14.01.2022 @ 14:00

Nu er det meget snart alvor. De forskellige WorldTour-mandskaber er ved at være klar - holdopstillingerne er på plads, de nye uniformer er blevet flashet, team-cyklerne fået den sidste lakering og januars obligatoriske træningslejre så småt gået i gang...

... og de lidenskabelige skrivebordscyklister er bare spændt op til lirens. Nu er det nemlig meget snart Feltet.dk Tour 2022! Og vi glæder os!!

 

”Forventningens glæde er den største” bliver Søren Kierkegaard ofte citeret for at skulle have udtalt, da han havde inviteret sin forlovede i teatret for straks at gå hjem igen, inden forestillingen startede.

Om det vitterlig er Søren Kierkegaard, som kan tilskrives de viise ord, er senere blevet draget i tvivl. Men hvorom alt er, og ligegyldig hvem ophavsmanden/- kvinden er, så gælder det stadig.

 

Også når det drejer sig om den pensionerede overlærers forhold til Feltet.dk’s helårlige tilbagevendende managerspil. Hvert år - lige så langt tilbage han kan huske - har forventningerne i januar måned altid været tårnhøje. Og når det endelige resultat så blev en realitet i oktober, blev de selvsamme forventninger i den grad gjort til skamme.

 

Men i sæson 2022 skal det blive løgn! Han har nemlig tænkt at forberede sig, så de tilmeldte hold IKKE skal friste en tilværelse i de nedre regioner - i år skal det IKKE være r…. af 4. division. I år skal det IKKE være ydmygende bundplaceringer. I år skal det IKKE være håbløse holdsammensætninger. Men hvordan så???

 

Hvordan skal holdet skrues sammen i 2022? 

 

Det er helt sikkert ikke nok at råbe sine frustrationer og afmagt ud i den blå luft foran pc’en. Det må man give den udmærkede hustru ret i. Men det er heller ikke nok at vide, hvad der IKKE skal til. Hvad SKAL der til for at komme på podiet, blive en del af præmierækken eller bare få  løftet sit ramponerede selvværd?

 

Allerførst kunne man jo begynde at lytte til kloge folks vurderinger udi cykelsportens krinkelkroge. Feltet.dk’s ekspert, Emil Axelgaard, er således godt i gang med en minutiøs gennemgang af de 18 WorldTour-hold. Og når det er overstået har den gode Emil sikkert også en kommentar eller to vedrørende de forskellige ProTeams, hvis ryttere ligeledes bliver en ikke uvæsentlig del af sæsonens mange cykelløb og får dermed også stor indflydelse på det kommende manager-spil. Så altså - klog mand er god at gæste.

 

Måske skulle man også koncentrere sig om nogle færre hold - selv om Jesper Johannesen nok vil synes, at det er en rigtig dårlig ide (færre tilmeldte hold er lig med mindre indtjening, det er logisk nordjysk købmandsregning). Måske satse på 3, 4 max 5 hold, hvor sammensætningen virkelig er gennemtænkt.

 

Og ikke som tidligere skyde med spredehagl og medtage revl og krat fordelt på alt for mange (taber-)hold. Vinderen af managerspillet 2021, Team Groupetto, er et ret godt eksempel på ”less is best”.  Miriam Brems og konsorter har i mange år bare spillet med ét hold, hvilket har givet gode resultater og i den netop afsluttede sæson bonet ud med en gevinst på hele 10.404 kroner . Plus æren - ikke mindst.
 

Valverde var flyvende i 2017, men styrtede ud af Tour de France / Foto: Movistar

 

På den anden side.  Hva’ nu hvis…… ?!?! Man husker med skræk tilbage på Tour de France 2017, hvor to af de udvalgte ryttere, Alejandro Valverde og Ion Izagirre, på det enlige tilmeldte managerhold, begge styrtede ud af løbet på 1. etapes enkeltstart. Det var ikke nogen god sommer! Den slags skulle nødig gentage sig, så der må nødvendigvis spilles på mere end én hest, når løbet skydes i gang. Eller…. Arghh - det er ikke nemt!

 

Så summa sumarum: Verden er fyldt med problemer, og her tænkes ikke på covid-19 og den omsiggribende klimakrise. Den helt store udfordring er, hvordan man får sat et fornuftigt manager-hold sammen.

 

Heldigvis er der stadig tid til at blive klogere. Og nu skal der kigges fremad  - gemt  (men ikke glemt) er fortidens fortrædeligheder. For som Søren Kierkegaard filosoferer: ”Livet forstås baglæns, men leves forlæns”.

 

Og ikke ret langt forude er der Feltet.dk Tour 2022. Spillet starter sidst i januar og første tællende løb bliver Omloop Het Nieuwsblad den 26. februar.

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet