09.11.2021 @ 15:00

Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.

Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT

Udviklingen skal ifølge amerikanerne ses i lyset af, at mountainbikes er under konstant udvikling, da rytterne i disciplinerne i skoven og på sporet i høj grad er afhængige af de marginaler, som de nyeste udstyr giver. Den nye Scalpel HT er Cannondales svar på den søgen efter måder at køre hurtigere og hårdere.

 

I en vægtfikseret sport, har Canondale kigget i en anden retning denne gang og i stedet for at barbere et par gram af den nye platform, har de taget en hel ny tilgang til udviklingen af en hardtail, ved at tilføje øget vandring og give rammen forbedrede egenskaber.

 

Ifølge Cannondale redefinerer den nye Scalpel HT, hvad der forventes af en World Cup-mountainbike. Her har udviklerne brugt erfaringer fra den forhenværende F-Si-mountainbike såvel som de mere alsidige trail-cykler og så naturligvis den tidligere Scalpel for at kreere en hardtail, som er gearet til race.

 

Du kan klikke på alle billederne i denne artikel for at se dem i et større format. 

 

 

Lav vægt

Selvom vægten ikke har været det primære fokus, så fylder Scalpel alligevel ikke meget på vægten, hvilket yderligere understreger, at den er udviklet til performance-orienteret cykling.

 

Nedenstående tal er den omtrentlige vægt for Scalpel HT i to udvalgte udstyrsversioner. Med disse tal er det Cannondales mål at placere Scalpel HT som en af de letteste i verden.


Scalpel HT Hi-Mod 1: 9.680 kg direkte ud af boksen i størrelse medium.
Scalpel HT Carbon 3: 10.520 kg direkte ud af boksen i størrelse medium.

 


Opdateret geometri

Det der virkelig differentierer Scalpel HT fra mange andre, er dens geometri.

 

På den nye model har kronrøret en 66.5 graders vinkel, hvilket placerer den som værende utrolig ’slack’.

 

Slack er en udpræget mountainbike-udtryk, som betyder, at vinklerne på rørene er fladere. I forhold til kronrøret betyder det, at rytteren i praksis bliver flyttet længere tilbage i forhold til cyklens centrale punkt og at forhjulet derved flyttes længere ud foran i forhold til rytteren. Det giver en mere race-orienteret position og køregenskaber som favoriserer dette.

 

Og i en kategori hvor 69 grader er opfattet som "slack" er den nye Scalpel HT altså noget nær definitionen på en progressiv geometri. Saddelrørets vinkel er 74.5 grader på den nye model, hvilket bidrager til øget power og effektivitet på bakker.


Proportional Response

Cannondale har bygget den nye ramme med det de kalder "Proportional Response". Betegnelsen dækker over et størrelsesspecifikt design, hvor kædestagens længde øges i takt med at rammens størrelse går op. Det centrerer rytteren bedre mellem hjulene til glæde for både styreegenskaber og kraftoverførsel.

 

Når det går opad, tillader det rytteren at slappe mere af og være mindre anspændt. Når det går nedad giver det en mere stabil position som tillader en højere fart samt at manøvrere i sving med en større præcision ifølge Cannondale.

 

 

Affjerdring

Saclpel fødes med Cannondales signaturgaffel - Lefty Ocho, som også er med til at give cyklen det karakteristiske Cannondale-udtryk.

 

Lefty Ocho-gaflen tillader en længere vandring og Scalpel er den første hardtail bygget til race, som er centreret omkring netop en gaffel med længere vandring.

 

Tilsvarende arbejder Cannondale med øget offset på Lefty Ocho-gaflen, for at man ikke mister kvikhed og adræthed i styringen.

 

Cannondale har desuden arbejdet med fleksibilitet i rammen bagtil ved at tilføje flex-zoner i kædestræberne, som sammen med de lavere saddelsadelstræbere skal minimere slagene fra underlaget. Dette øger kontrollen og mindsker rytterens træthed.

 

Cannondales nye Scalpel er ifølge amerikanerne selv en aggressiv, progressiv og innovativ XC-hardtail, som tilbyder en let fornemmelse op ad krydret med eksplosiv acceleration for den kvalitetsbevidste XC-rytter.

 


Scalpel HT modelprogram

 

Den nye model kommer i fire versioner

Scalpel HT Hi-Mod 1 - 56.499 DKK
 

 


Scalpel HT Carbon 2 - 35.999 DKKScalpel HT Carbon 3 - 26.499 DKK

 

Scalpel HT Carbon 4 - 19.999 DKK

2021-sæsonens overraskelser: Her er de 10 største
Feltet.dks cykelekspert, Emil Axelgaard, har set nærmere på sæsonens 10 største overraskelser. 
Produktnyt: Ulti-Wax - Den ultimative danske kædevoks
For første gang i Danmark har vi en producent af vandbaseret kædevoks. Ultiproducts I/S er navnet på virksomheden, der har til målsætning at skabe den nye foretrukne kædevoks blandt cykelryttere i Danmark.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Se verdensstjernerne dyste i Ballerup
Torsdag til lørdag afvikler verdens ældste cykelklub, DBC, udgaven nummer to af deres nye format, DBCs 3-dagesløb. Der køres for både herre og kvinde elite, et talentløs og et Miniløb for de 12 til 14-årige.
Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT
Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.
Guide: Tour-arrangementer i Danmark 2022
Feltet.dk giver dig her en guide til, hvilke arrangementer, som er i Danmark i 2022 i forbindelse med Tour de France kommer til landet.
Produktnyhed: 2022 Giant Revolt
Giant lancerer en ny version af den populære Revolt gravelcykel. Opdateringerne inkluderer en lettere ramme, opdateret geometri og en unik mulighed for at ændre på akselafstanden for at tilpasse cyklen til terrænet.
Test: GripGrab Flandrien Waterproof Knitted skoovertræk
GripGrab har (gen)skabt en klassiker med flere moderne tvists, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’ udenfor.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
Kilometerkongen fylder 75!
I dag torsdag den 28. oktober fylder Niels Fredborg 75 år. Niels var i toppen af dansk banesport fra 1963, da han som blot 16-årig vandt sit første danske mesterskab i sprint og frem til han stillede cyklen i stald 17 år senere.
Boganmeldelse: Væddeløber af Matti Breschel
Med Væddeløber har Matti Breschel skrevet en ærlig og uprætentiøs bog om livet i cykelsportens overhalingsbane, hvor der er masser af stjernestunder, men mindst lige så mange hverdage.
Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

2021-sæsonens overraskelser: Her er de 10 største
Feltet.dks cykelekspert, Emil Axelgaard, har set nærmere på sæsonens 10 største overraskelser. 
Produktnyt: Ulti-Wax - Den ultimative danske kædevoks
For første gang i Danmark har vi en producent af vandbaseret kædevoks. Ultiproducts I/S er navnet på virksomheden, der har til målsætning at skabe den nye foretrukne kædevoks blandt cykelryttere i Danmark.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x