17.08.2023 @ 06:30

Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.

Hver anden dansker har statistisk set fået stjålet en cykel, så du har nærmest med garanti selv haft cykeltyveri inde på livet - eller kender én, der har. Har du selv fået stjålet en cykel og gjort dig forhåbninger om at se cyklen igen, er du højst sandsynligt blevet skuffet. I 2022 var opklaringsraten sølle 1.26% ud af i alt 46.131 anmeldte cykeltyverier, og det skal ses i lyset af et markant mørketal.

 

Kigger man bare en smule ned i tallene vedrørende cykeltyveri, står det hurtigt klart, at der er tale om et massivt samfundsproblem”, siger René Nørgård, CEO i Bikekey og tilføjer:

 

De fleste er måske bekendt med de officielle tal for cykeltyverier, men de er langt fra retvisende, fordi mørketallene er så massive. De reelle tal er formodentlig 2-3 gange højere. Det er en kæmpe stressfaktor for danske cykelejere og en meningsløs belastning for vores samfund og miljø.”.

 

Efter længere tids research og overvejelser besluttede han sammen med tre kammerater at grundlægge Bikekey, et personverificeret digitalt cykelregister, der skaber mere transparens i brugtmarkedet og skaber en direkte vej til ejeren af en cykel via anonym kommunikation gennem stelnummeret.

 

Foto: René Nørgård - der sammen med sine kammerater gik sammen om at skabe det digitale cykelregister Bikekey.

 

Jeg tror, mange er af den opfattelse, at deres stjålne cykel med det samme bliver kørt til Østeuropa i en varevogn, og dermed er lost for ever. Det sker også for et mindretal, men langt de fleste stjålne cykler bliver enten efterladt eller forsøgt videresolgt indenfor Danmarks grænser. Derfor giver det god mening at fokusere på de danske forhold,” forklarer René Nørgård.”

 

Bikekey fungerer på den måde, at du registrerer din cykel digitalt på platformen, hvorved stelnummeret på din cykel bliver forbundet til dit personlige MitID. Du modtager efterfølgende et mærkat med en unik QR kode med posten, en såkaldt Bikekey cykelnummerplade, som både præventivt signalerer, at din cykel er registreret og samtidig gør det let for andre at tilgå din cykelregistrering.

 

Foto: Med en Bikekey cykelregistrering bliver dit stelnummer forbundet til dit Mit-ID. Den medfølgende cykelnummerplade gør din registrering synlig for andre og skaber en digital genvej til din cykelregistrering.

 

Systemet gør det markant lettere for andre at kontakte dig, hvis din cykel ser efterladt ud, samtidig med at det skaber nogle massive benspænd for cykeltyve, der vil forsøge at afsætte deres hælervarer. Flytningen af ejerskab er nemlig låst bag både MitID og 2-faktor godkendelse”, forklarer René Nørgård.

 

Det skal ultimativt nedbringe incitamentet for at stjæle en Bikekey-registreret cykel samtidig med, at langt flere ejerløse cykler kommer tilbage til deres ejere. Hvis ejeren ikke længere har brug for cyklen, får han i det mindste mulighed for at videregive den, så den ikke - som det alt for ofte sker i dag - ender med at blive destrueret.”

 

Mange registreret - udbredt i 39 lande allerede

Mange tusinde cykelejere har i dag registreret sig på platformen, og lanceringen af det moderne cykelregister har været så succesfuld, at Bikekey sidenhen har modtaget en investering fra det anerkendte Accelerace og støtte fra Vækstfonden.

 

Vi er rigtig stolte af den brugertilvækst, vi har haft. Jeg tror, vi er lykkedes med at give cykelejerne en håndsrækning i en tid, hvor frustrationerne over cykeltyverier har nået et højdepunkt”, tilføjer René Nørgård.

 

Sideløbende har Bikekey netop annonceret et større partnerskab med cyklingdanmark.cc, som er en del af Danmarks Cykle Union (DCU), og deres tilhørende 33.000 medlemmer, samt et samarbejde med SelectaDNA om et DNA-mærkningskit specifikt til cykler med Bikekey-register integration.

 

Herudover har Bikekey selv udviklet tillægsproduktet Permamark, som er en mærkepasta tilsat et flourescerende stof, der med en medfølgende skabelon efterlader en permanent og unik kode i cykelstel og -batterier. Den unikke kode, der lyser op under UV-lys, tilknyttes herefter til Bikekey cykelregistreringen, så ejeren på den måde kan identificeres.

 

Bikekey tilbyder udover deres digitale cykelregistreringer, en række tillægsprodukter såsom DNA-mærkning og Permamark.

 

Vores DNA-mærkning er i høj grad tiltænkt til de dyre cykler og ekstraudstyr, hvor udseendet har betydning. Selve DNA-væsken er nemlig transparent og er dermed en meget diskret løsning. DNA-registeret anvendes allerede af politiet i 39 lande, så det er et etableret system for sporbarhed, man køber ind i,” forklarer René Nørgård, og tilføjer:

 

Permamark er i højere grad udviklet med henblik på batterier til el-cykler, som vi oplever i stigende grad bliver stjålet. Vi mener, det er vigtigt at få bremset den tendens, så den ikke afholder danskerne fra at købe el-cykler, som jo også kan spille en stor rolle i den grønne omstilling”.

 

Hvad bringer fremtiden?

Et oplagt spørgsmål er selvfølgelig, hvad Bikekey tænker om fremtiden indenfor cykelsikring. 

 

Vi vil fortsætte med at kæmpe for bedre betingelser for de danske cykelejere, og lige nu har vi fokus rettet mod forsikringsbranchen. Det en branche, der har meget at vinde ved at cykeltyveriet nedbringes i form af færre forsikringsudbetalinger og forbedret ESG-rapportering, fordi der skrottes så mange velfungerende cykler i dag, som i visse tilfælde ejes af forsikringsselskaberne, men som ikke kan identificeres, fordi stelnummeret kan være svært at tyde. Det vil samtidig komme cykelejerne til gode via lavere omkostninger til indbo- og særskilte cykelforsikringer," slutter René Nørgård.

 

Til alle læsere af Feltet.dk tilbyder Bikekey 15% på alle cykelregistreringer og tilllægsprodukter med koden: FELTET15” på deres hjemmeside www.bikekey.dk

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet