09.11.2021 @ 15:00

Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.

Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT

Udviklingen skal ifølge amerikanerne ses i lyset af, at mountainbikes er under konstant udvikling, da rytterne i disciplinerne i skoven og på sporet i høj grad er afhængige af de marginaler, som de nyeste udstyr giver. Den nye Scalpel HT er Cannondales svar på den søgen efter måder at køre hurtigere og hårdere.

 

I en vægtfikseret sport, har Canondale kigget i en anden retning denne gang og i stedet for at barbere et par gram af den nye platform, har de taget en hel ny tilgang til udviklingen af en hardtail, ved at tilføje øget vandring og give rammen forbedrede egenskaber.

 

Ifølge Cannondale redefinerer den nye Scalpel HT, hvad der forventes af en World Cup-mountainbike. Her har udviklerne brugt erfaringer fra den forhenværende F-Si-mountainbike såvel som de mere alsidige trail-cykler og så naturligvis den tidligere Scalpel for at kreere en hardtail, som er gearet til race.

 

Du kan klikke på alle billederne i denne artikel for at se dem i et større format. 

 

 

Lav vægt

Selvom vægten ikke har været det primære fokus, så fylder Scalpel alligevel ikke meget på vægten, hvilket yderligere understreger, at den er udviklet til performance-orienteret cykling.

 

Nedenstående tal er den omtrentlige vægt for Scalpel HT i to udvalgte udstyrsversioner. Med disse tal er det Cannondales mål at placere Scalpel HT som en af de letteste i verden.


Scalpel HT Hi-Mod 1: 9.680 kg direkte ud af boksen i størrelse medium.
Scalpel HT Carbon 3: 10.520 kg direkte ud af boksen i størrelse medium.

 


Opdateret geometri

Det der virkelig differentierer Scalpel HT fra mange andre, er dens geometri.

 

På den nye model har kronrøret en 66.5 graders vinkel, hvilket placerer den som værende utrolig ’slack’.

 

Slack er en udpræget mountainbike-udtryk, som betyder, at vinklerne på rørene er fladere. I forhold til kronrøret betyder det, at rytteren i praksis bliver flyttet længere tilbage i forhold til cyklens centrale punkt og at forhjulet derved flyttes længere ud foran i forhold til rytteren. Det giver en mere race-orienteret position og køregenskaber som favoriserer dette.

 

Og i en kategori hvor 69 grader er opfattet som "slack" er den nye Scalpel HT altså noget nær definitionen på en progressiv geometri. Saddelrørets vinkel er 74.5 grader på den nye model, hvilket bidrager til øget power og effektivitet på bakker.


Proportional Response

Cannondale har bygget den nye ramme med det de kalder "Proportional Response". Betegnelsen dækker over et størrelsesspecifikt design, hvor kædestagens længde øges i takt med at rammens størrelse går op. Det centrerer rytteren bedre mellem hjulene til glæde for både styreegenskaber og kraftoverførsel.

 

Når det går opad, tillader det rytteren at slappe mere af og være mindre anspændt. Når det går nedad giver det en mere stabil position som tillader en højere fart samt at manøvrere i sving med en større præcision ifølge Cannondale.

 

 

Affjerdring

Saclpel fødes med Cannondales signaturgaffel - Lefty Ocho, som også er med til at give cyklen det karakteristiske Cannondale-udtryk.

 

Lefty Ocho-gaflen tillader en længere vandring og Scalpel er den første hardtail bygget til race, som er centreret omkring netop en gaffel med længere vandring.

 

Tilsvarende arbejder Cannondale med øget offset på Lefty Ocho-gaflen, for at man ikke mister kvikhed og adræthed i styringen.

 

Cannondale har desuden arbejdet med fleksibilitet i rammen bagtil ved at tilføje flex-zoner i kædestræberne, som sammen med de lavere saddelsadelstræbere skal minimere slagene fra underlaget. Dette øger kontrollen og mindsker rytterens træthed.

 

Cannondales nye Scalpel er ifølge amerikanerne selv en aggressiv, progressiv og innovativ XC-hardtail, som tilbyder en let fornemmelse op ad krydret med eksplosiv acceleration for den kvalitetsbevidste XC-rytter.

 


Scalpel HT modelprogram

 

Den nye model kommer i fire versioner

Scalpel HT Hi-Mod 1 - 56.499 DKK
 

 


Scalpel HT Carbon 2 - 35.999 DKKScalpel HT Carbon 3 - 26.499 DKK

 

Scalpel HT Carbon 4 - 19.999 DKK

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x