24.03.2022 @ 08:45

Efter kæmpesucceserne med Tarmac SL7 og Aethos, genopliver Specialized nu aluminiumsteknologien og introducerer, hvad de selv kalder for verdens første supercykel i alu - Allez Spint.

Allez-modellen har eksisteret siden 1981, hvor den første model i stål så dagens lys. Siden fulgte flere modeller i varierende materialer indtil Specialized helligede sig aluminium i 2013 og fulgte trop med den første version af Allez Sprint i 2015.

 

De hurtigste crit-racere i USA fra Legion of Los Angeles skal køre på Allez Sprint i 2022.

 

Alu-supercykel

Specialized er nok de eneste der udvikler på aluminiumsteknologien på markedet lige nu.

 

Det skyldes primært, at amerikanerne benytter deres egen teknologi kaldet Smartweld. Den gør, at de kan flytte svejsningerne fra de traditionelle punkter ved rørsamlingerne. Det fjerner overflødigt materiale og dermed vægt. Et godt eksempel herpå er den nye krankboks og skrårør, som er lavet i det samme stykke aluminium for at minimere unødvendige svejsninger, men samtidig maksimerer kraftoverførsel og sikrer rammens struktur.

 

Specialized har brugt en masse af den samme teknologi, som de har udviklet i tilblivelsen af Tarmac SL7 og ombygget det i aluminium. Derfor er mange af egenskaberne ret ens og en del af grunden til at amerikanerne selv har døbt cyklen verdens første supercykel i aluminium.

 

Specialized har benyttet erfaringerne fra Tarmac SL7 til at skabe den nye Allez Sprint - her i LTD-udgaven.

 

2022 Allez Sprint

Specialized har fokuseret på en række punkter i udviklingen af den nye Allez Sprint - fællesnævnerne for dem alle er, at de er rodfæstet i at skabe optimal performance for rytteren, der gerne vil køre stærkt.

 

Aerodynamik og integration
Den nye Allez Sprint er mere aerodynamisk end sin forgænger. Den er 41 sekunder hurtigere over 40 kilometer i vindtunnelen end sin forgænger - som Peter Sagan i øvrigt har kørt Tour Down Under på for et par år siden.

 

Dette er takket være alle timerne som Tarmac SL7 bankede igennem i Specializeds egen vindtunnel. Fra Tarmac SL7 tog designerne det mest komplekse kronrør de nogensinde har bygget og overførte det til den nye Allez Sprint med integrerede kabler og rørformer.

 

Kronrøret er skåret fra et enkelt stykke aluminium. Derefter er det formet mekanisk for at skabe en endnu mere aerodynamisk kronrørsform. Kronrøret har en ensartet tykkelse i hele røret og tilsvarende lejre foroven og forneden for at give mulighed for indvendig kabelføring, som er blevet et moderne kendetegn for væddeløbscykler.

 

Kronrøret er gjort ultra-aerodynamisk og kan desuden huse alle kabler, så man får total integration.

 

Stor kraftoverførsel
På den nye Allez Sprint er krankområdet og skrårøret hydroformede ud fra samme stykke aluminium, hvor der er fjernet to svejsningspunkter fra forgængeren. Med kun tresvejsninger i krankområdet (sadelrøret og sadelstræberen) balanceres kraften ved pedalerne og styret, hvilket giver rå effektivitet og stabilitet som kun fås med aluminium ifølge Specialized.

 

Det skal sikre en cykel som kan omsætte en masse watt og gerne hurtigt. Altså et tydeligt fokus på væddeløberne og gerne de kraftfulde af slagsen.

 

Smartweld-teknologien gør det muligt at flytte svejsningerne for optimal styrke og krafoverførsel.

 

Løbsinspirerede styreegenskaber 
Allez Sprint er også lavet til at opføre sig som en race-maskine ude på vejen og i de små sving.

 

Cyklen kommer med sadelpind, forgaffel, sænkede sadelstræbere og plads til 32 millimeter dæk fra Tarmac SL7. Målet er at give nogle af de samme fornemmelser som carbon-succesen og give rytteren tilsvarende egenskaber på den nye Allez Sprint.

Specialized har brugt meget energi på at udvikle indgangs- og udgangsvinkler for de indvendige kabler, så alle gearskift vil føles jævne.

 

Ønsker man at benytte et 1x-setup, så er det også muligt.

 

Allez Sprint Comp kommer i to farver med 105-geargruppe fra Shimano.

 

Allez Sprint LTD og Comp

Specialized introducerer to modeller på markedet nu. Alle modeller er kompatible udelukkende med hydrauliske skiverbremser.

 

Allez Sprint LTD kommer i en fræk lilla farve med SRAM Force 1x-geragruppe og Roval Rapide CL-hjul. Som noget nyt, så kommer denne model udelukkende til at blive solgt online direkte fra egen amerikanernes egen hjemmeside til 59.000,- kroner.

 

Comp-versionen fås i to farver - sort og en mere iøjnefaldende grøn - med Shimano 105-gruppe med en pris på 26.000,- kroner.

 

Et rammekit kan erhverves for 14.000,- kroner og fås i seks farver.

 

Allez Sprint er lavet til fart.

 

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x