07.05.2021 @ 12:00

Guerciotti var stort i Danmark i 80, 90'erne, hvor blandt andet Brian Holm og verdensmesteren Henrik Djernis kørte på det italienske cykelmærke. Nu vil en ny distributør bygge Guerciotti brandet op igen i Norden.

Ny distributør vil bygge Guerciotti brandet op igen i Norden

Året er 1964 i det centrale Milano via Petrella. Italo Guerciotti har netop åbnet et 20 kvadratmeter stort cykelværksted sammen med sin yngre bror Paolo. Italo Guerciotti var på daværende tidspunkt en legende indenfor italiensk cyklecross, en legende fra en tid, hvor de sportslige egenskaber var vigtigere end alverdens teknologi.

Paolo var selv en ung cyklecross mester. Italo havde trænet sin mindre bror længe før åbningen af deres fælles værksted. Paolo startede sin karriere i cyklecross i 1961, kort før de to brødre fik ideen til at starte deres lille værksted.

 

Broderskabet skabte grobunden for Guerciotti brandet. Deres succes blev forankret via deres passion til cykelsporten. I 1975 åbnede brødrene endnu en butik i corso Buenos Aires samt en butik i via Tamagno.

 

Guerciotti brandet voksede i takt med Paolos sportslige bedrifter. Paolo deltog i VM i cyklecross i 1979.

 

1975 og frem til start 80’erne var Guerciotti brødrenes velmagtstid. Brødrene begyndte at eksportere deres landevejscykler ud af Europa og til USA. Faktisk blev USA Guerciottis absolut største marked og Guerciotti var på daværende tidspunkt et af de største brands indenfor landevejscykler på amerikansk grund.

 

Den store eksportsucces skyldes især at Guerciotti i 1976 for første gang deltog i de store landevejsløb. Han vandt hele fem etaper i Giro d’Italia i 1979 og Guerciotti blev kørt af de største cykelhold dengang, blandt andre vandt Giovanni Battaglin adskillige løb på Guerciotti.


Djernis fik Guerciotti på landkortet i Norden
Paolo blev selv kaptajn på et af Guerciottis sponsorerede tophold, men vi skal frem til 80’erne, før Guerciotti for alvor sætter sit danske præg i norden.


I 1985 deltager en ung Brian Holm til VM i landevejscykling. Brian Holm startede sin professionelle karriere på Guerciotti og var sponsoreret af brødrene Guerciotti. I 1985 blev det til en fjerdeplads ved amatør VM, sammen med de andre danske ”Montello helte”, Jesper Skibby, Johnny Weltz (der vandt sølv), Alex Pedersen, Søren Lilholt og Per Pedersen. Guerciotti øgede eksporten til Danmark.

 

Henrik Djernis til DM 1995.
 

Guerciotti brødrenes helt store passion var dengang cyklecross. En lille dansker havde gjort opmærksom på sig selv, og i 90’erne tegnede Guerciotti aftale med Henrik Djernis, som i 1993 vandt VM i cyklecross på Guerciotti crosscykel foran næsen på storfavoritten Daniele Pontoni, der på hjemmebane var storfavorit.


Som Henrik Djernis selv har berettet, så var der den dag kun én italiener, der jublede over den danske sejr… Paolo Guerciotti.

 

Men tiden for cross blev stærkt udfordret op gennem 90’erne. Udfordret af en trend, mountainbike. Flere discipliner opstod indenfor mountainbiking, og privatkunderne skifter deres crosscykler ud med amerikanske mountainbikes. 90’erne byder ellers på endnu flere mesterskaber til Guerciotti i cross-disciplinen.

 

Efter 2000 lægger Guerciotti en skarp plan for fremtiden. Guerciotti vil igen i toppen af international cykelsport både indenfor cross og på landevej.


Guerciotti tegner aftaler med flere hold de efterfølgende 20 år, men i 2019 tegner Guerciotti aftale med Team Bardiani CSF og er nu fast inventar ved Giro d’Italia.

 

Produktionen
Guerciotti hører til blandt de mange italienske cykelklenodier. Guerciotti har holdt fast i deres produktion i Europa. Det er et brand, der går ind for kvalitet og godt håndværk. Rammerne udvikles på fabrikken i Milano, ligesom hver ramme håndlakeres, såfremt man ønsker en af lakeringsmodellerne ”Made in Milano”.


Sønnen Alessandro Guerciotti har overtaget driften af virksomheden og man har de seneste 20 år udviklet en professionel og yderst highend sikring af topmodellerne i sortimentet.
Alle cykler i highend kategorien vindtunnel testes i Milano, ligesom man udvikler nye aerodynamiske fordele ved konstant at optimere støbning og design i udviklingsafdelingen i Milano.


Guerciotti er kvalitetscykler produceret i Europa. Man går ikke på kompromis hverken med pris eller teknologi.

 

Kollektionerne
Guerciotti udvikler landevejscykler, enkeltstartscykler, cross og gravelckler. Som kunde kan du selv sammensætte din cykel. Hver model har flere farvevarianter. Highend modellerne har op til seks forskellige hjulsæt der kan vælges imellem, og hver model kan fås med diverse SRAM, Shimano og Campagnolo grupper.

 

Ny distributør Guerciotti.nu
Summit Distributions ApS er den officielle danske og norske distributør. I øjeblikket er Summit Distribution ApS ved at bygge Guerciotti brandet op igen i norden. 

 

Summit Distribution ApS er i færd med at etablere salgskanaler via butikker rundt om i Danmark og i Norge. På nuværende tidspunkt kan man kun købe Guerciotti ved Fri Bikeshop i Haslev på Sjælland og Fri Bikeshop i Kalundborg, der i øvrigt drives af Henrik Djernis selv.

 

Der arbejdes på at få etableret nye butikker i Jylland, på Fyn og i København. Til forskel fra alle andre brands i branchen, så kan Guerciotti cykler leveres netop nu. Det skyldes fabrikkens evne til at indkøbe rettidigt og fordi cyklerne produceres i Italien. De modeller, der ikke er på lager, leveres på blot fire uger. ”Made in Milano” lakerede modeller leveres indenfor seks uger.

 

Indtil videre ligger Guerciottis nordiske hjemmeside på guerciotti.nu. Her kan du chatte med brandets supportafdeling, så du kan høre mere om Guerciotti.


Kontakt dem i dag, hvis du har spørgsmål til konkrete modeller eller vil være forhandler af Guerciotti cykler

Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet Gravel - Når intet er som det plejer, er alt godt!
Cykelløb kan handle om at komme først, men gravel er så meget mere end fart.
LIVESTREAM: Paris-Roubaix fra start til slut
I weekenden køres Paris-Roubaix for første gang siden foråret 2019, og der venter en spændende weekend for TV-seerne.
Cannondale hylder den nye verdensmester
Cannondale har lavet en speciallakeret cykel til verdensmesteren Elisa Balsamo. Se masser af billederne af cyklen!
Test: Gravel hjulsæt fra DKBIKE
Selvom vi havde sat baren højt, så har gravel-hjulene fra DKBIKE til fulde levet op til forventningerne for både kvalitet, teknik, køreoplevelse og æstetik.
Konkurrence: Vind et lygtesæt til 699 kroner
Den mørke tid nærmer sig med hastige skridt og vi ved alle, hvor vigtigt, det er med synlighed.
Undgå tyveri af din dyre cykel med smart sensorteknologi
Cykler af høj værdi er guf for cykeltyvene, men nu kan du få en cykellås, der gør det vanskeligere for tyven at stjæle cyklen. Bliv klogere på en topsikret cykellås med trådløs nøgle og smart censorteknologi.
Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x