16.06.2022 @ 12:45

Touren kommer til Danmark, og da vi som medlemmer af Team Motionsfeltet.dk Premium fik mulighed for at køre Tour de Syd som følger 3. etape af verdens største cykelløb på dansk grund, var der ikke skyggen af tvivl i sindene på Team Pink- selvfølgelig skulle vi da prøve kræfter med en vaskeægte Tour-etape, og selvfølgelig skulle vi køre alle 176 kilometer fra Vejle til Sønderborg.

Holdpræsentation

Som traditionen forskriver starter alle Tour-etaper med indskrivning og holdpræsentation, og med afgang klokken otte nul dut, skrev Team Pink alias Team Motionsfeltet.dk sig ind i Vejle ved Rosborg Gymnasium den sidste dag i maj klokken 07.15 med fyldte dunke og højt humør i det fineste solskin, og et startområde klædt i passende gult.

 

 

Lad mig præstentere holdets to ryttere

Lene Jørgensen: Langdistancecruiser og “ud i det blå rytter” fra øverste hylde. Lene kan godt lide at cykle sammen med andre, bare det bliver i hendes tempo, og jeg kan godt skrive under på, at det altid er knaldhamrende hyggeligt, for Lene og jeg har efterhånden taget en del ture sammen, og der er ikke den verdenssituation vi ikke kan få fikset undervejs. Hun er helt klart den bedste af os to til at finde vej, og i øvrigt kaster hun sig gerne alene ud i alverdens udfordringer solo, og så og hun giver aldrig op. Større jernvilje skal man lede længe efter.

 

Tine Mathiesen: Teamets tempo-type (altså cykelmostertempo). Som regel god for et godt ræs, vild med at suse med sømmet i bund, gerne i en god position (i læ og på hjul) i en gruppe. Altid frisk på en skiltespurt. Tager gerne mine føringer, når benene er til det, og napper som regel bagerste position, når terrænet buler for meget. Har i en længere periode trænet strukturet og efter plan, men dette forår har været lidt noget rod, så det bliver ikke tempoet, der bliver fokuseret på, på dagens etape. Overlevelse var nok det ord, der umiddelbart fyldte mest på den indre skærm, det er nemlig ikke tit, at cykelmosteren runder 100 kilometer af gangen.

 

Deciderede bjergryttere bruger vi ikke rigtigt på Team Pink, men op skal vi nok komme - i vores helt eget tempo.

 

Ruten

Som tidligere nævnt bød dagens rute på 176 kilometer fra Vejle til Sønderborg, og med knap 1500 højdemeter må det set fra en worldtour rytters perspektiv betegnes som en relativt flad rute.

 

Team Pink synes nu, det gik pænt op og ned hele dagen. Mere om den sag senere.

 

 

Dagens strategi

Dagens plan var ret simpel, vi ville tage det stille og roligt og nyde turen så vidt muligt - ingen ræs og kiggen på gennemsnitstider eller watt-tal denne gang.

 

Vi havde desuden en enkelt ting, vi gerne ville undersøge:

“Kan man egentlig hygge sig gennem en hel Tour de France etape?”

 

Desuden havde vi godt med energi i lommerne hjemme fra, for selvom der var adskillige depoter til rådighed langs ruten, er vi trods vores forskelligheder ikke ret vilde med at gå i depot nogen af os. Vi vil egentlig helst holde gang i benene hele vejen, men da turen trods alt var i den lange ende, og vi havde omkring 7 timer i sadlen, hvis vi kunne holde 25 km/t i snit, havde vi kalkuleret med depot i Haderslev, hvor der var sandwich.

 

Løbsberetning

Først og fremmest var det herligt at være til cykelløb igen, og mærke stemingen ved start, møde et par kendte ansigter og få en hyggelig sludder inden start om hvad der ligger forude, sparke lidt dæk og vende forventningens glæde eller bekymringer.

 

Jeg var selv en smule presset over dagens distance, men med den anden halvdel af Team Pink ved min side og en klar aftale om “alle ud alle hjem” skulle det nok gå, det var bare et spørgsmål om, hvor hårdt det ville blive tilsidst. Heldigvis havde vi vejret med os, dejligt solskin og ikke så meget vind.

 

 

Starten gik klokken 8, og med en sløjfe rundt nordvest for Vejle mod Jelling, fik vi hurtigt varmen. Der var ingen kære mor, bare ud i bakkerne fra start.

 

Team Pink fandt hurtigt ind i en god stabil rytme og bakkerne klarede vi egentlig i fin stil.

 

Jeg har som sagt haft et træningsmæssigt udfordrende forår med en del ustabilitet, men jeg kunne godt mærke, at jeg trods alt har holdt nogenlunde stabilt ved med lidt styrketræning, og jeg havde faktisk fint overskud i det kuperede terræn, og fik kigget lidt op undervejs, ruten startede rigtig flot ud.

 

En spirende tro på, at grundformen trods alt var på plads begyndte at indfinde sig under hjelmen på cykelmosteren.

 

Fra Vejle gik turen nu sydover, og vi fortsatte vores stabile tempo med fokus på at nyde turen, og det var ikke svært på en solskinsdag sidst i maj gennem det skønneste sommerland i selskab med massevis af andre cykelryttere fra nær og fjern.

 

Den dér fornemmelse af at køre i en lang slange hele vejen ned gennem Jylland er bare helt fantastisk. Selvom vi mest lå bare os to fra Team Pink, mødte vi hele tiden nye ryttere med samme mål som os i alle former og farver, og med helt forskelligt tempo, men dog mod samme med mål og mission - at få en god dag på rammen. Den følelse kan virkelig noget, og den giver en fantastisk god energi.

 

Der var også en del mennesker ude på ruten, der var søde til at heppe og de forskellige byer og bakker var pyntet festligt op med alverdens Tourrelaterede effekter.

Stemningen på den her tur var virkelig fed, og vi fornemmede klart, hvilket cykelløb, der snart vil indfinde sig i vores smukke lille land.

 

Selve ruten var virkelig fed at køre. Den var aldrig kedelig, og vi havde lidt fornemmelsen af at køre op og ned hele dagen. Heldigvis blev vi virkelig belønnet for de opadgående anstrengelser med rigtig lækre lange susestykker med godt flow og lidt mere tempo på.

 

Desuden var ruten langt ind langs fjordene ned langs den sønderjyske østkyst og det gav masser af skønne kilometer med den flotteste udsigt over havet.

 

Alt i alt en virkelig velkomponeret og smuk rute, der uden tvivl får vist det danske sommerland frem fra den flotteste side, når mange millioner tv-seere følger med søndag d. 3 juli, når profferne tager turen, og jeg tænker, at der nok skal blive smæk på feltet.

 

I forhold til forplejning holdt vi os som planlagt kørende med energi fra lommerne de første 100 kilometer til vi nåede depotet Haderslev, og efter 4 timer i sadlen, var det perfekt timet med en tur i depot nu.

 

Humøret var stadig højt, smilene brede og benene gode, men vi var faktisk sultne og havde også efterhånden også brug for at få fyldt dunke op og for en tur på det lille hus.

 

 

Stemingen i depotet var helt forrygende, der var meldt cykelfest for alle pengene. Musik, solskin og glade cykelfolk i lange baner, og både køen til toiletter og mad var overskuelige.

 

Sandwichen var den bedste lidt kedelige sandwich jeg længe har fået, og den røg lige i løgneren. Ud over sandwich var der masser af muligheder for en lækkerbidsten i form af kage eller chokolade og energidrik.

 

Vi hapsede et par stykker chokolade til dessert, fyldte dunkene og satte kurset videre mod Sønderborg.

 

 

På daværende tidspunkt havde vi holdt omkring 25 km/t i snit, og med godt 75 kilometer igen, ville vi efter tiden i depotet ramme Sønderborg, omkring 15.45, hvis vi kunne holde farten.

 

Det skulle vise sig, at vi havde fået disponeret både energi indtag, væske og hastighed ret fint, for vi holdt marchhastigheden resten af vejen hjem til trods for nogle gode bakker på resten af turen, en enkelt hidsig lille sag rundede 15%, men den nappede vi også i fin stil.

 

Det ville da være løgn at sige, at jeg ikke var træt, da vi nåede Sønderborg, men jeg var faktisk mest øm i kroppen af alle timerne i sadlen, og jeg var mere øm i nakke og skuldre end i stængerne til sidst.

 

Turen op over bakken ved Dybbøl Mølle fik vi heldigvis fra den venlige side, og vi frydede os ved tanken om at rulle hele vejen ned i Sønderborg by til havnen og rulle i mål.

 

Meeen… der havde vi ikke studeret ruten indgående nok, for vi kunne godt tro om igen, og knokle os op til mål den sidste kilometer…

Hvad sker der lige for det?!? 

 

Nå, men nu skal en bette bakke jo ikke slå benene væk under Team Pink, der glade i låget og i fin stil trillede i mål som forudsagt ca. 15.45, hvilket gav en aktiv køretid på godt 7 timer.

 

Vi var bestemt ikke de hurtigste, men vi havde den ubetinget fedeste dag i grupettoen, og det var det, der talte i dag.

7 herlige timer på en smuk og fed rute og i det herligste sommervejr.

 

GOOD VIBES ONLY!!

 

 

I Sønderborg landende vi igen i rigtig cykelfeststemning med masser af mennesker… og noget længere køer til mad og drikke. Vi tog en dyb indånding og stillede op i rækken af sultne cykelfolk.

 

Heldigvis havde madfolkene rappe fingre, og det tog ikke så lang tid som frygtet at få hentet en iøvrigt udemærket omgang chili con carne.

 

Dejligt, at der var alkoholfri øl eller en sodavand efter eget valg. Jeg trængte til en kold bajer, men da jeg ikke drikker alkohol, har jeg ofte ikke haft den mulighed.

 

Det var jeg glad for i dag.

 

Vi slog os ned og med et velfortjent måltid mad, inden vi læssede cyklerne og min mand kørte os nordpå gennem Sønderjylland igen.

 

 

PYH! Jeg  var lettet og glad for, at jeg trods min skepsis i forhold til den lange tur havde fint overskud hele vejen, og for at min form på trods af et strabadserende forår ikke er røget helt ud med badevandet.

 

Glade og en anelse trætte var vi enige om, at vi havde haft en forrygende dag til Tour de Syd… og JA, man kan godt hygge sig gennem en hel Tour de France etape!

 

 

Og skulle Tourfeltet iøvrigt få brug for lidt ekstra GOOD VIBES i grupettoen modtager Team Pink gerne et wildcard.

Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Spilstart rykket til Tour Down Under-managerspillet
Er du klar til WorldTouren? Sæt dit managerhold inden tirsdag klokken 08.30!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Der er ingen etapeløb på 3. niveau, hvor superstjerner er et problem. Men det er et problem, når det er så svært at tiltrække hold, at enkelte hold bliver meget dominerende. Sådan var det også i Team Saxo Banks tid. Det er helt fint med angreb, således at den større forfølgergruppe tvinges til at enes om at optage forfølgelsen, hvis angrebet skal indhentes. Det er en del af dynamikken og psykologien i cykling. Men det må kunne forlanges, at rytterne i forfølgergruppen de fleste gange bliver desperate og slår pjalterne sammen for at ændre udviklingen i løbet. Der synes jeg, at kvindecykling ofte har de forkerte mekanismer, hvilket nok er udløst af, at især Benelux-rytterne længe har været et niveau bedre end de andre - det medførte en udbredt opgivenhed blandt forfølgerne i mange løb. Nu ser vi også dette hos herrerne, og jeg bemærkede det også i Mads Pedersens kommentar efter søndagens løb. Han sagde, at han ikke kunne følge med på Kemmelberg, hvilket hos mig efterlader det indtryk, at Pedersen har tænkt: "Nå, men når jeg ikke kan følge med på denne stigning, så er der ikke noget at gøre." Men der var faktisk 40 km at gøre godt med, og der var kun to mand ude foran. Det vil normalt kunne hentes, når forfølgergruppen er så stor. Man fristes til at sige: Hvorfor køre holdtidskørsler, hvis enkeltryttere kan køre lige så stærkt som 5-6 mand? Der er noget naturstridigt i alt det her, og det giver en forkert psykologi i løbene. Tadej Pogacar ser frem til endnu et hårdt løb mellem ham og cross-duellanterne Wout van Aert og Mathieu van der Poel, når de søndag kører Flanderen Rundt.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/pogacar_er_klar_til_vildt_loeb_igen/Onsdag skulle Julius Johansen have kørt Dwars door Vlaanderen, men på grund af sygdom tidligere i marts til andre ryttere er han blevet skiftet ud. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/julius_johansen_haaber_paa_roubaix_jeg_staar_et_godt_sted/Den flamske cykelsæson når sit klimaks i denne uge, når det på søndag går løs med Flandern Rundt, der som årets andet monument er et af årets allervigtigste løb. Det er dog kun højdepunktet i en uge, der også tæller onsdagens opvarmningsløb Dwars door Vlaanderen, lørdagens GP Miguel Indurain, der er en helt anden affære med et helt andet felt og er den sidste formtest inden næste uges Baskerlandet Rundt, samt Volta Limburg Classic, der er opvarmningsløbet til Amstel Gold Race. Du kan følge alle fire løb på Feltet.dk, hvor du også undervejs kan stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_mads_ps_jagt_paa_sejr_i_den_sidste_flandern-test/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x