16.06.2022 @ 12:45

Touren kommer til Danmark, og da vi som medlemmer af Team Motionsfeltet.dk Premium fik mulighed for at køre Tour de Syd som følger 3. etape af verdens største cykelløb på dansk grund, var der ikke skyggen af tvivl i sindene på Team Pink- selvfølgelig skulle vi da prøve kræfter med en vaskeægte Tour-etape, og selvfølgelig skulle vi køre alle 176 kilometer fra Vejle til Sønderborg.

Holdpræsentation

Som traditionen forskriver starter alle Tour-etaper med indskrivning og holdpræsentation, og med afgang klokken otte nul dut, skrev Team Pink alias Team Motionsfeltet.dk sig ind i Vejle ved Rosborg Gymnasium den sidste dag i maj klokken 07.15 med fyldte dunke og højt humør i det fineste solskin, og et startområde klædt i passende gult.

 

 

Lad mig præstentere holdets to ryttere

Lene Jørgensen: Langdistancecruiser og “ud i det blå rytter” fra øverste hylde. Lene kan godt lide at cykle sammen med andre, bare det bliver i hendes tempo, og jeg kan godt skrive under på, at det altid er knaldhamrende hyggeligt, for Lene og jeg har efterhånden taget en del ture sammen, og der er ikke den verdenssituation vi ikke kan få fikset undervejs. Hun er helt klart den bedste af os to til at finde vej, og i øvrigt kaster hun sig gerne alene ud i alverdens udfordringer solo, og så og hun giver aldrig op. Større jernvilje skal man lede længe efter.

 

Tine Mathiesen: Teamets tempo-type (altså cykelmostertempo). Som regel god for et godt ræs, vild med at suse med sømmet i bund, gerne i en god position (i læ og på hjul) i en gruppe. Altid frisk på en skiltespurt. Tager gerne mine føringer, når benene er til det, og napper som regel bagerste position, når terrænet buler for meget. Har i en længere periode trænet strukturet og efter plan, men dette forår har været lidt noget rod, så det bliver ikke tempoet, der bliver fokuseret på, på dagens etape. Overlevelse var nok det ord, der umiddelbart fyldte mest på den indre skærm, det er nemlig ikke tit, at cykelmosteren runder 100 kilometer af gangen.

 

Deciderede bjergryttere bruger vi ikke rigtigt på Team Pink, men op skal vi nok komme - i vores helt eget tempo.

 

Ruten

Som tidligere nævnt bød dagens rute på 176 kilometer fra Vejle til Sønderborg, og med knap 1500 højdemeter må det set fra en worldtour rytters perspektiv betegnes som en relativt flad rute.

 

Team Pink synes nu, det gik pænt op og ned hele dagen. Mere om den sag senere.

 

 

Dagens strategi

Dagens plan var ret simpel, vi ville tage det stille og roligt og nyde turen så vidt muligt - ingen ræs og kiggen på gennemsnitstider eller watt-tal denne gang.

 

Vi havde desuden en enkelt ting, vi gerne ville undersøge:

“Kan man egentlig hygge sig gennem en hel Tour de France etape?”

 

Desuden havde vi godt med energi i lommerne hjemme fra, for selvom der var adskillige depoter til rådighed langs ruten, er vi trods vores forskelligheder ikke ret vilde med at gå i depot nogen af os. Vi vil egentlig helst holde gang i benene hele vejen, men da turen trods alt var i den lange ende, og vi havde omkring 7 timer i sadlen, hvis vi kunne holde 25 km/t i snit, havde vi kalkuleret med depot i Haderslev, hvor der var sandwich.

 

Løbsberetning

Først og fremmest var det herligt at være til cykelløb igen, og mærke stemingen ved start, møde et par kendte ansigter og få en hyggelig sludder inden start om hvad der ligger forude, sparke lidt dæk og vende forventningens glæde eller bekymringer.

 

Jeg var selv en smule presset over dagens distance, men med den anden halvdel af Team Pink ved min side og en klar aftale om “alle ud alle hjem” skulle det nok gå, det var bare et spørgsmål om, hvor hårdt det ville blive tilsidst. Heldigvis havde vi vejret med os, dejligt solskin og ikke så meget vind.

 

 

Starten gik klokken 8, og med en sløjfe rundt nordvest for Vejle mod Jelling, fik vi hurtigt varmen. Der var ingen kære mor, bare ud i bakkerne fra start.

 

Team Pink fandt hurtigt ind i en god stabil rytme og bakkerne klarede vi egentlig i fin stil.

 

Jeg har som sagt haft et træningsmæssigt udfordrende forår med en del ustabilitet, men jeg kunne godt mærke, at jeg trods alt har holdt nogenlunde stabilt ved med lidt styrketræning, og jeg havde faktisk fint overskud i det kuperede terræn, og fik kigget lidt op undervejs, ruten startede rigtig flot ud.

 

En spirende tro på, at grundformen trods alt var på plads begyndte at indfinde sig under hjelmen på cykelmosteren.

 

Fra Vejle gik turen nu sydover, og vi fortsatte vores stabile tempo med fokus på at nyde turen, og det var ikke svært på en solskinsdag sidst i maj gennem det skønneste sommerland i selskab med massevis af andre cykelryttere fra nær og fjern.

 

Den dér fornemmelse af at køre i en lang slange hele vejen ned gennem Jylland er bare helt fantastisk. Selvom vi mest lå bare os to fra Team Pink, mødte vi hele tiden nye ryttere med samme mål som os i alle former og farver, og med helt forskelligt tempo, men dog mod samme med mål og mission - at få en god dag på rammen. Den følelse kan virkelig noget, og den giver en fantastisk god energi.

 

Der var også en del mennesker ude på ruten, der var søde til at heppe og de forskellige byer og bakker var pyntet festligt op med alverdens Tourrelaterede effekter.

Stemningen på den her tur var virkelig fed, og vi fornemmede klart, hvilket cykelløb, der snart vil indfinde sig i vores smukke lille land.

 

Selve ruten var virkelig fed at køre. Den var aldrig kedelig, og vi havde lidt fornemmelsen af at køre op og ned hele dagen. Heldigvis blev vi virkelig belønnet for de opadgående anstrengelser med rigtig lækre lange susestykker med godt flow og lidt mere tempo på.

 

Desuden var ruten langt ind langs fjordene ned langs den sønderjyske østkyst og det gav masser af skønne kilometer med den flotteste udsigt over havet.

 

Alt i alt en virkelig velkomponeret og smuk rute, der uden tvivl får vist det danske sommerland frem fra den flotteste side, når mange millioner tv-seere følger med søndag d. 3 juli, når profferne tager turen, og jeg tænker, at der nok skal blive smæk på feltet.

 

I forhold til forplejning holdt vi os som planlagt kørende med energi fra lommerne de første 100 kilometer til vi nåede depotet Haderslev, og efter 4 timer i sadlen, var det perfekt timet med en tur i depot nu.

 

Humøret var stadig højt, smilene brede og benene gode, men vi var faktisk sultne og havde også efterhånden også brug for at få fyldt dunke op og for en tur på det lille hus.

 

 

Stemingen i depotet var helt forrygende, der var meldt cykelfest for alle pengene. Musik, solskin og glade cykelfolk i lange baner, og både køen til toiletter og mad var overskuelige.

 

Sandwichen var den bedste lidt kedelige sandwich jeg længe har fået, og den røg lige i løgneren. Ud over sandwich var der masser af muligheder for en lækkerbidsten i form af kage eller chokolade og energidrik.

 

Vi hapsede et par stykker chokolade til dessert, fyldte dunkene og satte kurset videre mod Sønderborg.

 

 

På daværende tidspunkt havde vi holdt omkring 25 km/t i snit, og med godt 75 kilometer igen, ville vi efter tiden i depotet ramme Sønderborg, omkring 15.45, hvis vi kunne holde farten.

 

Det skulle vise sig, at vi havde fået disponeret både energi indtag, væske og hastighed ret fint, for vi holdt marchhastigheden resten af vejen hjem til trods for nogle gode bakker på resten af turen, en enkelt hidsig lille sag rundede 15%, men den nappede vi også i fin stil.

 

Det ville da være løgn at sige, at jeg ikke var træt, da vi nåede Sønderborg, men jeg var faktisk mest øm i kroppen af alle timerne i sadlen, og jeg var mere øm i nakke og skuldre end i stængerne til sidst.

 

Turen op over bakken ved Dybbøl Mølle fik vi heldigvis fra den venlige side, og vi frydede os ved tanken om at rulle hele vejen ned i Sønderborg by til havnen og rulle i mål.

 

Meeen… der havde vi ikke studeret ruten indgående nok, for vi kunne godt tro om igen, og knokle os op til mål den sidste kilometer…

Hvad sker der lige for det?!? 

 

Nå, men nu skal en bette bakke jo ikke slå benene væk under Team Pink, der glade i låget og i fin stil trillede i mål som forudsagt ca. 15.45, hvilket gav en aktiv køretid på godt 7 timer.

 

Vi var bestemt ikke de hurtigste, men vi havde den ubetinget fedeste dag i grupettoen, og det var det, der talte i dag.

7 herlige timer på en smuk og fed rute og i det herligste sommervejr.

 

GOOD VIBES ONLY!!

 

 

I Sønderborg landende vi igen i rigtig cykelfeststemning med masser af mennesker… og noget længere køer til mad og drikke. Vi tog en dyb indånding og stillede op i rækken af sultne cykelfolk.

 

Heldigvis havde madfolkene rappe fingre, og det tog ikke så lang tid som frygtet at få hentet en iøvrigt udemærket omgang chili con carne.

 

Dejligt, at der var alkoholfri øl eller en sodavand efter eget valg. Jeg trængte til en kold bajer, men da jeg ikke drikker alkohol, har jeg ofte ikke haft den mulighed.

 

Det var jeg glad for i dag.

 

Vi slog os ned og med et velfortjent måltid mad, inden vi læssede cyklerne og min mand kørte os nordpå gennem Sønderjylland igen.

 

 

PYH! Jeg  var lettet og glad for, at jeg trods min skepsis i forhold til den lange tur havde fint overskud hele vejen, og for at min form på trods af et strabadserende forår ikke er røget helt ud med badevandet.

 

Glade og en anelse trætte var vi enige om, at vi havde haft en forrygende dag til Tour de Syd… og JA, man kan godt hygge sig gennem en hel Tour de France etape!

 

 

Og skulle Tourfeltet iøvrigt få brug for lidt ekstra GOOD VIBES i grupettoen modtager Team Pink gerne et wildcard.

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sofacykling: Opvarmning til "åbningsweekend"
Første episode af Sofacykling er ude! Vi varmer op til endagsklassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.
Danmarks ”sportsminister” melder om gode ben og luft i dækkene, men genkender ikke kritik
Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 
Ny podcastserie på Feltet.dk: Sofacykling - Vind managerhold
Cykling skal ses. Om det er fra vejsiden, bagsædet i en Skoda Octavia eller fra en sofa er lige meget. Det skal ses, og det bliver det også af vores to værter på det helt nye program: Sofacykling.
Vidste du det? Opret en liga og dyst imod vennerne!
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Årets ryttere er kåret af DCU's licenshavende medlemmer. 
Test: EKOI E-Lens
Lynhurtig, kontinuerlig tilpasning af brilleglasset, når lysforhold ændrer sig. EKOI E-Lens brillen giver en rigtig god køreoplevelse og samtidig bedre sikkerhed.
Manager: The Hæmo-riders Ride Again
Et nyt cykelår er i gang og dermed også starten på en ny managersæson. Nogle få managers skal prøve at leve op til sidste års succeser, og rigtig mange managers skal prøve at revanchere 2023’s jammerlige resultater.
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Den 31-årige grafiske designer, bosiddende i Kolding, har god grund til være optimistisk vedrørende den netop startede managersæson. Det blev nemlig til kroner 16.403 plus seks gratishold i 2023. Det hele fordelt på 14 placeringer i præmierækken. Sådan!
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge
Feltet.dk har indledt et samarbejde med 360 DANMARK, der har udgivet tre bøger, som tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.
Test: Tacx Neo 3M Hometrainer
Tacx NEO 3M er muligvis den bedste direct drive hometrainer på markedet lige nu. Den giver en fantastisk køreoplevelse og har tilføjet nye funktioner for at øge realismen. Men hvad gør det for din træning?
Test: POC Propel solbriller
POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.
DM-vinder havde kramper i begge ben: Alle var færdige
Frederik Muff var egentlig blevet sat, men i et hårdt løb lykkedes det ham alligevel at blive danmarksmester i e-cykling. ”Jeg vidste, at hvis jeg havde ondt i benene, havde de andre det formentlig også,” fortæller han.
Frederik Muff slår verdensmesteren og vinder DM
De danske mesterskaber i e-cykling blev kørt i Aarhus søndag eftermiddag, og flere anerkendte ryttere var til start.
Oversigt: Stor danskeruge med flere stjerner i ilden
En ny uge i cykelsporten truer, og det betyder naturligvis også en ny dansk stjerneparade. Feltet.dk giver her et overblik over dem alle sammen.
Hjerteproblemer rammer flere ryttere - nu sætter danskerhold fokus på problemet
En ny trøje er blandt andet en del af kampagnen "Follow your heart".

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet