17.08.2023 @ 06:30

Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.

Hver anden dansker har statistisk set fået stjålet en cykel, så du har nærmest med garanti selv haft cykeltyveri inde på livet - eller kender én, der har. Har du selv fået stjålet en cykel og gjort dig forhåbninger om at se cyklen igen, er du højst sandsynligt blevet skuffet. I 2022 var opklaringsraten sølle 1.26% ud af i alt 46.131 anmeldte cykeltyverier, og det skal ses i lyset af et markant mørketal.

 

Kigger man bare en smule ned i tallene vedrørende cykeltyveri, står det hurtigt klart, at der er tale om et massivt samfundsproblem”, siger René Nørgård, CEO i Bikekey og tilføjer:

 

De fleste er måske bekendt med de officielle tal for cykeltyverier, men de er langt fra retvisende, fordi mørketallene er så massive. De reelle tal er formodentlig 2-3 gange højere. Det er en kæmpe stressfaktor for danske cykelejere og en meningsløs belastning for vores samfund og miljø.”.

 

Efter længere tids research og overvejelser besluttede han sammen med tre kammerater at grundlægge Bikekey, et personverificeret digitalt cykelregister, der skaber mere transparens i brugtmarkedet og skaber en direkte vej til ejeren af en cykel via anonym kommunikation gennem stelnummeret.

 

Foto: René Nørgård - der sammen med sine kammerater gik sammen om at skabe det digitale cykelregister Bikekey.

 

Jeg tror, mange er af den opfattelse, at deres stjålne cykel med det samme bliver kørt til Østeuropa i en varevogn, og dermed er lost for ever. Det sker også for et mindretal, men langt de fleste stjålne cykler bliver enten efterladt eller forsøgt videresolgt indenfor Danmarks grænser. Derfor giver det god mening at fokusere på de danske forhold,” forklarer René Nørgård.”

 

Bikekey fungerer på den måde, at du registrerer din cykel digitalt på platformen, hvorved stelnummeret på din cykel bliver forbundet til dit personlige MitID. Du modtager efterfølgende et mærkat med en unik QR kode med posten, en såkaldt Bikekey cykelnummerplade, som både præventivt signalerer, at din cykel er registreret og samtidig gør det let for andre at tilgå din cykelregistrering.

 

Foto: Med en Bikekey cykelregistrering bliver dit stelnummer forbundet til dit Mit-ID. Den medfølgende cykelnummerplade gør din registrering synlig for andre og skaber en digital genvej til din cykelregistrering.

 

Systemet gør det markant lettere for andre at kontakte dig, hvis din cykel ser efterladt ud, samtidig med at det skaber nogle massive benspænd for cykeltyve, der vil forsøge at afsætte deres hælervarer. Flytningen af ejerskab er nemlig låst bag både MitID og 2-faktor godkendelse”, forklarer René Nørgård.

 

Det skal ultimativt nedbringe incitamentet for at stjæle en Bikekey-registreret cykel samtidig med, at langt flere ejerløse cykler kommer tilbage til deres ejere. Hvis ejeren ikke længere har brug for cyklen, får han i det mindste mulighed for at videregive den, så den ikke - som det alt for ofte sker i dag - ender med at blive destrueret.”

 

Mange registreret - udbredt i 39 lande allerede

Mange tusinde cykelejere har i dag registreret sig på platformen, og lanceringen af det moderne cykelregister har været så succesfuld, at Bikekey sidenhen har modtaget en investering fra det anerkendte Accelerace og støtte fra Vækstfonden.

 

Vi er rigtig stolte af den brugertilvækst, vi har haft. Jeg tror, vi er lykkedes med at give cykelejerne en håndsrækning i en tid, hvor frustrationerne over cykeltyverier har nået et højdepunkt”, tilføjer René Nørgård.

 

Sideløbende har Bikekey netop annonceret et større partnerskab med cyklingdanmark.cc, som er en del af Danmarks Cykle Union (DCU), og deres tilhørende 33.000 medlemmer, samt et samarbejde med SelectaDNA om et DNA-mærkningskit specifikt til cykler med Bikekey-register integration.

 

Herudover har Bikekey selv udviklet tillægsproduktet Permamark, som er en mærkepasta tilsat et flourescerende stof, der med en medfølgende skabelon efterlader en permanent og unik kode i cykelstel og -batterier. Den unikke kode, der lyser op under UV-lys, tilknyttes herefter til Bikekey cykelregistreringen, så ejeren på den måde kan identificeres.

 

Bikekey tilbyder udover deres digitale cykelregistreringer, en række tillægsprodukter såsom DNA-mærkning og Permamark.

 

Vores DNA-mærkning er i høj grad tiltænkt til de dyre cykler og ekstraudstyr, hvor udseendet har betydning. Selve DNA-væsken er nemlig transparent og er dermed en meget diskret løsning. DNA-registeret anvendes allerede af politiet i 39 lande, så det er et etableret system for sporbarhed, man køber ind i,” forklarer René Nørgård, og tilføjer:

 

Permamark er i højere grad udviklet med henblik på batterier til el-cykler, som vi oplever i stigende grad bliver stjålet. Vi mener, det er vigtigt at få bremset den tendens, så den ikke afholder danskerne fra at købe el-cykler, som jo også kan spille en stor rolle i den grønne omstilling”.

 

Hvad bringer fremtiden?

Et oplagt spørgsmål er selvfølgelig, hvad Bikekey tænker om fremtiden indenfor cykelsikring. 

 

Vi vil fortsætte med at kæmpe for bedre betingelser for de danske cykelejere, og lige nu har vi fokus rettet mod forsikringsbranchen. Det en branche, der har meget at vinde ved at cykeltyveriet nedbringes i form af færre forsikringsudbetalinger og forbedret ESG-rapportering, fordi der skrottes så mange velfungerende cykler i dag, som i visse tilfælde ejes af forsikringsselskaberne, men som ikke kan identificeres, fordi stelnummeret kan være svært at tyde. Det vil samtidig komme cykelejerne til gode via lavere omkostninger til indbo- og særskilte cykelforsikringer," slutter René Nørgård.

 

Til alle læsere af Feltet.dk tilbyder Bikekey 15% på alle cykelregistreringer og tilllægsprodukter med koden: FELTET15” på deres hjemmeside www.bikekey.dk

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet