10.04.2023 @ 17:46

”Satser du på Vingegaard?” blev der spurgt i teaseren til managerspillet i Baskerlandet Rundt. Det hurtige svar er: ”Ja, selvfølgelig!”, men er det nok - skal der ikke mere til end bare en genert knægt fra Salling? Det hurtige svar er: ”Jo, syv ryttere mere!”

145 hold var klar til start, da det seks etaper lange WorldTour-løb blev skudt i gang i begyndelsen af den forløbne uge. Jonas Vingegaard var med på 42 af dem. Mattias Skjelmose lidt mere populær med 45 starter. 

 

Men begge danskere klart distanceret af de lokale matadorer, Ion Izagirre og Marc Soler, som igen hver især måtte se sig overhalet af David Gaudu - han toppede med hele 118 holddeltagelser. Den klejne franskmand har åbenlyst gjort indtryk, da han mulede Vingegaard i kampen om andenpladsen i Paris-Nice. 

 

Man skal ikke vælge ryttere med hjertet, og man skal ikke være for rød-hvid fikseret, når holdet skal sættes. Ja ja og ja ja - jeg ved det godt. Men jeg er da bare ligeglad, fremturer den pensionerede overlærer.

 

”Jeg sætter min hat, som jeg vil og sætter den gerne på spil,” sang Daimi i 'Jeg er sgu min egen' - en dansk film af lidt ældre dato. Så må jeg leve med resultaterne bliver derefter. 

 

De to førnævnte danske esser blev suppleret med en ægte basker, Alex Aranburu, en formstærk (troede jeg) Rui Costa plus Alpecins Stefano Oldani, der i denne uge ikke skulle køre for hverken Mathieu van der Poel eller Jasper Philipsen. En helt kærkommen gave til den unge italiener for at få sit endelige gennembrud.

 

De tre sidste pladser blev besat af Cofidis-rytteren Jonathan Lastra Martinez, bundsolide (troede jeg) Pierre Latour og mit helt personlige fund - Ide Schelling. Han er alt for overset af alt for mange, troede jeg. Hele 39 holdejere havde fået samme gode ide.

 

Alt i alt et stærkt, stærkt hold, der ville kunne tage kampen op om en placering i top 10, måske ligefrem podiet. Hvis man altså ikke bliver ramt af uforudsigeligheder i form af styrt, sygdom, formsvaghed og anden ondskab, som det kræver en krystalkugle forlods at få øje på.

 

Spørg blot de holdejere, der havde satset på Pello Bilbao, Marc Soler, Simon Yates og Daniel Felipe Martinez, som alle - af diverse årsager - kørte få eller ingen points hjem.

 

Og hvad endte det hele så med?

Vinder af manager-spillet Baskerlandet Rundt 2023 blev:

 

Nummer 1 - 1747 kroner og en guldpokal rigere:

Bjarke Dahl - Bjarkes Stjerner

 

Nummer 2 - 901 kroner og en sølvpokal rigere:

Erik Andersen - Påskeharen kommer først

 

Nummer 3 - 655 kroner og en bronzepokal rigere:

Dremy Lynge - DRLYN

 

Tillykke til de tre podiebestigere. De havde alle satset på Vingegaard, Izagirre og Gaudu.

 

Det havde den pensionerede overlærer så ikke! Og hvordan i h….. kunne en ellers velkørende Skjelmose falde så meget igennem på sidste etape - meget kunne have set anderledes ud, hvis standarden fra de foregående fem etaper var bibeholdt. Det havde betydet en samlet tredjeplads i klassementet, vinder af ungdomskonkurrencen og en noget bedre placering i kampen om points - både i løbet og i managerspillet. 

 

Tabellen lyver ikke, plejer man at sige, når det kommer til status i fodbold. Det må man nok også affinde sig med, når det gælder cykelløb, og man læser det endelige resultatet af Baskerlandet Rundt 2023. Godt man er blevet for gammel til at lade sig gå på af den slags, hvisles der ud mellem sidebenene.

 

Det var så seks dage i Baskerlandet - på skærmen var det et fint oplæg til sommerens Tour de France, som kører de første tre etaper i netop dette område.

 

Vil du vide mere, så læs Peter Christiansens artikel om Baskerlandet. Her kan du blive klogere på, hvad der foregår på cykel, og hvad man kan opleve, hvis man ikke er på cykel eller vil til den spanske Grand Depart og heppe på Vingegaard. Glimrende læsning.

 

Men managersæsonen fortsætter sidst i april med Romandiet Rundt, som traditionelt er det store Giro d'Italia opvarmningsløb. Løbet starter den 25. april.

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet