16.05.2024 @ 13:10

Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?

Det var en træt, men tilfreds landstræner Feltet.dk talte med ovenpå en 22-timers køretur hjem fra et succesfuldt EM i Cheile Gradistei i Rumænien. Der går nemlig ikke nogen skår af den danske landstræner, Mads Bødker, som gerne hjælper til med at køre lastbilen med alt udstyret hjem fra EM i Rumænien.

 

Det fortæller landstræneren selv, da han forklarer, at han først mandag formiddag var tilbage i privaten.

 

“Vi skal jo have det hele med hjem: cykler, køkken, grej med mere, så det er jo bare en nødvendighed,” fastslår landstræneren overfor Feltet.dk nøgternt om sit job som både lastbilchauffør og MTB-landstræner. 

 

Tre medaljer i kufferten og masser af UCI-point

Hjemme igen kan han til gengæld glæde sig over et EM, der kastede tre flotte medaljer af sig, men for den rutinerede landstræner, der har haft ansvaret for MTB-landsholdet siden 2012, er det ikke antallet af medaljer, der gør forskellen på succes og fiasko.

 

“Jeg måler aldrig succes i resultater og medaljer. Min vigtigste mission som landstræner er at sørge for, at hver enkelt rytter når sit fulde potentiale."

 

"Det er en lang og fortløbende proces, hvor vi hele tiden forsøger at optimere rytternes måde at gå til hvert løb på. Hvis det i sidste ende kaster medaljer af sig, er det fantastisk, især for rytterne selv. Men vi kan ikke have som mål at lave nogle bestemte resultater. Vi er nødt til at arbejde med hele tiden at udvikle rytterne og sørge for, at de forløser det potentiale, de nu engang har."

 

Sådan lyder det altså fra den rutinerede landstræner, som i øvrigt foretrækker betegnelsen coach om sin egen rolle frem for træner. Ikke desto mindre vandt dansk mountainbike med Mads Bødker ved roret altså både guld og sølv ved dette års EM.

 

Medaljerne var fordelt på guld i herrernes XCC og sølv i herrernes XCO begge ved Simon Andreassen. Derudover hjemtog Nikolaj Hougs en flot guldmedalje i herrernes juniorløb.

 

Unge Nikolaj Hougs blev europamester i mountainbike / Foto: UEC

 

Svære betingelser - silende regn og blæst

EM blev kørt under særdeles svære betingelser i de rumænske bjerge. Silende regn og under 10 grader stod i skærende kontrast til det milde sommervejr herhjemme.

 

“Det mindede mest af alt om kold dansk vinterdag," fastslår Mads Bødker om det ubarmhjertige vejr og fortsætter: “Vi har ikke en finger at sætte på arrangementet, men vejret er de jo ikke herrer over." 

 

Det resulterede ifølge landstræneren i, at en del tilfældigheder spillede ind i løbene.

 

“Tag nu f.eks. Sofie Heby Pedersen. Hun ligger det meste af XCO-løbet på en femteplads og kører rigtig flot, indtil hun i slutningen af løbet bliver ramt af et uheldigt styrt og ender ud med en 10.-plads."

 

"Men sådan er MTB og overordnet set er det vigtigste for mig at se, at hun er på vej tilbage til det høje niveau, hun viste som U23-rytter hele sidste år. Vores tre U23-herrer gør det også utroligt godt og følger den gameplan, som vi havde lagt sammen med dem, selvom deres placeringer alle ender uden for top fem, men det lover rigtig godt for fremtiden."

 

Sofie Heby / Foto: UEC

 

Venter ikke med OL-udtagelsen

Caroline Bohé blev ramt af en madforgiftning eller måske en virus, der gjorde, at hun ikke var i stand til at konkurrere, mens Malene Degn kørte sig til en 19.-plads godt tre minutter og 40 sekunder efter Sofie Heby.

 

“Men ingen af de to deltagere fra OL i Tokyo har af den grund kørt sig ud af billedet til en OL-plads,” lyder det fra en loyal og diplomatisk Mads Bødker.

 

“Alt kan ske i Nove Mesto”, påpeger han. 

 

World Cup-afdelingen i Nove Mesto afvikles den 24.-26. maj og bliver alt afgørende for, hvem Danmark sender til OL.

 

Feltet.dk spørger nemlig den danske landstræner direkte, om han - set i lyset af Caroline Bohés uheldige EM - kunne finde på at udskyde udtagelsen af kvinderne og f.eks. vente til den internationale deadline for de individuelle udtagelser, som ligger den 8. juli.

 

Her er landstræneren dog klar i mælet.

 

“Nej, det kommer ikke på tale. Vi holder fast i den 26. maj som planlagt. Det er også for, at rytterne får så god en forberedelse til OL som muligt," fastslår landstræneren.

 

Danmark har to OL-pladser til kvinderne i mountainbike, de skal fordeles imellem Caroline Bohé, Sofie Heby og Malene Degn.

 

Foto: UEC

 

Kæmper for to OL-pladser til herrerne

MTB-landstræneren ved dog endnu ikke, om det bliver til en eller to pladser til OL for herrerne, det må vi vente lidt endnu med svaret.

 

Ifølge landstrænerens egne beregninger ligger Danmark desværre fortsat efter England, men dog tættere på briterne end før EM efter Simon Andreassens fornemme resultater.

 

Det gør det dog heller ikke lettere, at UCI’s rangliste, ifølge landstræneren, ikke er helt korrekt opdateret. Dette forventer han dog, at der kommer helt styr på efter World Cup’en i Nove Mesto.

 

“Ellers skal vi nok få styr på det," som han siger.

 

Med andre ord må Sebastian Fini Carstensen og Simon Andreassen vente lidt endnu med at finde ud af, om de begge skal til OL i Frankrig til sommer.

 

Se eller gense højdepunkterne fra herrernes vilde EM-løb, hvor Simon Andreassen var i front, men fik en ærgerlig punktering.
 

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet