04.11.2021 @ 17:00

Giant lancerer en ny version af den populære Revolt gravelcykel. Opdateringerne inkluderer en lettere ramme, opdateret geometri og en unik mulighed for at ændre på akselafstanden for at tilpasse cyklen til terrænet.

Produktnyhed: 2022 Giant Revolt

Nyt årti - ny version

For snart et årti siden, lancerede Giant en - for sin tid - anderledes cykel kaldet Revolt.


Det var før gravel var en disciplin, men snarere et fænomen. Det betød, at de ryttere som kunne lide at køre langt på grus og andet varieret terræn, måtte tage til takke med en cykel udviklet til cykelcross eller en modificeret landevejscykel.

 

Revolt var et modsvar til dette. Den blev skabt til at bygge bro mellem disciplinerne og give rytterne et redskab til skov- og grusstierne, hvor rytteren ikke skulle vælge mellem kontrollen fra en mountainbike og farten og letheden fra en landevejscykel.

 

Designet var ret radikalt og har altid gjort Revolt’en letgenkendelig med masser af slope i overrøret, markant sænkede sadelstræbere, plads til 50 millimeter hjul og den tynde sadelpind, som giver let flex, når man kører i ujævnt terræn. Selve designet delte måske vandene, men egenskaberne begejstrede over en bred kam.

 

Nu lancerer Giant en opdateret 2022-version, som i høj grad stadig hviler fuldstændig på den eksisterende platform, men byder på nogle interessante opdateringer, som skal bringe Revolt’en ind i det nye årti.

 

Giant lancerer nye versioner af både Advanced Pro and Advanced-modellerne, således at alle får glæde af de nye teknologier uanset budget.

 

 

Lettere vægt for større effektivitet

En gennemgående ændring for begge modeller er en lettere ramme, som desuden har fået en overhaling på geometrien. En stor del af udviklingen af den nye Revolt er foretaget sammen med professionelle gravel-ryttere, som har påpeget den øgede fart og større konkurrence i takt med at grusløbene bliver større og bedre.

 

Derfor har det været et mål at forstærke effektiviteten for at skabe mere fart. Giants første skridt har været at barbere vægten på rammen ned, således at man nu sparer 200 gram på ramme og forgaffel hos topmodellerne, mens besparelsen er på godt 160 gram for rammerne længere nede i hierarkiet.

 

 

På geometrien er akselafstanden blevet kortere, hvilket gør cyklen mere responsiv og livlig efter ønske fra des seriøse gravel-ryttere.

 

Endelig er rammens reach forøget, hvilket giver en længere cykel - også et typisk tegn på en mere race-orienteret setup.

 

Som et konkret eksempel så er længden vokset til 387 millimeter sammenlignet med de tidligere 381 millimeter på en ramme i størrelse medium.

 

Summen af ændringerne skal give en cykel, som er effektiv og hvis smidighed skal egne sig lige godt på veje af jord, i skarpe sving og på løse underlag.

 

 

Tilpas eftergivenhed

De nye Revolt-rammer inkluderer de sænkede sadelstræbere med en endnu tyndere diameter, som skal øge eftergivenheden i cyklen bagende og derved øge komforten, som er så vigtig i groft terræn, uden at kompromittere stivheden.

 

Revolt’en kommer også med Giant velkendte D-Fuse-teknologi i både sadelpind og styr. Denne teknologi har været i brug siden 2014, hvor Giant udviklede den til cykelcross, og er velkendt for sine vibrationsdæmpende egenskaber.

 

Hvis man ikke ønsker at benytte D-Fuse-sadelpinden, så er der også mulighed for at benytte en mere klassisk, rund 30.9 millimeter pind.

 

 

Justerbar til terrænet via udskifteligt dropout

En af de afgørende faktorer for, hvordan en cykel opfører sig, er akselafstanden. Derfor lancerer Giant nu muligheden for at skifte denne med et udskifteligt dropout, som tillader at justere akselafstanden med 10 millimeter.

 

Vælger man den korte indstilling får man en cykel som føles hurtig, smidig og levende, mens den lange indstilling forbedrer stabiliteten på ujævne veje samt på grus og jord samt ved høj, jævn fart.


Den lange indstilling forøger også dæktolerancen, så rammen kan tage imod dæk på op til 53 millimeter.

 

 

Hjul, dæk og flaskeholdere

Begge den nye modeller kommer med Giants eget hjulsystem, sat op med tubeless-dæk, designet til varieret terræn. Det er for at sikre, at rytteren kan få lov til at køre med brede dæk ved lavere dæktryk for en bedre køreoplevelse samt greb og rullemodstand.

 

For at booste egenskaberne på de helt lange ture, så kommer alle de nye modeller desuden med mulighed for at montere seks holdere til vandflasker: To på skrårøret, to på forgaflen, en på overrøret og en på sadelrøret.

 

Rammen kommer desuden med en adapter ti brug ved montering af skærme.

 

2022-modeller

Det nye program indeholder følgende modeller:

Revolt Advanced Pro 0 - DKK 42.499

Revolt Advanced 0 - DKK 31.999

Revolt Advanced 1 - DKK 27.999

Revolt Advanced 2 - DKK 21.999

Revolt Advanced 3 - DKK 19.499

Revolt 0 - DKK 13.499

Revolt 1 - DKK 11.999

Revolt 2 - DKK 9.999

 

Feltet.dk har testet den nye Giant Revolt Advanced Pro 0 den sidste uge. Glæd dig til en test i næste uge.

2021-sæsonens overraskelser: Her er de 10 største
Feltet.dks cykelekspert, Emil Axelgaard, har set nærmere på sæsonens 10 største overraskelser. 
Produktnyt: Ulti-Wax - Den ultimative danske kædevoks
For første gang i Danmark har vi en producent af vandbaseret kædevoks. Ultiproducts I/S er navnet på virksomheden, der har til målsætning at skabe den nye foretrukne kædevoks blandt cykelryttere i Danmark.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Se verdensstjernerne dyste i Ballerup
Torsdag til lørdag afvikler verdens ældste cykelklub, DBC, udgaven nummer to af deres nye format, DBCs 3-dagesløb. Der køres for både herre og kvinde elite, et talentløs og et Miniløb for de 12 til 14-årige.
Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT
Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.
Guide: Tour-arrangementer i Danmark 2022
Feltet.dk giver dig her en guide til, hvilke arrangementer, som er i Danmark i 2022 i forbindelse med Tour de France kommer til landet.
Produktnyhed: 2022 Giant Revolt
Giant lancerer en ny version af den populære Revolt gravelcykel. Opdateringerne inkluderer en lettere ramme, opdateret geometri og en unik mulighed for at ændre på akselafstanden for at tilpasse cyklen til terrænet.
Test: GripGrab Flandrien Waterproof Knitted skoovertræk
GripGrab har (gen)skabt en klassiker med flere moderne tvists, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’ udenfor.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
Kilometerkongen fylder 75!
I dag torsdag den 28. oktober fylder Niels Fredborg 75 år. Niels var i toppen af dansk banesport fra 1963, da han som blot 16-årig vandt sit første danske mesterskab i sprint og frem til han stillede cyklen i stald 17 år senere.
Boganmeldelse: Væddeløber af Matti Breschel
Med Væddeløber har Matti Breschel skrevet en ærlig og uprætentiøs bog om livet i cykelsportens overhalingsbane, hvor der er masser af stjernestunder, men mindst lige så mange hverdage.
Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

2021-sæsonens overraskelser: Her er de 10 største
Feltet.dks cykelekspert, Emil Axelgaard, har set nærmere på sæsonens 10 største overraskelser. 
Produktnyt: Ulti-Wax - Den ultimative danske kædevoks
For første gang i Danmark har vi en producent af vandbaseret kædevoks. Ultiproducts I/S er navnet på virksomheden, der har til målsætning at skabe den nye foretrukne kædevoks blandt cykelryttere i Danmark.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x