11.04.2018 @ 10:50

I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget der ligner…

Hometrainer vs. spinning, regn og rusk

Denne vinter kom en helt ny dimension af træning buldrende ind i mit cykelliv. Hvis man kan tale om "plejer", så har jeg over to sæsoners vintertræning, inden jeg gik virtuelt, holdt formen ved lige med spinning og mountainbike. Jeg har vist en enkelt gang eller to udtrykt, at jeg ikke kunne begribe, hvorfor i alverden der var nogen mennesker på denne planet, der gad at okse løs på en hometrainer i deres garage helt alene med blikket naglet til en TV-skærm…. - og hvor pivet kan man i øvrigt være, hvis man ikke kan tåle, at blive en smule våd og mudret??!?

 

 

Men… man har et standpunkt, til man tager et nyt. Hjemme hos os, er hometraineren kommet for at blive! Og det er ikke blevet til mange ture i surt dansk vintervejr eller på spinningcyklen.

 

Valget af trainer faldt, efter en del research, på en Elite Direto, hvor value for money og mængden af støj var de afgørende faktorer. Siden vi fik den hjem på matriklen sidst i november, har den næsten kørt dagligt, da både min mand og jeg bruger den. Cyklen sættes på en kassette på traineren, og man er hurtig i gang - også selvom manden bare lader sin cykel sidde på efter endt træning… TSK!

 

Valg af træningsprogram - Zwift…. Hva’ for en Zwift??

Zwift kan bedst beskrives som en virtuel konstrueret cykelverden, hvor man med sin avatarcykelrytter træner med og mod andre ryttere fra hele verden. Da jeg først havde kørt på Watopias veje en enkelt gang, var der ingen tvivl i mit træningssind… Jeg skulle være en Zwift-pige!

 

 

Zwift byder på et væld af muligheder for god træning. Man kan selv style sin ”Zwift-pige” i et væld af outfits, frisurer, briller og cykler, som man kan træne sig til på forskellig vis. Zwifts verden varierer over 3 ”landskaber” der skifter forskelligt fra dag til dag. Watopia er en konstrueret tropeagtig ø med jungle, bjerge og vulkaner, London - ligner London og så er der Richmond, hvor der køres på en tidligere UCI-verdensmesterskabsstrækning.

 

Der er massevis af færdige træningsprogrammer, hvis niveau kan justeres efter rytterens styrke (såkaldt FTP - en test/måling af, hvor mange watt man gennemsnitligt kan træde i en time). Jeg blev klart mest tændt på at køre de forskellige races og events. De findes i et væld af variationer i forhold til længde, træningsstil, mål, niveau samt tidsforbrug og for øvrigt på alle tider af døgnet. Når man melder sig til et event er der fire kategorier A - B - C og D, hvor A er de stærkeste ryttere. Jeg hører til i C-klassen, og hvis jeg kører fuld skrue ender jeg gerne midt i feltet på en god dag.

 

Zwift indeholder også et socialt element, hvor man under træningen kan chatte live eller give hinanden ”thumps up” - kaldet Ride On. På enkelte events kan man også tale sammen live med headset og mikrofon, men det har jeg ikke afprøvet… endnu. Når man får tildelt et Ride On, lander det i lommen på cykeltrøjen, der bliver tykkere og tykkere jo flere man får. Det tog noget tid inden jeg regnede den ud, og i mellemtiden undrede jeg mig bare over, hvorfor min avatar pludselig kørte rundt med en gennemsigtig blålig regnjakke i baglommen ;-D

 

Træning for alvor og masser af sjov

Træningsmæssigt har Zwift været garant for høj puls og masser af sved på panden. Når først starten til et løb gik, var der ingen kære mor. Følelsen af at køre løb var meget lig virkeligheden, hvor jeg gerne fandt en mindre gruppe at følges med, og så var det bare med at hænge på - eller stikke af til sidst, hvis overskuddet var til det.

 

På de dage hvor jeg blev helt grebet af stemningen, har jeg kørt, så jeg var ved at kaste op og råbt af skærmen i frustration, når de allersidste kræfter skulle mobiliseres for at følge med (og en flok mænd fra Canada, der begyndte at arbejde sammen, skulle dælme ikke få lov at ryste mig af!) Rent teknisk håber jeg også, at Zwift har givet mig noget. Jeg har øvet mig i at køre på stigninger, som er mit helt ømme punkt.

 

Jeg erfarede, at jeg tidligere har kørt med for lav kadence, og med dataene på skærmen fra puls, watt og kadence, kunne jeg træne målrettet efter disse. Om det har virket vil vise sig, når jeg kommer ud i virkeligheden igen.

 

I forhold til sjov og ballade peakede min karriere som Zwift-pige, da jeg uden at ane den fandtes, pludselig havde sprintet mig til en grøn sprintertrøje.

 

JEG HAVDE KØRT MIG I EN GRØN SPRINTERTRØJE!!

Kunne det overhovedet blive større?? Jeg måtte straks hidkalde min mand fra underetagen, og stolt fremvise, at det nu var mig, der var hende med det lille grønne trøjesymbol ud for navnelisten med ryttere i området… og selvfølgelig skulle der lige cruises en æresrunde i Londons gader ;-D

 

Derfra gik der sport i at jagte sprintertrøjer, og havde jeg kørt en halvdårlig bakketur, kunne jeg jo da altid give den et skud for en sprintertrøje og tanke selvtilliden op igen. Der findes også nogle bjergtrøjer, men da der jo også skal være trøjer til andre glade Zwift’ere, overlader jeg gerne disse til dem ;-)

 

#meretilsprintendtilbakker  #goodvibesonly

 

Totally starstruck!!

En anden sjov ting ved Zwift er, at profferne også er på besøg i ny og næ.  En dag lå jeg nogle få meter på hjul af Amalie Dideriksen, inden hun loggede ud og var væk igen. JA! DEN Amalie Dideriksen - hele cykeldanmarks kvindelige verdenmester!! Hun var selv sød at bekræfte det, da jeg senere stalkede hende på Instagram, og sendte hende en kæk kommentar. Om jeg var starstruck?? Det tror jeg nok jeg var! Jeg kunne kun takke for hendes svar, og ønske hende en god sæson.

 

Jeg har også næsten kørt på hjul af Michael Valgren, men det taler vi ikke så højt om. Jeg loggede mig på, da han var på vej op af en stigning, og da jeg var færdig med at blinke, var han usandsynlig langt oppe af den bakke. Jeg loggede bare lige så stille ud igen og valgte en fladere rute ;-)

 

Konklusionen må være…

At for mig er hometrainer og Zwift en succes. Træningen har været sjov og hård, og jeg har fået øvet mig lidt på de der irriterende stigninger.

 

En sidste vigtig detalje: DER ER ALDRIG MODVIND PÅ ZWIFT!

 

Nu kommer foråret, og så må stængerne tale og det vil vise sig hvad resultatet af mine anstrengelser (level 15, 1926 km og 15800 højdemeter) rækker til. De første ture IRL tyder på en helt acceptabel opstartsform.

 

Lur mig, om jeg ikke kommer en lille tur til Watopia i løbet af sommeren. Det kunne jo være, vi er uheldige at få enkelt regnvejrsdag ;-)

 

Hvad er jeres erfaringer med Zwift og hometraining? Smid gerne en kommentar herunder - og husk:

 

GOOD VIBES ONLY

 

Læs alle GOOD VIBES indlæg:

GOOD VIBES ONLY - En cykelmosters bekendelser

GOOD VIBES ONLY - Stjernetramp - en forårsdag i…. SOLSKIN!

GOOD VIBES ONLY- Fællestræning med Team Motionsfeltet

GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet fra nedtur til optur

GOOD VIBES ONLY - Kvinderne på vej ud af skyggen

Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.
Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet