15.07.2021 @ 14:23

Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.

Godt forberedt er halvt fuldendt

Når jeg står foran en udfordring jeg gerne vil godt i mål med, forsøger jeg altid at forberede mig så godt som muligt.

Lørdagens forberedelser stod derfor på en rolig rulletur med nogle enkelte korte intervaller, en enkelt sprint, vask af cykel, styr på mængden og typen af energi, samt bilen blev pakket.

 

 

I forhold til energien pakkede jeg en lille smule anderledes end jeg normalt ville gøre til en tur af denne længde, og det viste sig at være en god beslutning. Mere om det senere.

 

 

Nu var der blot tilbage at passe min sengetid og sætte vækkeuret til “tidligt op”, for en del af forberedelsen på løbsdage er en solid morgenmad med masser af havregryn, kaffe og god tid til at komme godt afsted.

 

Fra blåt til gråt…

 

Søndag morgen skinnede solen fra en stort set skyfri himmel på vestfyn, og jeg rullede ud af indkørslen lidt over kl. 7 i kort kort og med en smule løbssommerfugle i maven. Det var trods alt et par dage siden jeg havde sat cykelradaren på løbsmode, og jeg var desuden smerteligt klar over, at dagens program bød på noget ujævnt terræn.

 

Jeg havde i mit stille sind sat mig et mål, og ville gerne nå rundt på 3 timer, hvilket ville svare til indsatsen til Grejsdalsløbet i 2019, hvor dagens distance og antal højdemeter var sammenlignelige med dagens strabadser, og hvor jeg også havde trænet målrettet i perioden op til.

 

Efterhånden som jeg nåede længere og længere nordpå, skulle det dog vise sig, at vejret så noget anderledes ud på Silkeborgegnen. Himlen blev mere og mere grå, og inden jeg var fremme var det begyndt at småregne.

 

Skulle det mon vise sig at blive én af de dér dage?

 

En lille panderynke sneg sig vist ind under hjelmen.

 

Heldigvis var der kaffe på kanden og andre gode folk fra Team Motionsfeltet at sludre med, så det var bare på med JA-hatten og afsted ud i bakkerne.

 

 

Bakket koldstart og hængende bremse

Jeg ved ikke om man finder meget dårligere kombination!?

Det var i hvertfald ikke lykken for mit vedkommende, kan jeg godt afsløre.

Jeg måtte virkelig hænge i, for at følge med op af de første bakker, der i mit univers kom helt urimeligt tidligt på ruten.

 

Cykelmosterens dieselmotor var ikke engang lunken endnu!

 

Næste udfordring blev en træls skurende lyd, der indikerede hængende/forskubbet bremse.


Jeg gjorde et hæderligt forsøg på at fikse den noget trælse tilstand på cyklen, og mosede videre op ad bakke med udsigt til at slippe den gruppe, jeg så indædt havde kæmpet for at hænge på.


Efter 5 km - som i sølle 5 km ud af 80 - måtte jeg bide i det sure æble og stige af for at fikse bremsen. Gruppen jeg sad i sejlede stille og roligt ud af syne op ad den næste bakke.

 

POKKERS!

 

En sød official på motorcykel undrede sig over mit pludselige stop, og spurgte lige til om jeg var OK.

 

Jo, jo… OK var jeg da, men i et splitsekund også en smule opgivende med udsigt til de resterende 75 kuperede kilometer solo. Jeg var kortvarigt fristet til bare at vende cyklen og rulle de tilbagelagte 5 km tilbage til Skoda’en, og så ellers helt diskret vende snuden mod Vestfyn igen.

 

Meeen…

 

Nu var jeg jo ikke kørt hele vejen til Silkeborg for at cykle sølle 5 kilometer, og lidt modgang skulle ikke slå mig ud af kurs, når nu jeg endelig var kommet afsted med nummer på ryggen og alting.

 

Efter en dyb indånding satte jeg i gang igen, og brugte nu bare den tid jeg havde brug for, til lige at finde det gode humør og bakkebenene.

 

Ud på tur - aldrig sur

Det skulle hurtigt vise sig, at jeg ikke var helt alene tilbage på de midtjyske landeveje, og inden længe fik jeg hægtet mig på et par mænd, der kom udenom mig i et tempo, der lignede noget, der kunne passe mig.

 

Uden at sige et ord til hinanden i mange kilometer, lå jeg lunt på hjul op og ned gennem det bølgende, og i øvrigt ret flotte, landskab.

 

De to herrer tog bare deres føringer på skift, uden et egentligt system og uden at vi havde aftalt noget.

 

Jeg blev den første, der brød tavsheden ved at tilkendegive, at jeg gerne ville køre med rundt, hvis ellers mit føringstempo kunne passe resten af gruppen.

 

I forhold til energiindtaget havde jeg i dagens anledning stukket et par gels i lommen, og det blev jeg rigtig glad for, for jeg havde ganske enkelt ikke overskud til at gå i krig med den energibar jeg også have med, og som jeg ellers altid plejer at starte med på mine lidt længere ture. I dag skulle der noget indenbords i en fart, for pulsen var en anelse høj, og jeg orkede ganske simpelt ikke at tygge mig igennem en energibar for nuværende.

 

Det næste kilometer gik faktisk rigtig fint, og jeg fik langsomt gang i dieselmotoren og bakkebenene. Jeg er stadig ingen raket på en stigning, men efter egen målestok var der trods alt fine takter derude.

Jeg kom op med en bedre rytme og tråd, og mit overskud efter bakkerne var også forbedret i forhold til tidligere.

 

Jeg har ikke helt styr på den tilbagelagte distance, men inden længe stødte min lille gruppe på en “enlig” kvinde, og hende inviterede jeg med i vores gruppe. Trekløveret var blevet en lille kvartet, og vi fortsatte ufortrødent samarbejdet, indtil vi kom ind på en cykelsti med masser af småsten og dermed masser af punkteringer, og inden længe havde vores lille kvartet også et fladt dæk.

 

Hvad nu? Vi havde jo ingen faste aftaler. Skulle vi blive sammen eller køre videre og efterlade vores uheldige punkterede rytter, der selv havde ventet på bakkerne og taget minimum sin del af føringerne?

 

Det blev til, at den anden kvinde og jeg (vi kendte stadig ikke hinandens navne) besluttede at vi ville holde sammen hele vejen hjem, og ikke efterlade vores nye bekendte i “vejkanten”.

 

Kvartetten var igen blevet en trio, nu blot med ny kønsfordeling.

 

Vi fik fikset punkteringen og fortsatte mod depotet, hvor der skulle tankes væske og lidt energi. En fodpumpe til det nødtørftigt pumpede dæk, kunne vi også finde.

 

Jeg plejer egentlig ikke at gå i depot, når jeg har nummer på ryggen, men sammenholdet og den sociale dagsorden tog over i dag, og det var så fint, og rigtig hyggeligt.

 

Som ekstra bonus, var det sørme også var blevet solskinsvejr.

 

Begejstringen ville ingen ende tage, og morgenens spirende panderynke var vekslet til det brede smil.

 

 

Er det ikke forunderligt, hvad en god cykeltur kan?!

 

I depotet fik jeg i øvrigt indtaget lidt fast føde i form af min energibar, og den faldt faktisk på et tørt sted.

 

Nu var der blot de sidste 30 km hjem, og vi fandt hurtigt ind i samarbejdet igen.

 

Eget tempo på bakkerne, samling og så videre derudad. Nu med lidt mere snak om løst og fast, men jeg tror, vi nåede godt 70 km, inden vi lige fik styr på hinandens navne.

 

Jeg var i dag på tur med Iben og Mogens.

 

Herligt!

 

Vores lille gruppe kom samlet i mål, og vi fik lige givet hinanden en “knuckle” som tak for turen og hilst pænt af, inden vi skiltes. Jeg glædes over en herlig tur med to helt nye bekendtskaber i flot terræn, og med rimelige bakkeben.

 

 

Det sociale aspekt kan bestemt noget, selv med nummer på ryggen, og jeg synes, det er så sjovt og givtigt at møde nye mennesker. Der sker næsten altid noget positivt i det møde - specielt når vi deler samme glæde ved at komme omkring i varieret tempo på to hjul.

 

Og hvem ved… måske mødes vi igen. Jeg giver i hvertfald gerne en tur i det vestfynske, hvis det kunne friste.

 

I mål var det tid til at finde de andre fra Team Motionsfeltet.dk (PREMUIM), der var godt gennem deres burgere, men vi nåede da lige en lille sludder, og det var nu også helt hyggeligt, for det er jo ikke meget, vi har set til hinanden på det sidste.

 

 

Slutteligt skulle der læsses igen, inden jeg træt, glad og fuld af GOOD VIBES satte kursen mod Fynsland igen.

 

 

Sikke et held, at jeg ikke trak stikket og vendte snuden hjemad i utide, for Tour de Midtjylland har helt klart noget at byde på, og selv om det ikke blev tiden, men det sociale og sammenholdet, der blev rettesnoren denne herlige dag, kunne jeg hjemme på Garmin Connect konstatere, at jeg havde været “i bevægelse” i 2 timer 57 min., og dermed var mit tidsmæssige mål, med de helt positive briller på, også opnået.

 

GREAT! 

 

Tænk, at det hele skulle ende med, at gå op i en højere enhed. Så kan jeg da vist ikke bede om mere.

 

Det skulle da lige være en kold øl og en omgang Tour de France på sofaen!

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: S-PHYRE solbriller og linser fra Shimano
Ridescape er navnet på den nyeste linse-kollektion fra Shimano. Kollektionen består af fem linser, som er udviklet til hvert sit cykelmiljø. Den nye S-PHYRE R solbrille kommer med to linser fra kollektionen - Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen. Linserne giver dine øjne optimale forudsætninger for et klart og skarpt udsyn, hvorved dine øjne holdes friske på selv de helt lange cykelture.
SIDSTE CHANCE: DCU præsenterer nyt OL-tøj - forudbestil kun i dag
Når de danske cykelryttere drager til OL om få uger, så bliver det i en nydesignet OL-kollektion.
Test: Flowgun Massagepistol
Kraftig massagepistol fra Flowlife, der udmærker sig med et flot design, god kvalitet og ikke mindst, så ælter den musklerne godt igennem.
Job: Shimano søger ny medarbejder
Shimano Nordic Denmark er på udkig efter en Technical Service Advisor til at blive medlem af det Danske team I København.
Bikepacking i Sverige
At sige, at jeg har glædet mig til at Sverige skulle åbne op igen, er en underdrivelse. Som helsingoraner er de svenske grusveje og klippefyldte skove kun en færgetur på 20 minutter væk og med kun to måneder til Unsupported Grinder, er det svenske terræn helt perfekt til lange træningsture.  
Job: Service Course søger Cykelmekanikere
Job som Cykelmekaniker hos Service Course
Ét år til den danske Tour-start: Det bliver så stort
I anledningen af præcis ét år til den danske Tour de France-start i 2022 har vi taget en snak med direktøren i Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, Alex Pedersen, som i den seneste uge har fulgt årets Tour-afvikling fra nærmeste hold.
Test: XLC Malediven solbriller
Cool brille, der kan det nødvendige, og som har en fornuftig pris.
Boost din indre Tour-rytter med Look pedaler og Fizik sko
LOOK pedaler og Fizik sko - det perfekte match, hvis du vil cykle som en ægte Tour-vinder.
Verdens største støtterklæring til Wout van Aert - 1689 m2!
Swapfiets og hollandsk YouTube-kanal står - bogstaveligt talt - bag verdens største støtteerklæring til Jonas Vingegaards holdkammerat hos Jumbo-Visma, Wout van Aert.
Team Jumbo-Visma stiller op i Tour de France med blå forhjul
Hører du til dem, der lagde mærke til - eller måske undrede dig over - at Team Jumbo Vismas cykler alle kørte med blå forhjul under Critérium du Dauphiné? I de kommende tre uger, hvor Touren skal køres, vil de blå forhjul komme endnu mere i fokus … men hvad er forklaringen?
3 timer til Tour-start! Er dit hold klar?
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Test: Flowpillow Heat fra Flowlife
Flowpillow Heat leverer gedigen massage, lækker varme, scorer helt i top på velværekontoen, og i vores familie er den kommet for at blive.
Produktnyt: Pro Stealth Curved
Ny Curved model, designet til dem der rokker fra højre til venstre side i sadlen, nedsat vægt og nyt look.
Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Det britiske WorldTour-hold forventes at skifte ud i truppen til den kommende sæson, og Geraint Thomas er angiveligt blandt de ryttere, der måske skal se om efter en ny arbejdsgiver.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/medie_geraint_thomas_faar_maaske_ikke_forlaenget_hos_ineos/Normalt kører jeg ligesom mange andre i cykelklubben med 11-28 bagkrans og 50/34 foran (shimano). Nu har jeg blandet en 11-32 med en 11-28 og har nu: 12-14-15-16-17-18-20-22-25-28-32 Det bliver godt nok lidt anderledes tal at aflæse på min garmin. Jeg har flere carbon-racere, og den anden er med 11-23. Det er der vist ikke så mange der kører med, men det er: 11-12-13-14-15-16-17-18-19-21-23. Den almindelige 11-28 er med: 11-12-13-14-15-17-19-21-23-25-28 og der kan jeg savne 16. Når man har elektronisk gear, går det ret nemt med skifte :smile:For lidt over en uge siden blev det meldt ud, at Andreas Leknessund og flere andre ryttere, var på vej væk fra DSM-holdet. Nu melder nordmanden dog noget andet ud på Twitter. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/nordmand_maner_til_ro_efter_rygtet_konflikt/> Kvindernes løb fik jeg set. Det var ikke det vilde sus, for den førende schweizer førte jo næsten fra start til mål og sølv og bronze var også bare et kapløb mellem to schweizere. Lidt ensidigt. Nej, det var sandt for dyden ikke noget spændende løb. Men flot præstation af Jolanda Neff der er kommet tilbage efter alvorligt styrt. Det var ikke nogen ulempe for hende at OL blev udskudt. Jeg skulle også have mig frabedt at køre rundt på sådan en rute 😂 Nå, men... hvad siger vi om enkeltstart i morgen? Herrerne: Det er en virkelig hård rute så man skal både kunne køre på hårde bakker og være en god kraftfuld TT rytter. Jeg hælder til Wout van Aert. Tror at Ganna er lidt for tung på den rute, og han har også et andet fokus på banen. Asgreen i Top 10. Kvinderne: Chloe Dygert virker oplagt. Men de to hollændere Van der Breggen og Van Vleuten må være voldsomt opsatte på at hive guldet hjem til Holland efter al den polemik der har været omkring de hollandske cykelhold. Næppe nogen dansk top 10.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x