07.05.2021 @ 12:00

Guerciotti var stort i Danmark i 80, 90'erne, hvor blandt andet Brian Holm og verdensmesteren Henrik Djernis kørte på det italienske cykelmærke. Nu vil en ny distributør bygge Guerciotti brandet op igen i Norden.

Ny distributør vil bygge Guerciotti brandet op igen i Norden

Året er 1964 i det centrale Milano via Petrella. Italo Guerciotti har netop åbnet et 20 kvadratmeter stort cykelværksted sammen med sin yngre bror Paolo. Italo Guerciotti var på daværende tidspunkt en legende indenfor italiensk cyklecross, en legende fra en tid, hvor de sportslige egenskaber var vigtigere end alverdens teknologi.

Paolo var selv en ung cyklecross mester. Italo havde trænet sin mindre bror længe før åbningen af deres fælles værksted. Paolo startede sin karriere i cyklecross i 1961, kort før de to brødre fik ideen til at starte deres lille værksted.

 

Broderskabet skabte grobunden for Guerciotti brandet. Deres succes blev forankret via deres passion til cykelsporten. I 1975 åbnede brødrene endnu en butik i corso Buenos Aires samt en butik i via Tamagno.

 

Guerciotti brandet voksede i takt med Paolos sportslige bedrifter. Paolo deltog i VM i cyklecross i 1979.

 

1975 og frem til start 80’erne var Guerciotti brødrenes velmagtstid. Brødrene begyndte at eksportere deres landevejscykler ud af Europa og til USA. Faktisk blev USA Guerciottis absolut største marked og Guerciotti var på daværende tidspunkt et af de største brands indenfor landevejscykler på amerikansk grund.

 

Den store eksportsucces skyldes især at Guerciotti i 1976 for første gang deltog i de store landevejsløb. Han vandt hele fem etaper i Giro d’Italia i 1979 og Guerciotti blev kørt af de største cykelhold dengang, blandt andre vandt Giovanni Battaglin adskillige løb på Guerciotti.


Djernis fik Guerciotti på landkortet i Norden
Paolo blev selv kaptajn på et af Guerciottis sponsorerede tophold, men vi skal frem til 80’erne, før Guerciotti for alvor sætter sit danske præg i norden.


I 1985 deltager en ung Brian Holm til VM i landevejscykling. Brian Holm startede sin professionelle karriere på Guerciotti og var sponsoreret af brødrene Guerciotti. I 1985 blev det til en fjerdeplads ved amatør VM, sammen med de andre danske ”Montello helte”, Jesper Skibby, Johnny Weltz (der vandt sølv), Alex Pedersen, Søren Lilholt og Per Pedersen. Guerciotti øgede eksporten til Danmark.

 

Henrik Djernis til DM 1995.
 

Guerciotti brødrenes helt store passion var dengang cyklecross. En lille dansker havde gjort opmærksom på sig selv, og i 90’erne tegnede Guerciotti aftale med Henrik Djernis, som i 1993 vandt VM i cyklecross på Guerciotti crosscykel foran næsen på storfavoritten Daniele Pontoni, der på hjemmebane var storfavorit.


Som Henrik Djernis selv har berettet, så var der den dag kun én italiener, der jublede over den danske sejr… Paolo Guerciotti.

 

Men tiden for cross blev stærkt udfordret op gennem 90’erne. Udfordret af en trend, mountainbike. Flere discipliner opstod indenfor mountainbiking, og privatkunderne skifter deres crosscykler ud med amerikanske mountainbikes. 90’erne byder ellers på endnu flere mesterskaber til Guerciotti i cross-disciplinen.

 

Efter 2000 lægger Guerciotti en skarp plan for fremtiden. Guerciotti vil igen i toppen af international cykelsport både indenfor cross og på landevej.


Guerciotti tegner aftaler med flere hold de efterfølgende 20 år, men i 2019 tegner Guerciotti aftale med Team Bardiani CSF og er nu fast inventar ved Giro d’Italia.

 

Produktionen
Guerciotti hører til blandt de mange italienske cykelklenodier. Guerciotti har holdt fast i deres produktion i Europa. Det er et brand, der går ind for kvalitet og godt håndværk. Rammerne udvikles på fabrikken i Milano, ligesom hver ramme håndlakeres, såfremt man ønsker en af lakeringsmodellerne ”Made in Milano”.


Sønnen Alessandro Guerciotti har overtaget driften af virksomheden og man har de seneste 20 år udviklet en professionel og yderst highend sikring af topmodellerne i sortimentet.
Alle cykler i highend kategorien vindtunnel testes i Milano, ligesom man udvikler nye aerodynamiske fordele ved konstant at optimere støbning og design i udviklingsafdelingen i Milano.


Guerciotti er kvalitetscykler produceret i Europa. Man går ikke på kompromis hverken med pris eller teknologi.

 

Kollektionerne
Guerciotti udvikler landevejscykler, enkeltstartscykler, cross og gravelckler. Som kunde kan du selv sammensætte din cykel. Hver model har flere farvevarianter. Highend modellerne har op til seks forskellige hjulsæt der kan vælges imellem, og hver model kan fås med diverse SRAM, Shimano og Campagnolo grupper.

 

Ny distributør Guerciotti.nu
Summit Distributions ApS er den officielle danske og norske distributør. I øjeblikket er Summit Distribution ApS ved at bygge Guerciotti brandet op igen i norden. 

 

Summit Distribution ApS er i færd med at etablere salgskanaler via butikker rundt om i Danmark og i Norge. På nuværende tidspunkt kan man kun købe Guerciotti ved Fri Bikeshop i Haslev på Sjælland og Fri Bikeshop i Kalundborg, der i øvrigt drives af Henrik Djernis selv.

 

Der arbejdes på at få etableret nye butikker i Jylland, på Fyn og i København. Til forskel fra alle andre brands i branchen, så kan Guerciotti cykler leveres netop nu. Det skyldes fabrikkens evne til at indkøbe rettidigt og fordi cyklerne produceres i Italien. De modeller, der ikke er på lager, leveres på blot fire uger. ”Made in Milano” lakerede modeller leveres indenfor seks uger.

 

Indtil videre ligger Guerciottis nordiske hjemmeside på guerciotti.nu. Her kan du chatte med brandets supportafdeling, så du kan høre mere om Guerciotti.


Kontakt dem i dag, hvis du har spørgsmål til konkrete modeller eller vil være forhandler af Guerciotti cykler

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

SIDSTE CHANCE: Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt
Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Vind kontante præmier. 
Test: Scott Vertec BOA MTB-sko
MTB-sko der kombinerer både stivhed og komfort med god kraftoverførsel men også er behagelig nok til at køre længere ture i. Scott i høj grad lykkes med produktet, om end der stadig er plads til et par småforbedringer.
Produktnyt: Rapha MTB Trailwear
Rapha lancerer ny mountainbike-kollektion ved navn Rapha Performance Trailwear. Det er mærkets første kollektion rettet mod MTB-disciplinen.
Produktnyt: Flowgun - opnå bedre restitution
Flowgun er en virkelig kraftfuld massagepistol designet til at frigive spændinger, stimulere og lette restitution.
Gravel Ride: East Coast Gravel
Feltet.dk gravelredaktør, Mads Christensen, har igen været til gravelløb. Denne gang i Nordjylland, hvor East Coast Gravel blev afviklet.
Hvem er Bastian Emil?
Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.
Dauphine-managerspillet starter i dag - kontante præmier
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse og Critérium du Dauphiné. Dyst om kontante præmier og håneretten!
SIDSTE CHANCE: Livestream Giroen og Criterium du Dauphine
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia og Criterium du Dauphine, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Store profiler kommer til Tour Revanchen - løbet sendes på Discovery+
Le Tour Revanchen 2021 indgår aftale med Discovery Danmark og offentliggør samtidig flere stjerneryttere til det i forvejen stjernespækket felt.
Test: Castelli Premio Black
Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Kroppen er i gang, men hjernen står stille
Hvis du ikke lytter til dig selv, kan det gå helt ad helvede til. Med et konstant, socialt pres kan det være udfordrende, men hvis du finder og prioriterer dit åndehul, bliver tilværelsen meget sjovere. Det fortæller Anders om, mens vi triller ud ad cykelstien langs vandet med solnedgangen som eneste seer.
Guide til bibshorts fra Rapha
Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.
Dan Frost fylder 60 år
OL-guldvinderen Dan Frost fylder 60 år. Henrik Elmgreen og Feltet.dk ønsker tillykke med dagen.
Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Den rutinerede norske allroundrytter Sven Erik Bystrøm har i år kontraktudløb med UAE Team Emirates, men flere hold byder sig til at for sikre sig den stærke nordmands underskrift. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/sven_erik_bystroem_i_dialog_med_team_ineos/ Den hedder så 12,13,14,15,16,17,19,21,23,25 Det er 17'eren du kører i (#5 fra oven). Gearet er 82,7 tommer & 19'eren er på 74 tommer. Hvis du aldrig bruger top gearet 53-12 kan du overveje en 13-26 kassette der giver dig en 18'er eller at skifte klingen til 50'er. 50-17 er 78 tommer. 53-18 er 78,1 tomme. 50'eren til BCD135 kan være lidt svær at finde da den kun blev solgt som en del af tripple kranksæt og som reservedel. 13-26 kasetter burde være super nemme at finde da de ofte var std. kassetter på cykler med Mirage og Veloce. https://www.cykelpartner.dk/campagnolo-10-speed/campagnolo-veloce---kassette-10-gear-13-26-tands Alternativt skal du ned i en 12-23, 12-21 eller 11-21 kassette for at få de tætte 16-17-18-19 men det lyder IMHO som det er den forkerte vej at gå for dig da du så også mister dine laveste gear (23 & 25). Astanas 24-årige stjerneskud Matteo Sobrero henviste henholdsvis Edoardo Affini (Jumbo-Visma) og Mattia Cattaneo (Deceunick Quick-Step) til de sekundære placeringer ved det italienske mesterskab i enkeltstart. Fillipo Ganna (INEOS Grenadiers) ender end ikke på podiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_sejr_til_matteo_sobrero_ved_det_italienske_mesterskab_i_enkeltstart/Antwan Tolhoek skifter efter fem år hos Jumbo-Visma til amerikanske Trek - Segafredo. Hollænderen ønsker mere frihed.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tolhoek_paa_vej_vaek_fra_jumbo/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x