27.02.2024 @ 15:20

Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.

Et nyt samarbejde på den danske cykelscene er en realitet. Amager Cykle Ring træder ind i eliteholdet Team Interklima ABC Copenhagen, så ryttere fremover vil komme fra både Amager Cykle Ring og ABC København.

 

Det fortæller team manager Lasse Heisel eksklusivt til Feltet.dk.

 

”Vi er utroligt glade for at kunne offentliggøre, at Amager Cykle Ring indtræder i samarbejdet med ABC København om vores fantastiske dameteam; Team Interklima ABC Copenhagen."

 

"Det er ingen hemmelighed, at vi i den forbindelse har skelnet til Team CO:PLAY-Giant Store, hvor de to moderklubber har et rigtig godt samarbejde kørende.”

 

”Der er tale om to moderklubber, som er grundlagt på samme værdier, og som begge har en stærk forankring og synlighed i København. Derfor er det et perfekt match til at fortsætte udviklingen af vores stærke dameteam.”

 

DCU-holdet er derfor styrket frem mod 2024-sæsonen, hvor planen ligger klar for det ambitiøse københavnske cykelhold, der skal køre flere udenlandske løb.

 

”Vi vil i 2024-sæsonen være et DCU-registreret team med ambition om at få at lidt større udlandsprogram end i 2023. Vi er efterhånden velkendte hos de udenlandske arrangører på grund af vores synlighed og tilstedeværelse på udlandsscenen i 2022 og 2023. Her viste vi os blandet andet flot frem i 2023 med podieplaceringer og flere top 10-placeirnger i UCI-løb.”

 

”Derfor fornemmer vi også, at vi med vores renommé har nemmere ved at få starter, også til større løb. For nuværende er vi stadig i forhandlinger om udenlandsløbene, men vi ser blandt andet frem til at gøre os gældende i UCI-etapeløbene Gracia Orlova og Tour de Feminin.”

 

Artiklen fortsætter under billedet

image

Interklima-holdet har været på træningslejr i Spanien under opstarten Foto: Interklima ABC Copenhagen

 

Team Interklima gjorde sig tydeligt bemærket på den danske kvindescene i 2023. Særligt ved DM for elitekvinderne var mandskabet tydeligt. Her blev det til både en anden- og tredjeplads til holdet via Marie-Louise Hartz Krogager og Amalie Kvist Nybroe.

 

Også i de udenlandske UCI-løb, hvor konkurrencen alt andet lige er større, var særligt Maja Winther Brandt Heisel med fremme i både Tour de Feminin, hvor det blev til en tredjeplads på en etape, og i Gracia-Orlova.

 

Med den pludselige tilføjelse af en moderklub er det forventeligt med en del udskiftningerne i truppen, og ikke nok med udskiftninger i truppen, så er der måske også lagt i ovnen til, at endnu en trup ser dagens lys.

 

”Alle ryttere er løbende offentliggjort på vores SoMe-sider. Vores hold frem mod 2024-sæsonen består af et mix af ryttere med stor erfaring fra både danske løb og UCI-løb i udlandet samt unge, stærke ryttere, som skal lære og udvikle sig gennem sæsonen.”

 

”Derudover arbejder vi også̊ med en slags "talenthold" bestående af ryttere fra de to moderklubber, som gerne vil forsøge sig med at køre cykelløb. Rytterne i talentholdsgruppen var også med på træningsture i Spanien og bliver også inviteret med på diverse holdsamlinger. På den måde kommer de helt tæt på teamet og får mulighed for at prøve kræfter af med eliterytternes niveau.”

 

Artiklen fortsætter under billedet

image

Selvom rytterne stadigvæk venter på deres nye cykeltøj er humøret højt Foto: Interklima ABC Copenhagen 

 

De annoncerede ryttere, der altså skal køre for DCU-holdet er i skrivende stund: Caroline Kirk, Agnes Bøg, Kathrine Olivia og østrigske Melanie Brunhofer, som alle fire ryttere skifter til holdet. Derudover er der Amalie Kvist Nybroe, Maja Brandt Heisel, Johanna Koerner, Christina Bragh Lorenzen og Marita Julsø Jensen.

 

Ikke nok med, at flere stærke kort på rammen kommer til, betyder samarbejdet mellem de to københavnske moderklubber også, at der vil være flere af de vigtige hænder, der er med til at gøre denne slags cykelhold muligt.

 

” Udover, at samarbejdet øger den administrative opbakning til holdes i forvejen stærke staff- gruppe, vil samarbejdet på den sportslige front også give en øget mulighed for talentudvikling på kvindesiden. Den lokale forankring hos de to klubber giver også mulighed for fællesskab, samlinger og ugentlige træningsture sammen.”

 

Økonomiske stabilitet og samspil på tværs

Enhver fusion i cykelverdenen, særligt langt fra WorldTouren, fordrer spørgsmål omkring økonomi på begge sider af fusionen. Lasse Heisel er da heller ikke bleg for at beskrive de udfordringer, der hører med til at drive et cykelhold. Han udpeger dog den afgørende faktor for, at mandskabet fortsat tør drømme stort.

 

”Det er ingen hemmelighed, at det kan være et hårdt og krævende arbejde at søge sponsorer. Vi er heldigvis så privilegerede, at vores navnesponsor, Interklima, har det samme mål som os; nemlig at støtte og udvikle dansk kvindecykling. Interklima har derfor været en sikker støtte på vores videre rejse.”

 

En fusion mellem to moderklubber kommer ikke bare sådan lige, og samarbejdet, der skal sikre et højere og højere niveau hos Team Interklima ABC Copenhagen, har da også været undervejs længe.

 

”Vi har løbende haft dialog mellem klubberne som følge af det allerede eksisterende samarbejde mellem klubberne om Team CO:PLAY-Giant Store. I anden halvdel af 2023 sæsonen startede snakken om et øget samarbejde på kvindesiden, da vi ønskede at konsolidere og udvikle teamet,” fortæller Heisel.

 

Artiklen fortsætter under billedet

image

Rytterne har været selfølgelig været på rammen under træningslejren Foto: Interklima ABC Copenhagen

 

Hos Amager Cykle Ring, der altså træder ind i det eksisterende samarbejde, er begejstringen også stor. Rikke Bak, som stod for ledelse af Amager Cykle Rings dameteam i 2023, har følgende kommentar til samarbejdet.

 

”Efter en 2023-sæson med en masse læring og også flere gode resultater, blandt andet en sejr i et internationalt løb, stod vi foran 2024-sæsonen med for få ryttere og manglende staff til at kunne fortsætte. Derfor er det en stor glæde for Amager Cykle Ring (ACR), at vi kan fortsætte rejsen sammen med ABC og det stærke Team Interklima ABC Copenhagen.”

 

”Vi sender tre af vores ryttere direkte på teamet og ser frem til et godt og langsigtet samarbejde. Det er dejligt, at både eliteryttere, juniorer og de helt unge ryttere i ACR nu har et bæredygtigt team at se op til, samtidig med at dameteamet og herreteamet (Team Co:Play Giant Store) kan sparre med hinanden."

 

Nogle af Team Interklima ABC Copenhagens ryttere har allerede skudt sæsonen i gang. Det skete i amatør-løbet Volta la Marina, hvor det blev til fuld plade for Maja Heisel, Marita Jensen og Christina Bragh, som ryddede podiet.

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet