04.05.2023 @ 18:00

Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 

Gravel disciplinen har for længst etableret sig som en disciplin, som har fået tag i de danske motionister og naturligvis også hos os på Feltet. dk Gravel giver en anden form for frihed og langt flere muligheder for at vælge det terræn, du vil køre i. Om du så gør det på en gravelcykel eller du bruger din racercykel med lidt bredere dæk, er helt op til dig selv.

 

Her på Feltet.dk har vi fået lov til at teste en Principia gravelcykel i løbet af de næste 6 måneder, og det giver nogle helt andre perspektiver for at teste udstyr, når man har det i så lang tid; man ser, hvordan slid påvirker køreoplevelsen, hvilke komponenter er særlig sårbare, man kan teste forskelligt gravel-specifikt udstyr på cyklen osv.

 

Pricipia Gravel Carbon 

Er baseret på en carbon ramme med gravel-specifik geometri. Hvad betyder det så? Det er svært at sige præcist, da hver producent har deres egen tilgang til, hvad en gravel specifik geometri er. Men lad mig tage udgangspunkt i en sammenligning mellem Pricipia's landevejsracer og den gravelcykel, som vi har lånt.

 

Reach er cirka det samme for de to modeller, men stack er 5 cm højere på gravelcyklen. Kronrørsvinklen er næsten to grader mindre for gravelcyklen, krankboksen sidder en cm lavere og kædestagene er 2,5 cm længere. 

 

 

Alle disse ændringer bevirker, at du får en cykel, hvor du sidder mere oprejst med et bedre overblik, den kører mere stabilt, da akselafstanden er væsentlig længere og tyngdepunktet er lavere.

 

Dette var den meget korte version, men det giver et meget godt billede af, hvordan en gravelcykel er at køre på i sammenligning med en racercykel.

 

Som det bør være på en gravel ramme, er den udstyret med masser af monteringspunkter til flaskeholdere og tasker, hvis man ønsker at bruge den til bikepacking eller længere ture.


Der er skruehuller til montering af en taske oven på overrøret og på siden af forgaflen, naturligvis til to flaskeholdere inden for rammen samt til en flaskeholder i bunden af skrårøret. Desuden er der huller til montering af skærme.

 

Vores testcykel er udstyret en affjedret forgaffel af mærket HiRide. Det er en forgaffel med 20 mm affjedring indbygget i stilken og vandringen er hydraulisk dæmpet - og med en drejeknob kan man låse affjedringen. Stivheden er baseret på en fjeder, der ligger inden i stilken, og der findes tre forskellige hårdheder samt tre forskellige preload skiver, som man kan kombinere med de forskellige fjedre.

 

 

Derved burde man kunne finde en kombination, der passer til ens vægt.

 

Drivlinien er sammensat af komponenter fra Shimano’s gravel serie, GRX. Vi har fået den i et 1x11 gears setup - med en Di2 bagskifter og altså en enkelt klinge foran. Bremserne er naturligvis skivebremser og også fra GRX-serien.

 

 

Hjulene af mærket Lite, det er ikke et mærke, som jeg har hørt om før. De er desværre ikke tubeless ready, hvilket er et must for gravel-cyklen, men jeg vil se, om jeg med mine bikehacking-skills kan få de monterede dæk, Panaracer Gravelking SK, sat op tubeless alligevel.

 

Hvordan skal jeg teste?

Jeg skal først og fremmest køre en masse ture - gerne lange, så jeg kan mærke, hvordan cyklen er at sidde på over mange timer, derudover skal jeg også køre nogle bikepacking ture, så jeg ser, hvordan cyklen er at håndtere, når der er bagage på cyklen. Det er også min intention at komme til at køre et gravelløb eller to.

 

Derudover skal cyklen fungere som testbænk for eventuelt gravel specifikt udstyr, som vi får til test her på Feltet.dk. Det kan være hjul, dæk, tasker eller andet.

 

Jeg håber, du vil følge med i de kommende seks månder.

 

Læs mere om gravelcykling på www.feltet.dk/gravel

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet