09.06.2022 @ 06:46

Der vil utvivlsomt være mange, der vågner op den 1. juli med en rumsteren i maven af både begejstring og nervøsitet. Falder det hele i hak, kan der nemlig vente en gul trøje ved dagens afslutning. For historien viser, at overraskelser kan indfinde sig.

Når den længe ventede Grand Depart tager sin start i København den 1. juli, vil der unægteligt være mange ryttere, der drømmer om den gule trøje.

 

Og det med rette. For historiens vingesus viser, at selvom oddsene er svære, så er det muligt at overraske. Selv i verdens største cykelløb.

 

I denne artikel kigger vi tilbage på tre overraskende ryttere i den gule førertrøje efter Tourens første etape siden årtusindeskiftet.

 

Hollandsk outsider træder ud af landsmands skygge

Det, som står klarest i de flestes hukommelser, er formentlig, dengang Mike Teunissen ud af det blå sejrede på Tourens første etape i 2019.

 

Hollænderen var nemlig blot udset en rolle som hjælperytter. Men da holdets supersprinter Dylan Groenewegen røg i asfalten i forbindelse med et større styrt kort før mål, måtte Jumbo-Visma improvisere.

 

Op af hatten hev de Mike Teunissen, der noget uventet bragede forbi de rendyrkede sprintere på den brede boulevard, inden han akkurat fik kastet cyklen over stregen et mulehår foran Peter Sagan.

 

Teunissen brød ikke ud i noget flamboyant jubelbrøl, men den var god nok. Hans største sejr i karrieren var i hus, og det bliver næppe en dag, som han nogensinde glemmer.

 

Norsk jubelrus

Vi skruer tiden tilbage til 00’erne, hvor det franske etapeløb altid åbnede med en prøvelse mod uret. Turen alene mod uret bringer måske ikke samme uforudsigelighed i spil som ved linjeløb, men tilfældigheder kan så sandelig stadig spille ind.

 

Det var dog næppe nogen tilfældighed, at norske Thor Hushovd kørte sit livs prolog den dag i 2006. Den brølstærke nordmand har altid været god på en prolog, men han var ikke i det absolutte favoritfelt til prologen den sommerdag i Strasbourg.

 

Alligevel måtte de øvrige tempomaskiner ryste på hovedet i afmagt over Hushovds vanvittige ridt. Det var dog spændende lige til det sidste, hvor de tunge favoritter var ude på ruten.

 

Først var det David Zabriskie, der snuppede selvsamme sejr året før, der blev slået med fire sekunder. Sidenhen var det George Hincapie, der angiveligt tonsede over stregen i samme tid som Hushovd. Hundrededelene afslørede dog, at sidstnævnte var hurtigst med under et sekund. Dermed kunne han iføre sig den gule trøje for første gang i karrieren.

 

Amerikansk dominans

Vi fortsætter i samme spor. Året forinden tog David Zabriskie nemlig sejren og dermed løbets første førertrøje. Dengang var amerikaneren allerede en anerkendt temporytter, men han skulle typisk bruge de lange og udmarvende enkelstarter for at mose konkurrenterne.

 

Zabriskie havde aldrig taget en professionel sejr på en distance kortere end 28 kilometer, og denne enkeltstart var af en endnu kortere karakter på knap 20 kilometer. Derfor var han ikke topfavorit.

 

På dagen viste han dog, at han ikke behøvede mere end en halv time på cyklen for at varme motoren op.

 

Den eneste, der kunne true ham, var Lance Armstrong. Tredjepladsen, Alexander Vinokourov, tabte næsten et minut. Men selvom Zabriskie fik lov til at køre i den gule trøje dagen efter, blev præstationen senere beskæmmet og vasket af tavlen som følge af en dopingskandale.

 

I år starter Touren netop med en kort enkelstart, og derfor vil der sikkert være mange, der håber på en lignende overraskelse i år.

 

Du kan i den anledning vinde VIP-billetter til målområdet i København gennem Oddset. Deltag i Oddsets store TDF-konkurrence om billetterne herunder!

 

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x