12.10.2023 @ 11:00

Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!

 

Performance Gravel

Gravel-disciplinen udvikler sig lynhurtigt. I sine første leveår var sporten rettet mod eventyrpræget cykling, hvilket den første Grail sigtede imod, men i de seneste år er sporten ligeledes rykket i en væddeløberretning, hvilket stiller krav til både cyklernes hurtighed og alsidighed.


Canyon har identificeret de to retninger for sporten for længst og har allerede deres Grizl-model til de eventyrlystne, mens den nye version af Grail er tyskernes gravelracer.

Alle gravel-event rummer sine egne udfordringer og det skal den nye platform tage højde for ved at være hurtig først og fremmest, men også tilbyde en fleksibel platform til både varierende terræn og i forhold til diverse integrationer.

Derfor kommer den nye Grail i en række konfigurationer, så man kan tilpasse dens ens akutte behov. Når den står afklædt, så er den optimeret til race, mens den også kan sættes op klar til de længeste dage i sadlen.


Hurtig = aerodynamisk
Et af kalenderens store gravelløb er SBT GRVL i Steamboat Springs, hvor Canyon-rytteren Peter Vakoc i i år sluttede som nummer to med en gennemsnitsfart på 38 km/t over 227 kilometer med 3000 højdemeter. Det ville være hurtigt, selv i et landevejsløb og her var der intet felt at sidde i vel at mærke.


De store gravelløb bliver hurtigere og hurtigere og, når farten er så høj, så er aerodynamik en faktor, selv om nogen tidligere har trukket på smilebåndet, når aero og gravel blev nævnt i samme sætning.

Canyon havde faktisk allerede været i vindtunelen med den første model og det stod klart, at det tidligere cockpit med dobbelt styr, skabte et for stort frontalareal til at opnå den fornødne hurtighed, da den nye version kom på tegnebrættet.


Derfor har den nye model fået en overhaling, så de lettere snyder vinden.
Canyon har brugt rørformerne fra landevejsmaskinen Ultimate, lanceret et nyt cockpit og lavet en semi-integration af kablerne. Desuden kan der tilkøbes aerobars, som man kender det fra triatlon, til de helt lange løb.


I forhold til den tidligere model er der barberet over 9 watt af ved 45 km/t.

Den nye Grail har allerede bevist sin hurtighed i flere af de største gravelløb.

Aero Load System

Gravel kan være hårdt ved udstyret, så det er nødvendigt at have værktøj, CO2-patroner og så videre med, når man er afsted.

Også det har Canyon forsøgt at finde en aerodynamisk løsning på. Således kommer alle modellerne på nær SL-versionen med et rum i skrårøret, hvor der er plads til minitool, pumpe og Canyons Load Tool Pack, som indeholder dækjern, CO2-patroner og pumpe samt slange til dækket.

 

Aero Load-systemet givermuligheden for at opbevare sine ting i skrårøret - væk fra vinden.
 
Samtidig kommer den nye Grail med muligheden for at montere en innovativ rammetaske - den såkaldte Fidlock Quicklocker - som installeres i trekanten mellem overrør, kronrør og skrårør. Her sættes den fast med tre magneter, så man undgår spænder og andet der fylder. Begge løsninger er lavet for at rytteren ikke behøver at køre med sadeltaske eller overfyldte lommer, som hæmmer aerodynamikken.


Faktisk er den nye Grail 1.5 watt hurtigere med Quicklocker’en monteret end uden.


Den integrerede rammetaske passer perfekt ind i designet, så den faktisk gør cyklen hurtigere.

Double Drop Bar

Den første generation af Grail, blev hurtigt kendt og berygtet for sit dobbelte styr, som delte vandene rent æstetisk, men havde det formål at gøre cyklen bedre i hårdt terræn.

På den nye model er styret umiddelbart mere konventionelt, men der gemmer sig en del overvejelser under overfladen. Først og fremmest rent ergonomisk for at booste komforten.

Således er der lavet en 5 graders vinkling på grebene, som også sidder en anelse lavere end frempinden. Det skal sikre en mere naturlig håndposition, som reducerer presset på håndleddene og holde albuerne tættere inde ved kroppen. Desuden er der en del flare i styret, så de 5 grader i bremsegrebene er øget til 16 grader nede i bukkene.

Det nye cockpit er ergonomisk opgraderet for bedre komfort.

Desuden har Canyon implementeret et nyt interface i cockpittets centrum kaldet Gear Groove.
Systemet giver plads til sikker og integreret montering af aerobars, cykelcomputer, telefon, lygter eller kamera - alt efter ens behov og præferencer.

 

'Gear Groove' integrererer cykelcomputer, telefon, lygter, kamera eller aerobars efter rytterens behov.

’Skærende’ styreegenskaber og komfort

Canyon har bygget på den tidligere Grail og forsøgt at forfine køregenskaberne. Målet var stabilitet, men en race-orienteret cykel til terrænet skal være smidig også.


Selv siger Canyon, at de nye køreegenskaber kan beskrives som at der er større neutralitet og balance i styringen, som øger selvtilliden i hurtige sving - med andre ord, cyklen ’skærer’ mere og bedre. Samtidig er rytterens vægt bedre centreret imellem fronten og bagenden, hvilket gør cyklen mere forudsigelig på løst underlag og det gør det lettere at rette sin køelinje, hvis enten fronten eller bagenden begynder at skride.
 
Den nørdede forklaring er, at Canyon har opnået dette ved at slække kronrørsvinklen med én grad og øget hjulafstanden med 27 millimeter.


I forhold til komforten, så har Canyon videreudviklet på sadelpinden fra deres Ultimate og giver den lidt mere fleksibilitet. Dog er Grail også kompatibel med en standard-sadelpind fra tyskerne, hvis man ønsker et mere stift setup.


Klar til eventyr

Selvom den nye Grail på mange fronter er performance-orienteret, så kommer den også med en række features, som gør den klar til eventyr.


Således kan man montere skærme, som er ultralette at få af og på og som dækker op til 42 millimeter dæk.

På forgaflen er det muligt at montere det såkaldte Fork Sleeve, som gør det muligt at montere alt fra flasker til tasker uden at Canyon har behøvet at forstærke forgaflen og derved øge cyklens vægt. Med denne løsning kan man montere op til tre kilo på hver side af forgaflen.


Der er desuden monteringspunkter på både overrøret og undersiden af skrårøret, så man undgår at skulle montere bagage med stropper.


Den nye Grail kan tage dæk op til 42 millimeter, mens der er plads til gearinger op til 52/36, for dem som har brug for ekstra høj topfart.

Der er masser af muligheder for at sætte Grail op til eventyr.
 

Den nye Grail-kollektion
Der er en bred vifte af opsætninger tilgængelig på tværs af Canyons traditionelle platformsniveauer:
Grail CF SL, Grail CF SLX og den nye topmodel Grail CFR.


Grail CF SL

Grail CF SL er introniveauet, beregnet til at levere konkurrencedygtige specifikationer til mere tilgængelige prispunkter. For at gøre dette muligt, leveres Grail CF SL-rammerne ikke komplet med LOAD Down Tube Storage, men LOAD Fidlock Quickloader er stadig kompatibel.

Derudover kommer Grail CF SL ikke med Gear Groove-interfacet, som er nødvendigt for integrerede Aero Extensions, Computer-mounts og Light-mounts.

Priserne på Grail CF SL starter fra 2.699 Euro.

Grail CF SL er den mest budgetvenlige i Canyons line-up.

Grail CF SLX

Grail CF SLX tilføjer LOAD Down Tube Storage og Gear Groove og fås både med 1x og 2x klinge-setups med elektroniske grupper.

Den GRX Di2-udstyrede Grail CF SLX 8 Di2 koster 4.999 Euro mens en SRAM Force og Zipp 303 Firecrest-udstyret Grail CF SLX 8 AXS koster 5.299 Euro

 

Grail CF SLX kommer med flere features og flere specifikationer.


Grail CFR

Som topmodellen med de letteste rammesæt og high-end opsætninger, vil Grail CFR Di2 koste 6.999 Euro, mens den Quarq powermåler-udstyrede Grail CFR AXS ligger på 7.999 Euro.
 

Grail CFR er ypperste ydeevne i Canyons kollektion.

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x