09.11.2021 @ 15:00

Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.

Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT

Udviklingen skal ifølge amerikanerne ses i lyset af, at mountainbikes er under konstant udvikling, da rytterne i disciplinerne i skoven og på sporet i høj grad er afhængige af de marginaler, som de nyeste udstyr giver. Den nye Scalpel HT er Cannondales svar på den søgen efter måder at køre hurtigere og hårdere.

 

I en vægtfikseret sport, har Canondale kigget i en anden retning denne gang og i stedet for at barbere et par gram af den nye platform, har de taget en hel ny tilgang til udviklingen af en hardtail, ved at tilføje øget vandring og give rammen forbedrede egenskaber.

 

Ifølge Cannondale redefinerer den nye Scalpel HT, hvad der forventes af en World Cup-mountainbike. Her har udviklerne brugt erfaringer fra den forhenværende F-Si-mountainbike såvel som de mere alsidige trail-cykler og så naturligvis den tidligere Scalpel for at kreere en hardtail, som er gearet til race.

 

Du kan klikke på alle billederne i denne artikel for at se dem i et større format. 

 

 

Lav vægt

Selvom vægten ikke har været det primære fokus, så fylder Scalpel alligevel ikke meget på vægten, hvilket yderligere understreger, at den er udviklet til performance-orienteret cykling.

 

Nedenstående tal er den omtrentlige vægt for Scalpel HT i to udvalgte udstyrsversioner. Med disse tal er det Cannondales mål at placere Scalpel HT som en af de letteste i verden.


Scalpel HT Hi-Mod 1: 9.680 kg direkte ud af boksen i størrelse medium.
Scalpel HT Carbon 3: 10.520 kg direkte ud af boksen i størrelse medium.

 


Opdateret geometri

Det der virkelig differentierer Scalpel HT fra mange andre, er dens geometri.

 

På den nye model har kronrøret en 66.5 graders vinkel, hvilket placerer den som værende utrolig ’slack’.

 

Slack er en udpræget mountainbike-udtryk, som betyder, at vinklerne på rørene er fladere. I forhold til kronrøret betyder det, at rytteren i praksis bliver flyttet længere tilbage i forhold til cyklens centrale punkt og at forhjulet derved flyttes længere ud foran i forhold til rytteren. Det giver en mere race-orienteret position og køregenskaber som favoriserer dette.

 

Og i en kategori hvor 69 grader er opfattet som "slack" er den nye Scalpel HT altså noget nær definitionen på en progressiv geometri. Saddelrørets vinkel er 74.5 grader på den nye model, hvilket bidrager til øget power og effektivitet på bakker.


Proportional Response

Cannondale har bygget den nye ramme med det de kalder "Proportional Response". Betegnelsen dækker over et størrelsesspecifikt design, hvor kædestagens længde øges i takt med at rammens størrelse går op. Det centrerer rytteren bedre mellem hjulene til glæde for både styreegenskaber og kraftoverførsel.

 

Når det går opad, tillader det rytteren at slappe mere af og være mindre anspændt. Når det går nedad giver det en mere stabil position som tillader en højere fart samt at manøvrere i sving med en større præcision ifølge Cannondale.

 

 

Affjerdring

Saclpel fødes med Cannondales signaturgaffel - Lefty Ocho, som også er med til at give cyklen det karakteristiske Cannondale-udtryk.

 

Lefty Ocho-gaflen tillader en længere vandring og Scalpel er den første hardtail bygget til race, som er centreret omkring netop en gaffel med længere vandring.

 

Tilsvarende arbejder Cannondale med øget offset på Lefty Ocho-gaflen, for at man ikke mister kvikhed og adræthed i styringen.

 

Cannondale har desuden arbejdet med fleksibilitet i rammen bagtil ved at tilføje flex-zoner i kædestræberne, som sammen med de lavere saddelsadelstræbere skal minimere slagene fra underlaget. Dette øger kontrollen og mindsker rytterens træthed.

 

Cannondales nye Scalpel er ifølge amerikanerne selv en aggressiv, progressiv og innovativ XC-hardtail, som tilbyder en let fornemmelse op ad krydret med eksplosiv acceleration for den kvalitetsbevidste XC-rytter.

 


Scalpel HT modelprogram

 

Den nye model kommer i fire versioner

Scalpel HT Hi-Mod 1 - 56.499 DKK
 

 


Scalpel HT Carbon 2 - 35.999 DKKScalpel HT Carbon 3 - 26.499 DKK

 

Scalpel HT Carbon 4 - 19.999 DKK

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sofacykling: Opvarmning til "åbningsweekend"
Første episode af Sofacykling er ude! Vi varmer op til endagsklassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.
Danmarks ”sportsminister” melder om gode ben og luft i dækkene, men genkender ikke kritik
Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 
Ny podcastserie på Feltet.dk: Sofacykling - Vind managerhold
Cykling skal ses. Om det er fra vejsiden, bagsædet i en Skoda Octavia eller fra en sofa er lige meget. Det skal ses, og det bliver det også af vores to værter på det helt nye program: Sofacykling.
Vidste du det? Opret en liga og dyst imod vennerne!
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Årets ryttere er kåret af DCU's licenshavende medlemmer. 
Test: EKOI E-Lens
Lynhurtig, kontinuerlig tilpasning af brilleglasset, når lysforhold ændrer sig. EKOI E-Lens brillen giver en rigtig god køreoplevelse og samtidig bedre sikkerhed.
Manager: The Hæmo-riders Ride Again
Et nyt cykelår er i gang og dermed også starten på en ny managersæson. Nogle få managers skal prøve at leve op til sidste års succeser, og rigtig mange managers skal prøve at revanchere 2023’s jammerlige resultater.
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Den 31-årige grafiske designer, bosiddende i Kolding, har god grund til være optimistisk vedrørende den netop startede managersæson. Det blev nemlig til kroner 16.403 plus seks gratishold i 2023. Det hele fordelt på 14 placeringer i præmierækken. Sådan!
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge
Feltet.dk har indledt et samarbejde med 360 DANMARK, der har udgivet tre bøger, som tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.
Test: Tacx Neo 3M Hometrainer
Tacx NEO 3M er muligvis den bedste direct drive hometrainer på markedet lige nu. Den giver en fantastisk køreoplevelse og har tilføjet nye funktioner for at øge realismen. Men hvad gør det for din træning?
Test: POC Propel solbriller
POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.
DM-vinder havde kramper i begge ben: Alle var færdige
Frederik Muff var egentlig blevet sat, men i et hårdt løb lykkedes det ham alligevel at blive danmarksmester i e-cykling. ”Jeg vidste, at hvis jeg havde ondt i benene, havde de andre det formentlig også,” fortæller han.
Frederik Muff slår verdensmesteren og vinder DM
De danske mesterskaber i e-cykling blev kørt i Aarhus søndag eftermiddag, og flere anerkendte ryttere var til start.
Oversigt: Stor danskeruge med flere stjerner i ilden
En ny uge i cykelsporten truer, og det betyder naturligvis også en ny dansk stjerneparade. Feltet.dk giver her et overblik over dem alle sammen.
Hjerteproblemer rammer flere ryttere - nu sætter danskerhold fokus på problemet
En ny trøje er blandt andet en del af kampagnen "Follow your heart".

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet