04.11.2021 @ 17:00

Giant lancerer en ny version af den populære Revolt gravelcykel. Opdateringerne inkluderer en lettere ramme, opdateret geometri og en unik mulighed for at ændre på akselafstanden for at tilpasse cyklen til terrænet.

Produktnyhed: 2022 Giant Revolt

Nyt årti - ny version

For snart et årti siden, lancerede Giant en - for sin tid - anderledes cykel kaldet Revolt.


Det var før gravel var en disciplin, men snarere et fænomen. Det betød, at de ryttere som kunne lide at køre langt på grus og andet varieret terræn, måtte tage til takke med en cykel udviklet til cykelcross eller en modificeret landevejscykel.

 

Revolt var et modsvar til dette. Den blev skabt til at bygge bro mellem disciplinerne og give rytterne et redskab til skov- og grusstierne, hvor rytteren ikke skulle vælge mellem kontrollen fra en mountainbike og farten og letheden fra en landevejscykel.

 

Designet var ret radikalt og har altid gjort Revolt’en letgenkendelig med masser af slope i overrøret, markant sænkede sadelstræbere, plads til 50 millimeter hjul og den tynde sadelpind, som giver let flex, når man kører i ujævnt terræn. Selve designet delte måske vandene, men egenskaberne begejstrede over en bred kam.

 

Nu lancerer Giant en opdateret 2022-version, som i høj grad stadig hviler fuldstændig på den eksisterende platform, men byder på nogle interessante opdateringer, som skal bringe Revolt’en ind i det nye årti.

 

Giant lancerer nye versioner af både Advanced Pro and Advanced-modellerne, således at alle får glæde af de nye teknologier uanset budget.

 

 

Lettere vægt for større effektivitet

En gennemgående ændring for begge modeller er en lettere ramme, som desuden har fået en overhaling på geometrien. En stor del af udviklingen af den nye Revolt er foretaget sammen med professionelle gravel-ryttere, som har påpeget den øgede fart og større konkurrence i takt med at grusløbene bliver større og bedre.

 

Derfor har det været et mål at forstærke effektiviteten for at skabe mere fart. Giants første skridt har været at barbere vægten på rammen ned, således at man nu sparer 200 gram på ramme og forgaffel hos topmodellerne, mens besparelsen er på godt 160 gram for rammerne længere nede i hierarkiet.

 

 

På geometrien er akselafstanden blevet kortere, hvilket gør cyklen mere responsiv og livlig efter ønske fra des seriøse gravel-ryttere.

 

Endelig er rammens reach forøget, hvilket giver en længere cykel - også et typisk tegn på en mere race-orienteret setup.

 

Som et konkret eksempel så er længden vokset til 387 millimeter sammenlignet med de tidligere 381 millimeter på en ramme i størrelse medium.

 

Summen af ændringerne skal give en cykel, som er effektiv og hvis smidighed skal egne sig lige godt på veje af jord, i skarpe sving og på løse underlag.

 

 

Tilpas eftergivenhed

De nye Revolt-rammer inkluderer de sænkede sadelstræbere med en endnu tyndere diameter, som skal øge eftergivenheden i cyklen bagende og derved øge komforten, som er så vigtig i groft terræn, uden at kompromittere stivheden.

 

Revolt’en kommer også med Giant velkendte D-Fuse-teknologi i både sadelpind og styr. Denne teknologi har været i brug siden 2014, hvor Giant udviklede den til cykelcross, og er velkendt for sine vibrationsdæmpende egenskaber.

 

Hvis man ikke ønsker at benytte D-Fuse-sadelpinden, så er der også mulighed for at benytte en mere klassisk, rund 30.9 millimeter pind.

 

 

Justerbar til terrænet via udskifteligt dropout

En af de afgørende faktorer for, hvordan en cykel opfører sig, er akselafstanden. Derfor lancerer Giant nu muligheden for at skifte denne med et udskifteligt dropout, som tillader at justere akselafstanden med 10 millimeter.

 

Vælger man den korte indstilling får man en cykel som føles hurtig, smidig og levende, mens den lange indstilling forbedrer stabiliteten på ujævne veje samt på grus og jord samt ved høj, jævn fart.


Den lange indstilling forøger også dæktolerancen, så rammen kan tage imod dæk på op til 53 millimeter.

 

 

Hjul, dæk og flaskeholdere

Begge den nye modeller kommer med Giants eget hjulsystem, sat op med tubeless-dæk, designet til varieret terræn. Det er for at sikre, at rytteren kan få lov til at køre med brede dæk ved lavere dæktryk for en bedre køreoplevelse samt greb og rullemodstand.

 

For at booste egenskaberne på de helt lange ture, så kommer alle de nye modeller desuden med mulighed for at montere seks holdere til vandflasker: To på skrårøret, to på forgaflen, en på overrøret og en på sadelrøret.

 

Rammen kommer desuden med en adapter ti brug ved montering af skærme.

 

2022-modeller

Det nye program indeholder følgende modeller:

Revolt Advanced Pro 0 - DKK 42.499

Revolt Advanced 0 - DKK 31.999

Revolt Advanced 1 - DKK 27.999

Revolt Advanced 2 - DKK 21.999

Revolt Advanced 3 - DKK 19.499

Revolt 0 - DKK 13.499

Revolt 1 - DKK 11.999

Revolt 2 - DKK 9.999

 

Feltet.dk har testet den nye Giant Revolt Advanced Pro 0 den sidste uge. Glæd dig til en test i næste uge.

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet