09.11.2021 @ 15:00

Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.

Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT

Udviklingen skal ifølge amerikanerne ses i lyset af, at mountainbikes er under konstant udvikling, da rytterne i disciplinerne i skoven og på sporet i høj grad er afhængige af de marginaler, som de nyeste udstyr giver. Den nye Scalpel HT er Cannondales svar på den søgen efter måder at køre hurtigere og hårdere.

 

I en vægtfikseret sport, har Canondale kigget i en anden retning denne gang og i stedet for at barbere et par gram af den nye platform, har de taget en hel ny tilgang til udviklingen af en hardtail, ved at tilføje øget vandring og give rammen forbedrede egenskaber.

 

Ifølge Cannondale redefinerer den nye Scalpel HT, hvad der forventes af en World Cup-mountainbike. Her har udviklerne brugt erfaringer fra den forhenværende F-Si-mountainbike såvel som de mere alsidige trail-cykler og så naturligvis den tidligere Scalpel for at kreere en hardtail, som er gearet til race.

 

Du kan klikke på alle billederne i denne artikel for at se dem i et større format. 

 

 

Lav vægt

Selvom vægten ikke har været det primære fokus, så fylder Scalpel alligevel ikke meget på vægten, hvilket yderligere understreger, at den er udviklet til performance-orienteret cykling.

 

Nedenstående tal er den omtrentlige vægt for Scalpel HT i to udvalgte udstyrsversioner. Med disse tal er det Cannondales mål at placere Scalpel HT som en af de letteste i verden.


Scalpel HT Hi-Mod 1: 9.680 kg direkte ud af boksen i størrelse medium.
Scalpel HT Carbon 3: 10.520 kg direkte ud af boksen i størrelse medium.

 


Opdateret geometri

Det der virkelig differentierer Scalpel HT fra mange andre, er dens geometri.

 

På den nye model har kronrøret en 66.5 graders vinkel, hvilket placerer den som værende utrolig ’slack’.

 

Slack er en udpræget mountainbike-udtryk, som betyder, at vinklerne på rørene er fladere. I forhold til kronrøret betyder det, at rytteren i praksis bliver flyttet længere tilbage i forhold til cyklens centrale punkt og at forhjulet derved flyttes længere ud foran i forhold til rytteren. Det giver en mere race-orienteret position og køregenskaber som favoriserer dette.

 

Og i en kategori hvor 69 grader er opfattet som "slack" er den nye Scalpel HT altså noget nær definitionen på en progressiv geometri. Saddelrørets vinkel er 74.5 grader på den nye model, hvilket bidrager til øget power og effektivitet på bakker.


Proportional Response

Cannondale har bygget den nye ramme med det de kalder "Proportional Response". Betegnelsen dækker over et størrelsesspecifikt design, hvor kædestagens længde øges i takt med at rammens størrelse går op. Det centrerer rytteren bedre mellem hjulene til glæde for både styreegenskaber og kraftoverførsel.

 

Når det går opad, tillader det rytteren at slappe mere af og være mindre anspændt. Når det går nedad giver det en mere stabil position som tillader en højere fart samt at manøvrere i sving med en større præcision ifølge Cannondale.

 

 

Affjerdring

Saclpel fødes med Cannondales signaturgaffel - Lefty Ocho, som også er med til at give cyklen det karakteristiske Cannondale-udtryk.

 

Lefty Ocho-gaflen tillader en længere vandring og Scalpel er den første hardtail bygget til race, som er centreret omkring netop en gaffel med længere vandring.

 

Tilsvarende arbejder Cannondale med øget offset på Lefty Ocho-gaflen, for at man ikke mister kvikhed og adræthed i styringen.

 

Cannondale har desuden arbejdet med fleksibilitet i rammen bagtil ved at tilføje flex-zoner i kædestræberne, som sammen med de lavere saddelsadelstræbere skal minimere slagene fra underlaget. Dette øger kontrollen og mindsker rytterens træthed.

 

Cannondales nye Scalpel er ifølge amerikanerne selv en aggressiv, progressiv og innovativ XC-hardtail, som tilbyder en let fornemmelse op ad krydret med eksplosiv acceleration for den kvalitetsbevidste XC-rytter.

 


Scalpel HT modelprogram

 

Den nye model kommer i fire versioner

Scalpel HT Hi-Mod 1 - 56.499 DKK
 

 


Scalpel HT Carbon 2 - 35.999 DKKScalpel HT Carbon 3 - 26.499 DKK

 

Scalpel HT Carbon 4 - 19.999 DKK

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Har du fået stjålet din cykel? Hvis svaret er ja, har du noget tilfælles med cirka 40.000 andre danskere. De fleste af os har hverken kvittering eller stelnummer gemt og risikerer derfor ikke at få den retmæssige erstatning. Så er Wolli-løsningen.
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Mangler du gaven til verdens bedste far, der har alt? Vi har i webshoppen netop tilføjet bøger hvor Rolf Sørensen har skrevet en Tour hilsen. Der er også kommet Tour de France merchandise på lager igen - både kasketter, handsker, trøjer og bukser.  
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Tour de France starten i Danmark nærmer sig og i starten af juni køres opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné. Deltag i opvarmningsmanagerspillet forud for Tour de France.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Cykelrytter, Michael Mørkøv, træder til for kræftsagen. Sammen hylder Michael Mørkøv og Kræftens Bekæmpelse alle de hjælperyttere, der er så afgørende - uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Du kan også træde til ved at købe den unikke TRÆD TIL-cykeltrøje.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Specialized har i dag lanceret en ny cykelsko - S-Works Torch.
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Se det bedste cykling med Discovery+. Det koster normalt kun 129 kroner pr. måned, men Feltet.dk har et eksklusivt specialtilbud i maj under Giro d'Italia. Få Disocvery+ til halv pris, så du kun betaler 64,50 kroner for en måned uden binding.
Danske Framesandgear er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts, til mærker der spænder fra Colnago til Zipp. 
Dansk firma er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts til mærker, der spænder fra Colnago til Zipp.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Aeroe Bike Rack og tasker
Flere og flere har fundet glæden ved at køre afsted ud i det blå på cykel og medbringe nok til at kunne klare sig selv et par dage. Det kræver dog, at man kan laste cyklen godt og sikkert.  Vi har testet bikerack/bagagebærer og tasker fra Aeroe. En løsning som gør det nemmere at pakke din cykel, når du skal afsted med mere end bare lappegrej og energibarer.
Sønderjylland i gult
I Sønderjylland er nedtællingen til årets cykelfest - afslutningen på Tourens tredje etape den 3. juli 2022 - allerede begyndt. Christian X’s bro i Sønderborg er svøbt i gult, og overalt langs ruten er lokale kræfter i gang med at forberede sig. Et af de mange initiativer er udgivelsen af guidebogen som udkommer medio juni.
Flowlife tilbyder nu tre forskellige massagepistoler
Massagepistoler er blevet et stadigt mere populært redskab at bruge i forbindelse med kroppens restitution. Det svenske Flowlife udvider nu sortimentet til at bestå af tre modeller: Flowgun Pocket, Flowgun Go og Flowgun Pro.
Anmeldelse: Cyrille Guimard - Tour de France bag kulisserne
Af naturlige grunde er der ekstra hype omkring årets Tour de France, hvor løbets første tre etaper som bekendt afvikles i Danmark. Adskillige forlag rider med på bølgen, og en af de seneste udgivelser er en selvbiografi af den franske rytter og sportsdirektør Cyrille Guimard.
Bliv påklædt til den danske Tour-start
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Produktnyt: Baglygteradar med indbygget kamera
Garmin introducerer Varia RCT716 baglygteradar med indbygget kamera, som løbende optager dine omgivelser under en tur og gemmer automatisk optagelser, hvis en hændelse registreres.
Østrig - et gravel paradis
Det er ikke kun i Danmark, at gravel er super populært. Det er det også i Østrig, hvor der er muligheder for rigtige gode ruter. 
U23-dansker med ny topplacering
I weekenden blev der kørt mountainbike World Cup for U23-kvinder i Nové Mesto i Tjekkiet, hvor danske Sofie Heby Pedersen nok en gang leverede en topplacering.
Verdensetteren henter ny triumf
Verdensetteren, Gustav Heby, sejrede også i weekend, da han triumferede foran verdens bedste juniorer.
"Fuldstændig sindssyg dag"
Danske Caroline Bohé bliver bare ved og ved med at imponere. I hendes blot tredje World Cup-løb for eliten lykkedes det at slutte på podiet.
Ustoppelige Pidcock sejrer igen
Tom Pidcock sikrede sig i weekenden sejren i World Cup-løbet i Nové Mesto i Tjekkiet. Sidste uge kunne han række armene i vejret, efter han vandt i Albstadt.   
Vind Jacques Anquetils cykel!
Jysk Fynske Medier udlodder i samarbejde med Feltet.dk en af Jacques Anquetils cykler. Ja, du læste rigtigt!
DM-ruterne for 2022 præsenteret med hårde finaler
Aalborg danner rammen for DM i landevejscykling i 2022 og 2023. Tirsdag blev ruterne i landevejscykling præsenteret.
Se Rolf fortælle om sin nye bog
Danmarks mest vindende cykelrytter gennem tiderne sætter i en ny bog fokus på verdens største etapeløb, der starter i Danmark i 2022. Bogen udkommer den 2. maj 2022. Du kan nu forudbestille bogen med 15% rabat i webshoppen. 
Dansker sejrede: Nummer ét på verdensranglisten
Nordjyderne Gustav og Sofie Heby Pedersen dominerer den internationale scene for mountainbikeryttere, og nu kan en af dem kalde sig verdens pt. bedste.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Har du fået stjålet din cykel? Hvis svaret er ja, har du noget tilfælles med cirka 40.000 andre danskere. De fleste af os har hverken kvittering eller stelnummer gemt og risikerer derfor ikke at få den retmæssige erstatning. Så er Wolli-løsningen.
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Mangler du gaven til verdens bedste far, der har alt? Vi har i webshoppen netop tilføjet bøger hvor Rolf Sørensen har skrevet en Tour hilsen. Der er også kommet Tour de France merchandise på lager igen - både kasketter, handsker, trøjer og bukser.  
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Tour de France starten i Danmark nærmer sig og i starten af juni køres opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné. Deltag i opvarmningsmanagerspillet forud for Tour de France.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Cykelrytter, Michael Mørkøv, træder til for kræftsagen. Sammen hylder Michael Mørkøv og Kræftens Bekæmpelse alle de hjælperyttere, der er så afgørende - uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Du kan også træde til ved at købe den unikke TRÆD TIL-cykeltrøje.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Specialized har i dag lanceret en ny cykelsko - S-Works Torch.
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Se det bedste cykling med Discovery+. Det koster normalt kun 129 kroner pr. måned, men Feltet.dk har et eksklusivt specialtilbud i maj under Giro d'Italia. Få Disocvery+ til halv pris, så du kun betaler 64,50 kroner for en måned uden binding.
Danske Framesandgear er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts, til mærker der spænder fra Colnago til Zipp. 
Dansk firma er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts til mærker, der spænder fra Colnago til Zipp.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x