17.08.2023 @ 06:30

Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.

Hver anden dansker har statistisk set fået stjålet en cykel, så du har nærmest med garanti selv haft cykeltyveri inde på livet - eller kender én, der har. Har du selv fået stjålet en cykel og gjort dig forhåbninger om at se cyklen igen, er du højst sandsynligt blevet skuffet. I 2022 var opklaringsraten sølle 1.26% ud af i alt 46.131 anmeldte cykeltyverier, og det skal ses i lyset af et markant mørketal.

 

Kigger man bare en smule ned i tallene vedrørende cykeltyveri, står det hurtigt klart, at der er tale om et massivt samfundsproblem”, siger René Nørgård, CEO i Bikekey og tilføjer:

 

De fleste er måske bekendt med de officielle tal for cykeltyverier, men de er langt fra retvisende, fordi mørketallene er så massive. De reelle tal er formodentlig 2-3 gange højere. Det er en kæmpe stressfaktor for danske cykelejere og en meningsløs belastning for vores samfund og miljø.”.

 

Efter længere tids research og overvejelser besluttede han sammen med tre kammerater at grundlægge Bikekey, et personverificeret digitalt cykelregister, der skaber mere transparens i brugtmarkedet og skaber en direkte vej til ejeren af en cykel via anonym kommunikation gennem stelnummeret.

 

Foto: René Nørgård - der sammen med sine kammerater gik sammen om at skabe det digitale cykelregister Bikekey.

 

Jeg tror, mange er af den opfattelse, at deres stjålne cykel med det samme bliver kørt til Østeuropa i en varevogn, og dermed er lost for ever. Det sker også for et mindretal, men langt de fleste stjålne cykler bliver enten efterladt eller forsøgt videresolgt indenfor Danmarks grænser. Derfor giver det god mening at fokusere på de danske forhold,” forklarer René Nørgård.”

 

Bikekey fungerer på den måde, at du registrerer din cykel digitalt på platformen, hvorved stelnummeret på din cykel bliver forbundet til dit personlige MitID. Du modtager efterfølgende et mærkat med en unik QR kode med posten, en såkaldt Bikekey cykelnummerplade, som både præventivt signalerer, at din cykel er registreret og samtidig gør det let for andre at tilgå din cykelregistrering.

 

Foto: Med en Bikekey cykelregistrering bliver dit stelnummer forbundet til dit Mit-ID. Den medfølgende cykelnummerplade gør din registrering synlig for andre og skaber en digital genvej til din cykelregistrering.

 

Systemet gør det markant lettere for andre at kontakte dig, hvis din cykel ser efterladt ud, samtidig med at det skaber nogle massive benspænd for cykeltyve, der vil forsøge at afsætte deres hælervarer. Flytningen af ejerskab er nemlig låst bag både MitID og 2-faktor godkendelse”, forklarer René Nørgård.

 

Det skal ultimativt nedbringe incitamentet for at stjæle en Bikekey-registreret cykel samtidig med, at langt flere ejerløse cykler kommer tilbage til deres ejere. Hvis ejeren ikke længere har brug for cyklen, får han i det mindste mulighed for at videregive den, så den ikke - som det alt for ofte sker i dag - ender med at blive destrueret.”

 

Mange registreret - udbredt i 39 lande allerede

Mange tusinde cykelejere har i dag registreret sig på platformen, og lanceringen af det moderne cykelregister har været så succesfuld, at Bikekey sidenhen har modtaget en investering fra det anerkendte Accelerace og støtte fra Vækstfonden.

 

Vi er rigtig stolte af den brugertilvækst, vi har haft. Jeg tror, vi er lykkedes med at give cykelejerne en håndsrækning i en tid, hvor frustrationerne over cykeltyverier har nået et højdepunkt”, tilføjer René Nørgård.

 

Sideløbende har Bikekey netop annonceret et større partnerskab med cyklingdanmark.cc, som er en del af Danmarks Cykle Union (DCU), og deres tilhørende 33.000 medlemmer, samt et samarbejde med SelectaDNA om et DNA-mærkningskit specifikt til cykler med Bikekey-register integration.

 

Herudover har Bikekey selv udviklet tillægsproduktet Permamark, som er en mærkepasta tilsat et flourescerende stof, der med en medfølgende skabelon efterlader en permanent og unik kode i cykelstel og -batterier. Den unikke kode, der lyser op under UV-lys, tilknyttes herefter til Bikekey cykelregistreringen, så ejeren på den måde kan identificeres.

 

Bikekey tilbyder udover deres digitale cykelregistreringer, en række tillægsprodukter såsom DNA-mærkning og Permamark.

 

Vores DNA-mærkning er i høj grad tiltænkt til de dyre cykler og ekstraudstyr, hvor udseendet har betydning. Selve DNA-væsken er nemlig transparent og er dermed en meget diskret løsning. DNA-registeret anvendes allerede af politiet i 39 lande, så det er et etableret system for sporbarhed, man køber ind i,” forklarer René Nørgård, og tilføjer:

 

Permamark er i højere grad udviklet med henblik på batterier til el-cykler, som vi oplever i stigende grad bliver stjålet. Vi mener, det er vigtigt at få bremset den tendens, så den ikke afholder danskerne fra at købe el-cykler, som jo også kan spille en stor rolle i den grønne omstilling”.

 

Hvad bringer fremtiden?

Et oplagt spørgsmål er selvfølgelig, hvad Bikekey tænker om fremtiden indenfor cykelsikring. 

 

Vi vil fortsætte med at kæmpe for bedre betingelser for de danske cykelejere, og lige nu har vi fokus rettet mod forsikringsbranchen. Det en branche, der har meget at vinde ved at cykeltyveriet nedbringes i form af færre forsikringsudbetalinger og forbedret ESG-rapportering, fordi der skrottes så mange velfungerende cykler i dag, som i visse tilfælde ejes af forsikringsselskaberne, men som ikke kan identificeres, fordi stelnummeret kan være svært at tyde. Det vil samtidig komme cykelejerne til gode via lavere omkostninger til indbo- og særskilte cykelforsikringer," slutter René Nørgård.

 

Til alle læsere af Feltet.dk tilbyder Bikekey 15% på alle cykelregistreringer og tilllægsprodukter med koden: FELTET15” på deres hjemmeside www.bikekey.dk

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!
Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x