Fynsk Tour-fest venter
Foto: Hotel Hesselet
31.05.2022 @ 20:00

En kæmpe cykelfest venter i Nyborg, når anden etape af Tour de France slutter i byen den 2. juli 2022, og hotellerne oplever en stor interesse på selve dagen. Men både op til Tour-etapen samt bagefter afvikles en lang række sideevents, så et weekendbesøg i den gamle kongeby ligger lige for.

Efter at Tour-feltet har krydset Storebæltsbroen og prøvet kræfter med den frygtede sidevind, venter en finale på knap tre kilometer i Nyborgs østlige del. Det første stykke foregår langs vandet, og efter et venstresving kommer selve opløbsstrækningen.

 

Hele byen vil være klædt i gult, der vil være fest og farver, og dagens etapevinder skal hyldes. Men allerede nu er Nyborg tunet ind på Touren med en række arrangementer. 

 

Hesselets indgangsparti vidner om den japanske inspiration. Foto: Konny Christiansen

 

Varieret cykelrute
Af gode grunde kan vi ikke tjekke Storebæltsbroen ud på cykel, så vi har lagt en rute, der tager udgangspunkt i Nyborg og går nordpå. Vi lægger de flotte strandhoteller bag os og kobler os på cykelrute 40 mod Kerteminde.

 

Via biveje og afstikkere kan ruten mellem Nyborg og Kerteminde forlænges. Foto: Konny Christiansen

 

Det er bestemt ikke den mest direkte strækning, for vi kører på en del mindre veje, hvor der er mange sving, men det meste af turen er vi afskærmet fra tung trafik.


Turen nordpå byder på flere afstikkerne, hvor vi kører langs vandet. Helt inde ved land afløses havets dybblå farve af et azurblåt bånd, der løber langs kysten. I disen kan vi se højbroen over Storebælt, vi kan skimte Sprogø, og nogle kilometer ude i vandet snurrer en række vindmøller. Det ene sceneri afløser det andet, og det samme gælder de strækninger, hvor vi kommer lidt ind i land.

 

Her passerer vi flere herregårde, og langs vejene støder vi hele tiden på det, som Fyn er så kendt for - nemlig de talrige boder, hvor lokale landmænd sælger alt fra friske jordbær til nyopgravede kartofler og gyldengul honning. H.C. Andersen kaldte Fyn for ”Danmarks Have”, og det er forståeligt med al den frodighed, man møder overalt på cykelturen ad de små veje.

 

I Kerteminde vender vi, og har man brug for et hvil, ligger der adskillige caféer, isboder og fiskerestauranter lige ud til havnen og stranden. Lidt uden for Kerteminde kan man komme nogle højdemeter i vejret og fra Lundsgård Klint skimte Sjællands kyst i det fjerne.

 

Det østfynske landskab byder på flere temacykelture. Foto: Konny Christiansen

 

Men generelt byder den østfynske topografi ikke på mange højdemeter, og på de 60 kilometer, vi kører, inden vi er tilbage i Nyborg, sniger cyklens computer sig kun lige en anelse over 200 meters samlet stigning.

 

Til gengæld kan vinden være temmelig kraftig på de strækninger, hvor ruten går langs vandet, især når blæsten - som vi oplever det på vores tur - kommer ind direkte fra havet. Her skal man være forberedt på at træde til i pedalerne.

 
Andre muligheder
Ikke bare mod nord, men også sydpå er der fine cykelruter. Vælger man den sydgående rute 50, ligger seværdighederne som perler på en snor - idylliske fiskerlejer, store frugtplantager, endnu flere herregårde, vandmøller samt udsigt til Langeland.

 

I Hesselager ligger Danmarks største sten, Damestenen, og den 1.000 tons store vandreblok er så stor, at den minder om en klippe, der stikker op fra undergrunden.

 

Damestenen, der ligger syd for Nyborg, er Danmarks største. Foto: Konny Christiansen

 
Terrænet er generelt varieret og spektakulært at køre i, og området fik det blå stempel i 2011, hvor Danmarks Cykle Union afviklede DM-ugen på den østfynske asfalt. 


Efter en dag i sadlen triller vi langs Nyborgs smukke strandvej og parkerer cyklerne på vores hotel.

 

Flere måneder for Touren markerer Nyborg, hvad der skal ske i juli. Foto: Konny Christiansen

 

Panoramaudsigt over Storebælt
Et af Fyns mest attraktive hoteller er Hesselet, hvor det ikke er usædvanligt, at velhavere ankommer i helikopter for at nyde stemningen, maden og de smukke omgivelser.

 

Hotellet, der ligger helt ud til vandet med uhindret udsigt over Storebælt, er oprindelig bygget i japansk stil, og de første år havde man endog ægte geishaer samt japanske kokke til at kræse om gæsterne.

 

På Hesselet har gæster alle muligheder for at slappe af efter cykelturen - enten på solterrassen ved poolen, på tennisbanen eller i loungen, hvor man kan nyde en drink og betragte trafikken på bæltet.

 

En gang imellem ankommer Hesselets gæster i privat helikopter. Foto: Hotel Hesselet


Tour-ophold med VIP-adgang
Hotel Hesselet er naturligvis fremme i skoene, når Tour-feltet lander i Nyborg. Både fredag den 1. og lørdag den 2. juli markeres verdens største cykelløb med et særligt Tour de France-ophold.

 

I Hesselets nye afdeling, der ikke er japansk, hører der egen balkon med til værelserne. Foto: Hotel Hesselet

 

Mulighederne er talrige, da man både kan komme én eller begge dage, og hotellet råder over et antal VIP-pladser til opløbsstrækningen. Menuen er naturligvis fransk, så gæster forkæles med blandt andet champagne, bretonske østers, skinke fra Baskerlandet og bouillabaisse, og vil man snakke cykling, er hoteldirektør Christina Petersson parat.

 

I 2019 tog hun selv turen til Paris med Rynkeby-holdet, ligesom hun igen i år kører til Paris og derudover deltager i anden etape af Tour de Storebæltsløbet på 200 kilometer.

 

Poolen byder på afslapning efter cyklingen. Foto: Hotel Hesselet

 

Nordisk køkken
Placeret ved et bord med direkte udsigt over Storebælt starter vi med bobler i glasset. Vi præsenteres for en engelsk mousserende vin, der - i hvert fald efter vores smagsløg - fuldt ud matcher en god champagne.

 

Køkkenchefen kan sit kram. Foto: Konny Christiansen
 

Hertil serveres en række små tapasagtige anretninger med fisk og skaldyr, blandt andet stenbiderrogn med rygeost samt grillet asparges. Det hele er tilberedt al dente, så de forskellige smagsnuancer træder tydeligt frem.


Og det nordiske går igen ved hovedretten, der består af indbagt kalvemørbrad, og det møre og rosastegte kød glider ned sammen med en italiensk barolo. Modsat mange gourmetrestauranter, hvor anretningerne ofte er små - enkelte steder mikroskopiske - har Hotel Hesselets retter en størrelse, så man bliver behagelig mæt. Til dessert har kokken forberedt et udvalg af is og kager med et rabarbertema til fælles. Velsmagende og elegant anrettet.

 

Det samlede indtryk af Hotel Hesselet, der byder på forkælelse i restauranten, stemningsfuld japansk atmosfære, egen tennisbane, indendørs pool samt muligheden for en morgendukkert i Storebælt betyder, at man kan glæde sig til et weekendophold fra øverste hylde.

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Vælg imellem 10 danske ryttere, når et af de vigtigste forberedelsesløb til Tour de France køres. Sæt dit hold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/sidste_chance_saet_dit_hold_til_schweiz_rundt_-_vaelg_imellem_10_danskere/Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x