24.03.2022 @ 08:45

Efter kæmpesucceserne med Tarmac SL7 og Aethos, genopliver Specialized nu aluminiumsteknologien og introducerer, hvad de selv kalder for verdens første supercykel i alu - Allez Spint.

Allez-modellen har eksisteret siden 1981, hvor den første model i stål så dagens lys. Siden fulgte flere modeller i varierende materialer indtil Specialized helligede sig aluminium i 2013 og fulgte trop med den første version af Allez Sprint i 2015.

 

De hurtigste crit-racere i USA fra Legion of Los Angeles skal køre på Allez Sprint i 2022.

 

Alu-supercykel

Specialized er nok de eneste der udvikler på aluminiumsteknologien på markedet lige nu.

 

Det skyldes primært, at amerikanerne benytter deres egen teknologi kaldet Smartweld. Den gør, at de kan flytte svejsningerne fra de traditionelle punkter ved rørsamlingerne. Det fjerner overflødigt materiale og dermed vægt. Et godt eksempel herpå er den nye krankboks og skrårør, som er lavet i det samme stykke aluminium for at minimere unødvendige svejsninger, men samtidig maksimerer kraftoverførsel og sikrer rammens struktur.

 

Specialized har brugt en masse af den samme teknologi, som de har udviklet i tilblivelsen af Tarmac SL7 og ombygget det i aluminium. Derfor er mange af egenskaberne ret ens og en del af grunden til at amerikanerne selv har døbt cyklen verdens første supercykel i aluminium.

 

Specialized har benyttet erfaringerne fra Tarmac SL7 til at skabe den nye Allez Sprint - her i LTD-udgaven.

 

2022 Allez Sprint

Specialized har fokuseret på en række punkter i udviklingen af den nye Allez Sprint - fællesnævnerne for dem alle er, at de er rodfæstet i at skabe optimal performance for rytteren, der gerne vil køre stærkt.

 

Aerodynamik og integration
Den nye Allez Sprint er mere aerodynamisk end sin forgænger. Den er 41 sekunder hurtigere over 40 kilometer i vindtunnelen end sin forgænger - som Peter Sagan i øvrigt har kørt Tour Down Under på for et par år siden.

 

Dette er takket være alle timerne som Tarmac SL7 bankede igennem i Specializeds egen vindtunnel. Fra Tarmac SL7 tog designerne det mest komplekse kronrør de nogensinde har bygget og overførte det til den nye Allez Sprint med integrerede kabler og rørformer.

 

Kronrøret er skåret fra et enkelt stykke aluminium. Derefter er det formet mekanisk for at skabe en endnu mere aerodynamisk kronrørsform. Kronrøret har en ensartet tykkelse i hele røret og tilsvarende lejre foroven og forneden for at give mulighed for indvendig kabelføring, som er blevet et moderne kendetegn for væddeløbscykler.

 

Kronrøret er gjort ultra-aerodynamisk og kan desuden huse alle kabler, så man får total integration.

 

Stor kraftoverførsel
På den nye Allez Sprint er krankområdet og skrårøret hydroformede ud fra samme stykke aluminium, hvor der er fjernet to svejsningspunkter fra forgængeren. Med kun tresvejsninger i krankområdet (sadelrøret og sadelstræberen) balanceres kraften ved pedalerne og styret, hvilket giver rå effektivitet og stabilitet som kun fås med aluminium ifølge Specialized.

 

Det skal sikre en cykel som kan omsætte en masse watt og gerne hurtigt. Altså et tydeligt fokus på væddeløberne og gerne de kraftfulde af slagsen.

 

Smartweld-teknologien gør det muligt at flytte svejsningerne for optimal styrke og krafoverførsel.

 

Løbsinspirerede styreegenskaber 
Allez Sprint er også lavet til at opføre sig som en race-maskine ude på vejen og i de små sving.

 

Cyklen kommer med sadelpind, forgaffel, sænkede sadelstræbere og plads til 32 millimeter dæk fra Tarmac SL7. Målet er at give nogle af de samme fornemmelser som carbon-succesen og give rytteren tilsvarende egenskaber på den nye Allez Sprint.

Specialized har brugt meget energi på at udvikle indgangs- og udgangsvinkler for de indvendige kabler, så alle gearskift vil føles jævne.

 

Ønsker man at benytte et 1x-setup, så er det også muligt.

 

Allez Sprint Comp kommer i to farver med 105-geargruppe fra Shimano.

 

Allez Sprint LTD og Comp

Specialized introducerer to modeller på markedet nu. Alle modeller er kompatible udelukkende med hydrauliske skiverbremser.

 

Allez Sprint LTD kommer i en fræk lilla farve med SRAM Force 1x-geragruppe og Roval Rapide CL-hjul. Som noget nyt, så kommer denne model udelukkende til at blive solgt online direkte fra egen amerikanernes egen hjemmeside til 59.000,- kroner.

 

Comp-versionen fås i to farver - sort og en mere iøjnefaldende grøn - med Shimano 105-gruppe med en pris på 26.000,- kroner.

 

Et rammekit kan erhverves for 14.000,- kroner og fås i seks farver.

 

Allez Sprint er lavet til fart.

 

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sofacykling: Opvarmning til "åbningsweekend"
Første episode af Sofacykling er ude! Vi varmer op til endagsklassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.
Danmarks ”sportsminister” melder om gode ben og luft i dækkene, men genkender ikke kritik
Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 
Ny podcastserie på Feltet.dk: Sofacykling - Vind managerhold
Cykling skal ses. Om det er fra vejsiden, bagsædet i en Skoda Octavia eller fra en sofa er lige meget. Det skal ses, og det bliver det også af vores to værter på det helt nye program: Sofacykling.
Vidste du det? Opret en liga og dyst imod vennerne!
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Årets ryttere er kåret af DCU's licenshavende medlemmer. 
Test: EKOI E-Lens
Lynhurtig, kontinuerlig tilpasning af brilleglasset, når lysforhold ændrer sig. EKOI E-Lens brillen giver en rigtig god køreoplevelse og samtidig bedre sikkerhed.
Manager: The Hæmo-riders Ride Again
Et nyt cykelår er i gang og dermed også starten på en ny managersæson. Nogle få managers skal prøve at leve op til sidste års succeser, og rigtig mange managers skal prøve at revanchere 2023’s jammerlige resultater.
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Den 31-årige grafiske designer, bosiddende i Kolding, har god grund til være optimistisk vedrørende den netop startede managersæson. Det blev nemlig til kroner 16.403 plus seks gratishold i 2023. Det hele fordelt på 14 placeringer i præmierækken. Sådan!
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge
Feltet.dk har indledt et samarbejde med 360 DANMARK, der har udgivet tre bøger, som tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.
Test: Tacx Neo 3M Hometrainer
Tacx NEO 3M er muligvis den bedste direct drive hometrainer på markedet lige nu. Den giver en fantastisk køreoplevelse og har tilføjet nye funktioner for at øge realismen. Men hvad gør det for din træning?
Test: POC Propel solbriller
POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.
DM-vinder havde kramper i begge ben: Alle var færdige
Frederik Muff var egentlig blevet sat, men i et hårdt løb lykkedes det ham alligevel at blive danmarksmester i e-cykling. ”Jeg vidste, at hvis jeg havde ondt i benene, havde de andre det formentlig også,” fortæller han.
Frederik Muff slår verdensmesteren og vinder DM
De danske mesterskaber i e-cykling blev kørt i Aarhus søndag eftermiddag, og flere anerkendte ryttere var til start.
Oversigt: Stor danskeruge med flere stjerner i ilden
En ny uge i cykelsporten truer, og det betyder naturligvis også en ny dansk stjerneparade. Feltet.dk giver her et overblik over dem alle sammen.
Hjerteproblemer rammer flere ryttere - nu sætter danskerhold fokus på problemet
En ny trøje er blandt andet en del af kampagnen "Follow your heart".

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet