Fynsk Tour-fest venter
Foto: Hotel Hesselet
31.05.2022 @ 20:00

En kæmpe cykelfest venter i Nyborg, når anden etape af Tour de France slutter i byen den 2. juli 2022, og hotellerne oplever en stor interesse på selve dagen. Men både op til Tour-etapen samt bagefter afvikles en lang række sideevents, så et weekendbesøg i den gamle kongeby ligger lige for.

Efter at Tour-feltet har krydset Storebæltsbroen og prøvet kræfter med den frygtede sidevind, venter en finale på knap tre kilometer i Nyborgs østlige del. Det første stykke foregår langs vandet, og efter et venstresving kommer selve opløbsstrækningen.

 

Hele byen vil være klædt i gult, der vil være fest og farver, og dagens etapevinder skal hyldes. Men allerede nu er Nyborg tunet ind på Touren med en række arrangementer. 

 

Hesselets indgangsparti vidner om den japanske inspiration. Foto: Konny Christiansen

 

Varieret cykelrute
Af gode grunde kan vi ikke tjekke Storebæltsbroen ud på cykel, så vi har lagt en rute, der tager udgangspunkt i Nyborg og går nordpå. Vi lægger de flotte strandhoteller bag os og kobler os på cykelrute 40 mod Kerteminde.

 

Via biveje og afstikkere kan ruten mellem Nyborg og Kerteminde forlænges. Foto: Konny Christiansen

 

Det er bestemt ikke den mest direkte strækning, for vi kører på en del mindre veje, hvor der er mange sving, men det meste af turen er vi afskærmet fra tung trafik.


Turen nordpå byder på flere afstikkerne, hvor vi kører langs vandet. Helt inde ved land afløses havets dybblå farve af et azurblåt bånd, der løber langs kysten. I disen kan vi se højbroen over Storebælt, vi kan skimte Sprogø, og nogle kilometer ude i vandet snurrer en række vindmøller. Det ene sceneri afløser det andet, og det samme gælder de strækninger, hvor vi kommer lidt ind i land.

 

Her passerer vi flere herregårde, og langs vejene støder vi hele tiden på det, som Fyn er så kendt for - nemlig de talrige boder, hvor lokale landmænd sælger alt fra friske jordbær til nyopgravede kartofler og gyldengul honning. H.C. Andersen kaldte Fyn for ”Danmarks Have”, og det er forståeligt med al den frodighed, man møder overalt på cykelturen ad de små veje.

 

I Kerteminde vender vi, og har man brug for et hvil, ligger der adskillige caféer, isboder og fiskerestauranter lige ud til havnen og stranden. Lidt uden for Kerteminde kan man komme nogle højdemeter i vejret og fra Lundsgård Klint skimte Sjællands kyst i det fjerne.

 

Det østfynske landskab byder på flere temacykelture. Foto: Konny Christiansen

 

Men generelt byder den østfynske topografi ikke på mange højdemeter, og på de 60 kilometer, vi kører, inden vi er tilbage i Nyborg, sniger cyklens computer sig kun lige en anelse over 200 meters samlet stigning.

 

Til gengæld kan vinden være temmelig kraftig på de strækninger, hvor ruten går langs vandet, især når blæsten - som vi oplever det på vores tur - kommer ind direkte fra havet. Her skal man være forberedt på at træde til i pedalerne.

 
Andre muligheder
Ikke bare mod nord, men også sydpå er der fine cykelruter. Vælger man den sydgående rute 50, ligger seværdighederne som perler på en snor - idylliske fiskerlejer, store frugtplantager, endnu flere herregårde, vandmøller samt udsigt til Langeland.

 

I Hesselager ligger Danmarks største sten, Damestenen, og den 1.000 tons store vandreblok er så stor, at den minder om en klippe, der stikker op fra undergrunden.

 

Damestenen, der ligger syd for Nyborg, er Danmarks største. Foto: Konny Christiansen

 
Terrænet er generelt varieret og spektakulært at køre i, og området fik det blå stempel i 2011, hvor Danmarks Cykle Union afviklede DM-ugen på den østfynske asfalt. 


Efter en dag i sadlen triller vi langs Nyborgs smukke strandvej og parkerer cyklerne på vores hotel.

 

Flere måneder for Touren markerer Nyborg, hvad der skal ske i juli. Foto: Konny Christiansen

 

Panoramaudsigt over Storebælt
Et af Fyns mest attraktive hoteller er Hesselet, hvor det ikke er usædvanligt, at velhavere ankommer i helikopter for at nyde stemningen, maden og de smukke omgivelser.

 

Hotellet, der ligger helt ud til vandet med uhindret udsigt over Storebælt, er oprindelig bygget i japansk stil, og de første år havde man endog ægte geishaer samt japanske kokke til at kræse om gæsterne.

 

På Hesselet har gæster alle muligheder for at slappe af efter cykelturen - enten på solterrassen ved poolen, på tennisbanen eller i loungen, hvor man kan nyde en drink og betragte trafikken på bæltet.

 

En gang imellem ankommer Hesselets gæster i privat helikopter. Foto: Hotel Hesselet


Tour-ophold med VIP-adgang
Hotel Hesselet er naturligvis fremme i skoene, når Tour-feltet lander i Nyborg. Både fredag den 1. og lørdag den 2. juli markeres verdens største cykelløb med et særligt Tour de France-ophold.

 

I Hesselets nye afdeling, der ikke er japansk, hører der egen balkon med til værelserne. Foto: Hotel Hesselet

 

Mulighederne er talrige, da man både kan komme én eller begge dage, og hotellet råder over et antal VIP-pladser til opløbsstrækningen. Menuen er naturligvis fransk, så gæster forkæles med blandt andet champagne, bretonske østers, skinke fra Baskerlandet og bouillabaisse, og vil man snakke cykling, er hoteldirektør Christina Petersson parat.

 

I 2019 tog hun selv turen til Paris med Rynkeby-holdet, ligesom hun igen i år kører til Paris og derudover deltager i anden etape af Tour de Storebæltsløbet på 200 kilometer.

 

Poolen byder på afslapning efter cyklingen. Foto: Hotel Hesselet

 

Nordisk køkken
Placeret ved et bord med direkte udsigt over Storebælt starter vi med bobler i glasset. Vi præsenteres for en engelsk mousserende vin, der - i hvert fald efter vores smagsløg - fuldt ud matcher en god champagne.

 

Køkkenchefen kan sit kram. Foto: Konny Christiansen
 

Hertil serveres en række små tapasagtige anretninger med fisk og skaldyr, blandt andet stenbiderrogn med rygeost samt grillet asparges. Det hele er tilberedt al dente, så de forskellige smagsnuancer træder tydeligt frem.


Og det nordiske går igen ved hovedretten, der består af indbagt kalvemørbrad, og det møre og rosastegte kød glider ned sammen med en italiensk barolo. Modsat mange gourmetrestauranter, hvor anretningerne ofte er små - enkelte steder mikroskopiske - har Hotel Hesselets retter en størrelse, så man bliver behagelig mæt. Til dessert har kokken forberedt et udvalg af is og kager med et rabarbertema til fælles. Velsmagende og elegant anrettet.

 

Det samlede indtryk af Hotel Hesselet, der byder på forkælelse i restauranten, stemningsfuld japansk atmosfære, egen tennisbane, indendørs pool samt muligheden for en morgendukkert i Storebælt betyder, at man kan glæde sig til et weekendophold fra øverste hylde.

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet