12.01.2023 @ 12:30

Tine Mathiesen fortæller her om sin oplevelse ved motionsløbet Bemer Cyclassics i Hamborg.

Nu hvor 2022 rinder ud, og 2023 skal begynde, er det tid til at kigge frem og sætte sig nye mål, og har du brug for et pejlemærke for din vintertræning, kan jeg varmt anbefale et startnummer til Bemer Cyclassics i Hamborg til august.

 

Der er ikke længe siden, at der er åbnet for salget af starter til 2023-udgaven, og jeg har lagt billet ind til lodtrækningen hos Team Motionsfeltet.dk PREMIUM, der har et par startnumre i puljen til næste sommer.

 

For det løb er uden sammenligning det fedeste jeg har kørt!

 

Som ekstra bonus er Hamborg en rigtig fin by, og er din eventuelle partner ikke lige så tosset med at cykle som dig  selv, er der rig mulighed for at kombinere kæresteweekend og cykelløb - ren win win! Hamborg byder på hyggelig atmosfære, masser af shopping og kultur samt masser af muligheder for at finde noget godt at spise til en rimelig pris.

 

Foto: Tine Mathiesen.

 

I skrivende stund er det en rum tid siden, jeg var afsted sammen med Lene Jørgensen, min bedste makker fra Team Motionsfeltet.dk og den anden halvdel af “Team Pink - holdet uden bjergryttere”, men turen står stadig helt klar for mig, for det var som sagt en rigtig god oplevelse.

En af dem, jeg kan smile længe af.

 

Fuld plade på cykelstemning

Lene og jeg havde besluttet blot at tage en enkelt overnatning, og vi ankom til Hamborg lørdag eftermiddag. Det gav god tid til, at vi kunne gå lidt på opdagelse, få hentet startnumre osv.

 

Det skulle vise sig, at der var fuld plade på cykelstemning i Hamborg i denne weekend. Da vi kom ned til startområdet, var der fuld gang i børnecykelløb for de helt små - inklusive løbecykler.

 

Stemningen var supergod, masser af heppende forældre, livespeaker og masser af glade unger, der kørte sprint på opløbstrækningen, hvor vi andre - og profferne selvfølgelig - skulle slå vores folder i løbet af søndagen.

 

Foto: Tine Mathiesen

 

Nummerudleveringen kørte som smurt og uden ventetid, og lidt længere inde i byen ventede et stort EXPO-område med et væld af udstillere og fristelser i alle prisklasser. Vi kunne nemt have ankommet fredag og brugt hele lørdagen på at snuse rundt her og i resten af byen for den sags skyld.

 

Som et ekstra plus i bogen havde vi oven i købet vejret med os hele weekenden! GOOD VIBES ONLY!

 

Foto: Tine Mathiesen.

 

De praktiske detaljer klappede

I forhold til hotel havde vi booket lige ved hovedbanengården og tæt på start- og målområderne, og det ville jeg helt klart prioritere igen. Her var også et P-hus i gåafstand, hvor vi let kunne komme til cyklerne, få læsset inden start osv.

 

På den her tur var der meget, der gik op i en højere enhed, og praktikken var en af dem. Med hovedbanegården som nærmeste nabo var det let alt finde en god sandwich eller andet til frokost, et mellemmåltid, eller hvad vi nu skulle få brug for af den slags.

 

Det koster måske lidt mere at bo helt centralt, og parkeringen kom oveni, men i forhold til at have ro på de praktiske ting, inden der skulle præsteres på cyklerne, var de ekstra euro givet godt ud, var vi enige om.

 

Foto: Tine Mathiesen.

 

Middelmådig form og en smule startnerver

I forhold til min form var den absolut ikke i top, og det havde jeg sådan set affundet mig med. Jeg var startet nyt job i oktober, og det blev ganske simpelt prioriteret over store mængder struktureret træning den forgangne vinter og forår.

 

Det betød til gengæld, at jeg kunne tage presset af mig selv. Jeg havde ikke et bestemt mål, hastighed eller tid, jeg gerne ville nå, og dermed blot et mål om at nyde oplevelsen. For jeg havde glædet mig helt vildt til forholdsvis fladt ræs på lukkede veje. Lige noget for en tonsertype som mig!

 

Når jeg alligevel stod på startstregen med en smule nerver på, handlede det blandt andet om, at det er et stort løb med rigtig mange deltagere. Jeg var nervøs for, om det kunne blive for vildt, var folk vant til at ligge i store grupper med høj fart osv.

 

Foto: Tine Mathiesen.

 

Forventningens glæde og et skarpt fokus på at holde mig på cyklen, på at komme godt afsted med alt hvad jeg havde, få disponeret rigtigt osv. satte sig da også i kroppen på mig.

 

Min vanlige hvilepuls er et godt stykke under 50, og lige inden starten gik, godt oppe mod 90, var kroppen i hvert fald forberedt på at skulle yde. Nu gjaldt det “bare” om at holde hovedet koldt også.

 

Top tunet tysk cykelløbsmaskine

Inden jeg beriger jer med mine meritter til selve løbet, må jeg lige pointere, at der er styr på tingene i Hamborg… Lige pånær toiletpapiret, der manglede på de opstillede toiletvogne. Heldigt, vi ikke havde de HELT store løbsnerver…

 

Nå, men bortset fra den, i visse tilfælde noget væsentlige detalje, var der fuldstændig styr på logistikken i det her cykelløb.

 

Der var nok toiletter, masser af frivillige hjælpere, INGEN tilfældigheder omkrig start boksene, fin skiltning til og fra løbet osv. osv. Til gengæld heller ingen mulighed for lige at snige sig til en tidligere start eller ind i en gruppe med en anden, man alligevel godt lige ville følges med eller andre finurligheder, som jeg har hørt om kan forekomme andre steder i verden til motionsløb.

 

Og så var der jo de lukkede veje, som var blevet afspærret i løbet af natten eller tidlig morgen - hold nu op, hvor er det fedt at køre cykelløb på de præmisser! Jeg har kørt mange fine løb hjemme i Danmark med fede ruter og flot natur, men for mig var det her toppen! Hele vejen til rådighed uden at spekulere på stop ved kryds og sving - det er simpelthen klasse!

 

Foto: Tine Mathiesen.

 

Fuldt fokus og sømmet i bund

Da starten endelig gik, var jeg som som beskrevet HELT klar med skarpt fokus på at finde en god gruppe at køre i og på at holde mig fri af uheld.

Det sidste var ikke noget problem, for med hele vejen til rådighed uden trafik sammenholdt med den kompromisløse styring af startgrupperne, var der fin plads på vejen til de mange ryttere.

 

Heldet var også på min side denne dag, og uden punkteringer, hængende bremser eller andet bøvl, jeg nogen gange har tumlet med, kom jeg godt med en større gruppe og kunne ligge fint med der.

 

I forhold til koncentration og fokus fik jeg også timet tingene fint. Jeg formåede at være forudsigende nok til at ligge rigtigt i gruppen, være på forkant med udviklingen og ikke blive hægtet af i bagenden af en gruppe, der knækkede over, hvilket grupperne jo gjorde ind i mellem.

 

Den gruppe, jeg startede i, kom efter mine standarder, og ikke mindst form, rigtig godt afsted med et snit på den gode side af 35 km/t. Det var i sig selv bedre end forventet, og det gav lige de sidste procent motivation og kræfter. Jeg fornemmede hurtigt, at det her ville blive rigtig sjovt… og lidt hårdt.

 

Det skulle undervejs vise sig, at min svingteknik blev min største udfordring, og der hvor jeg måtte kæmpe lidt ekstra for at hænge på.

Jeg måtte af flere omgange køre gruppen op efter svingene, og efter godt 65 km med over 38 km/t i snit måtte jeg slippe gruppen efter en sidste kræftanstrengelse for at hente gruppen efter et sving.

 

Foto: Tine Mathiesen.

 

Her var det et spørgsmål om at satse ALT og risikere at sprænge totalt i luften eller affinde mig med at slippe gruppen, få ro på pulsen og finde mit eget tempo resten af vejen hjem.

 

Jeg valgte heldigvis det sidste, og efter en kort periode, hvor jeg lige tog luft ind, var der lidt tilbage at give af de sidste knap 25 km hjem, hvor de få højdemeter, der trods alt var, forøvrigt også lå.

 

De sidste 10 kilometer til mål var virkelig fede! Da kom vi lige så langsomt ind til byen igen, og med tilskuere langs afspærringerne gav det følelsen af “rigtigt” cykelløb og dermed lidt ekstra gang i stængerne igen.

 

Helt inde i byen, de sidste fem kilometer, toppede oplevelsen helt, og det er nok dem, jeg husker bedst fra ruten, som jeg ellers ikke har set en pind af. Jeg aner ganske simpel ikke, hvad jeg har passeret, jeg koncentrerede mig jo om at køre cykelløb!

 

Til gengæld trådte jeg nu igen sømmet i bund, sugede indtrykkene ind og drønede det sidste stykke gennem Hamborg-centrum med cykelglæden boblende i hele kroppen… - og med passende overskud til lige at fyre den af over målstregen til sidst - helt høj på det fedeste ræs, jeg har prøvet.

 

Tilbage i mål var der også fint styr på logistikken, selvom det vrimlede med mere eller mindre trætte cykelryttere. Lene og jeg var ikke startet sammen, men vi fandt alligevel hurtigt hinanden i mylderet efter udlevering af medaljer…

 

Foto: Tine Mathiesen.

 

… og en yderst tiltrængt øl.

 

Da jeg ikke selv drikker alkohol overhovedet, var det faktisk en ret fed detalje, at øllene for en gangs skyld var alkoholfri, for der er da ikke meget, der slår en kold øl efter et godt cykelløb.

 

Foto: Tine Mathiesen.

 

Resultatet af mine anstrengelser kan ses her, og jeg var træt og glad i låget af en fed dag på cyklen, hvor vejr, vind, selskab, praktik og den store cykelgud var på min side.

 

Så skal jeg egentlig ikke bede om mere!

 

 

Da starten gik fra morgenstunden søndag, kunne vi faktisk også nå hjem igen i ordentlig tid, og det er jo helt rart, når hverdagen kalder igen tidligt mandag morgen.

 

Vi blev ikke hængende i målområdet længe, og vi ventede heller ikke på profferne, for vi var faktisk trætte og havde alligevel nogle timer i bilen hjem. Vi satte derimod retning mod Skoda’en i P-huset, købte et par sandwich på banegården på vejen, og efter en hurtig omklædning ved bilen satte vi kursen nord på igen.

 

Det passede så fint med, at vi kunne spise frokost og få styr på kaffebalancen på den første rasteplads udenfor byen og derefter vende snuden hjem efter en forrygende weekend i Hamborg til BEMER CYCLASSICS!

 

GOOD VIBES ONLY - OG GODT NYTÅR fra Cykelmosteren!

 

Praktisk

Tilmelding til BEMER Cyclassics i Hamborg

Tjek 2022-løbets højdepunkter

Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 40.000 kroner samlet i startpuljerne, så hvis du sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Spilstart rykket til Tour Down Under-managerspillet
Er du klar til WorldTouren? Sæt dit managerhold inden tirsdag klokken 08.30!
Test: Mavic Crossmax SL Ultimate 25 / Conway RLC FS 7.9
Hvor stor forskel gør det for en god cykel at få skiftet standardhjulene ud med et sæt i topklasse? Det prøver vi at give et bud på med denne test, hvor vi tester Conways full suspension MTB med en seriøs opgradering på hjulfronten.
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics i Hamborg søndag den 20. august 2023. Cykl selv med og se WorldTour-løbet.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg 2022
Tine Mathiesen fortæller her om sin oplevelse ved motionsløbet Bemer Cyclassics i Hamborg.
Test: Canyon Lux WC CFR team
Den konstante udvikling af materialer og teknologi, giver os motionister bedre og hurtige cykler. Og Canyon har med deres topmodel af deres lagt endnu et lag på når det gælder om at komme først til stregen.
Produktfokus: DT Swiss leverer populære hjulsæt
DT Swiss har produkter til stort set alle kategorier blandt andet MTB, landevej, Gravel, Cross Country, E-MTB og flere. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!
Test: Assos Löwenkralle jakke
En spændende opfindelse fra Assos, som giver mulighed for at lave en fleksibel og lækker jakke om til en styrtaske, så man kan have den med overalt. Som altid leverer Assos sublim kvalitet og løsninger.
Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Test: Trek Commuter Pro RT og Flare RT lygtesæt
Lygtesættet fra Trek bestående af Commuter Pro RT-forlygte og Flare RT-baglygte dækker rigeligt de behov, du har som cykelrytter eller cykel-pendler i vinterhalvåret. Lygtesættet gør dig synlig på god afstand, blænder ikke modkørende og kan forbindes med hinanden, så du kan styre begge lygter på én og samme tid.
En aften med Jens Voigt - The Shut Up Legs Tour
Unik aften med en af cykelsportens mest elskede karakterer, den tyske tempomaskine, speedsnakker og standupkomiker, tyske Jens Voigt. 
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Test: Polar Pacer Pro løbe- og multisportsur
Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Min vanlige cykelpusher er heldigvis en af de store, så jeg tror ikke den er i fare. Personligt betaler jeg gerne en overpris for at støtte min butik. Forrige uge købte jeg en ny Garmin Varia til 1500 bobs og kunne nok have sparet 400 ved at handle på nettet. Men hvis de igen i år ikke gider/kan få de rigtige slanger hjem, så køber jeg dem på nettet, i stedet for at køre med nogle andre. De sælger heller ikke det tøj jeg gerne vil køre i, så det kommer Postmand Per også med. Mere hellig er jeg altså heller ikke. Men sliddele og den slags…. Jeg sender også cyklen til forårscheck på værkstedet hvert år, selvom der ikke er noget jeg ikke selv kunne lave. Til gengæld står de på hænder for mig, hvis jeg kommer og lokummet brænder, så “hjælpen” går begge veje.Sprinterne har ofte haft det første ord i Valencia-regionens etapeløb, og det drømmer de også om at få i år. Som det er stilen i årets udgave, der slet ikke byder på én eneste klassisk sprinteretape, skal der imidlertid graves dybt, hvis man vil have en chance for at spurte sig til den første førertrøje, når en lang og flad tur langs kysten afsluttes med en tur ind i bakkerne omkring målbyen Altea, hvor der formentlig vil være en del udskilning inden en forventet reduceret massespurt ved den østspanske feriekyst. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_volta_a_la_comunitat_valenciana_2023/Når verdensmesterskaberne afvikles i weekenden i Hoogerheide bliver det på en rute, som rytterne har besøgt de sidste mange år. Dog er der blev lavet flere finjusteringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/van_der_poels_far_aendrer_paa_vm-ruten/Efter halvandet år øjner Lizzie Deignan et comeback ude i horisonten. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/trek-stjerne_forklarer_roubaix-fravalg_og_udpeger_comeback/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 40.000 kroner samlet i startpuljerne, så hvis du sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Spilstart rykket til Tour Down Under-managerspillet
Er du klar til WorldTouren? Sæt dit managerhold inden tirsdag klokken 08.30!
Test: Mavic Crossmax SL Ultimate 25 / Conway RLC FS 7.9
Hvor stor forskel gør det for en god cykel at få skiftet standardhjulene ud med et sæt i topklasse? Det prøver vi at give et bud på med denne test, hvor vi tester Conways full suspension MTB med en seriøs opgradering på hjulfronten.
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics i Hamborg søndag den 20. august 2023. Cykl selv med og se WorldTour-løbet.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg 2022
Tine Mathiesen fortæller her om sin oplevelse ved motionsløbet Bemer Cyclassics i Hamborg.
Test: Canyon Lux WC CFR team
Den konstante udvikling af materialer og teknologi, giver os motionister bedre og hurtige cykler. Og Canyon har med deres topmodel af deres lagt endnu et lag på når det gælder om at komme først til stregen.
Produktfokus: DT Swiss leverer populære hjulsæt
DT Swiss har produkter til stort set alle kategorier blandt andet MTB, landevej, Gravel, Cross Country, E-MTB og flere. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x