18.08.2021 @ 14:00

Vi har testet trøjer fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen hen over sommeren og sammensat en guide, hvis man overvejer at investere i det engelske brand.

Hvem er det nu Rapha er?

Det er nærmest et retorisk spørgsmål, for der er vel kun få brands, som har været med til at sætte dagsordenen på samme måde, når det kommer til cykelmode.


Det engelske brand har ført an i opgøret med cykeltøj overdynget med sponsorlogoer og været en afgørende pioner i at bygge den bro der i dag eksisterer mellem cykeltøj og livsstilsmode.

 

For en god ordens skyld, så lad os dog præsentere englænderne mere formelt:


Rapha laver cykeltøj til stort set alle discipliner. Fra den race-orienterede afdeling, hvor de udfordrer status quo med World Tour-teamet EF Education-Nippo (jep, det var dem med ænderne i Giroen sidste år), over tøj med klassiske referencer til udstyr til når gravel-eventyret banker på. 

 

Pro Team, Classic og Core - vi udforsker tre kollektioner

I denne guide holder vi os på landevejen og kigger på Rapha’s tre kollektioner til asfalten.

 

Klikker man ind på Rapha’s hjemmeside, så kan man snævre sin søgning ind ved at vælge forskellige discipliner. Produkterne til landvejen ligger gemt bag to betegnelser: ’Racing’ og ’Road Riding’

 

Et kig på ’Racing’-sortimentet viser, at Rapha’s kollektion til væddeløberne hedder ’Pro Team’. Meget betegnende faktisk, for selv om man ikke selv træder World Tour-watt, så har produkterne i denne kategori sin oprindelse fra samarbejdet med de professionelle teams, som Rapha sponsorerer og samarbejder tæt med.

 

’Road Riding’ dækker over to kollektioner: ’Classic’ og ’Core’.

Førstnævnte er helt klassisk Rapha. Hvor det hele startede med et underspillet design, lidt mere afslappet pasform og mere konservative materialevalg - for eksempel uld.

 

’Core’ derimod er den nye dreng i klassen, som tilbyder et lavere prispunkt og en kollektion som på mange måder befinder sig midt imellem de to andre med et fokus midt mellem performance og en pasform, hvor alle kan være med.

 

Lad os kigge på sagerne!

Rapha Pro Team Jersey


Produkt: Rapha Pro Team Jersey
Vejledende udsalgspris: 1100,- kroner

 

Hvad siger Rapha selv?

Pro Team-kollektionen er lavet til de ryttere, som gerne vil have deres cykeltøj strømlinet og optimeret til at performe.

 

Trøjen her hedder slet og ret ’Pro Team’ hvilket indikerer, at det er den originale trøje i kollektionen. Siden sin oprindelse har den gennemgået en række forbedringer hen over sæsonerne, men det er stadig en trøje som skal følge kroppen helt tæt i et materiale, som er gearet til høj intensitet og varme med åndbare egenskaber.

 

Rapha anbefaler trøjen til både race og træning med intensitet, da den tætte pasform ikke er hverken ekstrem eller alt for tæt. Kodeordene her er komfort trods et udpræget tæt fit.

 

Hvilke egenskaber har trøjen?

Materialerne er i medium-tykkelse og har masser af stræk, som er lavet til at arbejde med kroppens og dens bevægelser.

 

Stoffet er lavet til at afgive varme, så rytteren holdes tør.

Og så har Rapha arbejdet med baglommerne, som har vinklede åbninger for lettere adgang og er blevet gjort lettere, så der er optimeret til for eksempel de lange dage i bjergene sydpå.

 

Desuden er de nu understøttet af et stofbånd hen over ryggen, så de får støtte, når de er fyldte.

 

Test - hvordan er trøjen at køre i?

Pro Team-trøjen er en favorit hos mig. Den er tætsiddende uden at det bliver for meget, så man får en ’hurtig’ trøje uden, at den bliver for stram. Det giver et stilsikkert og roligt look, som stadig er gearet til at køre stærkt.

 

Materialerne er bløde og der er lidt mere gods i end for eksempel Pro Team Aero-trøjen. Det giver en fin fornemmelse og igen får man et fedt look, der indikerer at man er kommet for at træde, men uden at det tager overhånd. Fittet er blandt de bedste jeg har prøvet og rammer en rigtig god mellemting mellem aero-tendenserne og en mere regulær jersey.

 

Det er også en rigtig arbejdshest, som kan bruges under stort set alle forhold, hvor man kører i korte ærmer og behandler man den pænt i forhold til vask, så er det min erfaring at den holder længe. Det er den slags trøje, som man vælger 9 ud af 10 gange, når man skal afsted og det sikre valg, når tasken skal pakkes til enhver cykelrejse.

 

Anbefalet ryttertype – hvem bør overveje denne trøje?

Du er en rytter som først og fremmest elsker at køre stærkt og tager din træning og dit udstyr seriøst. Men du elsker også et lidt mere klassisk look, end når det hele går op i ’aero’ og vil have en trøje, som er behagelig under alle forhold – også når der bliver sludret før og efter træning.

 

Trøjen passer de fleste ryttertyper og forhold og du sætter pris på at have en pålidelig trøje hvad enten benene skal luftes i en Gran Fondo, sammen med klubben eller blot en solotur.

 

Bedste egenskaber

- Pasform: Et helt perfekt mix af at være tætsiddende og behagelig

- Materialevalg: Bløde og kraftige materialer er lækkert!

Rapha Pro Team Aero Jersey


Produkt: Pro Team Aero Jersey

Vejledende udsalgspris: 1400,- kroner

 

Hvad siger Rapha selv?

Igennem flere års research og udvikling sammen med Pro Tour-holdet har Rapha forfinet de aerodynamiske egenskaber og smidt alt den know-how ind i denne trøje ifølge dem selv.

 

Dette er den hurtigste trøje de har lavet takket være et tæt fit samt brugen af forskellige materialer, som slipper vinden bedst muligt.

 

Dette er trøjen, når fart er det vigtigste parameter.

 

Hvilke egenskaber har trøjen?

Trøjen benytter sig delvist af et materiale med en anderledes sammensætning og struktur.

 

Ryggen har nærmest en rillet struktur på tværs, hvilket skal hjælpe med at få vinden til at slippe lettere. Ærmerne er desuden delvist lavet i en ’vaffel-struktur’, som også øger aerodynamikken.

 

Materialerne er tynde og lette og derved optimerede til fart. Desuden har trøjen et udpræget, tæt fit, som naturligvis er nødvendigt for god aerodynamik.

 

Test - hvordan er trøjen at køre i?

Pro Team Aero-trøjen er tydeligt gearet til at køre stærkt, hvilket man først og fremmest bemærker igennem pasformen. Den sidder helt tæt og er mere trang end eksempelvis Pro Team-modellen.

 

Især ærmerne er noget tættere og i det hele taget favoriserer fittet en trimmet ryttertype.

 

Hvis man er bekvem med pasformen, så er der dog stadig masser af fin komfort i trøjen.


Den er tyndere i sit udtryk, hvilket også gør den ideel til de varme dage. Stoffet er blødt og lækkert og fungerer rigtigt godt ud på cyklen, når der bliver gået til den og den forholdsvis let slipper af med fugt og sved.

 

Anbefalet ryttertype - hvem bør overveje denne model?

Du er en væddeløber, som vægter performance og vælger dit udstyr med øje for, hvad der er hurtigt. Du er til den moderne æstetik, som aero-bølgen har bragt med sig og trives godt, når tøjet sidder ekstra til og indikerer, at du er kommet for at give den gas.

 

Hvis du kører race i sommermånederne og gerne vil se ekstra hurtigt ud (og være det!), så er det her trøjen til dig.

 

Bedste egenskaber

- Let og luftig: Fantastisk i varmen eller når cykelløbene køres på max

- Hurtig fornemmelse: Aero for alle pengene – på den gode måde

Rapha Pro Team Flyweight Jersey

 

Produkt: Pro Team Flyweight Jersey

Vejledende udsalgspris: 1250,- kroner

 

Hvad siger Rapha selv?

Det her er trøjen, som stortrives i varmen og som skal sørge for, at de allervarmeste ture forbliver komfortable.

 

Flyweight-trøjen har fået en overhaling til denne sæson, så den er optimeret til den varmeste dage, hvor man sveder mest og har brug for åndbarhed og lette materialer.


Det er således den letteste og mest kølende trøje i kollektionen til træning og løb i varme og fugtige forhold.

 

Hvilke egenskaber har trøjen?

Rapha har konstrueret denne trøje i to ultralette materialer. Fronten er perforeret, så materialet tillader luften at passere hen over kroppen. Det gør den ekstra åndbar.

 

Materialerne er desuden udvalgt med øje for at de kan tåle at blive gennemblødte uden at irritere huden – både stof og syninger – og i øvrigt tørre hurtigt.

 

Ryggen er lavet i et materiale som også giver solbeskyttelse svarende til faktor 40, hvilket understreger trøjens formål.

 

Test - hvordan er trøjen at køre i?

Flyweight-trøjen er lækker og tynd i et virkelig let materiale – især foran hvor man aner de små perforeringer i stoffet, som er med til at give åndbarhed. Det giver en let fornemmelse og virkelig god ydeevne i varmen, hvor letheden og åndbarheden kommer til sin ret.

 

Ryggen er lidt kraftigere med lidt mere fasthed og stretch i materialet. Jeg synes, at det er med til at give trøjen en fin struktur, da det er med til at trække lidt sammen om overkroppen og give et tæt fit på trods af det luftige materiale foran.

 

Trøjen sidder godt og tæt, uden at være klistret til, hvilket er en fordel i rigtig hård varme, så man bedre kan komme af med fugten.

Rent æstetisk er det mest bemærkelsesværdige, i en ellers klassisk pakke, de lange ærmer, som giver et moderne udtryk.
 

Som ventet excellerer trøjen på de varme dage, hvor de er dejligt let og åndbar og giver en fornemmelse af, at køre rundt uden noget – hvilket er fedt, når solen bager. Den ånder godt og er særdeles velegnet, hvis der skal køres igennem i sommervarmen.

   

Anbefalet ryttertype - hvem bør overveje denne model?

Som rytter er vægter du fart og performance højt og du foretrækker en tætsiddende jersey, som måske ikke er for alle.

 

Det her er din go-to trøje på de varme dage, hvor der skal køres om kap i klubben eller med vennerne. Eller også er det din investering til sommerens cykelløb eller Gran Fondo i bjergene, hvor du gerne vil have en trøje med specielle egenskaber, som kan give dig den ekstra fordel, som du har gjort dig fortjent til med masser af hård træning.

 

Bedste egenskaber

- Åndbarhed: Ultimativ ventilation
- Hurtigtørrende: Sveden fra turen op ad bjerget fordamper hurtigt!

Rapha Classic Jersey


Produkt: Classic Jersey

Vejledende udsalgspris: 1000,- kroner

 

Hvad siger Rapha selv?

Classic-trøjen er den originale Rapha-trøje – den første model, som brandet lancerede.

 

Selvom den igennem tiden har fået et par opdateringer, så er den stadig indbegrebet af det engelske brand med sit underspillede udtryk og merinould-kvalitet.

 

Fittet er mere afslappet end eksempelvis Pro Team-kollektionen og den henvender sig derved bredere.

 

Hvilke egenskaber har trøjen?

Hvor andre af Raphas kollektioner benytter sig af nyudviklede materialer, så kan Classic-trøjen sagtens synes mere simpel i den klassiske, naturlige merinould.

 

Øjet snyder dog lidt, for der er blandet polyester i, hvilket giver et lavere tryk på miljøet og også fremelsker nogle af de egenskaber, som man har brug for i en cykeltrøje.

 

Den tilpassede version kaldes ’Rapha Performance Merino’ og både merinoulden og den tilsatte polyester er genbrugt.

 

Materialeblandingen skal hjælpe med både åndbarhed i varme og isolering i kulde – klassiske dyder for merinoulden og en af grundene til, at materialet er så populært til en lang række tekstiler.

 

Test - hvordan er trøjen at køre i?

Først og fremmest er pasformen helt anderledes end man kender det fra Pro Team-serien.

 

Den er noget løsere og mere afslappet, præcis som man så det før aerodynamikken for alvor gjorde sit indtog.

 

Derfor sidder den også mere afslappet, men selvfølgelig stadig som en cykeltrøje skal, så der ikke er stof, der blafrer i vinden. Ærmerne er også mere klassiske i deres længde og går ned midt på overarmen snarere end til albuen.

 

Materialet er virkeligt lækkert og er rigt på blødhed og tyngde – der er masser af gods i og merinoulden skinner klart igennem i den nye materialeblanding. Det giver nogle fine egenskaber og gør, at trøjen dækker sæsonen for korte ærmer i Danmark ret godt, hvor der ikke altid er decideret hedt. Det lidt tykkere stof gør, at trøjen dækker lidt bredere rent temperaturmæssigt.

 

Og så er komforten rigtig god, da det bløde stof er lækkert mod huden.

   

Anbefalet ryttertype - hvem bør overveje denne model?

Du er den klassiske ryttertype, som sværger til det mere klassiske design og den tidløse silhuet, når der skal købe sind til cykelgarderoben.


Du sætter pris på mærkbar kvalitet og en pasform som ikke er klistret på og som giver referencer til tidligere cykelgenerationer. Og så sætter du pris på, at dit cykeltøj kan lidt af det hele.


Bedste egenskaber

-Merino uld: Der er en god grund til, at det er blandt verdens mest populære materiale. Det er lækkert.
-Materialekvalitet: Der er gods i stoffet og kvaliteten er uovertruffen.

Rapha Core Jersey

 

Produkt: Core Jersey
Vejledende udsalgspris: 550,- kroner

 

Hvad siger Rapha selv?

Core-serien opstod som Raphas mest prisvenlige kollektion rettet mod hverdagsbrug.

Hverdag skal forstås på den måde, at tøjet skal ses som en pålidelig makker til hverdagens cykel-strabadser, hvad enten de er på pendler-cyklen eller hvis man kører ud og træner igennem hver dag.

 

Core-kollektionen er nu i sin anden generation og tager udgangspunkt i produkter, som alle har brug for og som dækker bredt. Trøjen her finder inspiration fra flere af Raphas andre kollektioner og ligger nærmest lidt midt i det hele med brede, allround egenskaber.

 

Hvilke egenskaber har trøjen?

Til anden generation af Core-trøjen har Raphas designere lavet stoffet mere strækbart for at optimere fittet og gøre det en anelse tættere.

 

Sidepanelerne er også mere strækbare og hjælper med at holde trøjens pasform, når man sidder foroverbøjet i cykelpositionen.

Endelig er trøjens afslutning i lænden laserskåret med silikonestoppere, for at holde den på plads.

 

Desuden er der arbejdet med stoffets blødhed og åndbarhed, så det kan holde til de fleste udfordringer på cyklen.

 

Test - hvordan er trøjen at køre i?

Selvom Core-trøjen er væsentligt billigere end de øvrige, så skal man ikke tage fejl, for den er faktisk virkelig lækker og ikke mindst funktionel.

 

Fittet er lidt skarpere end Classic-trøjen og minder faktisk en del om Pro Team-trøjen efter min mening. Stoffet har så tilpas meget stræk, at det kan sidde ret tæt uden på nogen måde at være restriktivt og trøjen sidder virkelig lækkert både i stående position og på cyklen.


Det er noget nær den ideelle pasform for en motionist i min optik, hvor man får en strømlinet fornemmelse, men der stadig er plads til lidt flere kilo end en konkurrencerytter render rundt med – uanset om disse kilo er erhvervet i fitnesscenteret eller ved middagsbordet.

 

Ude på cyklen fortsætter det gode indtryk, med en trøje som føles behagelig og så er lækkert i al slags vejr, hvor man kører i korte ærmer.

 

Designet ligger også lidt imellem Classic- og Pro Team-kollektionerne med referencer fra begge. Pasformen er som sagt lidt tættere end Classic, primært igennem stof med mere stræk, mens udtrykket er lidt mere som Classic, med mere traditionelle ærmer og krave.

 

Man får rigtig meget trøje og kvalitet for pengene her.

 

Anbefalet ryttertype - hvem bør overveje denne model?

Allroundrytteren vil elske denne trøje, hvor man får lidt fra flere verdener. Men også væddeløberen og den seriøse motionist, som ikke vil slide sine dyre trøjer til hverdagstræning vil finde sig til rette her og det samme vil den mere konservative rytter, som vil sætte pris på den lidt mere klassiske silhuet.

 

Er du på jagt efter en budgetbevidst trøje, så fås det ikke meget bedre.

 

Bedste egenskaber

-Pasform: Nærmest perfekt dimensioneret
-Value-for-money: Pris versus kvalitet er helt i top

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Manager: Mens vi bare venter på en ny sæson #2
Nu er det meget snart alvor. De forskellige WorldTour-mandskaber er ved at være klar - holdopstillingerne er på plads, de nye uniformer er blevet flashet, team-cyklerne fået den sidste lakering og januars obligatoriske træningslejre så småt gået i gang...
Test: Flowfeet by Flowlife
Flowfeet er et massageapparat, der giver dine fødder alt fra en kærlig til en dyb og effektiv massagebehandling, som får dine fødder hurtigt på toppen efter en hård træning. 
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Covid-alarm: Bestil dit Tour-merchandise senest søndag
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Test: Rapha Women’s Explore Down Jacket
Vellykket og virkelig lækker dunjakke, som kan bruges på eventyr på cyklen såvel som i hverdagen.
Specialized præsenterer 2022-teamcykler
Specialized løfter sløret for de nye cykeldesigns til Quick-Step-Alpha Vinyl, Total-Energies og SD Worx. 
Test: 2022 Giant Revolt Advanced Pro 0
Den nye Revolt cementerer sin position som en af markedets bedste gravelcykler med levende styregenskaber, god komfort og muligheden for at ændre køregenskaberne med et udskifteligt dropout, som kan øge akselafstanden.
Test: Cannondale Scalpel HT Hi-MOD 1 2022
Scalpel HT Hi-MOD 1 har et rigtig godt forhold mellem effektivitet, adræthed, kontrol og stabilitet, mens cyklens geometri og lethed skaber en meget progressiv high-end mountainbike, der tilfredsstiller den konkurrenceorienterede og kræsne hardtail-rytters høje krav.
Konggaard / Xtreme sætter gang i generationsskifte
Konggaard ApS lancerer på årets første dag, at de har sat gang i et generationsskifte.
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Godt nytår fra Feltet.dk - Tilbageblik og 2022
Feltet.dk ønsker alle et godt nytår og ser tilbage på året og frem på, hvad der venter i 2022.
Podcast: Quiz og kåringer fra året der gik på WorldTouren
Hvilke øjeblikke og ryttere var de mest fantastiske på WorldTouren i 2021? 
Prøv banecykling - Spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x