16.05.2024 @ 13:10

Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?

Det var en træt, men tilfreds landstræner Feltet.dk talte med ovenpå en 22-timers køretur hjem fra et succesfuldt EM i Cheile Gradistei i Rumænien. Der går nemlig ikke nogen skår af den danske landstræner, Mads Bødker, som gerne hjælper til med at køre lastbilen med alt udstyret hjem fra EM i Rumænien.

 

Det fortæller landstræneren selv, da han forklarer, at han først mandag formiddag var tilbage i privaten.

 

“Vi skal jo have det hele med hjem: cykler, køkken, grej med mere, så det er jo bare en nødvendighed,” fastslår landstræneren overfor Feltet.dk nøgternt om sit job som både lastbilchauffør og MTB-landstræner. 

 

Tre medaljer i kufferten og masser af UCI-point

Hjemme igen kan han til gengæld glæde sig over et EM, der kastede tre flotte medaljer af sig, men for den rutinerede landstræner, der har haft ansvaret for MTB-landsholdet siden 2012, er det ikke antallet af medaljer, der gør forskellen på succes og fiasko.

 

“Jeg måler aldrig succes i resultater og medaljer. Min vigtigste mission som landstræner er at sørge for, at hver enkelt rytter når sit fulde potentiale."

 

"Det er en lang og fortløbende proces, hvor vi hele tiden forsøger at optimere rytternes måde at gå til hvert løb på. Hvis det i sidste ende kaster medaljer af sig, er det fantastisk, især for rytterne selv. Men vi kan ikke have som mål at lave nogle bestemte resultater. Vi er nødt til at arbejde med hele tiden at udvikle rytterne og sørge for, at de forløser det potentiale, de nu engang har."

 

Sådan lyder det altså fra den rutinerede landstræner, som i øvrigt foretrækker betegnelsen coach om sin egen rolle frem for træner. Ikke desto mindre vandt dansk mountainbike med Mads Bødker ved roret altså både guld og sølv ved dette års EM.

 

Medaljerne var fordelt på guld i herrernes XCC og sølv i herrernes XCO begge ved Simon Andreassen. Derudover hjemtog Nikolaj Hougs en flot guldmedalje i herrernes juniorløb.

 

Unge Nikolaj Hougs blev europamester i mountainbike / Foto: UEC

 

Svære betingelser - silende regn og blæst

EM blev kørt under særdeles svære betingelser i de rumænske bjerge. Silende regn og under 10 grader stod i skærende kontrast til det milde sommervejr herhjemme.

 

“Det mindede mest af alt om kold dansk vinterdag," fastslår Mads Bødker om det ubarmhjertige vejr og fortsætter: “Vi har ikke en finger at sætte på arrangementet, men vejret er de jo ikke herrer over." 

 

Det resulterede ifølge landstræneren i, at en del tilfældigheder spillede ind i løbene.

 

“Tag nu f.eks. Sofie Heby Pedersen. Hun ligger det meste af XCO-løbet på en femteplads og kører rigtig flot, indtil hun i slutningen af løbet bliver ramt af et uheldigt styrt og ender ud med en 10.-plads."

 

"Men sådan er MTB og overordnet set er det vigtigste for mig at se, at hun er på vej tilbage til det høje niveau, hun viste som U23-rytter hele sidste år. Vores tre U23-herrer gør det også utroligt godt og følger den gameplan, som vi havde lagt sammen med dem, selvom deres placeringer alle ender uden for top fem, men det lover rigtig godt for fremtiden."

 

Sofie Heby / Foto: UEC

 

Venter ikke med OL-udtagelsen

Caroline Bohé blev ramt af en madforgiftning eller måske en virus, der gjorde, at hun ikke var i stand til at konkurrere, mens Malene Degn kørte sig til en 19.-plads godt tre minutter og 40 sekunder efter Sofie Heby.

 

“Men ingen af de to deltagere fra OL i Tokyo har af den grund kørt sig ud af billedet til en OL-plads,” lyder det fra en loyal og diplomatisk Mads Bødker.

 

“Alt kan ske i Nove Mesto”, påpeger han. 

 

World Cup-afdelingen i Nove Mesto afvikles den 24.-26. maj og bliver alt afgørende for, hvem Danmark sender til OL.

 

Feltet.dk spørger nemlig den danske landstræner direkte, om han - set i lyset af Caroline Bohés uheldige EM - kunne finde på at udskyde udtagelsen af kvinderne og f.eks. vente til den internationale deadline for de individuelle udtagelser, som ligger den 8. juli.

 

Her er landstræneren dog klar i mælet.

 

“Nej, det kommer ikke på tale. Vi holder fast i den 26. maj som planlagt. Det er også for, at rytterne får så god en forberedelse til OL som muligt," fastslår landstræneren.

 

Danmark har to OL-pladser til kvinderne i mountainbike, de skal fordeles imellem Caroline Bohé, Sofie Heby og Malene Degn.

 

Foto: UEC

 

Kæmper for to OL-pladser til herrerne

MTB-landstræneren ved dog endnu ikke, om det bliver til en eller to pladser til OL for herrerne, det må vi vente lidt endnu med svaret.

 

Ifølge landstrænerens egne beregninger ligger Danmark desværre fortsat efter England, men dog tættere på briterne end før EM efter Simon Andreassens fornemme resultater.

 

Det gør det dog heller ikke lettere, at UCI’s rangliste, ifølge landstræneren, ikke er helt korrekt opdateret. Dette forventer han dog, at der kommer helt styr på efter World Cup’en i Nove Mesto.

 

“Ellers skal vi nok få styr på det," som han siger.

 

Med andre ord må Sebastian Fini Carstensen og Simon Andreassen vente lidt endnu med at finde ud af, om de begge skal til OL i Frankrig til sommer.

 

Se eller gense højdepunkterne fra herrernes vilde EM-løb, hvor Simon Andreassen var i front, men fik en ærgerlig punktering.
 

Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.
Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet