16.06.2022 @ 12:45

Touren kommer til Danmark, og da vi som medlemmer af Team Motionsfeltet.dk Premium fik mulighed for at køre Tour de Syd som følger 3. etape af verdens største cykelløb på dansk grund, var der ikke skyggen af tvivl i sindene på Team Pink- selvfølgelig skulle vi da prøve kræfter med en vaskeægte Tour-etape, og selvfølgelig skulle vi køre alle 176 kilometer fra Vejle til Sønderborg.

Holdpræsentation

Som traditionen forskriver starter alle Tour-etaper med indskrivning og holdpræsentation, og med afgang klokken otte nul dut, skrev Team Pink alias Team Motionsfeltet.dk sig ind i Vejle ved Rosborg Gymnasium den sidste dag i maj klokken 07.15 med fyldte dunke og højt humør i det fineste solskin, og et startområde klædt i passende gult.

 

 

Lad mig præstentere holdets to ryttere

Lene Jørgensen: Langdistancecruiser og “ud i det blå rytter” fra øverste hylde. Lene kan godt lide at cykle sammen med andre, bare det bliver i hendes tempo, og jeg kan godt skrive under på, at det altid er knaldhamrende hyggeligt, for Lene og jeg har efterhånden taget en del ture sammen, og der er ikke den verdenssituation vi ikke kan få fikset undervejs. Hun er helt klart den bedste af os to til at finde vej, og i øvrigt kaster hun sig gerne alene ud i alverdens udfordringer solo, og så og hun giver aldrig op. Større jernvilje skal man lede længe efter.

 

Tine Mathiesen: Teamets tempo-type (altså cykelmostertempo). Som regel god for et godt ræs, vild med at suse med sømmet i bund, gerne i en god position (i læ og på hjul) i en gruppe. Altid frisk på en skiltespurt. Tager gerne mine føringer, når benene er til det, og napper som regel bagerste position, når terrænet buler for meget. Har i en længere periode trænet strukturet og efter plan, men dette forår har været lidt noget rod, så det bliver ikke tempoet, der bliver fokuseret på, på dagens etape. Overlevelse var nok det ord, der umiddelbart fyldte mest på den indre skærm, det er nemlig ikke tit, at cykelmosteren runder 100 kilometer af gangen.

 

Deciderede bjergryttere bruger vi ikke rigtigt på Team Pink, men op skal vi nok komme - i vores helt eget tempo.

 

Ruten

Som tidligere nævnt bød dagens rute på 176 kilometer fra Vejle til Sønderborg, og med knap 1500 højdemeter må det set fra en worldtour rytters perspektiv betegnes som en relativt flad rute.

 

Team Pink synes nu, det gik pænt op og ned hele dagen. Mere om den sag senere.

 

 

Dagens strategi

Dagens plan var ret simpel, vi ville tage det stille og roligt og nyde turen så vidt muligt - ingen ræs og kiggen på gennemsnitstider eller watt-tal denne gang.

 

Vi havde desuden en enkelt ting, vi gerne ville undersøge:

“Kan man egentlig hygge sig gennem en hel Tour de France etape?”

 

Desuden havde vi godt med energi i lommerne hjemme fra, for selvom der var adskillige depoter til rådighed langs ruten, er vi trods vores forskelligheder ikke ret vilde med at gå i depot nogen af os. Vi vil egentlig helst holde gang i benene hele vejen, men da turen trods alt var i den lange ende, og vi havde omkring 7 timer i sadlen, hvis vi kunne holde 25 km/t i snit, havde vi kalkuleret med depot i Haderslev, hvor der var sandwich.

 

Løbsberetning

Først og fremmest var det herligt at være til cykelløb igen, og mærke stemingen ved start, møde et par kendte ansigter og få en hyggelig sludder inden start om hvad der ligger forude, sparke lidt dæk og vende forventningens glæde eller bekymringer.

 

Jeg var selv en smule presset over dagens distance, men med den anden halvdel af Team Pink ved min side og en klar aftale om “alle ud alle hjem” skulle det nok gå, det var bare et spørgsmål om, hvor hårdt det ville blive tilsidst. Heldigvis havde vi vejret med os, dejligt solskin og ikke så meget vind.

 

 

Starten gik klokken 8, og med en sløjfe rundt nordvest for Vejle mod Jelling, fik vi hurtigt varmen. Der var ingen kære mor, bare ud i bakkerne fra start.

 

Team Pink fandt hurtigt ind i en god stabil rytme og bakkerne klarede vi egentlig i fin stil.

 

Jeg har som sagt haft et træningsmæssigt udfordrende forår med en del ustabilitet, men jeg kunne godt mærke, at jeg trods alt har holdt nogenlunde stabilt ved med lidt styrketræning, og jeg havde faktisk fint overskud i det kuperede terræn, og fik kigget lidt op undervejs, ruten startede rigtig flot ud.

 

En spirende tro på, at grundformen trods alt var på plads begyndte at indfinde sig under hjelmen på cykelmosteren.

 

Fra Vejle gik turen nu sydover, og vi fortsatte vores stabile tempo med fokus på at nyde turen, og det var ikke svært på en solskinsdag sidst i maj gennem det skønneste sommerland i selskab med massevis af andre cykelryttere fra nær og fjern.

 

Den dér fornemmelse af at køre i en lang slange hele vejen ned gennem Jylland er bare helt fantastisk. Selvom vi mest lå bare os to fra Team Pink, mødte vi hele tiden nye ryttere med samme mål som os i alle former og farver, og med helt forskelligt tempo, men dog mod samme med mål og mission - at få en god dag på rammen. Den følelse kan virkelig noget, og den giver en fantastisk god energi.

 

Der var også en del mennesker ude på ruten, der var søde til at heppe og de forskellige byer og bakker var pyntet festligt op med alverdens Tourrelaterede effekter.

Stemningen på den her tur var virkelig fed, og vi fornemmede klart, hvilket cykelløb, der snart vil indfinde sig i vores smukke lille land.

 

Selve ruten var virkelig fed at køre. Den var aldrig kedelig, og vi havde lidt fornemmelsen af at køre op og ned hele dagen. Heldigvis blev vi virkelig belønnet for de opadgående anstrengelser med rigtig lækre lange susestykker med godt flow og lidt mere tempo på.

 

Desuden var ruten langt ind langs fjordene ned langs den sønderjyske østkyst og det gav masser af skønne kilometer med den flotteste udsigt over havet.

 

Alt i alt en virkelig velkomponeret og smuk rute, der uden tvivl får vist det danske sommerland frem fra den flotteste side, når mange millioner tv-seere følger med søndag d. 3 juli, når profferne tager turen, og jeg tænker, at der nok skal blive smæk på feltet.

 

I forhold til forplejning holdt vi os som planlagt kørende med energi fra lommerne de første 100 kilometer til vi nåede depotet Haderslev, og efter 4 timer i sadlen, var det perfekt timet med en tur i depot nu.

 

Humøret var stadig højt, smilene brede og benene gode, men vi var faktisk sultne og havde også efterhånden også brug for at få fyldt dunke op og for en tur på det lille hus.

 

 

Stemingen i depotet var helt forrygende, der var meldt cykelfest for alle pengene. Musik, solskin og glade cykelfolk i lange baner, og både køen til toiletter og mad var overskuelige.

 

Sandwichen var den bedste lidt kedelige sandwich jeg længe har fået, og den røg lige i løgneren. Ud over sandwich var der masser af muligheder for en lækkerbidsten i form af kage eller chokolade og energidrik.

 

Vi hapsede et par stykker chokolade til dessert, fyldte dunkene og satte kurset videre mod Sønderborg.

 

 

På daværende tidspunkt havde vi holdt omkring 25 km/t i snit, og med godt 75 kilometer igen, ville vi efter tiden i depotet ramme Sønderborg, omkring 15.45, hvis vi kunne holde farten.

 

Det skulle vise sig, at vi havde fået disponeret både energi indtag, væske og hastighed ret fint, for vi holdt marchhastigheden resten af vejen hjem til trods for nogle gode bakker på resten af turen, en enkelt hidsig lille sag rundede 15%, men den nappede vi også i fin stil.

 

Det ville da være løgn at sige, at jeg ikke var træt, da vi nåede Sønderborg, men jeg var faktisk mest øm i kroppen af alle timerne i sadlen, og jeg var mere øm i nakke og skuldre end i stængerne til sidst.

 

Turen op over bakken ved Dybbøl Mølle fik vi heldigvis fra den venlige side, og vi frydede os ved tanken om at rulle hele vejen ned i Sønderborg by til havnen og rulle i mål.

 

Meeen… der havde vi ikke studeret ruten indgående nok, for vi kunne godt tro om igen, og knokle os op til mål den sidste kilometer…

Hvad sker der lige for det?!? 

 

Nå, men nu skal en bette bakke jo ikke slå benene væk under Team Pink, der glade i låget og i fin stil trillede i mål som forudsagt ca. 15.45, hvilket gav en aktiv køretid på godt 7 timer.

 

Vi var bestemt ikke de hurtigste, men vi havde den ubetinget fedeste dag i grupettoen, og det var det, der talte i dag.

7 herlige timer på en smuk og fed rute og i det herligste sommervejr.

 

GOOD VIBES ONLY!!

 

 

I Sønderborg landende vi igen i rigtig cykelfeststemning med masser af mennesker… og noget længere køer til mad og drikke. Vi tog en dyb indånding og stillede op i rækken af sultne cykelfolk.

 

Heldigvis havde madfolkene rappe fingre, og det tog ikke så lang tid som frygtet at få hentet en iøvrigt udemærket omgang chili con carne.

 

Dejligt, at der var alkoholfri øl eller en sodavand efter eget valg. Jeg trængte til en kold bajer, men da jeg ikke drikker alkohol, har jeg ofte ikke haft den mulighed.

 

Det var jeg glad for i dag.

 

Vi slog os ned og med et velfortjent måltid mad, inden vi læssede cyklerne og min mand kørte os nordpå gennem Sønderjylland igen.

 

 

PYH! Jeg  var lettet og glad for, at jeg trods min skepsis i forhold til den lange tur havde fint overskud hele vejen, og for at min form på trods af et strabadserende forår ikke er røget helt ud med badevandet.

 

Glade og en anelse trætte var vi enige om, at vi havde haft en forrygende dag til Tour de Syd… og JA, man kan godt hygge sig gennem en hel Tour de France etape!

 

 

Og skulle Tourfeltet iøvrigt få brug for lidt ekstra GOOD VIBES i grupettoen modtager Team Pink gerne et wildcard.

Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.
Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet