Fynsk Tour-fest venter
Foto: Hotel Hesselet
31.05.2022 @ 20:00

En kæmpe cykelfest venter i Nyborg, når anden etape af Tour de France slutter i byen den 2. juli 2022, og hotellerne oplever en stor interesse på selve dagen. Men både op til Tour-etapen samt bagefter afvikles en lang række sideevents, så et weekendbesøg i den gamle kongeby ligger lige for.

Efter at Tour-feltet har krydset Storebæltsbroen og prøvet kræfter med den frygtede sidevind, venter en finale på knap tre kilometer i Nyborgs østlige del. Det første stykke foregår langs vandet, og efter et venstresving kommer selve opløbsstrækningen.

 

Hele byen vil være klædt i gult, der vil være fest og farver, og dagens etapevinder skal hyldes. Men allerede nu er Nyborg tunet ind på Touren med en række arrangementer. 

 

Hesselets indgangsparti vidner om den japanske inspiration. Foto: Konny Christiansen

 

Varieret cykelrute
Af gode grunde kan vi ikke tjekke Storebæltsbroen ud på cykel, så vi har lagt en rute, der tager udgangspunkt i Nyborg og går nordpå. Vi lægger de flotte strandhoteller bag os og kobler os på cykelrute 40 mod Kerteminde.

 

Via biveje og afstikkere kan ruten mellem Nyborg og Kerteminde forlænges. Foto: Konny Christiansen

 

Det er bestemt ikke den mest direkte strækning, for vi kører på en del mindre veje, hvor der er mange sving, men det meste af turen er vi afskærmet fra tung trafik.


Turen nordpå byder på flere afstikkerne, hvor vi kører langs vandet. Helt inde ved land afløses havets dybblå farve af et azurblåt bånd, der løber langs kysten. I disen kan vi se højbroen over Storebælt, vi kan skimte Sprogø, og nogle kilometer ude i vandet snurrer en række vindmøller. Det ene sceneri afløser det andet, og det samme gælder de strækninger, hvor vi kommer lidt ind i land.

 

Her passerer vi flere herregårde, og langs vejene støder vi hele tiden på det, som Fyn er så kendt for - nemlig de talrige boder, hvor lokale landmænd sælger alt fra friske jordbær til nyopgravede kartofler og gyldengul honning. H.C. Andersen kaldte Fyn for ”Danmarks Have”, og det er forståeligt med al den frodighed, man møder overalt på cykelturen ad de små veje.

 

I Kerteminde vender vi, og har man brug for et hvil, ligger der adskillige caféer, isboder og fiskerestauranter lige ud til havnen og stranden. Lidt uden for Kerteminde kan man komme nogle højdemeter i vejret og fra Lundsgård Klint skimte Sjællands kyst i det fjerne.

 

Det østfynske landskab byder på flere temacykelture. Foto: Konny Christiansen

 

Men generelt byder den østfynske topografi ikke på mange højdemeter, og på de 60 kilometer, vi kører, inden vi er tilbage i Nyborg, sniger cyklens computer sig kun lige en anelse over 200 meters samlet stigning.

 

Til gengæld kan vinden være temmelig kraftig på de strækninger, hvor ruten går langs vandet, især når blæsten - som vi oplever det på vores tur - kommer ind direkte fra havet. Her skal man være forberedt på at træde til i pedalerne.

 
Andre muligheder
Ikke bare mod nord, men også sydpå er der fine cykelruter. Vælger man den sydgående rute 50, ligger seværdighederne som perler på en snor - idylliske fiskerlejer, store frugtplantager, endnu flere herregårde, vandmøller samt udsigt til Langeland.

 

I Hesselager ligger Danmarks største sten, Damestenen, og den 1.000 tons store vandreblok er så stor, at den minder om en klippe, der stikker op fra undergrunden.

 

Damestenen, der ligger syd for Nyborg, er Danmarks største. Foto: Konny Christiansen

 
Terrænet er generelt varieret og spektakulært at køre i, og området fik det blå stempel i 2011, hvor Danmarks Cykle Union afviklede DM-ugen på den østfynske asfalt. 


Efter en dag i sadlen triller vi langs Nyborgs smukke strandvej og parkerer cyklerne på vores hotel.

 

Flere måneder for Touren markerer Nyborg, hvad der skal ske i juli. Foto: Konny Christiansen

 

Panoramaudsigt over Storebælt
Et af Fyns mest attraktive hoteller er Hesselet, hvor det ikke er usædvanligt, at velhavere ankommer i helikopter for at nyde stemningen, maden og de smukke omgivelser.

 

Hotellet, der ligger helt ud til vandet med uhindret udsigt over Storebælt, er oprindelig bygget i japansk stil, og de første år havde man endog ægte geishaer samt japanske kokke til at kræse om gæsterne.

 

På Hesselet har gæster alle muligheder for at slappe af efter cykelturen - enten på solterrassen ved poolen, på tennisbanen eller i loungen, hvor man kan nyde en drink og betragte trafikken på bæltet.

 

En gang imellem ankommer Hesselets gæster i privat helikopter. Foto: Hotel Hesselet


Tour-ophold med VIP-adgang
Hotel Hesselet er naturligvis fremme i skoene, når Tour-feltet lander i Nyborg. Både fredag den 1. og lørdag den 2. juli markeres verdens største cykelløb med et særligt Tour de France-ophold.

 

I Hesselets nye afdeling, der ikke er japansk, hører der egen balkon med til værelserne. Foto: Hotel Hesselet

 

Mulighederne er talrige, da man både kan komme én eller begge dage, og hotellet råder over et antal VIP-pladser til opløbsstrækningen. Menuen er naturligvis fransk, så gæster forkæles med blandt andet champagne, bretonske østers, skinke fra Baskerlandet og bouillabaisse, og vil man snakke cykling, er hoteldirektør Christina Petersson parat.

 

I 2019 tog hun selv turen til Paris med Rynkeby-holdet, ligesom hun igen i år kører til Paris og derudover deltager i anden etape af Tour de Storebæltsløbet på 200 kilometer.

 

Poolen byder på afslapning efter cyklingen. Foto: Hotel Hesselet

 

Nordisk køkken
Placeret ved et bord med direkte udsigt over Storebælt starter vi med bobler i glasset. Vi præsenteres for en engelsk mousserende vin, der - i hvert fald efter vores smagsløg - fuldt ud matcher en god champagne.

 

Køkkenchefen kan sit kram. Foto: Konny Christiansen
 

Hertil serveres en række små tapasagtige anretninger med fisk og skaldyr, blandt andet stenbiderrogn med rygeost samt grillet asparges. Det hele er tilberedt al dente, så de forskellige smagsnuancer træder tydeligt frem.


Og det nordiske går igen ved hovedretten, der består af indbagt kalvemørbrad, og det møre og rosastegte kød glider ned sammen med en italiensk barolo. Modsat mange gourmetrestauranter, hvor anretningerne ofte er små - enkelte steder mikroskopiske - har Hotel Hesselets retter en størrelse, så man bliver behagelig mæt. Til dessert har kokken forberedt et udvalg af is og kager med et rabarbertema til fælles. Velsmagende og elegant anrettet.

 

Det samlede indtryk af Hotel Hesselet, der byder på forkælelse i restauranten, stemningsfuld japansk atmosfære, egen tennisbane, indendørs pool samt muligheden for en morgendukkert i Storebælt betyder, at man kan glæde sig til et weekendophold fra øverste hylde.

Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Livestream Touren uden afbrydelser til halv pris
Tour de France starter på fredag. Det fejrer Feltet.dk i samarbejde med Warner Bros. Discovery, da du nu kan streame hele Touren for kun 64,50 kroner! Så skal du til stranden eller andet, så kan du have Touren med på tur. 
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.
Asgreen og co. får ny hjelm til enkeltstarten
Kasper Asgreen og co. kommer til at starte dagens enkeltstart med en helt ny hjelm fra Specialized.
Vindmålinger og data fra lufthavnen - sådan vil EF Education vinde enkeltstarten
EF Education-Easypost-direktøren Jonathan Vaughters løftede lidt af sløret for, hvordan de tackler dagens enkeltstart, da Cannondale holdte Tour-fest i København.
Managers på Tour: Hvad er den bedste optakt til Tour de France?
Eksperter har i flere år diskuteret, hvad der er den mest fornuftige forberedelse til Tour de France: Critérium du Dauphiné eller Tour de Suisse. I år har der endda været yderligere to muligheder: Tour of Slovenia og La Route d’Occitanie. Alle løb, hvor håbefulde klassementsryttere har kunnet teste formen forud for årets absolutte højdepunkt.
Sæt dit Tour-managerhold - Præmier for over 100.000 kroner
Sæt dit Tour de France-managerhold og vind nogle af de mange flotte præmier! Dyst imod vennerne og familien!
Made in Denmark: CeramicSpeed fejrer det danske brands ophav
CeramicSpeed og fire professionelle hold teamer op under Tour de France for at fejre det danske brands ophav. 
Produktnyt: Trek Madone SLR 2023
Trek har udviklet en lettere, hurtigere og mere aerodynamisk Madone SLR og udfordrer grænserne med deres innovative design.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Tour de France-manager: Hvem har 9 rigtige?
Det havde Nicolai Hurup sidste år, da managerspillet i forbindelse med Tour de France blev gjort op efter 21 etaper. Eller rettere - han havde faktisk kun 6 helt rigtige. Plus et par halvkiksede og en enkelt fuser. Men alt i alt var det nok til en forholdsvis komfortabel sejr med godt 200 points ned til nummer to.
Cannondale i vovet Tour-design
Cannondale er klar til at vælte cykelverdenen endnu en gang, når både kvinder og mænd kører årets Tour i et vovet design fra ikoniske Palace Skateboards og Rapha for at fejre at kvindernes Tour er tilbage.
Bliv klar til den danske Tour-start
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Mads P: Cykel med lygter i dagtimerne
Bliv set, når du er ude at cykle - kør med cykellygter fra Bontrager. 
2ned - Danmarks nye cykelunivers
En løs samtale mellem to cykelentusiastiske venner, udviklede sig til en fuldtids ambition om at skabe et samlende dansk cykelunivers med et mangfoldigt fokus, som hjælper dig, uanset om du mangler cykeltøj, inspiration eller et frit cykelfællesskab. Ambitionen kalder vennerne i dag 2ned.
Vind Jacques Anquetils cykel!
Jysk Fynske Medier udlodder i samarbejde med Feltet.dk en af Jacques Anquetils cykler. Ja, du læste rigtigt!
Guide: Sådan kommer du bedst frem til Tour de France
De tre Tour de France-etaper bliver uden tvivl det største event i Danmark i hele 2022, og rigtig mange danskere vil gerne være en del af cykelfesten. Vejdirektoratet anbefaler derfor, at man planlægger sin tur til Touren i ekstra god tid og booker en parkeringsplads på forhånd, så man ved, hvornår man skal hjemmefra for at nå frem til den perfekte Tour-udkigspost i tide.
Cykelfan udgiver sang til den danske Tour-start
Sten Lindegaard har netop udgivet singlen ”Tour de France i Danmark - får alle op at stå”, og du kan høre den her!
Tronskifte: Fini presset af stortalent til målstregen
Sebastian Fini vandt i dag det danske mesterskab i XCO-disciplinen foran stortalent.
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.
Ikke en Tour - uden at vinde et multisportsur
I samarbejde med Polar udlodder Feltet.dk hele tre Grit X Pro Titan luksusmultisportsur. Urene har en værdi af 4.499 kroner!
Overblik: DM-program og starttider til enkeltstarterne
I Aalborg er alle sejl sat for at skabe en fantastisk kulisse for det nye tiltag: DM-ugen, som samler de officielle danmarksmesterskaber for 28 specialforbund, hvilket dækker over flere end 50 sportsgrene med flere end 100 discipliner. Over 180 medalje sæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles den 23.-26. juni.
Anmeldelse: Pro Cycling Manager 2022
2022-udgaven af Pro Cycling Manager har ramt hylderne, og traditionen tro anmelder Feltet.dk den nyeste udgave af branchens førende cykelsimulator.
Politiet før Touren: Vi har aldrig prøvet noget af samme format før
Feltet.dk bringer denne artikel i samarbejde med Politiforbundet. Artiklen har været bragt i Politiets fagblad: "DANSK POLITI" forud for Tour de France kommer til Danmark og giver et godt indblik i politiets arbejde før og under begivenheden.
De 7 populæreste Tour de France-bøger lige nu
Der udkommer rigtig mange Tour de France-bøger forud for verdens største cykelløb, og du kan naturligvis købe bøgerne til en skarp pris på Feltet.dks webshop. Vi har samlet de 7 nyeste bedst sælgende bøger til dig!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Mads Pedersen (Trek - Segafredo) tror ikke, at broen kommer til at gøre den største forskel på 2. etape. Og trods hans kendskab til vejene, er han heller ikke overbevist om, at han kan bruge det til sin fordel. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/skal_muligvis_opdateres_mads_pedersen_om_2_etape_broen_goer_ikke_den_stoerste_forskel/ Hvad med vore egne stjerner? Er vi 100% sikre på, at en del af disse ikke også er dopede? NEJ det er vi IKKE. Det er et valg. TDF og andre tv-transmitterede cykelløb er underholdning. A: Hvis jeg tror, at ingen snyder, er det god underholdning som jeg ser. B: Hvis jeg tror at vinderne - eller alle - snyder og ikke bliver afsløret eller kan afsløres, er det dårlig underholdning, som jeg ikke ser. Jeg vælger A med forventning om, at evt snyd bliver afsløret. At snyde planlagt i en konkurrence er æreløst. Og bliver snyderiet afsløret bør konkurrencepræstationen selvfølgelig markeres som "opnået via snyd". Der er ingen tvivl om at Bjarne Riis' sejr i TDF 1996 blev opnået via snyd. Der kan være tvivl om, hvor mange af de andre 197 startende ryttere, der også snød - og om de snød mere eller mindre end Riis - men man kan altså ikke akkrediteres for en sejr, hvor man beviseligt har snydt sig til den. At Riis og andre (se Brasch' indlæg) er erklæret som vindere, på diverse lister er ikke noget argument. Hvis man vælger at tro at snyd i dag ikke er accepteret i elitecykelsport er det absurd at en redaktør for "feltet.dk" akkrediterer Bjarne Riis for sejr i 96 og det er mindst ligeså slemt at se tv2's intro med billeder af både Riis og Armstrong. Beklager jeg (gen)startede dette snydeemne. Jeg glæder mig til resten af touren. Han fører med 8 - 9 sekunder til JV og PR Ingen katastrofe klap lige hesten.Få timer efter den store triumf i Københavns gader stopper fejringen brat for Quick-Step. Coronasmitte har nemlig ramt holdet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/efter_stor_triumf_coronasmitte_rammer_quick-step_alpha_vinyl/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Livestream Touren uden afbrydelser til halv pris
Tour de France starter på fredag. Det fejrer Feltet.dk i samarbejde med Warner Bros. Discovery, da du nu kan streame hele Touren for kun 64,50 kroner! Så skal du til stranden eller andet, så kan du have Touren med på tur. 
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.
Asgreen og co. får ny hjelm til enkeltstarten
Kasper Asgreen og co. kommer til at starte dagens enkeltstart med en helt ny hjelm fra Specialized.
Vindmålinger og data fra lufthavnen - sådan vil EF Education vinde enkeltstarten
EF Education-Easypost-direktøren Jonathan Vaughters løftede lidt af sløret for, hvordan de tackler dagens enkeltstart, da Cannondale holdte Tour-fest i København.
Managers på Tour: Hvad er den bedste optakt til Tour de France?
Eksperter har i flere år diskuteret, hvad der er den mest fornuftige forberedelse til Tour de France: Critérium du Dauphiné eller Tour de Suisse. I år har der endda været yderligere to muligheder: Tour of Slovenia og La Route d’Occitanie. Alle løb, hvor håbefulde klassementsryttere har kunnet teste formen forud for årets absolutte højdepunkt.
Sæt dit Tour-managerhold - Præmier for over 100.000 kroner
Sæt dit Tour de France-managerhold og vind nogle af de mange flotte præmier! Dyst imod vennerne og familien!
Made in Denmark: CeramicSpeed fejrer det danske brands ophav
CeramicSpeed og fire professionelle hold teamer op under Tour de France for at fejre det danske brands ophav. 
Produktnyt: Trek Madone SLR 2023
Trek har udviklet en lettere, hurtigere og mere aerodynamisk Madone SLR og udfordrer grænserne med deres innovative design.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x