieoase ved foden af Ventoux
Mont Ventoux står højt på mange cykelentusiasters bucket list. Men området omkring det skaldede bjerg er også en populær ferieregion, der byder på alle muligheder for at slappe af og komme ned i tempo. På Domaine de Cabasse forkæles man efter cyklingen med førsteklasses vin, god mad og pool.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet