Fynsk Tour-fest venter
Foto: Hotel Hesselet
31.05.2022 @ 20:00

En kæmpe cykelfest venter i Nyborg, når anden etape af Tour de France slutter i byen den 2. juli 2022, og hotellerne oplever en stor interesse på selve dagen. Men både op til Tour-etapen samt bagefter afvikles en lang række sideevents, så et weekendbesøg i den gamle kongeby ligger lige for.

Efter at Tour-feltet har krydset Storebæltsbroen og prøvet kræfter med den frygtede sidevind, venter en finale på knap tre kilometer i Nyborgs østlige del. Det første stykke foregår langs vandet, og efter et venstresving kommer selve opløbsstrækningen.

 

Hele byen vil være klædt i gult, der vil være fest og farver, og dagens etapevinder skal hyldes. Men allerede nu er Nyborg tunet ind på Touren med en række arrangementer. 

 

Hesselets indgangsparti vidner om den japanske inspiration. Foto: Konny Christiansen

 

Varieret cykelrute
Af gode grunde kan vi ikke tjekke Storebæltsbroen ud på cykel, så vi har lagt en rute, der tager udgangspunkt i Nyborg og går nordpå. Vi lægger de flotte strandhoteller bag os og kobler os på cykelrute 40 mod Kerteminde.

 

Via biveje og afstikkere kan ruten mellem Nyborg og Kerteminde forlænges. Foto: Konny Christiansen

 

Det er bestemt ikke den mest direkte strækning, for vi kører på en del mindre veje, hvor der er mange sving, men det meste af turen er vi afskærmet fra tung trafik.


Turen nordpå byder på flere afstikkerne, hvor vi kører langs vandet. Helt inde ved land afløses havets dybblå farve af et azurblåt bånd, der løber langs kysten. I disen kan vi se højbroen over Storebælt, vi kan skimte Sprogø, og nogle kilometer ude i vandet snurrer en række vindmøller. Det ene sceneri afløser det andet, og det samme gælder de strækninger, hvor vi kommer lidt ind i land.

 

Her passerer vi flere herregårde, og langs vejene støder vi hele tiden på det, som Fyn er så kendt for - nemlig de talrige boder, hvor lokale landmænd sælger alt fra friske jordbær til nyopgravede kartofler og gyldengul honning. H.C. Andersen kaldte Fyn for ”Danmarks Have”, og det er forståeligt med al den frodighed, man møder overalt på cykelturen ad de små veje.

 

I Kerteminde vender vi, og har man brug for et hvil, ligger der adskillige caféer, isboder og fiskerestauranter lige ud til havnen og stranden. Lidt uden for Kerteminde kan man komme nogle højdemeter i vejret og fra Lundsgård Klint skimte Sjællands kyst i det fjerne.

 

Det østfynske landskab byder på flere temacykelture. Foto: Konny Christiansen

 

Men generelt byder den østfynske topografi ikke på mange højdemeter, og på de 60 kilometer, vi kører, inden vi er tilbage i Nyborg, sniger cyklens computer sig kun lige en anelse over 200 meters samlet stigning.

 

Til gengæld kan vinden være temmelig kraftig på de strækninger, hvor ruten går langs vandet, især når blæsten - som vi oplever det på vores tur - kommer ind direkte fra havet. Her skal man være forberedt på at træde til i pedalerne.

 
Andre muligheder
Ikke bare mod nord, men også sydpå er der fine cykelruter. Vælger man den sydgående rute 50, ligger seværdighederne som perler på en snor - idylliske fiskerlejer, store frugtplantager, endnu flere herregårde, vandmøller samt udsigt til Langeland.

 

I Hesselager ligger Danmarks største sten, Damestenen, og den 1.000 tons store vandreblok er så stor, at den minder om en klippe, der stikker op fra undergrunden.

 

Damestenen, der ligger syd for Nyborg, er Danmarks største. Foto: Konny Christiansen

 
Terrænet er generelt varieret og spektakulært at køre i, og området fik det blå stempel i 2011, hvor Danmarks Cykle Union afviklede DM-ugen på den østfynske asfalt. 


Efter en dag i sadlen triller vi langs Nyborgs smukke strandvej og parkerer cyklerne på vores hotel.

 

Flere måneder for Touren markerer Nyborg, hvad der skal ske i juli. Foto: Konny Christiansen

 

Panoramaudsigt over Storebælt
Et af Fyns mest attraktive hoteller er Hesselet, hvor det ikke er usædvanligt, at velhavere ankommer i helikopter for at nyde stemningen, maden og de smukke omgivelser.

 

Hotellet, der ligger helt ud til vandet med uhindret udsigt over Storebælt, er oprindelig bygget i japansk stil, og de første år havde man endog ægte geishaer samt japanske kokke til at kræse om gæsterne.

 

På Hesselet har gæster alle muligheder for at slappe af efter cykelturen - enten på solterrassen ved poolen, på tennisbanen eller i loungen, hvor man kan nyde en drink og betragte trafikken på bæltet.

 

En gang imellem ankommer Hesselets gæster i privat helikopter. Foto: Hotel Hesselet


Tour-ophold med VIP-adgang
Hotel Hesselet er naturligvis fremme i skoene, når Tour-feltet lander i Nyborg. Både fredag den 1. og lørdag den 2. juli markeres verdens største cykelløb med et særligt Tour de France-ophold.

 

I Hesselets nye afdeling, der ikke er japansk, hører der egen balkon med til værelserne. Foto: Hotel Hesselet

 

Mulighederne er talrige, da man både kan komme én eller begge dage, og hotellet råder over et antal VIP-pladser til opløbsstrækningen. Menuen er naturligvis fransk, så gæster forkæles med blandt andet champagne, bretonske østers, skinke fra Baskerlandet og bouillabaisse, og vil man snakke cykling, er hoteldirektør Christina Petersson parat.

 

I 2019 tog hun selv turen til Paris med Rynkeby-holdet, ligesom hun igen i år kører til Paris og derudover deltager i anden etape af Tour de Storebæltsløbet på 200 kilometer.

 

Poolen byder på afslapning efter cyklingen. Foto: Hotel Hesselet

 

Nordisk køkken
Placeret ved et bord med direkte udsigt over Storebælt starter vi med bobler i glasset. Vi præsenteres for en engelsk mousserende vin, der - i hvert fald efter vores smagsløg - fuldt ud matcher en god champagne.

 

Køkkenchefen kan sit kram. Foto: Konny Christiansen
 

Hertil serveres en række små tapasagtige anretninger med fisk og skaldyr, blandt andet stenbiderrogn med rygeost samt grillet asparges. Det hele er tilberedt al dente, så de forskellige smagsnuancer træder tydeligt frem.


Og det nordiske går igen ved hovedretten, der består af indbagt kalvemørbrad, og det møre og rosastegte kød glider ned sammen med en italiensk barolo. Modsat mange gourmetrestauranter, hvor anretningerne ofte er små - enkelte steder mikroskopiske - har Hotel Hesselets retter en størrelse, så man bliver behagelig mæt. Til dessert har kokken forberedt et udvalg af is og kager med et rabarbertema til fælles. Velsmagende og elegant anrettet.

 

Det samlede indtryk af Hotel Hesselet, der byder på forkælelse i restauranten, stemningsfuld japansk atmosfære, egen tennisbane, indendørs pool samt muligheden for en morgendukkert i Storebælt betyder, at man kan glæde sig til et weekendophold fra øverste hylde.

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Ny bog fra Jørgen Leth og Bastian Emil
Forfatterne Jørgen Leth ​og Bastian Emil Goldschmidt er klar med en ny bog omhandlende legenden Fausto Coppi.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x